Jacqueline/floeremutske



 
 
Foto
Foto


 Alle afbeeldingen en gedichten blijven
eigendom van de makers, als er iets
moet verwijderd worden, EMAIL mij
dan AUB ik doe het er direct af.

MEER  VRIENDSCHAP  EN  VERTROUWEN  OP  HET SENIORENNET !!!
Foto
Zoeken in blog


Klik op het ventje, als ik mag
weten dat je op mijn blog bent
geweest

Foto
ikke - 2 jaar
Foto
Astridje
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Mijn schatteke Mattis



Broer 7j Jaimy
Foto
Broer 11j Geoffrey
Foto
Nostalgie
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
antonetta
blog.seniorennet.be/antonet
Liefde is de bron van het leven

24-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Hallo bloggertjes,

Hier nog enkele punten voor een gezond leven...


Langer en gezonder leven met tien kleine aanpassingen

Probeer je buikomtrek onder de 100 centimeter te houden.
Laat je ogen regelmatig testen.
Onderuit gezakt zitten is slecht voor de rug én de nek.
Pilates kan helpen rugklachten te verminderen.
Sardines bevatten quasi onmisbare omega3-vetzuren.

In deze tijden waarin goede voornemens ons rond de oren vliegen, willen wij u een haalbaar alternatief aanbieden. Weg met de strenge (en dus onhaalbare voornemens) en leve de kleine stapjes: ziehier tien kleine veranderingen die uw leven langer, gezonder en draaglijk maken.

1) Flos. Liefst tweemaal per dag en met echte tandflosdraad, dat helpt tegen tandverderf, mondkanker én hartziekten.

2) Laat je ogen nakijken. Niet alleen omdat je met de juiste brilglazen (of lenzen) geen ongevallen kan veroorzaken, ook om diabetes en glaucoom (vroegtijdig) op te sporen.

3) Eet goede bacteriën. Deze ‘probiotica’ zijn onmisbaar voor de spijsverstering en de weerstand. Je vindt ze onder andere in natuuryoghurt.

4) Test je cholesterol. Hart- en vaatziekten zijn een van de grootste doodsoorzaken en een goede indicatie is je cholesterolniveau. Een gouden regel: hoe lager, hoe beter. Elke veertigplusser zou moeten proberen zijn cholestrolniveau onder controle te houden.

5) Zit niet onderuitgezakt. Je rug is er niet bij gebaat. Vermijd ook het dragen van zware zakken. Om je rug te versterken kan je oefeningen doen, waarbij vooral pilates aan te raden is.

6) Beperk je zoutgebruik. Zout is noodzakelijk maar trop is teveel en veroorzaakt ook hart- en vaatziekten. Een kleine aanpassing als de zoutpot niet op tafel te zetten of ongezouten boter eten kan al voldoende zijn.

7) Eet een doosje sardines per week. Op die manier krijg je noodzakelijke omega3-verzturen binnen. Twee porties vis per week op het menu is goed voor het centraal zenuwsysteem én vermindert de kans op hart- en vaatziekten.

8) Verklein je buikomtrek. De buikomtrek wordt als een betere indicator van je gezondheid gezien als een BMI. De grens is 100 centimeter.

9) Train jebekkenbodemspieren. Deze is vooral voor de vrouwen. Te losse bekkenbodemspieren leiden naar urinecontinentie. Dat is fysiek geen bedreiging, maar vele vrouwen raken depressief en hun sociaal leven leidt er onder. Het trainen van deze spieren vindt plaats tijdens het plassen. Probeer het plassen enkele keren te onderbreken en de urine op te houden.

10) Stop plannen en leef in het moment. Denk niet teveel na over wat je wilde doen maar niet gedaan kreeg of over de dingen waar je spijt van hebt. Te veel spijt of onhaalbare doelen zullen je teleurstellen en ongelukkig maken. Daar is het leven veel te kort voor.

