Inhoud blog
  • Gelukkig nieuwe jaar.
  • Martens
  • Teloorgang
  • Al die reclame toch
  • het was te voorzien
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Manu's place
    Ervaringen en toekomst
    30-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkig nieuwe jaar.
    Wie had gedacht bij het begin van 2008 dat er zoveel zou veranderen gedurende dat jaar. Wij hadden de moeilijkheden van de regering Leterme om op de been te blijven. De voortdurend stijgende brandstofprijzen. Eerst de financiële moeilijkheden in de USA die dan oversloegen naar Europa met de eraan gekoppelde problemen rond de aandelen van onze banken en de vrije val van Fortis. Laat ons hopen dat 2009 na het nog wat uitlopen van die recessie ons toch weer een stabiele economie brengt.

    Bij deze wens ik aan alle bezoekers van dit blog een voorspoedig, gelukkig en gezond 2009 toe.


    30-12-2008 om 20:03 geschreven door Manu

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    26-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Martens
    Ik herinner mij nog die opeenvolging van regeringen Martens. Hebben wij er geen 8 gehad en telkens als hij weer besparingen had voorgesteld was het einde van de tunnel weer in zicht. Gelukkig kwam na een tijdje Dehaene als 1e minister en kwam dat einde van de tunnel echt in zicht. Spijtig van die dioxine crisis waarna Verhofstadt aan de macht kwam en hij meende al de gespaarde centen weer over de balk te moeten gooien. Wij staan nu weer aan af.
    In alle geval stel ik mij de vraag wat iemand die verschillende regeerperiodes achter de rug heeft telkens omdat er weer wat roet in het eten zat  dat hij er niet kon uithalen nu gebroken potten kan lijmen.  

    26-12-2008 om 20:11 geschreven door Manu

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Teloorgang
    Iemand die aandelen koopt weet wat hem te wachten staat maar iemand die centen wil sparen hoopt dat zijn spaarboekje, zijn kasbon of iets anders wat centjes opbrengt.
    Wij zijn soms te lichtgelovig of te veel op winst bedacht en dan komt er een crisis dan lopen wij de kans dat wij onze spaarcentjes kwijtraken. Alle banken  zijn met mekaar verweven en over de continenten heen beleggen zij hun geld om tenslotte vast te stellen dat door moeilijkheden in de USA ook onze benken in de moeilijkheden terechtkomen.
    Leterme heeft gedacht en in stilte gehoopt dat hij ons allen zou behoeden voor her verlies van onze centjes. Terwijl wij een min of meer prettig weekeinde doormaakten zat onze 1e minister berekeningen te maken hoe hij de spaarders bij Fortis, Dexia of KBC kon behoeden voor het verlies van hun centen. Een advocaat die eens een beetje succes had bij de verdediging van aandeelhouders dacht dat hij dat opnieuw kon met de aandelen van Fortis. De regering zag hun plan om de spaarder te behoeden voor verlies een deed misschien zaken die niet 100% door de beugel konden maar ingegeven waren voor het goede doel en de bescherming van de kleine spaarder. Als na de regering Dehaene die er alles aan gedaan had om het land er weer bovenop te halen de blauwe aan de macht kwamen met aan hun hoofd Verhofstadt meenden zij met geld te moeten smijten en zo gingen alle zuur verdiende centjes in lucht op.
    Morgen staan wij voor nieuwe verkiezingen en waar landen als Amerika slechts 2 partijen hebben de Republikeinen en de Democraten en er in Frankrijk geduelleerd wordt tussen rechts en links zullen wij naar de verkiezingen trekken met een hoop partijen die allemaal hun brokje willen waardoor het land noch min noch meer onbestuurbaar wordt. Denk een CD&V, Open VLD, Socialisten, Lijst Dedecker,Vlaams Belang, NVA en Vlaams Progressieven en dat allemaal bijna in tweevoud echte Antwerpse toestanden. Wie zal daar een regering uit kunnen ziften. En dat allemaal omdat enkele aandeelhouders hun vertrouwen gaven aan een bank en hun aandelen nu niets meer waard zijn maar uit de put die er is nog iets willen uit putten. Zij wisten op voorhand dat dit zo kon. Morgen staan wij misschien met een regering van lopende zaken en de crisis tikt vorrt. 

