Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 

Categorieën
  • AARDAPPELGERECHTEN (81)
  • ALCOHOLISCHE DRANKEN & WEETJES (39)
  • APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO, (98)
  • BARBECUE, GRILPAN, GRIL, (51)
  • BIEREN & BIERWEETJES, (13)
  • BIJGERECHTEN, (50)
  • BROODJES, BROODGERECHTEN, SOORTEN, RECEPTEN, (65)
  • CALORIEARM, VETARM, INFO, RECEPTEN, (100)
  • CHINEES, OOSTERS, (4)
  • CHINESE, JAPANSE, THAISE GERECHTEN, (8)
  • CULINAIRE NIEUWTJES, (115)
  • CULINAIRE TRIPS, REIZEN. (60)
  • DESSERTEN, IJS, SORBET, NAGERECHTEN, (141)
  • DIEPVRIES, VERSCH. GERECHTEN, (1)
  • EIEREN, EIERGERECHTEN, (34)
  • FEESTELIJKE MENU'S, GERECHTEN, (41)
  • FONDUE, (3)
  • FOTO'S (4)
  • GROENTEN, GROENTENGERECHTEN, (73)
  • KAASGERECHTEN, KAASSALADE, KAASPLANK, (45)
  • KOOKBOEKEN, KEUKENHULPJES, KEUKENNIEUWTJES, (74)
  • KRUIDEN,MARINADES, (6)
  • OVEN/STOOFSCHOTELS, EENPANSGERECHTEN, (79)
  • PANNEKOEKEN, FLENSJES, WAFELS, ZOETE, HARTIGE, GEVULDE, (20)
  • PASTA'S, ITALIAANSE GERECHTEN, (129)
  • PIZZA'S, (11)
  • RESTAURANTS MET RECEPTEN (2)
  • RESTAURANTS, e.a. HORECAZAKEN (69)
  • RIJSTGERECHTEN (32)
  • SALADE'S, GEMENGDE SLA, GERECHTEN (91)
  • SAUSEN, VINAIGRETTES, OLIE, PESTO'S (17)
  • SMOOTHIE, FRUITDRINK, (10)
  • SOEPEN, KOUDE, WARME, BOUILLON, MAALTIJD, (111)
  • STREEKGERECHTEN (6)
  • TAART, GEBAK, KOEKJES, CAKE, e.a. (85)
  • TORTILLA'S, QUICHES, WRAP, e.a. (33)
  • VEGETARISCH, (39)
  • VISGERECHTEN, SCHAAL, SCHELPDIEREN, (311)
  • VLEESGERECHTEN, (198)
  • VOORGERECHTEN, WARME & KOUDE, (167)
  • WEETJES OVER VOEDING & GEZONDHEID (222)
  • WEETJES OVER VOEDING, (173)
  • WIJN & WIJNWEETJES (58)
  • WILD & GEVOGELTE (125)
  • WOKGERECHTEN (22)
  • ZWEEDSE, HAPJES, GERECHTEN, (2)
  •          Lieve bezoeker
    Zoeken met tags is nog niet
    kompleet het invullen van
    tags is een langzaamaan
    werkje, maar ik werk er aan.
    Zoeken in blog

    Aanraders !!!
  • ATELIER VAN JOSEPHINE
  • FOTO VAN JOKE
  • PHOTOGALERY
  • POWERPOINT VAN JOKE
  • NO LIMIT
  • Blog als favoriet !



           ideetjes van Josephine



     Gaspacho ( koude spaanse soep)



                    Tomaat crevette



         Versgebakken paprika chips



            Witlofrolletjes uit de oven



    St-jacobsvruchten, tuinboonen, puree



               Kerstbrood (Stoll)



                         Avocado



      Varkenshaas in sinaasappelsaus



      Avocadosoep met gerookte zalm



                    Kerstbrood ( Stoll)



            Bokkepootjes (Koekjes)



