Blog FIETSMAKKERS
WIELERTOERISME : Mens Sana in Corpore Sano

Foto
Weersverwachting
Bilzen
Meer weer in Bilzen
Inhoud blog
  • Schinnen
  • Nieuwjaar 2018
  • Vrolijk Kerstfeest
  • Ter Dolen rit
  • MTB rit op de Teut
  • Flemalle
  • Naar Budel Jandorie..
  • T T L Schoonbeek
  • Drieslinter
  • Aubel
  • Postel
  • dagtrip naar de Rurhsee
  • 2 daagse Blankenberge
  • Kornelimunster in Duitsland
  • Banneux
  • Neuville En Condroz
  • Ubach Palenberg in Duitsland
  • Froidthier naar Aubel
  • Qbike bij Ivanov
  • Bloesemtocht classic 2017
    Zoeken in blog

    Nieuws Sporza
  • Marathonloper Koen Naert verkent olympisch parcours: "Of het nu een lantaarnpaal of het Louvre is, dat maakt niet uit"
  • Hoopgevend voor World Relays? Dylan Borlée klokt zijn snelste seizoensopener ooit
  • Ruim verslag van de TAC Rally
  • Wehrlein grijpt de macht in Formule E na lege batterij bij WK-leider, Vandoorne haalt streep niet
  • Liam Everts viert in Trentino zijn 4e triomf in Grote Prijs MX2
  • Primeur voor Vinales: Spanjaard wint als eerste MotoGP-race op 3 verschillende motormerken
  • Titelverdediger Carlos Alcaraz moet na Monte Carlo ook passen voor Barcelona
  • Gillé en Vliegen boeken mooiste triomf uit carrière met eindzege in dubbelspel van Monte Carlo
  • Finalevloek blijft Ruud achtervolgen, Tsitsipas wint 3e keer in Monte Carlo
  • BEKIJK: Wiebes juicht te vroeg, Vos profiteert en wint de Amstel Gold Race
    Nieuws HBVL
  • MET JOSÉ OP TOURNÉE. De Cauwer interviewt Corinne Poulidor: “Mathieu in de gele trui, ik blijf het jammer vinden dat mijn papa dat niet heeft kunnen meemaken”
  • COLUMN. Patrick Lefevere: “Koersen met een blessure of niet, uiteraard had Julian Alaphilippe daarover zelf het laatste woord”
  • “Ik mis Remco op de startlijst”: topfavoriet Tadej Pogacar kijkt uit naar duel met Mathieu van der Poel, maar baalt om ontbrekende Evenepoel
  • “Bij mijn eerste voetbalmatch was ik bijna blind aan één oog”: 45 vragen aan Bilal El Khannouss van RC Genk
  • Nooit saai met ‘geniale gek’ Ronnie O’Sullivan: “Geweldig als mijn psychiater erbij is tijdens WK snooker”
  • Verwacht het onverwachte: niemand kan kansen van titelverdediger Brecel inschatten, ook hijzelf niet
  • Onderhoudstechnicus Timothy Herman is op z’n 33ste voor het eerst profatleet: “Toen ik nog werkte, had ik minder stress”
  • “Hasselaren wachten op sociale woningen, terwijl de nieuwbouwprojecten zich snel ontwikkelen ”
  • Hasseltse priester ontsnapte dertig jaar geleden aan Rwandese genocide: “Moordenaar van mijn familie omhelsd”
  • Podcastfirma uit Hasselt vertaalt Nederlandstaligen naar het Frans met eigen stem: “Klinkt levensecht”
    22-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TLL Schoonbeek 2016

    Hallo fietsmakkers,

    Op 21 juli onze nationale feestdag staan we traditiegetrouw steeds paraat aan de start van de Tocht der Lage Landen met vertrek en aankomst in Schoonbeek. Vandaag waren we met een man of 15 . Een blij weerzien met Valereke Bielen en Edgard Bijnens die met ons meereden. Als iedereen klaar was en fiets teruggevonden....konden we de trip naar het verste punt Wurfeld aanvatten. Dadelijk zonder te aarzelen vloog de ketting op het buitenblad en proberen het wiel van de voorganger niet te lossen. Het kopwerk vandaag en (zoals altijd) werd in goede banen geleid door Guy,Jacky,Franco en Jos. Wie dacht om op Pokémon jacht te gaan had het heel mis, geen tijd daarvoor! Eindlijk was de eerste bevoorrading en keerpunt Wurfeld in zicht. Drinken en eten in overvloed. Na de pauze ging het verder naar Opoeteren voor de 2de bevoorrading. Ondertussen had Franco al 2 maal lek gereden en was hij door zijn voorraad bandjes heen en kon het plakwerk beginnen. Niet iedereen rijdt op hoge velgen van 50mm en dat was dan het probleem. Tot Stefano riep ik heb een "sepap van 80mm" (stoefer). In Opoeteren konden weeral aanschuiven voor drank en gebak, zo kreeg Franco de tijd om voor de 3de keer een nieuw bandje te steken.Aan een stevig tempo ging het naar Zutendaal, hier besloten Franco, Berna, Antoni, en ikzelf een Grimbergen te drinken. De rest van de groep stevende af op Schoonbeek. Alweer een mooie fietsdag met dank aan iedereen voor de koprijders en Franco voor de foto's.

