Jacqueline/floeremutske



 
 
Foto
Foto


 Alle afbeeldingen en gedichten blijven
eigendom van de makers, als er iets
moet verwijderd worden, EMAIL mij
dan AUB ik doe het er direct af.

MEER  VRIENDSCHAP  EN  VERTROUWEN  OP  HET SENIORENNET !!!
Foto
Zoeken in blog


Klik op het ventje, als ik mag
weten dat je op mijn blog bent
geweest

Foto
ikke - 2 jaar
Foto
Astridje
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Mijn schatteke Mattis



Broer 7j Jaimy
Foto
Broer 11j Geoffrey
Foto
Nostalgie
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
jos_hobbys_interesses
blog.seniorennet.be/jos_hob
Liefde is de bron van het leven

27-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezondheid
Hallo bloggertjes,

Wandelen is heel fijn tot je voeten vol blaren zijn.

eerste hulp, help jezelf     (overzichtslijst)
Tips om blaren voorkomen

Blaren ontstaan door langdurige of hevige wrijving van de huid. Meest voorkomende plek zijn is de voet (bij wandelen, lopen, voetballen, skiën, enz.). Knellende schoenen, de naad van een sok of een plooi in de kous, zand of een steentje in de schoen zijn aanleidingen van wrijving. Ook plotseling stoppen op te harde vloeren, bv. bij basketbal of tennis, verhoogt de wrijving met de schoen en is een oorzaak van blaren. Spitten, hout hakken, roeien, tennissen en rolstoelsporten geven vooral blaren waar het materiaal het meest stevig tegen de hand drukt. Fietsers krijgen dan weer blaren op de billen door de wrijving van het zadel.
Deze tips betreffen vooral blaren op de voeten, maar ze kunnen ook helpen om bv. blaren aan de hand te voorkomen.
Blaren zijn niet specifiek iets voor beginnende wandelaars. Ook getrainde lopers kunnen er hardnekkig last van blijven houden. Tal van factoren spelen een rol: een vochtige huid en warme omstandigheden verhogen bv. de kans op blaren. Bovendien is niet iedereen even gevoelig voor het ontstaan van blaren: wat bij de ene helpt, zal voor de ander geen oplossing zijn. Maar er zijn wel enkele algemene tips om blaren te voorkomen, zaken waar je op moet letten voor je op stap gaat:

• Laat de huid langzaam wennen aan de druk of wrijving. Meteen een hele dag rondlopen met nieuwe schoenen of in één ruk de hele tuin omspitten, is af te raden. Voer daarentegen de activiteit geleidelijk op, zowel in tijdsduur als in intensiteit.

Schoenen
• Zorg voor goed passende en ingelopen schoenen. De voeten mogen niet te veel speelruimte hebben.
• Leren schoenen ademen beter dan kunststof, wat vooral tijdens warm weer te merken is, en zetten zich na verloop van tijd volgens de voet.
• Een schoen moet aangepast zijn aan de ondergrond waarop je wandelt. Ook al is het warm, sandalen op een steenachtige ondergrond zorgen voor sterke wrijving.
• Span ze goed aan, maar je tenen moeten vrij kunnen bewegen

Sokken
Draag een zeer dunne synthetische sok zonder naden aan de binnenkant en draag daarover een dikkere, naadloze sok.
Voor sommige sporten (bv. tennis) worden er aangepaste sokken verkocht. Ze zijn verstevigd op specifieke risicoplekken, waardoor de wrijving vermindert en de kans op blaren afneemt.

Inlegzolen
In sommige gevallen kunnen inlegzolen blaargevoelige plaatsen ontlasten. Laat je adviseren in een goede buitensportzaak. Slechte inlegzolen kunnen het probleem verergeren.

Tapen
Gevoelige plaatsen kun je afplakken met speciale pleisters tegen blaren (genre Compeed), kleefpleister, sporttape of een beschermende huidspray. Ze schermen de huid af tegen rechtstreekse wrijving en helpen om de druk over een groter oppervlak te spreiden. Vermijd dat er ribbels ontstaan, kunnen deze juist weer blaren veroorzaken. Een Compeed pleister moet voor het aanbrengen altijd één minuut opgewarmd worden in je handpalmen.
Span de tape ook niet te strak aan, zodat u de bloedtoevoer niet afsnoert. Knip daarom eerst een stukje van het rolletje en plak het daarna pas op de huid.

Voetverzorging
• Was je voeten alleen met koud water en zónder zeep. Anders wordt de huid zachter. Droog de huid tussen uw tenen goed af en laat uw voeten even aan de lucht drogen alvorens uw sokken aan te doen.
• Laat eelt regelmatig wegnemen door een voetverzorger. Te veel eelt kan aanleiding geven tot blaren. Bovendien zijn blaren onder eelt pijnlijk en moeilijk te behandelen.
• Gebruik eventueel talkpoeder om tussen uw voet en de sok te strooien. Blaas het overtollige poeder wel weg, anders gaat dit klonteren. Herhaal dit ook tijdens de wandeling.
• Smeer je voeten eventueel in met vaseline of uierzalf. De huid wordt hierdoor gladder, maar minder week, omdat het vet vocht tegenhoudt.
• Tijdens de middagstop: trek je schoenen en sokken even uit. Hierdoor kan overtollig vocht verdampen. Maak je voeten eventueel nat met koud water. Droog ze zorfgvuldig af. Eventueel kun je je sokken daarna verwisselen of binnenstebuiten dragen.
• Na de wandeling: direct schoenen en sokken uit. Voeten spoelen in koud water.
 
gezondheidsnieuws.

