DEKEN VOOR PAKISTAN
als je anderen kan helpen, ben je een gelukkig mens
bezoek ook eens onze website : www.debreimadammen.be
Foto
Foto

kijk ook eens
op onze website : http://sites.google.com/site/debreimadammen/

Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • MAART
  • SAMENNAAIDAG 2018
  • 2018
  • eindejaar
  • LIBERIA
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    27-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RIP JOHANNA & AXELLE

    dit bericht heeft eigenlijk niets met onze actie te maken,  maar het treft me zo diep,  dat ik er hier toch even wil over schrijven.....

    zondag werden Johanna,  en haar driejarig dochtertje uit Maldegem van de voetpad gereden in Nieuwekerken bij Aalst,  toen ze op weg waren naar een feest,  door een dronken chauffeur......  

    Axelle overleed ter plaatse,  haar mama vocht nog drie dagen voor haar leven,  maar verloor gisteren de strijd.....  

    ik vind het zo oneerlijk.... zo erg.... dat zo'n mooi  gezinnetje uit elkaar gerukt word.....  

    vanavond is er een mars voor hen in Maldegem,  bij het afsluiten worden heel veel ballonnen opgelaten.....  een heel mooi gebaar....  maar voor de familie breekt een periode aan van immens verdriet.......

     







    27-08-2015, 07:09 geschreven door dino
    26-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EINDE ZOMERVAKANTIE.....

    het einde van de zomervakantie in zicht.... wat gaat de tijd snel..... 

    twee weken geleden hadden Annie en ik het geluk dat we een ontmoeting hadden met Bert Spaans van de Stichting Hulp aan Oost Europa !  we hadden al heel veel gemaild... ons breiwerk gingen we afgeven bij een medewerker van de Stichting,  maar dé Bert Spaans hadden we nog nooit ontmoet.    toen Bert me enige maanden terug vroeg of er in de buurt van Aardenburg, Nederland geen mooie camping was,  gaf ik hem terstond het adres door van Camping-Boerderij-Aspergekwekerij  SPITSBROEK (in Eede, Nederland)   door.... deze mensen ken ik heel goed en ze hebben een fantastische camping.  en zo arriveerde Bert en zijn vrouw Wil  voor een mooie vakantie in Zeeland.  we gingen een namiddag op bezoek en praatten honderd uit over de Stichting .  Bert gaat zo'n drie à vier keer per jaar naar Roemenië.  daar helpen ze in het dorpje Calafendesti en omstreken... ze bouwden er een schooltje en bijbehorend speelplein ...  ze geven pakketten aan de bewoners met zaden zodat ze zelf groentjes kunnen kweken....  doen ook ons breiwerk en ander gerief mee (schoolbanken, stoelen....)  

    hij vertelde de ook dat ze met de Stichting enkele goed studerenden helpen om hun studies te bekostigen....  

    ik weet niet of U het zich nog herinnert dat ze ons gevraag hadden om 90 kleurrijke dekens te maken voor een weeshuis?  wel hij vertelde dat dit een weeshuis was voor "weggeefkinderen" ?????  dat zijn kinderen die geboren worden in een huisgezin waar al vijf, zes... kinderen zijn,  en dat laatste is er net teveel aan... en dan "geven ze dat kind aan dat weeshuis" !!!! stel je voor !!!!  Annie en ik waren echt helemaal ontsteld toen we dit hoorden,  maar wel blij dat we met onze actie toch een beetje kleur konden brengen in het leven van deze "weggeefkinderen".....  

    we waren echt diep onder de indruk van wat we allemaal van Bert hoorden,  en zijn nu nog meer gedreven om breiwerk mee te geven.  

    we hebben dan ook vier pakketten ,  goed voor zo'n 55 kg breiwerk aangemaakt om mee te geven.  eind september vertrekt ons breiwerk (mutsen, sjaals, sokken, dekens...)  mee naar Roemenië.  het zal zeker goed van pas komen voor de winter !!!

