reeseptjes

 

Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • RECENT GEWIJZIGD
  • MIJN FAVORIETE SITES
  • APERITIEFHAPJES
  • SOEPEN (60)
  • HOOFDGERECHTEN-VIS (49)
  • VOORGERECHTEN (37)
  • HOOFDGERECHTEN - VLEES (51)
  • LAMSVLEES (9)
  • QUICHE (10)
  • AARDAPPELEN, PASTA (27)
  • SLAATJES (21)
  • KALFSVLEES (14)
  • SAUSJES (14)
  • DESSERTEN (31)
  • KIP - KONIJN - KALKOEN...(35)
  • GROENTEN (21)
    Archief
  • RECENT GEWIJZIGD
  • MIJN FAVORIETE SITES
  • APERITIEFHAPJES
  • SOEPEN (60)
  • HOOFDGERECHTEN-VIS (49)
  • VOORGERECHTEN (37)
  • HOOFDGERECHTEN - VLEES (51)
  • LAMSVLEES (9)
  • QUICHE (10)
  • AARDAPPELEN, PASTA (27)
  • SLAATJES (21)
  • KALFSVLEES (14)
  • SAUSJES (14)
  • DESSERTEN (31)
  • KIP - KONIJN - KALKOEN...(35)
  • GROENTEN (21)

    SOEPEN

    Categorieën
    Zoeken in blog

    09-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SAUSJES (14)
    1. Sausje voor wild of gevogelte
    Meng 1 zakje peperroomsaus (knorr) met aalbessenconfituur, room en 1 potje wildfond. Heet serveren.

    2. Tartaresaus
    Mayonnaise + mosterd + hardgekookte eierdooier + augurk + kappertjes + peterselie + dragon + bieslook.

    3. Mousseline
    8 eierdooiers + 3 lepels ijskoud wwater + sap van 1 citroen loskloppen in een steelpan. Op een heel zacht vuurtje tot schuim kloppen. Pannetje van het vuur en langzaam geklaarde boter toevoegen, + zout + cayenne + evt. citroensap. Mengen met halfopgeklopte room.

    4. Jagersaus
    Champignons stoven in boter + zilveruitjes + laurier. Gerookte spekblokjes bakken. Spek eruit en vocht blussen met rode wijnazijn + porto of madeira + rundsfond, laten inkoken, dan spek en zilveruitjes + champignons in de saus. Lekker bij tournedos.

    5. Mosterdsaus
    Lamskoteletjes bakken, vlees eruit en pan blussen met rode wijnazijn, laten inkoken + lamsfond + graanmosterd + room.

    6. Tomatensaus
    Ui + look fruiten in olijfolie + bloem + kippebouillon+ tomatenpuree + rode wijnazijn + cayenne + zout + provençaalse kruiden + oregano + salie. Lekker met balletjes en rijst.

    7. Tapenade
    Drie eieren koken. Dooiers pureren met ansjovis + tonijn (blik) + olijven (zwarte) + kappertjes. Olijfolie voorzichtig erbij + 1 lepel cognac + citroensap.

    8. Auberginetapenade
    Aubergine in de lengte doorsnijden + olijfolie, 20 minuten in oven op 200°. Look + basilicum + oude kaas (geraspt) + zwarte olijven mengen met de aubergines.

    9. Hollandse saus
    Boter smelten. 4 eierdooiers loskloppen met scheutje water en citroensap. Op zacht vuurtje tot schuim kloppen, opgelet : niet té warm ! Van het vuur geleidelijk de boter erdoor roeren + zout en cayennepeper en evt. citroensap.

    10. Mousselinesaus
    Zelfde als Hollandse saus maar room toevoegen (ideaal voor asperges of vis).

    11. Béarnaise
    Sjalot snipperen en zachtjes laten koken met peperbolletjes, witte wijn en dragon. Vocht zeven + eigeel, op zacht vuurtje kloppen tot dikke crème. Geleidelijk vlokjes boter erbij + evt. nog dragon + p+z.

    12. Mayonnaise
    Meng 1 eigeel + koffielepel mosterd + p+z en voeg druppelsgewijze olijfolie toe. Afwerken met beetje citroensap.

    13. Saus met champignons en porto
    Fruit sjalotten glazig in boter + champignons, dan 4 lepels rode porto erbij, laten inkoken zodat porto verdampt + warme kippebouillon + room + p+z, 10 minuten laten inkoken op zacht vuur. Perfect bij geroosterd vlees of wild.

    14. Koud sausje voor vis of barbecue
    Meng kappertjes + fijngesneden augurkjes + sjalot + fijngesneden selder + kervel + dragon + 1 fijngesneden ansjovisfilet + mosterd + mayonnaise + peper.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief
  • Alle berichten

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Startpagina !

    Klik hier
    om dit blog als uw startpagina in te stellen!

    Archief
  • Alle berichten

    Inhoud blog
  • RECENT GEWIJZIGD
  • MIJN FAVORIETE SITES
  • APERITIEFHAPJES
  • SOEPEN (60)
  • HOOFDGERECHTEN-VIS (49)
  • VOORGERECHTEN (37)
  • HOOFDGERECHTEN - VLEES (51)
  • LAMSVLEES (9)
  • QUICHE (10)
  • AARDAPPELEN, PASTA (27)
  • SLAATJES (21)
  • KALFSVLEES (14)
  • SAUSJES (14)
  • DESSERTEN (31)
  • KIP - KONIJN - KALKOEN...(35)
  • GROENTEN (21)

    Zoeken in blog




    SOEPEN

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!