Dokter met Lecher-antenne
Inhoud blog
  • Energie.
  • zuidwester en zenuwpijn.
  • Geneeskunde van de verre toekomst
  • Yin en Yang.
  • Wanneer je lichaam nee zegt.
  • Ons energetisch lichaam.
  • Ons energetisch lichaam.
  • Galicie.
  • Onze darmen.
  • immuundeficientie Deel 1.
  • Immuniteit en Sarcoïdose.
  • slaapproblemen en huilbabys.
  • Crohn of colitis ulcerosa.
  • Schimmels en Bacterién en Virussen.
  • Vaccinaties.
  • Tarwe .Deel 2.
  • Tarwe Deel1
  • Op reis.
  • Bomen praten.
  • biosanering woning.
  • Meten is weten
  • De mensheid.
  • De chacras .3.
  • De chacras .2.
  • De chacras .1.
  • Psycho-somatisch.
  • Wiegendood.
  • Evidence Based Medecine
  • Uw gezondheid beschermen.
  • Kanker.
  • Kanker overwinnen.
  • Dokter worden. Delen 2, 3, 4 en 5
  • Dokter worden. Deel 1
  • Ziekte van Crohn.
  • De spermatozoiden
  • zwanger
  • Ontstaan van de mens en zijn toekomst
  • Uw gezondheid beschermen.
  • Chronische lage rugpijn.
  • Huilbaby
  • 200000 maal.
  • Santa Maria de Lebena
  • Lucq-de-Bearn
  • Gluten intolerantie
  • Gevaarlijke Zuid Wester straling.
  • Pathogene factoren.
  • Ribbenprobleem.
  • Wetenschap en Energie.
  • Helderziende.
  • Lage rugklachten.
  • Poitiers en de Netten.
  • M.S. en Phosphorus.
  • Buikpijn.
  • Heelal
  • Magnetisme en leven
  • Te veel pillen.
  • M.S. (Slot.)
  • Collibacillen
  • plexus solaire
  • Homeopathie
  • Galicië. deel 2.
  • Galicië
  • Kinderen.
  • 100 biljoen bacteriên.
  • adres
  • Biofysisch model: bio-energie.
  • oud en Chemo.
  • De mens als elektromagneet.
  • Het weer.
  • Onze darmen.
  • Immuundeficiëntie, Sarcoïdose en lymfoom.
  • Uw woning.
  • Walter Kunnen.
  • Reactie op theorie.
  • Theorie
  • nieuws
  • Myasthenia gravis.
  • Mijn lichaam.
  • acupunktuur werkt
  • Baby schudden.
  • Nieren.
  • Anti-Homeopathie
  • Ancitta.
  • MS
  • Ziekte van Ménière.
  • Chronisch vermoeid.
  • Statistieken.
  • Een gave?
  • Creatief zijn.
  • Zwangerschap, deel 2.
  • Eczeem en lever.
  • Wiegendood.
  • Cholesterol.
  • Fertiliteitproblemen.
  • Slapen?
  • Aspartaam.
  • Homeopathie.
  • Bacterien.
  • E.M.Straling.
    Blog als favoriet !
    Archief
  • Alle berichten
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Zoeken in blog

    Behandeling van ziekte en pijn
    18-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tarwe .Deel 2.

    TARWE . Deel 2.

    2. Triticum aestivum, de huidige tarwe is samengesteld door:

    70 pc.  Complexe koolhydraten, samengesteld uit polymeren , zich herhalende ketens  van glucose.

                  75 pc. van de complexe koolhydraten  zijn vertakte glucosemoleculen AMYLOPECTINE.                        

                  25 pc. ervan bestaat uit lineaire ketens van glucosemoleculen, AMYLOSE.

    10 tot 15pc eiwit.

    10 tot 15 pc onverteerbare vezels.

     De aloude tarwe bevatte bv. 28 pc eiwitten en meer.

    Zowel amylopectine als amylose worden verteerd door speeksel en maagenzym amylase.

    Amylopectine-A wordt door amylase omgezet in glucose. Dat betekent dat u gewoon suiker opneemt, zoals tafelsuiker.

    Amylose  wordt minder verteert en gaat gedeeltelijk onverteerd in het darmkanaal.

    De glucose gaat heel snel door de darmwand en komt snel in de bloedsomloop terecht.

