NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Een eerste reeks foto's
 • Dag 38,39,40 : Melbourne
 • Dag 37: huwelijk Carly
 • Dag 36: Melbourne
 • Dag 35: Brisbane
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Australie
  Oostkust + Outback
  05-04-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een eerste reeks foto's

  Een eerste reeks foto's zijn toegevoegd aan onze blog. De rest volgt.

  05-04-2008 om 15:35 geschreven door elly en jan

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (6 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-04-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 38,39,40 : Melbourne
  J: We brengen onze laatste dagen door in Melbourne. Souvenirs kopen in Victoria Market, wandelen langs de Yarra en snuisteren op de marktkraampjes op zondag langs de rivier.
  Melbourne is een drukke levendige stad.In de late namiddag trekken we nog eens naar St Kilda .Het is zondag en de terrasjes zitten vol met jonge mensen. De gemiddelde leeftijd in deze wijk is zeker niet hoger dan 30 jaar.
  We trekken terug naar Melbourne en blijven 2 dagen bij de ouders van Carly overnachten.
  Woensdag 2 april om 23.55u vertrekt onze vlieger en donderdag 3 april rond 18.40u landen wij in Zaventem.
  Einde avontuur.

  01-04-2008 om 00:00 geschreven door elly en jan

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 37: huwelijk Carly
  J: Samen met de ouders van Carly rijden we naar een Winery op 1.30u van Melbourne, waar het huwelijk zal worden ingezegend. De ouders en familie van de bruidegom uit Durban, in Zuid Afrika, zijn al ter plaatse en daarna stromen de gasten toe. Een internationaal gezelschap van uit alle windstreken. Na een korte ceremonie in openlucht gaan we aan tafel. Er wordt gegeten en gespeeched.Ook ik kom aan de beurt met een humoristische terugblik van Carly's verblijf in Belgie, 16 jaar geleden.
  Een zeer gezellige namiddag die rond 18.00u wordt afgesloten.

  01-04-2008 om 00:00 geschreven door elly en jan

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 36: Melbourne
  E: Met bus en airportlink in Central Station geraken we op minder dan 1u in de domestic terminal voor onze laatste binnenlandse vlucht van Brisbrane naar Melbourne. 2u.20`.
  We logeren in het appartementje van Carly in Sint Kilda. Een ongelooflijk gezellige buurt met vele jonge mensen . Een relaxe sfeer. Straten met gezellige restaurantjes en bars , lekkere ijskreem en uitstalramen met een grote keus aan taartjes. Vergelijkbaar met het Zuid van Antwerpen maar gelegen aan de mooie baai van Melbourne.
  We eten bij Soulmama, een vegetarisch restaurant, gelegen aan de beach. Daarna wandelen we de Sint Kilda pier af en zien onverwachts kleine pinguinetjes die zich sinds enkelen jaren nestelen in de rotsen van de pier. Hier wonen is zalig.

  28-03-2008 om 00:00 geschreven door elly en jan

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 35: Brisbane
  J: We hebben in hetzelfde caravan park een cabine gehuurd . Om 9.30u leveren we onze campervan in en nemen bus 333 naar Brisbane City. Op de toerist info worden we zeer vriendelijk geholpen en in een mum van tijd hebben we alle nodige info ivm bussen en treinen. Dan maken we een   wandeling vertrekkend van Queen Street over en langs de rivier. Op de South Bank trakteren we ons op een lekker Thais lunchbuffet. Met een city ferry steken we de rivier over naar de Bothanic Gardens en langs de Treasury Building, omgebouwd tot Casino, wandelen we terug naar de City Center waar we de bus nemen terug naar het Caravan Park.