24-03-2007 om 23:59 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blondjes
Hallo bloggertjes,

Vind ik tof om dit nu eens te lezen.....

Bewezen: blondjes zijn niet dom

Snit en haarkleur vertellen veel over het karakter.
Vrouwen die met hun lokken spelen, hebben andere bedoelingen. Althans, dat beweren kapselpsychologen uit Amerika. Vrouwen met een staartje signaleren dan weer dat ze onbereikbaar zijn. Voorts zijn blondjes niet dom, maar wel egoïstisch.

Kale mannen
Kapselpsychologie bestaat. De manier waarop we ons haar dragen, vertelt duidelijk veel over ons karakter. Dat geldt evenzeer voor mannen. Kale jongens zijn de beste liefhebbers. Mannen met halflang haar en een middenscheiding zijn vaak vriendelijk, maar onzeker.
Een vent met geföhnd kort haar wordt door de psychologen als ijdel bekeken. Als het om vrouwen gaat, vinden de meeste mannen dames met lang haar en grote, romantische lokken aantrekkelijk.

Haarkleuren

Uit een onderzoek aan de Yale-universiteit werd rond haarkleuren en kapsels heel wat onderzoek verricht. Wat blijkt? Brunettes zijn tegen alle clichés in helemaal niet zo sensibel en conservatief, maar eerder openhartig en ietwat naïef. Een ander conclusie is dat vrouwen met blond haar helemaal niet dom zijn, maar bijzonder sexy, egoïstisch en glamoureus.

Korte coupe
Wie het haar kort laat knippen, heeft daar meestal redenen voor. Vaak is een gestrande relatie of huwelijk de belangrijkste motivatie. Volgens de psychologen is lang haar een typisch vrouwelijk attribuut dat de meeste mannen bevalt. Voor de bruiloft voelen dames zich attractief en zeker. Als hun partner ze heeft laten vallen, dan heeft het geen zin meer lang haar te hebben. Na een stukgelopen relatie signaleren de kortgeknipte vrouwen dat ze van jongens voorlopig hun buik vol hebben.
Vrouwen hebben zelden kort haar. Toch vallen ze met dergelijk kapsel meer op. Ze bezitten moed, power en zijn zelfbewust.
23/03/07 13u59

24-03-2007 om 23:48 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonneolie
Hallo bloggertjes,


Zonneolie met cannabis verkocht in Noorwegen

Een labo in Noorwegen onderzoekt of een zonneolie op basis van cannabisolie een roesverwekkend is. Een verkoper heeft de olie van Australische makelij uit een automaat in het centrum van het plaatsje Levanger moeten halen.

Volgens de Australische producent kan je ongelooflijk bruin worden van de olie. Of het ook waar is en de olie bijwerkingen heeft wordt onderzocht in een labo, meldt adressa.no.


23/03/07 16u38

24-03-2007 om 23:42 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bericht in water
Hallo bloggertjes,

Ben jullie zeker niet vergeten, maar veel problemen, die zeker opgelost zullen worden.

Boodschap in fles amper 500 meter ver in 24 jaar

De fles raakte amper een halve kilometer ver.
Lovisa Granberg merkte tijdens een wandeling een vreemde fles op. De nieuwsgierige studente journalistiek viste de fles uit het water en zag dat er een boodschap instak. Groot was haar verbazing toen ze merkte dat de fles in 1983 op amper 500 meter van de vindplaats in het water gegooid was.

Beetje beschamend
De zusjes Gustafsson 7, 12 en 13 uit Stensö vroegen hun verre familie om hen te schrijven. Granberg ging de meisjes zoeken. Ze kon het telefoonnummer van de vader achterhalen en zo kwam ze bij Viktoria, de jongste van het trio terecht. "Het is eigenlijk een beetje beschamend dat onze fles niet verder geraakt is. Ik wist eigenlijk niet meer dat ik samen met mijn zusjes zo'n fles in het water gegooid heb", aldus Viktoria aan de Zweedse krant Barometern.