    ritgegevens: 15 man-135 km-30,6 km/u- Franco 3 x lek         

















    Categorie:Allerlei nieuws
    22-07-2016, 08:48 geschreven door Gino
    Reacties (0)
    18-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamoir

    Hallo Fietsmakkers

    Verslag opgemaakt door Marijke, waarvoor onze dank 

    Vandaag een bewolkte dag, maar toch een aangename temperatuur van 18°C om te beginnen.Dat is voldoende want het beloofd een zware rit te worden!Met 13 deelnemers aan de start:Marijke-JeePee-Antonio-Antonio-Antoni-Franco-Nino-Giorgios-Berna-Emidio-Pino-Jacky en GuyVanaf Zutendaal brug gaat het richting Munsterbilzen, Bilzen.Hier krijgen we al de eerste kuitenbijter te verwerken nl. Leterberg 300 m, 7%.Niet lang erna de Notendreef 900m 2% aan een strak tempo.Dan verder richting Genoelselderen, Sluizen, Paive.Hier is onze volgende helling Côte de Paive 1 km 4%. Tijdens deze beklimming moet Antoni een hoog nodige boodschap gaan doen in het bosje. Niet lang erna stopt er een auto en stapt er een oude man uit die zijn fiets wil meenemen! Hij kan de man nog juist roepen om zijn fiets te laten staan. Toch niet te geloven wat je vandaag de dag allemaal kunt meemaken. Na dit voorval zetten we de rit verder.We rijden naar Ans, Ougrée om hier Côte de Boncelle 3,6 km 5% klein te krijgen.Dan dalen richting Tilff , hier volgen we grotendeels de stroming van de Ourthe om in Hamoir uit te komen.In Hamoir wordt halt gehouden om de innerlijk mens te versterken, want we kunnen het allemaal goed gebruiken. Er staat nu al +/- 100 km om de teller en we moeten ook nog terug.Na 30 minuten pauze beginnen we aan onze rit richting huiswaarts. We beginnen al onmiddellijk met een klim (5 km 2%) om uit Hamoir te geraken, richting Harzé. Vanaf nu is ook de zon van de partij en het warmt snel op tot 24°C.Vanuit Harzé gaat het bergaf naar Aywaille. Hier aangekomen staat JeePee te rillen van de koude, hij voelt zich duidelijk niet goed. Ik ga vlug naar het eerste het beste café om een Cola te halen.Hierna gaat het iets beter, maar eigenlijk niet voldoende om de tocht verder te zetten.Maar met behulp van de Fietsmakkers Franco en Guy die hem een steuntje in de rug geven geraken we uit Aywaille naar Sprimont en Beaufays.In Beaufays beslissen we om de kortste weg richting Luik te nemen en dan het waterniveau aan te houden om zo uiteindelijk terug thuis te komen. Niet alleen Jean-Paul is ziek, maar ook voor nog andere fietsmakkers is dit een welgekomen oplossing. Hamoir is duidelijk geen gemakkelijk rit. De meeste hebben dan ook +/- 188 km op de teller staan bij thuiskomst. Al bij al is alles goed afgelopen en hebben we bewezen dat we echte Fietsmakkers zijn.

    Bedankt iedereen voor de mooie dag en de steun. Marijke en JeePee.

