Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    16-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine vlaai met gekruide worteltjes en geitenkaas


    Kleine vlaai met gekruide worteltjes en geitenkaas

    voor de vlaai
    . 1 kg wortelen, 2 dl verse room, 2 eieren,
    . ½ koffielepel komijnpoeder, ½ koffielepel currypoeder,
    . 1 mespuntje kardemompoeder.

    voor geitenkaas crème
    . 1 dl verse room, 200 g verse geitenkaas,
    . 1 soeplepel geraspte parmigiano,  wat bieslook.

                                  flan.jpg


    Bereiding
    Kuis de worteltjes en snij ze in kleine stukjes. Laat ze 15 minuutjes stoomgaren tot ze zacht zijn. Voeg er de verse room aan toe, de eieren en de kruiden, wat peper en zout en haal er de mixer door tot u een homogene crème krijgt. Giet de crème in kleine vlaaivormpjes of in hittebestendige glaasjes en plaats 15 minuten in een stoomoven.
    Laat afkoelen tot de vlaai lauw is.
    Ondertussen de room voor de geitenkaas crème laten opwarmen, de geitenkaas en de parmigiano toevoegen en met een vork mengen tot alle kaas gesmolten is.
    Op smaak brengen en lauw laten worden. Een centimetertje geitenkaas crème over de vlaai gieten en als versiering enkele gefrituurde wortelstokjes aanbrengen (30 seconden laten frituren in hete olijfolie).

    bron; sebsum.be


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:vlaai,worteltjes,getenkaas,room,ei,curry,komijn,kardemon,room,getenkaas,kaas,bieslook,
    11-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pittige gamba's uit de oven


    Pittige gamba's uit de oven

     voor 4 personen

    750 g

    rauwe en gepelde gamba's

    75 g

    boter

    1

    grote fijngehakte teen knoflook

    3 el

    fijngehakte peterselie

    1/2

    fijngehakte rode chilipeper

    naar smaak

    peper uit de molen - zeezout

    Bereiden:

    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Meng de boter met de knoflook, chilipeper en peterselie.
    Roer door de gamba’s en voeg een flinke snuf peper en zout toe.
    Leg de gamba’s in een lage ovenschaal.
    Bak 5 tot 7 min. bovenin de oven, tot ze mooi lichtroze gekleurd zijn.

    Serveer de gamba’s met partjes citroen en stokbrood.

    bron; Njam.tv


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:Pittige gamba's,chilipeper,look,
    01-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cappuccino van erwten met pancetta en foie gras

      

    Cappuccino van erwten met pancetta en foie gras

    Benodigdheden:

    500 gr diepvrieserwtjes, 1 ui, een teentje knoflook, 0,5 l groentenbouillon, 50 g ganzen of eendenleverterrine, 50 g pancetta of fijn gerookte spekblokjes, filodeeg of brikdeeg, sesamzaadjes, gedroogd eekhoorntjesbrood, verse munt, 250 g witte champignons, 125 ml melk, 125 ml room

          

    Bereidingswijze:

    - Mix wat gedroogd eekhoorntjesbrood tot een fijn poeder.
    - Kook de diepvrieserwtjes gaar in 2 liter water, samen met de fijngesnipperde ui. Laat dit gedurende een tiental minuten koken.
    - Bak ondertussen fijne blokjes pancetta krokant en laat dit uitdruppen op een vel keukenpapier.
    - Snij uit een vel brikdeeg strookjes van ongeveer 2cm x 15 cm en bestrijk deze met wat gesmolten boter en bestrooi met wat sesamzaadjes. Bak dit af gedurende 5 min in een oven van 180°C.
    - Giet de erwtjes af en spoel overvloedig met koud water. Dit is nodig om een mooie groene kleur te behouden. - Voeg er een tiental blaadjes verse munt aan toe. Mix dit vervolgens en duw de brei door een zeef.
    - Meng hiermee dan de bouillon tot je de gewenste dikte bekomt en breng dit kort voor het serveren terug aan de kook. Haal van het vuur en voeg er de ganzen- of eendenleverterrine aan toe. Deze zal volledig wegsmelten. Bijkruiden met peper en zout naar eigen smaak.
    - Kook de champignons samen met de melk en de room. Verwijder de champignons en breng het melk-roommengsel op smaak met peper en zout. Zet hier de mixer in en zorg voor een dikke laag schuim.
    - Vul je tasjes met enkele blokjes pancetta en giet de tasjes voor 2/3 vol. Schep met een soeplepel een wolkje schuim en giet dit voorzichtig op het soepje. Werk af met wat poeder van eekhoorntjesbrood en serveer met het sesamkoekje.

