xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Super germs. Deel 4.
Voeding. Hoe kan voeding uw gezondheid verbeteren?
Eet niets waar U een afkeer van heeft.
Neem zo veel mogelijk biologische voeding.
Gebruik zo weinig mogelijk de magnetron.
Verander niet alles in een keer, ga geleidelijk te werk.
- Voor niet zieke of weinig zieke mensen.
Om uw gezondheid te vrijwaren kunt U een aantal voorzorgsmaatregelen treffen.
- Voldoende bewegen.
- Dieet. Daar bestaan veel verschillende ideeën over. Dit zijn er een paar.
Te vermijden of tot een minimum te beperken.
Dierlijke vetten, vooral van viervoetige dieren,
(cholesterol, onverzadigde dierlijke vetzuren)
Alcohol: slechts een weinig wijn of bier.
Tabak.
Suiker.
Koffie
Neem vooral vette vis: sardine, makreel, paling, tarbot, wat zalm
. (EPA+DHA).
Weinig melk, eerder wat karnemelk, en rechts draaiende producten, vb: sanuvis,
Dus ook niet te veel kaas, zeker niet te vet,
Oppassen met margarine, liever een weinig goede boter.
Geen geraffineerde suiker, eerder ahornsiroop, stevia, appelsap..
Geen wit brood, beter zeven granen, geroosterd? voor gluten gevoelige mensen helemaal geen brood, zuur desem voor wie het aan kan of een Budwig papje.
Voldoende water drinken, minstens 1 liter per dag, groene thee, drie jaren thee. ..
Lichte drainage middelen voor lever, nieren en darmen, in thee of water.
Volgens het seizoen aan te passen. Vb. in de lente vooral voor de lever.
Voldoende vers fruit, liefst inlands, wanneer er hier rijp fruit is.
Plantaardige eiwitten zijn nodig. Tofu, peilvruchten, granen, indien U ze verteert.
Verse groenten liefst rauw en lang gekauwd, indien het kan, zo niet stoven..
Brocolli, kool, rode biet, witloof, radijsjes, wortelen, sla.
Koud geperste olie van olijf, lijnzaad, zonnebloem, teunisbloem, boragie.
- Bijkomende natuur producten.
Vb. Actieve darmflora producten: lactobacillus en bifidus producten, eventueel aangevuld met plantextracten tegen obstipatie. Zorgen voor afwisseling.
- Voor gepensioneerden: de darmflora neemt onvoldoende essentiële bestanddelen op uit de voeding, dus aanvullen met een poly - vitaminen preparaat, (laag gedoseerd), en mineralen en oligo elementen.
2. Voor chronische zieken is dat onvoldoende, de immuniteit is ontoereikend.
Men zal dus ook geneesmiddelen moeten toedienen.
Vanaf hier moet elk product op elke patiënt uitgetest worden, alleen de producten die een positief signaal geven worden voorgeschreven.
Immuun versterkende middelen.
We beschikken over zeer goede producten.
1. Paardenmelk, kan zeer geschikt zijn voor M.S. en C.V.S: maar eerst testen.
2. Colostrum, is soms aangewezen. Dit is de eerste melk van de pas gekalfde koe.
Daarna komen de Duitse producten van Sanum-Kelbeck.
Hier moet men een onderscheid maken tussen de isopathische en de immunologische.
Dat zijn de producten van Dr. Enderlein en diens opvolgers.
Het zijn er heel wat en er bestaan voorbeeld lijsten van hoe men ze kan innemen.
Het beste is van ze uit te testen en alleen die te nemen die positief reageren op de test, dan riskeert U ook de minste nevenwerkingen.
Wie er meer wil over weten kan terecht op internet Sanum-Kelbeck en ook nog o.a. naar Nederland en Scripties van leden van de naav-acupunctuur on the web.
Vergeet dus vooral niet, ik herhaal het nogmaals, dat de beste manier om te kiezen tussen al deze medicatie bestaat in het uittesten van elk product op elke patiënt en met regelmatige controles en liefst door een arts die vertrouwd is met deze behandeling wijze.
Na zes weken is de toestand trouwens al veranderd en moet opnieuw getest worden, meestal zijn het dan andere producten die aan de beurt zijn..
Bijkomende nota.
Er bestaan tal van voedingsadviezen, ze hebben allemaal plus punten maar zijn niet altijd even smakelijk en even eenvoudig om op te volgen.
Ziehier nog een advies van Walter Kunnen, de leermeester van Archibo- Biologica en de Lecherantenne, met verwijzing naar Jan Dries en Dr. Shelton.
1. Ontbijt beginnen met voornamelijk fruitsla, geen citrus vruchten.
Even later thee of yoghurt, (met tarwekiemolie?), ahornsiroop.
2. Middagmaal.
Eventueel beginnen met vruchtensla, dan even wachten, want vruchten verlaten de maag snel, indien U fruit mengt met andere ingrediënten, zullen de vruchten gaan gisten in de maag, hetgeen nefast is voor de gezondheid.
Dus fruit onmiddellijk na een zware maaltijd is ook af te raden.
Gevarieerde rauwkost, met wat gebakken of gekookte aardappelen al dan niet met schil,
rijst of pasta kan ook. + 1 glas rode Bordeauxwijn.
3. Avondmaal.
Gekookte of gestoomde groenten, of groenten soep.
Na soep, even wachten.
Eventueel groenten + pasta.
Geroosterd brood.
---------------------
Eet matig, rustig, goed kauwen.
Weinig zout, dan Atlantisch oceaanzout, toevoegen bij op dienen.
Meid de microgolfoven, ook diepgevroren eten, bewaarmiddelen.
Zie zo smakelijk.