Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Archief per maand
  • 10-2008
    Inhoud blog
  • ik en mijn meisje
  • mijn vriendin
  • De bouw van een vlindertje
  • hoe train je jouw kleine rakker?
  • waar komt de papillon eigenlijk vandaan?
  • gedichtje 18/10
  • voor wie is deze hond geschikt??
  • uiterlijke kenmerken
  • nog een defenitie
  • grappige hondjes
  • paris' hondjes vermoord
  • kleintjes doe zich GROOT voelen
  • vermageren met je hond
  • wat doet een hond met jou?
  • hond immiteert
  • leuke naampjes voor de viervoetertjes
  • defenitie van de vlinderhond
    vlinderhondjes
    mijn kleine faith
    18-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voor wie is deze hond geschikt??
    ZIJN GOEDE EIGENSCHAPPEN
    Intelligent, snel, vrolijk, innemend, sierlijk, grappig, heel aanhankelijk, prima alarmbel.

    ZIJN SLECHTE EIGENSCHAPPEN Eenkennig, Lawaaierig.

    DE HOUDING VAN ZIJN BAAS
    Een vlinderhondje is voor een groot aantal bazen geschikt: oudere mensen, alleenstaanden, Gezinnen, stads-en plattelandsbewoners. Hij voelt zich bij iedereen thuis, als hij maar krijgt wat hij nodig heeft; aandacht, genegenheid, liefde.

    Hij is makkelijk op te voeden zolang u vastberaden en strak optreedt. Het is geen stijfkop die het leuk vindt om het tegengestelde te doen van wat u vraagt. Nee, hij houdt juist van discipline, hij wil graag reageren op een eenduidig commando, dat als aansoring klinkt. Zo wordt hij in Zweden niet alleen als huishondje gewaardeerd, maar doet hij aan talloze wedstrijden mee, bijvoorbeeld aan gehoorzaamheidsproeven met behulp van op zijn grootte afgestemd materiaal.

    Hij houdt van uitdagingen, succesjes en applaus en zijn baas heeft er alle belang bij hem op de proef te stellen. Want dan haalt hij het beste uit zichzelf. In ieder geval houdt hij van communiceren: of hij nu een commando moet opvolgen om zijn goede wil te tonen. of oogcontact met u zoekt om u te laten merken hoeveel hij van u houdt.

    DOEN
    Veel met hem bezig zijn. Hem veiligheid en geborgenheid bieden. Reageren op zijn vraag om aandacht, maar zonder dat hij te uitbundig wordt Zorgen dat hij veel sociale contacten opdoet, veel wandelt en mee uit gaat, om zijn nieuwsgierigheid en zijn behoefte aan lichaamsbeweging te bevredigen. Hem opvoeden als iedere andere hond en optreden als hij 'ontspoort'.

    NIET DOEN
    Gemakzuchtig zijn Hem overbeschermen Een hondje met kuren van hem maken Hem als een klein kind behandelen Juist heel ruw met hem omgaan, hij haat lomperikken.

    ZIJN LEVENSRUIMTE EN ZIJN VOEDING
    Hij is heel geschikt om op een flat te wonen.Hij voelt zich prima op zijn gemak tussen vier muren, omdat hij door het raam kan zien wat er daar buiten gebeurt, alles interesseert hem. Hij kan mee op reis in de trein in een tas of mand, en kan ook prima tegen autorijden. Eén ongemak: zelfs in de auto blaft hij. En hij is niet makkelijk stil te krijgen, zelfs niet als u dreigt hem een tik te geven.


    Een heel klein etensbakje voor de Papillon-spaniël! Een exemplar van 2 kg heeft genoeg aan 30g vlees per dag, 15g groente en nog eens 15g rijst, plus extra vitamines, onontbeerlijk om zijn vacht mooi te houden. Weegt hij tweemaal zoveel, verdubbel dan de hoeveelheden. Omdat hij veel in beweging is, heeft hij dikwijls dorst: fris water in zijn bak, zoveel hij wil.

    ZIJN VERZORGING
    Trimsalons; heel zelden voor hem. Allereerst houdt hij daar niet zo van, omdat hij vast moet blijven zitten en niet kan bewegen, en dan, wat heeft het voor zin? Zijn vacht geeft geen enkel probleem. Omdat hij geen onderhaar heeft is het borstelen niet erg vervelend en minder vaak nodig. U moet eenvoudigweg voorkomen, door een zachte borstel te gebruiken, dat zich klitten vormen in de korte haarpartijen, vooral bij de oren. Zijn definitieve vacht krijgt hij pas als hij tussen achttien maanden en twee jaar oud is. Tandsteen moet regelmatig bij de dierenarts verwijderd worden,

    ZIJN GEZONDHEID
    Hij ziet er zwak uit, maar in werkelijkheid is hij erg sterk en wordt hij makkelijk tot veertien jaar oud. Vooral zijn ogen liggen vrij diep en zijn dus weinig kwetsbaar. Gezondheidsproblemen komen alleen voor bij te kleine en te lichte exemplaren. De standaard geeft dus heel verstandig aan dat een continentale vlinderhondje niet onder de 1,5kg mag zakken.

    TE ONTHOUDEN
    Hij is altijd in vorm Kou doet hem niks Heeft geen aansporing nodig om naar buiten te gaan Groot liefhebber van wandelen Eet weinig Dit ras is niet erg talrijk Pups zijn piepklein bij de geboorte Matig tot hoge aanschafprijs Geringe onderhoudskosten.

    18-10-2008 om 02:15 geschreven door mieke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (16 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uiterlijke kenmerken
    VLINDERHOND OF PAPILLON
    Gezelschapshond die zijn hele leven de opgewekte, lieve aard van een puppy houdt, die grenzeloos veel bewondering voor zijn baas en bazin heeft, voor hen doet hij alles. Wat een komisch talent! Keerzijde van de medaille: hij klets en hij blaft..

    INFORMATIE :
    De witte bles op de kop is kenmerkend voor de variëteit Papillon. Deze smetteloze, min of meer brede strook loopt van de onderkant van de kin tot aan het achterhoofd en geeft de hond een buitengewone sierlijkheid. Hij doet denken aan het lichaam van de vlinder, waarbij de donkere oren, die schuin omhoog staan en voortdurend bewegen, de vleugels vormen.

