Vanalles en nog wat
Welkom op mijn blog!

Inhoud blog
  • pide = Turks plat brood
  • Börek (Turks gevuld deeggerecht)
  • Sjisj-kebap
  • Izmir köfte
  • Lahmacun (Turkse pizza)

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Zoeken in blog


    Nieuws HLN
  • Apple stelt nieuwe iPhone 16 voor: minst dure model kost 969 euro
  • Apple toont nieuwe iPhone 16 bomvol AI aan de wereld, maar daar zal je bij ons voorlopig weinig aan hebben
  • Ook in Frankrijk loop je risico: zo vermijd je een torenhoge gsm-rekening op vakantie
  • Van Flip 6 tot volledig vernieuwde draadloze oortjes: dit kondigde Samsung aan in Parijs
  • Vakbond Samsung kondigt uitzonderlijke staking van onbepaalde duur aan, bedrijf verwacht geen impact op productie
  • “We hebben oorlog tegen de floppydisk gewonnen”: Japan kapt nu pas met hét opslagmedium van de jaren 80
  • Wat is het veiligst: Apple, Android of Windows? En hoe helpt je telecomprovider?
  • Vanavond stelt Apple de iPhone 16 voor: dit zijn alle geruchten op een rijtje
  • REVIEW. Galaxy Buds 3 Pro schitteren in geluidservaring, maar falen voor niet-Samsung gebruikers
  • REVIEW. Met Surface Pro 11 wil Microsoft AI-tijdperk in gaan: lukt dat ook en heb je er iets aan?

    Nieuws VTM

    Tips, Trucs, en nog veel meer
    Hier kun je terecht voor je vragen over photoshop, pinacle, en ook nog een andere hobby van mij KOKEN
    14-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Confituur in 10 minuten

    strawberry_jam.jpg








    Op dit moment is er veel rood fruit rijp in onze moestuin/boomgaard. We plukken handenvol frambozen, bessen, aardbeien en kersen. Nu en dan weten we niet wat we er mee aan moeten en dreigt het gewoon te bederven. Dat is natuurlijk jammer. Wie een magnetron heeft, kan in een paar minuten een prima potje jam te voorschijn toveren, zelfs zonder een pan of schaal vies te maken! Zo is het fruit voorlopig even bewaard, om later op brood of in toetjes en gebak gebruikt te worden.

    Ook zonder magnetron kan het prima, in een klein pannetje.

    Het steriliseren va het potje kan ook in de magnetron: vul het potje voor 4/5 met heet water en breng het in de magnetron op vol vermogen aan de kook.

    Zodra het goed kookt kan het op 1/4 vermogen 5 minuten doorkoken.  

    Giet een beetje van het water af in een klein pannetje en kook op het vuur het deksel een paar minuten uit, of laat het meedraaien in de afwasmachine.

    Nodig:

    Voor de magnetronmethode: een glazen potje per ongeveer 250 gram fruit, een lepel om te roeren.
    250 gram fruit naar keuze
    250 gram (of ietsje meer) geleisuiker,  100 gram geleisuiker speciaal of 250 gram gewone kristalsuiker en een eetlepel citroensap.

    Zonder magnetron: een pan om het potje uit te koken, een pan voor het koken van de jam.

    Maak het fruit schoon en haal alle steeltjes en pitjes weg.

    Snijd de vruchten in kleine stukjes.

    Doe het fruit in het potje, kook het even op vol vermogen zodat het wat inklinkt.

    Voeg de suiker toe en breng weer aan de kook. Als de jam kookt, kun je op een veel lager vermogen (kwart tot ontdooistand) verder gaan. Roer iedere minuut goed door. 

    Jamkokers die op het fornuis aan de gang gaan: jam aan de kook brengen in het pannetje en dan het vuur laag draaien. Regelmatig roeren.

    Afhankelijk van het fruit is de jam na 1 tot 5 minuten klaar.

    Voeg als je het lekker vindt een scheutje likeur, wodka of andere sterke drank toe.

    Haal met ovenwanten uit de magnetron. Laat even afkoelen, draai dan het deksel erop en zet het potje op zijn kop om af te koelen.

    Of als je met pannetje werkt: giet de jam in de schoongemaakte jampot en sluit af.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Archief per week
  • 08/10-14/10 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 11/09-17/09 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Gastenboek
  • Hallo
  • Groetjes uit Oostende
  • via de mooiste blogjes
  • fijne zondag
  • Gefeliciteerd...

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken met Google



    Een interessant adres?



    Mijn favorieten
  • Kasteel De Rozerie
  • Corona Direct Verzekeringen
  • Betaal minder verzekering voor je wagen


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!