23/03/07 15u51


24-03-2007 om 23:40 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
19-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lastige kinderen
Hallo bloggertjes,

Voedsel kan lastige kinderen kalmeren

De spreuk 'Je bent wat je eet' mag dan niet in alle omstandigheden kloppen, dat er een verband bestaat tussen wat kinderen eten en hoe ze zich gedragen, daarvan zijn opvoedkundigen en wetenschappers al lang overtuigd. The Sunday Times maakt nu melding van nieuw onderzoek over het soort voedsel dat hyperactieve of agressieve kinderen kan kalmeren.

Kalmerende vetten
Het onderzoek werd geleid door professor David Benton, een professor in de psychologie aan de universiteit van Swansea die zich heeft gespecialiseerd in voedingproblemen. Zijn ploeg boog zich over de gegevens die de voorbije halve eeuw werden ingezameld over dieet, gedrag en de verbanden daartussen en dat voerde Benton tot de conclusie dat hyperactiviteit kan worden veroorzaakt door het eten dat te weinig "kalmerende" vetten bevat, zoals die zitten in visolie of door het nuttigen van te veel chocolade, zuivelproducten en granen, want die wakkeren "lastig gedrag" aan.

Benton concludeert dat er "dringend nood is aan manieren om kinderen te kunnen identificeren die ongewoon gevoelig zijn voor wat ze eten. De kans dat intolerantie voor bepaalde voeding vaker voorkomt bij kinderen met antisociaal gedrag is daarbij een nuttig vertrekpunt". Maar naast die wetenschappelijke vaststelling heeft Benton ook praktische tips. Zo kunnen lamsvlees, kip en rijst agressieve kinderen kalmeren en hebben ook bananen en appels die uitwerking. (belga/hln)
18/03/07 13u07






19-03-2007 om 21:27 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
18-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Data's het weten waart
Hallo bloggertjes,

Kuren van PC blijven duren, het zal denkelijk een nieuwe worden...

Per toeval ontdekte ik op een kalender data's die soms wel het weten waart zijn.

19 maart : 1966 eddy merckx wint milaan-san-remo;
20 maart : 1947 geboorte André van duin;
21 maart : 1946 geboorte Timothy dalton(james bond);
22 maart : 2001 ongeveer 7085 bedrijven gaan failliet en 25.000 jobs gaan verloren in België;
23 maart : 1925 reeds in dit jaar is men bang dat de Toren van Pisa gaat omvallen;
24 maart : 1930 geboorte Steve McQueen;
25 maart : 1947 geboorte van Elton John.


Tot volegnde week.

groetjes,

floeremutske

18-03-2007 om 19:40 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strandloper?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

12-03-2007 om 23:38 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo lief!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

12-03-2007 om 23:28 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooi lenteweer en nostalgie
Hallo bloggertjes,

Mijn PC heeft zijn kuren, maar ik probeer toch iets te schrijven over dit mooie weer.

De wilgentakjes verpluizen langzaam tot blaadjes, de forsythia begint aan het eerste geel van de lente, de krokussen steken hun kopjes op en in de perenboom zwellen de knoppen langzaam maar zeker.
De appelboom hinkt, zoals ieder jaar, wat aarzelend achterop.
En de blauwe regen en de es wachten er ook nog wat mee.
De wereld ruikt naar versgeploegde grond.
Is er iets dat ZO ruikt?
Ik vind het lekker en ik weet niet goed waarom.
Misschien opdat het een geur is die ik lang geleden in mijn geheugen heb opgeslagen, toen ik als klein meisje naar mijn vader stond te kijken, die spitte.
Hij deed dat zo mooi en zo regelmatig, alsof hij een soort perfecte dans uitvoerde. En hij spitte met zo'n vanzelfsprekend gemak dat hij wel de sterkste man van de wereld moest zijn.
Af en toe dolf hij een potscherf op,  of een stuk steen en één keer een vergane paraplu, die als een raar, verkreukeld insect op het tuinpad lag. Als iets dat had geprobeerd het luchtruim te veroveren en gestraft werd voor zoveel hoogmoed.
'De grond werkt' zei mijn vader dan.
Hij keek ernstig naar mij en dan naar zijn werk. Er dagzoomde een pier, die hevig schrok van het licht en maakte dat hij weer
wegkwam.
Nu zijn het tractoren met dubbele ploegscharen die graven en scheuren het land open tot aan de horizon.
Achter de tractor krijsen de meeuwen.
Al is de stilte er niet meer, de aarde ruikt nog steeds als de aarde toen.
Of maakt mijn neus me wat wijs?

