reeseptjes

 

Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • RECENT GEWIJZIGD
  • MIJN FAVORIETE SITES
  • APERITIEFHAPJES
  • SOEPEN (60)
  • HOOFDGERECHTEN-VIS (49)
  • VOORGERECHTEN (37)
  • HOOFDGERECHTEN - VLEES (51)
  • LAMSVLEES (9)
  • QUICHE (10)
  • AARDAPPELEN, PASTA (27)
  • SLAATJES (21)
  • KALFSVLEES (14)
  • SAUSJES (14)
  • DESSERTEN (31)
  • KIP - KONIJN - KALKOEN...(35)
  • GROENTEN (21)
    Archief
  • RECENT GEWIJZIGD
  • MIJN FAVORIETE SITES
  • APERITIEFHAPJES
  • SOEPEN (60)
  • HOOFDGERECHTEN-VIS (49)
  • VOORGERECHTEN (37)
  • HOOFDGERECHTEN - VLEES (51)
  • LAMSVLEES (9)
  • QUICHE (10)
  • AARDAPPELEN, PASTA (27)
  • SLAATJES (21)
  • KALFSVLEES (14)
  • SAUSJES (14)
  • DESSERTEN (31)
  • KIP - KONIJN - KALKOEN...(35)
  • GROENTEN (21)

    SOEPEN

    Categorieën
    Zoeken in blog

    05-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KIP - KONIJN - KALKOEN...(35)
    1. Konijn klassiek
    Konijnenbillen + peper in kom + 1/4 azijn + 3/4 water tot alles onder staat + ui + laurier + kruidnagel. Afdekken en 1 nacht laten marineren. Vlees droogdeppen, braden op hevig vuur in boter. Blussen met gezeefde marinade. Afdekken en 40 minuten sudderen. Indien nodig + marinade; Vlees eruit, kookvocht laten inkoken + room + mosterd + p+z.
    (uit : Monieks' ultieme top 100 kookboek)

    2. Videekes
    Kipfilets koken in kippebouillon + kruidentuiltje + sjalot. Kip eruit en balletjes koken in de bouillon. Champignons in plakjes, stoven in boter + p+z. Kip in stukjes snijden, bouillon zeven. Witte saus  + beetje bouillon + bouillonblokje tuinkruiden (knorr) + room (vermengd met eierdooier) + citroen. Kip, balletjes en champignons in de saus. Bladerdeegjes verwarmen in microgolf, vullen en heet serveren met peterselie. (kan ook met blikje champignonsoep : soep aanlengen met melk, gare kippestukjes + champignons + balletjes erin, 10 minuten sudderen).
     
    3. Kalkoen met kaassaus
    Kalkoenfilet + p+z bakken in boter. Voorgekookte krieltjes + snijboontjes + kippebouillon + mosterd erbij, 10 minuten stoven. Witte saus maken en gruyèrekaas erbij. Serveren met veel saus en peterselie.

    4. Saltimbocca van kip met salie
    Kippefilets beetje open snijden en vullen met stukjes kaas en blokjes ham. Filets dichtdoen met prikkertje, bakken in olijfolie, verder laten garen in oven 150°. Witte wijn met sjalot laten inkoken, vlokjes koude boter toevoegen, voortdurend roeren + p+z, oesterzwammen erbij + salie + stukjes tomaat. Serveren met pasta + parmesan + salie.

    5. Kalkoenstoofpotje
    Champignons bakken, uit de pan, dan kalkoenreepjes bakken + wortelen + prei + knolselder + look. Roerbakken, + witte wijn + kippebouillon + tijm. 20 minuten op zacht vuur + champignons + p+z. Lekker met gebakken patatjes.

    6. Kiprolletjes
    Kipfilets plat kloppen tussen plasticfolie. bestrooien met peper en beleggen met wortel, rozemarijn en tijm. reepje spek errond wikkelen en vaststeken met cocktailprikker. Kip + aardappelblokjes en halve ajuinen in braadslee + olijfolie , 30 minuten op 220°.