    bron; gva.be


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:ertjes,ui,look,eendelever,pancetta,filodeeg,eekhoorntjesbrood,champignons,
    11-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bladerdeegje van garnalen, prei met een nantuabotersausje



    Bladerdeegje van garnalen, prei met een nantuabotersausje

    voor 10 personen

    700 g gepelde Noordzeegarnalen,
    10 plakjes bladerdeeg van ongeveer 10 op 10 cm (of korfjes kant-en-klaar),
    1 l garnaalbisque,2 preistengels,2 dl room,300 g boter,
    2 eidooiers,olijfolie,peper en zout,kervelpluksels,


                            image



    Bereidingswijze : >15 + 20 minuten

    1. Plooi de hoekjes van het bladerdeeg om, strijk ze in met de eidooiers en bak af in de oven op 200°C.
    2. Voor de saus: kook de bisque tot de helft in, voeg er de room bij en monteer met de verse boter.
    3. Snijd de prei in fijne reepjes, kruid met peper en zout en stoof licht aan in olijfolie.
    4. Warm het bladerdeegje op en doe er een beetje prei in (een gedeelte apart houden voor de versiering). Voeg de garnalen toe (warm ze niet op anders worden ze taai) en giet er de warme saus over.
    5. Leg het bladerdeeggebakje op het bord en schik er wat preireepjes op. Versier met kervelpluksels en lepel er wat saus rond.

    bron;visinfo.be

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:bladerdeer,garnalen,prei,nantuabotersaus,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mousse van kip met basilicum en grijze garnalen


    Mousse van kip met basilicum en grijze garnalen

    Voor 10 potjes

    • 300 gr gekookte kip,5 eetlepels zure room, peper en zout,
      1/2 theelepel cayennepeper, 1 koffielepel fijngehakte basilicum,
      1 blaadjes basilicum (ter versiering,)100 gr gepelde noordzeegarnalen

    Bereidingswijze;

    1. Cutter de kip tot mousse
    2. Meng de room, cayennepeper en basilicum onder de kippemousse
    3. Kruid bij met peper en zout naar eigen smaak

    Afwerking;

    • Doe 1 goedgevulde soeplepel in een klein potje
    • Versier met een koffielepel grijze garnalen en een blaadje basilicum.

      bron;hungryfeelings.be

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:kip,zure room,garnalen,basilicum,
    09-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken eendenlever met sinaasappel


                  Gebakken eendenlever met sinaasappel 

    Voor 4 personen

    80 g eendenlever, 50 g bloem, 1 dl sinaasappelsap,
    4 blaadjes verse basilicum, 1dl eendenfond, 10 g suiker,
    zout, grof gemalen zwarte peper, maïzena of ander bindmiddel.


    recette
    - Meng het sap met de fond, het fijngehakte basilicum en de suiker. De saus binden en op smaak brengen met suiker, peper en zout.

    - kruid de plakjes eendenlever met zout en peper en wentel ze door het meel. Bak ze zonder vet in een verhitte pan (1 minuut aan elke kant).