Slaapwel en droom ook eens van vroeger....

floeremutske

11-03-2007 om 23:26 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Hallo bloggertjes,

Maatpak à la Bond terug in

Daniel Craig: het prototype van de moderne, elegante man.
De laatste jaren is 007 een waar stijlicoon geworden. Mannen willen op hem lijken en vrouwen dromen stiekem van een stijlvol geklede jongen als Mister Bond. Zijn look beïnvloedt duidelijk de modebranche. Klassieke pakken en overhemden zijn weer in.

Stijlicoon
Sommigen geven de voorkeur aan de ondeugende Sean Connery, met zijn subtiele chique en smalle silhouetten. Anderen zijn wild van Pierce Brosnan’s mooie uiterlijk, prachtige Italiaanse merkpakken en opvallende Omega horloges. James Bond als personage beïnvloedt zelfs de stijl van celebs, gaande van rapper P Diddy tot popster Justin Timberland.

Klassieker
Mode-experts beamen de trend naar een meer geklede look voor heren. “Mannen kiezen steeds minder voor de sportieve T-shirts en sportschoenen. De jongens verkiezen moderne klassiekers, zoals overhemden en pakken, maar met een twist,” zegt Guy Rapp, algemeen directeur van het Italiaanse schoenenmerk U Roads. “De meest recente Bond, de blonde Engelsman Daniel Craig, is misschien de belichaming van de moderne elegante man, die zichzelf niet al te serieus neemt”.


groetjes,
floeremutske
06/03/07 15u30

07-03-2007 om 16:10 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuisheisdgordel....
Hallo bloggertjes,

Mannetjesspin doet vrouwtje kuisheidsgordel om na seks

Een mannetjesspin doet zijn vrouwelijke partner na de seks een 'kuisheidsgordel' om. Op die manier wil hij zijn succes bij de voortplanting verbeteren. Hij voorkomt dat andere mannetjes de eicellen kunnen bevruchten.

Mannetjes blijken de geslachtsorganen van het wijfje te verstoppen, stellen biologen van universiteiten in Bonn en Hamburg. Zij publiceerden maandag hun bevindingen in het vakblad Behavorial Ecology.

Als een mannetje na de bevruchting loslaat, breekt in ruim 80 procent van de gevallen het topje van zijn geslachtsdeel af. Het stuk zit dan als een kurk in de opening van het vrouwtje. (anp/hln
)
06/03/07 09u55

07-03-2007 om 15:56 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AQUATOPIA leguaan te Antwerpen
Hallo bloggertjes,

Leguaan Mozart schiet ook met één toverfluit vier keer raak

Een leguaan kan het ook nog met slechts één penis.
Mozart, de ondertussen wereldberoemde leguaan van Aquatopia, is erin geslaagd om zijn vier vrouwtjes Truus, Peppina, Bianca en Johnny zwanger te maken. De vrouwtjes zijn deze week volop eieren beginnen te leggen. Binnen twee maanden zullen daar de eerste leguaantjes uitkruipen.

Amputatie penis
Mozart raakte eind januari wereldberoemd toen hij na het paren te maken kreeg met een permanente erectie. Zalfjes en quarantaine mochten niet baten, een amputatie bleek het enige redmiddel te zijn voor de onfortuinlijke leguaan. Gelukkig beschikte de leguaan nog over een tweede penis.