     Koekjes met vulling en hagelslag



       Herfstsalade met Parmaham



    Avocadosoepje met gerookte zalm



                    Cherrytomaatjes



                      Kwarteleitjes



                       Verse vijgen



       Avocadosalade met garnalen



              Cherrytomaatjes



         Witlof met appel en radijs



       Spaghetti met zalm en zeekraal



                Trostomaten


     
      Mozzarella, tomaten, basilicum



         Groentensoep met peterselie


     
                      Verse zalm
        


             Uitsmijter met ham



             Roerei met Garnalen



              Gestoofde Paprika's



                        Peulertjes



                 Groene salade



             Coeur de boeuf Tomaten



                        Zeekraal



                       Pruimen



                       Citroenen



                 Sinaasappelen



                         Frietjes



                     Tomatensoep



                        Basilicum



                       Angusbeef



                            Eieren



                            Eieren



              Gevulde gerookte zalm



                        Knoflook



                        Courgette

                      

                               Paprika



    Gegraniteerde aardappelschijfjes



            Aardappelkroketjes



        Asperges op vlaamse wijze



         Gebakken champignons



               Crema catalana



                    Aardbeien


     
                   Sinaasappel



                            Peer



             Omelet met Garnalen



    Asperges,garnalen,puree en eitje



           Roodfruit met vanilleijs



         Garnaalsalade met frietjes



     Sint Jacobsvruchten met wilof



           Parelhoen met spruitjes



                        Witlof



                       Aardbeien



              Asperges met garnalen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Inhoud blog
  • Biefstuksalade om van af te vallen
  • Love fish van de zuiderse zeeën
  • Stoofpotje van witloof, kool en pastinaak
  • Tartine met aubergine, mozzarella & tomaat
  • Zalm met krokante tikka masala
  • Appeltaart
  • Chili sin carne met 3 soorten bonen
  • Witlooftaart met peren en gedroogde veenbessen
  • Stoofpot van wintergroenten
  • Kwartels met savooikool
  • Gravad lax
  • Gourmet met vis
  • Ragout van hoevekip en Noordzeegarnaal, tuinboontjes en cantharellen
  • Champignonroomsoep
  • Gepocheerde oesters met tomaat en rodewijnsaus
  • Polderaardappel gevuld met garnaaltjes en Hollandse saus
  • Rollade van parelhoen en ganda ham
  • Koninginnenhapjes met vis
  • Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
  • Reemedaillon met kastanjes
  • Tagliatelle met pikant rundvlees, sluimerwtjes, kappertjes en Parmezaanse kaas
  • Kippenbouillon met platte peterselie & Parijse champignons
  • Provençaalse pastasalade
  • Kalfstong in madeirasaus
  • Kalfsblanket
  • Brussels spruitenpotje met gehaktballetjes
  • gebakken schartong met witlof en gestoomde aardappeltjes.
  • Gratin met bloemkool en gehakt
  • Driedubbele kwarktaart met verse vijgen
  • Gegratineerd witloof met ham
  • Biefstuk met champignons de Paris en pasta
  • Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree
  • Minder zout in onze voeding
  • Tagliatelle en konijnenbout met leffe en rozemarijn
  • Bouillie met erwtjes en worteltjes
  • Varkenshaasje met tagliatelle en pepersaus
  • Rijstpap met appeltjes
  • Gevulde tomaten met bloemkool
  • Cappuccino van broccoli met geroosterde amandelen
  • Avocadosoep met gerookte zalm
  • Nieuw wapen in de strijd tegen obesitas: groene thee
  • Ragu alla Napolitana
  • Boterham met salade van zalm, selder en appel.
  • Salade met gegrilde zalm
  • Vissoep met mosselen
  • Friet met stoverij van varkenswangetjes
  • Gepocheerde peren met cranberry & gember
  • Mosselgratin met spinazie
  • Filet pur en witloof in de wok
  • Ovenschotel met rundergehakt en witloof
  • Carpaccio van tomaat met salade groene boontjes, mozzarella
  • 'Echte' bruschetta met knoflook en tomatenblokjes
  • Salade met sashimi van zeebaars en radijs
  • Maatjessalade
  • Gegrilde Caramba steaks
  • De meest ziekmakende voeding: fruit en groenten
  • Asperges met warme champignonsalade
  • Spirelli met kip en tomaatjes
  • Waterzooi van kipfilet met Mechelse asperges en kervel
  • Italiaanse mosselpan
  • Courgettesoep
  • Krokante sigaren met spinazie en feta
  • Spaghetti met curry en gerookte zalm
  • Gevulde zalmforel op de barbecue
  • Scampi's met knoflook
  • Gefrituurde pladijs, kropsla en yoghurtmayonaise
  • Slaatje van primeuraardappelen en geroosterde makreel.
  • Gevulde paprika met tzatziki
  • Groenten uit de oven
  • Salade Niçoise
  • Bruschetta met tomaat en aubergine
  • Salade van rundvlees met frambozen
  • Gelei van roze pompelmoes en Campari met vanilleyoghurt en cake
  • Witte asperges met oosterse dressing
  • Pastasalade met artisjokken en radicchio
  • Parijse worteltjes en hun loof
  • Kalfsgebraad met jonge worteltjes
  • Bruschetta met ham en mozzarella
  • Asperges met mousseline van peterselie en een gepocheerd ei.
  • Aardappelpuree met erwtjes en kippenhamburger met verse maïskorrels
  • Gehaktballetjes met tomaat en mozzarella
  • Gestoofde forel met bieslooksaus
  • Tagliolini met pesto, boontjes en aardappelen
  • Aardbeien op spies
  • Rogvleugel met blanke botersaus
  • Videetje van kip met zachte curry
  • Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
  • Aardappelbrochettes met spek en rozemarijn
  • Salade van vergeten groenten
  • Spinaziesoep
  • Culinaire fietstochten in Noordertuinen van Antwerpen
  • Kip met perzik, paprika en rijst
  • Groentewraps
  • Peultjes met chilipeper, gember en Meritus-filet mignon
  • Gebakken aardappelen met gehaktballetjes
  • Kalfslapjes met geroosterde aardappeltjes
  • Lentesalade met witte asperges en garnalen
  • Roer­bak van as­per­ges en gar­na­len
  • Groentecurry
  • Lamskotelet in kruidenkorst



