Er veranderd niet veel voor personen met handicap

26-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Ja, ik ben teleurgesteld ! Er wordt zo gezegd veel gedaan voor "min of meer" gehandikapte personen, maar ...

Als de toegang aan een plek zo gezegd mogelijk is, is het niet altijd evident.  Het is niet altijd de toegang die in kwestie is, maar de blik van de mensen.  Zelfs heb je besloten het niet te zien, HET KWETS, en om een duur wordt je het beu.

Moeten de mensen opgevoed worden ?  Ga eens op straat met een kruk, maar er is niets aanmerkelijk te zien.  Draai je om, je zal zien dat de mensen naar jouw kijken en zich vragen stellen.  Ze bekijken jouw langs alle kanten om te zien of weten wat er met jouw is.  Is het ongezonde curiositeit ?  Gelijk mensen die stoppen op de weg als er een ongeval gebeurd ? 
Ik kan U geen antwoord geven, maar één ding is zeker, men spreekt zoveel van onze planeet en wat er moet aan gedaan worden ; de mensen worden opgevoed op hun vuil te selecteren en respect voor de natuur te hebben.  En wat doet men voor de mensen "met klein of groot handicap" die deze planeet bewonen ?  Niet veel kan ik je zeggen.

Ik ben onlangs voor een tiental dagen met mijn zus, die in een rolstoet zit, maar die er toch uit kan met krukken, zo gezegd naar een plaats "invalids welcome" geweest, ok, er wordt wat gedaan maar "ver van genoeg". Er wordt altijd verondersteld dat er iemand "valied" met een minder valiede op weg is !
Maar Neen.  Mijn zus zit in een roelstoel, ik niet, maar heb het heel moeilijk om te stappen, en nog meer om haar te helpen bij het op en af rollen van een stoep.
Om  in onze woonplaats binnen te geraken, was er een oprit voor rolstoelen, maar spijtig genoeg had ik geen materiaal om de helling te meten !  Ik moest met mijn heel lijf de stoel duwen en mijn zus met haar armen de wielen activeren, anders was het onmogelijk naar boven te geraken.
We kwamen HEEL dikwijls mensen tegen, niet ons bekijkte, maar denk je dat iemand zou gevraagd hebben of we hulp nodig hebben ?  Neen, omdat je het bij mij niet ziet, en dat ik de stoel zo gezegd duuwde, maar dan toch, als je ziet dat twee personen het moeilijk hebben om naar boven te geraken, biedt je toch je hulp aan !  Of is "the mankind" zo egoïstisch geworden.

Voor ik hier mee voort ga, wil ik eerst zien of er reacties zijn en of er mensen met mij ééns zijn.  Er is zoveel te doen, voor mensen met een klein of groot handicap !

26-10-2007 om 09:15 geschreven door do

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
Proficiat!

Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

Met vriendelijke groeten,
SeniorenNet-team

26-10-2007 om 08:21 geschreven door

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
>> Reageer (0)


Inhoud blog
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 22/10-28/10 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!