Viriel
Na de paringstijd kregen de verzorgers van Aquatopia al snel in de gaten dat Mozart binnen afzienbare tijd wel eens vader zou kunnen worden. Een van de vrouwtjes begon namelijk overal te graven, een teken dat op zwangerschap zou kunnen wijzen. Deze week begon vrouwtje Truus dan als eerste eieren te leggen. Ze kreeg al snel navolging van de drie anderen. (belga).


groetjes,
floeremutske



07-03-2007 om 15:26 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgelet voor porno via NINTENDO e.a.
Hallo bloggertjes,

Site waarschuwt voor porno op Wii

De christelijke website ThePornTalk.com waarschuwt ouders dat hun kinderen met de Nintendo Wii ook naar pornosites kunnen surfen. Oprichter Mike Foster: "Ouders moeten niet alleen het computergebruik van hun kinderen in het oog houden. Met gameconsoles als de Nintendo Wii en PlayStation PSP kunnen ze ook surfen op het internet, chatten met vrienden, e-mailen én porno kijken."

Veel internetbedrijven - en dus ook pornosites - hebben hun website al aangepast zodat ze ook met de Wii te raadplegen zijn.
01/03/07 08u52

07-03-2007 om 15:20 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gezondheid tip 3
Hallo bloggertjes,
 

Vijf regels tegen constipatie

Constipatie komt heel vaak voor. Ze vormt in 35% van de raadplegingen van volwassenen en 3 tot 5% in de pediatrie een aanleiding om een arts te raadplegen.
 Het zijn echter vooral vrouwen die er last van hebben. Onze voeding en levensstijl spelen vaak een belangrijke rol. Wanneer kan men spreken van constipatie?
 Een normale stoelgang is tussen drie keer per dag en een keer om de drie dagen.
 Er is echter sprake van constipatie als een persoon minder dan drie keer per week stoelgang maakt. Dit is echter een arbitraire definitie. We merken op dat constipatie bij kinderen wordt omschreven als stoelgang die te hard en/of te weinig frequent is.meestal ligt de oorzaak in de voeding
Constipatie wijst zelden op een onderliggende ziekte of een letsel van het spijsverteringskanaal. Deze pistes moeten in geval van een plots optreden van de constipatie of andere symptomen echter wel worden onderzocht. Bij volwassenen is het probleem meestal te wijten aan een slecht aangepaste voeding en aan de levensstijl: een hoog ritme, drukke agenda, zittend leven enz. Bijgevolg zijn hygiënische en dieetaanpassingen meestal voldoende.
 Vijf regels tegen constipatie
--------------------------------------
1) Veel drinken. Vochttekort, waardoor de stoelgang te hard wordt, is een van de belangrijkste oorzaken van constipatie. Men moet s'ochtends vroeg al drinken en daarna tussen en tijdens de maaltijden, minstens anderhalve liter water per dag.
2) Een sedentair leven bestrijden: lichaamsbeweging heeft een gunstig effect op de darmtransit. Een wandeling na de maaltijd is altijd goed. Als dat niet kan, mag het ook op een ander tijdstip. In elk geval moet u elke dag minstens een half uur snel wandelen!
3) Kies voor vers of gedroogd fruit en rauwe of vezelhoudende groenten (pruimen, ananas, peren, asperges…).
4) Eet minstens een keer per week gedroogde groenten.
5) Geef de voorkeur aan meergranenbrood, eventueel afgewisseld met volkoren- of zemelenbrood. Af en toe kunt u een lepel zemelen in uw yoghurt of een glas melk doen.
 