    7. Kipfilets
    Kipfilets in blokjes bakken in olijfolie + spekjes + zilveruitjes + champignons + room.

    8. Konijn met dragonroom
    Konijnenbouten kort bakken in olijfolie + p+z, 20 minuten sudderen. Courgetteblokjes stoven in olijfolie. Sjalotjes + vermout zachtjes opwarmen tot vermout verdampt is en sjalotjes gekarameliseerd zijn + kippebouillon, laten inkoken + room. Saus mixen + mosterd + dragonblaadjes + courgette.
    (uit : Monieks' ultieme top 100 kookboek)

    9. Kalkoenragoût
    Kalkoenstukjes bakken in boter + p+z + bloem + wortel, prei, selder, ui + groentebouillon + room. Kwartier laten sudderen + scheutje cognac + p+z. Sereveren met bieslook en tagliatelli.

    10. Fazantefilet met witloof
    Witloof snijden en roerbakken in boter + p+z + room, laten sudderen. Filets kort bakken in boter + p+z, dan 10 minuten in oven garen op 180°. Pan van fazant blussen met wildfond en witte wijn, laten inkoken + aalbessengelei + room + p+z. Lekker met knolselderpuree.
    (uit : Monieks' ultieme top 100 kookboek)

    11.  Kalkoen met gorgonzola
    Kalkoenfilets in blokjes snijden, bakken in de wok, dan gele paprika's in reepjes erbij doen, roerbakken tot de paprika mals is, dan room en een stuk gorgonzola erbij tot de kaas mooi gesmolten is. Afwerken met lente-ui, peterselie, bieslook. Lekker met groene tagliatelli.

    12. Italiaanse kipfilets
    Kippefilets doorsnijden en vullen met schijfje mozarella en Italiaanse rauwe ham + tomatentapenade. In ovenschotel naast elkaar leggen, evt. vaststeken met een prikkertje. Saus : look + sjalot stoven, aanlengen met kippebouillon + blik tomatenstukjes met basilicum. Saus over de kip gieten + parmesan. Laten garen in oven. Afwerken met basilicum, peterselie, bieslook. Lekker met griekse pasta.

    13. Braadkip
    Kip besprenkelen met citroensap + rozemarijn + look + salie : in oven. Lekker met gebakken sojascheuten, currysaus + wilde rijst (gekookt met erwtjes, ui), dan een flinterdunne omelet in reepjes onder de rijst mengen.

    14. Konijn met pruimen
    Wortelen en champignons in stukjes snijden, korst brood bestrijken met mosterd. Spekjes en champignons bakken. Boter in grote pot en stukken konijn bruinen + donker kasteelbier + water + laurier + tijm, dan wortelen + sjalotten, dan champignons + spek + pruimen erbij.

    15. Coq au Vin
    Kippebillen braden in boter + ui + wortel + rode wijn (beaujolais) + kippebouillon + spekjes + tijm + laurier, 2 uur laten sudderen + zilveruitjes. Champignons bakken en toevoegen + p+z + peterselie.

    16. Kippebillen met dragon
    Champignons 5 minuten koken in beetje water + boter. Zeven en kookvocht bewaren. Kip kruiden en braden in olijfolie en boter + witte wijn + look + sjalot + tomaat + 1 lepel dragon + champignonsap, 30 minuten sudderen + champignons + dragon + p+z.

    17. Waterzooi
    Bak de kippebillen in boter, haal ze uit de pan. Sjalot in dezelfde pan stoven + look + kip + wortel + ui + selder, blussen met kippebouillon  + aardappelen, 40 minuten afgedekt laten stoven. Witloof stoven in boter + koffielepel suiker + citroen + beetje water, 10 minuten sudderen. Witloof eruit scheppen en bij de kip doen. Eierdooier loskloppen met room, peterselie, p+z. voorzichtig bij de kip doen.

