Fjak@


Image and video hosting by TinyPic

29-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prei en kaas gegratineerd

Prei en kaas gegratineerd

Ingrediënten:

5 aardappelen (Bintje),

6 prei witten,

50 g boter (bakboter),

400 g verse kaas (mager),

1 dl melk (halfvol),

20 g Parmezaanse kaas,

50 g kaas,

1 teentje knoflook,

1 takje tijm, zout

Bereidingswijze:

De aardappelen schillen, bijna gaarkoken en in plakjes snijden

De prei schoonmaken, in ringen snijden en blancheren in kokend water met een beetje zout.

Een ovenschaal invetten met wat boter en vullen met de aardappelen en de prei.

De verse kaas mengen met de melk, beide soorten gemalen kaas, de geperste knoflook en de fijngehakte tijm.

Het mengsel over de groenten gieten.

Gedurende 15 minuten laten gratineren in een op 200 graden voorverwarmde oven.

 


Categorie:Veggie keuken
» Reageer (20)
22-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Couscous met artisjok en walnoten

Couscous met artisjok en walnoten





Ingrediënten:

 

 

300 g couscous,

1 blikje artisjokharten,

5 bosuitjes,

1 grote teen knoflook uitgeperst,

handjevol peterselie, 1-2 el verse dille of 1 tl gedroogde,

1 el verse munt of 1 tl gedroogde,

3 el olijfolie, sap van ½ citroen,

100 g gehakte walnoten,

peper en zout naar smaak.

 



Bereidingswijze:

Breng ruim 1½ kop water aan de kook en voeg de couscous toe, samen met wat olijfolie.

Haal de pan meteen van het vuur en laat de couscous in 5 minuten gaar worden.

Snij de artisjokharten in vieren en de bosuitjes in ringen.

Doe de artisjokstukjes, de bosuitjes, de uitgeperste knoflook, de walnoten, de peterselie, de dille en de munt in een grote saladeschaal en voeg de gare couscous toe.

Maak een dressing van olijfolie, citroensap, peper en zout en giet die over de salade.

Serveer de salade lauwwarm op een bedje van ijsbergsla.


Categorie:Veggie keuken
» Reageer (8)
15-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broccoli in paprika-roomsaus

Broccoli in paprika-roomsaus

 

Ingrediënten:

250 g uien grof gehakt,

3 el zonnebloemolie,

1 rode, 1 groene en 1 gele paprika in stukjes,

2 stronken broccoli in roosjes, de stronk in plakjes gesneden,

250 ml (plantaardige) room,

1 tl groentebouillonkorrels,

zout, peper, kurkuma, fijngehakte peterselie,

           2 tomaten.

Bereidingswijze:

Fruit de uien glazig in de olie

Voeg paprika, broccoli en wat water toe en laat zachtjes gaar stoven.

Voeg daarna de room en groentebouillon toe en breng op smaak met zout, peper en kurkuma.

Breng het gerecht over in een schaal en strooi er de peterselie over.

Snij de tomaten in vieren of achten en schik de tomaatstukjes op de schaal.

           Serveer met gekookte aardappelen.


Categorie:Veggie keuken
» Reageer (18)
21-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frittata met pasta

 

 

Frittata met pasta

 

 

Een frittata is een omelet met Italiaanse slag. Alles kan erin en erop, ook een overschotje pasta met saus, een schep rijst, aardappelen of groenterestjes. Een frittata is geen twee keer gelijk. Maak hem met wat er voorhanden is en vertrouw erop dat het altijd wel zal smaken.

