Foto
Inhoud blog
  • Aangebrand
  • Uitstel…
  • Dinsdag, na Piekernacht, Humodag
  • De tijd vliegt snel
  • maandag 18 februari
  • En toch…
  • Verhuisd
  • Daar is ze weer
  • Honingzoet
  • De oplossing
    Foto

    Herman en Paz

    Foto
    Dries
    Foto
    Lief en PJan
    Foto
    Wout en Frauke
    Zoeken in blog

    Eén van de club

    16-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekoverzicht

    Eventjes de voorbije week overlopen om niet te vergeten hoe ons leventje er tegenwoordig uitziet :xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    Vorige week tijdens het weekend : oppas van ons kleinkindjes in ons kinderdag-en-nachtverblijf… Leuk, rommelig en absoluut voor herhaling vatbaar!

    Die zondag de kindjes weer naar huis gebracht, nadat ik een halfuur gezocht, geprutst en gezweet heb om twee maxicosy’s in onze auto te installeren. Het voordeel van dat uitzoeken is, dat ik het een  volgende keer in 2 minuten zal kunnen J.

    Diezelfde namiddag :een fijne Night of the Proms in het Sportpaleis met VIP-receptie!

    Twee avonden repetities voor ons nieuw toneelstuk, grootoudersdag in Dario’s klasje en vrijdag was er het afhalen van mijn gerepareerde fiets.

    Dat ik daar speciaal vermelding van maak is niet voor niets, want zoiets is telkens een eenvoudig maar mooi avontuur…

    Onze fietsenmaker woont in dezelfde gemeente, maar in een ander dorp. Langs de openbare weg is dat 8 km, maar van bij ons thuis kan je tevoet los-door-het-bos.  De afstand  is via die weg slechts een vijftal km  en loopt door het bos, langs velden en weiden en tenslotte door enkele verlaten wegen en dorpsstraatjes met rustieke namen als hooidonkeinde, heiblok, medelaar, berkemei…Ik begin al te relaxen als ik die bordjes lees.

    Het was heerlijk weer om te stappen : warm maar storm- en regenachtig en ik was op mijn hoede voor overhangende takken die door de storm zouden kunnen vallen. Terecht zou  later blijken, want op de terugweg lag er een omgevallen boom over hetzelfde bospad, waar ik met enige moeite mijn herstelde fiets moest over tillen. Geen dikke weliswaar, maar ik had hem toch niet graag op mijn bol gekregen.

    En ik kan het niet laten : dat mooiste blad onderweg moèt ik gewoon meenemen, net zoals de twee fraaie eikengallen die als een cadeautje op mijn weg lagen, het lijken wel marspeinen vruchtjes. Ze liggen nu onder een stolp op de kast mooi te wezen, je weet maar nooit dat door de warmte in huis die wespen zouden uitkomen .



    Zaterdag waren we uitgenodigd voor een geweldig lekker diner bij “Sir Anthony Van Dijck” in heel prettig gezelschap. Het eten en de bijpassende wijnen waren werkelijk overheerlijk, maar toch hadden wij beiden ’s nachts het gevoel dat er een steen op onze maag lag. Te laat gegeten? Of zijn wij door onze vetvrije en hartvriendelijke keuken niet meer gewoon om dit te verteren? Ik neem mij in ieder geval voor om ’s avonds zeker geen kazen meer als dessert te eten, want dat was m.i. de grootste boosdoener.

    Na een slapeloos nachtje moesten we al vroeg in Edegem zijn, voor de gedenkmis van broer Jan, die nu 50 zou geworden zijn.  Nadien gingen we nog met de aanwezige familie naar Moeke en Voke voor bubbels en babbels.

    Aiai…vooral dat eerste was er voor mij teveel aan, want die twee glaasjes hielden mij thuis toch een paar uur misselijk aan de zetel gekluisterd: 2 dagen achter elkaar zondigen was van het goede(of kwade) teveel.

    Herman pakte ondertussen zelf maar zijn koffer, want die is vanmorgen om 4 uur naar Bolzano (Noord-Italië) vertrokken. Vijf dagen heb ik het kot voor mij alleen, maar ze zullen gauw gevuld en voorbij zijn…Seffens ga ik met de bus naar Antwerpen om onze auto op te pikken, die Herman daar op een parking heeft gelaten om daar op de Luchthavenpendelbus te stappen. Ik heb alweer toneelrepetitie en zal eens lekker vasten, nu ik niet hoef te koken, nèh!

    Een eikengal is een rond bolletje dat net onder de oppervlakte van het blad zit. Eigenlijk is het een soort woekering van het blad omdat de eikengalwesp een larfje in het blad heeft gelegd (net onder het oppervlakte van het blad). De boom gaat als reactie op de aanwezigheid van dit larfje een bolletje om de indringer heen maken, en zo ontstaat de “houten” bol.

    In de herfst zie je dan ook vaak rood-gele of bruine houten bolletjes (hout kleurig) onder een eik liggen.
    Dit zijn dan de eikengal bolletjes. 


    Als je het bolletje open zaagt, zie je een klein zwart gedrocht in het midden. Dit is het wespje. Die voedt zich met de stoffen die in het bolletje aanwezig zijn.











    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (12)

    24-11-2009
    ..
    Lieve schat, ik heb je nu op Internet Explorer gepakt, en alles is hier pikfijn in orde. Geen zwarte achtergrond en gele letters, maar lichtblauw en zwarte letters. Klaar en duidelijk, ook de foto's. Wat een leven hebben jullie!! Je komt zeker dagen te kort. Geniet er op las baby, het is je gegund. Kuskes.

