![](http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/4/10/6/media_xl_4044021.jpg?20110207151538)
Chocolade is gezonder dan veel fruitsappen en mag het nieuwste superfruit genoemd, aldus een Amerikaanse studie door een chocoladefabrikant.
Antioxidanten Supervoeding bevat veel antioxidanten en bestanddelen die schade aan gezonde cellen voorkomen. De onderzoekers vergeleken verschillende soorten donkere chocolade, cacao en warme chocolademelk met fruitsappen van onder meer acai-, veenbes en granaatappel. Zo ontdekten ze dat chocolade in poedervorm meer antioxidanten en polyfenolen bevat. Ook zijn is dit rijker aan flavanolen dan fruit en vertonen ze meer activiteit van antioxidanten. Daarom zou deze lekkernij ons beschermen tegen kanker en hartaandoeningen.
Het onderzoek werd wel verricht door Hershey's, een belangrijke Amerikaanse chocoladeproducent, waardoor de objectiviteit van het onderzoek in twijfel getrokken kan worden. Onderzoekster Debra Millar: "Chocolade zou het nieuwe superfruit genoemd moeten worden."
|