Ingrediënten (voor een grote pan):

5 eieren
Max. 250 g pasta met saus (als je blijft zitten met pasta zonder saus, roer er dan meteen wat pesto of olijfolie en kruiden onder)
Ca. 100 g gare groenten (gekookte broccoli, bloemkool, courgette, asperges...)
Flink handvol platte peterselie en/of basilicum, grof gehakt
Enkele el parmezaan (pas de hoeveelheid aan aan de smaak van de pastasaus)
Peper, zout, paprikapoeder (gerookt paprikapoeder kan hier lekker zijn)
Olijfolie

Bereiding:

1. Verwarm de grill van de oven voor. Roer de eieren los in een grote kom. Meng er de pasta, groenten en kruiden onder. Breng op smaak met parmezaan, peper, paprika en zout.

2. Verhit in een grote pan een laagje olijfolie tot ze begint te roken. Giet er het eiermengsel in en zet het vuur zachter. Bak de frittata tot je hem met een spatel kunt oplichten. Haal de pan van het vuur en laat de frittata nog even garen onder de grill, maar de bovenkant mag smeuïg blijven.

3. Serveer met brood en een salade. Je kunt er nog wat kruiden, kaas, pitjes of zelfs een sausje over sprenkelen.

 


Categorie:Veggie keuken
» Reageer (17)
07-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toast met een salade van vruchten en ricotta

 .

 

Toast met een salade van rode vruchten en ricotta

 

 

 

Ingrediënten voor 4 personen 500 g verse, rijpe aardbeien Enkele takjes rode bessen 500 g blauwe bessen 1 eetlepel kristalsuiker Het sap van een halve citroen 250 g ricotta 8 sneetjes zuurdesembrood Eventueel enkele takjes munt

Bereiding

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in partjes.

Spoel de aardbeien in koud water. Je kan ze ook door een vochtige handdoek rollen.

Verwijder de takjes van de rode bessen en was de blauwe en rode bessen.

Doe de aardbeien en de bessen in een ruime kom en meng ze met de suiker en het citroensap.

Toast ondertussen de sneetjes zuurdesembrood.

Smeer de toast rijkelijk in met ricotta en beleg met de aardbeien en de bessen.

Garneer eventueel met wat munt of citroenmelisse

 


Categorie:Veggie keuken
» Reageer (29)
31-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lenterolletjes met finettes

.



Lenterolletjes met finettes

 

 

 Ingrediënten voor 4 personen Voor 20 stuks 20 rijstvellen 200 g finettes 100 g gemalen citroengras 1 ui 1/2 soeplepel vissaus 100 g rijstvermicelli (gaar gekookt en uitgelekt) 20 slablaadjes 1 bosje munt, 1 bosje koriander 100 g sojascheuten 1/2 komkommer 1 soeplepel Olie, snufje zout, peper en suiker 4 kommetjes 'Vinaigrette' van vissaus Voor een 1/2 liter 'vinaigrette' van vissaus 1/2 liter water 100 g rietsuiker 1 citroen 5 teentjes knoflook 1 klein rood pepertje 2 eetlepels vissaus

Bereiding

Breng het water aan de kook en los hierin de suiker op. Laat 10 minuten op een zacht vuurtje trekken. Laat afkoelen.

Hak de teentjes knoflook en het rode pepertje fijn en roer door het suikerwater. Voeg vissaus en citroensap toe en zet koel weg tot gebruik.

Snipper de ui, snijd de finettes in dunne plakjes. Verhit wat olie in de wok en bak hierin de ui, het vlees en het gemalen citroengras aan. Breng op smaak met vissaus, zout, peper en suiker.

Was en droog de slabladeren. Snijd de komkommer in reepjes. Hak de kruiden en was de sojascheuten.

Dompel de rijstvellen een voor een in een kom heet water. Leg de vellen op een doek.

Beleg met een slablad, vermicelli, vlees, sojascheuten, komkommer en kruiden en rol op. Serveer met een kommetje vinaigrette van vissaus.

Tip: De lenterolletjes worden koud geserveerd.

 


Categorie:Veggie keuken
» Reageer (16)
24-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knapperige pasta met broccoletti en citroen


.