    Startpagina !
    Eten&Genieten - gezond genieten van eten & drinken

    "Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ".... De gast moet op de saus wachten, niet de saus op de gast".... "Een volle buik heeft een gelukkig hoofd" ....

    10-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blini's met gerookte zalm, garnalen en gerookte paling



    Blini's met gerookte zalm, garnalen en gerookte paling

     100 gram gerookte palingfilet, 100 gram gerookte zalmfilet
    6 radijsjes, 200 gram poffertjesmix, 1 ei, 50 gram boter,
    1 bakje tuinkers, 12,5 gram zure room.


     
     Blini's met gerookte zalm, garnalen en gerookte paling

    Bereiding;

    Snijd de palingfilet in stukjes. Snijd elk radijsje in 4 partjes. Meng 2 dl water met de poffertjesmix en het ei. Verhit een klontje boter in een koekenpan, schep het beslag met een kleine pollepel in 4 porties op ruime afstand van elkaar in de pan ( of in ringen )en bak de blini's aan beide kanten goudbruin. Houd de blini’s afgedekt onder folie warm en bak ondertussen nog 8 blini’s. Leg op elke blini een plukje tuinkers en een theelepeltje zure room. Beleg 6 blini’s met gerookte zalm en de andere met de palingfilet. Garneer elke blini met 2 partjes radijs.

    tip ; kan ook met grijze garnalen,of gerookte forel.

    Wijntip: Alsace Sylvaner, lichte, frisse, fruitige witte wijn.

    bron;visrecepten.nl


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    15-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstomaatjes met Ganalenmousse



    Kerstomaatjes met Garnalenmousse


                                             


    Benodigdheden: voor 4 personen

    12 kerstomaatjes
    75gram magere kwark
    100 a 150 gram garnalen
    een beetje dille
    enkele blaadjes basilicum
    peper

    Bereidingswijze:
    Mix de peper met de kwark en de garnalen . Voeg fijngesneden dille toe. Vul er kerstomaatjes mee. Versier met enkele garnaaltjes en een blaadje basilicum.

    bron;
    chaletgruyere.be


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    29-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeevruchtenspiesjes op de steengrill

     

    Zeevruchtenspiesjes op de steengrill


    image

    Benodigdheden :

    - voor 4 personen -
    voor vier reuzengarnaalspiesjes :

