reeseptjes

 

Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • RECENT GEWIJZIGD
  • MIJN FAVORIETE SITES
  • APERITIEFHAPJES
  • SOEPEN (60)
  • HOOFDGERECHTEN-VIS (49)
  • VOORGERECHTEN (37)
  • HOOFDGERECHTEN - VLEES (51)
  • LAMSVLEES (9)
  • QUICHE (10)
  • AARDAPPELEN, PASTA (27)
  • SLAATJES (21)
  • KALFSVLEES (14)
  • SAUSJES (14)
  • DESSERTEN (31)
  • KIP - KONIJN - KALKOEN...(35)
  • GROENTEN (21)
    Archief
  • RECENT GEWIJZIGD
  • MIJN FAVORIETE SITES
  • APERITIEFHAPJES
  • SOEPEN (60)
  • HOOFDGERECHTEN-VIS (49)
  • VOORGERECHTEN (37)
  • HOOFDGERECHTEN - VLEES (51)
  • LAMSVLEES (9)
  • QUICHE (10)
  • AARDAPPELEN, PASTA (27)
  • SLAATJES (21)
  • KALFSVLEES (14)
  • SAUSJES (14)
  • DESSERTEN (31)
  • KIP - KONIJN - KALKOEN...(35)
  • GROENTEN (21)

    SOEPEN

    Categorieën
    Zoeken in blog

    09-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AARDAPPELEN, PASTA (27)
    1. Polderaardappelen
    Aardappelen in schil koken. Op elke patat 2 plakjes kaas, in ovenschaal op 175 ° tot kaas smelt. Tomatenpuree + blik gepelde tomaten + boter + oregano + p+z over de aardappels lepelen.

    2. Mascarponepuree
    Aardappelen koken, pureren en mengen met mascarpone, salie, boter, p+z. Lekker met lamskoteletjes.

    3. Aardappelen met spek
    Aardappelen schillen, in fijne plakjes. Spekreepjes in ovenschaal + laag aardappelen + gruyère + peper, bovenop spekreepjes + boter. 45 minuten in oven op 180° onder aluminiumfolie. Folie weg en grillen.

    4. Gratin dauphinois
    Aardappelen schillen en in schijfjes snijden. Melk koken + geraspte kaas + look + p+z + nootmuskaat. Alles in ovenschaal + geraspte kaas en boter. 45 minuten op 220 °. Op het einde even laten grillen.

    5. Ovenpatatjes met salie
    Nieuwe patatjes in schijfjes (niet schillen) in ovenschaaL. Ardeense ham ertussen leggen + olijfolie + room + salieblaadjes (veel) + kappertjes, afdekken met alumiumfolie. 20 minuten in oven op 220°, dan folie weg en nog kwartiertje laten kleuren.

    6. Aardappelsalade
    Aardappelen koken in groentebouillon + koffielepel mosterd. Enkele stukjes gekookte aardappel pletten met witte wijnazijn, olijfolie en groentebouillon. Augurken, radijs, peterselie en appel mengen met de aardappelen en bouillon + bieslook.

    7. Gratin met champignons
    Per persoon een kleine ovenschotel insmeren met look. Champignons bakken in olie + p+z. Room verwarmen + muskaat + p+z. Aardappelen in schijfjes snijden en in laagjes in schotels leggen + laagje champignons + room. Herhalen. Bovenop geraspte kaas. Ongeveer 45 minuten in oven op 180°, evt afdekken indien nodig.

    8. Pasta met gorgonzola
    Tagliatelli koken. Groentebouillon + witte wijn verwarmen + gorgonzola + look, goed roeren + room, + p+z,  niet laten doorkoken. Pijnboompitten roosteren in droge pan. Pasta mengen met saus, pitten en raketsla.

    9. Penne uit de oven
    Kook de penne al dente. Fruit ui en look in olijfolie + tomatenblokjes (diepvries). Kook het eekhoorntjesbrood in lichtgezouten water. Laten uitlekken, kookvocht opvangen en toevoegen aan de paddestoelen + ui + look + p+z + chilipeper + witte wijn + doperwten + room + mascarpone. Penne + saus in ovenschaal, afdekken met plakjes mozarella + parmesan. 10 minuten in oven op 220°, tot kaas gesmolten is.

    10. Duitse omelet
    Aardappelen koken, in plakjes snijden. Spekjes bakken  + aardappelen + ui. Eieren klutsen met melk + p+z, over de aardappelen gieten + bieslook.

    11. Gevulde aardappelen
    Grote aardappelen in de schil koken, pellen, uithollen, vullen met mengsel van gesmolten boter + champignons (blik) + room + 2 eierdooiers + kervel of bieslook + p+z + nootmuskaat + gruyère + 2 stijfgeklopte eiwitten + puree. Gratineren in de oven.

    12. Spaghetti uit Genua
    Geraspte parmesan + verbrokkelde pecorino + look + peterselie + basilicum + zout goed mengen, geleidelijk olijfolie toevoegen tot het een smeuiige massa wordt. Spaghetti al dente koken. Saus over de spaghetti en schilfers parmesan.

    13. Aardappelpannetje
    Voorgekookte krieltjes bakken in boter en olie + spekjes + zilveruitjes + champignons + look + paprikapoeder + gruyère + bieslook.

    14. Aardappelsalade met makreel
    Kook de krieltjes en snij in sukken. Ontvel de gerookte makreel en snij in stukken + lenteuitjes + partjes tomaat + partjes hardgekookt ei + vinaigrette (olijfolie + citroensap + mosterd + honing + p+z). (bron : Augurs' kookplek).