 

Knapperige pasta met broccoletti en citroen

 

 Hoofdgerecht
Nodig (voor 4 personen)



- 250 g champignons
- Enkele takjes citroentijm
- 2 dl witte wijn
- 2 el mascarpone
- 1 teentje knoflook
- 1 handvol peterselie
- 30 g panko (zijn  broodkruimels naar Japaans recept)
- 2 el olijfolie
- 1 citroen
- 600 g verse pasta
- 300 g broccoletti
- Zout en peper

Doen
1. Snijd de champignons in schijfjes en bak deze lichtjes in olijfolie.
2. Voeg hierbij 2 dl witte wijn en geritste tijm.
3. Laat inkoken tot de helft.
4. Voeg hierbij de mascarpone. Kruid met peper en zout en zet aan de kant.
5. Hak de peterselie en snipper de knoflook.
6. Bak deze samen met de panko krokant in een beetje olijfolie.
7. Kook de pasta beetgaar in ruim gezouten water.
8. Snijd ondertussen de broccoletti in stukjes en warm op in de saus.
9. Giet de pasta af en meng met de saus. Voeg wat zeste toe van citroen.
10. Dresseer.
11. Kruid met peper en zout en werk af met het peterseliemengsel.

 


Categorie:Veggie keuken
» Reageer (15)
10-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenaardappel met mascarponevulling .


Ovenaardappel met mascarponevulling

 

 

Mascarpone is zo’n kaas die je doorgaans koopt voor specifieke recepten en waar je daarna geen blijf mee weet omdat hij op een boterham weinig voorstelt. Gebruik hem als een romig bindmiddel voor pastasauzen en risotto’s of maak er deze lichtjes decadente aardappelvulling van. De selder en gedroogde tomaat gaan lekker samen, maar je kunt je ook uitleven met onder meer olijven, allerlei kruiden, paddenstoelen of stukjes gedroogde ham.

Ingrediënten (per persoon):

1 grote aardappel
2 flinke el mascarpone
2 el peterselie
1 el fijngehakte halfgedroogde (‘gekonfijte’) tomaat
1 stengel selderij, fijngehakt
1/2 teentje knoflook of 1 el gehakte bieslook
1 mespunt paprikapoeder, het best gerookt paprikapoeder (pimenton de la vera, zie o.a.
www.gekruid.be
Cayennepeper, zout
Grof zout
Zilverpapier


Bereiding:

1. Verwarm de oven voor tot 220 °C. Was de aardappel en wikkel hem nat in een stukje zilverpapier met een lepel grof zout. Leg hem in de oven en laat hem in 15 tot 25 minuten garen.

2. Meng alle andere ingrediënten tot een smakelijk sausje. Snijd de gare aardappel open en schep er de saus in.

.

 


Categorie:Veggie keuken
» Reageer (27)
05-04-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaatje met peer en gebakken pastinaak




.


Slaatje met peer en gebakken pastinaak

 

 

Ingrediënten (voor 4 personen):

2 grote of 4 kleine pastinaken,
4 handjes rucola,
2 rijpe peren,
100 g noten,
Olijfolie,
Honing,
Peper, zout

Voor de dressing:

150 g gorgonzola (of andere pittige blauwe kaas),
3 el wittewijnazijn,
1,25 dl olijfolie,

Bereiding:

1. Schil de pastinaken en snijd ze in staafjes van ca. 10 cm. Schil de peren en snijd ze in dunne partjes.

2. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Smeer de pastinaakstaafjes in met olijfolie, peper, zout en een lekje honing. Verspreid ze over een bakplaat en rooster ze ca. 20 minuten in de oven, tot ze mooie bruine randjes krijgen. Heb je geen oven, dan kun je ze ook bakken in de pan. Rooster ook de noten in de oven (ca. 10 minuten) of in een droge pan.

3. Maak de dressing. Plet de gorgonzola en roer er de azijn en de olie onder. Breng op smaak met peper en misschien nog wat zout.