    Ritgegevens: Hamoir,13 fietsers, 188 km, 25km/u, 1550htm



















    Categorie:Allerlei nieuws
    18-07-2016, 23:15 geschreven door Gino
    Reacties (1)
    10-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spa (plat of bruis)

    Hallo Fietsmakkers,

    Met 15 fietsers waren we voor de rit naar Spa en via le Lac de Warfaaz terug naar Limburg.

    de namen: Marijke & chou JeePee-Marc & zoneke Tim-Antonio-Antoni-Berna-Nino-Giorgio-Johan-Fulvio-Franco-Jacky-Guy en ikzelf. Mooie rit met geregeld een stevige klim voor de wielen. De Richelle mocht de spits afbijten.  Het parcours liep over het mooie landschap van Herve, niet veel vlak dus. De tijd begon te dringen want her en der was er maag gegrom te horen. Eidelijk in Spa aangekomen ploften we neer op het terras van Point Chaud, te vergelijken met Van grootloon, keuze genoeg voor iedereen. Na de pauze ging het verder op zoek naar dat meer. Lang en ver hoefden we niet te zoeken, na enkele kms reden we er vlak langs zonder even halt te houden voor een foto. De kms maar vooral de hms stapelden zich op. Eindelijk bereikten we Battice en kon de duik naar Dalhem beginnen. Effe een nieuw binnenband steken voor Marc en verder naar Visé en zo het jaagpad op.  De honger kwam opsteken (voor mij) en mocht het gashendel wat teruggedraaid worden. Dat café in Gellik kwam als geroepen, van Grimbergen tot koude choko om de dorst te lessen. Bedankt iedereen voor het gezelschap. Het was "Spa bruis" bij het vertrek en "Spa plat...heel plat" terug thuis. Moe maar voldaan plofte ik na de verkwikkende douche in de zetel om nog effe van de koers te genieten.

    ritgegevens: 15 fietsers-158km-24.8 km/u-1588 hms

















    Categorie:Allerlei nieuws
    10-07-2016, 16:42 geschreven door Gino
    Reacties (3)
    06-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 landenpunt Vaals

    Hallo fietsmakkers,

    verslag opgemaakt door Franco alsook de foto's, bedankt Franco !

    Vandaag was een rit gepland richting Spa maar wegens ziekte van onze vaste gps gids Gino werd deze rit afgelast en vervangen door een mooie tocht naar Vaals,met onze Guy als wegwijzer. 11 man op de afspraak,Guy,Jacky,Fernando,Antonio,Giorgio,Nino,Berna,Antonio Nieddu,Mark,Pino,Franco.Via het jaagpad richting Kanne ,Voerstreek,klim van de Veur,en zo naar Remersdael, Teuven en zo richting Gemmenich om de klim aan te vatten aan Belgische zijde om 3 landenpunt te bereiken,Na de koffie gaat het richting Vijlen en om onze km wat op te drijven beslissen we om via eys de ubachsberg nog bij te nemen ,nu volgt nog een mooie afdaling die ons tot Valkenburg brengt en daar beslissen we om de hellingen achterwege te laten en aan een strak tempo richting Zutendaal waar de grimbergen en de krieken op ons zitten te wachten,nog even vermelden aan de Mechelse heide zaten er nog 3 Quick Step fietsers(Nino,Berna,Antoni) in de groep en ze namen resolut de rit in handen om het tot een massaspurt te laten uitlopen,aan een moordend tempo ging het richting Zutendaal  waar tot ieder verbazing de jongens van Lefevere Lik op stuk kregen van onze Giorgio die met een ultieme jump de bloemen mocht in ontvangst nemen.

    Ritgegevens,148 km 26 AVS lekke band Nino.

















    Categorie:Allerlei nieuws
    06-07-2016, 20:36 geschreven door Gino
    Reacties (3)
    26-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ABC toertocht 2016

    Hallo fietsmakkers,

    Calm after the storm ( Ilse de Lange en The Common Linnets)

    De storm die donderdagavond over Limburg raasde maar vooral zuid Limburg, dreigde een  "boomstam"in de wielen te gooien. Na enkele emails naar de organisatie te hebben verstuurd, kreeg ik de bevestiging dat de Aldenbiesen toertocht wel degelijk zou plaatsvinden. Met man en macht werd er op vrijdag nog naar omleidingen en alternatieve wegen gezocht om de met modder overspoelde wegen te vermijden. Een dikke proficiat aan de wtc Gelo Sportief jullie hebben ons een mooie fietsdag bezorgd. Met 12 man stonden we aan de start van de ABC. Na de inschrijving vertrokken we met een stevig tempo naar de eerste bevoorrading in Velm. Na de pauze en fotoshoot van Franco hebben we ons netjes verdeeld, voor de 100 en 130 km parcours. Jammer van de regen die ons te pakken kreeg ergens in Kortessem, voor de 100 km mannen die waren nog net op tijd thuis, voor de 130 km mannen die hebben er middenin gezeten. Geen erg, iedereen was tevreden. Moe maar voldaan, zegt men toch steeds! Bedankt Fietsmakkers en de Gelo tot de volgende fietstocht.

    ritgegevens: 12 man- 120 km-27.8 km/u- 166 km(Genk)-29.km/u















    Categorie:Allerlei nieuws
    26-06-2016, 06:49 geschreven door Gino
    Reacties (1)
    23-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clermont-Monschau

