TARWE . Deel 2.
2. Triticum aestivum, de huidige tarwe is samengesteld door:
70 pc. Complexe koolhydraten, samengesteld uit polymeren , zich herhalende ketens van glucose.
75 pc. van de complexe koolhydraten zijn vertakte glucosemoleculen AMYLOPECTINE.
25 pc. ervan bestaat uit lineaire ketens van glucosemoleculen, AMYLOSE.
10 tot 15pc eiwit.
10 tot 15 pc onverteerbare vezels.
De aloude tarwe bevatte bv. 28 pc eiwitten en meer.
Zowel amylopectine als amylose worden verteerd door speeksel en maagenzym amylase.
Amylopectine-A wordt door amylase omgezet in glucose. Dat betekent dat u gewoon suiker opneemt, zoals tafelsuiker.
Amylose wordt minder verteert en gaat gedeeltelijk onverteerd in het darmkanaal.
De glucose gaat heel snel door de darmwand en komt snel in de bloedsomloop terecht.
Amylopectine-B, vinden we o.m. in bananen en aardappelen en is minder goed verteerbaar waardoor een deel verder in de darmen blijft
Amylopectine –C, vinden we in peulvruchten en bonen , en zijn het minst goed verteerbaar, waardoor er in de darmen een feest ontstaat…
3. Suiker en insuline.
De snelle piek van suiker wordt beantwoord door een snelle stijging van insuline productie door de alvleesklier.
Dat duurt ongeveer 120minuten waarna de suiker is verwerkt en de insuline spiegel iets trager gaat dalen maar opnieuw
een hongergevoel creëert waarna ge snel iets eet. Dat gebeurt dan meerdere keren per dag ook s avonds voor TV.
Met als gevolg kilo’s winst.
Eliminatie van Tarwe in de voeding betekent niet alleen gewichtsverlies maar ook minder hongergevoel en verslavend gedrag en ook
elimineer je de voedingsbron van exorfinen . (zie verder)
4. Obesitas en Oestrogenen.
Tarwe maakt dus een cyclus van verzadiging en honger die door insuline wordt aangedreven dat geeft afwisselend een gevoel van euforie
en ontwenning met verslavende gevolgen.
De extremen van bloedsuiker en insuline zijn verantwoordelijk voor aanwas van vet voornamelijk in de viscerale organen , vette lever,
nieren , alvleesklier, darmen, en buikwand : de dikke buik. DE wetenschap heeft nog niet ontdekt waarom dat daar gebeurd.
Visceraal vet is ook een fabriek voor oestrogeenproductie bij beide seksen. Voor vrouwen in de menopauze is dat niet zo erg ,
behalve misschien voor het gevaar van neoplasie in de borsten.
Voor mannen betekent dat niet alleen een vette buik maar ook het ontstaan van mannenborsten.
Ge kunt ze zo zien rondlopen de zware mannen met borsten, er bestaat nu zelfs al lingerie voor.
5. Glutenvrij?
Ik schreef daar al eerder een artikel over dat ge misschien beter eerst eens gaat lezen..
Gluten is het hoofdeiwit van tarwe. Gluten maakt tarwe deegachtig. Tarwe heeft maar 10 tot 15 pc eiwit maar daarvan is 80 pc. gluten.
Door hybridisatie en meer zijn er nieuwe eiwitten bijgekomen, daarvan zijn er een aantal die in verband worden gebracht met coeliacie.
In gluten vindt men:
Glyadine, die bij coeliakie het sterkst de immuunreacties oproept, heeft 3 subtypen: a/b-gl gamma –gliadinen en (t)gliadinen.
De gluteinen van vroegere tarwe verschillen wel van de gluteinen van de huidige tarwe, hybridisaties en kweekmanipulaties
hebben dat allemaal nog grondig veranderd.
Buiten het gluten bestaat de resterende 20pc. van non-gluteine eiwitten uit prolaminen en globulinen.
In totaal zijn er meer dan 1000 andere eiwitten die bedoeld zijn als beschermers tegen ziekteverwekkers die dienen
voor waterresistentie en veel meer, te lang om op te noemen .
Voedingsfabrikanten hebben ook nog gezorgd voor schimmelenzymen, en veel meer, waardoor o.m. buikkrampen en diarree ontstaan.
Zie coeliakie.
Naast coeliakie zijn er ook nog allergische reacties mogelijk op non-gluteneiwitten, (lees het boek)
Glutenvrije voedingsmiddelen zoals maïsmeel, rijstmeel, aardappelmeel, tapiocameel, zijn interessant maar ze gaan wel nog
de glucose-insuline respons veroorzaken en dus ga je niet vermageren en ze verhogen de bloedsuiker nog meer dan tarwe.