4. Schik op elk bord een handje rucola en verdeel er de peer, pastinaak en noten over. Giet wat dressing over de salade en werk af met wat vers gemalen peper..

 

 


Categorie:Veggie keuken
» Reageer (24)
08-03-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Compote van kweeperen .

 

 Compote van kweeperen

Nodig (4 personen):
- 3 kweeperen
- 1 glas zoete witte wijn
- 50 g suiker
- 1 klontje boter van 25 g
- Sap van 1 citroen
- 1 vanillestokje
- 1 stukje kaneel van +/- 4 cm

Bereiding

Was de kweeperen, schil ze en verdeel ze in gelijke, niet al te grote stukken.
Smelt in een kom de boter en stoof hierin de stukjes kweepeer.
Voeg het citroensap toe, de witte wijn, het merg van het vanillestokje, het stukje kaneel en de suiker.
Voeg nu water toe tot de stukken kweepeer helemaal onder staan.
Laat 1 tot 1.20 uur garen zonder deksel. Roer af en toe om en controleer of er extra water moet aan toegevoegd worden. Verwijder het kaneelstokje.
Plet dit alles met een vork tot compote. Als garnituur heb ik eetbare rozenblaadjes gekozen.
Serveer 2 lepels compote met een bolletje vanille-ijs.

Variant

Meng 200 g mascarpone met 2 lepels kweeperencompote en je hebt een verrukkelijk dessert. Kan ook toegepast worden met romige yoghurt. Of heel gewoon: serveren
bij een kaasplank .

 


Categorie:Veggie keuken
» Reageer (29)
23-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van appel, peer en spitskool

 

 Salade van appel, peer en spitskool

 

voor 4personen

2 appelen geschild en in stukjes gesneden
2 Conférenceperen geschild en in stukjes gesneden
¼ spitskool in dunne reepjes gesneden
4 el verkruimelde hazelnoten
100 g zure room
100 g blauwschimmelkaas
2 el rode wijnazijn
water
peper en zout
olijfolie
gemengde verse kruiden naar keuze


Bereidingswijze

Meng de appelen, peren en kool. Verdeel over vier borden. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper. Mix in een blender of met een staafmixer de zure room, schimmelkaas, rode wijnazijn en een scheut water tot een dressing. Smaak af met peper en zout. Giet de dressing over de salade. Werk af met verse kruiden.

 


Categorie:Veggie keuken
» Reageer (12)
09-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roerei met andijvie voor 4 personen.

Roerei met andijvie voor 4 personen.

 

Ingrediënten

·         3 bosuitjes

·         1 zakje verse peterselie (30 g, AH)

·         8 eieren (M)

·         1 zak gesneden andijvie (400 g, AH)

·         3 eetlepels Verstegen Eikruiden (strooibusje a 55 g)

·         Zout

·         4 eetlepels olijfolie

·         1/2 bruin casinobrood

Bereiding:

·         Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden

·         Peterselie fijnhakken

·         Eieren luchtig kloppen

·         Eieren mengen met andijvie, bosui, peterselie, eikruiden en zout

·         In grote koekenpan olie verhitten

·         Eimengsel toevoegen

·         Al omscheppend bakken tot ei gestold en gaar is

·         Intussen brood roosteren

·         Roerei serveren met geroosterd brood

·         Lekker met tomatensalade

 

 

 


Categorie:Veggie keuken
» Reageer (29)
31-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde aubergines en paprika's, pesto met amandelen en Passendale

 .

 

 Gegrilde aubergines en paprika's, pesto met amandelen en Passendale .

 

 

Ingrediënten voor 4 personen stokbrood 4 takjes basilicum 100 g volledige en gepelde amandelen 2 dl olijfolie 100 g parmezaan 1 knoflookteentje 4 sneden Passendale Classic peper en zout.

Bereidingswijze

Meng de amandelen, de parmezaan, het schoongemaakte knoflookteentje en de basilicum.

