NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Heimwee naar die tijd...
 • En van hier naar daar vliegt het...
 • Afval op het strand
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Er komt heel wat voorbij...
  en dat deel je...
  07-07-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heimwee naar die tijd...

  Ik heb heimwee naar de tijd toen er nog gekeken werd dat een bepaald aantal decibels niet overschreden werd.

  Ik meen dat die regel van toen nu met héél wat decibels overschreden wordt.

  Je hebt tuinapparaten die zo'n ontzettende herrie maken als de vroegere boomzagen.

  Als je in een omgeving woont waar niet alleen verschillende bewoners er gebruik van maken, maar ook de plaatselijke groendienst, dan kan je dagen het gevoel hebben te midden een oorlog te wonen. Je ramen allemaal sluiten, het biedt helaas geen soelaas.

  Je wil eraan ontsnappen maar je kan onmogelijk telkens dagen je huis verlaten, want ja, het duurt regelmatig dagen eer die hele omgeving door de groendienst aangepakt werd.

  Wanneer de andere bewoners de overige dagen luidruchtige machines gebruiken heb je amper dagen stilte.

  Ook de slijpmachines worden gul gebruikt.

  De regel om op zon- en feestdagen zulke herrie achterwege te laten wordt door verschillende mensen aan hun laars gelapt.

  Ik begrijp niet hoe mensen bezwaar kunnen hebben tegen spelende kinderen maar het geweldige kabaal door machines voor lief nemen.

  Soms zie je mensen met een kabaalmakende bladblazer minutenlang voor enkele blaadjes de boel rondom ze enerveren. Ik zou dan zo graag die blaadjes even met een hark komen bij elkaar harken, vlugger gedaan én stiller.

  Er is een verschil tussen enig lawaai en uitputtende herrie... de laatste soort zorgt vaak voor nog meer stress in de omgeving. Ik gebruik geen van die apparaten, waardoor ik rust ervaar als ik in de tuin bezig ben... en ook geen anderen van hun rust in de tuin beroof.

  Ik weet dat er een tijdsdruk is, daarom hoop ik dat er meer werk wordt gemaakt van apparaten met motoren die niet zulk kabaal produceren.

  07-07-2019 om 12:04 geschreven door Milly

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-07-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En van hier naar daar vliegt het...

  En ach... wat ze elders in de straat laten vallen, voor hun deur... dat wappert en vliegt van de ene kant naar de andere. Een papieren serviette... of een stuk plastiek. Dan zie je dat dagen aan de ene deur liggen, de andere dag ligt het elders op een oprit. Geen kat raapt het op.

  En dan ligt het op een dag ook voor mijn deur of in de tuin vooraan.

  Natuurlijk erger ik me eraan dat geen mens het tot dan toe van zijn voetpad, oprit, tuin plukte... want het is toch niet van ze????  Nu... van mij evenmin maar ik raap het wel op als het bij mij is beland.

  Ik ben dan niet iemand die het overal opraapt zoals vrijwilligers van 'mooimakers' of vrijwilligers die dat uit eigen beweging gewoon zo doen... (hoedje af voor ze) maar als het dan toch voor je deur ligt of op jouw gebied... moet je het dan echt laten liggen ?  

  01-07-2019 om 13:09 geschreven door Milly

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afval op het strand

  Wat een afschuwelijk beeld op tv gisteren. Daar doet je hart pijn van. Al wat er achtergelaten werd van vuilnis op het strand. Ik begrijp het ook niet.

  Wat is er veranderd ? Wat maakt dat er nu, in deze tijd, waar er overal vuilnisbakjes geplaatst werden er toch overal vuilnis gedumpt wordt?

  Ik kan me niet herinneren dat in mijn jeugd en zelfs niet later, toen ik met mijn gezin een dagje de zee bezocht, er zoveel afval achtergelaten werd. Ik geloof zelfs te mogen zeggen dat er zelden ergens vuilnis achterbleef.

  Er stonden nochtans nergens op het strand vuilnisbakjes....

  Ik begrijp de mensen niet die afval achterlaten. Vinden ze het leuk misschien om tussen vuilnis op het strand te vertoeven? Dat een van ze, of hun kinderen zich bezeert? Of over de zee uitkijken met de stank van afval in je neusgaten?

  En hoe kan je een strand nog mooi vinden als het bezaaid ligt met vuilnis?

  Neen, ik begrijp het niet.

  Je ziet dit fenomeen overal toenemen. Ook in woonbuurten, bossen... .

  Het is uiteraard fantastisch dat mensen zich vrijwillig inzetten om al dat vuil op te rapen. Soms stel ik me daarbij de vraag of dit geen houding kweekt om het te blijven weggooien, alle afval... 'omdat het toch opgekuist wordt'.

  Een uitspraak die ik al hoorde. En een handeling die ik al zag... naast een vuilbakje je lege blik op de grond gooien... alsof het de normaalste zaak is van de wereld. En lege verpakking van een broodje neerkwakken een meter van de man die het achtergelaten vuil opraapt. De man wees de jongeman erop... maar dat is blijkbaar ook een risico geworden... .

  Wat zou het fijn zijn als er een positieve mentaliteitsverandering optrad... .

  Misschien moeten ze inderdaad meer beelden verspreiden met afval dat achtergelaten werd... . Met figuranten die ertussen geplaatst worden... op het strand... tussen al dat afval.

  Of in woonbuurten, de stad, bossen en andere plaatsen... mensen, kindjes als figurant in een vervuilde plek zo plaatsen dat het de vervuilers choqueert.

  En naast borden met 'geen afval achterlaten' zo'n foto op een bord daaronder... !?

  Pffff... ik snap het niet hoor... laten deze mensen ook blikken achter in hun eigen huis, tuin, oprit, vakantieoptrekje enz... ? Gooien ze daar ook een bevuilde verpakking van een 'smoske' op de grond? En wordt hun vuilbakje ook omringd door allerlei viezigheid? Ik vraag het me af.

  01-07-2019 om 10:59 geschreven door Milly

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:milieu, vuilnis, afval,
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 01/07-07/07 2019

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!