Goochelen met cijfers
Hoe we iedere keer voor de gek worden genomen door politici en nieuwsmedia
15-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op mijn blog

Worden we nu werkelijk zo vaak voor de gek gehouden? Ik zal u een paar voorbeelden geven van recente zaken die naar mijn mening ons geheel op het verkeerde spoor zetten:

1. De top van de G-7

Vorig weekend kwamen de leiders van de zeven economische wereldmachten in Zuid Duitsland bijeen. Daar worden dan dingen afgesproken waarvan en aanneemt dat wij die willen, maar dat is helemaal niet zeker. Daarom was er ook zoveel protest. Wie zijn nu die 7 belangsrijkste landen:

- the Verenigde Staten

- Duitsland

- Engeland

- Frankrijk

- Italie

- Canada

- Japan

Maar waar zijn dan China, India, Brazilie, Mexico, Indonesie, om van Rusland maar niet te spreken? China is economisch gezien evengroot als de V.S. Kortom het gaat hier om een onderonsje tussen vriendjes, niet om de zeven machtigste landen. U wordt dus bedot en de Duitse belastingbetaler moest wel eeen half miljard (!) op tafel leggen voor deze flauwekul.

2. Griekenland

Iedereen is het spuugzat, maar toch een enkel woord. De Grieken hebben 20 jaar lang boven hun stand geleefd, daar is geen enkele twijfel over. Als je nu opnieuw geld geeft dan blijven ze boven hun stand leven op onze kosten. Dan is er geen enkele drang om hun leven te beteren. Willen we dat? Een volk dat nu al vier maanden lang ons beliegt, bedriegt en een valse voorstelling van zaken geeft. De laatste vijf jaar hebben we honderden miljarden van ons eigen geld op tafel gelegd om de Grieken een betere toekomst te geven. Ze hebben met tranen in hun ogen beterschap beloofd maar niets gedaan. Er uit met die hap en nooit meer terugkomen.

3. Vluchtelingen of gelukszoekers?

Ik heb een groot deel van mijn leven in Afrika tussen de armsten van de armen gewoond. Ik weet waar ik over praat. Dat soort mensen kunnen wij in ons westen niet gebruiken. Een Afrikaan die als analfabeet van 20 jaar in ons land komt zal nooit genoeg Nederlands leren om een fatsoenlijke baan te hebben. Maar dat wil hij ook niet. Hij denkt dat het bij ons goud en geld regent, dat je alles voor niets krijgt. Dat hebben wij hem zelf laten zien op al die prachtige tv series en films. Wie heeft James Bond ooit voor zijn pilsje zien betalen, of Bill Cosby de huur voor zijn huis. Wij wekken de indruk bij dat soort mensen dat alles bij ons voor niets is. Wij zullen al dat soort mensen tot hun dood toe via de bijstand moeten betalen. Willen wij dat?

15-06-2015 om 06:12 geschreven door Drs. Dirk J. Barreveld

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
Proficiat!

Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

Met vriendelijke groeten,
SeniorenNet-team

15-06-2015 om 04:06 geschreven door

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
>> Reageer (0)


Inhoud blog
  • Welkom op mijn blog
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 15/06-21/06 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!