De wereld anders zien!
Liever vandaag dan morgen!
Inhoud blog
  • Een dag der dagen.
  • Fibromyalgie in het kort
  • Fibromyalgie
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Zoeken in blog

    Zoeken in blog

    04-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fibromyalgie

    Welkom op mijn Blog,

    Mijn naam is Sipke en woon in Emmen Drenthe mooi in een bos rijke omgeving en veel hunebedden rondom.

    Zoals  de titel al verraad heb ik Fibromyalgie wat heel vervelend is en veel pijn veroorzaakt , maar ik heb er naast ook nog eens Artrose bij wat op zijn beurd vervelend is.

    Ik ben eigenlijk de heledag wel op internet bezig met website maken voor mijn vrouw dit houd me bezig omdat andere hobby's niet echt gaat.

    Heb nog een hobby er bij en dat is zendamateur waar ik af en toe mee bezig ben hier mee kun je mooie  verbindingen maken met mensen over de hele wereld heen,  ik heb hier mee al mooie contacten gehad zoals Australie En Chilie en Brazielie dit zijn mooie afstande.

    Kerst met Fennie

    Dit is wat ik zoal doe overdag!


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    04-03-2014, 19:33 geschreven door S. de Jonge
    Reacties (0)
    06-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een dag der dagen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Soms dan denk je vandaag gaat het goed en dan voor je er op verdacht bent word je gestraft.

    En dat was gisteren weer is het geval duizelingen en je zelf dus niet zijn , maar zeg altijd het komt wel weer.

    En denk veel aan de dagen dat ik nog gewoon kon functioneren en nog aan het werk was , heb veel gezien o.a. Berlijn waar we aan het werk waren het was toen nog oost west . Dus we moesten door Oost Duitsland (DDR) om in West Berlijn tekomen.

    Gr, Sip


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    06-03-2014, 11:36 geschreven door S. de Jonge
    Reacties (0)
    04-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fibromyalgie in het kort

    Fibromyalgie (FM) betekent letterlijk: pijn in bindweefsel en spieren. Fibromyalgie wordt ook wel weke delen reuma genoemd. Het komt voor bij ongeveer twee op de honderd volwassenen, vooral bij vrouwen.

    Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom bestaande uit algemene spierpijn en spierstijfheid gepaard gaande met (soms extreme) vermoeidheid, slaapstoornissen, hoofdpijnen, angsten, depressies, allergieën, concentratie- en geheugenstoornissen, temperatuurverhogingen en darmklachten. Deze aandoening komt met name voor bij vrouwen in de leeftijdscategorie van 20 tot 60 jaar.

    Vele tienduizenden Nederlanders lijden in meer of mindere mate aan dit syndroom waarvoor nog geen eenduidige oorzaak is gevonden. Het ontbreken hiervan, in samenhang met het meestal gezonde uiterlijk van de fibromyalgiepatiënt en de normale bevindingen bij regulier bloedonderzoek, leidt vaak tot ontkenning van dit ziektebeeld door huisarts, specialist, bedrijfsarts, werkgever en niet in de laatste plaats de eigen omgeving.

    Fibromyalgie wordt meestal geclassificeerd als een reumatische spieraandoening, omdat een van de meest voorkomende symptomen bij fibromyalgiepatiënten de chronische pijnlijke spieren zijn. Omdat we echter steeds meer te weten zijn gekomen over deze aandoening, wordt deze tegenwoordig vaker geclassificeerd als een vorm van het disfunctioneren van neurotransmitters. Neurotransmitters zijn chemische stoffen die door de hersenen worden aangemaakt om het lichaam te "vertellen" wat het moet doen. Bij mensen met fibromyalgie  blijkt er een abnormale productie van neurotransmitters en andere chemische stoffen aanwezig te zijn die niet alleen de gemoedstoestand en het slaappatroon beïnvloeden, maar ook de manier waarop pijn wordt beheerst en de functioneringswijze van het immuunsysteem. De fibromyalgiepatiënt ervaart een domino effect waarin het ene symptoom en het ontstaan ervan, van invloed is op een ander symptoom.

    Fibromyalgiepatiënten zijn bijvoorbeeld niet in staat om in het diepe slaap stadium (delta-slaap) te geraken, waarin het lichaam veel chemische stoffen voor de heropbouw aanmaakt waardoor weefsels worden hersteld en de groei van deze weefsels wordt bevorderd. Groeihormoon, een van de meest overvloedige chemische stoffen voor de heropbouw, komt tijdens de delta slaap vrij en herstelt en bevordert de groeiweefsels. Omdat fibromyalgiepatiënten de delta-slaap nooit ervaren, hebben zij een laag groeihormoon gehalte. Dit resulteert in een onvermogen van het lichaam om zichzelf te herstellen.

    Groeihormoon heeft een groot effect op het bindweefsel. Bindweefsel is het voornaamste herstelmechanisme in het lichaam en de chemie ervan regelt de afweer tegen ontstekingen en genereert vloeistoffen, inclusief witte bloedlichaampjes en anti-lichaampjes, om infecties te kunnen bestrijden. De bindweefsels van de fibromyalgiepatiënt worden stijf en gespannen, wat wordt veroorzaakt door een slechte aan- en afvoer van vloeistoffen door deze weefsels. Door congestie worden de circulatie en de neurale transmissie nadelig beïnvloedt, waardoor de spieren en de omringende organen in een constante gespannen toestand verkeren.  Dit gebied van verhoogde contractie en verminderde circulatie veroorzaakt een opeenhoping van afvalstoffen, de zogenoemde  tenderpoints. Constante gespannenheid van de spieren in combinatie met het onvermogen om in de diepe herstellende slaap te geraken, zijn er de oorzaak van dat de fibromyalgiepatiënt niet alleen hevige pijnen ervaart op deze gevoelige plaatsen, maar ook algehele uitputting. Als u alles met elkaar in verband brengt, wordt het bestaande domino effect duidelijk.

    De symptomen en mogelijke oorzaken van Fibromyalgie en het Chronische Vermoeidheids Syndroom (ME/CVS) overlappen elkaar gedeeltelijk. Vandaar dat wij op deze site ook aandacht besteden aan dit Syndroom.

    Lees verder op: Syndroom

    X


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    04-03-2014, 19:43 geschreven door S. de Jonge
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 03/03-09/03 2014
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!