    RAS :
    Harmonieus gebouwd Fiere houding, kwieke gang Oren rechtop of hangend gedragen Amandelvormige ogen Lichaam iets langer dan hoog Overvloedige glanzende vacht Schofthoogte : max. 28 cm Gewicht : 1,5 tot 5 kg Gemiddelde leeftijd : 14 jaar

    STANDAARD
    Normaal en harmonieus gebouwd, levendig, sierlijk en toch sterk

    KOP
    In normale verhouding tot het lichaam en in verhouding tot de grote en middenslag Spaniël lichter en korter. De schedel is noch van voren gezien noch van opzij niet te afgerond en vertoont soms een lichte groeve tussen de ogen.

    OGEN
    Tamelijk groot, wijd geopend, in de vorm van een grote amandel; niet uitpuilend, tamelijk laag in het hoofd geplaatst; donker van kleur en zeer expressief.

    OREN
    Variëteit met de hangoren, de zogenaamde Phalène: hoog, duidelijk boven ooghoogte aangezette oren, bedekt met golvend haar dat erg lang kan worden. Variëteit met opstaande oren: hoog, duidelijk boven ooghoogte aangezette oren, goed geopende, zijwaarts gedraaide oorschelp; de binnenrand van de oorschelp vormt een hoek van bijna 45°; binnenin is de oorschelp begroeid met fijn gegolfd haar.

    VOORSNUIT
    Fijne, spitse snuit. Tamelijk geprononceerde inzinking tussen de rechte neusrug en de schedel. Kleine, zwarte, afgeronde neus. Smalle goed gesloten lippen. Tamelijk sterk gebit.

    NEK
    Middellang, licht gewelfd bij de hals.

    ROMP
    Brede, tamelijk lage borst, goed gewelfde ribben. Ruglijn: niet te kort noch gewelfd noch te hol maar ook weeer niet te vlak; stevige lendenen zijn licht gewelfd. Licht opgetrokken buik.

    POTEN
    Rechte, stevige tamelijk dunne poten; polsen vaag te zien, normaal gehoekte sprongen, van voren en achteren gezien staan de poten parallel.

    VOETEN
    Tamelijk lang zogenaamde 'hazenvoeten', Stevig op hun zolen.

    STAART
    Hoog aangezette, tamelijk lange, goed bevederde pluimstaart.

    VACHT
    Overvloedige vacht, zonder ondervacht, glanzend, gegolfd (niet gekruld), tamelijk weerbestendig, zijdeachtige gloed.

    KLEUR
    Alle kleuren zijn toegestaan.

    18-10-2008 om 02:14 geschreven door mieke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (16 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog een defenitie
    Het Vlinderhondje
    Wanneer de van franjes voorziene oortjes schuin rechtopstaand worden gedragen, spreekt men van een Vlinderhondje of Papillon. Worden de oortjes hangende gedragen, dan spreekt men van een Nachtvlinderhondje of Phalëne. Een klein gezelschapshondje met een maximale grootte van 28 cm een een gewicht van 5 kg. Hij heeft lang, lichtgegolfd haar. De vacht is goed gevuld met wit als hoofdkleur en zwarte of rossige aftekeningen. Levendig, vrolijk van aard en met een heel zacht karakter. Vriendelijk met vreemden, maar niettemin een goed wakertje. Lichtgebouw en eerder freel, maar helemaal geen zwak broertje. Dit Belgische spaniëltje heeft veel weerstand en veel exemplaren bereiken een hoge ouderdom.
    Hij is iets langer dan hoog, heeft een pluimstaart en een fijn kopje met een uitdrukkingsvol snoetje. Zijn elegante voorkomen en zijn goede karakter maken dat hij veel liefhebbers telt.
    Meer info: Koninklijke Club van de Griffonnetjes, Brabandertjes en van de Continentale Dwergspaniël.

    18-10-2008 om 02:13 geschreven door mieke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.grappige hondjes
    http://www.youtube.com/watch?v=At3cU20WYIM

    18-10-2008 om 02:11 geschreven door mieke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.paris' hondjes vermoord

    Coyotes bijten twee honden van Paris Hilton dood

    19/09/2008
    Coyotes hebben vannacht twee honden van Paris Hilton, vermoedelijk chihuahua's, doodgebeten op haar enorme landgoed in Los Angeles. Hilton is er het hart van in.

    Hilton heeft in haar tuin een geit, katten, een chincilla en zeventien, excuseer vijftien, chihuahua's rondlopen. Ze doet er best aan om de dieren wat beter af te schermen, want aanvallen van coyotes op huisdieren zijn in de heuvels van Los Angeles schering en inslag.

    Op de meeste plaatsen in Amerika zijn coyotes geen beschermde diersoort, maar de regering in Californië doet niet veel om hun populatie in te perken. En dat hebben de sterren geweten. Ondermeer Halle Berry en Demi Moore zagen hun lieverds al opgepeuzeld worden door coyotes.

    18-10-2008 om 02:08 geschreven door mieke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kleintjes doe zich GROOT voelen

    Valse hond: eventueel een spuitje


    Van enkelbijter en kruisjessnuivers tot honden die de maat hebben van een pony. Geen enkele hond die agressief gedrag op straat vertoont, ontloopt na 1 januari 2009 de kans op inbeslagname en eventueel een spuitje. 

    Hondentrainster Harriët Wagenmakers (33) met de pikzwarte Bobby. FOTO UNITED PHOTOS/TOUSSAINT KLUITERS



    ,,Dieren worden nu eindelijk beoordeeld op gedrag, niet meer op uiterlijke kenmerken,’’ zo steunt hondengoeroe Martin Gaus vanaf zijn vakantieadres het besluit van minister Verburg (Landbouw, Natuurbeheer en Visserij). 

    Verburg wilde eerst alleen agressieve dieren aanpakken met een minimale schofthoogte - vanaf de grond tot aan de schouder gemeten - van 35 centimeter. Maar gisteren liet zij de Tweede Kamer weten de schofthoogte te laten vervallen als criterium. De grens zou arbitrair en onwetenschappelijk zijn.

    Gaus stelt dat er meer kleine honden met gedragsproblemen zijn dan grote. ,,In Amerika is het helemaal erg. Daar zijn juist teckels van alle rassen het agressiefst. En al is het niet te vergelijken met een rottweiler die een hap neemt, de beet van een teckel kan je toch je vinger kosten.’’ 