    Hallo fietsmakkers,

    Vandaag werd de groep in 2 verdeeld, Franco-Berna-Jacky-Guy & zoon -Marc gingen voor de volle afstand naar Monschau in totaal 210 mooie maar zware kms en met een gemid van 27,3 km/u en overwonnen meer dan 1900 hms. In Limbourg werd er halt gehouden om wat krachtvoer naar binnen te spelen. Het werd een mooi fietsdag voor onze A ploeg. Onze B ploeg hield het wat rustiger en verkozen om tot Clermont te rijden en dan richting Aubel voor een koffie met taart, Giorgio trakteerde ons op taart. Proficiat aan het bruidspaar. In Aubel kwam Emidio ons vervoegen, hij was telaat in Zutendaal en moest dan achtervolging inzetten.De "B"ploeg Giorgio-Antonio-Fernando-Nino-Emidio-Gino met 137 km waren we best tevreden over deze fietsdag. Zaterdag indien het weer het toelaat, rijden we de AldenBiesen classic(onder voorbehoud).





















    Categorie:Allerlei nieuws
    23-06-2016, 07:00 geschreven door Gino
    Reacties (1)
    16-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thorn

    Hallo fietsmakkers,

    Eindelijk een droge intermezzo, dus niet bedenken en profiteren van de zaak! met 7 man voor een vlakke rit naar Thorn. Mark-Franco-Jacky-Guy-Fernando-Pino en ikzelf vertrokken uit Zutendaal richting Thorn. Juni maand=verjaardagsmaand voor enkele fietsmakkers. Gisteren was het de beurt aan Guy die mocht 56 kaarsjes uitblazen, Proficiat Guy en bedankt voor de traktatie, het heeft gesmaakt!!! Net voorbij het witte dorp Thorn in Itterbeek werd er gestopt voor koffie en verjaardagstaart. Lekker op het terras tussen enkele Hollanders die niet konden meepraten over het EK. Op de terugweg nam Pino gezwind het roer over en konden we in het zog zitten. Mooie binnenwegen tot in Houthalen waar we een Kasteelbier hebben gedronken bij de broer van Pino in 'cafe Amici'

    Donkere wolken troepten bij elkaar boven Houthalen, tijd om huiswaarts te keren en hopelijk droog thuis geraken. Op 2km van mijn deur was ik toch eraan voor de moeite. Gelukkig viel het mee niet om over te zeuren!

    Bedankt aan iedereen voor het gezelschap en lekkere vlaai van jarige Guy!

    ritgegevens: 7 man-112 km-28,3 km/u (tzal wel door het beukwerk van Pino zijn)















    Categorie:Allerlei nieuws
    16-06-2016, 21:56 geschreven door Gino
    Reacties (2)
    12-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rekem toertocht

    Hallo fietsmakkers,

    Met 11 man naar Rekem voor de start van Rekem-Francorchamps-Rekem. Altijd een mooie jaarlijkse terugkerende semiclassieker. Afstanden genoeg om te kiezen kwestie van hoeveel of weinig je graag afziet op de fiets. En met in gedachte 'het is niet hoe je op je fiets geraakt, maar hoe je eraf geraakt!' Dus was de afstand naar Queue du Bois goed genoeg, 95 km + afstand heen en weer. Aan de eerste bevoorrading was al zeer vroeg op de dag enkel drank te verkrijgen, geen koeken of fruit! zeker een minpunt, gelukkig voor ons en nog anderen waren de koeken opkomst. Fietsen in het Luikse en Hervestreek , leveren atijd mooie panorama's op. Aangekomen in Queue du Bois voor de laatste bevoorrading die nu wel goed was. Nu op de terugweg wachten ons nog 2 hellingen de Lanaye en als toetje de Muizenberg. Ongeschonden is iedereen boven geraakt en kon het vlakkere gedeelte  naar Rekem beginnen. In Lanaken heb ik afgedraaid en jammer genoeg geen Grimbergen voor mij, de rest van het peletonneke stevende verder naar Zutendaal voor de nodige drankjes en nootjes. Nog vermelden dat onze krachtpatser Guy voor de langere afstand naar Banneux koos, met 166 km en bijna 30 km/u een tevreden man, proficiat Guy !