Voeg er olijfolie aan toe om een gladde pasta te verkrijgen.

Snijd het stokbrood in de lengte door. Rooster het en besmeer het met de pesto, leg hierop de Passendale en de gegrilde groentesoorten.

Je kan zelf de aubergines en paprika's grillen in een grillpan, maar je vindt ze ook terug in alle grootwarenhuizen in de koelrekken. Soms zelfs in de diepvriesafdeling.

Voorbereidingstijd: 25 min.

Bereidingstijd:

15 min.

Serveertip: Als je dit gerecht warm wil eten, mag je het niet te lang in de oven steken, anders verliezen de groenten hun stevigheid.

 


Categorie:Veggie keuken
» Reageer (24)
26-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geitenkaas.

.


Geitenkaas

 Of de geiten van oud premier Leterme hem veel kaas bezorgen, weten we niet. Wat we wel weten is dat de jongste jaren er steeds meer en betere soorten geitenkaas op de markt komen. Naar schatting komt 10 tot 20% van de totale kaasproductie van geitenmelk, de rest is van koemelk. De meeste geitenkazen komen uit de Ardennen, al begint Vlaanderen zijn deel op te eisen. Officieel zijn er drie Belgische geitenkazen: de Chevrin, de brandnetelkaas en de neteling. Uit andere landen komen er natuurlijk heel wat meer soorten.

Voor de eerste bereiding van geitenkaas moeten we een paar duizend jaar terug in de geschiedenis. Grieken en Romeinen waren uitstekende kaasmakers. Qua bereiding is er sinds die tijd niet veel veranderd. Eerst laat de kaasmaker de melk stremmen. Zo wordt de wrongel gevormd die rijk is aan eiwitten, vet en water. Na het laten uitlekken door een fijne doek, wordt de kaas in vormen geperst waar hij 24 uur mag uitlekken. Vervolgens wordt de oppervlakte gezouten. Dat geeft smaak aan de kaas en houdt de ontwikkeling van schadelijke bacteriën tegen. Tenslotte volgt het rijpingsproces dat van enkele weken tot enkele maanden kan duren.

Hoewel nog heel wat geitenkaas ambachtelijk wordt bereid, is de tijd van de ‘boer met geitenwollen sokken’ voorbij. De kleine kaasmakerij bestaat nog, maar steeds meer wordt naar grotere productie overgeschakeld. In Nederland zijn er al bedrijven met 10.000 geiten. De grootste boerderij in ons land werkt met 2000 geiten.

Geitenkaas is erg gezond. Mensen met allergie voor koemelk stappen graag over op geitenkaas. Meestal lukt dat maar veel hangt af van bepaalde eiwitten in de melk, de lactoglobulines, waarvoor men allergisch is. Er zit veel vitamine A in geitenkaas. Hij is ook lichter verteerbaar dan kaas van koemelk.

Het belangrijkste is echter de smaak. Van zacht tot pittig, van zout tot gekruid; geitenkaas neemt een terechte plaats in de keuken. Ongetwijfeld kan dit recept je overtuigen.

Lauw warme salade met geitenkaas, honing en spekjes
Ingrediënten (voor 2 personen)
100 g geitenkaas – 100 g spekblokjes – 250 g gemengde sla – 1 stevige tomaat – 3 eetlepels honing – wat pijnboompitten.

Bereiding:
1. Bak de spekjes op een laag vuur (laat ze niet te hard worden!)
2. Verdeel de sla over de borden. Versier met stukjes tomaat en kruimel er de geitenkaas over.
3. Giet het vet van de spekblokjes, voeg de honing toe en laat goed doorwarmen.
4. Wanneer de honing begint te carameliseren, voeg de pijnboompitten toe en schep direct over de sla. Meteen serveren.

 


Categorie:Veggie keuken
» Reageer (30)
12-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta alla Norma.

.




