reeseptjes

 

Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • RECENT GEWIJZIGD
  • MIJN FAVORIETE SITES
  • APERITIEFHAPJES
  • SOEPEN (60)
  • HOOFDGERECHTEN-VIS (49)
  • VOORGERECHTEN (37)
  • HOOFDGERECHTEN - VLEES (51)
  • LAMSVLEES (9)
  • QUICHE (10)
  • AARDAPPELEN, PASTA (27)
  • SLAATJES (21)
  • KALFSVLEES (14)
  • SAUSJES (14)
  • DESSERTEN (31)
  • KIP - KONIJN - KALKOEN...(35)
  • GROENTEN (21)
    Archief
  • RECENT GEWIJZIGD
  • MIJN FAVORIETE SITES
  • APERITIEFHAPJES
  • SOEPEN (60)
  • HOOFDGERECHTEN-VIS (49)
  • VOORGERECHTEN (37)
  • HOOFDGERECHTEN - VLEES (51)
  • LAMSVLEES (9)
  • QUICHE (10)
  • AARDAPPELEN, PASTA (27)
  • SLAATJES (21)
  • KALFSVLEES (14)
  • SAUSJES (14)
  • DESSERTEN (31)
  • KIP - KONIJN - KALKOEN...(35)
  • GROENTEN (21)

    SOEPEN

    Categorieën
    Zoeken in blog

    09-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SLAATJES (21)
    1. Caesarsalade
    1 krop romeinse sla, gerookte bacon, peterselie, selderblaadjes. Dressing : 4 zachtgekookte eieren + look + ansjovis + bladpeterselie + parmesan + mosterd + witte wijnazijn + zonnebloemolie + p+z. Lekker met croûtons.

    2. Slaatje met gerookte eendborstfilet
    Champignons bakken + pijnboompitten. Vinaigrette : olijfolie + witte balsamico-azijn + peterselie + bieslook + sjalot. Gemengde sla + plakjes eendeborstfilet + champignons + vinaigrette.

    3. Salade Niçoise
    Pasta koken, tonijn (blik) laten uitlekken. Olijfolie + citroen + p+z, dressing door pasta mengen. Pasta + rode ui + trostomaatjes + boontjes + tonijn + gekookte eitjes + ansjovis.
    (uit : Monieks's ultieme top 100 kookboek)

    4. Sla van aardappelen en makreel
    Aardappelen in de schil koken, afkoelen, pellen en in plakjes snijden. Gerookte makreel erbij in blokjes. Vinaigrette : p+z, ontvelde tomatenblokjes + lente-uitjes + olijfolie + citroen + mosterd + honing.

    5. Pastasalade met kip
    Kipfilet koken in kippebouillon. Spirelli koken en spoelen onder koud water + 1 lepel olijfolie erdoor scheppen. Rode ui erbij + stukjes tomaat. 4 lepels kippebouillon + 4 lepels olijfolie + 2 lepels witte wijnazijn mengen + p+z; door de pasta scheppen. In een grote schaal slablaadjes leggen, beetje bouillon erover + salade. Afwerken met peterselie.

    6. Salade folle
    Roquette + ijsbergsla + chinese kool mengen. Balsamico-azijn + sherry-azijn + p+z + olijfolie mengen. Borden inwrijven met teentje look, sla erop + ui + grijze garnalen + vinaigrette + schilfers parmesan + koriander.

    7. Salade caprese
    Rauwe, flinterdunne champignons uurtje marineren in 2 lepels olijfolie, 1 koffielepel balsamicoazijn en 2 geperste lookteentjes. Schik per persoon schijfjes tomaat en schijfjes mozarella op een bord en schep er 1 lepel gemarineerde champignons bij. Afwerken met veel verse basilicum en peper.

    8. Ardeense pastasalade
    Kook de pasta (taglioni), afspoelen onder koud water + 2 lepels balsamicoazijn + lepels olijfolie + p+zn mengen met sjalotsnippers en gepelde tomatenstukjes + stukjes Ardeense ham + parmezanschilfers.

    9. Radijs- en komkommersla
    Komkommer schillen, in dunne schijfjes, radijzen in dunne schijfjes, uitjes fijnsnipperen. Eierdooier + mosterd + 8 lepels olijfolie + 4 lepels room + 2 lepels dragonazijn + koffielepel suiker + p+z + paprika + bieslook.

    10. Slaatje met warme geitekaas
    Snij de geitekaasjes doormidden en laat ze afgedekt 2 dagen marineren in olijfolie + rozemarijn + tijm + p+z. Laten uitlekken. Verschillende soorten (en kleuren) sla op een bord schikken + vinaigrette : mosterd, olijfolie, rode wijnazijn, look, ui, basilicum en bieslook. Geitekaasjes grillen tot ze goudkleurig zijn. Kaasjes midden op de sla leggen + kervel + dragon.

