1. Quiche met witloof Witloofstruikjes blancheren en laten uitlekken, fijnsnijden . Kruimeldeeg in bakvorm, doorprikken, klein beetje paneermeel erover. Beleggen met witloof en hamblokjes. 2 eieren + room + gruyère + nootmuskaat + p+z. Nog eens gruyère erover. 30 minuten bakken op 200°.
2. Quiche met fagotin, champignons en tomaten Champignons fijnsnijden, bakken en kruiden met p+z. Tomaten in blokjes snijden. Kruimeldeeg in ingevette bakvorm, prikken met vork en beleggen met champignons, tomaten en stukjes fagotin. 4 eieren + room loskloppen + bieslook + nootmuskaat. 30 minuten bakken op 200°.
3. Quiche Lorraine Spek bakken zonder vetstof, laten opdrogen op keukenpapier. Preiringetjes stoven in boter. Laten uitlekken in vergiet. Lente-uitjes snipperen. 6 eieren loskloppen met 6 lepels room, muskaat, peper + prei + lente-uitjes. Kruimeldeeg in ingevette bakbodem, 5 minuten bakken op 200° + spek + eimengsel. 50 minuten bakken op 150°. Gemalen kaas erover.
4. Aspergetaart met brie Bladerdeeg op bakpapier in taartvorm, doorprikken met vork. Aspergestukjes en hamblokjes over de taartbodem. 1 stuk brie in het midden en stukjes brie errond versnipperen. Asperges in stervorm rond de brie in het midden. 4 eieren + room loskloppen + peterselie + p+z + nootmuskaat. Taart bakken op 225°, als ze goudbruin kleurt, afdekken met alumiumfolie. Nog 25 minuten laten bakken.
5. Quiche met broccoli en spek Kruimeldeeg uitrollen in ronde ovenschotel. Aardappelen koken, 1 grote ui goudgeel stoven in boter, 100gr gerookt spek 4 minuten blancheren, broccoli blancheren. Deeg beleggen met schijfjes aardappel, ui, spekjes, broccoli + p+z + nootmuskaat + gruyère. 1/2 liter room mengen met beetje bloem + 5 volledige eieren erbij. Mengsel in bakvorm gieten, 30 à 35 minuten in oven op 220°.
6. Quiche met krab Bladerdeeg in taartvorm en doorprikken. 6 eieren loskloppen met 3 dl room + p+z + nootmuskaat + cayenne. Asperges (bokaal) in stukjes op de taartvorm + krabvlees + eimengsel + geraspte kaas. 20 minuten op 160°.
7. Quiche met grookte forel en broccoli Broccoliroosjes koken, laten uitlekken, taartvorm beboteren en bestrooien met bloem. Kruimeldeeg in taartvorm, doorprikken. Bleu d'Auvergnekaas in brokjes over het deeg + broccoli + stukjes forel. 4 eieren klutsen + 3 lepels gruyère + 1/2 l melk + muskaat + peper. Kwartier in oven op 225°. Zodra de quiche goudbruin kleurt afdekken met aluminiumfolie. Nog 25 minuten in oven.
8. Zuiderse quiche Courgetteschijfjes bakken in olijfolie + look + p+z + provençaalse kruiden. Bladerdeeg in taartvorm, doorprikken, erop schijfjes tomaat, spekjes en courgette. 4 eieren klutsen + pepeer, over de quiche gieten + schijfjes mozarella + parmesan + provençaalse kruiden. 30 minuten in oven op 200°.
9. Toscaanse quiche Kruimeldeeg in vorm leggen + bladspinazie + p+z + look + pijnboompitten + rijpe geitekaas + zongedroogde tomaatjes. Bloem + 4 eieren loskloppen + 1/2 l melk. Saus erover. bakken in oven, 25 minuten op 220°.
10. Zalmquiche met witloof en brie Spekjes bakken in boter, spek eruit en stukjes witloof afgedekt 10 minuten laten sudderen + room + p+z + muskaat, even laten doorkoken. 4 eieren loskloppen met het witloof. Bladerdeeg in taartvorm, doorprikken, spek op de bodem + stukjes zalmfilet + stukjes brie, 40 minuten in oven op 225°. Evt. afdekken met aluminiumfolie.