Pasta alla Norma


Ingrediënten (voor twee personen): 200 g pasta, korte vormpjes; 1 aubergine; 0,5 liter tomatensaus (de passata van Cirio is een aanrader, te vinden in de Belgische supermarkten); 1 teentje look; Olijfolie; 1 blokje groentebouillon; 1 ei, hardgekookt; Enkele blaadjes basilicum; Zout en peper; Parmezaanse kaas of gedroogde ricotta (niet makkelijk te vinden).


Bereiding:

1. Snijd de aubergine in kleine blokjes en frituur ze in olijfolie. Laat ze een kwartiertje uitlekken en besprenkel ze met zout.

2. Kook de passata in olijfolie, voeg een teentje look en een blokje groentebouillon toe.

3. Kook intussen de pasta al dente.

4. Plet het ei in stukjes. Voeg ze toe aan de saus. Voeg ook de aubergines toe, enkele blaadjes basilicum, peper en zout.

5. Meng de pasta met de saus en besprenkel de schotel met Parmezaanse kaas of gedroogde ricotta. Giet er voor het opdienen wat olijfolie over. Als wijn kan er een Ciro Rosso of Rosata bij.

 


Categorie:Veggie keuken
» Reageer (4)
05-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodpudding met chocoladeglazuur

 .

 .

 

 

Broodpudding met chocoladeglazuur

 

 

 

Ingrediënten voor 4 personen 400 g wit of bruin brood 4 dl melk 3 eieren 3 el rozijnen 2 el ontpitte dadels enkele el amandelschilfers Voor het glazuur 100 g poedersuiker 50 g pure chocolade 1 el citroensap.

Bereidingswijze

Breng de melk aan de kook. Doe er het brood, de eieren, suiker, nootmuskaat, vanillesuiker, rozijnen en amandelschilfers bij.

Vet een taartvorm in en giet het mengsel in de vorm.

Bak de pudding goudbruin in een voorverwarmde oven op 180°C.

Maak het glazuur: smelt de chocolade, voeg de suiker en het citroensap toe en strijk het mengsel met een borsteltje uit op de broodpudding.

Maak eventueel nog een wit glazuur van poedersuiker en water en trek daarmee streepjes over het chocoladeglazuur.

Laat de pudding afkoelen en serveer hem. Smakelijk!

 


Categorie:Veggie keuken
» Reageer (29)
29-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zachte Herve gegratineerd met droge vruchten .

.


Zachte Herve gegratineerd met droge vruchten

 

Ingrediënten voor 4 personen:
150 g gemengde salade
1 Hervekaas
160 g paneermeel van peperkoek
200 g gemengde droge vruchten (amandels, hazelnootjes, pimpernoten, druiven, enz.)
1 soeplepel balsamicoazijn
5 soeplepels olijfolie
Zout
Peper
1/2 gehakt sjalotje
1 koffielepel komijn in poeder


Bereidingswijze

De ovengrill voorverwarmen op maximale temperatuur.

De Hervekaas in 4 sneetjes snijden, met peper kruiden en bestrooien met peperkoekpaneermeel.

Voor de bereiding van het peperkoekpaneermeel, enkele sneetjes peperkoek in een goed verwarmde oven leggen, de verharde peperkoek er na 20 minuten uithalen en dan verbrijzelen en verkruimelen.

Onder de grill in de oven plaatsen tot men een mooie kleur bekomt en de kaas goed warm is.

De gemengde salade in een slakom mengen met de olie, de azijn, het 1/2 sjalotje, de komijn, de stukjes gedroogde vruchten, zout en peper.

Over de diepe borden verdelen en de gegratineerde kazen er bovenop leggen.


 


Categorie:Veggie keuken
» Reageer (15)
15-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebakken aardappelen met prei en ei .

 .

 

Gebakken aardappelen met prei en ei .

