reeseptjes

 

Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • RECENT GEWIJZIGD
  • MIJN FAVORIETE SITES
  • APERITIEFHAPJES
  • SOEPEN (60)
  • HOOFDGERECHTEN-VIS (49)
  • VOORGERECHTEN (37)
  • HOOFDGERECHTEN - VLEES (51)
  • LAMSVLEES (9)
  • QUICHE (10)
  • AARDAPPELEN, PASTA (27)
  • SLAATJES (21)
  • KALFSVLEES (14)
  • SAUSJES (14)
  • DESSERTEN (31)
  • KIP - KONIJN - KALKOEN...(35)
  • GROENTEN (21)
    Archief
  • RECENT GEWIJZIGD
  • MIJN FAVORIETE SITES
  • APERITIEFHAPJES
  • SOEPEN (60)
  • HOOFDGERECHTEN-VIS (49)
  • VOORGERECHTEN (37)
  • HOOFDGERECHTEN - VLEES (51)
  • LAMSVLEES (9)
  • QUICHE (10)
  • AARDAPPELEN, PASTA (27)
  • SLAATJES (21)
  • KALFSVLEES (14)
  • SAUSJES (14)
  • DESSERTEN (31)
  • KIP - KONIJN - KALKOEN...(35)
  • GROENTEN (21)

    SOEPEN

    Categorieën
    Zoeken in blog

    14-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.APERITIEFHAPJES

    Lepelhapje
    - gerookte zalm fijnsnipperen + olijfolie + basilicum + citroensap + ui + peper.
    - spruitjes blancheren. 1 zoete appel in grove stukken snijden.. 1 spruitje + stukje appel in sneetje spek wikkelen en vaststeken met prikkertje. Bakken in boter + honing. Warm opdienen.
    - steeltjes van champignons snijden en uithollen. Steeltjes bakken in boter + basilicum + kervel + peterselie + bieslook + dille + look + sjalot + rauwe ham. Champignons vullen en 4 minuten in oven op 200°.
    - sneetje gerookte zalm vullen met stukje gerookte forel + room + bieslook + peterselie + paprikapoeder, tabasco, p+z. Oprollen.
    - 1 blik krab + lente-uitje + room + citroen
    - sneetje gerookte ham vullen met fijngeplet ei, mosterd, stukje asperge, peterselie. Oprollen.
    - sjalot fruiten in boter + droge sherry + room + p+z + kerrie, laten koken, vlokjes boter. Sint-Jacobsvruchten kort bakken, in lepel, serveren met saus.
    - zachte geitekaas mengen met ansjovis en look.
    - gekookte mossel + ui + tomaat
    - gebakken scampi +  warme kruidenboter