    vorige week was het dan de beurt aan de KVLV van Hoogstraten.  we hebben er een gewoonte van gemaakt om elk jaar in augustus naar Katty te gaan op bezoek.  Katty is de bezielster van onze actie in Hoogstraten,  en ze nodigt dan breisters uit,  we praten over waar alles naartoe gaat,  wat de vooruitzichten zijn,  wisselen tips uit,  zij geven heel veel mooi breiwerk mee.... kortom ,  het is een dag waar we met heel veel plezier aan terugdenken,  en eigenlijk al  uitkijken om volgend jaar terug te gaan. 

    ik dank langs deze weg nog eens Katty voor de fijne ontvangst en al het mooie breiwerk !!!!

    gisteren waren Annie, Patricia en ik  bij de Missiekring van Ruiselede,  die vorige maand niet samenkwam vanwege het verlof.  maar niet getreurd :  de dames hadden heel hard gewerkt en er lag weer heel veel breiwerk klaar.   er was ook een nieuw lid bijgekomen,  dus weer een extra breister !!!   ze gaan nu wat truitjes breien voor de winter....  we proberen elke maand naar de bijeenkomst te gaan ,  want elke keer zit mijn (grote) wagen vol met breiwerk als ik huiswaarts keer....

    ik wil nog eens de aandacht vragen voor de Hobbytentoonstelling die Antoinette met haar Creaclub organiseert volgend weekend.  je kan er hun werkjes gaan bewonderen op zaterdag van 13 tot 20uur ook de zondag en maandag van 10 tot 18 uur... er zal ook een hele hoek zijn waar werken van onze breisters voor het goede doel uitgestald word.  je kan er genieten van een pannekoek en een frisdrank of koffie,  én de inkom is gratis !!!  

    het zou ons een groot plezier doen als jullie langskomen..... alleszins hartelijk welkom !!!!  de tentoonstelling gaat door in de Sporthal in Vinkt.

    het is tevens een steuntje in de rug voor de hobbyisten.... 



    26-08-2015, 08:46 geschreven door dino
    11-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WATER VOOR SYRISCHE KINDEREN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    wat ik  nu doe,  doe ik eigenlijk nooit....  maar ik kreeg van Suzy Bochi,  van SOS Syrian Children een heel dringende oproep ,  en wil jullie deze toch meedelen :  

    Help !  we kregen een dringende oproep voor WATER.  in de geïmproviseerde vluchtelingenkampen rond Idlyb lopen kinderen groot gevaar.  uitdroging kan leiden tot de dood.  bij temperaturen boven 40 graden moeten de families soms 30 km verder water halen.  dit is levensgevaarlijk in oorlogstijden.  toon je hart en geef water aan een kind !  Red een leven !

    Suzy kreeg de vraag of het geld effectief naar hulp voor de kinderen gaat.  zij antwoordde het volgende :

    we zijn er fier op te kunnen zeggen dat alle geld naar de hulp voor de kinderen gaat.  als kleine vzw werken we uitsluitend met vrijwilligers.  inplaats van betaald te worden,  steken ze met heel veel passie al hun vrije tjd en betalen meestal hun eigen kosten.  ELK project dat we willen ondersteunen wordt heel zorgvuldig gescreend.  we geven géén geld als we niet 100 procent zeker zijn !!  dat vraagt veel telefoontjes, mails en opzoekwerk.  de donaties die we krijgen zijn zeer beperkt en hebben ons bloed, zweet en tranen gekost. daarmee wllen we alleen de kinderen helpen en zeker geen profiteurs of oplichters.

    zoals ik al zei hebben de kinderen dringend water nodig en via SOS Syrian Children kan je steunen :  een watertank van 5000 liter water kost 14 euro.  

    als je je steentje wil bijdragen :

    Sos Syrian Children

    BE79 7360 0284 8733

    KREDBEBB

    Paypal  sossyrianchildren@hotmail.com

    ik leerde Suzy kennen omdat ze zich inzette voor deze kinderen.  we gaven al twee keer heel veel breiwerk mee met haar naar Syrië .  Wereldmissiehulp deed het transport onder leiding van Hamid, de echtgenoot van Suzy.  we kregen fotos waarop we duidelijk zagen dat onze hulp daar ter plaatse aan de kinderen werd overhandigd....  ik heb alle vertrouwen in Suzy en ben blij dat ik via haar,  deze kinderen toch een heel klein beetje kan helpen.....  

    ik schrijf dit hier gewoon op,   maar indien jullie er net zo over denken,  en je steentje wil bijdragen :  dit komt echt goed terecht en je helpt er deze kinderen mee.  