    16 zoetwater reuzengarnalen
    1 limoen
    4 takjes dille
    voor vier sint-jakobspiesjes :
    12 sint-jakobsnoten
    12 kleine plakjes bacon
    250 g gerookte,niet gesneden Atlantische zalm
    voor vier mosselspiesjes :
    200 g mosselen, gekookt
    150 g blokjes gerookt spek

    Bereidingswijze : (20 + 15 minuten)

    • 1.De reuzengarnalen pellen, het darmkanaaltje verwijderen en ze per twee op een spiesje steken. Roosteren op de steengrill en vòòr het serveren garneren met een schijfje limoen en een takje dille.
    • 2.De sint-jakobsnoten ontvliezen, spoelen, droogdeppen en in een plakje bacon rollen. De gerookte zalm in blokjes snijden en afwisselend met de sint-jakobsnoten op spiesjes steken en roosteren op de steengrill.
    • 3.De mosselen afgewisseld met de blokjes spek op spiesjes steken en roosteren op de steengrill.

      Tip :

      De zeevruchten kan u vervangen door visblokjes, geef dan echter de voorkeur aan vissoorten met vast visvlees zoals poon, roodbaars, zalm, zeeduivel,...

            Lekker als aperitiefhapje en als een cullinair hapje.


    bron; visinfo.be


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    23-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Empañada met varkensvlees & savooi



    Empañada met varkensvlees & savooi

                            Empañada met varkensvlees & savooi 

    Ingrediënten 4 personen;

    - 450 g varkensworst
    - 1 kleine savooikool
    - 1 grote ui
    - 100 g gerookte spekblokjes
    - 5 dl room
    - 1 groot ei
    - peper
    - zout
    - nootmuskaat
    Voor het deeg
    - 500 g tarwebloem
    - 15 g verse gist
    - 2 eetl olijfolie
    - 1 afgestreken koffiel zout
    - 50 dl lauw water
    - 1 mespunt suiker

    Bereiding;

    Maak eerst het deeg
    1 Zeef de bloem in een grote kom, maak een kuiltje in het midden en strooi het zout langs de randen.
    2 Los de gist op in het lauwe water met de suiker en laat dit enkele minuten staan op een warme plaats om de gist te activeren.
    3 Giet het gistwater en de olijfolie in het kuiltje in de bloem en kneed alles tot een glad deeg.
    4 Dek de schaal af met een licht bevochtigde doek en laat het deeg 30 minuten rijzen op een warme plaats.
    5 Bestuif het werkblad met wat bloem en kneed het deeg goed door. Verdeel het deeg in 8 gelijke delen en rol het uit tot rondjes van ca. 15 cm diameter.

    Voor de vulling;

    1 Snipper de ui fijn. Verwijder de buitenste bladeren van de savooikool en snijd de savooikool in fijne reepjes. Stoof de ui glazig in een weinig boter en voeg de spekblokjes toe, laat het spek even mee aanstoven en voeg vervolgens de savooikool toe. Laat de savooikool onder deksel gaar stoven in circa 10 minuten en stort dan alles uit op een grote plaat of schotel om alles snel af te koelen.
    2 Haal de vulling uit de worsten .
    3 Klop het ei los met de room en meng dit onder de vulling.
    4 Meng de savooi met de worstvulling en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat, de vulling mag vochtig maar niet te nat zijn.
    5 Schep telkens wat van de vulling op de helft van het deegrondje, bestrijk met wat losgeklopt eigeel en vouw de deegcirkels dicht, druk de randen stevig aan met een vork, bestrijk ze met wat eigeel en prik ze enkele malen in aan de bovenzijde.
    6 Bak de empañadas in een voorverwarmde oven van 200°C in 15 à 20 minuten. 

      Tip
    Je kan i.p.v. het deeg zelf te maken ook kant-en-klaar pizzadeeg gebruiken.
    Je kan ze meteen serveren of de volgende dag.

    Bron; skynet.be

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    01-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept: Ansjovis-bladerdeeg repen



    Recept: Ansjovis-bladerdeeg repen


    Foto Paul and Jill
     
    Kijk eerst hoeveel ansjovisfilets er in de pot of het blikje zitten vóór u de plakjes diepvriesbladerdeeg laat ontdooien. Per plakje deeg kunt u 2 ansjovis-bladerdeeg repen maken.

