Tarwe. Brood Buik. Dat is een boek dat ik u sterk kan aanraden om uw gezondheid te vrijwaren. Zelfs voor een dokter een ware revelatie. Oorspronkelijke titel:¨Wheat Belly¨ van William Davis MD. Vertaling en bewerking door Anna van Wittenberghe.
Tarwe is een van meest gebruikte voedingsstoffen in de wereld.
De eerste vermelding van brood dat gebakken werd dateert van meerdere eeuwen voor Christus.
De eerste wilde en gecultiveerde tarwe was eenkoren met de eenvoudigste genetische code en omvat slechts veertien chromosomen
en genaamd Triticum turgidum. Deze voegde zijn genetische code toe aan eenkoren en nu hadden we in dat tweekoren
achtentwintigchromosomen, dit kon alleen bij planten, bij hogere levensvormen fusioneren die.
Ergens rond de eerste eeuw voor Christus geboorte kruiste dit tweekoren met een ander gras triticum tauschii, we hebben nu
twee en veertig chromosomen; Triticum aestivum. Dit bleef quasi onveranderd tot in de twintigste eeuw.
De hedendaagse tarwe. Vandaag de dag is triticum aestivum vervangen door duizenden door de mens gekweekte en
gemanipuleerde afstammelingen ervan en dit over gans de wereld. De honger moest uit de wereld en thans brengt
de oogst tot 10 maal meer op , wat de bevolking ten goed komt maar hybridisatiepogingen, introgressie, terugkruisen,
grote hoeveelheden stikstofrijke kunstmest en nog veel meer hebben de oogst danig verhoogd, tot 10 x toe
dat de topzware zaadknoppen de stengels knakken en de plant sterft.
Een geneticus, Norman Borloog , ontwikkelde een dwergtarwe met korte sterke tengel en hoge opbrengst.
De bedoeling is goed maar men heeft niet stilgestaan bij de mogelijk nefaste gevolgen Dat is de situatie nu..
Is goed graan nu slecht geworden?
|