Vanalles en nog wat
Welkom op mijn blog!

Inhoud blog
  • pide = Turks plat brood
  • Börek (Turks gevuld deeggerecht)
  • Sjisj-kebap
  • Izmir köfte
  • Lahmacun (Turkse pizza)

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Zoeken in blog


    Nieuws HLN
  • Gsm in het water of al je mobiele data op? Eerste hulp bij 4 rampscenario’s met je smartphone op reis
  • KIJK. Piloten Brussels Airlines leren vliegen met VR-technologie: “Door de bril zien en horen we de cockpit”
  • Iconische kerstspots van Coca-Cola zijn weer volledig gemaakt met artificiële intelligentie en kritiek is niet van de poes
  • Dunne iPhone Air kost 1.229 euro, nieuw design voor iPhone 17 Pro en AirPods Pro 3 kunnen live vertalen
  • Eenvoudig je vrienden laten weten dat je thuis bent geraakt? Snapchat lanceert ‘Home Safe’-functie
  • Samsung-topman: “Verwacht dat onze dubbelvouwbare plooitelefoon later dit jaar uitkomt”
  • Strategiewijziging? Apple werkt aan goedkope laptop
  • Nieuwe AI-functies van Apple nu ook beschikbaar in het Nederlands
  • Welke abonnementen beantwoorden het best aan de noden van 55+’ers? “Gratis online tv-kijken is ook in deze groep populair”
  • Wat verandert er voor de honderden miljoenen computers die nog werken met Windows 10?

    Nieuws VTM

    Tips, Trucs, en nog veel meer
    Hier kun je terecht voor je vragen over photoshop, pinacle, en ook nog een andere hobby van mij KOKEN
    14-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkaans brood

    (Houd rekening met rijstijd van in totaal 2 uren!) xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    Benodigdheden (voor drie kleine broden):
    500 gram bloem van harde tarwe of half-om-half gries van tarwe en bloem.
    30 gram verse gist (of 2 dessertlepels droge gist).
    ongeveer xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />3 dl. lauw water.
    1 theelepel suiker.
    1 eetlepel olijfolie.
    1 theelepel zout.
    bloem om te bestuiven.
    bakpapier

    Kuiltje maken in de bloem, de gist oplossen met wat van het lauwe water en de suiker.
    De olie en zoveel water toevoegen dat een soepel deeg gekneed kan worden, dan pas het zout erbij.
    Een kwartier kneden (7 minuten in de kneedmachine op halve kracht).
    Onder een vochtige doek een uur laten rijzen bij kamertemperatuur.

    Het gerezen deeg in drie bollen verdelen.
    Door de bloem rollen.
    Uitdrukken tot ronde plakken van 2 cm dikte.
    Op een bakplaat, bedekt met bakpapier, een uur laten rijzen onder een vochtige doek.
    Dan drie of vier keer inprikken met een punt van een grote vork, of met een zeer scherp mesje als volgt insnijden: 4 rechte sneden langs de rand, die elkaar bij de uiteinden kruisen.

    Ongeveer 30 minuten bakken in de voorverwarmde oven van 225 graden Celsius.
    Het brood is dan goudbruin.
    Men scheurt het in punten.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 08/10-14/10 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 11/09-17/09 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Gastenboek
  • Hallo
  • Groetjes uit Oostende
  • via de mooiste blogjes
  • fijne zondag
  • Gefeliciteerd...

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken met Google



    Een interessant adres?



    Mijn favorieten
  • Kasteel De Rozerie
  • Corona Direct Verzekeringen
  • Betaal minder verzekering voor je wagen


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!