    Laat de ansjovis uit olie uitlekken en spoel ansjovisfilets die in zout zijn ingelegd af met ruim stromend water, om het teveel aan zout te verwijderen. Laat ze uitlekken.

    Ingrediënten
    (roomboter) diepvriesbladerdeeg
    ansjovisfilets
    pesto of tapenade
    1 eidooier

    Bereiding
    Open het blikje of de pot ansjovis en spoel de filets af of dep ze met wat keukenpapier af. Snijd ze eventueel in de lengte doormidden (ansjovis is heel zout en krachtig van smaak). Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 200 °C. 

    Leg nu telkens een plakje bladerdeeg op het werkvlak, snijd het in de lengte doormidden en strijk hierop een 'streep' pesto of tapenade. Leg op het midden een  ansjovisfilet en bevochtig de randen van het deeg met wat water.

    Vouw het halve plakje in de lengte dubbel. Druk de randen stevig met de vingertoppen aan. Leg de ansjovis bladerdeeg reep op een met bakpapier bekleed bakblik en maak de overige bladerdeegrepen op  dezelfde manier.

    Roer de eidooier los met enkele druppels water. Bestrijk de bovenkant  van het deeg met losgeklopte eidooier. Schuif de bakplaat met  de ansjovis-repen in het midden van de oven gaar en goudkleurig in ca. 12 -15 minuten. Laat op een rooster uitdampen. 

     foto: Paul and Jill 
    JANNY VAN DER HEIJDEN
    bron; parool.nl

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    10-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentechips

     

    Groentechips


     

    Ingrediënten;

    - 1  zoete aardappel
    - 4  rode aardappel
    - 1  pastinaak
    - 4  aardpeer

    Bereiding;

    Schil de zoete aardappel, de rode aardappelen en de pastinaak. Boen de aardperen schoon, maar schil ze niet. Snij de vier soorten groente in flinterdunne plakjes. Frituur de chips in kleine porties, op 170° C. Serveer ze gewoon puur of met een lekkere dipsaus.

    bron; skynet.be

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    07-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trio uit de zee met kabeljauw, langoustine en tonijn

     

    Trio uit de zee met kabeljauw, langoustine en tonijn



    Ingrediënten;

    Voor 4 personen

    100 g kabeljauwfilet
    100 g verse kaas
    50 g zongedroogde tomaten
    1/2 granny smithappel
    1 dl room, 1 dl melk
    1/2 limoen
    gember


    1/4 bloemkool
    1,5 dl room
    80 g geitenkaas
    kerriepoeder
    4 langoustines
    4 vellen rijstpapier


    100 g tonijn of zalm
    1 avocado
    200 g gekonfijte kerstomaten
    2 eierdooiers
    2 dl melk
    ½ dl room
    20 g suiker

    Bereidingswijze;

    Snij de kabeljauwfilet in carpaccio en vul met een mengsel van verse kaas, gehakte zongedroogde tomaten en kleingesneden granny smith. Maak een sausje van room, limoen en gember. Kleur eventueel groen met levensmiddelenkleurstof voor een contrasterend effect.

    Kook de bloemkool in room. Pureer en zeef. Meng met geitenkaas en een snuifje kerrie. Verdeel de puree over aperitiefglaasje. Leg bovenop een gebakken langoustine.

    Bereid de tartaar van tonijn of zalm. Haal het vruchtvlees uit de avocado en breng op smaak met sojasaus .Verdeel de tartaar over glaasjes. Snij de gekonfijte kerstomaatjes klein en meng met de eierdooiers, melk, room en suiker. Draai tot ijs. Versier de tartaar met een bolletje ijs en een blaadje basilicum.

    bron; knackweekend.rnews.be

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    29-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Gevogeltekroketten



    Gevogeltekroketten


    Gevogeltekroketten

     benodigdheden voor 4 personen;

    • 250 g kippen- of gevogeltevlees
    • 1 l kippenbouillon (*)
    • 15O g witte champignons
    • 60 g boter
    • 80 g bloem
    • 1,5 blaadje gelatine
    • 1 dl room
    • 1 citroen
    • 1 ei
    • 3 eetlepels room
    • peper en zout
    • 1 mespuntje cayennepeper
    • gedroogd en gemalen broodkruim of paneermeel

     TIP

    Bolletjes draaien gaat zeer makkelijk als je een beetje bloem in je handpalm neemt. Zo kleeft het mengsel niet aan je handen.