    Glaasje :
    - groene appel + citroensap + peper + curry. Bodem : fijngesnipperde sla, erop : forel + lompviseitjes.
    - broccoli koken in groentebouillon, mixen met room + p+z, mousse op de bodem, erop een sneetje gekrulde gandahem op een prikkertje.
    - hardgekookte eitjes pletten + mosterd + look + curry + cayenne + p+z. Smeren op sneetje salami en deze in een glas vouwen als een hoorntje. Serveren met peterselie.
    - grijze garnalen + dragon + citroensap + olijfolie + p+z. Bodem : cresson, erover : garnalen + half kerstomaatje.
    - 1 kippefilet bakken + p+z, 4 soeplepels honing verwarmen met 1 grote lepel mosterd + room. Kip in kleine stukjes + saus. Afwerken met halve druif.
    - koolvis in stukjes bakken in olijfolie + ui + prei + kippebouillon + garnalen + peterselie.
    - 1/3 stukjes asperge + 1/3 krab of garnaal of rivierkreeftjes + mayonnaise.
    - gebakken stukjes kipfilet met zoetzure saus.
    -  jonge scheuten + stukjes gerookte forelfilet + gedroogde tomaten + mosterdvinaigrette.
    - gerookte zalm fijnhakken + room + citroen + p+z. Onderaan : raketsla, dan zalmmousse dan pesto en stukjes tomaat.
    - sla snipperen en mengen met citroensap, notenolie + p+z. Geraspte appel mengen met uienconfituur, verdelen over gerookte eendefilet en dichtrollen. Een rolletje in het glas op een bedje van sla.
    - fijngesneden witloof + gebakken spekjes + looksaus aangelengd met een beetje room.
    - meng stukjes ontvelde tomaat met sjalot, basilicumreepjes, p+z. Mix bol mozarella met het vocht + peper; zeven. Schep een lepeltje mozarella in het glas + tomaat + tapenade van zwarte olijven + olijfolie + basilicum.
    - snij gerookte zalm + 1 granny smith + sajlot in heel fijne blokjes + citroen + olijfolie + p+z. Serveren in glaasje op bedje fijngesnipperde sla, afwerken met stukje kerstomaat of mandarijntje.
    - verse (rauwe) zalm fijnhakken + zeezout + peper + dille + citroen + olijfolie. In glaasjes, enkele uren in koelkast. Room + dille + p+z erover en serveren.
    - spoel doperwtjes (blik) en meng met muntblaadjes, citroen, p+z. Strooi er stukjes verkruimelde geitekaas door.

    Toast :
    - gerookte zalm + chavroux (geitekaas), grillen en afwerken met bieslook.
    - tonijn mengen met ananas en versieren met bieslook.
    - krabsla + stukje tomaat
    - kruidenkaas
    - sprotfilet + mosterd + bieslook
    - dun plakje komkommer + gerookte heilbot + dille

    - stoof sjalotjes en look in olijfolie + honing + p+z, 10 minuten zachtjes smoren. Leg plakjes brie op roggebrood en schep er sjalottencompote over + tijm.

    - gehakt mengen met peterselie + look + kerriepoeder + ei + paneermeel + p+z. Kleine balletjes maken en bakken in de pan.

    - krentebrood grillen + tomaat + mozarella + zalm. Afwerken met partje citroen of basilicumblaadje.

    - 1 potje zachte geitekaas in het midden van een bord leggen, errond een krans van cresson en daarrond buggles schikken.

    - sneetje peperkoek + schijf komkommer + stukje haring

    - hoedje van kerstomaatjes snijden, tomaatjes leeghalen + bolletje mozarella + p+z + Italiaanse kruiden + olijfolie + ansjovisrolletje. 5 minuten grillen in de oven.

    - op prikkertjes : chorizo, kaas, augurken, zilveruitjes, halve druiven, halve kerstomaten, olijven, ananas, paprika, rode biet, komkommer, augurk, kiwi, aardbei
    - courgette snijden in dunne slierten en bakken in olijfolie, laten uitlekken. Feta en mascarpone mengen en op courgette leggen, oprollen en vaststeken met een prikkertje.
    - meloen in stukjes snijden, in reepje parmaham wikkelen en vaststeken met een prikkertje.

    - surimisticks op bord schikken met in het midden een schaaltje cocktailsaus.
    - witloofblaadjes beleggen met garnalen of krab en cocktail
    - witloofblaadjes beleggen met stukje paté, rode biet en cresson
    - witloofblaadjes beleggen met reepjes gerookte zalm, geraspte appel, room en p+z
    - soepstengels tot de helft insmeren met pesto of tapenade, hierover Italiaanse ham wikkelen.
    - kerstomaatjes vullen met opgerolde ansjovis met een kappertje erin.
    - cocktailworstjes in vuurvaste kleine schaaltjes beleggen met mosterdkaas en laten smelten in de oven.
    - champignons vullen met lookboter en even in de oven bakken.
    - zachte boter mengen met gorgonzola + peterselie. Hiermee champignons vullen.
    - kerstomaatje vullen met mengsel van feta + room + paprika + vloeibare honing (met spuitbus), versieren met plukje kervel.

