lopen in lo en zo
Inhoud blog
  • TR115 - 12KM000 - 0:58:26
  • TR114 - 10KM500 - 0:52:40
  • TR113 - 25KM500 - 2:13:59
  • TR112 - 11KM000 - 0:53:06
  • TR111 - 13KM300 - 1:02:04
    Zoeken in blog

    25-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TR115 - 12KM000 - 0:58:26

    Het weer.

    Vandaag was het overwegend wisselend bewolkt met enkele lokale buien. Deze voormiddag was er ten zuiden van Samber en Maas echter veel bewolking met wat plaatselijke regen of op de hoogste toppen van de Ardennen wat sneeuw. In de latere namiddag werd het dan weer zwaarbewolkt in het westen en noorden van het land met perioden van regen. De maxima schommelden tussen zo'n 5 graden in de Hoge Venen en 10 à 11 graden in Vlaanderen. De wind was matig en aan zee uiteindelijk vrij krachtig uit zuidwestelijke richtingen.

    Actueel.

    Het Duitse gespecialiseerde bedrijf Sportograf biedt, uiteraard tegen betaling, foto's als aandenken van de Antwerp 10 miles aan. Men doet dit al veel langer maar vrij nieuw is dat men het nu doet op basis van gezichtsherkenning. Vroeger was dit op basis van het borstnummer. Maar dat nummer is niet altijd zichtbaar. Via gezichtsherkenning zijn per deelnemer veel meer foto's beschikbaar. Elke deelnemer krijgt een bericht met als titel 'uw foto's van de Antwerp 10 Miles'. Er wordt dan gevraagd een selfie te nemen met uw laptopcamera en de website gaat onmiddellijk op zoek naar foto's. Amper enkele tellen later verschijnen reeds alle beschikbare foto's.

    De run.

    Tot deze voormiddag bleef het droog. Maar het blijft voorlopig heel erg fris. Of mogen we deze tijd zeggen koud. We mogen stilaan toch iets meer en beter verwachten. Ik maakte er dan maar een interval van. Best pittig met 10 x 400 met telkens 200 meter rustig joggen tussentijds.

    Details: 4.52/km - 722 c - 173 pasfrequentie - 7,2°.





    25-04-2024, 18:55 Geschreven door dirk
    Reageren (0)


    24-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TR114 - 10KM500 - 0:52:40

    Het weer.

    Vandaag was het wisselvallig (opnieuw) met voorjaarsbuien en tussendoor opklaringen. In de Ardennen had de neerslag eerder een winters karakter. We haalden maxima van 3 à 4 graden in de Hoge Ardennen tot 9 à 10 graden in Vlaanderen. Er waaide een matige noordwestenwind met rukwinden rond 50 km/u. Aan de kust was de wind vrij krachtig tot soms krachtig met pieken tot 60 km/u.

    Actueel.

    In de zorgsector in Vlaanderen staan momenteel 4270 vacatures open. In de afgelopen twaalf maanden ontving de VDAB (Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst) in totaal 22723 vacatures voor de zorgsector. In de top drie vinden we de vacatures voor verpleegster (10798), zorgkundigen (4452) en verzorgenden (2799). Vooral de vergrijzing weegt op de zorg. Heel wat werknemers uit de babyboomgeneratie gaan met pensioen, net nu meer mensen zorg nodig hebben. VDAB zet daarom onder meer in op zij-instromers. Dat zijn werkzoekenden die nog niet in de zorg hebben gewerkt, maar wel die stap willen zetten. Vorig jaar begonnen nog 6745 werkzoekenden aan een zorgopleiding via VDAB. Werkzoekenden kunnen hun uitkering behouden tijdens de opleiding en ze krijgen een vergoeding voor de opleidingskost, vervoer en kinderopvang.

    De run.

    Na de lange duurloop van gisteren mocht het nu wat kalmer. Het tempo zat vrij goed en uiteindelijk legde ik toch iets meer dan tien kilometer af. Dus zeker niet slecht.

    Details: 5.01/km - 859 c - 174 pasfrequentie - 8,9°.





    24-04-2024, 19:55 Geschreven door dirk
    Reageren (0)


    23-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TR113 - 25KM500 - 2:13:59

    Het weer.

    Vandaag was het na een koude start op de meeste plaatsen zonnig met lokaal kans op wat aanvriezende mist. In de loop van de dag werd het wisselend bewolkt met stapelwolken, maar het bleef droog. Aan het einde van de dag nam de bewolking toe vanaf de kust. De maxima lagen tussen 5 à 6 graden in de Hoge Ardennen en 9 of 10 graden in het centrum. De wind was zwak tot matig uit noord tot noordoost.

