Inhoud blog
  • The planet - slapeloosheid
  • Hier ben ik weer!!
  • Londen, vroeger en nu
  • Boeken
  • Mijn eigen moment of fame.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Zo lacht ze, zo huilt ze!
    Zeurproza van Dipje, afgewisseld met uitgelaten berichten van Upje
    15-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeken
    Neen, ik ging geen boeken meer kopen. Veel te duur, mijn kasten puilden al uit en je kan ook naar de bibliotheek.
    Maar als ik dan in het kringloopcentrum, ik zeg maar iets, Oorlog en Vrede zie staan voor 10 eurocent, of er wordt uitverkoop gehouden in de bibliotheek dan bezwijk ik uiteraard met mijn zwak karakter.
    Het probleem is wel dat ik boeken die ik koop zelden lees omdat ik denk, dat komt later nog wel en die van de bibliotheek moeten op tijd terug. Nu ik echter in ziekteverlof ben en dus meer tijd heb, spreek ik wel mijn stapel koopjes aan.
    Zo las ik pas 'Na meneer Mackenzie' van Jean Rhys. Het boek verscheen in 1930 onder de titel 'After Leaving Mr. Mackenzie". De schrijfster kreeg echter pas bekendheid in de jaren 60 na het verschijnen van haar roman 'Wide Sargasso Sea'.
    Volgens de achterflap van het boek zou 'Na Mr. Mackenzie' een autobiografisch getinte roman zijn. Het verhaal gaat over Julia, een vrouw van 36 die zich door haar minnaars laat onderhouden. Ze is haar familie in Engeland ontvlucht en woont in Parijs. Nadat Mr. Mackenzie met haar breekt zit ze aan de grond. Ze keert terug naar Engeland in de hoop dat haar familie haar zal helpen. Die ballon gaat echter niet op en gelaten keert ze maar terug naar Parijs. Ze realiseert zich dat haar beste jaren achter haar liggen en dat het teren op mannen niet zal kunnen blijven duren.
    Het is een goed geschreven boek met korte eenvoudige zinnen en dus gemakkelijk te lezen. De schrijfstijl is helemaal niet gedateerd of ouderwets. Het leven van Julia, hoe ze tegen het leven aan kijkt was voor mij echter wel onbegrijpelijk: ofwel ben je rijk, ofwel laat je je door mannen onderhouden. Een baantje zoeken is blijkbaar ondenkbaar of enkel voor de allerlaagste klassen. Je zou Julia door elkaar willen schudden en zeggen 'maak je niet zo afhankelijk van mannen, dat verlies je altijd'. Maar dat zou voor mij een geval van de pot verwijt de ketel zijn. Immers, hoewel ik me nooit door een man heb laten onderhouden en economische onafhankelijkheid  voor mij altijd al een prioriteit was, heb ik toch in mijn jongere jaren nogal veel geslikt van mannen. Dus misschien wordt Julia ook wel ooit wijzer.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 24/12-30/12 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 12/02-18/02 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!