    15. Aardappelwortelpannetje met roquefort
    Kook de aardappelen iets meer dan half gaar in licht gezouten water.
    De wortelen ook iets meer dan half gaar koken met 1 lepel suiker. Beide afgieten. Neem een grote pan, laat boter goed bruin worden en bak 1 rode ajuin + aardappelen en wortelen goed krokant aan + p+z en de kaas, voorzichtig omroeren.

    16. Penne met tonijn
    Ui en Spaans pepertje bakken in olijfolie + kaneel + 2 blikken tomaat in stukjes + 2 blikken tonijn (olie afgieten), 20 minuten laten pruttelen. Pasta koken, afgieten en beetje kookvocht behouden. Basilicum + citroensap bij pasta doen, + tonijn met saus + kookvocht + parmezan.

    17. Aardappelen boulangère
    Aardappelen schillen, uien fijn snijden, alles in ovenschaal, overgieten met gevogeltebouillon zodat ze net onder staan + tijm + laurieer. Gratin 1 u bakken op 200°.

    18. Aardappelsla met komkommer
    Aardappelen koken, in plakjes snijden en overgieten met warme bouillon van tuinkruiden + ui, 30 minuten laten trekken en resterende bouillon afgieten. Eierdooier + mosterd + p+z mixen + olie (druppelsgewijze) + room + kervel. Aardappelen en ui in schaal mengen met roommayonnaise, enkele uren laten trekken. Voor het serveren : fijne stukjes komkommer toevoegen.

    19. Pasta all'arrabbiata
    1 blik gepelde tomaten stoven in olijfolie + 2 rode pepertjes , 10 minuten sudderen + 2 teentjes look + bladpeterselie. Pasta al dente koken, afgieten en vermengen met de saus, bestrooien met pecorino.

    20. Griekse pasta met feta en munt
    Pasta (400 gr) beetgaar koken, afgieten en laten afkoelen. Komkommer in dobbelsteentjes snijden, 2 rode uien in ringen snijden, 2 tomaten en 1 rode paprika in stukjes, alles door de pasta scheppen + snippertjes muntblaadjes + stukjes feta. Olijfolie + p+z, fris serveren (lekker bij gegrilde lamskoteletjes).

    21. Knoflookpuree
    Kook de aardappelen gaar. Rooster intussen een volledige bol knoflook 30 minuten in de oven; knijp de teentjes look uit de velletjes en pureer ze met de aardappelen. Voeg boter en olijfolie toe + peterselie + p+z.

    22. Erwtjespuree
    Ui stoven in boter + geschilde blokjes aardappelen + diepvrieserwte + water + tuinkruidenbouillonblokje. Gaar koken, pureren + mosterd + krokant gebakken spekjes + p+z + boter.

    23. Gratin XXS
    Snij aardappelen in plakjes, beboter een ovenschaal, leg een laagje aardappelschijfjes dakpansgewijs + ui + look + tijm + rozemarijn + peper + beetje kippebouillon en werk zo verder. Afdekken met aluminiumfolie, 40 minuten op 180°. (als bovenste laag kan je reepjes gerookt spek leggen, maar dan is het minder 'light').

    24. Winterkrieltjes
    Boen de patatjes schoon en kook ze gaar. Meng olijfolie + witte azijn + graanmosterd + p+z + bieslooksprietjes. Bak spekjes krokant en laat uitlekken op keukenpapier. Aardapppelen + dressing + spekjes 15 minuten in oven.

    25. Ovenpatatjes met kaassaus
    Boen grote aardappelen goed schoon, wrijf ze in met grof zeezout, doorprik ze met een vork en bak ze 1 u à anderhalf uur in oven op 200°. Bak pancetta in de pan + room + gorgonzola. Snij de aardappelen midden door en overgiet met de kaassaus.

    26. Rigatoni gratiné
    Kook de rigatoni (zoals penne maar dikker) al dente, laat goed uitlekken en giet in een ovenschaal. Bak 2 aubergines, 2 courgettes + ui in olie + 4 gepelde tomaten + oregano + cayenne + olijfolie. Schep de groentensaus + mozarella door de pasta + peper + parmezan + schijfjes mozarella. Zet in oven tot kaas goudbruin is. (lekker bij kalfs- en lamsvlees)

    27. Rijstsalade met citroendressing
    Kook wilde rijst gaar volgens de verpakking, laat uitlekken en afkoelen. Dressing : olijfolie + p+z + citroensap. Rijst mengen met dressing + basilicum + munt + bladpeterselie + geraspte citroenschil. Lekker bij vis, gevogelte, BBQ.











    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief
  • Alle berichten

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Startpagina !

    Klik hier
    om dit blog als uw startpagina in te stellen!

    Archief
  • Alle berichten

    Inhoud blog
  • RECENT GEWIJZIGD
  • MIJN FAVORIETE SITES
  • APERITIEFHAPJES
  • SOEPEN (60)
  • HOOFDGERECHTEN-VIS (49)
  • VOORGERECHTEN (37)
  • HOOFDGERECHTEN - VLEES (51)
  • LAMSVLEES (9)
  • QUICHE (10)
  • AARDAPPELEN, PASTA (27)
  • SLAATJES (21)
  • KALFSVLEES (14)
  • SAUSJES (14)
  • DESSERTEN (31)
  • KIP - KONIJN - KALKOEN...(35)
  • GROENTEN (21)

    Zoeken in blog




    SOEPEN

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!