    Actueel.

    Een nutrionist is een persoon die anderen adviseert over voeding en de impact ervan op de gezondheid. Deze professionals specialiseren zich vaak in specifieke gebieden, zoals sportvoeding, volksgezondheid of dierenvoeding. Ze helpen mensen bij het toepassen van voedingsprincipes om ziekten te voorkomen en een gezonde levensstijl te bevorderen.

    Het belangrijkste verschil tussen een nutritionist en een diëtist is dat een diëtist een universitaire opleiding heeft gevolgd, een professionele licentie heeft en gecertificieerd is voor een professionele praktijk. In veel landen kan iemand zichzelf echter als nutriotinist bestempelen, zelfs zonder enige training, opleiding of professionele licentie. In tegenstelling tot een diëtist, die wel aan strikte regelgeving is onderworpen, kan iedereen zichzelf als nutritionist of voedingsdeskundige betitelen, zelfs als ze autodidact zijn en niet professioneel gecertificeerd.

    De run.

    Goed weer vandaag, want droog, fris en niet al te veel wind. Het was dus gezond om te lopen (denk ik toch) en de omstandigheden waren ook ideaal om een lange duurloop af te werken. Ik had er echt zin in. Hoe lang en hoeveel kilometer het zouden worden liet ik bij aanvang nog in het midden. We zouden wel zien. Liep het vlot dan liepen we wat langer, in het andere geval stopten we wat vroeger. Een run van minimum anderhalf uur had ik wel in gedachten. Ik ben uiteindelijk gestopt na meer dan twee uur. Uitgeput waren we nog niet, maar de vermoeidheid begon zich dan natuurlijk stilaan wel te laten voelen. Maar uiteraard heel tevreden na deze oefening.

    Details: 5.15/km - 1566 c - 170 pasfrequentie - 6,7°.

       







    23-04-2024, 19:09 Geschreven door dirk
    Reageren (0)


    22-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TR112 - 11KM000 - 0:53:06

    Het weer.

    Deze ochtend waren er brede opklaringen op de meeste plaatsen. In de Ardennen en vooral in de Maasregio was het eerst grijs met (aanvriezende) mist en lage wolken. Later wisselden opklaringen af met wolkenvelden, waaruit een aantal voorjaarsbuien konden vallen. Op de Ardense hoogten was er wat smeltende sneeuw mogelijk. De maxima laggen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 10 graden in het centrum. Aan zee klom het kwik tot rond 9 graden. De wind waaide 's ochtends zwak en daarna matig uit noord of noordnoordoost.

    Actueel.

    In Italië hebben twee pitbulls een peuter van vijftien maanden aangevallen en doodgebeten. Dat melden Italiaanse media.

    Het incident gebeurde in de buurt van Salerno, in het zuiden van het land. Volgens de eerste vaststellingen rukten de honden het kind uit de armen van zijn oom. De moeder probeerde haar kind nog uit de klauwen van de dieren te redden, maar liep daarbij ook zware verwondingen op.

    Volgens Italiaanse media had de familie de ochtend doorgebracht op een pleintje voor een huis. De pitbulls zouden het huis zijn uitgerend en onmiddellijk het kind hebben aangevallen.

    Een soortgelijk incident deed zich een paar maanden geleden ook voor in Italië. Tijdens een rondje hardlopen in de buurt van Rome werd een jogger aangevallen en gedood door drie Rottweilers. Het waren voorbijgangers die zijn zwaar verminkte lichaam aantroffen.

    De run.

    Geen pitbulls gezien. Gelukkig maar. Dat dit nog allemaal kan en mag is toch niet te geloven. Ik bleef ook op de Finse piste. Daar is de kans om zulke wangedrochten tegen te komen toch iets kleiner. Maar je weet toch maar nooit tegenwoordig. Ik schrik van niet zoveel dingen meer. Ook op de Finse piste zie ik soms honden lopen. Gelukkig wel aan de leiband.

    Het was een vlotte run. Heel veel variatie ingestoken ook. Zo ging het uurtje vlug voorbij. Het bleef ook droog. Dat mag ook nog wel eens herhaald worden in deze natte tijden. Maar het was fris. Goed om te lopen maar toch te koud voor deze tijd van het jaar. Het kan echt alleen maar verbeteren. Dat denk ik toch!