 

 

 

Ingrediënten voor 4 personen

 

 1 kg aardappelen 4 preistengels 8 eieren 5 eetlepels olijfolie gemalen kaas peper en zout Tip: je kan de prei ook vervangen door andere seizoensgroenten

 

Bereidingswijze

Was de aardappelen grondig en snijd ze in partjes.

Warm de olijfolie in een grote braadpan en bak hierin de aardappelen gedurende 20 minuten, roer regelmatig.

Was de preistengels en snijd het preiwit in dunne ringen.

Voeg bij de aardappelen, kruid met peper en zout en laat 10 minuten meestoven.

Kluts de eieren, kruid met peper en zout en giet over de groenten.

Bestrooi met gemalen kaas, laat het ei stollen en de kaas smelten.

 


Categorie:Veggie keuken
» Reageer (32)
01-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Yoghurtmousse met komkommer en peer.

.


·      
Yoghurtmousse met komkommer en peer


·Wat je in huis haalt:
4 doyenneperen
1 komkommer
4 sinaasappelen
Voor de yoghurtmousse:
200 g uitgelekte yoghurt
20 g suiker
200 g melk
2 blaadjes gelatine
200 g opgeslagen room

·Hoe je het maakt:
1. Los de voorgeweekte gelatine op in de licht opgewarmde melk. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
2. Voeg de yoghurt, suiker en room toe en laat opstijven in de koelkast.
3. Mix 3 peren en 1 geschilde komkommer en laat uitlekken door een koffiefilter. Zet het sap koel.
4. Schil de sinaasappelen en verdeel in stukken.
5. Dresseer alles mooi op het bord en werk af met stukjes peer en sinaasappel.

 


Categorie:Veggie keuken
» Reageer (32)
24-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prei en kaas gegratineerd.

Prei en kaas gegratineerd

Ingrediënten:

5 aardappelen (Bintje),

6 prei witten,

50 g boter (bakboter),

400 g verse kaas (mager),

1 dl melk (halfvol),

20 g Parmezaanse kaas,

50 g kaas,

1 teentje knoflook,

1 takje tijm, zout

Bereidingswijze:

De aardappelen schillen, bijna gaarkoken en in plakjes snijden

De prei schoonmaken, in ringen snijden en blancheren in kokend water met een beetje zout.

Een ovenschaal invetten met wat boter en vullen met de aardappelen en de prei.

De verse kaas mengen met de melk, beide soorten gemalen kaas, de geperste knoflook en de fijngehakte tijm.

Het mengsel over de groenten gieten.

Gedurende 15 minuten laten gratineren in een op 200 graden voorverwarmde oven.


Categorie:Veggie keuken
» Reageer (30)


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Categorieën
  • Bevolking en Biologie (107)
  • Knipsels (91)
  • "KAT RELAX " foto's (9)
  • 50 jaar geleden in de krant. (12)
  • Bloemen, planten,dieren , natuur (239)
  • Dranken allerlei (10)
  • Fjak@'s foto van de week. (126)
  • Fjak@'s sportkatten.. (8)
  • Fjak@'s waargebeurde verhalen. (10)
  • Foto met humor (181)
  • Gedichten (270)
  • geen categorie (28)
  • Geschiedenis uit de oudheid (2)
  • Glutenvrij (4)
  • Humor algemeen (13)
  • Kastelen en speciale plaatsen in Wallonië (9)
  • Kent U dit nog ? (20)
  • Landschappen (4)
  • Op reis (8)
  • PUCKY onze hond een reu . ras : Lhasa Apso (5)
  • Sport (1)
  • Treinreizen (1)
  • Uitdrukkingen (15)
  • Veggie (40)
  • Veggie keuken (41)
  • Verhalen (5)
  • Vroeger en nu. (16)
  • Weetjes en Ideeën (89)
  • Wijn en weetjes over wijn. (9)
  • Woordspeling of zoiets daar omtrent. (10)

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te emailen.


    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!