reeseptjes

 

Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • RECENT GEWIJZIGD
  • MIJN FAVORIETE SITES
  • APERITIEFHAPJES
  • SOEPEN (60)
  • HOOFDGERECHTEN-VIS (49)
  • VOORGERECHTEN (37)
  • HOOFDGERECHTEN - VLEES (51)
  • LAMSVLEES (9)
  • QUICHE (10)
  • AARDAPPELEN, PASTA (27)
  • SLAATJES (21)
  • KALFSVLEES (14)
  • SAUSJES (14)
  • DESSERTEN (31)
  • KIP - KONIJN - KALKOEN...(35)
  • GROENTEN (21)
    Archief
  • RECENT GEWIJZIGD
  • MIJN FAVORIETE SITES
  • APERITIEFHAPJES
  • SOEPEN (60)
  • HOOFDGERECHTEN-VIS (49)
  • VOORGERECHTEN (37)
  • HOOFDGERECHTEN - VLEES (51)
  • LAMSVLEES (9)
  • QUICHE (10)
  • AARDAPPELEN, PASTA (27)
  • SLAATJES (21)
  • KALFSVLEES (14)
  • SAUSJES (14)
  • DESSERTEN (31)
  • KIP - KONIJN - KALKOEN...(35)
  • GROENTEN (21)

    SOEPEN

    Categorieën
    Zoeken in blog

    09-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KALFSVLEES (14)
    1. Kalfsgebraad met kaassaus
    Vlees kort braden + p+z, halfuurtje laten sudderen in kalfsfond. Bloemkoolroosjes en broccoli blancheren, goed laten uitlekken. Champignons bakken + p+z + look. Gemalen kaas door melk roeren op zacht vuurtje + nootmuskaart+ p+z. Serveren met peterselieaardappeltjes.

    2. Osso bucco
    Kalfsschenkels wentelen in bloem en goudbruin bakken in olijfolie. Selder + wortels + ui + look + tomatenstukjes (blik) toevoegen + witte wijn + kalfsfond + dragon + basilicum + rozemarijn toevoegen. 3 uur laten sudderen op zeer zacht vuurtje. Gremoulata : geraspte citroenschil + peterselie + look; over de bereiding strooien. Serveren met parmesan.

    3. Kalfsblanquette
    Water koken, kalfsfricassee erin, blancheren, afgieten. Vlees + kalfsfond terug in de pan + kruidentuiltje, 40 minuten afgedekt rustig sudderen. Champignons + citroensap 5 minuten opwarmen. Worteltjes blancheren. Aardppelen koken. Balletjes van kalfsgehakt koken. Vlees uit de kom en vocht laten inkoken. Eierdooier + room mengen, bij kookvocht + citroen + p+z + vlees, champignons, zilveruitjes, wortelen, balletjes, aardappelen. Serveren met peterselie.
    (uit : Monieks' ultieme top 100 kookboek)

    4. Kalfsschenkel met groenten
    Kruidnagel in gepelde ui prikken, wortelen en prei snijden. Schenkel in kom, onder water + ui + wortelen + prei + laurier + p+z, laten koken, afschuimen, nog anderhalfuur op zacht vuur. Regelmatig afschuimen. Jonge worteltjes schrapen, raapjes schillen. Schenkels in ovenschaal + p+z + olijfolie. 20 minuten in oven tot ze goudbruin zijn. Bouillon zeven, inkoken met witte wijn + worteltjes + raapjes + schenkels. Heet serveren met peterselieaardappelen.

    5. Kalfsgebraad
    Vooraf : 1dl kippebouillon + zilveruitjes + theelepel suiker + tijm + rozemarijn + laurier 5 minuten inkoken, dan in koelkast. Sjalot stoven + cognac, laten inkoken + kippebouillon, laurier, tijm, laten inkoken + room, laten inkoken. Laurier eruit en mixen + geraspte emmentaler, roeren tot een gladde saus + p+ z. Koel wegzetten.
    Gebraad (1,5 kg) + boter in ovenschaal + spekjes. Tien minuten op 225°. Dan ovenschaal afdekken, nog 20 minuten in oven. Vlees enkele minuten laten rusten, snijden. Champignons bakken + zilveruitjessaus, kaassaus opwarmen.

    6. Kalfskoteletten in looksaus
    Alle teentjes uit 1 bol knoflook trekken en ongepeld 30 minuten koken. Vlees bakken in boter + zilveruitjes + bloem + p+z + kalfsfond, 15 minuten stoven onder deksel. Lookteentjes pellen, mixen + room. Vlees eruit en lookroom bij braadvocht + peterselie. Lekker met broccoli en gebakken krieltjes.