    11 man-Antonio&Antoni-Giorgios-Franco-Berna-Pino-Jacky-Fabio-Mauro-Guy en ikzelf

    135 km-25,8 km/u - 859 hms













    Categorie:Allerlei nieuws
    12-06-2016, 07:04 geschreven door Gino
    Reacties (0)
    10-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heimbach-Lommel

    Hallo fietsmakkers,

    Vandaag was er keuze uit twee ritten, naar Heimbach voor de mooie vergezichten en panorama's en voor de ellelange hellingen. Franco was de gids van dienst met Berna,Jacky en Gianluca in het sog. Ideaal fietsweertje, niet al teveel wind en vooral verlost zijn van die stortbuien. Een terrasje in de zon, wat moet een wielertoerist nog meer ! De 2de groep verkoos om het rustiger aan te doen met een ritje naar Lommel en bootjes kijken aan de haven van Leopoldsburg. Een terrasje mocht er niet ontbreken bij terugkomst bij Piceno.

    ritgegevens: Heimbach- 4 man 125 km-25km/u-                                                                          

                       Lommel : 3 man- 104 km-25,6 km/u











    Categorie:Allerlei nieuws
    10-06-2016, 06:17 geschreven door Gino
    Reacties (0)
    05-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Les Waides in Neufchateau

    Hallo fietsmakkers,

    Niet veel te merken van de zomer, felle mist boven Beverst en miezerig weer. Beslist werd er om een uurtje later te vertrekken. Met 4 aan de start in Zutendaal, Guy,Jacky,Franco en ikzelf. De wegen lagen er nat bij dus zal er na de rit een poetsbeurt zeker nodig zijn. Via het kanaal om zo de modderige veld en verkavelingswegen te vermijden fietsten we naar het centrum van Visé. Rechtdoor bergop om uit het centrum te geraken en in Bombay ging het verder naar Neufchateau. Hier ligt de helling "Les Waides" , iets meer dan 1.500 m lang, gemid 7,5% en een piek van 14%. Mooi rustig weggetje, bij helder weer is de panorama schitterend. Geen onweerswolken te bespeuren dan maar een lusje tot Aubel voor koffie en rijsttaart. Nog steeds geen opklaringen of zon te bespeuren. Nog steeds in de mist fietsen we naar Maastricht en dan via Gellik naar Zutendaal voor de Grimbergen. Zo te "horen" zouden we niet alleen zijn in ons stamcafeetje. De Eurogym boys zaten nog na te genieten van hun rit. Volgende week is het weer helemaal niet zomers volgens de weerman, we zien wel wat het zal geven. Wel staat vast dat we DONDERDAG 9 juni de trip maken naar Monchau voor de apfelstrüdel en koffie.

    ritgegevens: 4 man-113 km-25,8 km/uur- 957 hms.                                                                                                             







    Categorie:Allerlei nieuws
    05-06-2016, 11:24 geschreven door Gino
    Reacties (0)
    29-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de ronde van Z Limburg

    Hallo fietsmakkers,

    Met de wolkbreuk van vrijdgavond boven Haspengouw, beloofde  het een modderige en smerige fietstocht te worden tijdens de ronde van zuid Limburg. Achteraf gezien zijn we er nog goed vanaf gekomen. We stonden met 10 man aan het vertrek in Zutendaal; Nino-Berna-Fernando-Franco-Jacky-Guy-Antonio &Antonio-Giorgio en ikzelf. In Schalkhoven hebben we aangeloten op het parcours van de 120 km. Het onweer dat over Haspengouw trok heeft duidelijk zijn sporen nagelaten, wegen die afgesloten waren voor verkeer en heel veel modder op de verkavelingswegen. In Nerem konden we niet inschrijven en moesten we wachten tot in Kerkom, toch mochten we aanschuiven  bij drank en de koeken.Het parcours in Haspengouw is zeker niet vlak te noemen, en als we in Halen terug aan de aankomst staan is een boterham met spek niet te versmaden met een Leffe of cola om het vocht terug op peil te houden , konden we terug richting Kortessem fietsen. Jacky,Guy en ikzelf hebben bij "café Coureur" nog enkele gedronken, terwijl de rest van de fietsmakkers naar Piceno fietsten voor "pizza". Welverdiend na 168 km ! Bedankt iedereen voor het gezelschap, volgende zaterdag "Cristal Alken classic"

    ritgegevens: 10 man-160 km-27 km/uur- 957 hms                                                                                                              















    Categorie:Allerlei nieuws
    29-05-2016, 07:13 geschreven door Gino
    Reacties (0)
    27-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clermont