    De hondentrainers in het hoofdkantoor van Martin Gaus in Lelystad zijn ook tevreden met de aanpassing van Verburg. In Lelystad komen de agressieve dieren terecht, die hondenscholen in de rest van het land niet aankunnen. Deze gevallen blijven een paar weken intern voor een heropvoedingcursus. 

    In de grote oefenhal ruikt het naar natte hond. Door goed gedrag van honden te belonen, probeert hondentrainster Harriët Wagenmakers (33) in de hal de pikzwarte Bobby fatsoenlijk gedrag bij te brengen. ,,Hij valt uit naar andere honden en soms mensen,’’ stelt Wagenmakers, die negen honden begeleidt. 


    Door Bobby stap voor stap te leren dat hij niet agressief hoeft te reageren, vindt er een gedragsaanpassing plaats. ,,Eerst moet de hond leren naast je te lopen en dan leiden we hem steeds dichter in de buurt van een andere hond.’’ Die andere hond in de oefenhal is golden retriever Dante. Een gepensioneerde blindengeleidehond die nergens koud of warm van lijkt te worden. 

    Trainer Lars Grip die Dante aan de lijn heeft, legt uit dat Bobby moet leren de juiste keuze te maken. Bijvoorbeeld naar de baas kijken. Dan heeft Bobby ook geen tijd om naar een andere hond uit te vallen,’’ volgens Grip. ,,Wel zijn er uitzonderingen. Geschifte honden die in aanleg agressief zijn. Of al zo lang succes hebben met agressief gedrag dat er niets meer aan te schaven valt. Ach, zulke mensen heb je ook.’’ 


    Gedragsbeoordelaar Jascha van Leeuwen (59) wijt problemen met agressieve honden aan een paar factoren. Zoals het ‘doorfokken’ van sommige rassen. En het slecht aanleren van honden in een pril stadium om met het leven van alledag om te gaan. 

    Potentiële kopers realiseren zich bovendien niet wat er komt kijken bij de opvoeding van een hond, volgens Van Leeuwen. ,,Mensen kijken of een hond een leuk koppie heeft en zoeken via internet naar een puppy met een lage prijs. Maar van opvoeding hebben ze geen verstand.’’ En dat is een ernstige zaak, zegt de gedragsbeoordelaar. ,,Een hond krijgt leiding, anders néémt hij leiding. ’’ 

    Een bijtende hond hoeft nog niet agressief te zijn 

    Aan de precieze omschrijving van agressief gedrag in de openbare ruimte wordt nog gewerkt, zegt Koen Geelink van het ministerie van landbouw, Natuurbeheer en Visserij (LNV). ,,Die discussie moet in oktober klaar zijn. 

    De bedoeling is agressief gedrag te herkennen voor er een bijtincident komt.’’ Geelink sluit dan ook niet uit dat handen die agressief blaffen en (nog) niet bijten ook voor beslagname in aanmerking komen. Hij wijst er bovendien op dat niet iedere hond die bijt agressief is. En dat er een verschil is tussen waakzaamheid en agressie. Of er een verplichte cursus voor eigenaren van agressieve honden komt, is nog niet bekend. 


    In beslag genomen honden moeten vanaf 1 januari waarschijnlijk een test afleggen om te zien in welke mate de dieren agressief zijn. ,,De Algemene Inspectiedienst zal daar ongetwijfeld een rol bij spelen. Ook dat wordt waarschijnlijk in oktober bekend,’’ aldus Geelink.

    Het loslaten van de schofthoogtenorm noemt de LNV-woordvoerder logisch. ,,Een agressieve pitbull van 34,8 centimeter is niet minder gevaarlijk dan eenzelfde hond van 35 centimeter. Alhoewel we niet heel veel capaciteit zullen inzetten op een agressieve chihuahua die een paar tanden mist.’’ 

    ‘MAG-test is voor 90 pct. betrouwbaar’ 

    In de eerste weken van hun leven moeten honden leren omgaan met het leven van alledag. Stofzuigen, bezoek, de tv. Leren ze dat niet, dan worden ze vaak angstig, zegt Martin Gaus. En kan die angst kan later omslaan naar agressie. In beslag genomen honden moeten nu een ‘MAG-test’ afleggen. Deze keurt of een hond maatschappelijk aanvaardbaar gedrag vertoont. 

    En wat de kans is op herhaling en de hond dus eventueel afgemaakt moet worden. ,,Deze test is voor 90 procent betrouwbaar,’’ stelt Gaus, die pleit voor terughoudendheid met euthanaseren. Eerst moet je proberen om gedragsverandering te bewerkstelligen. ,,Anders is het toch alsof je iemands kind afpakt.’’



    Martin Gaus: 'Goede maatregel' 

    Hondengoeroe Martin Gaus steunt het plan van minister Verburg om agressieve honden, ongeacht hun ras of omvang, in beslag te nemen of te doden. ,,Dieren worden nu eindelijk op gedrag beoordeeld en niet meer op uiterlijke kenmerken.’’ 

    Volgens Gaus hebben juist de kleine honden vaker gedragsproblemen. Vooral in de Verenigde Staten is dat schering en inslag. ,,Daar zijn juist de teckels de meest agressieve van alle rassen. Al is het niet hetzelfde als een Rottweiler die een hap neemt, je kunt toch je vinger kwijtraken.’’ 

    18-10-2008 om 02:07 geschreven door mieke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vermageren met je hond

    Gezonder met een hond


    Mensen met een hond leven gezonder. In België heeft iets meer dan één gezin op twee een huisdier. De International Association of HumanAnimal Interaction Organisations (IAHAIO), opgericht in 1990, stimuleert, steunt en verzamelt wetenschappelijk onderzoek over de invloed van huisdieren op de mens. De vzw Ethologia - de Belgische vereniging voor studie en informatie over de relatie mens-dier - is een van de medeoprichters. De conclusies zijn duidelijk. Wanneer mens en dier erin slagen om harmonieus samen te leven, blijken er heel wat gezondheidsvoordelen in te zitten voor de eigenaar.