    - Serveer de plakjes eendenlever op saus, dan blijven ze knapperig.

    bron;upignac.be


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:eendenlever,bloem,sinaasappel,eendenfond,basilicum,suiker,bindmiddel,
    08-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaatje met gerookte zalm en rivierkreeft


    Slaatje met gerookte zalm en rivierkreeft

     voor 4 personen;

    50 g gemengde sla, 140 g gerookte zalm, 1/2 ui,
    2 koffielepels bieslookvinaigrette, greepje bieslook,
    4 rivierkreeftjes, 1/2 citroen, peper en zout.

    slaatje met gerookte zalm en rivierkreeft 3


    slaatje met gerookte zalm en rivierkreeft 3

    Bereiding :

    1 Verdeel de gewassen sla over vier glazen en vlij er de gerookte zalm op neer.

    2 Snipper de ui fi jn en verdeel over de zalm.

    3 Werk af met vinaigrette, peper en zout.

    4 Presenteer er de licht gekookte rivierkreeftjes bovenop.

    5 Werk af met een schijfje citroen en wat pluksel bieslook.

    ambiance.be
    bron; gva.be


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:sla,gerookte zalm,ui,bielook,vinagrette,rivierkreeftjes,citroen,peper,
    06-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champignons met spek



    Champignons met spek

    voor 8 stuks:

    • 8 sneetjes ontbijtspek , 8 Parijse champignons,
    • 1 eet lepel gehakte basilicum, 4 eetlepels vloeibare room,
    • Zout en peper.


     Bereidingstijd :  10 min

    1. Haal de stelen van de champignons en hak ze fijn.  Voeg er de room, basilicum, zout en peper bij.

    2. Vul de champignonhoedjes op met deze bereiding.  Wikkel rond elke champignon een plakje spek.

    3. Plaats de champignonhoedjes in een ovenschotel, en laat ze 10 minuten bakken in een voorverwarmde oven ( T 6 – 180°C).

    4. Dien warm op.

    Tip; Deze verrukkelijke champignons gaan ook perfect samen met gebakken vlees of gevogelte.

    Voor een nog eenvoudiger aperitiefidee, rol eens gedroogde pruimen in plakjes ontbijtspek.  Steek vast met een stokje, bak even in de pan of in de oven.Variant: met gedroogde abrikozen is het even lekker!

    bron; creativefamily.be


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:champignons, spek, room,basilicum,
    22-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.croque met sardines, paprika en mozarella


    croque met sardines, paprika en mozarella

    Veel mensen hebben een croque monsieurtoestel in de kast staan.  Jeroen
     Meus toont hoe je een originele croque kan maken die ideaal is als
    snack of die kan dienen als een verrassend warm aperitiefhapje.

    Voor 4 personen;

    • 8 sneetjes wit toastbrood, 4 sardines, 1 rode paprika,
      1 bolletje buffelmozarella, 4 takjes krulpeterselie, 1 teentje look,
      1 citroen, 1 dl olijfolie, 1 dl balsamico-azijn, peper, zout.

    bereiding;

    Maak de sardines schoon en fileer ze (of vraag je visboer om dit voor jou te doen).

    Gremolata is een klassiek Italiaans marinademengsel. Hak de peterselie fijn. Rasp de citroenschil over de peterselie en voeg een scheutje van het sap van de citroen toe.
    Plet de look fijn en voeg deze samen met een flinke scheut olijfolie toe aan het mengsel. Voeg wat peper van de molen en zout toe.
    Marineer de gefileerde sardines in de gremolata.

    Blaker de schil van de paprika zwart in een hete oven of prik de groente op een vork en blaker ze boven het gasvuur. Laat de paprika even afkoelen en snij de vrucht in kwartjes. Verwijder de schil en de zaadlijsten en leg de schijfjes paprika in een schaaltje met balsamicoazijn.

    Laat de visjes en de paprika een uur marineren.

    Verdeel de sardines over de helft van de sneetjes toastbrood. Leg bovenop elk schijfje brood ook een kwartje gemarineerde paprika.

    Snij de mozzarella in dikke plakjes en schik ze bovenop de paprika.
    Leg bovenop elke boterham nog een sneetje brood en druk stevig aan.

    Verwarm je croque monsieurtoestel op de mediumstand en bak de croques tot het brood goudbruin ziet en de sardines gaar zijn.

