reeseptjes

 

Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • RECENT GEWIJZIGD
  • MIJN FAVORIETE SITES
  • APERITIEFHAPJES
  • SOEPEN (60)
  • HOOFDGERECHTEN-VIS (49)
  • VOORGERECHTEN (37)
  • HOOFDGERECHTEN - VLEES (51)
  • LAMSVLEES (9)
  • QUICHE (10)
  • AARDAPPELEN, PASTA (27)
  • SLAATJES (21)
  • KALFSVLEES (14)
  • SAUSJES (14)
  • DESSERTEN (31)
  • KIP - KONIJN - KALKOEN...(35)
  • GROENTEN (21)
    Archief
  • RECENT GEWIJZIGD
  • MIJN FAVORIETE SITES
  • APERITIEFHAPJES
  • SOEPEN (60)
  • HOOFDGERECHTEN-VIS (49)
  • VOORGERECHTEN (37)
  • HOOFDGERECHTEN - VLEES (51)
  • LAMSVLEES (9)
  • QUICHE (10)
  • AARDAPPELEN, PASTA (27)
  • SLAATJES (21)
  • KALFSVLEES (14)
  • SAUSJES (14)
  • DESSERTEN (31)
  • KIP - KONIJN - KALKOEN...(35)
  • GROENTEN (21)

    SOEPEN

    Categorieën
    Zoeken in blog

    09-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LAMSVLEES (9)
    1. Lamsnavarin
    2 kg lamsstoofvlees bakken in boter en olie + ui + wortelblokjes. Vlees bestrooien met bloem + stukjes tomaat + look + p+z. Koud water erbij, koken en dan 1 uur sudderen.
    Ondertussen spruitjes + wortelen en rapen blancheren. Vlees eruit, vocht zeven. Vlees terug aan de kook brengen met de geblancheerde groenten. Halfuur sudderen + zilveruitjes + p+z, nog 15 minuten sudderen.

    2. Lamsbout
    Lamsbout inkerven en look en rozemarijn erin steken. In braadslede met olijfolie bestrijken. 10 minuten in oven op 220°, dan oven op 200°, errond veel sjalotjes leggen. Lamsfond verwarmen en over het vlees gieten. 1 uur in oven en regelmatig bedruipen. Braadvocht zeven en klontjes boter er door scheppen + p+z. Vlees serveren met saus, gebakken sjalotjes en gebakken krieltjes.

    3. Moussaka
    Aubergines spoelen, droogdeppen en 15 minuten op bakplaat in warme oven. ui en look snipperen, worteltjes in staafjes. Groenten stoven in olijfolie + lamsgehakt, rul bakken + bik gepelde tomaten + paprikapoeder, kruiden, 5 minuten laten sudderen. Aubergines in lengte halveren, vruchtvlees eruit een bij gehakt mengen. Ovenschaal invetten. Lege aubergines naast mekaar en vullen met mengsel. Feta erover kruimelen + olijfolie. 25 minuten in oven en 5 minuten grillen. Lekker met Griekse pasta.

    4.Griekse balletjes
    Balletjes maken van lamsgehakt en bakken. In olijfolie gele + rode + groene paprikareepjes bakken + tomatenblokjes (diepvries) + blikje tomatenpuree toevoegen. Balletjes in beboterde ovenschotel. Fetakaas erover, dan de saus. Bovenop plakjes mozarella. Halfuurtje in oven op 180°. Serveren met Griekse pasta en sla.

    5. Lamsragoût
    Raapjes in boter lichtjes bruinen + kristalsuiker. Lamskoteletjes bakken in boter + p+z + ajuin + wortelen + warm water + laurier + look : 1 uur 45 laten sudderen. Laatste 45 minuten : aardappelen +raapjes erbij.

    6. Lamskoteletjes met dragon
    Lamskoteletjes inwrijven met look. Sjalotjes snipperen , in steelpan + wijnazijn + witte wijn + water + 3 lepels dragon, laten inkoken. Vocht zeven. Maïzena + melk mengen + eierdooier + p+z. Steelpannetje au bain-marie en kloppen tot de saus dik wordt, langzaam de ingekookte vloeistof erbij + vlokjes boter + dragon + citroen. Koteletjes bakken in olijolie + p+z. Lekker met gestoofd witloof.

    7. Irish stew
    Stukjes mager lamsvlees 30 minuten koken in licht gezouten water, regelmatig afschuimen. Aardappelblokjes erbij en 30 minuten sudderen + wortelen + prei + zilveruitjes + tijm, nog eens 30 minuten sudderen + peterselie + room + vlokjes boter + p+z. Afwerken met koriander.

    8. Lamskoteletjes met honing en mosterd
    Kerf de koteletjes hier en daar in en steek er stukjes look in. Marineer ze een uurtje in citroensap + olijfolie + sojasaus. Droogdeppen en bakken. In ovenschotel leggen en bestrijken met honing en mosterd. 10 minuutjes in de oven.

    9. Griekse schotel
    Lamsfilets in blokjes snijden, feta verkruimelen, ui en look snipperen. Griekse pasta koken. Vlees bruin bakken in olijfolie. In kookpot ui en look kleuren in olijfolie + paprikareepjes (diepvries) + blik tomatenstukjes + 1/2 l water + blokje vleesbouillon + lamsvlees + pasta + 2/3 fetakaas + p+z + cayenne + paprikapoeder. Alles in ovenschotel gieten + rest van feta, 35 min. op 180 °.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief
  • Alle berichten

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Startpagina !

    Klik hier
    om dit blog als uw startpagina in te stellen!

    Archief
  • Alle berichten

    Inhoud blog
  • RECENT GEWIJZIGD
  • MIJN FAVORIETE SITES
  • APERITIEFHAPJES
  • SOEPEN (60)
  • HOOFDGERECHTEN-VIS (49)
  • VOORGERECHTEN (37)
  • HOOFDGERECHTEN - VLEES (51)
  • LAMSVLEES (9)
  • QUICHE (10)
  • AARDAPPELEN, PASTA (27)
  • SLAATJES (21)
  • KALFSVLEES (14)
  • SAUSJES (14)
  • DESSERTEN (31)
  • KIP - KONIJN - KALKOEN...(35)
  • GROENTEN (21)

    Zoeken in blog




    SOEPEN

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!