  28-03-2008 om 00:00 geschreven door elly en jan

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 34: Brisbane
  J: We staan vroeg op, ontbijten en maken nog een steveig wandeling langs het mooie, lege strand. Dan rijden we naar Noosa Head. Noosa is prachtig gelegen langs een uitgestrekte vertakte inham langs de oceaan. Het is zowat het Knokke van de East Coast, maar 10 tallen malen mooier. We gaan er zwemmen aan de Main Beach, drinken nog een lekker cappucino in 1 van de talrijke restaurants met zicht op zee en vertrekken naar Brisbrane voor onze laatste 118 km. Het doet pijn. Voor de laatste maal installeren we onze campervan in New Market Caravan Park, juist buiten Brisbane. Morgen moeten we ons "rijdend huisje" helaas inleveren....

  28-03-2008 om 00:00 geschreven door elly en jan

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 31: Hervey Bay - Pasen
  J: We rijden `s voormiddags terug het binnenland in langs Gin Gin tot Lake Monduran, een stuw meer. Voor ons valt er weinig te beleven en we besluiten door te rijden tot Hervey Bay. Het regent als we er aankomen en Hervey Bay ligt er wat mistroostig bij. Ditmaal kiezen we voor een wat achteringelegen caravan park. Het blijkt een prima keuze. We worden vriendelijk ontvangen, krijgen een discount en boeken een dagtrip naar Fraser Island voor de volgende dag

  27-03-2008 om 08:24 geschreven door elly en jan

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 29: Agnes Water
  J: De voorbije nacht hebben we doorgebracht naast de kerk in St Lawrence, ongeveer 170 km ten noorden van Rockhampton. Toen we er in het donker aankwamen zat er een grote uil midden in de hoofdstraat.
  We vertrekken vroeg 6.20u en rijden door tot de eerste parking met toiletten. Hier ontbijten we. Daarna passerene we Rockhampton, Gladstone en Mirriam Vale en arriveren in de namiddag in Agnes Water, een mooi en rustig badplaatsje vlakbij de plaats waar Capt Cook aan land kwam met de Endeavor in 1770. Dit plaatsje draagt dan ook de naam 1770. We installeren ons op de mooie en rustige camping " Discovery Coast". We wassen er eerst al onze vuile kleren en maken daarna een wandeling langs de beach gevolgd door een frisse Victoria bitter op een leuk terrasje.

  27-03-2008 om 08:06 geschreven door elly en jan

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 33: Tewantin, Noosa
  Klik op de afbeelding om de link te volgen J: Na een wandeling door de Bothanic garden van Hervey Bay vertrekken we naar Noosa. De camp owner raadt ons aan niet via de high way maar langs een scenic route door de heuvels te rijden en te stoppen in Tin Can Bay. We ekunnen hem 200 % gelijk geven. We rijden door een mooi heuvellandschap met fruit en veeteelt en picknikken aan de mooie rustige Tin Can Bay, een vissershaventje met nog weinig toeristen. Om 16.00u komen we aan in Tewantin, vlak bij Noosa. We kiezen voor een camp site enkele km buiten het dorp, vlakbij de oceaan en enkel te bereiken met een kleine ferry. Weer een goede keuze. De kangoeroe`s komen tot op enkele meters van onze campervan, zien leguanen, papegaaien en kunnen eindelijk een goede foto nemen van een Kukubaroo. Als Elly `s avonds naar het toilet gaat kiest ze voor het mannen toilet..... Een kleine zwarte adder verspert de toegang tot het vrouwentoilet. We besluiten onze laatste avond langs de kust met een glaasje wijn. Ons geluk kan niet meer op.