    Minder vaak naar de arts
    Baasjes van honden en katten hebben bijvoorbeeld minder last van stress, gemiddeld een lagere bloeddruk en een lagere gemiddelde hartslag. De cholesterolwaarden zouden ook minder hoog liggen. Ze zijn fysiek actiever en hebben minder last van overgewicht. Ze gaan minder vaak naar een arts, waardoor ze minder medische kosten hebben, zijn minder depressief, minder angstig en hebben meer sociale contacten.
    Naast de algemene voordelen, worden huisdieren meer en meer ingezet voor specifieke patiëntengroepen. Zo zou de levenskwaliteit toenemen bij mensen met depressies, die weinig mobiel zijn of in rust- en verzorgingstehuizen verblijven, in de aanwezigheid van een gezelschapsdier. Nieuwe therapeutische doelgroepen zijn mensen met autisme, ADHD, alzheimerdementie en downsyndroom. Niet alleen honden en katten, ook paarden en dolfijnen kunnen in sommige gevallen een gunstige invloed uitoefenen.
    Ook in ons land halen meer en meer rust- en verzorgingstehuizen honden en katten binnen. Vogels, vissen en cavia's zijn er al langer ingeburgerd, maar die zijn moeilijk of onmogelijk aan te raken. Dieren met een hogere aaibaarheidsfactor schenken meer warmte en troost, en zorgen voor ontspanning en conversatie. Uit onderzoek blijkt ook dat honden in staat zijn autistische kinderen uit hun wereldje te trekken. De keuze van de hond speelt daarin een rol: het moet een betrouwbaar, aanhankelijk dier zijn, dat ook hardere knuffels kan verdragen. In Nederland worden Zwitserse witte herders opgeleid om als gezelschapsdier te fungeren voor kinderen met autisme of autistische spectrumstoornissen. Ook ADHD'ers voelen zich beter in gezelschap van een geduldig aanhankelijk dier.
    Hippotherapie is aan een comeback bezig: paarden worden ingezet als onderdeel in de therapie van mensen met gedragsstoornissen, psychische verwaarlozing en mentale handicaps. Het Fonds Lade Verbeeck (beheerd door de Koning Boudewijnstichting) loofde zonet prijzen uit voor projecten die het therapeutisch paardrijden in Vlaander.en nieuw leven in blazen.


    Beter dan diëten
    Een hond blijkt ook een ideale partner wanneer je meer wil bewegen en vermageren. Enkele jaren geleden voerde de Universiteit van Missouri Columbia daarover een onderzoek. Doel was nagaan of een geregelde wandeling met de hond een effect heeft op het lichaamsgewicht op termijn. Deelnem~rs aan het onderzoek kregen een paar stapschoenen en een vriendelijke hond. In het begin werd er driemaal per week gedurende tien minuten gewandeld, om het tempo stilaan op te drijven tot vijf wekelijkse wandelingen van twintig minuten. De resultaten verbluffen: de wandelaars die de studie vijftig weken lang volhielden, verloren gemiddeld 6,3 kilogram. Dat is meer en beter dan de effecten die je kunt bereiken met de meeste vermageringskuren. 

    18-10-2008 om 02:06 geschreven door mieke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat doet een hond met jou?

     

    Huisdieren zijn goed voor je hart


    NERGENS IN WEST-EUROPA ZIJN HUISDIEREN ZO POPULAIR ALS IN BELGIË. IN TOTAAL LOPEN ER IN ONS LAND MAAR LIEFST 1,1 MILJOEN HONDEN EN 1,7 MILJOEN KATTEN ROND. 
    ALHOEWEL HUISDIEREN OOK NADELEN MEEBRENGEN, ZIJN DE VOORDELEN VEEL GROTER. WE ZETTEN DE TIEN PLUSPUNTEN VAN MAX EN MINOU OP EEN RIJTJE. HEB JIJ NOG GEEN SNOEZIG POESJE OF SCHATTIG HONDJE? DAAR KOMT DAN SNEL VERANDERING IN! 

    Huisdieren vervullen de behoefte aan hechting
    Iedereen heeft de behoefte om zich emotioneel aan een ander te hechten. dat zit simpelweg in de natuur van de mens. Helaas heb je niet in elke periode van je leven altijd genoeg mensen om je aan te hechten. Het kan zijn dat je, op een bepaald punt in je leven, gescheiden bent, geen kinderen hebt of deze de deur uit zijn. In dat geval kan een huisdier die hechtingsfunctie (tijdelijk) vervullen: net zoals bij mensen kun je bij een huisdier een stukje liefde kwijt en vind je er een stukje geborgenheid. Dat voelt zo goed dat bijvoorbeeld mensen wier kinderen de deur uit zijn,  maar die wel een huisdier hebben, minder vaak naar de dokter gaan dan lotgenoten zonder huisdier. Voed je je kind in je eentje op, of heb je maar één kind, dan is een huisdier ook aan te bevelen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat kinderen uit éénoudergezinnen en enige kinderen een grotere behoefte hebben om zich aan een dier te hechten dan kinderen die opgroeien bij twee ouders of kinderen die wel een broertje of zusje hebben.


    Huisdieren zijn goed voor je hart 
    Het hebben van een huisdier is gezond voor je hart. Onderzoekers volgden 93 hartpatiënten waarvan ongeveer de helft een huisdier had. Wat bleek? Na een jaar waren slechts drie eigenaren van huisdieren overleden tegenover een derde van de groep die geen huisdier had. Dat gold niet alleen voor eigenaars van honden die je moet uitlaten en die dus goed zijn voor je lichamelijke conditie - maar ook voor eigenaars van katten en zelfs goudvissen. De reden is dat huisdieren de stress verminderen en de bloeddruk verlagen. Alleen al het kijken naar een vis heeft een ontspannend effect. Een huisdier geeft bovendien afleiding, en je kunt erom lachen en het knuffelen. Het lijkt er zelfs op dat je meer aan een huisdier hebt dan aan menselijke vrienden. Die hebben een minder gunstig effect op je bloeddruk. Bij vrienden heb je veel meer het gevoel dat je beoordeeld wordt, of dat je moet oppassen met wat je zegt. Het bloeddrukverlagende effect van huisdieren geldt niet alleen voor mensen met een zwak hart, maar voor iedereen, ook bijvoorbeeld voor kerngezonde pubers.