    Serveer de croque als voorgerecht of snack met bv. wat rucola, of snij deze in kwartjes en gebruik ze als een origineel warm aperitiefhapje.

     bron; een.be


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:brood,sardienen,paprika,look,mozarella,citroen,peterselie,olie,
    20-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken coquilles met kruidenkorstje


    Gebakken coquilles met kruidenkorstje
    en gedroogde rauwe ham

    Voor 4 personen:

    4 Sint-Jacobsnootjes, 2 sneetjes oud brood, 1 teentje look,
    1 bussel citroen tijm, olijfolie, 2 sneetjes Pata negra,
    250 gram jonge spinazie, 2 sjalotten,
    100 gram gezouten boter, het sap van 1 limoen.


    bereiding:

    Begin dit gerechtje met de Pata negra. Leg de sneetjes op een bakplaat en laat ze drogen in een oven op 60 graden gedurende 3 uur. Maak nadien voor het korstje op de Sint-Jacobsnoten een mengeling van broodkruim, een geperst teentje look, een scheutje olijfolie en peper en zout. Voeg er ook enkele blaadjes citroen tijm aan toe. Bak nu de Sint-Jacobsnoten in hete olijfolie en kruid voordien met peper en zout. Besmeer de Sint-Jacobsnoten rijkelijk met het gekruide broodkruim en zet de Sint-Jacobsnoten nog enkele minuten in de oven op 180 graden. Tot er een heerlijk krokant korstje op komt.

    Snipper vervolgens de sjalot en stoof ze in boter samen met de verse jonge spinazieblaadjes. Dresseer de Sint-Jacobsnoten op de spinazie en werk af met het limoen botersausje. Het sausje bestaat uit gesmolten boter en limoensap dat afgekruid is met peper en zout. Werk het gerechtje af met de gedroogde Pata negra.

    bron; leffe.com


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:sint jacopsnootjes,brood,tym,pata negra, spinazie,sjalot,boter,limoen,
    10-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nacho's met garnalensalade


    Nacho's met garnalensalade

    Voor 4 personen;

    100 gram garnalen, 25 gram geraspte belegen kaas,
    1 eetlepel fijngehakte verse koriander, 1 eetlepel citroensap,
    nacho-tortillachips, ringetjes bosui.


     Nacho's met garnalensalade

    Bereiding;

    Schep door de grijze of roze garnalen de geraspte belegen kaas, 1 eetlepel fijngehakte verse koriander en 1 eetlepel citroensap. Schep de garnalensalade op nacho-tortillachips en garneer met ringetjes bosui.

    bron;.visrecepten.nl


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:nacho,tortilla,chips,garnalen,kaas,koriander,citroensap,bosui,
    01-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spiesjes van eendenlever


    recette
    Spiesjes van eendenlever

    voor 4 personen;

    40g eendenleverpastei
    1/4 rijpe meloen
    1 dl witte port
    4 tandenstokers

    - Snijd de meloen in blokjes van 1 cm. Laat ze minstens 15 minuten marineren in de witte port.

    - Snijd de eendenlever in gelijke blokjes.

    - Laat de stukjes meloen uitlekken en rijg ze afgewisseld met een blokje eendenlever aan spiesjes.

    bron;upignac.be


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:spiesjes,eendelever,meloen,port,
    23-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komkommerhapjes met kaassaus


    Komkommerhapjes met kaassaus

    voor 4 personen:

    1 komkommer, 30 g bloem (tarwebloem), 20 g boter,


    2 dl melk (halfvol),
    peper, zout, nootmuskaat, 75 g Bellie kaas.


    afbeelding recept

    Bereiding:

    De komkommer wassen en in schijfjes van 1 centimeter snijden.
    Met een aardappelboor een gedeelte van het komkommervlees weghalen.
    De komkommerschijfjes even laten blancheren.
    Een dikke kaassaus bereiden. Hiervoor de boter smelten en met de bloem tot een stevige roux kloppen. De melk toevoegen samen met enkele eetlepels van het blancheervocht van de komkommer. Onder voortdurend roeren de gemalen kaas toevoegen. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat
    .
    De komkommerschijfjes vullen met de kaassaus en in een voorverwarmde ovenvan 200 graden plaatsen tot de kaas gekleurd is.
    Opdienen in een papieren vormpje                                 

                                               

    .
    De gebruikte kaas is Bellie een jonge of licht belegen goudse boerenkaas uit rauwe, biologische koemelk. Een zeer smedige, volle kaas.