    18. Kipfilet met zachte mosterdaus
    Kipfilets bakken.  2 flesjes room mengen met gemalen kaas + mosterd. Kip in ovenschotel + saus erover, 15 minuten tot kaas gesmolten is. Serveren met kroketten en perziken.

    19. Zuiderse eendeborst
    Eendefilets 24 uur marineren in 1 lepel honing, 1 lepel frambozenazijn, 1 theelepel paprikapoeder, peterselie, bieslook, dille, stukjes gepelde tomaat. Vastkokende aardappelen snel bakken in boter op hoog vuur + look + tijm + laurier + beetje water + boter, + beetje citroen + gevogeltebouillon + p+z.. Stoven tot aardappelen gaar zijn. Eendefilets op vel bakken langs 2 kanten, dan nog enkele minuten in oven op 220°. Sjalotjes bakken + beetje suiker + rode wijn + gevogeltefond + p+z, laten inkoken. Opdienen met krullen parmesan (dunschiller).

    20. Knoflookkip
    2 courgettes in plakjes snijden. Spekjes bakken in droge pan, ui en hele tenen knoflook (van 2 bollen) even meebakken + peper + rozemarijn. Braadkip vullen met lookmengsel, in ovenschaal met courgettes en stukjes tomaat errond. Vlokjes boter erover. Braden tot kip gaar is. Lookmengsel uit de kip fijnhakken + braadvocht + room + p+z.

    21. Blinde vinken van konijn
    Stukken koijnerug marineren in witte wijn, look, ui en laurier. Vlees droogdeppen + p+z. Wikkelen in sneetje gruyèrekaas en sneetje rauwe ham, vaststeken met prikkertje. Vlees rondom braden. Teentjes ongepelde look (volledige bol) erover strooien + gezeefde marinade en water. Afdekken en 35 minuten stoven.

    22. Kalkoengebraad met champagnesaus
    Vlees kruiden met p+z  en inwrijven met look. Met boter 30 minuten in oven op 200°. Champagne (of cava) erbij + gevogeltefond, nog 30 minuten braden. Sjalotejes + gestoofde champignons erbij + room, nog 10 minuten in oven. Vlees eruit, saus laten inkoken + rivierkreeftjes erbij.

    23. Kippebillen
    Kippebouten bakken in olijfolie + p+z + ui + look + pils + witte wijnazijn + bruine suiker + laurier + tijm + rozemarijn. Halfuurtje stoven onder deksel.

    24. Kip met whisky
    Kippefilets (of stukken braadkip) bakken in olijfolie + p+z + ui + rood pepertje + champignons + look, stoven. 1 blik tomatenroomsoep toevoegen (aanlengen met water), kruiden + 1 groot glas whisky. Halfuurtje laten sudderen, saus evt. binden + peterselie.

    25. Kalkoenstoofvlees met reblochon
    Wortel + prei + ui + selder fijn snijden . Stukken kalkoen in pot met witte wijn + water + p+z, laten koken. Na 20 minuten groenten erbij, nog 30 minuten laten koken. Champignons stoven. Vlees en groenten uit de pot, saus binden met eigeel, bloem, stukjes reblochon (zonder korst) laten smelten, p+z + nootmuskaat. Serveren met peterselie.

    26. Hazebillen met duivelsaus
    Hazebillen + p+z + mosterd, bakken in boter + champignons + spekjes. Deglaceren met cognac en overgieten met witte wijn. 1 uur laten sudderen. Vlees eruit, room en groene peper bij de saus.

    27. Kalkoengebraad op jagerswijze
    Gebraad  + p+ z + boter 40 minuten in oven op 200°. Champignons bakken in boter + sjalotjes + gevogeltefond, laten sudderen + dragon + kervel. Van het vuur vlokjes boter toevoegen.

    28. Stoofpotje van kalkoen
    Blokjes kalkoen bakken in boter + ui + wortel + 1 lepel suiker + p+z + 1 lepel azijn + flesje donker bier + tijm + laurier. Sneetje peperkoek bestrijken met mosterd en aan de andere kant met rodebessengelei, op het vlees leggen. 1 uur zachtjes stoven + nootmuskaat.