    Details: 4.50/km - 666 c - 172 pasfrequentie - 9,4°.





    22-04-2024, 18:46 Geschreven door dirk
    Reageren (0)


    21-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TR111 - 13KM300 - 1:02:04

    Het weer.

    Vanochtend trokken er buien vanuit het noorden door het land. Wat korrelhagel was niet uitgesloten. Voor de middag werd het droger vanuit het noorden en verschenen er meer opklaringen. In de loop van de namiddag werd het opnieuw wisselend bewolkt. De maxima schommelden tussen 6 graden op de Hoge Venen en lokaal 12 graden in het westen. De wind was matig en aan zee vrij krachtig uit noord tot noordoost.

    Actueel.

    Antwerp 10 Miles - Tot 2018 was Verbeeck nog voor de volle 100% eigenaar van Golazo maar daarna verkocht hij voor een onbekend bedrag 20% van de aandelen aan enkele investeerders. Intussen prijkt op de jaarrekening van Golazo al 33,2 miljoen euro aan eigen vermogen. Heimelijk hoopt Verbeeck binnen niet al te lange tijd tien miljoen mensen per jaar naar zijn events te lokken. Hij wil een loopwedstrijd in elke Belgische stad vanaf 40000 inwoners en in elke Nederlandse stad vanaf 80000 inwoners. Naar aanleiding van de marathon in Rotterdam, georganiseerd door Golazo, omschreef een columnist Golazo als een Belgisch bedrijf dat in Nederland miljoenenwinsten maakt met mensen van punt A naar punt B te laten rennen.

    De run.

    Veel wind. Geen regen. Ideale temperatuur. Het liep vlot. De conditie is goed. Ik ben er tevreden mee. Maar: alles kan beter. Alhoewel, ik weel niet of die vlieger altijd opgaat!

    Details: 4.40/km - 809 c - 175 pasfrequentie - 10°.





    21-04-2024, 19:53 Geschreven door dirk
    Reageren (0)


    20-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TR110 - 16KM200 - 1:18:01

    Het weer.

    Vandaag was het wisselend tot zwaarbewolkt met enkele buien vanaf de Noordzee en Nederland. In de hoge Ardennen konden deze buien nog steeds een winters karakter aannemen. In het westen van het land vielen er minder buien. De maxima lagen tussen 5 graden op de Ardense Hoogten en 10 à 11 graden in het centrum. De wind was in het binnenland matig uit noordnoordwest. Aan zee waaide er een gure, vrij krachtige tot soms krachtige noordelijke wind. Er waren rukwinden mogelijk tot 50 km/u.

    Actueel.

    Antwerp 10 miles - Golazo - CEO Bob Verbeeck. Winst is niet onze eerste doelstelling zegt hij. We willen zo veel mogelijk mensen aan het bewegen krijgen. Sporten leert je nieuwe mensen kennen, het geeft regelmaat en discipline. Het leert je op een positieve manier omgaan met goede en minder goede dagen, het leert je duidleijke doelstellingen te zetten op korte en lange termijn, je gaat er helderder door denken, het maakt je hoofd leeg, het geeft energie, enzovoort.

    Maar het is ook big business. Waar marathonlopers vorige maand in Gent 80 euro, en laatkomers 90 euro moesten betalen, geraak je evenmin aan de startlijn van de Antwerp 10 Miles zonder 32 euro. Op die manier brengt de 10 Miles met 31000 enthousiastelingen aan inschrijvingen alleen al 992000 euro in de lade. Voor weinig meer dan een borstnummer met voornaam en een medaille!

    De run.

    10 mijl op de Finse piste. Of 25 rondjes. Aan een degelijk tempo. Ik was er opnieuw niet alleen. Dat scheelt dan ook wel. Als je nog andere atleten ziet lopen loop je zelf ook gemakkelijker en, meestal toch, vlugger. Het weer zat opnieuw wat tegen. Enorm veel wind. Die maakte het toch vrij lastig. Ook af en toe een bui. Maar meestal waren ze van korte duur en werden ze afgewisseld met een klein beetje zonneschijn.

    Details: 4.49/km - 1016 c - 171 pasfrequentie - 9,4°.





    20-04-2024, 18:58 Geschreven door dirk
    Reageren (0)


    19-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TR109 - 12KM300 - 1:06:02

    Het weer.

