Lepelhapje - gerookte zalm fijnsnipperen + olijfolie + basilicum + citroensap + ui + peper. - spruitjes blancheren. 1 zoete appel in grove stukken snijden.. 1 spruitje + stukje appel in sneetje spek wikkelen en vaststeken met prikkertje. Bakken in boter + honing. Warm opdienen. - steeltjes van champignons snijden en uithollen. Steeltjes bakken in boter + basilicum + kervel + peterselie + bieslook + dille + look + sjalot + rauwe ham. Champignons vullen en 4 minuten in oven op 200°. - sneetje gerookte zalm vullen met stukje gerookte forel + room + bieslook + peterselie + paprikapoeder, tabasco, p+z. Oprollen. - 1 blik krab + lente-uitje + room + citroen - sneetje gerookte ham vullen met fijngeplet ei, mosterd, stukje asperge, peterselie. Oprollen. - sjalot fruiten in boter + droge sherry + room + p+z + kerrie, laten koken, vlokjes boter. Sint-Jacobsvruchten kort bakken, in lepel, serveren met saus. - zachte geitekaas mengen met ansjovis en look. - gekookte mossel + ui + tomaat - gebakken scampi + warme kruidenboter
Glaasje : - groene appel + citroensap + peper + curry. Bodem : fijngesnipperde sla, erop : forel + lompviseitjes. - broccoli koken in groentebouillon, mixen met room + p+z, mousse op de bodem, erop een sneetje gekrulde gandahem op een prikkertje. - hardgekookte eitjes pletten + mosterd + look + curry + cayenne + p+z. Smeren op sneetje salami en deze in een glas vouwen als een hoorntje. Serveren met peterselie. - grijze garnalen + dragon + citroensap + olijfolie + p+z. Bodem : cresson, erover : garnalen + half kerstomaatje. - 1 kippefilet bakken + p+z, 4 soeplepels honing verwarmen met 1 grote lepel mosterd + room. Kip in kleine stukjes + saus. Afwerken met halve druif. - koolvis in stukjes bakken in olijfolie + ui + prei + kippebouillon + garnalen + peterselie. - 1/3 stukjes asperge + 1/3 krab of garnaal of rivierkreeftjes + mayonnaise. - gebakken stukjes kipfilet met zoetzure saus. - jonge scheuten + stukjes gerookte forelfilet + gedroogde tomaten + mosterdvinaigrette. - gerookte zalm fijnhakken + room + citroen + p+z. Onderaan : raketsla, dan zalmmousse dan pesto en stukjes tomaat. - sla snipperen en mengen met citroensap, notenolie + p+z. Geraspte appel mengen met uienconfituur, verdelen over gerookte eendefilet en dichtrollen. Een rolletje in het glas op een bedje van sla. - fijngesneden witloof + gebakken spekjes + looksaus aangelengd met een beetje room. - meng stukjes ontvelde tomaat met sjalot, basilicumreepjes, p+z. Mix bol mozarella met het vocht + peper; zeven. Schep een lepeltje mozarella in het glas + tomaat + tapenade van zwarte olijven + olijfolie + basilicum. - snij gerookte zalm + 1 granny smith + sajlot in heel fijne blokjes + citroen + olijfolie + p+z. Serveren in glaasje op bedje fijngesnipperde sla, afwerken met stukje kerstomaat of mandarijntje. - verse (rauwe) zalm fijnhakken + zeezout + peper + dille + citroen + olijfolie. In glaasjes, enkele uren in koelkast. Room + dille + p+z erover en serveren. - spoel doperwtjes (blik) en meng met muntblaadjes, citroen, p+z. Strooi er stukjes verkruimelde geitekaas door.
Toast : - gerookte zalm + chavroux (geitekaas), grillen en afwerken met bieslook. - tonijn mengen met ananas en versieren met bieslook. - krabsla + stukje tomaat - kruidenkaas - sprotfilet + mosterd + bieslook - dun plakje komkommer + gerookte heilbot + dille
- stoof sjalotjes en look in olijfolie + honing + p+z, 10 minuten zachtjes smoren. Leg plakjes brie op roggebrood en schep er sjalottencompote over + tijm.
- gehakt mengen met peterselie + look + kerriepoeder + ei + paneermeel + p+z. Kleine balletjes maken en bakken in de pan.
- krentebrood grillen + tomaat + mozarella + zalm. Afwerken met partje citroen of basilicumblaadje.
- 1 potje zachte geitekaas in het midden van een bord leggen, errond een krans van cresson en daarrond buggles schikken.