    Huisdieren versterken het zelfvertrouwen van jou en je kind 
    Uit onderzoek blijkt dat kinderen met een kat of een hond een beter gevoel over zichzelf hebben dan kinderen zonder huisdier. Ze voelen zich zelfverzekerder en kijken positiever tegen zichzelf aan. Een stuk zelfvertrouwen helpt je kind om de wereld te exploreren en sociale contacten aan te gaan en dat zorgt voor nog meer zelfvertrouwen. Zelfs als je al volwassen bent en het huisdier waarmee je bent opgegroeid allang dood is, merk je nog verschil. Vrouwen die vroeger zijn opgegroeid met een kat, hebben een betere zelfwaardering dan andere vrouwen. Voor mannen geldt hetzelfde, maar dan voor een hond.


    Huisdieren zijn uitstekende therapeuten
    Huisdieren worden tegenwoordig steeds vaker ingezet om kinderen met psychische problemen te helpen. Vooral kinderen die te maken hebben gehad met incest of kindermishandeling zijn vaak het vertrouwen in anderen kwijt en hebben moeite met lichamelijk contact. Een arm om de schouders of een schouderklopje kan al te veel zijn. Bovendien is het voor een kind vaak gemakkelijker om tegen een dier te praten dan tegen een mens. Dieren kunnen niets doorvertellen en luisteren onvoorwaardelijk. Zo zweeg een misbruikt jongetje al drie maanden, totdat hij het oor van een hond optilde en zijn hele verhaal in diens oor fluisterde. Bekend zijn inmiddels ook therapieën voor kinderen met een (mentale) handicap met dolfijnen en paarden. Diertherapieën kunnen het zelfvertrouwen, inlevingsvermogen, de sociale vaardigheden, de zelfbeheersing en het lichaamsgevoel van kinderen versterken. 

    Huisdieren geven een goed gevoel
    Huisdieren hebben een sterk opbeurend effect. Zo vermindert het gezelschap van een kat depressieve gevoelens even sterk als het gezelschap van een mens. Veel huisdiereigenaren hebben echter de ervaring dat hun huisdier ook negatieve gevoelens kan opwekken, vooral schuldgevoelens. De helft van de baasjes heeft daar wel eens last van. Ze voelen zich schuldig omdat ze het dier alleen laten, per ongeluk pijn doen, te veel of te weinig eten geven, onvoldoende aandacht geven of weinig uitlaten. Alhoewel schuldgevoelens in eerste instantie niet prettig aanvoelen, zijn ze op termijn echter heel goed. Schuldgevoelens roepen namelijk positief gedrag op. Om je schuldgevoelens weg te werken, doe je namelijk je best om het goed te maken en dat geeft een goed gevoel. Je kunt jezelf weer een schouderklopje geven.


    Huisdieren zorgen voor een groter sociaal netwerk 
    Maar liefst 48 procent van de baasjes zien hun huisdier als gelijkwaardig aan een menselijk gezinslid. Een huisdier breidt dus je sociale netwerk uit, simpelweg door er te zijn. Niet alleen is een huisdier zelf een metgezel. vooral honden kunnen ook een katalysator zijn voor contacten met andere mensen. Onderzoekers gingen eens op pad met een hond die er speciaal op was getraind om vooral geen aandacht van voorbijgangers te trekken. Wat bleek? De onderzoekers werden veel vaker aangesproken door andere mensen dan als ze zonder hond op pad gingen. Volslagen vreemden zagen in de hond een aanknopingspunt voor een praatje. Zelfs als het baasje en de hond er onverzorgd uitzien, weerhoudt dit mensen er niet van een gesprek aan te knopen. Een onverzorgde hond blijkt zelfs meer gesprekken uit te lokken dan een keurig getrimde soortgenoot. 

    Huisdieren maken socialer
    Mensen met een huisdier gaan op een positievere manier om. Ze hebben bijvoorbeeld minder de behoefte om anderen te vernederen . Zijn positiever over anderen en kunnen zich beter inleven in andermans belevingswereld. Een huisdier kan vooral kinderen helpen bij hun soicaal emotionele ontwikkelijng. Huisdieren leren kinderen zich beter in een ander te verplaatsen en vergroten de empathie en sociale vaardigheden van je kind. 
    Het kind staat eerder stil bij wat en ander voelt, wil en nodig heeft, in plaats van zich blind te staren op zijn eigen belangen .

    Huisdieren verbeteren je prestaties 
    De aanwezigheid van een huisdier zorgt ervoor dat je beter presteert. Een onderzoeker liet eens 45 vrouwen moeilijke sommen oplossen in hun eentje, in het bijzijn van hun huisdier, in het bijzijn van hun partner, en in het bijzijn van hun partner én hun huisdier. Wat bleek? Vrouwen presteerden het beste en maakten de minste fouten als ze alleen waren of samen met hun huisdier. Kwam hun partner erbij staan, dan voelden ze zich veel meer gestresst en maakten ze meer fouten. De negatieve effecten van de 
    aanwezigheid van de partner verminderden echter als het huisdier het stel weer aanvulde. 
    Dan werd de rekenende vrouw weer minder gestrest en maakte ze minder fouten. Kortom, de aanwezigheid van een mens - zelfs iemand die veel van je houdt - zorgt voor faalangst en stress, terwijl een huisdier die gevoelens juist vermindert. Het huisdier had zelfs zo'n sterk positief effect op de prestaties van de vrouwen dat vrouwelijke huisdiereigenaren sowieso 
    minder fouten maakten dan vrouwen die geen huisdier hadden. Hoe dat precies komt, weten wetenschappers nog niet. Het is waarschijnlijk dat, door de onvoorwaardelijke liefde van hun huisdier, huisdiereigenaren zich zelfverzekerder en meer ontspannen voelen waardoor ze beter presteren en minder fouten maken. 

    Huisdieren verbeteren je huwelijk 
    Mensen met een huisdier hebben een beter huwelijk dan mensen zonder huisdier. Nu kan het natuurlijk zijn dat vooral gelukkige een huisdier nemen. Het omgekeerde lijkt echter meer waar: een huisdier helpt om relatie goed te houden. Het hebben van huisdier schept namelijk een band tussen echtelieden. Je hebt iets om samen over te praten, ook als je in een relatiedip zit er eigenlijk te boos bent om met elkaar te praten. Je hebt bovendien een gezamenlijk doel - het verzorgen van je huisdier - en gezamenlijke activiteiten - zoals het uitlaten van de hond. Ben je beide bloedchagrijnig na een ruzie, dan kan een grappige frats van je huisdier er bovendien voor zorgen dat je allebei weer kunt lachen en het ijs breekt.