    11. Slaatje met gemarineerde konijnelevertjes
    Leg de konijnelevertjes minstens 1 uur in een marinade van 3 lepels droge sherry, 3 lepels sojasaus, 1 look, 3 lepels sherry-azijn + peper. Snij chinese kool + rode paprika + krulandijvie + lenteuitjes; bak pijnboompitten in droge pan. Bak de levertjes rosé in boter en olie + p+ z. Serveer het warme vlees op de sla. Roer de bakresten los met sherry-azijn en besprenkel de sla ermee. Bestrooien met pijnboompitten.

    12. Maatjessalade
    Kook de princesseboontjes beetgaar, laten afkoelen + partjes tomaat + lenteuitjes + 4 lepels olijfolie + 1 lepel witte wijnazijn + p+z. Leg stukjes maatjes midden op de sla.

    13. Slaatje van gegrilde paprika's
    Oven op 230 °, paprika's in verschillende kleuren op een ingevette bakplaat, 20 à 25 minuten roosteren. Laten afkoelen en vel verwijderen. In reepjes snijden + ui + p+z + witte wiijnazijn + olijfolie + peterselie.(lekker bij BBQ).

    14. Couscoussalade
    Couscous wellen in groentebouillon, laten afkoelen, + look + chilipeper, olijfolie, citroensap, geitenkaas, geroosterde pijnboompitten, paprika, tomaat, feta, munt, komkommer en rode ui. Laat de couscous minimaal een uur staan zodat de smaken in kunnen trekken. (lekker bij BBQ).

    15. Kiwi-mandarijnsalade
    Gemengde sla + veldsla + rucola + kiwi's geschild, in schijfjes + stukjes mandarijn + gerookte zalm + sherryazijn + olijfolie + p+z

    16. Slaatje met forelfilet
    Vis marineren in koelkast met olijfolie, citroen, mierikswortel, p+z. Rode biet marineren in rode wijnazijn. Bladspinazie + rode biet + stukjes forelfilet + gegrilde pijnboompitten.

    17. Waldorfsalade
    Romeinse sla + geraspte knolselder + reepjes groene appel + gehakte walnoten. Dressing : room + mayonnaise + yoghurt + citroen + honing + p+z.

    18. Venkelsalade met fruit
    Schaaf venkelknollen in dunne plakjes. Snij de appel (ongeschild - elstar) in schijfjes. Haal de aalbessen van de takjes en verdeel over de sla. Leg enkele blauwe druiven op de borden. Klop 1 lepel citroensap + 3 lepels notenolie tot gladde dressing + p+z. Versier met walnoten.

    19. Kruidensalade met geitenkaas
    Snij een rol harde geitenkaas in plakjes. Meng platte peterselie + selderijblad + bieslook + kervel + basilicum met rucola, rode sla en veldsla. Doe hier de kaas onder + blauwe druiven + uiringen. Dressing : 3 lepels olijfolie + 1 lepel sherry.

    20. Aardappel-komkommersalade
    Snij plakjes gekookte aardappel en leg ze in warme vleesbouillon + uisnippers. Eierdooier + mosterd + p+z mengen en al kloppende olijfolie toevoegen + room + kervel. Schep dit over de aardappelen en laat minstens 2 u intrekken. Net voor serveren stukjes komkommer toevoegen.

    21. Zonnige salade
    Maak vinaigrette met olijfolie + p+z + balsamicoazijn + snippers basilicum. Meng gegrilde paprika's (uit bokaal in olie) + prosciutto + gekookte kwarteleitjes + potje boursin salade & aperitief + zwarte olijven + raketsla.


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief
  • Alle berichten

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Startpagina !

    Klik hier
    om dit blog als uw startpagina in te stellen!

    Archief
  • Alle berichten

    Inhoud blog
  • RECENT GEWIJZIGD
  • MIJN FAVORIETE SITES
  • APERITIEFHAPJES
  • SOEPEN (60)
  • HOOFDGERECHTEN-VIS (49)
  • VOORGERECHTEN (37)
  • HOOFDGERECHTEN - VLEES (51)
  • LAMSVLEES (9)
  • QUICHE (10)
  • AARDAPPELEN, PASTA (27)
  • SLAATJES (21)
  • KALFSVLEES (14)
  • SAUSJES (14)
  • DESSERTEN (31)
  • KIP - KONIJN - KALKOEN...(35)
  • GROENTEN (21)

    Zoeken in blog




    SOEPEN

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!