        Goed om weten Er bestaan in het algemeen twee soorten voedingsmiddelen
die constipatie bevorderen.
         De eerste hebben de neiging de darmtransit te vertragen. Het zijn voedingsmiddelen die rijk zijn aan zetmeel (rijst, aardappelen, pasta) en voedingspatronen die teveel suikers (snoep, koekjes, gesuikerde dranken) en te weinig fruit en groenten bevatten.
         De tweede soorten voedingsmiddelen hebben een constiperende werking omdat ze het vocht in de darmen opslorpen. Zo vergroten ze het volume van de stoelgang en daalt de frequentie. Het gaat vooral om bananen, wortelen, kweeperen en rijst

. Isabelle Eustache, bewerkt door C. De Kock, gezondheidsjournaliste

07-03-2007 om 04:40 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-03-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie tekst BZN
Hallo bloggertjes,

ALLEEN DE LIEFDE WORDT RIJKER, ALS JE ZE WEGGEEFT

Liefde, onbaatzuchtige of platonische: is er een vlag die voor méér ladingen gebruikt wordt?  Is er een woord dat meer vergeeld, melig en uitgehold is? 'Liefde' trotseert alle tijden en is altijd 'in', maar wie het woord in de mond neemt, wordt al vlug als soft bekeken en verdacht van goedkoop sentiment. Wellicht zullen we nooit kunnen meten wat het effect is op iemand wanneer hij of zij zich echt bemind weet. Wel zeker is dat geen enkele behoefte sterker is dan het verlangen naar authentieke liefde. Geen enkele beweegreden is krachtiger dan de liefde. Voor echte liefde gaan mensen door een vuur. En het effect van authentieke liefde is 100% zeker sowieso positief.
Liefde kan enkel bestaan in relatie met 'iemand' of 'iets'. Om er te 'zijn' moet ze gegeven worden. Of het nu om eigenliefde, de liefde voor een huisdier, een bloem of een mens gaat, ze kan niet bestaan zonder geschonken te worden. Zelfliefde gevoed door een gezonde dosis zelfwaarde is goed. Maar meer dan zelfliefde is het de liefde die we van een ander ontvangen die echt iets met ons doet.
Een babychimpansee die zijn moeder verloor, klampte zich systematisch vast aan het verwarmde en harige deken dat hem aan zijn moeder herinnerde, terwijl het dier de -veel te koele- papfles afwees. Blijkbaar is de drang naar liefde  sterker dan de nood aan voedsel. Wie van liefde verstoken blijft, kan wegkwijnen. Omgekeerd kan niemand teveel bemind worden. Voor het belangrijkste in het leven zijn we kortom op elkaar aangewezen.

En geven is hier de beste manier om te krijgen.

groetjes,
floeremutske

01-03-2007 om 23:52 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te snel eten......
Hallo bloggertjes,

Te snel eten maakt dik

Eten doen we tegenwoordig in 14 minuten en 27 seconden én meestal alleen. Twintig jaar geleden was het anders: gezellig tafelen duurde gemiddeld 33 minuten en liefst met anderen. Een bedroevende trend, want snel eten werkt in de eerste plaats obesitas of zwaarlijvigheid in de hand.

Boosdoener
Obesitas is één van de meest gevreesde gezondheidsproblemen in vele landen. Britse onderzoekers wijten het gebrek aan tijd om maaltijden klaar te maken en op te eten, als één van de grote boosdoeners. Slechts één op tien mensen neemt meer dan een half uur de tijd, terwijl zeven op de tien het eten verorberen in minder dan 15 minuten. Velen eten zelfs niet meer aan tafel, maar nemen plaats achter de tv of de computer. Al even ongelukkig is dat tijdens een maaltijd gelezen, geschreven of zelfs gepraat wordt aan de telefoon.