    Huisdieren verminderen de kans op een burn-out 
    Vooral een hond behoedt je voor een burn-out. Een hond zorgt ervoor dat je je minder snel uitgeput voelt en minder cynisch bent over je werk en je collega' s. Deels komt dat doordat huisdieren je lichamelijke conditie op peil houden, waardoor je weerbaarder bent tegen stress en burn-out. Of je nu zin hebt of niet, je móet je hond wel uitlaten. Alleen al het aaien van een huisdier zorgt er bovendien voor dat je lichaam meer van het eiwit immunoglobuline A (een antistof die het binnendringen van bacteriën en virussen in je lichaam voorkomt) aanmaakt en je dus fysiek sterker maakt. Daarnaast dwingt een huisdier je met iets anders bezig te zijn dan je werk. Je bent mentaal even niet bezig met die stapel rapporten op je bureau of wat er in de vergadering is gezegd. Ten slotte kan je huisdier, als positief levend wezen, ervoor zorgen dat je ook andere levende wezens - je irritante collega's of zeurende baas - positiever gaat bezien waardoor je ergernissen op het werk beter kunt relativeren. 

    18-10-2008 om 02:02 geschreven door mieke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hond immiteert

     

    Hond imiteert Zen-meester


    AMSTERDAM - De hond is de beste vriend van de mens. Het dier geeft onvoorwaardelijke liefde en vraagt er niets voor terug. 

    Maar dat een hond écht trouw is, bewijst de anderhalf jaar oude chihuahua Conan. Conan is de hond van een boeddhistische priester uit Japan. Het zwart-witte hondje volgt zijn baasje bij alles wat hij doet. 

    En de volgzaamheid van dit beestje gaat wel erg ver. Want zelfs wanneer priester Joei Yoshikuni aan het bidden is, gaat Conan zittend op zijn achterpoten naast hem zitten en houdt zijn voorpoten voor zijn gezicht, alsof hij ook bidt. 

    Yoshikuni kan het hondje geen meditatie-technieken aanleren. Helaas voor Conan; hij zou zijn pootjes nooit in de lotus-houding kunnen krijgen. 


    chihuahua imiteert Zen-meester  chihuahua japan met boeddhistische priester

    18-10-2008 om 02:01 geschreven door mieke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (11 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.leuke naampjes voor de viervoetertjes
    abigail
    abia
    affinity
    africa
    agie
    agnew
    aimee
    akela
    alexia
    aurelia
    avalon
    babushka
    babyface
    badges
    bailey
    balboa
    bambam
    beth
    beverly
    bo

    binnenkort de volgende 2 letters van het alfabet..

    18-10-2008 om 01:56 geschreven door mieke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Kenmerken
    Sterke punten
    • Aanhankelijk
    • Prettige afmetingen
    • Goede huishond
    • Af te richten voor gehoorzaamheidstests
    • Gewoonlijk sterk en gezond

    Zwakke punten
    • Niet gesteld op bezoekers
    • Bezitterig ten aanzien van eigenaars
    Het Vlinderhondje ofwel de Papillon is een dwergspaniël en dankt zijn naam aan het Franse woord voor vlinder; ook in het Nederlands wordt hij Vlinderhondje genoemd, vanwege de oren, die hoog zijn aangezet en door de afhangende franje aan vlindervleugels doen denken.
    De Phalène is identiek, behalve dat zijn oren hangen: deze variëteit wordt ‘Nachtvlinder’ genoemd.
    De Papillon is een aanhankelijk, levendig hondje.
    Hij past zich snel aan, ook aan het klimaat, werpt gemakkelijk en kan goed lopen.
    Zijn aantrekkelijke verschijning en vriendelijke aard maken hem tot de ideale gezinshond.
    Maar zo als zovele kleine gezelschapshonden kan hij soms ten opzichte van zijn bazen jaloers zijn en is hij vaak wantrouwend tegenover vreemden.
    Grootte
    De ideale schofthoogte is 20 - 28 cm.
    De hond lijkt iets langer dan hoog door zijn halskraag en de broek aan de achterkant van de dijen.
    Lichaamsbeweging
    Zoals zovele andere kleine gezelschapshonden houdt de Papillon het wandelen langer vol dan zijn baas.
    Hij is echter ook tevreden met een rondje in het park.
    Uiterlijke verzorging
    Om dit ras in een goede conditie te houden moet het dagelijks worden geborsteld.
    Voeding
    Aanbevolen wordt 150-200 gram blik vlees, aangevuld met een gelijke hoeveelheid hondenbrood; of 1-1 ½ kopje droogvoer, complete maaltijd, vermengd met ½ -1 kopje warm of koud water.
    Je kunt voor zijn voeding in de speciaalzaken zeker de nodige en aangepaste voeding vinden voor je huisdier.
    Volg ook steeds de raad van de dierenarts of van de fokker, deze weten uit ervaring wat je zoal mag geven aan je hond.

    Oorsprong en geschiedenis
    Men vermoedt dat de Papillon afstamt van de l6de-eeuwse Dwergspaniël en in Spanje is ontstaan.
    Dit sierlijke hond je komt op vele schilderijen voor, o.a. van Rubens en Van Dyke.
    De Phalène of Nachtvlinder is identiek op zijn hangende oren na.
    In de Verenigde Staten en Engeland worden ze als één ras met vrijwel identieke raspunten beschouwd, behalve wat betreft de kleurvariaties, maar exemplaren met een hoogte van meer dan 30 cm mogen in de Verenigde Staten niet voor tentoonstelling worden ingezonden.
    De Franse Fédêration Cynologique Internationale (FCI) beschouwt de Papillon en de Phalène als aparte rassen en hanteert ook een verdeling volgens gewicht (boven en onder 2,5 kg), Papillons doen het ook goed in gehoorzaamheidstests.

    Richtlijnen voor de opvoeding van een hond

    - Geef uw pup enkele dagen om zich aan zijn nieuwe omgeving aan te passen.

    - Leer hem de leefregels die zijn nieuwe gezin hem oplegt, na te leven: 
    o De pup dient een eigen slaapplaats te hebben, zonder dat hij het doen en laten van zijn baasjes kan controleren, weg van de drukte (hij heeft ook recht op zijn rust) 
    o De hond mag niet aan tafel gevoederd worden, hij eet onafhankelijk van zijn baasjes.
    o De baasjes beslissen over de momenten om te spelen en te strelen. 

