NIEUW: Blog reclamevrij maken?
WELKOM OP MIJN BLOGJE ! IK HOOP DAT JE ER PLEZIER AAN BELEEFT !
Over mijzelf
Ik ben Disje, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Oma Dis.
Ik ben een vrouw en woon in het Pajottenland (BelgiŽ) en mijn beroep is huisvrouw.
Ik ben geboren op 13/06/1965 en ben nu dus 52 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: dansen, koken, bakken, lekker eten en drinken.
Inhoud blog
 • Dikke Dis
 • Weer wintertijd
 • Moslima
 • In Sankt Johan in Tirol
 • Gewoon...
 • Hallo, hier ben ik weer...
  Archief per dag
 • 07-11-2017
 • 30-10-2017
 • 17-10-2017
 • 05-10-2017
 • 25-09-2017
 • 12-09-2017
  Blog als favoriet !
  Het blogje van Oma Dis
  Een beetje van alles
  07-11-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikke Dis
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ik ben weer een beetje aan het diëten. Ik vind dat ik te zwaar geworden ben. Ik ben 1,69 m lang en weeg 79 kilo. Dat is te veel. Nochtans ben ik nog zeer soepel en beweeglijk. Mijn partner Tom vind niet dat ik te dik ben. Vroeger is dat wel erger geweest, toen noemde men mij soms Dikke Dis. Dat was meer om mij te plagen, maar ik vond het toch vervelend en dan ben ik afgeslankt. Tom vind dat ik gerust zo gelijk nu mag blijven. Dan heeft hij tenminste aan mij "ne pak", zegt hij. Maar toch...

  Ik heb weer zin in een gebakje met een lekkere kop koffie, of een ijsje met flink wat "crème fraîche" erop. Maar... ik ga er  niet op in. Hier voor mij staat een glas spa-water, en dat moet genoeg zijn. Maar in het weekend laat ik me toch gaan, hoor! Zolang er combinés zijn die mij een aantrekkelijk sexy model helpen geven is alle hoop nog niet verloren.

  Tot lezens, beste lezeressen en lezers! Profiteer er nog maar van als het kan.

  Groetjes van Oma Dis.

  07-11-2017 om 00:00 geschreven door Disje


  >> Reageer (0)
  30-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer wintertijd
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  30 oktober 2017

  Weer wintertijd

  Dag lieve lezer/es,

  Gisteren zijn we weer overgeschakeld op de wintertijd. We mochten een uur langer slapen, zegde men. Ik heb niet langer geslapen want mijn lichaam is meer dan een half jaar zomertijd gewoon geweest.

  Eigenlijk heb ik liever dat het altijd zomertijd blijft, al was het maar om tweemaal per jaar het omschakelen van de klokken niet te moeten doen. Ja, ik heb in huis wel verschillende toestellen en klokken die automatisch omschakelen, maar er zijn er toch nog te veel over die ik zelf moet juist zetten. En dan, een week of twee later merk je dat je er toch weer een vergeten bent, bij voorbeeld de tijdsaanduiding op je fototoestel. Heb jij daar al aan gedacht?

  Na enkele dagen later zal ik aan die wintertijd wel gewoon geraakt zijn, maar ik vind het toch jammer dat het weer een uur vroeger donker is. Op onze uurwerken althans.

  En morgen gaan we Halloween vieren…

  Zo, beste lezer/es, dat was het weer.

  Lieve groetjes en een knuffel voor wie het wenst van

  Oma Dis

  30-10-2017 om 10:51 geschreven door Disje


  >> Reageer (0)
  17-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslima
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Dag lieve lezer/es,

  Mijn beste vriendin Jana is onder andere eigenaar en bezitster van een deftige, exclusieve nachtclub. Meer dan twintig jaar geleden heeft ze me overhaald om er regelmatig op te treden, daar ik goed kan dansen en een aantrekkelijk sexy figuur heb. Ik heb in de loop van die twintig jaar wel wat rondere en vollere vormen gekregen, doch men verzekert mij dat dit in mijn geval zeker geen nadeel is. Het publiek ziet mij en mijn groep nog altijd graag optreden, en ik beleef er nog altijd veel plezier aan.

  In het dagelijks leven loop ik gekleed gelijk andere vrouwen. Ik trek meestal niets aan dat mij doet opvallen. Maar daar heb ik een paar weken geleden gedurende enkele dagen verandering in gebracht: ik heb me drie dagen lang als een moslima gekleed en gedragen... Mijn partner Tom zegde langs zijn neus weg dat hij dacht dat er nu toch wel bij mij "een vijs los was geraakt". Maar Jana, die weet wat ik vroeger allemaal gedaan heb en zich over mij niet meer gauw verwondert, lachte fijntjes en ik zag dat ze het interessant vond.