Samen tafelen

Voedingsdeskundigen pleiten ervoor dat families opnieuw samen leren tafelen. In de eerste plaats omdat deze maaltijden vaak stukken gezonder dan de snacks die snel voor tv worden gegeten. Ze bevatten te weinig voedingsstoffen, vragen te veel energie en vetten, terwijl gezonde maaltijden een dagelijkse prioriteit verdienen.
28/02/07 20u05

01-03-2007 om 00:03 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citaten over de liefde
 Hallo bloggertjes,

- Liefde bestaat niet uit naar elkaar kijken,
maar uit samen in dezelfde richting kijken;

- Liefde is een kwestie van oneindige vergevingsgezindheid, een tedere blik die een gewoonte wordt;

- Ware liefde is iets wat begint wanneer er niets wordt terugverlangd;

- Alleen met onze geliefden verdoen we met opzet onze tijd - het puurste teken dat we van iemand houden, is als we ervoor kiezen om samen met hem of haar de tijd nietsdoend door te brengen terwijl we productievere dingen zouden kunnen doen.


Slaapwel en droom zacht van de liefde,

floeremutske

01-03-2007 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-02-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Windows Vista
Hallo bloggertjes,

Weer lek gevonden in nieuwe Windows

Een nieuw lek, met een gemiddeld risico, werd ontdekt in de nieuwe Windows Vista. Volgens Marc Maiffret, directeur van eEye Digital Security vormt het lek geen grote bedreiging omdat een hacker de controle van de pc niet kan overnemen. Wel kan een gewone gebruiker zichzelf de rechten van een beheerder toe-eigenen.

Een standaard gebruiker heeft minder vrijheid in Vista om instellingen en dergelijke te veranderen. Door het lek, een van de eerste lekken in Windows Vista, kan de gebruiker zichzelf meer rechten geven.

28-02-2007 om 23:58 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenliefde
Hallo bloggertjes,

Tijgers en orang-oetans worden dikke maatjes in Indonesische zoo

Tijgers hebben opvang gevonden bij orang oetans maar de pret zal van korte duur zijn.
Een bijzondere vriendschap. In een dierentuin in Indonesië zijn de twee Sumatraanse tijgerwelpen Dema en Manis van een maand oud onafscheidelijk met Nia en Irma, twee vijf maanden oude baby-orang-oetans.

Verstoten
Omdat de vier vlak na de geboorte door hun moeders werden verstoten, werden ze samen in een ruimte gezet om elkaar wat gezelschap te houden. Dat bleek zo goed te klikken, dat ze nu met elkaar stoeien, elkaar plagen, en tegen elkaar aankruipen wanneer ze samen een dutje doen. Volgens een verzorgster is er tijdens de vriendschap, die nu al een maand duurt, nog van geen enkel geweld sprake geweest. In het Indonesische regenwoud, de natuurlijke habitat van de dieren, zou deze situatie ondenkbaar zijn.

Korte duur
Helaas zijn de aandoenlijke taferelen maar van korte duur. Voor hun natuurlijke instincten goed en wel ontwikkeld zijn zullen de dieren van elkaar gescheiden worden. Tijgers beginnen met drie maanden namelijk vlees te eten. Zowel de Sumatraanse tijger als de orang-oetan is een bedreigde diersoort. (novum)
28/02

28-02-2007 om 23:55 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het moet je maar overkomen
Hallo bloggertjes,

Bejaarde vindt handgranaat tussen boodschappen

Een Italiaanse vrouw kreeg gisteren de schok van haar leven toen ze tijdens het schillen van de aardappelen een handgranaat uit vermoedelijk de Tweede Wereldoorlog aantrof. De 74-jarige vrouw had op de markt een zak aardappelen gekocht en die thuis in een bak water gelegd. Na verwijdering van modder bleek tussen de piepers een explosief te zitten.

De vrouw waarschuwde haar buren, die vervolgens de politie belden. De handgranaat werd woensdag in een park tot ontploffing gebracht. Volgens het Italiaanse persbureau ANSA is de granaat waarschijnlijk uit Frankrijk afkomstig, net als de aardappelen. (novum)
28/02/07 21u14

28-02-2007 om 23:51 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)


2h7dq10.jpg

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.





klappieiv6.jpg


Bedankt Roosje




Gastenboek
  • Pest Control
  • The Camelo
  • Alexa123
  • Alexa123
  • Alexa123

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Welkom bij De Vrolijke Bloggers
    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Een interessant adres?