    Amylopectine-B, vinden we o.m. in bananen en aardappelen en is minder goed verteerbaar waardoor een deel verder in de darmen blijft

    Amylopectine –C, vinden we in peulvruchten  en bonen , en zijn het minst goed verteerbaar, waardoor er in de darmen een feest ontstaat…

    3. Suiker en insuline.

    De snelle piek van suiker wordt beantwoord door een snelle stijging van insuline productie door de alvleesklier.

    Dat duurt ongeveer 120minuten waarna de suiker is verwerkt en de insuline spiegel iets trager gaat dalen maar opnieuw

    een hongergevoel creëert waarna ge snel iets eet. Dat gebeurt dan meerdere keren per dag ook s avonds voor TV.

    Met als gevolg kilo’s winst.

    Eliminatie van Tarwe in de voeding betekent niet alleen gewichtsverlies maar ook minder hongergevoel en verslavend gedrag en ook

    elimineer je de voedingsbron van exorfinen . (zie verder)

    4. Obesitas en  Oestrogenen.

    Tarwe maakt dus een cyclus van verzadiging en honger die door insuline wordt aangedreven dat geeft afwisselend een gevoel van euforie

    en ontwenning  met verslavende gevolgen.

    De extremen van bloedsuiker en insuline zijn verantwoordelijk voor aanwas van vet voornamelijk in de viscerale organen , vette lever,

    nieren , alvleesklier, darmen, en buikwand : de dikke buik.   DE wetenschap heeft nog niet ontdekt waarom dat daar gebeurd.

    Visceraal vet is ook een fabriek voor oestrogeenproductie  bij beide seksen. Voor vrouwen in de menopauze is dat niet zo erg ,

    behalve misschien voor het gevaar van neoplasie in de borsten.

    Voor mannen betekent dat niet alleen een vette buik maar ook het ontstaan van mannenborsten.

    Ge kunt ze zo zien rondlopen de zware mannen met borsten, er bestaat nu zelfs al lingerie voor.

     

    5. Glutenvrij?

    Ik schreef daar al eerder een artikel over dat ge misschien beter eerst eens gaat lezen..

    Gluten is het hoofdeiwit van tarwe. Gluten maakt  tarwe deegachtig. Tarwe heeft maar 10 tot 15 pc eiwit maar daarvan is 80 pc. gluten.

    Door  hybridisatie en meer zijn er nieuwe eiwitten bijgekomen, daarvan zijn er een aantal die in verband worden gebracht met coeliacie.

     In gluten vindt men:

     Glyadine,  die bij coeliakie het sterkst de immuunreacties oproept, heeft 3 subtypen: a/b-gl gamma  –gliadinen en (t)gliadinen.

    De gluteinen van vroegere tarwe verschillen wel van de gluteinen van de huidige tarwe, hybridisaties en kweekmanipulaties

    hebben dat allemaal nog grondig veranderd.

    Buiten het gluten bestaat de resterende 20pc. van non-gluteine eiwitten uit prolaminen en globulinen.

     In totaal zijn er meer dan 1000 andere eiwitten die bedoeld zijn  als beschermers tegen ziekteverwekkers die dienen

    voor waterresistentie en  veel meer, te lang om op te noemen .

    Voedingsfabrikanten hebben ook nog gezorgd voor schimmelenzymen, en veel meer, waardoor o.m. buikkrampen en diarree ontstaan.

    Zie coeliakie.

    Naast coeliakie zijn er ook nog allergische reacties mogelijk op non-gluteneiwitten, (lees het boek)

     Glutenvrije voedingsmiddelen zoals maïsmeel, rijstmeel, aardappelmeel, tapiocameel, zijn interessant maar ze gaan wel nog

    de glucose-insuline respons veroorzaken  en dus ga je niet vermageren en ze verhogen de bloedsuiker nog meer dan tarwe.

    6. Coeliacie is een ernstige ziekte. Ongeveer 1 pc. van de bevolking verteert geen tarwemeel.

    Het afgebroken slijmvlies geeft verschillende bestanddelen van tarwe toegang tot de bloedsomloop.

     De toegang ervan zorgt dat er antilichamen ontstaan, goed voor de diagnose stelling.

    De andere  goedaardige bacteriën uit de darm gaan nu ook  in het bloed terecht komen, waardoor nog  meer afwijkende

    ontstekings- en immuunreacties voorkomen.

