reeseptjes

 

Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • RECENT GEWIJZIGD
  • MIJN FAVORIETE SITES
  • APERITIEFHAPJES
  • SOEPEN (60)
  • HOOFDGERECHTEN-VIS (49)
  • VOORGERECHTEN (37)
  • HOOFDGERECHTEN - VLEES (51)
  • LAMSVLEES (9)
  • QUICHE (10)
  • AARDAPPELEN, PASTA (27)
  • SLAATJES (21)
  • KALFSVLEES (14)
  • SAUSJES (14)
  • DESSERTEN (31)
  • KIP - KONIJN - KALKOEN...(35)
  • GROENTEN (21)
    Archief
  • RECENT GEWIJZIGD
  • MIJN FAVORIETE SITES
  • APERITIEFHAPJES
  • SOEPEN (60)
  • HOOFDGERECHTEN-VIS (49)
  • VOORGERECHTEN (37)
  • HOOFDGERECHTEN - VLEES (51)
  • LAMSVLEES (9)
  • QUICHE (10)
  • AARDAPPELEN, PASTA (27)
  • SLAATJES (21)
  • KALFSVLEES (14)
  • SAUSJES (14)
  • DESSERTEN (31)
  • KIP - KONIJN - KALKOEN...(35)
  • GROENTEN (21)

    SOEPEN

    Categorieën
    Zoeken in blog

    05-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROENTEN (21)
    1. Witloof verkeerd
    Witloofstronkjes in boter hevig bakken + citroen + p+z, 10 minuten stoven, uitlekken in vergiet. Ui bruinen + tomatenpuree + look, 10 minuten laten sudderen. Losgeklopte eieren  + bladpeterselie toevoegen, roeren.
    Witloof in ovenschotel + saus + gruyère. 20 minuten in oven op 175°.
    (uit : Monieks' ultieme top 100 kookboek)

    2. Ratatouille
    Courgette + aubergine + rode paprika + gepelde tomaten + look stoven in olijfolie. Kruiden met p+z, tijm en rozemarijn.

    3. Vlaamse asperges
    Eieren hard koken en pellen. Asperges schillen en harde eindjes afsnijden, 20 à 30 minuten koken, laten uitlekken. Eieren pletten, boter smelten, peterselie snijden. Peper of muskaatnoot over de asperges, overgieten met boter, ei, peterselie. Serveren met gekookte ham, gepocheerd eitje en gebakken krieltjes.

    4. Gevulde gele paprika's
    Paprika's 5 minuten in kokend water en afgieten. Witte saus maken. Hardgekookte eieren + theelepel mosterd + gebakken spekjes mengen met saus. Paprika's vullen, paneermeel erover. 20 minuten in oven op 175°.

    5. Toast champignons
    Toastbrood smeren met kruidenboter. Witte saus maken + roquefort erbij + room + peterselie. Champignons bakken in boter + p+z, Brood grillen + champignons + saus.

    6. Tortellini met broccoli en cambozola
    Tortellini + broccoli + stukjes rode paprika 4 à 5 minuten koken. Afgieten en olijfolie eronder mengen. Witte saus maken met kippebouillon + cambozola cuisine + peper + paprikapoeder.

    7. Gevulde aubergines
    Aubergines in de lengte doorsnijden, 5 minuten blanceren in kokend water + citroen, uitlekken en vruchtvlees uitscheppen. Ui + tomaat + champignons fijnhakken, stoven in olijfolie + vruchtvlees, eierdooier eronder roeren + p+z. Aubergines vullen, in ingevette ovenschaal + gemalen kaas, 20 minuten op 200°.

    8. Griekse boontjes
    Olijfolie verwarmen en 2 à 3 uien fuiten, 1/2 kg princesseboontjes erbij, na 10 minuten 250 gr champignons erbij, laten stoven, 3 tomaten erbij + look + peterselie + peper. Serveren met geraspte kaas.

    9. Witloofsalade
    Witloof fijnsnijden + sjalot, besprenkelen met citroen + veel peper + mayonnaise + beetje mosterd. Evt. een beetje veldsla eronder.

    10. Groentegratin met ei
    Chmpignons stoven in boter + look, roerbakken + p+z; champignons laten uitlekken. Opnieuw boter in de pan en preiringetjes bakken tot ze zacht zijn + p+z, laten uitlekken. In vuurvast potjes room + groentemengeling + geraspte kaas. In ieder potje een ei breken, erover room + p+z. Potjes 15 minuten bakken tot ze goudbruin zijn en eieren nog zacht binnenin.