    - 1 pak bladerdeeg in vierkantjes snijden, werkblad bestrooien met bloem en vierkantjes uitrollen. Vulling : rivierkreeftjes in stukjes + kruidenkaas. Zongedroogde tomaten in stukjes + mozarella + basilicum + p+z. Surimisticks + ananasblokjes + kerrie + p+z.. Bladerdeegjes dichtvouwen als beursjes, 20 minuten in oven op 220°

    - halve gekookte eitjes vullen met
    eigeel, tonijn, mayonnaise
    kruidenkaas
    ansjovis en kappertjes
    rauwe ham en stukjes asperge
    gorgonzola + eigeel + tomaat
    groene kruiden + eigeel + mosterd + sjalot
    parmesan + eigeel + tomaat
    garnalen + dille + citroen
    groene pesto + olijfolie + parmesan. Bovenop een kappertje

    - rauwe eieren voorzichtig breken. Eigeel + wit mengen met bieslook + p+z. Omelet bakken, omroeren tot een halfvaste massa, room of melk erbij. Eierschalen vullen met het mengsel en versieren met garnalen, zalmeitjes, bieslook...Serveren in dopjes.

    - champignons in stukjes. Olijfolie + 300 ml witte wijn + look + korianderzaadjes 5 minuten laten koken + champignons + 2 lepels tomatenpuree. Laten afkoelen, serveren op gegrild brood met korianderblaadje. Ook lekker bij barbecue.

    - balsamicoazijn + peterselie + geperste look + bieslook + p+z. Kerstomaatjes halveren, op prikkertje + mozarellabolletje + tomatenhelft. Op bord schikken + dressing.

    - bladerdeeg in 4 snijden, op elk stuk een bolletje zachte geitekaas + theelepel honing + tijm. Goed dichtvouwen, bestijken met losgeklopte eierdooier. In oven op 200° gedurende 15 minuten.

    - wortel + courgette + gele paprika + tomaat miniklein snijden, stoven in olijfolie + room. Voetje afhalen van grote champignons, vullen met de groentenmix + parmesan. 10 minuten in oven op 220°.

    - op toastbrood een plakje brie + kippekruiden + look + bieslook. Enkele minuten grillen (kaas moet gesmolten zijn).

    -  van gekookte mosselen de bovenste schelp verwijderen en op een bord schikken, op elke mossel kruidenboter en grillen tot boter gesmolten is.

    -  van gekookte mosselen de bovenste schelp verwijderen en op een bord schikken, op elke mossel een stukje camenbert en grillen tot de kaas gesmolten is.

    - rucola + cresson + fijngesnipperd witloof + stukjes komkommer mengen en op reepjes gerookte zalm leggen, oprollen en vaststeken met prikker, bestrooien met dille. Dipsaus : eigeel + mosterd + slaolie + p+z.

    - mosselen gaar koken, lege schelpen wegdoen, mosselen in halve schelpen laten afkoelen. Salsa : 3 lepels olijfolie + 1 lepel rode wijnazijn + heel kleine stukjes tomaat + sjalot + peterselie + p+z. Salsa scheppen op elke mossel.





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief
  • Alle berichten

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Startpagina !

    Klik hier
    om dit blog als uw startpagina in te stellen!

    Archief
  • Alle berichten

    Inhoud blog
  • RECENT GEWIJZIGD
  • MIJN FAVORIETE SITES
  • APERITIEFHAPJES
  • SOEPEN (60)
  • HOOFDGERECHTEN-VIS (49)
  • VOORGERECHTEN (37)
  • HOOFDGERECHTEN - VLEES (51)
  • LAMSVLEES (9)
  • QUICHE (10)
  • AARDAPPELEN, PASTA (27)
  • SLAATJES (21)
  • KALFSVLEES (14)
  • SAUSJES (14)
  • DESSERTEN (31)
  • KIP - KONIJN - KALKOEN...(35)
  • GROENTEN (21)

    Zoeken in blog




    SOEPEN

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!