    24-11-2009 om 00:17 geschreven door Ludovikus


    23-11-2009
    nu is alles ok
    Tekst en foto's zijn zichtbaar en leesbaar en ik kan zelfs de foto's vergroten...Eind goed al goed en vraag mij niet hoe dat probleem opgelost werd.. Sennet is ondoorgrondelijk. Liefs001%20(15).gif

    23-11-2009 om 12:58 geschreven door natoken


    22-11-2009
    *
    Ik zie jouw blog heel normaal, dus niet te breed. Ik zie ook de twee foto's naast mekaar staan die vergroten wanneer ik ze aanklik. Met die gekleurde tekst of gekleurd tekstvlak weet niet wat Lou'ke daarmee bedoeld, want ik zie die dus niet staan. Volgens mij dus alles picobello hier. Lieve zondagse groetjes van mij.

    22-11-2009 om 16:41 geschreven door Petra/huismusje


    ..
    Je tekst komt bijna niet te voorschijn, heel flauw geel op dat zwart. Nauwelijks leesbaar. Maar we doen ons best. Kuskes.

    22-11-2009 om 15:40 geschreven door ludovikus


    21-11-2009
    oeps...
    Wat heb ik jou aangedaan.. nu zijn de foto's helemaal weg Pazke.. Lieve groetjes.

    21-11-2009 om 19:39 geschreven door Natoken


    .
    Lieve schat, ik krijg geen foto's te zien. Ook maar enkele lijntjes tekst. Spijtig. Kuskes.

    21-11-2009 om 13:39 geschreven door ludovikus


    20-11-2009
    @
    Petra : nu zouden de foto's terug zichtbaar moeten zijn ------------- Natoken : is 't nu beter met de breedte van de foto's?(ik kan dat hier niet controleren, want zag er bij mij altijd ok uit ------------- Nicole : ik laat gauw wat van me horen, na druk WE Liefs aan allen!

    20-11-2009 om 02:15 geschreven door paz


    19-11-2009
    *
    Blij te lezen dat jij je alvast niet verveeld! Elke dag is goed gevuld voor jullie. Bedankt voor de info over het Eikengal bolletje, want als notoire stadsmus had ik er nog nooit van gehoord. En hoezo foto's? Ik zie geen kiekjes! Liefs van moi

    19-11-2009 om 14:43 geschreven door Petra


    te grote foto's
    Je logje is wat groot uitgevallen door je foto's Paz want we moeten wat scrollen om een reactie te geven. Liefs

    19-11-2009 om 10:27 geschreven door Natoken


    18-11-2009
    alles ok?
    Heb weer eens genoten van je blog, je verveelt je du geen moment! Hier alles bijna ok, bij papa is de verwarming kapot en komen ze deze pas herstellen volgende maandag, al goed dat hij een stoof heeft! Liesbet is volop bezig in haar huis, zaterdag verhuizen ze en dus gaan Danielle en ik zoveel mogelijk helpen. Vorige week was ik aan de Moezel, spijtig van het weer maar mooie wandelingen gemaakt. Hou me op de hoogte wat betreft toneel hé, en een film ja watte! Ga je nog een BV worden (alhoewel dat je dat al wel bent hé?) Ik ga 8/12 naar die tentoonstelling in Mons over de film van het begin tot nu, zal wel interessant zijn. Groetjes nog en als het wat kalmer is bel ik je wel. XX Nicole

    18-11-2009 om 16:43 geschreven door nicole sanchez


    17-11-2009
    haha
    Terwijl ik iets wil neerschrijven, lees ik de reactie van ons aller Bojako... dat is mij er ééntje... Ze stond zeker op de laatste rij toen ze reismicroben uitdeelden!! Maar nu back naar jouw logje...je bent een bezig bijtje hé en ik wandel ook graag maar momenteel niet in de regen. Vergeet niet af en toe eens te pauzeren. Dikke knuffel.001%20(15).gif

    17-11-2009 om 17:07 geschreven door Natoken


    ..
    zo te zien heb je weer een volle agenda, maar beter dat dan een lege hé Pazke. Ik verdrijf hier de laatste uurtjes tot ons vertrek naar de luchthaven. Ge kunt niet geloven hoe blij ik ben, ik tel bijna de seconden af nu en NOOIT krijgt iemand me nog mee op reis, enfin toch niet buiten Europa en nooit meer zo lang ... NOOIT MEER !!!!! Nèh

    17-11-2009 om 00:08 geschreven door bojako




    Archief per jaar
  • 2013
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Foto

    Foto

    Foto

    Ik ben een vrouw. 
    Paz, de naam die ik kreeg bij mijn geboorte, betekent "vrede". Beter kon ik het mij niet wensen.
    Herman is de schat waar ik al 43 jaar lief en leed mee deel. Samen kregen wij in die tijdspanne 3 zonen, 2 schoondochters, 2 kleindochters en 1 kleinzoon . Die zijn altijd welkom in ons nest in de rand van Antwerpen.
    Mensen, theater, natuur en taal staan bovenaan mijn lange lijst van interesses.

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Laatste commentaren
  • Fubo Tv - Step by Step Guide to Activate Your Fubo (fubo.tv/connect)
        op Lustige weduwe
  • peacocktv.com/tv (cavibe)
        op Lustige weduwe
  • Office Setup (office.com/setup)
        op Lustige weduwe
  • office setup (alex brown)
        op Lustige weduwe
  • MICROSOFT SERVICES AND TOOLS (office.com/setup)
        op Lustige weduwe
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Kleinzoon op bezoek
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Tandarts, shoppen, showen en dettol
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Bezig
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Een logee tussen de rommel
  • Office Installation & Setup Guide - Octa One Networks (Jones WIlson)
        op Hard labeur
  • Zoeken met Google




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!