    19-12-2008 om 20:29 geschreven door Manu

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al die reclame toch
    Wij zijn toch arme mensen dat ze ons met allerhande reclame kunnen opzadelen. Bekijk nu eens Calgon, je mag geen ander product gebruiken of uw wasmachine of vaatwasmachine gaat naar de knoppen. Als dat verwarmingselement er zo uitziet als op de reclamespot dan is de machine zeker ook naar de vaantjes.
    Wij gebruiken al jaren de producten van uit de Aldi en ons machine ziet er zeker niet uit als in de reclame.
    Danacol, wij worden al een dagje ouder dus moeten wij zo'n pulletje danacol slikken voor de reclame terwijl in de desbetreffende medische bladen geschreven staat dat het beetje cholesterol dat door die producten wordt weggenomen cito presto weer door de lever wordt aangemaakt.
    Van diezelfde producten is er ook Activia voor de goede transit. Ik gebruik geen Activia en mijn transit vaart er niet slechter door. Een gewone en goede yoghourt is zeker even efficient.
    Reclame voor yoghourt met O%vet, ik vraag me toch af van welke melk die yoghourt gemaakt wordt en als het hen dan lukt dan zit er zeker een pak chemische brol in die dan op een andere manier slecht is voor het lichaam
    Zo zou ik nog een hele tijd kunnen doorgaan maar ik vind het allemaal te gortig dat ik er bijna moet van kotsen als ik eraan denk.  

    02-12-2008 om 11:19 geschreven door Manu

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    26-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het was te voorzien
    Toen de federale onderhandelingen voor een staatshervorming niet boterden en de franstaligen, noem ze die drie wijzen, dachten aan onderhandelingen met de deelregeringen stond het reeds in de sterren geschreven. De federale regering had geen zeggenschap over de benoeming van die Brusselse burgemeesters en dus wilde men de Vlaamse regering erbij om hen de hand te wringen. Marino Keulen heeft ' terecht' en met de wet achter zich die burgemeesters nog eens niet benoemd en het hooi zit reeds op de wagen. De onderhandelingen zijn geschorst. Nu Kris Peeters gezegd heeft dat de voltallige regering achter het besluit van Keulen staat zal die schorsing van de onderhandelingen vermoedelijk uitdraaien op een beeindiging.
    Zou dit toch het einde van België kunnen betekenen of zullen de franstaligen eindelijk eens verstandig worden?
    Proficiat Kris peeters en de voltallige Vlaamse regering om uw standvastigheid en moed.

    26-11-2008 om 18:20 geschreven door Manu

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carrefour
    Die syndicaten toch. In Brugge wordt een nieuwe Carrefourwinkel opengesteld, er wordt personeel aangeworven onder een bepaald stelsel en die de job  ook aanneemt. Er is geen vuiltje aan de lucht.
    Maar de syndicaten die willen tonen hoe je het best de mensen kunt pesten beginnen in andere vestigingen te staken. In die vestigingen is er ook geen vuiltje aan de lucht want het personeel krijgt er geen mindere wedde en moeten ook niet minder flexibel zijn dan voorheen.
    Wij zitten in een periode van economische crisis mensen en daar beginnen de syndicaten van hun duvels te dromen. Als straks Carrefour de deuren sluit en al het personeel op de straat staat zullen ze tevreden zijn.

    10-11-2008 om 20:12 geschreven door Manu

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 november
    Ik herinner mij nog de vieringen van 11 november in ons dorp. Dat was toen nog met het merendeel oud soldaten 'ut den grooten oorlog'. Nu wordt 11 november nog wel gevierd maar binnenkort moeten ze nog eens oorlogske spelen of er zullen zelfs geen oudstrijders meer zijn van 40-45.
    Enfin, mijn vader was secretaris van de NSB en dus moesten wij ook aanwezig zijn in de H Mis en nadien op de markt bij het monument voor de gesneuvelden. De dag voordien hadden wij op school reeds gerepeteerd voor enkele vaderlandse liedjes. Na de plechtigheid mochten wij gaan spelen met wat St Maarten had gebracht. In de namiddag gingen wij dan meestal naar de boeren en daar mochten wij dan spelen met een lieftallig dochtertje in de hooizolder. Het kon nog geen kwaad want wij waren allemaal maar iets van rond de 10-11 jaar oud. Later heb ik nog dikwijls gedacht aan dat meisje die nadien vermoedelijk met nen ferme boerenzoon zal zijn getrouwd.
    En 's avonds om 20uur was er dan een optreden van de Jolige cowboys uit Zedelgem.
    Wij waren van den buiten en een kinderhand is rap gevuld.