  27-03-2008 om 00:00 geschreven door elly en jan

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 32: Fraser Island
  Klik op de afbeelding om de link te volgen J: Om 6.20u worden we opgepikt aan de camp site. De Kingfisher 2, een catamaran speed ferry, ligt al op ons te wachten. 40 min. later zetten we voet aan wal op het prachtige Fraser Island. Het is een eiland van circa 150 km lang en 16 km breed en volledig bestaand uit wit kristalein zand. In de loop van de miljoenen jaren is er tropisch woud opgegroeid en hebben er zich kristalheldere meren en creeks gevormd. De meest bekenden zijn zeker Lake Mc Kenzie en Eli Creeck. Met een speciale 4x4 bus worden we over het eiland gereden, geen overbodige luxe, want alle wegen zijn zandwegen door het tropische woud. Eerst gaan we zwemmen in Lake Mc Kenzie. Het heldere water met een zuurtegraad van 5,5 heeft een verjongend effect op huid en haar! 'Dat zul je aan ons wel merken'...
  Dan maken we een bush walk en zien een grote carpet snake, diamond pyton, midden op de weg. Een niet giftige grondslang. `s Middags rammelen we van de honger. In het Central Resort genieten we van een lekker lunch buffet en een stevige pint. In de namiddag rijden we over 75 mile beach tot aan het wrak van een oud nieuw-zeelands cruise ship. Hier kan je ook in een vliegtuigje stappen en het eiland overvliegen. Ze gebruiken het strand als startbaan. Wanneer we in de late namiddag door Eli Creeck waden , begint het te regenen. De bus brengt ons terug naar de pier en om 18.00u zetten we terug voet aan wal in Hervey Marina. We genieten nog van een prachtige zonsondergang. 12 u. zijn we onderweg geweest maar echt de moeite waard.

  27-03-2008 om 00:00 geschreven door elly en jan

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 30 : Bargara - Paaszaterdag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen J: Als Elly om 6.30u de gordijntjes van onze campervan openschuift, staart ze in de ogen van 2 kangoeroe`s en klinkt overal het gelach van de Kukubaroo`s. We ontbijten, vouwen onze droge was op en vertrekken. Het is vrij druk op de weg vanwege het paasweek-end, maar niet vergelijkbaar met de belgische verkeersdrukte. In Bundaberg doen we enkele inkopen, lunchen in het park en gaan een uurtje "internetten". Rond 15.00u arriveren we in Bargara en krijgen een rustig plaatsje met ocean view op de drukker Baragara Beach Caravan Park. We wandelen langs een nature trail tot het volgende stadje " Mon Repos". Hier komen van november tot einde maart de loggerhead zee schildpadden hun eieren leggen en komen de kleintjes uit. De tour is spijtig genoeg volgeboekt maar we hebben dit reeds gezien in Costa Rica. Als alternatief gaan we bbq langs de oceaan samen met enkele lokale aussies.  27-03-2008 om 00:00 geschreven door elly en jan

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 25, 26,27 en 28 : Whitsunday sailcruise
  Klik op de afbeelding om de link te volgen J: Maandagvoormiddag brengen we onze campervan naar de afgesproken garage voor herstelling van de achterdeur. Daarna kuieren we nog wat rond in Airley Beach en rond 15.00u worden we met een shuttle bus naar de Marina gebracht. De Whitsunday Magic, een mooie 3-mast scooner ligt op ons te wachten. Jacky, de purser en vrouw van de schipper, verwelkomt ons en wij krijgen een knusse kajuit met douche en wc toegewezen juist onder het achterdek. We maken kennis met onze medepassagiers en varen om 16.30u de haven van Airley Beach uit. De zeilen woren gehesen en we varen richting Hook Island, het meest noorderlijke eiland. Op het achterdek krijgen we onze safety instructies en van dan af wordt het 200 % genieten. Als de avond valt gaan we voor anker in Stoneheaven waar we onze eerste dinner aan boord geserveerd krijgen. Deze zeiltrip kan al niet meer stuk.
  De volgende morgend ontbijt op het achterdek: scrambled eggs, bacon, toast en koffie, " Life can be hard.......". In de voormiddag wordt er gesnorkeld en gedoken boven een koraalrif in Luncheon Bay. Daarna worden we met de dingies terug aan boord gebracht voor een heerlijk lunch buffet. De zeelucht en het snorkelen scherpt de eetlust aan. `s Namiddags varen we naar Blue Pearl Bay op Hayman Island, een mooie baai met koraalstrand. Hier snorkelen we net boven en tussen prachtige koralen. Honderden kleurrijke vissen en visjes omringen ons. Soms zwem je midden een school en kan je ze zelfs aanraken. De kleine Nemo`s zijn hier niet te tellen en we krijgen er maar niet genoeg van. Elly ligt nog in het water als iedereen bijna terug aan boord is.
  We zetten nu koers naar Macona Inlet op Hook Island, onze volgende ankerplaats voor de nacht. De volgende voormiddag varen we naar een outlook point op Whitsunday Island. Met de Dingy gaan we weer aan land en klimmen naar de top van de beboste heuvel. We hebben er een prachtig uitzicht over de hagelwitte zandstranden en baaien van het Island. In de namiddag gaan we zwemmen en zonnebaden op 1 van deze ongerepte stranden. Het witte zand is ultra fijn en weerkaatst de zon. Het werd zelfs gebruikt om de Hubble-telescoop te vervaardigen. Terug aan boord zien we links en rechts grote zeeschildpadden, green turtles, boven water komen om lucht te happen, daarna verdwijnen ze weer voor 20 ' onder water. Dit lijkt wel het aards paradijs. `s Avonds tijdens het happy hour, met een heerlijke pina colada, genieten we na van de mooie dag. Aan alle mooie liedjes komt echter een eind. Donderdagmorgend hijsen we opnieuw de zeilen en zetten koers naar Airley Beach, waar we rond 13.00u aankomen. Met een beetje pijn in ons hart nemen  we afscheid van de crew en de mede passagiers en "we are on the road again" met onze herstelde campervan.
  We rijden een 300 km en slapen in het wild in Sint Lawrence.