    Filmsterren uit de oude doos Marylyn Monroe
    Foto

    Foto

    Foto

    Clark Gable


    Foto

    Foto

    Linda Evans (Dynasty soap)
    Foto

    Doris Day ' mijn favoriete!!!)
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Jeff Chandler


    Foto

    Foto

    Errol Flynn



    Foto

    Montgomery Clift
    Foto

    Ester Williams


    Foto

    Ava Gardner
    Foto

    Lauren Bacall
    Foto

    Lana Turner
    Foto

    Mijn vrienden Awards
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren
  • magic transfers cabo (magictrans1321)
        op
  • Blue Gadgets (Blue Gadgets)
        op
  • Blue Gadgets (Blue Gadgets)
        op
  • Blue Gadgets (Blue Gadgets)
        op
  • Econixdigital.com (Azan)
        op
  • Econixdigital.com (Azan)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • socialintech (dominic)
        op
  • socialintech (dominic)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • techroboting (techroboting)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • techroboting (techroboting)
        op
  • techroboting (techroboting)
        op
  • gamesspecial (gamesspecial)
        op
  • gamesspecial (gamesspecial)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • luxury cars rental service in islamabad (luxury cars rental service in islamabad)
        op
  • Multi-Techno (multitecno09)
        op
  • Multi-Techno (multitecno09)
        op
  • The Oristiq (The Oristiq)
        op
  • Fashionterest (fashionterest)
        op
  • Fashionterest (fashionterest)
        op
  • Luxury Homies (luxuryhomies)
        op
  • Victoria (branding)
        op
  • Victoria123 (real)
        op
  • Victoria (legal)
        op
  • Victori (health)
        op
  • Victoria (brand)
        op
  • brand (Victoria)
        op
  • https://gamesspecial.com/ (Courtney Parker)
        op
  • luxurycarskarachi12 (luxurycarskarachi12)
        op
  • luxurycarskarachi12 (luxurycarskarachi12)
        op
  • common finance terms (luxury123)
        op
  • luxury123 (arts idea)
        op
  • luxury (travel tourism sector)
        op
  • luxury123 (cbd oils drops)
        op
  • luxury (luxury123)
        op
  • Hamdan Rent a car (Najeeb ullah)
        op
  • valley (luxuryhomesideas)
        op
  • valley (safebusinessway)
        op
  • valley1 (best shopping)
        op
  • valley (real estate)
        op
  • valley (real estate)
        op
  • fitness (health related)
        op
  • valley (outreach)
        op
  • dramacool (dramacool)
        op
  • clinicjarahi (clinicjarahi)
        op
  • webnegah (webnegah)
        op
  • hamid (hamid)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • CpdA uit woestijnplant (Maike)
        op Cortisone
  • roger (joged)
        op
  • woke bro (joge)
        op
  • Alsof ik hier moest zijn (Maarten)
        op Lang geleden....
  • Nacht groetjes (Trucker_John & Zeno_Blog)
        op Lang geleden....
  • Ha je leeft nog (Lana & Pip)
        op Lang geleden....
  • Lieve middaggroetjes (valerieke)
        op Ben jullie zeker niet vergeten.
  • Lieve Dinsdag groetjes (valerieke)
        op Ben jullie zeker niet vergeten.
  • jacqeuline (steffie)
        op
  • Groetjes uit Koekelare (Rafsduivenloft)
        op Fraude
  • dag Jacqueline (klaproosje1)
        op Marie Rose Morel
  • Lieve groetjes vanuit De Klinge (Lana & Pip)
        op Marie Rose Morel
  • PPSJES LINK NAAR ONZE UITSTAPPEN EN NOG VAN ALLES (GEORGES)
        op Verdriet

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!