    Vanochtend was het zwaarbewolkt met regen en op de Ardense hoogten eerder smeltende sneeuw. In de loop van de dag werd het weerbeeld vanaf het noordwesten wisselvallig met soms buien en tussendoor enkele opklaringen. De maxima lagen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 11 graden in Laag- en Midden-België. Er waaide een matige tot vrij krachtige en aan de kust soms een krachtige wind uit west tot zuidwest, ruimend naar noordwest. We kregen rukwinden tot 60 km/u of lokaal iets meer.

    Actueel.

    Antwerp 10 Miles - Regen, wind en koude: het zal zondag 31000 sportievelingen niet weghouden van deze run. Men wil de belangrijkste loopwedstrijd van Vlaanderen niet missen. Voor geen geld ter wereld. En dat mag letterlijk genomen worden. Want achter veel zweetdruppels schuilen heel wat centen. Al anderhalve maand voor het startschot is alles uitverkocht. Met duizenden op een wachtlijst. Organisator is Golazo, het sportbedrijf dat vorige maand al voor een recordaantal deelnemers aan een Belgische marathon zorgde (4350 in Gent). En het bedrijf dat enkele weken geleden ook 16000 wielertoeristen over de kasseien van de Ronde van Vlaanderen deed dokkeren. Jaarlijks organiseert Golazo minstens duizend bewegende hoogmissen in gans Europa, waar samen bijna twee miljoen recreanten voor verzamelen. En dat staat nog los van alle professionele wedstrijden die Golazo organiseert in onder meer het wielrennen, darts en atletiek. Zoals bijvoorbeeld de marathon op de Olympische Spelen in Parijs.

    De run.

    Minder volk was er vandaag op de Finse piste. Je kon er nochtans gratis lopen. Maar ik geef toe, veel sfeer was er niet. Toch waren er nog enkele lopers aanwezig. Misschien wel een laatste oefengalop ter voorbereiding op die Antwerp 10 Miles. Het was dan ook nog eens barslecht weer met veel wind en natuurlijk de steeds terugkerende buien. Bovendien zijn de temperaturen ook nog behoorlijk laag voor de tijd van het jaar. Dus ja, het mag stilaan wat beter worden. Hopelijk hebben de vele duizenden atleten zondag wat meer geluk.

    Details: 5.22/km - 752 c - 170 pasfrequentie - 11,1°.





    19-04-2024, 19:27 Geschreven door dirk
    Reageren (0)


    18-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TR108 - 14KM200 - 1:07:33

    Het weer.

    Vanochtend kregen we ten zuiden van Samber en Maas lage wolken en nog enkele lokale buitjes, op de Ardense hoogten van smeltende sneeuw of van wat sneeuw. Elders was het vanochtend droog met tijdelijk brede opklaringen en eerst nog lokale wolkenvelden. In de loop van de dag werd het overal wisselend tot soms zwaarbewolkt met enkele plaatselijke buitjes. In vele streken bleef het echter droog. De maxima lagen tussen 6 à 7 graden in de Ardennen en 11 à 12 graden in Laag- en Midden-België. De meestal matige noordenwind draaide naar het noordwesten.

    Actueel.

    Een tragisch ongeval heeft in het Waalse Amougies, nabij Ronse, het leven gekost aan een vrouw van 32 uit het West-Vlaamse Avelgem. Het slachtoffer was bezig met het verzorgen van enkele paarden toen het plots verkeerd liep. In nog onbekende omstandigheden kwam ze onder een grote baal stro van zowat 300 kg terecht. Iets voor 19 uur werd dat opgemerkt. De hulpdiensten snelden ter plaatse maar voor de vrouw kwam alle hulp te laat.

    De run.

    Op de Finse piste gelopen. Geen stro in de nabijheid. Ook geen regen deze keer. Dat was ook al even geleden. Zo 'n droge dag, het is eens iets anders. Van deze droge omstandigheden gebruik gemaakt om het gras iets korter te zetten. Niet veel. Het moet immers nog wat bekomen van het verticuteren. Maar de topjes die mochten er wel af. Is direct een mooier zicht. Dus deze namiddag pas aan het loopje begonnen. Ik wou toch nog wat kilometers doen. Ik voelde mij ook niet echt vermoeid na de uitgevoerde tuinwerkjes. Dus waarom niet. Zelfs het tempo viel bijzonder goed mee. Dus alles om tevreden te zijn.

    Details: 4.45/km - 872 c - 173 pasfrequentie - 12,2°.