- sneetje peperkoek + schijf komkommer + stukje haring
- hoedje van kerstomaatjes snijden, tomaatjes leeghalen + bolletje mozarella + p+z + Italiaanse kruiden + olijfolie + ansjovisrolletje. 5 minuten grillen in de oven.
- op prikkertjes : chorizo, kaas, augurken, zilveruitjes, halve druiven, halve kerstomaten, olijven, ananas, paprika, rode biet, komkommer, augurk, kiwi, aardbei - courgette snijden in dunne slierten en bakken in olijfolie, laten uitlekken. Feta en mascarpone mengen en op courgette leggen, oprollen en vaststeken met een prikkertje. - meloen in stukjes snijden, in reepje parmaham wikkelen en vaststeken met een prikkertje.
- surimisticks op bord schikken met in het midden een schaaltje cocktailsaus. - witloofblaadjes beleggen met garnalen of krab en cocktail - witloofblaadjes beleggen met stukje paté, rode biet en cresson - witloofblaadjes beleggen met reepjes gerookte zalm, geraspte appel, room en p+z - soepstengels tot de helft insmeren met pesto of tapenade, hierover Italiaanse ham wikkelen. - kerstomaatjes vullen met opgerolde ansjovis met een kappertje erin. - cocktailworstjes in vuurvaste kleine schaaltjes beleggen met mosterdkaas en laten smelten in de oven. - champignons vullen met lookboter en even in de oven bakken. - zachte boter mengen met gorgonzola + peterselie. Hiermee champignons vullen. - kerstomaatje vullen met mengsel van feta + room + paprika + vloeibare honing (met spuitbus), versieren met plukje kervel.
- 1 pak bladerdeeg in vierkantjes snijden, werkblad bestrooien met bloem en vierkantjes uitrollen. Vulling : rivierkreeftjes in stukjes + kruidenkaas. Zongedroogde tomaten in stukjes + mozarella + basilicum + p+z. Surimisticks + ananasblokjes + kerrie + p+z.. Bladerdeegjes dichtvouwen als beursjes, 20 minuten in oven op 220°
- halve gekookte eitjes vullen met eigeel, tonijn, mayonnaise kruidenkaas ansjovis en kappertjes rauwe ham en stukjes asperge gorgonzola + eigeel + tomaat groene kruiden + eigeel + mosterd + sjalot parmesan + eigeel + tomaat garnalen + dille + citroen groene pesto + olijfolie + parmesan. Bovenop een kappertje
- rauwe eieren voorzichtig breken. Eigeel + wit mengen met bieslook + p+z. Omelet bakken, omroeren tot een halfvaste massa, room of melk erbij. Eierschalen vullen met het mengsel en versieren met garnalen, zalmeitjes, bieslook...Serveren in dopjes.
- champignons in stukjes. Olijfolie + 300 ml witte wijn + look + korianderzaadjes 5 minuten laten koken + champignons + 2 lepels tomatenpuree. Laten afkoelen, serveren op gegrild brood met korianderblaadje. Ook lekker bij barbecue.
- balsamicoazijn + peterselie + geperste look + bieslook + p+z. Kerstomaatjes halveren, op prikkertje + mozarellabolletje + tomatenhelft. Op bord schikken + dressing.
- bladerdeeg in 4 snijden, op elk stuk een bolletje zachte geitekaas + theelepel honing + tijm. Goed dichtvouwen, bestijken met losgeklopte eierdooier. In oven op 200° gedurende 15 minuten.
- wortel + courgette + gele paprika + tomaat miniklein snijden, stoven in olijfolie + room. Voetje afhalen van grote champignons, vullen met de groentenmix + parmesan. 10 minuten in oven op 220°.
- op toastbrood een plakje brie + kippekruiden + look + bieslook. Enkele minuten grillen (kaas moet gesmolten zijn).
- van gekookte mosselen de bovenste schelp verwijderen en op een bord schikken, op elke mossel kruidenboter en grillen tot boter gesmolten is.
- van gekookte mosselen de bovenste schelp verwijderen en op een bord schikken, op elke mossel een stukje camenbert en grillen tot de kaas gesmolten is.
- rucola + cresson + fijngesnipperd witloof + stukjes komkommer mengen en op reepjes gerookte zalm leggen, oprollen en vaststeken met prikker, bestrooien met dille. Dipsaus : eigeel + mosterd + slaolie + p+z.
- mosselen gaar koken, lege schelpen wegdoen, mosselen in halve schelpen laten afkoelen. Salsa : 3 lepels olijfolie + 1 lepel rode wijnazijn + heel kleine stukjes tomaat + sjalot + peterselie + p+z. Salsa scheppen op elke mossel.
|