    Bereiding;

    • Kook het kippen- of gevogeltevlees gaar in de kippenbouillon. Laat afkoelen.
    • Snijd de champignons en het vlees in kleine blokjes (brunoise).
    • Breng een scheutje water aan de kook, waaraan een klontje boter, het sap van een halve citroen en peper en zout werden toegevoegd. Gooi de stukjes champignons erin en laat ze koken.
    • Zeef het kooknat van de champignons en giet het vocht in een maatbeker. Vul het vocht tot 1/3 aan met de kippenbouillon, zodat je een halve liter bekomt.
    • Maak een ‘roux’ van 50 g boter en de bloem. Roer het vocht er beetje bij beetje onder tot een gladde saus.
    • Laat de gelatine zacht worden in water, knijp ze vervolgens droog en roer ze onder de saus.
    • Giet er de room bij en laat goed doorkoken. Kruid met peper, zout en cayennepeper.
    • Voeg er nu het sap van de halve citroen, het in stukjes gesneden vlees en de champignons bij. Laat heel even koken en haal weg van het vuur.
    • Maak een mengsel van de eidooier (houd het eiwit apart) en de 3 lepels room en spatel dat, van het vuur af, onder de bereiding.
    • Stort alles in een ondiepe schaal en laat 6 uur in de koelkast opstijven.
    • Draai bolletjes van het het mengsel.
    • Sla het eiwit los. Dompel de bolletjes even onder in het eiwit en vervolgens in het paneermeel. Doe dit tot alles opgebruikt is.
    • Verhit het frituurvet en bak de bolletjes.

    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    26-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DRIESOORTENGARNALENHAPJE




    DRIESOORTENGARNALENHAPJE  



     

    photo; © Copyright Rudi Debruyne

     Ingrediënten:
    grijze garnalen, roze garnalen, zoetwatergarnaal (scampie), peterselie, zelfgemaakte (of gekochte) mayonaise met citroen, ketchup, Whisky.

    Bereiding:
    Pel de zoetwatergarnalen en pocheer ze of bak ze kort (pas op: te lang bakken maakt ze "rubberachtig", 3-4 minutjes is voldoende). Hou de scampi's en enkele grijze garnalen apart. Maak vervolgens je mayonaise en voeg er een beetje ketchup en een weinig Whisky aan toe. Hak de peterselie en meng met de mayonaise, de grijze en de roze garnalen. Vul een porseleinen lepeltje met het mengsel en leg vanboven één of twee scampi's en enkele roze mooie grijze garnalen.

    bron; rudidebruyne.be


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,
    24-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Minigratins met tomaten



    Minigratins met tomaten



    Ingrediënten;

    Voor 8 personen:
    500 g kleine gnocchi van aardappel (of pastagnocchi)
    200 ml room
    100 à 150 g geraspte emmentaler

    Voor de saus :
    600 g tomaten
    1 ui
    1 à 2 teentjes knoflook
    2 el olie
    1 kl suiker
    1 à 2 kl gedroogde Italiaanse kruiden (oregano, rozemarijn, marjolein)

    Bereidingswijze;

    Voor de saus : blancheer de tomaten. Pel ze en snij in kleine blokjes. Hak de knoflook en de ui fijn. Fruit ze in de olie. Voeg de tomaten, 50 à 100 ml water en de kruiden toe. Laat 10 minuten sudderen op een zacht vuur. Breng vervolgens op smaak met peper, zout en de suiker.

    Kook de gnocchi in een grote hoeveelheid gezouten water. Laat uitlekken. Meng met de saus. Kruid bij. Vul acht kleine ovenpotjes met de tomatenbereiding. Meng de room en de kaas. Verdeel over de ovenpotjes. Bak in de oven op 200°C tot de gratins mooi goudbruin kleuren.

    bron; knackweekend.rnews.be


    Categorie:APERITIEF-HAPJES, AMUZE, BORRELHAPJES, TAPAS, PINTXO,


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!