    Streekbeschrijving : 
    Melk uit de Westhoek, verwerkt in Gent

    Geur : fris zuur-zoet,  smaak : vol, zacht pittig.

     
    bron; kazenvanbijons.be


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:komkommerhapjes,kaassaus,Bellie kaas,
    14-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmtortilla


     Zalmtortilla
     Ingrediënten;

    • 100 gram gerookte zalm, 1 eetlepel bieslook (fijngehakt),
    • peper (versgemalen), 125 ml zure room, 2 tortilla.

                                           Zalmtortilla

      Bereiding;

    Meng de bieslook en peper door de zure room. Besmeer de tortilla’s met dit mengsel en snijd ze in vieren.
    Beleg de tortillapuntjes met de zalm. Rol ze op tot puntvormige zakjes, zet ze eventueel in een eierdop en garneer met de bieslooksprieten.

    bron; visrecepten.nl


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:tortilla's,zure room,bieslook,zalm,
    19-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borrelburgers,aperitiefhapjes



    Borrelburgers - aperitiefhapjes

    voor 4 personen:

    250 g gemengd gehakt,25 g Wynendale kaas,10 druppels Worcestershire-saus,

    6 sneetjes wit brood, 50 g boter, peper en zout.



    afbeelding recept

    Bereiding;

    Het gehakt aanmaken met de kaas, de worcestershire-saus, peper en zout.
     
    Uitrollen tot een grote worst van ongeveer 4 centimeter diameter. Het vlees in

    aluminium of plasticfolie wikkelen en in de koelkast leggen om hard te worden.

    De opgesteven worst in plakjes van 1 centimeter dik snijden en bakken op een

    zacht vuurtje.

    Met behulp van een glas uit elk sneetje brood 2 rondjes snijden en aan beide

    zijden licht beboteren. Bakken tot goudgele en knapperige toastjes.

    Op elk toastje een minihamburger leggen en versieren naar eigen fantasie met

    peterselie, fijngesneden ui, schijfjes tomaat of spiegeleitjes van kwarteleitjes.


    bron; kazenvanbijons.be


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    Tags:gehakt,worchesterchire,brood,boter,kaas,
    08-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitief: Toastjes met ansjovispasta


    Aperitief: Toastjes met ansjovispasta


    4 personen;

         20 gezouten ansjovissen,3 teentjes knoflook,150 ml olijfolie,
         1 koffielepel azijn, peper.

    Bereiding;                             

    1. Ondoe de ansjovis van het zout onder koud stromend water. Verwijder eventueel graat en staart indien dat nog niet gebeurd is.
    2. Hak de look en de ansjovis fijn.
    3. Voeg de olijfolie toe en breng op smaak met peper
    4. Doe de pasta op toastjes. Doe er eventueel een heel klein beetje azijn op.

      bron; plusmagazine.rnews.be

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    03-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pittige tilapia met kroepoek


     Pittige tilapia met kroepoek

    400 g tilapiafilet, 2 limoenen, 2 theelepels sambal badjak,
    2 tomaten, 15 g verse koriander of, (platte) peterselie,
    2 eetlepels (roerbak)olie, 2-3 eetlepels kokosmelk,
    3 grote plakken gebakken, kroepoek.


    Pittige tilapia met kroepoek 
    Bereiding;

    Pers 1 limoen uit. Snijd de tilapia in kleine blokjes en meng ze in een kom met de sambal en het limoensap. Laat dit 10 minuten staan. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd de andere limoen in plakjes en snijd de plakjes in kwarten.

    Hak de helft van de koriander fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak de tilapia in 2-3 minuten net gaar.
    Schep de kokosmelk erdoor en laat het vocht verdampen. Voeg zout naar smaak toe. Laat de vis iets afkoelen en schep dan de tomaatblokjes en koriander erdoor. Breek de plakken kroepoek in 12-15 grote stukken en schep op elk stuk – in de holle kant – wat van de tilapia. Garneer met kwart plakjes limoen en een toefje koriander.

