Inhoud blog
  • Heimwee naar die tijd...
  • En van hier naar daar vliegt het...
  • Afval op het strand
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Er komt heel wat voorbij...
    en dat deel je...
    01-07-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En van hier naar daar vliegt het...

    En ach... wat ze elders in de straat laten vallen, voor hun deur... dat wappert en vliegt van de ene kant naar de andere. Een papieren serviette... of een stuk plastiek. Dan zie je dat dagen aan de ene deur liggen, de andere dag ligt het elders op een oprit. Geen kat raapt het op.

    En dan ligt het op een dag ook voor mijn deur of in de tuin vooraan.

    Natuurlijk erger ik me eraan dat geen mens het tot dan toe van zijn voetpad, oprit, tuin plukte... want het is toch niet van ze????  Nu... van mij evenmin maar ik raap het wel op als het bij mij is beland.

    Ik ben dan niet iemand die het overal opraapt zoals vrijwilligers van 'mooimakers' of vrijwilligers die dat uit eigen beweging gewoon zo doen... (hoedje af voor ze) maar als het dan toch voor je deur ligt of op jouw gebied... moet je het dan echt laten liggen ?  

    01-07-2019 om 13:09 geschreven door Milly

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afval op het strand

    Wat een afschuwelijk beeld op tv gisteren. Daar doet je hart pijn van. Al wat er achtergelaten werd van vuilnis op het strand. Ik begrijp het ook niet.

    Wat is er veranderd ? Wat maakt dat er nu, in deze tijd, waar er overal vuilnisbakjes geplaatst werden er toch overal vuilnis gedumpt wordt?

    Ik kan me niet herinneren dat in mijn jeugd en zelfs niet later, toen ik met mijn gezin een dagje de zee bezocht, er zoveel afval achtergelaten werd. Ik geloof zelfs te mogen zeggen dat er zelden ergens vuilnis achterbleef.

    Er stonden nochtans nergens op het strand vuilnisbakjes....

    Ik begrijp de mensen niet die afval achterlaten. Vinden ze het leuk misschien om tussen vuilnis op het strand te vertoeven? Dat een van ze, of hun kinderen zich bezeert? Of over de zee uitkijken met de stank van afval in je neusgaten?

    En hoe kan je een strand nog mooi vinden als het bezaaid ligt met vuilnis?

    Neen, ik begrijp het niet.

    Je ziet dit fenomeen overal toenemen. Ook in woonbuurten, bossen... .

    Het is uiteraard fantastisch dat mensen zich vrijwillig inzetten om al dat vuil op te rapen. Soms stel ik me daarbij de vraag of dit geen houding kweekt om het te blijven weggooien, alle afval... 'omdat het toch opgekuist wordt'.

    Een uitspraak die ik al hoorde. En een handeling die ik al zag... naast een vuilbakje je lege blik op de grond gooien... alsof het de normaalste zaak is van de wereld. En lege verpakking van een broodje neerkwakken een meter van de man die het achtergelaten vuil opraapt. De man wees de jongeman erop... maar dat is blijkbaar ook een risico geworden... .

    Wat zou het fijn zijn als er een positieve mentaliteitsverandering optrad... .

    Misschien moeten ze inderdaad meer beelden verspreiden met afval dat achtergelaten werd... . Met figuranten die ertussen geplaatst worden... op het strand... tussen al dat afval.

    Of in woonbuurten, de stad, bossen en andere plaatsen... mensen, kindjes als figurant in een vervuilde plek zo plaatsen dat het de vervuilers choqueert.

    En naast borden met 'geen afval achterlaten' zo'n foto op een bord daaronder... !?

    Pffff... ik snap het niet hoor... laten deze mensen ook blikken achter in hun eigen huis, tuin, oprit, vakantieoptrekje enz... ? Gooien ze daar ook een bevuilde verpakking van een 'smoske' op de grond? En wordt hun vuilbakje ook omringd door allerlei viezigheid? Ik vraag het me af.

    01-07-2019 om 10:59 geschreven door Milly

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:milieu, vuilnis, afval,
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 01/07-07/07 2019

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!