    18-04-2024, 18:34 Geschreven door dirk
    Reageren (0)


    17-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TR107 - 12KM700 - 1:03:50

    Het weer.

    Vandaag was het opnieuw wisselvallig met voorjaarsbuien die van noordwest naar zuidoost over het land trokken. Deze buien konden soms pittig zijn, met rukwinden tussen 60 en 70 km/h en kans op korrelhagel en onweer. Op de Ardense hoogten kon smeltende sneeuw vallen. De maxima lagen tussen 5 en 10 graden, maar bij felle buien kon het kwik snel enkele graden dalen. De wind waaide zwak tot matig en later matig uit het noordwesten.

    Actueel.

    De 38e editie van de Antwerp 10 Miles stevent zondag af op een nieuwe recordeditie. In totaal worden er voor alle afstanden samen zowat 40.000 lopers verwacht. De organisatie en de stad roepen zowel deelnemers als toeschouwers op om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer, met de fiets of te voet te komen.

    De Antwerp 10 Miles heeft zijn start en aankomst op Linkeroever en trekt door de Kennedytunnel en de Waaslandtunnel. Op Linkeroever is er een nieuw stuk parcours langs het water van het Galgenweel, in de binnenstad wordt voor het eerst de Kloosterstraat aangedaan en is er een nieuwe lus met de Nassaubrug en het MAS. Een passage langs de Meir zit er dit keer niet in.

    De run.

    Veel volk zal er zondag zijn in Antwerpen. Op de Finse piste was er vandaag ook wel wat beweging. Ik telde toch een vijf à zes atleten. Dat had misschien wel te maken met de zon die deze morgen door het wolkendek kwam piepen. De ene liep al iets vlugger dan de andere. Tot op het einde, toen de hemelsluizen wijd open gingen en we een stortbui te verwerken kregen. Toen zette nagenoeg iedereen het op een spurten. Ik stopte niet meteen. Nat was ik toch al. Dus nog even goed doorlopen in regen en wind kon niet echt kwaad. Alhoewel ik het toch koud begon te krijgen. Met die aprilse grillen moet nog steeds rekening gehouden worden. Misschien wordt het morgen beter. Misschien wordt het morgen lente. Zo niet, overmorgen! 

    Details: 5.02/km - 762 c - 171 pasfrequentie - 6,1°.





    17-04-2024, 16:40 Geschreven door dirk
    Reageren (0)


    16-04-2024
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TR106 - 10KM300 - 0:52:54

    Het weer.

    Vandaag was er veel bewolking met talrijke voorjaarsbuien, die van noordwest naar zuidoost over het land trokken. De buien konden vergezeld zijn van korrelhagel, donderslagen en windstoten tussen 60 en 70 km/h of lokaal zelfs meer. Tussen de buien door kwam de zon soms tevoorschijn. De maxima lagen rond 5 of 6 graden in de Hoge Venen en tussen 8 en 11 graden in Laag-België. De gemiddelde wind waaide matig tot vrij krachtig, en aan zee vrij krachtig tot krachtig, uit west tot noordwest.

    Actueel.

    De netto federale staatsschuld is eind maart gestegen naar 500,534 miljard euro. Voor het eerst bereikt de federale schuld de kaap van een half biljoen. In brutotermen heeft de federale staatsschuld al eerder de kaap van 500 miljard bereikt, maar dat brutobedrag houdt rekening met onder meer beleggingen. Als enkel naar schulden wordt gekeken, is het dus voor het eerst dat er 500 miljard wordt gehaald. In maart alleen al kwam er 8,10 miljard euro schuld bij. Volgend jaar wordt gerekend op een stijging van de federale staatsschuld met 21,5 miljard euro. Vorig jaar bedroeg die stijging 27,4 miljard euro. De schulden van alle overheden van ons land samen hebben al de kaap van 600 miljard euro gerond.

    De run.

    Het was proberen om tussen de vele en hevige buien door te lopen. Dat lukte tot de laatste kilometer. Dan kon men het opnieuw niet meer droog houden. Net daarvoor scheen de zon nochtans. Het was dus wel een allegaartje vandaag met lichte regen, stortregen en af en toe een streepje zon. En er was ook veel wind. Dat maakte deze run toch behoorlijk lastig.

    Details: 5.08/km - 619 c - 173 pasfrequentie - 8,9°.





    16-04-2024, 18:43 Geschreven door dirk
    Reageren (0)



    Archief per maand
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 01-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!