Hart en margarine.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
De Cardiologische Liga en Domus Medica snellen de margarine ter hulp.
Een belangrijke groep huisartsen het SVH, is er niet gelukkig om.
Ergens begrijp ik ze wel maar toch is hun klacht dubbelzinnig.
Enerzijds zijn ze verontwaardigd dat ze er niet bij zijn en anderzijds vinden ze het onderzoek volstrekt onwetenschappelijk. Dubbelzinnige uitspraak.
De bedoeling is, van rondreizend, 10 000 deelnemers te vinden verspreid over meerdere steden.
Door een viertal metingen van cholesterol, bloeddruk, BMI, en glycemie, zal men dan te weten komen of het hart van de persoon ouder is dan hij werkelijk is.
Op zich kan het nooit kwaad aan soortgelijk onderzoek deel te nemen.
Weten hoe het staat met uw gezondheid kan nooit kwaad.
Waar er wel een probleem bestaat is volgens mij de indruk die ontstaat dat Becel U gaat behoeden voor een hartaanval.
Ik beweer niet dat becel niet goed is voor de gezondheid, maar er zijn wel meerdere factoren die een rol spelen bij een hartaanval.
Stress, roken, te weinig bewegen zijn minstens even belangrijke factoren.
Persoonlijk heb ik wel een paar mensen gekend bij wie het gebruik van benecol de cholesterol deed dalen. Benecol is niet hetzelfde als becel. Concluderen dat becel of zelfs becel pro-activ of benecol, de cholesterol heeft doen dalen is niet helemaal correct, tenzij men ook met alle parameters rekening houdt.
Iemand die omschakelt van boter op margarine doet daar iets heel bijzonders.
Het feit dat hij of zij die doos op tafel zet, kan misschien ook meebrengen dat hij of zij vanaf dan ook bewust of onbewust anders gaat eten, vb minder dierlijk vet, minder vlees, minder saus, meer groenten, meer fruit.
Ik ben geen specialist in dat soort onderzoek maar ben toch voorzichtig alvorens conclusies te trekken. Ik ga niet beweren dat de onderzoeken niet eerlijk zijn.
Mijns inziens is het eenvoudig.
Indien uw cholesterol en voornamelijk uw slechte cholesterol werkelijk te hoog is, doet U er best alles aan om die te laten zakken tot een redelijk pijl.
Indien U rond de toegelaten hoeveelheid zit, gebruik dan margarine indien U die lust, zeker om te bakken.
Op uw boterham doet U dat ook of indien U die echt niet lust gebruik dan een kleine hoeveelheid boter, zo doe ik het ook.
Ik heb reeds vroeger over dergelijke problemen geschreven op mijn blog.
|