Inhoud blog
  • The planet - slapeloosheid
  • Hier ben ik weer!!
  • Londen, vroeger en nu
  • Boeken
  • Mijn eigen moment of fame.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Zo lacht ze, zo huilt ze!
    Zeurproza van Dipje, afgewisseld met uitgelaten berichten van Upje
    19-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Londen, vroeger en nu
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Afgelopen weekend ben ik met 3 vriendinnen (waarvan één kersverse) naar Londen geweest. Een van hen was er ook bij toen ik de eerste keer ging. Dat was in de swingende jaren 60, 1968 of 1969 volgens mij. Het was een reis georganiseerd door één van onze leraren aan de kunstacademie. Toen ging het nog met de boot vanuit Oostende. De zee was erg woelig met alle gevolgen vandien. Gelukkig had ik medicatie tegen reisziekte ingenomen zodat mijn maag onverstoord bleef. De eerste maal in een grote buitenlandse stad vond ik erg spannend. Wat mij vooral aansprak was de Londense metro. Ik vond het geweldig om al de lijnen uit te proberen. en die speciale geur die daar hing!  Ik had er liefst heel dagen in doorgebracht.
    Ons hotel lag in Bayswater waar vooral veel Indiërs woonden toen. En met twee vriendinnen wilde ik absoluut Hair gaan zien op Shaftesbury Avenue. We hadden echter geen tickets zodat we ons noodgedwongen tot de zwarte markt op straat moesten wenden. En het lukte ook nog.  Toen de acteurs op een gegeven ogenblik naakt door de zaal begonnen te rennen maakten we volgens mij de ultieme daad van progressiviteit door!! Naakt te durven lopen tussen al die vreemde mensen! Het maakte een onvergetelijke indruk op ons.Nu, bijna 40 jaar later, kunnen we nog steeds vanbuiten 'Frank Mills' zingen!!
    Onze trip van vorig weekend was ook geweldig. Het was erg mooi weer zodat we veel hebben kunnen wandelen. De eerste dag langs de Thames met een bezoek aan de kunstgalerij en de winkeltjes in de Oxo-toren en aan Tate Modern - heel interessant en bovendien gratis. Ons voorgerecht voor het avondeten was eveneens gratis: we hebben alles wat er te proeven viel op een voedingsmarkt ook daadwerkelijk geproefd. Vooral kazen en chuthey smaakten erg goed. Zo een gratis voorgerecht en de gratis musea kan je wel gebruiken want Londen is geweldig duur tegenwoordig. Wat hier bij ons één euro kost, daar betaal je daar één Pond voor. 1 Pond is ongeveer 1,5 €.  Een ticket voor een enkele reis met de metro kost 4 pond!!!! In Brussel is dat iets meer dan 1 euro.
    Het via Internet geboekte hotel in de omgeving van St Pancras station viel erg mee. Het was voor mij de eerste keer in Londen dat we een ontbijt kregen dat uit iets anders bestond dan enige sneetjes geroosterd sponsbrood en confituur. Er was een heus ontbijtbuffet, zeldzaam toch voor goekopere hotels in Londen.
    Zaterdag was het superdruk in de stad vanwege St. Patricks day 's anderendaags. In Covent Garden kon je over de koppen lopen en dat was niet leuk maar wel wetenswaardig. We onmoeten er namelijk een merkwaardig in het groen uitgedost heerschap (zie foto) dat ons de herkomst van het volgens hem gloednieuwe product cake kon uitleggen. De cake was volgens hem namelijk uitgevonden door Johan Cake, uiteraard een Nederlander! En of we nu vliegensvlug ook zo een stuk cake wilden kopen? Neen dus wegens te duur en te gekleurd!
    De laatste dag brachten we door in het British Museum, indrukwekkend en ook gratis. En de weergoden waren ons gunstig gezind want toen de trip er op zat en we in Waterloo Station in de trein stapten kwam er pas een einde aan het mooie weer en begon het te regenen. Zo! Net goed voor die ene oorspronkelijke reisgezellin die niet mee wilde omdat ze dan moest opletten met wat ze allemaal zei omdat ik depressief was en niet alles kon verdragen!

    19-03-2007 om 00:00 geschreven door dipje,upje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 24/12-30/12 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 12/02-18/02 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!