    29. Konijn op oude wijze
    Stukken konijn braden in boter + p+z + zilveruitjes + champignons + porto, afdekken en laten sudderen. Vlees eruit en room bij de saus, laten indikken. Eierdooier mengen met citroensap en bij de saus gieten. Roeren zonder te laten koken. Opdienen met peterselie.

    30. Konijn met peren
    Stukken konijn insmeren met mosterd en braden in olijfolie. In een cocotte ui + tijm + laurier laten sudderen in olijfolie, konijn erbij + koriander + rode wijn + water + kippebouillonblokje + Luikse siroop + aalbessengelei. 1 uur zachtjes laten sudderen.
    1/2 l rode wijn + 1/4 l water aan de kook brengen met 2 kaneelstokjes, 1 kruidnagel, halve citroen met schil en 2 grote lepels suiker, 20 minuten laten sudderen. Geschilde peren erin en 15 minuten laten trekken in niet meer kokende vloeistof.

    31. Zuiderse kippebillen
    Laat de saffraan even weken in de bouillon. Meng er vervolgens de olijfolie, p+ze en citroensap door. Leg de kip in een ovenschaal en schik er de groenten (courgette, aubergine, paprika, tomaten) en de aardappeltjes omheen + rozemarijn + look. Giet er het bouillonmengsel over en laat dat even intrekken. Zet de schotel in de oven 1 uur op 200°.

    32. Konijn met duvel en Luikse siroop
    Ui stoven + konijnenbillen bruin bakken + tijm + laurier + kruidnagel + p+z. Blussen met Duvel en gevogeltefond, 30 minuten laten stoven, 4 lepels Luikse siroop erbij, 30 minuten sudderen. Lekker met stoemp van aardappelen en broccoli.

    33.Haantje met riesling
    Braad de haantjes kort op hevig vuur, giet het braadvocht weg. Verse boter + haantjes + selder + sjalot + wortels + p+z, stoven in open pot + kippefond + riesling. Afdekken en 25 minuten zachtjes stoven. Paddestoelen bakken. Haantjes uit de pan, stoofvocht zeven en laten inkoken + room + citroen + champignons + haantjes.

    34. Fazant met madera
    Fazanthennen braden in hete boter, uit de pan nemen, braadvocht afgieten. Vlees in diepe ovenschotel + boter + p+z + jeneverbessen + tijm + stronkjes witloof (gehalveerd in de lengte) + wortelschijfjes + gerookte hamreepjes + wildfond + madera. Drie kwartier in oven op 175°.

    35. Marokkaanse kip
    Leg de kip(pebillen) in een marinade van olijfolie en Ras el Hanout kruiden en zet fris weg. Leg de kip na enkele uren in een braadslee + schijfjes chorizo + rode ui + wortel + stukjes tomaat + kikkererwten + p+z + kippebouillon + sherry. 30 minuten in de oven. Bestrooien met verse koriander en serveren met couscous.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief
  • Alle berichten

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Startpagina !

    Klik hier
    om dit blog als uw startpagina in te stellen!

    Archief
  • Alle berichten

    Inhoud blog
  • RECENT GEWIJZIGD
  • MIJN FAVORIETE SITES
  • APERITIEFHAPJES
  • SOEPEN (60)
  • HOOFDGERECHTEN-VIS (49)
  • VOORGERECHTEN (37)
  • HOOFDGERECHTEN - VLEES (51)
  • LAMSVLEES (9)
  • QUICHE (10)
  • AARDAPPELEN, PASTA (27)
  • SLAATJES (21)
  • KALFSVLEES (14)
  • SAUSJES (14)
  • DESSERTEN (31)
  • KIP - KONIJN - KALKOEN...(35)
  • GROENTEN (21)

    Zoeken in blog




    SOEPEN

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!