1 pak macaroni 30 g boter 30 g bloem 7,5 dl halfvolle melk 250 g gratinkaas 4 eieren paneermeel 350 g hamreepjes nootmuskaat
1. Kook de pasta al dente, giet uit en laat uitlekken. 2. Meng de pasta met de hamreepjes en giet in een vuurvaste schotel. 3.Maak een bechamelsaus: laat de boter smelten maar niet kleuren. Meng de bloem onder de gesmolten boter en laat even indrogen. Niet laten kleuren. Voeg de melk al roerend toe tot je een gladde saus hebt. Laat indikken tot de gewenste dikte. Voeg de kaas toe aan de ingedikte saus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. 4. Kook de eieren hard. Giet af en pel. Leg de hardgekookte eieren in de pastaschotel. Overgiet met de saus en bestrooi met paneermeel (of kaas) 5. Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 185° C gedurende 20 tot 25 min. tot alles mooi bruin is.
Reacties op bericht (6)
28-09-2010
Weer wat komen bijlezen..hm lekker
Lopen op het water is geen utopie..bekijk het maar op mijn blog
28-09-2010 om 02:21
geschreven door marylou
24-09-2010
Groetjes uit Hasselt
24-09-2010 om 17:52
geschreven door Jasmijn2
goede morgen
liefs
24-09-2010 om 08:23
geschreven door emmy
Een groet vanuit De Klinge doet altijd goed
Ik kom je een fijne vrijdag wensen
24-09-2010 om 00:42
geschreven door Lana & Pip
23-09-2010
Dag blogmaatje
De herfst heeft haar intrede niet gemist vandaag
23-09-2010 om 21:30
geschreven door marcoen ria
Lieve groetjes
Haha dit is voor morgen elke week de vrijdag eet ik geen
gekook ,maar mijn man moet hebben,dus de vrijdag hier twee
soorten menu's op de tafel
23-09-2010 om 16:57
geschreven door Nikki(brigitta)