    11-08-2015, 07:52 geschreven door dino
    06-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6de HOBBYTENTOONSTELLING

    hierbij nodig ik iedereen vriendelijk uit op de 6de Hobbytentoonstelling van de Crea van Vinkt van ons Antoinette en haar Creaclub !!!!  

    deze gaat door op :

    zaterdag 29  augustus van 13-20 uur

    zondag 30 augustus van 10-20 uur

    maandag 31 augustus van 9.30-18 uur

    U kan de handwerken komen bewonderen o.a. handwerk, patchwork, pergamano, enz.... 

    volgende plaatselijke hobbyisten stellen tentoon :

    Mevr. Greta Verstraete : Beeldhouwwerk en keramiek

    Mevr. Christa Lemey : Schilderwerken en handtassen

    U kan geneten van een stuk taart of pannekoek met koffie of een verfrissing

    de inkom is gratis !

    U bent van harte welkom in de Sporthal Sint Pieters, Aarseleweg te Vinkt 

    er zal ook een speciale plaats voorzien zijn voor de mooie breiwerken en tassen die we maken voor het goede doel !!!!

    wij hopen dat jullie komen,  en breng gerust vrienden en familie mee.  

     



    06-08-2015, 17:58 geschreven door dino
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ROSETTE VAN WATERVLIET
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ik leerde Rosette van Watervliet kennen heel in het begin van onze actie.  heel wat vrouwen uit deze wondermooie gemeente op de grens met Nederland,  komen iedere maand samen in het Dorpshuis.  dat is het vroegere gemeentehuis,  maar door de fusie vallen zij onder de gemeente Sint Laureins en had het gemeentehuis in Watervliet geen funktie meer....  daar is verandering in gekomen door daar workshops te geven,  informatievergaderingen en zo.... en ook dus samenkomst van de breidames.  ze noemen hun breiclub 'de Vierkantjes' !!!  één keer per maand komen ze samen,  brengen ze hun breiwerk mee,  breien ze een namiddag samen, drinken een kopje koffie  en zo passeert hun namiddag op een heel gezellige manier;   ieder jaar ook mochten we enkele dames van Watervliet verwelkomen op onze Samennaaidag.  het is op onze Samennaaidag dat Rosette (ondertussen al in de 80!)  het idee opdeed om met haar enorme hoeveelheid stofjes,  een verzorgingstas te maken.  vorige week ging ik breiwerk ophalen bij haar en ze verraste me met drie mooie zakken,  waarvan U er hier één ziet.  ze is van plan om iedere week eentje te maken.  ze knipt de stofjes in reepjes van 5 cm en zet ze aan elkaar,  tot een grote lap stof en dan maakt ze er een tas van !!!   ik wou dit toch eens aan jullie tonen.  



    06-08-2015, 17:48 geschreven door dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    E-mail

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Over mijzelf
    Ik ben nadine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam dino.
    Ik ben een vrouw en woon in eeklo (belgië) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 24/09/1953 en ben nu dus 70 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: handwerken, kaartjes maken en lezen.
    ik wou met mijn blogje mensen op de hoogte houden van mijn actie "deken voor pakistan" maar ik vertel er ook over mijn gezinnetje en over wat ik voel en denk bij de actualiteit.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    laat ons een beetje meer rondom ons kijken en
    beseffen hoe goed we het hier hebben,
    dat we ondanks  onze bescheiden bijdrage
    toch verandering teweeg kunnen brengen
    in deze wereld.
    laat ons er iets moois van maken,
    deel geluk, liefde en warmte, daar worden we allemaal beter van.
                                          dino
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Archief per maand
  • 03-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 09-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!