    Dit hapje is ook leuk als voorgerechtje: leg op elk bord een halve plak kroepoek met de holle kant naar boven. Blancheer 100 g zeekraal door er kokend water over te schenken, laat goed uitlekken en leg op elke plak kroepoek een nestje zeekraal. Schep de tilapia erop en garneer met plakjes limoen en koriander.

    uit: kookboek "Over Vis & Vis"
    bron; visrecepten.nl


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    02-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'˜Chips' van wijting

     
    ‘Chips’ van wijting "ideaal zomers recept"

    4 pers;
    300 g wijtingfilet, 30 g bloem, 250 g mascarpone,
    100 g bouillabaisse, 1 dooier, 1 gelatineblaadje,
    2 rode pimenten,10 g kappers,
    kruiden: saffraan, paprika, look, kummel, kerrie
    1 sjalot, 25 g parmezaan, 50 g fijngesneden verse kruiden.


                                             image
    Bereidingswijze :

    Snijd de wijtingfilet in fijne plakjes. Wentel in de bloem en klop plat. Frituur op 150° C tot ze volledig uitgebakken zijn. Kruid met peper en zout.
    Klop de mascarpone met de dooier half op.
    Los de gelatine op in de bouillabaisse. Meng met de mascarpone en kruid af. Laat opstijven in de koelkast.
    Meng er de kappers, sjalot, parmezaan en verse kruiden onder.
    Schik de chips op de crème in een potje. Werk af met bieslook.

    Tip; Je kan de kappertjes vervangen door peterselie of gewoon weglaten.
           Als voorgerecht of aperitiefhapje moet dit zomers recept aanslaan.

    bron;visinfo.be


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    17-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gazpacho-mousse

     
    Proeven van de zomer met Gazpacho-mousse



    Als dorstlesser op een zonnige zomerdag, maar ook als voorgerechtje kan gazpacho geserveerd worden. Al eens gedacht aan een gazpacho-mousse als creatief aperitiefhapje?

    Recept Gazpacho-mousse (voor 10 glaasjes)

    Ingrediënten:

    300 ml V8 Gazpacho Drink
    2 eierdooiers
    10 g gelatine (poeder Imperial)
    200 ml room
    snuifje zout, peper
    beetje suiker (naar believen)

    Bereiding
    :
    Klop de eierdooiers met de V8 Gazpacho Drink, het zout, de peper en de suiker au bain marie. Voeg de gelatine toe en blijf roeren tot de gelatine is opgelost en de eierdooiers gaar zijn (lees: wat dikker worden). Laat het mengsel al roerende in (ijs)water afkoelen tot het gaat 'hangen'. Klop de room tot slagroom en spatel deze onder het mengsel. Vul de kleine glaasjes en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Werk af met een stukje kerstomaat, blokje komkommer of takje peterselie. Tip voor een nog verrassender effect: meng, voor je de glaasjes vult, garnalen onder het mengsel.

    (lvl) bron; hln.be

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    10-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. recept; Borrelhapje-Kaasstengels


                             Recept; Borrelhapje-Kaasstengels

    6 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries),
    3 el olijfolie, 1 tl gedroogde tijm,
    1 zakje geraspte melange kaas (175 g),
    bakpapier.

    bereiden; 10 min, wachten 20 min, 12 stuks

    1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de plastic tussenvelletjes van de plakjes bladerdeeg en laat ze naast elkaar ontdooien. 2. Maak 3 rechthoeken door 3 x 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar te plakken. Snijd van elke rechthoek 4 lange stroken. Draai de stroken tot spiralen en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. 3. Meng de olijfolie met de gedroogde tijm en bestrijk de stengels hier dun mee. Bestrooi met de kaas. Bak de kaasstengels in 20 min. goudbruin en krokant.

    Tip

    U kunt de kaasstengels 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar ze in een afgesloten vershouddoos of koektrommel.


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!