Uw gezondheid beschermen.
Deze gegevens komen hoofdzakelijk uit het boek “het verzwegen verhaal over kanker “ door Professor Brian S. Peskin . Aan te bevelen voor leek en dokter. Deze aanbevelingen gelden niet alleen voor uw verweer tegen kankercellen maar ook voor de meeste beschavingsziekten zoals hartaanvallen , diabetis en zelfs Alzheimer.
Om gezond te leven moet u het volgende doen.
- Veel eiwitten: kip, biefstuk, varkensvlees, vis, eieren, kaas, yoghurt: 220 tot 250 g. per dag.
Liefst vers en natuurlijk gekweekt.
- Vetten ,wat boter, weinig want er zit genoeg vet in het vlees en de vis.
- Koolhydraten ook weinig en geen suikers. Het lichaam maakt ze zelf aan. Suiker vertraagt de bloedcirculatie en verhoogd daardoor de mogelijkheid tot trombus vorming.
- Groenten en fruit , niet te veel.
- Eventueel een supplement van Fe, CU, Mn. Mg , Sel. en zn.
- Om te bakken gebruik liefst reuzel , pinda, palm of kokosolie.
Waarom dat allemaal?
Ga eerst het volgende hoofdstuk lezen op mijn blog. Kanker overwinnen.
Onze cellen hebben zuurstof nodig en dat gebeurt voornamelijk door transport met omega basis 6 en omega basis 3. Door de bewerkingen in de industrie zij die bijna allemaal gedegradeerd tot derivaten ( zie verder) en deze laatste kunnen maar voor een klein deel het werk doen dat de basis Omega`s doen, maar ze nemen wel de plaats in van de omega`s. Daardoor krijgen de cellen onvoldoende zuurstof en gaan ze zuurstof produceren via fermentatie. Dat heeft tot gevolg dat in de cel de mitochondriën hun werk niet meer kunnen doen door te weinig zuurstof en al het fijne werk verloren gaat. De fermentatie in het cytoplasma van de cel gebeurt dan alleen nog om de cel min of meer in leven te houden, maar vormt voornamelijk abnormale cellen die alleen nog groeien en zich vermenigvuldigen, de weg licht dan open voor formatie van tumoren en o.m. kanker. Het is dus belangrijk om die basis omega´s voldoende in te nemen via ons voedsel en dat vinden we voornamelijk door meer gezonden eiwitten te eten.
Omega’s 6 en 3. De ideale verhouding tussen beide is: Basis O 6 =1 tot 2. Basis omega 3 = 1.
Basis Omega 6 = linolzuur Basis Omega 3 : ALA= alfa-linoleenzuur.
Lijnzaadolie 20 % 55%
Bernagieolie. borragie 38 % 0 %
Zwarte komijnolie). 58,5% 1%
Teunisbloemolie 74% 0 %
Walnootolie 28% 5 %
Olijfolie 8% 0 %
Maisolie 59 % 0 %
Soya olie is alleen goed voor bio brandstof , niet eten
Derivaten: GLA: gammalinoleenzuur. EPA: eicosapentaeenzuur. (visvetzuren)
CLA: geconjugeerd linolzuur. DHA: docosahexaeenzuur. (vis)
Ons lichaam kan deze basis vetzuren niet zelf aanmaken en gebruikt wel 20 maal meer van beide producten dan de derivaten. Ze maken ze trouwens volgens noodzaak. Neem dagelijks bv. 1 theelepel of 3gr of iets meer van lijnzaadolie en teunisbloem olie of bernagieolie of nog beter walnootolie. Dat is ongeveer 3/4de gr per 16 kg lichaamsgewicht. Vergeet niet dat er voldoende Omega 3 moet zijn. Al de Omega’s en veel meer gaan verloren als de temperatuur tijdens de bereiding van de maaltijd de 70 graden bereikt.
|