  22-03-2008 om 00:00 geschreven door elly en jan

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  16-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 24: Airley Beach

  J: De ganse nacht droog en we ontwaken door het gekrijs van papegaaien. We ontbijten onder de palmbomen, maken een korte wandeling langs de beach en rijden door naar Airley beach, de vertrek basis voor de zeilcruises langs de Whitsunday islands. We komen er aan tegen de middag. Het is een zeer populaire badplaats met vele bars en restaurants, hotelletjes en campsites . Een enige plaats voor de jeugd. We boeken een 4-daagse zeiltoer met de Whitsunday Magic, een3-master tall ship. Daarna installeren we ons op de mooie campsite, een waar vogelparadijs. We zien er onze 2de slang, een groene ongevaarlijke 2,5 m lange boomslang. `s Avonds passeert er nog een possum voorbij onze Van.

  16-03-2008 om 11:41 geschreven door elly en jan

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 22: Tablelands
  J: De voorbije nacht regende het zo hard dat de camping bijna "een meer" werd. `s Morgens echter een stralende zon en alle water in een mum vam tijd weg. We trekken het binnenland in. Onze eerste stop is Yungaburra om er de curtain fig te bewonderen. Een gordijn van wortels dat neerdaalt vanaf een omgevallen boom, een indrukwekkend beeld. Dan verder naar Lake Echeam. Een kratermeer omringd met tropisch woud. Een idyllisch plaatsje waar je kan zwemmen en picniccen. We maken er de wandeling van 3 km. rond het meer in de hoop een cassowarry of een boomkangoeroe te zien, maar helaas, ze zijn zeldzaam. Cassowarries zijn emoe-achtigen loopvogels met prachtige kleuren, die wel eens agressief kunnen overkomen. Het probleerm is dat toeristen ze te eten geven en daardoor de dieren uit hun natuurlijk bestaan halen. Onze laatste stop is Mt Hyp-ipamee. We komen er aan bij valavond en installeren ons op een picnic area midden het regenwoud. We zijn er niet alleen. Er staan nog 2 andere campervans wat ons enigszins geruststeld. We bereiden een 3-gangen menu: entree, avocado met garnalen - hoofdgerecht, snapper met een koele chardonnay en als dessert een lekkere yoghurt. Wat kan het leven hard zijn!