    - Socialiseren. Uw pup heeft misschien reeds andere honden en enkele mensen ontmoet. De socialisatie met andere honden en andere diersoorten (kat, paarden, schapen, koeien,…) is tot de leeftijd van 3 maanden zonder problemen mogelijk. 
    Laat hem dus verschillende andere dieren en personen (volwassenen, kinderen: klein en groot!!) in verschillende situaties ontmoeten. Hij heeft zijn eerste vaccinaties gehad, die hem gedeeltelijk beschermen en u kunt dus gerust met hem buitengaan (aan de leiband, niet in de armen!), maar vermijdt toch plaatsen waar er loslopende honden kunnen zijn. 

    - Laat hem vanaf nu wennen aan verschillende situaties uit het dagelijkse leven: geluiden (vliegtuig, onweer, wasmachine, grasmachine, sirene, …), bewegingen (auto's, wielrenners, joggers, kinderkoetsen,…), enz. Wat hij tot de leeftijd van 3 maanden leert en ervaart, zal hij later als “normaal“ beschouwen. Deze aanpassingsmogelijkheid neemt geleidelijk af. Als de hond later in een situatie komt die hij nog niet kent, bestaat er het risico dat hij schrikt en slecht reageert. 

    - Zindelijkheid. Het zal 4 tot 6 maanden duren vooraleer uw pup zijn behoeften voldoende lang kan ophouden. Maar u kan nu al beginnen om hem zindelijkheid bij te brengen. Zodra u hem aanstalten ziet maken om te stoppen met spelen of om zijn behoefte te doen, laat u hem buiten en brengt u hem naar de plaats waar u wilt dat hij het doet en moedig hem aan door te aaien. Straf hem niet wanneer het eens in huis gebeurt. Over het algemeen stimuleert de maaltijd (3-4 keer per dag aan het begin) de ontlasting. Dus zet hem,zodra hij heeft gegeten, op de plaats die voor hem gereserveerd is. 

    - Laat hem er direct aan wennen om alleen thuis te blijven: eerst enkele minuten, dan enkele uren, dan een halve dag en vervolgens een gehele dag. Hoe geleidelijker deze overgangen gebeuren, hoe beter uw hond zich zal aanpassen. Het is het beste om geen vast ritueel van het weggaan te maken en niet te praten tegen de hond terwijl u uw jas, sleutels of tas neemt. Hij zal deze gebaren immers zeer snel associëren met het feit dat u weggaat. Daarom moet u de hond negeren zowel wanneer u vertrekt als wanneer u terug thuis komt (de hond dus niet onmiddellijk gaan begroeten of aaien).
    Eens de hond gewend is om alleen te zijn gedurende de dag, zal hij minder angstig zijn en minder neiging vertonen om dingen te vernielen, het huis te bevuilen of te blaffen.

    - De opvoeding dient te gebeuren met geduld, vastberadenheid en standvastigheid (wat verboden wordt aan een pup, moet ook verboden blijven aan de volwassen hond). De regels moeten door alle gezinsleden toegepast worden. U kunt een hondenschool bezoeken zodra uw pup tien weken oud is (puppyschool). De pup zal er leren omgaan met de andere pups en honden en u leert er de basishandelingen om hem te doen gehoorzamen (liggen, zitten, blijven, …). Eens deze handelingen onder de knie, gebruik ze dan ook in het dagelijkse leven.

    - Opgelet. Laat kinderen nooit alleen met de hond, zelfs indien het kind de hond goed kent. De meeste bijtongevallen gebeuren namelijk als de kinderen alleen zijn met de hond.

    De Bach Flower Remedies bestaan uit 38 verschillende remedies (tinturen),

    Elke remedie corrigeert een negatieve emotie tot een positieve gemoedstemming bij zowel mensen als dieren.

    De tinturen worden bereid uit de knoppen en bloesems van planten en bomen.
    Vb van enkele tinturen zijn: 

    • Clematis (bosrank) : verbetert de aandacht en het concentratievermogen
    • Impatiens (reuzenbalsemien) : verhoogt de concentratie bij angstige honden
    • Rock Rose (zonneroosje) : aangewezen bij sterke angst, paniek en terreur (vb na een brand )
    • Cherry Plum (kerspruim) : voor vernielzuchtige honden , voor honden met reisproblemen en wagenziekte
    • Star of Bethlehem (vogelmelk) : geschikt voor alle vormen van trauma vb : bij overlijden van baasje of andere hond des huizes , bij ongeval…
    • Agrimony (agrimonie) : voor onrustige en zenuwachtige honden
    • Aspen (esp) : voor honden die gemakkelijk schrikken of vlug een bang voorgevoel hebben vb . honden die reeds onrustig worden omdat er een onweer aankomt
    • Centaury (duizendguldenkruid) : voor honden met weinig karakter, die enorm meegaand zijn, en die zich niet verzetten wanneer andere dieren hen verdringen voor honden die te weinig levenslust hebben om zich tegen een ziekte te verzetten
    • Cerato (loodkruid) : voor honden die gemakkelijk af te leiden zijn, en zich niet op bevelen van zijn baas kan concentreren.
    • Chestnut Bud (knop van de paardenkastanje) : om slechte gewoonten te doorbreken, vb honden die steeds opspringen tegen bezoekers, steeds schoenen kapot bijten …
    • Chicory (wilde cichorei) : voor erg dominante, en ego-centriche honden, die de aandacht voor hen alleen willen , vb een teefje die haar jongen overmatig beschermt, of een hond die zijn baas t.o.v. anderen honden of mensen beschermt.
    • Crab Apple (wilde appel) : voor honden met een zwak zelfbeeld
    Het is niet altijd even gemakkelijk een bepaalde gemoedstoestand te koppelen aan 1 bepaald bloemetje, soms is er een combinatie nodig van verschillende bloesems !!! Vraag hiervoor raad in gespecialiseerde natuurwinkels.

    RESCUE REMEDY is een combinatie van 5 bloemen-tincturen : 
    nl. van Rock Rose , Cherry Plum, Impatiens, Clematis en Star of Bethlem

    deze combinatie werkt vrijwel onmiddellijk bij ondermeer:
    · enorme schrik
    · grote paniek
    · verwardheid
    · ongelukken
    · zware stress 
    · en andere schokkende gebeurtenissen

     



    RESCUE REMEDY werkt in deze gevallen kalmerend !!
    Dus, ideaal wanneer u een nieuw pupje in huis gehaald hebt !!!