  Het is mij gelukt drie dagen lang konsekwent als moslima gekleed te zijn, en mij als zodanig te gedragen. Ik had een zwarte chador gekocht en was in de stad gaan wandelen en boodschappen doen, zowel in de sjieke wijken als op de plaatsen waar het wemelt van allochtonen. Doch vanzelfsprekend is het niet altijd geweest. Meestal bekeek men mij onverschillig doch af en toe keek men vijandig naar mij en enkele keren hoorde ik zelf hatelijke opmerkingen. Als ik hier in dit land wilde leven, moest ik mij maar aanpassen en me kleden gelijk iedereen, anders moest ik maar wegblijven. Nu ga ik wel akkoord met het feit dat men zich moet aanpassen aan de maatschappij waarin men leeft, maar een beetje spelruimte moet toch ook mogelijk zijn. Ik heb vroeger in lichte minikledij op straat rondgelopen, ik heb mij soms zelfs als een tippelaarster gedragen (niet om met mannen in het bed te duiken..., maar ik ben iemand die alles eens wil uitproberen...), en toen keek men wel nieuwsgierig naar mij, maar men tolereerde het. Het enige wat gebeurde was dat men zich nog eens omdraaide, of naar mij floot, of mij even op mijn billen kletste. (Ik vond dat toen geen "grensoverschriijdend seksueel gedrag", maar ervaarde dat als eerder aangenaam). Af en toe was er wel een preutse oude vrijster die met een zuur afkeurend gezicht uit de hoogte naar mij keek. Maar kom, de goden moeten hun getal hebben.

  Tom was mij een van die dagen ongemerkt gevolgd en had enkele foto's van mij gemaakt. Als illlustratie plaats ik er eentje bij dit praatje.

  Ik ga dat kleine experiment niet overdoen. Misschien komt later mijn zwart omhulsel nog wel eens van pas. Wie weet?

  Tot nog eens!

  Oma Dis

  17-10-2017 om 00:00 geschreven door Disje


  >> Reageer (0)
  05-10-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Sankt Johan in Tirol
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hallo, lieve lezer/es !

  Enkele maanden geleden was ik met vakantie in Sankt Johann in Tirol. Ik kom daar gaarne en ik ken daar heel wat mensen en heb daar vrienden. Zo was er gedurende de dagen dat ik daar verbleef ook een feest waarop de vrouwen typische klederdracht droegen en samen in groep naar de hoogmis gingen. Ook de mannen dragen dan hun typische kostuum, maar die zijn niet zo mooi als de kleren van de vrouwen.

  Ik had zin om eens als Oostenrijkse mee te doen aan het feest en de mensen waarbij ik verbleef wisten dat. Ze stelden me voor een van hun "Trachtenkleedjes" te lenen. Ik was maar al te blij dat ik zo eens uitgedost kom meedoen, in begeleiding van mijn gastgeversvrouw met haar dochter.

  Kijk, beste lezer/es, dat zijn nu dingen die ik graag beleef. Dat geeft kleur aan het leven. Ik ga graag goed en origineel (soms) gekleed.

  Als ik een volgende keer de kans krijg doe ik het zeker nog eens over.

  Een lieve groet, Grüss Gott, van

  Oma  Dis

  05-10-2017 om 14:51 geschreven door Disje


  >> Reageer (0)
  25-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewoon...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Gewoon om te zeggen dat ik me helemaal heb voelen herleven met het mooie weer de laatste dagen! Dat is nu echt wat men een indian summer, een najaarszomertje of een Altweibersommer noemt. En men moet geen "altes Weib" zijn om daarvan te kunnen genieten. Of ben ik toch al een "oud wijf"? Misschien binnen twintig jaar, maar nu toch nog niet.

  Nog een vrolijke zonnige dag!

  25-09-2017 om 00:00 geschreven door Disje


  >> Reageer (0)
  12-09-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo, hier ben ik weer...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Hallo, beste blogvrienden en -vriendinnen, hier ben ik weer!

  Misschien heb je me niet gemist, of toch wel? Maar ik had de vorige maanden toch zoveel te doen dat "het ervan niet gekomen is" mijn blogje regelmatig van een tekstje te voorzien.

  Maar ik beloof beterschap.

  De zomer loopt op zijn einde en de herfst is al goed in zicht. De laatste dagen hebben wij ons part nattigheid gehad. Doch we mogen niet klagen als we zien wat voor ellende er tegenwoordig in verschillende delen van de wereld door weesromstandigheden veroorzaakt is. Och arme, och arme voor de mensen daar.

  En wat me voor de borst stuit is dat plunderaars en dieven van de gelegenheid gebruik maken om de ellende van de mensen nog te vergroten! Vuil volk vind ik dat, zij die de zwakheid van anderen uitbuiten. Wraakroepend.

  Ziezo, al enkele woordjes om de draad terug op te nemen. Maar nu ga ik gauw enkele boodschapjes doen en dan ga ik proberen een lekker maal te bereiden.  Want, ja ik eet graag. Of ik enkele kilootjes meer of minder heb, is voor mij van geen belang. Als we maar gezond zijn !

  Groetjes van

  Oma Dis

  12-09-2017 om 00:00 geschreven door Disje


  >> Reageer (0)


  maal werd mijn blogje al bekeken


  Gastenboek
 • Een aangename herfst midweek namiddag en avond
 • Een goeie herfst zondag en nieuwe week
 • Een fijne vrijdagse zomerse namiddag
 • Een goeie zondag
 • Heb een goeie zondag

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Laatste commentaren


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!