    11. Toast champignon
    Champignons bakken in boter + cognac en flamberen. Madera of sherry toevoegen + zout + cayennepeper + paprika, 10 minuutjes stoven. Sneetjes brood in broodrooster. Champignons erop. Saus laten inkoken + 2 eierdooiers loskloppen in room + p+z.

    12. Champignons à la grecque
    Schijfjes champignons + olie + ajuin in schijfjes + klein blik tomatenpuree + ketchup + p+z + scheutje cognac.

    13. Wortelen paysanne
    Wortelen in schijfjes of staafjes snijden, stoven in boter + suiker + sjalotjes + spekjes + bouillon + p+z + muskaatnoot, laten sudderen tot bouillon verdampt is. Champignons bakken in boter + p+z. Champignons bij de wortelen voegen + room, nog 5 minuutjes stoven + kervel + bieslook.

    14. Champignons Dijonnaise
    Champignons + citroensap stoven in boter. Eierdooier + room + mosterd mengen + witte wijn + bakvocht van de champignons. Dit mengsel over de champignons gieten en op zacht vuurtje laten indikken. Opdienen met peterselie.

    15. Franse erwtjes
    Zilveruitjes + spekjes bakken in boter. Kropsla in reepjes snijden, bij de uitjes voegen en sla laten slinken + erwtjes (diepvries) + p+z + suikerklontje + beetje water. Afgedekt 45 minuten zachtjes laten stoven. Opdienen met peterselie.

    16. Napolitaanse paprika's
    Paprikareepjes (rood + groen + geel) bakken in olijfolie + look + 1 lepel tomatenpuree + beetje water. 10 minuten laten sudderen + stukjes ansjovis + kappertjes.

    17. Provençaalse tomaten
    Halveer de tomaten, bestrooi met zout, omgedraaid laten uitlekken. Tomaten bakken in olie en boter met de gesneden kant naar beneden, twee minuutjes. Tomaten schikken in ovenschotel en vullen met peterselie, look, paneermeel, provençaalse kruiden + vlokje boter. 10 à 15 minuten in de oven.

    18. Gevuld witloof
    Kook de stronken witloof gaar in lichtgezouten water. Fruit look in boter + champignons + p+z, aanlengen met room, laten inkoken, voeg (naar smaak) boursin cuisine met look en fijne kruiden toe. Snij het witloof in de lengte in twee, verwijder de harde kern en hol een beetje uit. Plaats in ovenschotel en vul op met de champignonbereiding. Kwartier in oven op 200°.

    19. Gevulde tomaten
    Champignons stoven in olie + look + pijpajuin + bieslook + peterselie + boursin cuisine + ansjovis + kappertjes. Tomaten vullen met dit mengsel en een kwartier in oven op 200°.

    20. Andijvie
    Andijvie gaar koken met 1 geschilde wortel in licht gezouten water. Wortel fijnsnijden en andijvie mixen. Groenten in een bechamelsaus + spekjes + peper + nootmuskaat + citroen + room.

    21. Stoofpotje van herfstgroenten
    8 wortelen + 8 raapjes + 8 radijzen + 8 zilveruitjes + 8 druiven + 2 appels + 2 peren in stukken snijden en bakken in olijfolie (fruit het laatst toevoegen) + p + z + glas cider, 10 minuten pruttelen  + 2 grote lepels jonge spinazie. Serveren met wilde rijst.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief
  • Alle berichten

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Startpagina !

    Klik hier
    om dit blog als uw startpagina in te stellen!

    Archief
  • Alle berichten

    Inhoud blog
  • RECENT GEWIJZIGD
  • MIJN FAVORIETE SITES
  • APERITIEFHAPJES
  • SOEPEN (60)
  • HOOFDGERECHTEN-VIS (49)
  • VOORGERECHTEN (37)
  • HOOFDGERECHTEN - VLEES (51)
  • LAMSVLEES (9)
  • QUICHE (10)
  • AARDAPPELEN, PASTA (27)
  • SLAATJES (21)
  • KALFSVLEES (14)
  • SAUSJES (14)
  • DESSERTEN (31)
  • KIP - KONIJN - KALKOEN...(35)
  • GROENTEN (21)

    Zoeken in blog




    SOEPEN

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!