
Ingredienten: xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor 4 Personen: 6 spaanse pepertjes 5 teentjes knoflook (geperst) 1 eetlepel koriander 1 eetlepel komijn 1 eetlepel azijn 3 eetlepels olijfolie zout
Bereidingswijze:
Haal de zaadjes uit de pepertjes en hak ze fijn. Doe de pepertjes, de koriander, de komijn en de knoflook bij elkaar en stamp het geheel fijn in een vijzel. Voeg het zout, de azijn en de olijfolie toe en roer goed door elkaar.
Weetjes:
Deze Marokkaanse dipsaus is vrij sterk, gebruik dus met mate! Harissa wordt als smaakmaker opgediend bij salades, vis, vlees en gevogelte en kan ook worden gebruikt als dipsaus.
Voor een mildere versie kan je wat pepertjes vervangen door paprika.
Als je na gebruik een laagje olijfolie over de harissa giet, is deze vrijwel onbeperkt houdbaar in de koelkast.
|