    Hallo fietsmakkers,

    Met 8 fietsers vertrokken uit Zutendaal tot in Visé waar ondergetekende met nog piepende longen de brui eraan gaf, nog enkele dagen uitzieken is de boodschap. De "Magnificent Seven" Fernando-Franco-Berna-Giovanni-Jacky-Jos-Nino, zetten koers op Clermont, mooi dorpje. Een enkele café in Clermont en dicht ook nog. Dan maar in Aubel voor de koffie met rijsttaart. Lekker in het zonnetje werd de taart gesmaakt. De terugweg verliep over Moelingen en via Maastricht naar Zutendaal. Nino die zich al de ganse rit gedeisd hield, vond dat het nu welletjes was. Op het fietspad in Lanaken vertrok hij als een speer en verraste zo vriend en vijand in het peletonneke. Giovanni liet dat niet zomaar begaan en zette de achtervolging in. Door deze prik heeft Giovanni nu ook de snelste tijd neergezet op Strava, nl 43 luttele sec.om boven te.geraken. We nu dacht dat de peilen van Nino verschoten waren had het mis. De rechte lijn naar ons stamcafé in Zutendaal gaf hij er nog eens een flinke snok aan! Tijd voor de verdiende Blonde Leffe(?) voor Nino, voeger was het steeds donkere Leffe,(toch geen racist geworden hé?)

    ritgegevens: 8 man-125 km-27 km/uur-957 hms.                                                                                                                 









    Categorie:Allerlei nieuws
    27-05-2016, 08:27 geschreven door Gino
    Reacties (2)
    22-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rillaar

    Hallo fietsmakkers,

    Met 13 fietsers voor de rit naar Vlaams Brabant; Marijke & JeePee-Fernando-Franco-Antonio-Nino-Giorgios-Stefano-Jacky-Berna-Guy-Antoni en ikzelf. Eerst werd er in Tielt Winge halt gehouden aan " De Vlooybergtrap"11 m hoog en 20 m lang, met mooi vergezichten, zelfs de mijnterrils van Winterslag zijn zichtbaar. Na dit cultuur intermezzo ging het verder naar Rillaar want dat was toch ons doel en keerpunt. Even door het centrum uit gefietst en over rustige baantjes naar Scherpenheuvel voor een koffiepauze. Het was zoeken naar een lege stoel op de overbevolkte terrasjes. De terugweg ging via de Jeugdherbergroute richting Termien voor een welverdiende drink, maar ditmaal zonder ondergetekende, die heb ik nog tegoed. bedankt iedereen voor de mooie rit,

    ritgegevens:13 man-142 km-26 km/u- 685 hms- 3 lekke banden.

















    Categorie:Allerlei nieuws
    22-05-2016, 06:28 geschreven door Gino
    Reacties (7)
    18-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charneux-Aubel

    Hallo fietsmakkers,

    Met 7 man vertrokken we naar Aubel met een lusje via Charneux. Door andere verplichtingen kon Franco ons de ganse rit niet vergezellen en maakte rechtsomkeer in St André, Giovanni G.-Jacky-Fernando-Antonio-Nino en ikzelf fietsten verder door het mooi glooiend landschap naar Charneux. Hier boven op de helling net voor de afdaling naar het centrum waren we Giovanni en Antonio uit het oog verloren, of zij ons. Wat heen en weer gebeld, was het beste dat we ons terug zouden zien op een zonovergoten terras in Aubel. Bij een rijsttaart en koffie werd de hereniging beklonken. De terugweg verliep richting afdaling Planck en recht op Maastricht om wat kms bij te haspelen. Giovanni en Jacky namen ons voor de laatste kms op sleeptouw tot in Zutendaal voor de verdiende Grimbergen. Bedankt mannen het was weer een mooie toffe rit!

    ritgegevens: 7 man-115 km-25,4 km/u- 1085 hms- lekke band Fernando.











    Categorie:Allerlei nieuws
    18-05-2016, 07:12 geschreven door Gino
    Reacties (3)
    15-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Braspartij Postel