    7. Saltimbocca
    Dunne kalfslapjes horizontaal insnijden en plakje parmaham ertussen steken en paar blaadjes salie. Vaststeken met prikkertje. Vlees kort bakken in boter + p+z. Vlees uit de pan, braadvocht blussen met witte wijn en kalfsfond, 1 minuut doorkoken + p+z. Opdienen met spinazie en tagliatelli.

    8. Piccata verde
    Kalfslapjes + p+z + bloem bakken in olijfolie. Bladspinazie ontdooien + cresson + witte wijn  + draagon + p+z, 5 minuten stoven. Van het vuur spinazie + gemalen kaas. Eierdooier loskloppen met room + citroensap, bij de groenten doen. Kalfslapjes in ingevette ovenschotel schikken + saus + parmesan, 20 minuten op 175°, serveren met pasta.

    9. Tête de veau
    Water koken + wortel + ui + selder + prei + kalfstong anderhalf uur koken. Tong pellen en in stukjes van 1 centimeter. Kippestoofvlees (of kalkoen) bruin bakken in boter, blussen met kookvocht van de kalfstong + tomatenpuree + stukjes tong + ui, 20 minuten sudderen. Gelatineblaadjes weken in koud water, uitknijpen en oplossen in kookvocht + zilveruitjes + augurkjes + gepelde tomaten + p+z + binden met maïzena. In vorm schijfjes hardgekookt ei + lauwe massa erop. Enkele uren in koelkast. Kan warm (met frietjes) of koud gegeten worden.

    10. Kalfsoesters orloff
    Kalfsoesters bakken. Ui + look stoven + champignons + kippelevertjes + bloem + boter + cognac en flamberen + p+z. Vlees in ovenschaal en bedekken met het mengsel. Op elk stuk vlees een sneetje belegen kaas leggen, laten grillen in oven + peterselie.

    11. Kalfsschenkel op grootmoeders wijze
    Vlees in beboterde kookpot + witte wijn + vleesbouillon + kruidentuiltje + dragon. Op zacht vuur 1 uur 15' laten sudderen.  Vlees eruit, bouillon laten inkoken, zeven + madera. Champignons bakken in boter. Rest van de boter smelten + bloem + bouuillon, laten indikken. Vlees + champignons + room toevoegen. Serveren met peterselie.

    12. Kalfsgebraad met champagne
    Bruin 1 kg kalfsschouder in boter + p+z, leg het vlees in een ovenschotel, 60 minuten op 200°. Voeg bij 200 gr veenbessen 15 cl water + suiker, op een zacht vuurtje tot bessen openbarsten. Vlees uit de oven, blus het braadvocht met 1/2 l champagne, roer goed los. Stoof sjalot in boter, giet champagnesaus erbij, laten inkoken. Zeef de saus + room, laten doorkoken + p+z. Vlees in plakjes + saus + warme veenbessen.

    13. Kalfsmedaillons met dragon
    Doe witte wijn en 1 potje kalfsfond in een pannetje, laten inkoken + room en nog eens inkoken. Bak de medaillons in boter. Vlees eruit en champignons bakken in het braadvet. Doe 2 lepels mosterd + 2 lepels dragon + champignons bij ingekookte saus + p+z.

    14. Vitello Tonnato
    Wortel + selder + ui in grove stukken + 1 kg kalfsgebraad + 3 gehakte ansjovis + kruidnagel + laurier + tijm + look, in ruime kom en overdekken met 1 l witte wijn + water. Laten koken + 1/2 u zachtjes pruttelen, dan deksel eraf en verder laten pruttelen, af en toe vlees keren, tot bijna alle vocht opgedroogd is. Vlees uit de kom en laten afkoelen. 2 blikken tonijn + olie mixen + 2 eierdooiers + citroensap + kookvocht tot je een vloeibare saus hebt, zonder brokjes tonijn. Vlees snijden en overgieten met de saus. Koud serveren met mayonnaise, augurkjes, kappertjes...


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief
  • Alle berichten

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Startpagina !

    Klik hier
    om dit blog als uw startpagina in te stellen!

    Archief
  • Alle berichten

    Inhoud blog
  • RECENT GEWIJZIGD
  • MIJN FAVORIETE SITES
  • APERITIEFHAPJES
  • SOEPEN (60)
  • HOOFDGERECHTEN-VIS (49)
  • VOORGERECHTEN (37)
  • HOOFDGERECHTEN - VLEES (51)
  • LAMSVLEES (9)
  • QUICHE (10)
  • AARDAPPELEN, PASTA (27)
  • SLAATJES (21)
  • KALFSVLEES (14)
  • SAUSJES (14)
  • DESSERTEN (31)
  • KIP - KONIJN - KALKOEN...(35)
  • GROENTEN (21)

    Zoeken in blog




    SOEPEN

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!