  16-03-2008 om 11:14 geschreven door elly en jan

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 23: Mission Beach
  Klik op de afbeelding om de link te volgen J: De hele nacht had het geregend en `s morgens  hetzelfde. This is the wet season! Carly, waarom heb je dit seizoen gekozen om te trouwen.... Het blijft wel warme regen en gelukkig hebben we onze plannen nog niet moeten wijzigen.
  Toch maken we een wandeling naar Mt Hypipamee door het regenwoud. Door een vulkanische explosie is een loodrechte schacht van 80 m. diep onststaan die nu gedeeltelijk gevuld is met water. Cassowaries zien we nog steeds niet. Wel is de vlakbij gelegen waterval enorm aangezwollen door de vele regen. We zetten onze weg verder naar Innisfail. Langs de weg zien we vele platen met daarop "Floodway", weg die regelmatig overstroomt. Als we een koffie gaan drinken krijgen we inderdaad te horen dat de weg verderop afgesloten is. We moeten via een andere weg naar Innisfail en verder naar Tully, de natste plaats van Australie. (8 km water/jaar) In Tully denken we dat het gevaar nu wel voorbij is, maar dan begint het pas . Op 3 plaatsen is de Bruce Highway over telkens een lengte van enkele honderden meters tot 0,40 cm overstroomt. De auto`s banen er zich zeer langzaam doorheen maar toch spat het water van de tegenliggers nog tot tegen de voorruit. We houden telkens onze adem in tot we op het droge zijn. Dan begint de weg langzaam te stijgen en trekt ook de lucht open. In de namiddag rijden we onder een blauwe hemel Townsville binnen. We lunchen er naast de marina en boeken in een internetcafe onze vlucht naar Melbourne. Tijdens de lunch stellen we vast dat de achterklep van onze "van" niet meer opent. We bellen de verhuurder die belooft ons maandag verder te zullen helpen. In de vooravond na een 500 km. rijden we Bowen binnen en zetten ons op een rustig caravanpark.

  16-03-2008 om 00:00 geschreven door elly en jan

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 21: Great Barrier Reef
  J: Met de Gsm worden we gewekt om 6.20 u. De regen valt er met bakken uit maar dat kan ons niet weerhouden om te gaan snorkelen. Om 8 u gaan we aan boord van de catamaran, Passion Paradise, samen met nog een 50 tal duikers en snorkelaars in spe. Het traject tot aan het reef en een klein zandeiland duurt ongeveer 2 u. De zee is redelijk wild en de kotszakjes worden gulzig gebruikt:!
  Wij kunnen gelukkig onze eer als ex zeescouts hoog houden! Aan het reef aangekomen worstelen we ons in een sunsuit dat ons moet beschermen tegen de zon!!! en de dodelijke kwallen die hier rondzwemmen. Dan gaat het in een kleiner bootje tot aan het strand en daar start onze onderwater verkenningstocht. Een wondere wereld opent zich . Het is alsof je in een aquarium zwemt omringt door honderden kleurrijke visjes en vissen. De vormen en kleuren van de koralen zijn overweldigend, Ze zijn soms meters groot en toch groeien ze maar ca 1 cm per jaar. Na onze eerste duikpartij krijgen we een lekkere lunch voorgeschoteld. Zwemmen in open water geeft honger! Ondertussen is het terug beginnen regenen. Huiverend kruipen we terug in onze natte pakken maar deze kleine kwelling is vlug vergeten wanneer we terug in het warme water liggen en genieten van het wondere onderwater schouwspel.Dan zetten we terug koers naar Cairns dat er een beetje troosteloos bijligt na deze toch wel natte dag. s` Avonds bij een glaasje wijn genieten we na van deze dag en kruipen moe maar zeer tevreden onder de wol 

  12-03-2008 om 10:08 geschreven door elly en jan

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 20: Kuranda
  Klik op de afbeelding om de link te volgen E: Vandaag nemen we de scenic railway naar Kuranda.
  Om 8.30u vertrekt de eerste trein, we spurten om deze trein nog te halen.
  Het oude treintje puft langzaam naar omhoog gedurende 1u en 45 min.  Het stijgt 1 m. op 50 m.
  De lijn was oorspronkelijk aangelegd om het goud uit de bergen naar Cairns te brengen. Vanuit Cairns gaat het eerst door de sugar Caine velden en stijgt dan langzaam de bergen in richting Barron Gorge en de machtige indrukwekkende Barron falls. In de diepte zien we de rivier liggen en een indrukwekkende canyon. In Kuranda maken we een rivierwandeling maar grote gedeelten zijn hier overstroomd. We kuieren nog door het stadje, leuk maar voor ons iets te toeristisch. We nemen een trein vroeger zodat we nog wat kunnen luieren op de camping.