    Hallo fietsmakkers,

    What's the pressure? vroeg Laura zich af,  awel 8kg had ik in de banden gepompt, en die waren nodig om die tempobeulen te volgen naar en terug van Postel. Met 11 man op de afspraak voor een 'rustig' ritje. Eerst de 3 gasten van Eurogym; Fabio-Mauro-Gianluca, Franco-Fernando-Antonio-Antoni-Jacky-Guy-Pino en ikzelf. Afgesproken werd er aan het rondpunt van Zonhoven om van daar het fietspad door de Teut te volgen. Veel fietspaden en jaagpaden gevolgd vandaag. Een onvervalste 'autoluwe rit'. Op de fietspaden door de bossen beschut tegen de koude NNW wind ging het stevig vooruit. In Postel in de 3 Linden was het (hoog) tijd om iets e eten en te drinken, sommigen waren tevreden met een stuk taart anderen maakten er een ware brunch van. Met een goed gevuld buikske ging het terug naar af, maar eerst de groepsfoto in de koude! Terug de ketting op het buitenblad en kachelen om het terug warm te krijgen. Hoe dichter terug bij huis hoe meer honger. 'Eethuis Piceno' werd opgebeld en gevraagd om iets klaar te maken voor ons. Met knorrende magen klokten we af met 29.9 km/u bij Piceno, jammer nog van de lekke band van Antoni op het laatste. Na een stevige rit hoort ook een stevige maaltijd. Enof dat kok Franco voor ons had gezorgd! eerst een 'Risotto met Vongole' gevolgd door een bord 'Gnocchi in tomatensaus'. Ik weet niet of kok Franco iets aan ons zag, want hij serveerde nog eens 2 braadhaantjes! dit alles werd doorgespoeld met enkele Leffe's. Man... man wat een braspartij! Dit is de innerlijke mens versterken! stijf gegeten moesten Jacky en ik nog een 16 km afmalen eer we onder de douche konden gaan staan. Wij bedanken eethuis Piceno voor de gastvrijheid,hier komen we zeker terug! ook bedankt al de tempobeulen van dienst!

    ritgegevens: ik had 148 km-29,9 km/u-284 hms- Antoni lekke band.















    Categorie:Allerlei nieuws
    15-05-2016, 06:57 geschreven door Gino
    Reacties (0)
    12-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moerslag bij St Geertruid

    Hallo fietsmakkers,

    De rit van dinsdag werd naar woensdag verschoven wegens het regenweer vooral in de voormiddag. Dus stonden we vandaag met 8 man aan de start naar Moerslag(St Geertruid). Antoni,-Nino-Pino-Jacky-Guy-Fernando-Berna en ikzelf. De camping in Moerslag net over de grens, werd halte gehouden om iets fris te drinken. Daarna ging het verder naar Maastricht en Elsloo. Over geluk hebben gesproken met de fiets! net op de brug van Maasmechelen schiet de linker cranck los en was het panikeren om mijn evenwicht te houden. Gelukkig verliep alles goed, ik durf er niet aan denken ingeval dit in volle afdaling of zelf bergop zou gebeuren. Altijd fijn om Fernando bij ons te hebben, heeft steeds de juiste gereedschap bij om te helpen, bedankt Fer!!! Na nog 2 lekke banden stopten we voor de verdiende Grimbergen in Zutendaal.  Bedankt mannen voor de rit en het lachen.

    ritgegevens :8 man-105 km-26,95 km/uur-468 hms



    'kleine wasjes, grote wasjes, laat de boel maar draaien....in Winterslag.



    Categorie:Allerlei nieuws
    12-05-2016, 05:26 geschreven door Gino
    Reacties (0)
    08-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eburon classic 2016

    Hallo fietsmakkers,

    Met 6 man stonden we aan de start van de Eburon classic in Hoeselt; Jacky,Berna,Pino,Nino,Fernando en ikzelf. Franco en Antonio vertoeven in "la bella Italia" Stefano kampt met nek problemen en moet noodgedwongen rust nemen,  Rudi en Antoni liggen ook in de lappenmand maar zijn al terug aan het fietsen  en Giorgios zit op moment in het verre Griekenland. Van Zutendaal ging het naar Terkommen in Hoeselt voor de inschrijving, voor 4€ krijg je 2 bevoorradingen in de plaats. Veel werd er gedronken vandaag, hoge temperaturen en het is wat wennen. In zomertenue ging het naar de zoveelste wielertoeristen klassieker doorheen het wondermooie glooiende Haspengouw in Limburg en het land van Hesbaye in Wallonië. Misschien dat de grote meute al vertrokken was maar ik had het gevoel dat er geen overrompeling was van wielertoeristen. De eerste bevoorrading kwam er al naeen 35 km die prima was. Tot daar dan zat ik en mijn fietsmakkers verveeld met piepende en krakende pedalen. Niets is zo vervelend als er iets aan je fiets kraakt of piept. Gelukkig kon je aan de bevoorrading ook "kruipolie"krijgen. Verder ging met een bocht rond Landen terug naar Velm, misschien kwam deze bevoorrading iets te vroeg. Samen arriveerden we terug in Hoeselt met een gemid. van 27 km rond. In Eik in café Welkom werd de nodige vocht terug op peil gebracht. Bedankt iedereen en tot de volgende rit.

    ritgegevens :6 man-133 km(150km voor Genk)-26,9 km/uur-975 hms

    aprés fietsen met " iedereen beroemd acteur" Pino

    even thuisfront bellen..