6. Coeliacie is een ernstige ziekte. Ongeveer 1 pc. van de bevolking verteert geen tarwemeel.
Het afgebroken slijmvlies geeft verschillende bestanddelen van tarwe toegang tot de bloedsomloop.
De toegang ervan zorgt dat er antilichamen ontstaan, goed voor de diagnose stelling.
De andere goedaardige bacteriën uit de darm gaan nu ook in het bloed terecht komen, waardoor nog meer afwijkende
ontstekings- en immuunreacties voorkomen.
Hoewel 50 pc de klassieke klachten hebben, laat de andere helft allerlei andere klachten zien zoals bloedarmoede,
migraine, artritis, neurologische symptomen, onvruchtbaarheid, chronische vermoeidheid, en nog meer.
Er zijn meerdere antilichamen die toelaten de diagnose te stellen maar recent onderzoek heeft aangetoond dat tarwegliadine
als trigger functioneert om een eiwit in de darmen, dat zonuline noemt, en functioneert als een regulator van de darmdoorlaatbaarheid.
De darmkruisingen worden verstoord met doorlaatbaarheid tot de bloedstroom.
Aandoeningen die verband kunnen houden met coeliakie zijn.
Dermatitis herpetiforme, lever en galblaas aandoeningen, auto-immuunziekten, (Ziekte van Crohn),
insuline afhankelijke diabetis, neurologische problemen, zelfs perifere neuropathie, voedingsstoffen deficiëntie.
Hoewel Coeliakie maar 1 pc van de bevolking treft, zijn er heel wat ziekten die verband houden ermee zoals
krampen, buikpijn, afwisselend diarree. Dat allemaal treft tot 20pc. van de bevolking
7. Zuur, tarwe grote PH ontregelaar.
Het menselijk lichaam houdt zeer nauwkeurig de Ph op 7,4. De minste blijvende afwijking kan tot de dood leiden.
De balans helt tegenwoordig altijd naar te veel zuur. Vooral tarweproducten en te veel koolzuurhoudende frisdranken zijn
verantwoordelijk voor veel breuken bij jongeren en ouderen. Het te veel aan zuur moet gecompenseerd worden door
alkalische calciumcomponenten en die komen uit onze botten. Heupen en kniegewrichten, wervelindeukingen
en nog veel meer zijn er direct mee verbonden. (Zie boek.)
. AGE = Advanced Glycation End Products.
AGE zijn waardeloze afvalproducten die zich opstapelen, ze hebben geen enkel nut meer.
Ze verslechten de nier werking, zorgen voor verstijving en atherosclerose, hartaandoeningen, verslechtering in het kraakbeen,
en zorgen voor verlies in hersensnellen. Dat is vroeg oud worden. Men vindt ze ook bij dementie, kanker , oogproblemen, enz.. zie boek.
AGEs zijn het resultaat van het domino effect telkens je bloedsuikerspiegel stijgt.
De glucose combineert met eiwitmolecules en vormt Amadori producten en Schiff-halfproducten die worden aanzien
als AGE s en die zijn onomkeerbaar.
Er bestaan endogene en Exogene EGEs .zie boek. Tarwe is opnieuw een grote boosdoener.
9. Tarwe en hersenen.
De effecten van tarwe bereiken je hersens in de vorm van opiaatachtige peptiden.
Exorfinen dragen je hersenen op om meer te eten. De antigliadine-antilichamen die door gluten worden getriggerd
kunnen zich aan de Purkincellen van de hersenen binden. Eenmaal beschadigd herstellen die niet en beschadigen
ze het cerebellair weefsel. Dus mogelijks evenwicht en coordinatie problemen. Ook perifere neuropathie kan hierdoor ontstaan.
10. Huidproblemen.
Ook acne, kan in verband gebracht worden met tarwegluten, alsook veel huidziekte en haarverlies.
11. Daarna volgen nog talrijke bladzijden over dieet. Lees het boek en vermijd tarweproducten..
Enkele beknopte raadgevingen.
Mijdt alle tarwemeelproducten en alles waar gluten in zit.
Verminder sterk: aardappelen, maïsmeel, rijstebloem, tapiocameel
Mijdt suikerhoudende dranken en ook alcohol zo veel mogelijk.
Opletten met kaas vooral voor gluten.
Opletten met Kleurstoffen en verdikkingsmiddelen.
Opletten met fastfood , vooral voor gluten.
Eet met mate vlees en vis.
Mijdt snaks en desserts
Eet meer fruit en groenten.
|