  12-03-2008 om 00:00 geschreven door elly en jan

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 19: Cairns
  Klik op de afbeelding om de link te volgen E: We vertrekken op tijd en maken nog een mooie wandeling in het regenwoud. Op het einde van onze tocht zien we onverwachts een krokodil en een waterschildpad in 1 van de vele kreekjes. Fantastisch! Enkele vechtende krabben zien we wegspringen. Langs de weg staan verschillende borden met een waarschuwing voor overspringende emoes. We komen er spijtig genoeg geen tegen.
  Ondertussen is het water gestegen tot een 20 cm. Gelukkig geraken we nog veilig over de rivier.
  In Mossman maken we een 6 km lange trek door Mossman Gorge.

  12-03-2008 om 00:00 geschreven door elly en jan

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 18: Cape Tribulation
  J: Bij network rentals in Lake Street halen we onze volgende campervan op. Een kleine en ouder model deze keer met 495.000 km. op de teller. Maar slechts 59$ / per dag met alles erop en eraan (dubbel bed, ijskast, vuurtje, afwasbekken en genoeg opbergkastjes). Na alle formaliteiten te hebben voldaan vertrekken we naar Cape Tribulation, een 150 km ten noorden van Cairns langs de
  Cpt Cook highway. In Palm Cove vlak bij de oceaan stoppen we voor een korte lunch op een van de vele picnic areas met bbq en toilet. Er staat een strakke wind en de zee is ontstuimig, ook in Australie " has the climate gone crazy".
  We rijden verder en in Daintree steken we de rivier over met een kabelferry. Hier val je best niet in het water, want er zitten vele krokodillen. De weg die nu volgt overstroomt regelmatig. Langs de baan staan plaatjes om de hoogte van het water aan te geven. Vandaag valt het mee, de diepste doorgang is slechts 20 cm, maar als het echt regent kan het meer dan 1 m. zijn.....Dit hele gebied is nat tropisch regenwoud en mangrove.
  Iets voor 18u komen we aan in onze kampplaats. Er staan slechts een 5-tal campers: een duits koppel, een ouder hollands echtpaar, 2 canadezen, 2 autraliers en wij. Zodra het donker wordt beginnen de kikkers in het omringende regenwoud te brullen. Ook zien we nog een levende tak van 30cm op onze kookpot kruipen. We gaan vroeg slapen en wanneer we in bed liggen begint het te regenen! Zullen we morgen nog teruggeraken??

  12-03-2008 om 00:00 geschreven door elly en jan

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 17: Cairns
  J: Na een eenvoudig ontbijt in een local coffee-bar, lezen we onze e-mail. Altijd prettig neiuws uit het buitenland te lezen. Goed nieuws. Er staat een campervan op ons te wachten in Cairns die we zondag mogen ophalen en de baby in de buik van ons Miek is prima in orde. Nadien bezoeken we het reptile center in Alice Springs. Het geeft een degelijk overzicht van de vele slangen en hagedisachtigen die in de out back leven. En eindelijk zien we er enkele "Thorny devils", kleine hagedisjes die door hun stekels en vorm lijken op een kleine duivel.
  Om 16.40u tenslotte nemen we de vlucht naar Cairns , Nick komt nog even afscheid nemen, waar de 3de fase van ons australisch avontuur begint.
  We landen in Cairns om 19.00u plaatselijke tijd. De overgang van droog en heet naar warm en vochtig weer vraagt enige aanpassing. Ons nieuwe thuis is de YHA Central (youth hostel) . Een kamer vlak aan de pool. We wassen nog eens al onze kleren en nemen voor het slapengaan nog een frisse drink.

  12-03-2008 om 00:00 geschreven door elly en jan

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 28/11-04/12 -0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!