    Categorie:Allerlei nieuws
    08-05-2016, 06:01 geschreven door Gino
    Reacties (2)
    04-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.José in land van Herve

    Hallo fietsmakkers,

    Geen regen maar natte wegen van de voorbije nacht, jammer dat het zonnetje heel lang op zich deed wachten. Met 6 fietsers :Guy-Jacky-Berna-Franco-Pino en ikzelf, naar het dorpje José midden in het land van Herve. De rit vertrok naar Bilzen en gestaag omhoog tot Bitsingen. De eerste helling de Saint Simeon als een opwarmertje en verder ging het steeds op en af naar Oupey en côte de Richelle. Vandaag volgden de "côtes"zich snel achter elkaar op. Côte de Blegny...Wixhou...Melen.... een voor een mooie klims. Eindelijk in Herve werd er pauze gehouden in "Au Point Chaud" rijsttaart en "smoskes" om de innerlijke mens te versterken. Na al dat lekkers ging het verder naar de laatste en venijnige klim "Voie des Hougnes" een 950 lang en dadelijk van 7,6% tot 14,4% max. Eenmaal op de top ging het in dalende lijn terug naar Zutendaal. Geen gemakkelijke klus, gezien er een stevige wind kwam opzetten. Chapeau voor de krachtpatsers(Franco,Guy,Jacky) die zonder te verpinken het tempo strak hielden. Bedankt mannen !!! 

    ritgegevens :6 man-120 km-25,1 km/uur-1050 hms

    Franco bedankt voor de mooie foto's !!!















    Categorie:Allerlei nieuws
    04-05-2016, 07:46 geschreven door Gino
    Reacties (0)
    30-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.scherpenheuvel

    Hallo fietsmakkers,

    De fietsplannen om naar de mooie klim "Les Waides" te rijden, werd verplaatst naar een latere datum. Deze morgen bleef het maar druppelen,maar dat weerhield "de 6 Flandriens" niet om toch te vertrekken. Antonio-Nino-Berna-Stefano-Jacky en Franco kozen om er een Scherpenheuvel ritje van te maken. Ergens in Hasselt hield het gedruppel zowaar op en het bleef de rest van de rit droog. In Lummen waar de jumping plaats vind dit weekend was het effe door de modder rijden. In Scherpenheuvel werden eerst de kaarsjes aangestoken en vooraleer de terugweg aan te vatten werd er eerst koffie gedronken. Via de Jeugdherbergroute ging het naar Termien bij Eddy voor de Grimbergen en choco.

    ritgegevens :6 man-116 km-26,1 km/uur













    Categorie:Allerlei nieuws
    30-04-2016, 20:44 geschreven door Gino
    Reacties (0)
    29-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Born-Limbricht

    Hallo fietsmakkers,

    Was dat effe schrikken gisterenmorgen, het was droog het zonnetje scheen en zeer uitzonderlijk deze dagen, het zou ook nog droog blijven, maar wel zorgen dat we tegen 15 uur terug binnen zouden zijn, dat was de boodschap. Zodoende met 8 man= Jacky,Guy,Franco,Berna,Pino,Antonio,Nino en ikzelf op de afspraak voor een vlakke rit en niet te ver uit de buurt. Een ritje richting Maaskant en zo de Hollander op zag iedereen wel zitten. Omdat Antonio graag info wilde bij fietswinkel Math Salden werd er een omweggetje gemaakt. Terwijl Antonio binnen aan de balie stond, kon de rest buiten een wafel of banaan binnenwerken. Met een tegenwind en een lekke band voor Guy arriveerden we terug in Zutendaal. Tussen warme choko(donkere of melk) en Grimbergen werden er verhalen opgevist uit de tijd dat er nog gewerkt moest worden. Lachen geblazen in dat zo rustig(tot dan) fietscafé ! Voor zaterdag staat er een ritje richting Voerstreek of Luikse gepland, nog effe naar de weervrouwen luisteren

    ritgegevens : 8 man-94 km-25,6 km/uur







    Categorie:Allerlei nieuws
    29-04-2016, 08:09 geschreven door Gino
    Reacties (0)
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Archief per week
  • 08/01-14/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
    Te Koop
  • IBood
  • Kapaza
  • 2de Hands
  • Dagelijkse koopjes
  • FIETS KALENDERS
  • Go Cycling
  • Fietspromo
  • GEZONDHEID & CONDITIE
  • Testen
  • Trainingsadvies
  • Blessurewijzer
  • Hoogtetraining & Voeding
  • SPEL
  • Redsquare
  • Quizplezier
  • Auto parkeren
  • Fietsvakantie
  • Blog als favoriet !
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    pipopke
    blog.seniorennet.be/pipopke

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!