    Hoewel 50 pc de klassieke klachten hebben, laat de andere helft allerlei andere klachten zien zoals bloedarmoede,

    migraine, artritis, neurologische symptomen, onvruchtbaarheid, chronische vermoeidheid, en nog meer.

    Er zijn meerdere antilichamen die toelaten de diagnose te stellen maar recent onderzoek heeft aangetoond dat  tarwegliadine 

    als trigger functioneert om een eiwit in de darmen, dat zonuline noemt, en functioneert als een regulator van de darmdoorlaatbaarheid.

    De darmkruisingen  worden verstoord met doorlaatbaarheid  tot de bloedstroom.

                 Aandoeningen die verband kunnen houden met coeliakie zijn.

    Dermatitis herpetiforme, lever en galblaas aandoeningen, auto-immuunziekten, (Ziekte van Crohn),

    insuline afhankelijke diabetis, neurologische problemen, zelfs perifere neuropathie, voedingsstoffen deficiëntie.

    Hoewel Coeliakie maar 1 pc van de bevolking treft,  zijn er heel wat ziekten die verband houden ermee zoals

    krampen, buikpijn, afwisselend diarree.  Dat allemaal treft tot 20pc. van de bevolking

    7. Zuur, tarwe grote PH ontregelaar.

    Het menselijk lichaam houdt zeer nauwkeurig de Ph op 7,4. De minste blijvende afwijking kan tot de dood  leiden.

    De balans helt tegenwoordig altijd naar te veel zuur. Vooral tarweproducten en te veel koolzuurhoudende frisdranken zijn

    verantwoordelijk voor veel breuken bij jongeren  en ouderen.  Het te veel aan zuur moet gecompenseerd worden door

    alkalische calciumcomponenten en die komen uit onze botten. Heupen en kniegewrichten, wervelindeukingen

    en nog veel meer zijn er direct mee verbonden. (Zie boek.)

     

    . AGE = Advanced Glycation End Products.

     AGE zijn waardeloze afvalproducten die zich opstapelen, ze hebben geen enkel nut meer.               

     Ze verslechten de nier werking,  zorgen voor verstijving en atherosclerose,  hartaandoeningen, verslechtering in het kraakbeen,

    en zorgen voor verlies in hersensnellen. Dat is vroeg oud worden. Men vindt ze ook bij  dementie, kanker , oogproblemen, enz..  zie boek.

    AGEs zijn het resultaat van het domino effect telkens je bloedsuikerspiegel stijgt.

    De glucose combineert met eiwitmolecules en vormt  Amadori producten en Schiff-halfproducten die worden aanzien

    als AGE s en die zijn onomkeerbaar.

    Er bestaan endogene en Exogene EGEs .zie boek. Tarwe is opnieuw een grote boosdoener.

    9. Tarwe en hersenen.

    De effecten van tarwe bereiken je hersens in de vorm van opiaatachtige peptiden.

    Exorfinen  dragen je hersenen op om meer te eten. De  antigliadine-antilichamen die door gluten worden getriggerd

    kunnen zich aan de Purkincellen van de hersenen binden. Eenmaal beschadigd herstellen die niet en beschadigen

    ze het cerebellair weefsel. Dus mogelijks evenwicht en coordinatie problemen.  Ook perifere neuropathie kan hierdoor ontstaan.

    10. Huidproblemen.

    Ook acne, kan in verband gebracht worden met tarwegluten, alsook veel huidziekte en haarverlies.

     

    11. Daarna volgen nog talrijke bladzijden over dieet. Lees het boek en vermijd tarweproducten..

     

    Enkele beknopte raadgevingen.

    Mijdt alle tarwemeelproducten en alles waar gluten in zit.

    Verminder sterk: aardappelen, maïsmeel, rijstebloem, tapiocameel    

    Mijdt suikerhoudende dranken en ook alcohol zo veel mogelijk.

    Opletten met kaas vooral voor gluten.

    Opletten met Kleurstoffen en verdikkingsmiddelen.

    Opletten met fastfood , vooral voor gluten.

    Eet met mate vlees en vis.

    Mijdt snaks en desserts

    Eet meer fruit en groenten.

     

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief
  • Alle berichten

    Welkom op mijn blog!
    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!