    Rescue Remedy-druppels : 
    gebruik in noodsituaties : schrik, paniek, …(vb bezoek naar de dierenarts, wanneer er een baby in huis komt, als de hond bang is van vuurwerk…)
    DOSERING : 4 druppels van de rescue op de tong doen , naar behoefte herhalen.

    Gebruik voor langere periode: in dit geval moet je zoeken welke remedies best bij de gemoedsstemmingen passen, Rescue kan je bij acute situaties nemen !!!




    De Bach Bloesems zijn niet verslavend, hebben ook geen bijwerkingen voor andere medicatie. Maar, ze zijn geen vervanging van medische behandelingen !!!
    Dr Bach gaat er wel van uit , dat een slecht gevoel, angsten , eenzaamheid… aan de basis liggen van veel ziekten !!! Kunnen we deze gemoedstoestanden verbeteren, zullen we ook minder snel ziek worden !

    Zindelijkheid

    Het zindelijk maken van een pupje verloopt niet in alle gevallen even snel, dit is net zoals bij baby's: de ene is reeds zindelijk op 8 maanden en de andere gaat nog met een pamper naar de 1ste kleuterklas.
    Sommige rassen zijn ook sneller zindelijk vb. Shar Pei en Chow Chow zijn heel snel zindelijk. Bij de kleine rassen duurt het meestal langer: hun baasje is te zacht, een hondje leert door gestraft te worden als hij in de fout gaat!
    Het baasje speelt natuurlijk een grote rol: observatie en regelmaat zijn 2 zeer belangrijke aspecten van het zindelijkheidsproces!
    Leg de eerste dagen een zindelijkheidstrainer (te koop in onze winkel) aan de deur. Een zindelijkheidstrainer is een doek die een lokstof bevat, waardoor het hondje aangetrokken wordt om daar te plassen. Leg deze doek aan de deur, waarlangs uw hondje naar buiten moet.
    Na enkele keren, zie je wanneer uw hondje naar de deur gaat dan neemt u hem op en gaat er verder mee naar buiten. Plast hij buiten, geef hem een beloning: een klein beentje, een lief knuffeltje, …
    Na enkele dagen leer je het gedrag van je hondje ook kennen: 
    1) je pup begint rondjes te draaien en te snuffelen
    2) na het middagdutje
    3) even na het voeren
    4) ...
    Dan neem je hem op en breng hem naar het plekje waarvan u ook later wenst dat hij zijn behoefte gaat doen. Wacht dan hier tot hij zijn behoefte gedaan heeft.
    Direct daarna beloon je hem uitbundig zoals hierboven vermeld.
    Let er op dat je hondje snapt dat dit bedoelt is om z'n behoefte te doen, en niet om te spelen. Soms vinden ze het zo leuk in de tuin, ze spelen en genieten, en willen ze hun tijd niet verspillen om te plassen. Als u dan terug in huis komt, heeft hij weer tijd om te rusten en te plassen…
    Leer uw pup ook dat er verschillende plaatsen zijn waar hij zijn behoefte mag doen, anders kan je later wel eens in de problemen komen als u u hondje ergens anders mee naartoe neemt.
    Woont u op een appartement, en kan je niet direct naar buiten met je hondje, zet hem dan telkens op een krant of zindelijkheidstrainer als hij aanstalten maakt om te plassen, na het plassen, na het eten of na z'n dutje.
    Ook zeer belangrijk, poets nooit je huis met javel, dit werkt aanstekelijk om te plassen! Gebruik gewoon dethol of een ander poetsproduct zonder ammoniak! 
    Kan je je hondje niet in het oog houden(vb. 's nachts, of als je niet thuis bent) sluit hem dan op in een kamerkennel(bench) of een kleine plaats (grootte van een kinderpark).
    Bedek de bodem met kranten en snipper ook nog enkele kranten. Als uw hondje z'n behoefte doet als u er niet bent, is dit op de kranten (met de snippers absorbeert dit beter, en blijft u hondje proper); bijt hij iets stuk als je er niet bent is dit in zijn eigen bench, of zijn eigen speelgoed.
    Doet hij iets fout in huis: zijn behoefte of hij bijt in je meubels, dan ben je ook bij hem (anders zit hij in z'n kenneltje) en kan je hem ook op het juiste moment straffen. Zo legt hij het verband met zijn fouten! Fouten corrigeren op het juiste ogenblik is de beste leerschool! Vijf uur later straffen heeft geen effect! 
    Heb je je pupje opgeleerd in een kamerkennel, en je gaat op vakantie met de hond, kan je ook zijn vertrouwde 'huisje' mee naar de vakantiebestemming nemen, en ben je er ook gerust in dat hij daar niet alles gaat onderplassen of stukbijten.

    18-10-2008 om 01:49 geschreven door mieke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (12 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.defenitie van de vlinderhond

    The Papillon ['pæp i ,jɑn] (French for "butterfly") is a small, friendly, elegant breed of dog of the Spaniel type, distinguished from other breeds by its large butterfly-like ears.[1] The Papillon is one of the oldest of the toy Spaniels.

    Papillons were bred for companionship, and make excellent watch dogs.

    18-10-2008 om 01:40 geschreven door mieke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 13/10-19/10 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve Groetjes aus Oberhausen. Bernward - DF6JL
  • Faith is echt een schatje!
  • bezoek
  • door toeval hier

    als je vragen of opmerkingen hebt zijn die altijd welkom!!


    Foto

    E-mail mij

    liever persoonlijk?? dat kan via mijn persoonlijke email!


    Rondvraag / Poll
    hoe omschrijf je het karakter van de vlinderhond het best?
    doorzetter
    aanhankelijk
    temperamentvol
    loyaal
    onstuimig
    goede luisteraar
    of een keffertje!
    Bekijk resultaat


    Over mijzelf
    Ik ben de bock mieke, en gebruik soms ook wel de schuilnaam mieke.
    Ik ben een vrouw en woon in 9000 gent (belgie) en mijn beroep is verkoopster.
    Ik ben geboren op 10/08/1989 en ben nu dus 34 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: werken en met mijn hondje bezig zijn!!.
    mensen die kunnen helpen met info.. stuur een mailtje dan zet ik het op ONZE blog!

    Startpagina !

    Blog als favoriet !

    Zoeken met Google



    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!