Laat het ons hebben over fruit.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Fruit is heel belangrijk omdat het enerzijds maar weinig energie nodig heeft om snel door de maag te glijden maar ook omdat alle fruit, ook het zure, de zuren in ons stelsel kunnen neutraliseren. In ons lichaam wordt alle fruit basisch!
Ons lichaam wordt constant verzuurd door onvoldoende hoeveelheid waterhoudend voedsel, veel te geconcentreerd voedsel, toevoegingen allerhande, vervuilde lucht, water, aarde en stress.
Een verzuurd lichaam herkent ge aan veel tekens zoals gezwollenheid, overtollig gewicht, cellulitis, grijzend haar, kaalheid, huidaandoeningen, reuma, zelfs kanker, nervositeit
.
Onze hersenen gebruiken alleen glucose, dus suiker.
Vers fruit bevat op perfecte wijze de essentiële bestanddelen die ons lichaam nodig heeft.
Glucose 90 %
Aminozuren 4,5 %
Mineralen 3,5 %
Vitaminen minder dan 1 %
Het belangrijkste is het brandstof gehalte: de glucose.
Opgepast: gebakken appels, ingeblikt fruit, gekookte appelmoes, vruchtentaarten tellen niet mee.
Ze verschaffen geen nutriënten, zijn eerder giftig en zuur in het lichaam. Niet koken dus.
Hoe lang moet U wachten als je ander voedsel hebt gegeten vooraleer je weer fruit eet.
Voedsel wachttijd
Salade of rauwe groenten 2 uur
Maaltijd zonder vlees 3 uur
Maaltijd met vlees 4 uur
Alle onjuiste samengestelde maaltijden 8 uur.
Heb je al eens meloen met parma hesp gegeten?
Is het je goed bekomen of had je daarna oprispingen?
Het is eenvoudig, eet eerst meloen, wacht dan een half uur en eet dan de hesp.
Nu zal het beter gaan.
Dus altijd eerst het fruit voor de maaltijd, dan even wachten en dan verder gaan met de maaltijd. In feite is het eenvoudig.
Eet alleen fruit en vers geperste vruchtensappen in de voormiddag en begint pas te eten vanaf 12 uur zoals de cyclus het aanduidt.
Proteïne (eiwit.)
Dat is een lang en ingewikkeld verhaal.
Ik heb het reeds aangetoond toen ik vroeg welke de sterkste dieren waren op aarde en of die vlees aten?
Er bestaat heel wat informatie die het verband legt tussen de consumptie van geconcentreerd proteïne voedsel en tal van ziekten zoals hartziekten, bloeddruk, kanker, artritis, osteoporose, jicht, maagzweren en andere.
Wij hebben het hier in onze bijdrage hoofdzakelijk over energie en gewicht.
Proteïne is de meest gecompliceerde van alle voedingstoffen.
Als voedsel proteïne bevat is er heel veel energie nodig om het te verteren.
De proteïne moet eerst afgebroken worden in aminozuren en dat vraagt tijd en energie, die we ondertussen niet voor elders kunnen gebruiken.
In feite hebben we slechts 23 gr proteïne nodig per dag. Om zeker te zijn werd dat verhoogd naar 56 gr. Ons lichaam recycleert trouwens 70 % van zijn proteïne afval.
We eten dus te veel proteïne en het overtollige wordt opgeslagen als giftig afval en verzwaart je gewicht, tot dat het lichaam tijd en energie vindt om het te evacueren.
Maar mits je elke dag de regels overtreedt kan het lichaam dat niet evacueren.
Vlees eten.
We denken verkeerd dat de dierlijke proteïne beter is dan de proteïne in de planten, omdat ze meer lijkt op onze eigen proteïne.
Herinnert U dat vb. de silver-black gorilla die meer dan twee maal zo groot en sterk is als de mens, zijn proteïne haalt uit bladeren, gras en fruit.
De proteïne wordt dus eerst afgebroken in aminozuren in de maag.
Er zijn 23 aminozuren in totaal, 15 ervan kunnen worden geproduceerd door het lichaam, en 8 moet worden onttrokken uit ons voedsel.
Alleen deze acht worden essentieel genoemd.
Leucine, isoleucine, valine, teomine, methionine, fenylanaline, tryptofaan, lysine.
Als je geregeld fruit, groente, noten, zaden, bonen,paddestoelen, tofu, sojaproducten of kiemen eet krijg je alle aminozuren die je lichaam nodig heeft om de noodzakelijke proteïne op te bouwen, ook de essentiële, worden aangemaakt door de planten.
Mens en dier kunnen dus alleen leven dank zij die planten.
Vis.
Er wordt niet veel gesproken over vis in dat boek.
Nochtans is dit even belangrijk als vlees.
Vis bevat ook de essentiële aminozuren, verkregen door het eten van plankton.
Eet dus minstens een keer per week (vette) vis, met 100 tot 300g per week hebt U al heel veel essentiële eiwitten binnen.
Vis bevat veel Epa en Dha goed voor uw cholesterol.
Door digestie van voedsel en de recycling van proteïne afval brengt het lichaam alle verschillende aminozuren in het bloed en de lymfe. Zijn ze nodig worden ze in de bloedbaan gebracht van uit de aminozurenbank.
Als er te veel is gaan de lever en de cellen ze opstapelen om ze bij gebrek terug in omloop te brengen. Men moet dus niet noodzakelijk bij elke maaltijd proteïne toevoegen.
Waar vindt men de meest geschikte aminozuren? Niet in het vlees maar wel in alle vruchten en groenten, ook diegene die niet door het lichaam zelf kunnen geproduceerd worden.
Vlees heeft dus praktisch geen brandstofwaarde en geen energie, aangezien die geproduceerd wordt door koolhydraten, en vlees heeft er praktisch geen.
Door verhitting worden de aminozuren trouwens giftig en putten het lichaam nog verder uit.
In feite zouden we beter rauw vlees eten, maar dit is niet aangenaam en lijkt minder hygiënisch.
Eet dus maximum een maal per dag een kleine hoeveelheid vlees en eerder s avonds, maar niet te laat op de avond, zeker voor 20 uur. Vervang het regelmatig door een vismaaltijd.
|