    09-11-2008 om 18:59 geschreven door Manu

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groene stroom
    Nog nooit werd er zo gesproken over "groene" stroom. Nog nooit werd het woordje groen ook zo misbruikt. Op verschillende plaatsen worden er verbrandingsovens gepland of zelfs geplaatst onder het mom dat er groene energie door zal worden geleverd.
    Inderdaad de opgewekte energie wordt niet geleverd zoals destijds, hetzij door atoomcentrales of andere centrales die de wereld verpesten maar die verbrandingsovens geven nog steeds dioxine af die kilometers ver wordt verspreid. Iets dat in Oostende wordt verbrand geeft dioxine af tot in Brugge. Ik versta er niets van dat de overheid nog steeds geen regulering van die ovens toepast. In Amerika worden er slechts 1 oven per 3.000.000 inwoners opgericht. Dat land heeft dan ook nog zo'n grote oppervlakte dat die ovens daar geen schadelijke stoffen verspreiden naar de bewoonde delen. Hier in België leven wij op een voorschoot en elke provincie heeft bijna zijn oven. Alleen laams Brabant had nog geen oven maar daar wordt nu ook reeds zo'n oven gepland.
    De CD&V heeft er destijds de verkiezing mee verloren. 

    03-11-2008 om 18:26 geschreven door Manu

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de kliniek
    Ik had het nadeel dat een van mijn zoons moest geopereerd worden aan een long. Daarvoor deden zij wel zijn gileetje open. Gelukkig werd een stukje van de long verwijderd en konden wij hopen dat er geen verder complicaties te verwachten zijn. Alleen bij het herstel van zo'n operatie heeft men veel pijn aan de ribben.
    Wat mij dan ook verwonderde was dat na die eerste dag intensief  en toen hij naar een gewone kamer moest in de kliniek hij daar behandeld werd als een normaal mens, ttz hij kreeg zijn eten maar door de pijn kon hij niet eens zijn vlees snijden. Bij het avondmaal kreeg hij bij zijn boterhammen, vlees dat in plastic verpakt zat. Die verpakking openen was ook al geen sinecure.
    Die verpleegsters kennen vermoedelijk niet eens wat er allemaal gebeurt in hun kliniek want zij deden niet eens de moeite om hun patient te helpen.
    Dat is niet het geval van één kliniek. Toen mijn schoonmoeder jaren terug werd opgenmen in de kliniek kreeg zij ook haar eten en dessertjes of toespijs verpakt en kon ook zij die niet openen door slechtziendheid.
    Geen enkele verpleger of verpleegster die daarover ingelicht werd en zelfs toen wij hen inlichtten vergaten zij het na enkele dagen. In het geval van mijn zoon moest zijn vrouw dus naar de kliniek gaan rond de tijd van de maaltijden en mijn vrouw naar haar moeder om hen te helpen bij het gebruiken van hun maaltijden.
    Is het zo erg in onze klinieken dat verpleegsters en verplegers niet eens de nodige tijd krijgen om de patienten op hun afdeling te helpen in geval van moeilijkheden?

    10-10-2008 om 17:55 geschreven door Manu

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koopkracht
    Alom hoort men van koopkrachtvermindering vooral dan bij de politieke partijen die niet in de regering zetelen. Laat mij lachen... Verleden zaterdag stond ik bij de bakker aan te schuiven, 2 rijen tot buiten en het ging maar niet vooruit want de ene klant moest zoveel koffiekoeken van dit soort en zoveel van dat soort en dan nog een speciaal broodje zus en een speciaal broodje zo. De andere moest dan weer iets anders hebben dat veel kost. Enfin ik stelde mij toch een ernstige vraag of die mensen dan niet behoorden bij dezen die te lijden hebben onder de vermindering van koopkracht.
    Het zagen er toch niet die mensen uit die te lijden hebben onder een TE GROTE wedde.
    Is dat dan misschien maar zuivere propaganda of zijn die partijen of vakbonden die ons willen doen geloven in die koopkrachtvermindering misschien bezig een anti reclame te maken voor onze regering van nu? Of steunen zij misschien die zaken die proberen in stilte de prijzen te doen stijgen zodat zij als aandeelhouders nog meer kunnen verdienen?

    01-10-2008 om 11:46 geschreven door Manu

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 31/12-06/01 2008
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 30/07-05/08 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Wat is de wereld mooi en jullie ook !!!

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!