  

27-05-2008 om 14:35 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Depressie
Tot morgen bloggertjes ik kruip er ook onder.... slaap lekker.

Zon verhelpt depressie bij ouderen

Hoe minder vaak senioren buiten komen, hoe meer kans ze hebben op een depressie. Dat meldt de Telegraaf. Vooral de vitamine D, die wordt aangemaakt onder invloed van zonlicht zou een rol spelen.

Het Nederlandse VU medisch centrum hield een onderzoek bij 1.282 ouderen. Ongeveer een op zes 55- tot 85-jarigen kampt met een depressie. Zij hadden gemiddeld 14 procent minder vitamine D in het bloed dan ouderen zonder depressie.

Daaruit besluiten de onderzoekers dat ouderen met een depressie vaker naar buiten zouden moeten gaan, een wandeling of een fietstochtje maken. Dat vergroot immers de kans op blootstelling aan zonlicht, en dus de aanmaak van vitamine D. (edp

27-05-2008 om 00:34 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flirten
Welterusten bloggertjes,

Flirten via mail is vaak teleurstellend

Kies voor een informeel afspraakje zoals het drinken van een kopje koffie.
Iemand die jou hart via mail heeft veroverd, is daarom niet in het echte leven de ware voor jou, blijkt uit Australisch onderzoek. Vooral vrouwen die een geliefde op het web zoeken, vallen te vaak voor lieve woorden.

"Vrouwen gaan te snel iets voelen voor mannen enkel op basis van de mails die ze krijgen. Wanneer ze die persoon dan in het echt ontmoeten, hebben ze zo'n hoge verwachtingen dat ze enkel teleurgesteld kunnen worden.

Honderden reacties
Vooral vrouwen zijn hier heel vatbaar voor omdat ze vaak honderden reacties krijgen op hun internetprofiel.", zegt onderzoeker en relatiepsycholoog Matthew Bamblin na zijn onderzoek op meer dan 100 mensen die via het web op zoek waren naar een relatie.

Wat zoek je?
"Het is erg makkelijk te vergeten wat je zoekt in een potentiële partner als er 300 mensen zijn die je willen ontmoeten.", aldus Bambling. "Dan kies je er degene uit die je aan het lachen brengt of die de rad van tong is in zijn antwoorden. Maar dat betekent niet dat deze persoon daarom de juiste is voor je. Het wil gewoon zeggen dat ze enkele goede openingszinnen op mail kunnen zetten." Balding raadt mensen aan om voor ze op zoek gaan te bedenken naar wat voor iemand ze op zoek zijn .

Mensen die hun profiel op het internet zetten, stellen zichzelf wat beter voor dan ze werkelijk zijn. Vervolgens creëren we dan een fantasiebeeld van die persoon. Ontmoet je hem dan in het echt, word je vaak teleurgesteld.

Emotionele moeite
Balding: "Veel van de mensen die deelnamen aan het onderzoek vertelden me dat de persoon die ze in het echt hadden ontmoet, helemaal niet leek op het beeld dat ze ervan hadden. Maar dan hebben ze er al emotionele moeite in gestoken, waardoor ze toch doorzetten met het afspraakje. De gevolgen kunnen dan ook desastreus zijn."

Afspreken
Daarom raadt Bambling aan om ze snel mogelijk af te spreken. Zo voorkom je dat je te hoge verwachtingen hebt en teleurgesteld wordt. Verder kies je best voor een informeel afspraakje zoals een koffietje gaan drinken dan een duur etentje waardoor je bepaalde verplichtingen tegenover die persoon gaat voelen. (ep)
22/05/08 16u03

27-05-2008 om 00:22 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene thee
Goedenacht bloggertjes,

Voor wat groene al niet goed is....

Groene thee verhelpt stinkvoeten

Schoenzolen van gerecycleerde groene theebladeren zijn hét wondermiddel tegen stinkvoeten: ze absorberen de slechte geuren én verspreiden een 'zacht parfum'. Bijkomend voordeel: de zolen zijn soepel en houden bacteriën uit de schoenen. Een Japanse fabrikant deed de ontdekking

De schoenzool wordt gemaakt van de groene theebladeren die gerecycleerd worden na het vullen van twee vijfhonderd milliliter flesjes met groene thee.

De theebladeren komen uit de productie van Itoen, de grootste distributeur van groene thee in Japan. Bij de gerecycleerde theebladeren wordt gekookte hars en een soepel en onverslijtbaar materiaal op basis van rubber toegevoegd. (belga/edp)
23/05/08 17u33

27-05-2008 om 00:19 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
25-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.illusie

Een illusie is een schijnbare werkelijkheid of een onjuist idee van de werkelijkheid. Het beeld dat iemand van de werkelijkheid heeft is gebaseerd op diens waarnemingen via de zintuigen en verwerking van deze signalen in de hersenen.


                                                                    3 dezelfde auto's op een rij.
                                                                      Ze zijn exact even groot...
                                                           Meet het maar na met een latje of zo .

Van mijn scheurkalendertje
Er zitten drie poezen zich te pletter te drinken aan de bar ,omdat ze geen werk meer hebben
1e poes ik zou graag bij Stabilac werken:'s morgens mel, s'middagsmelk,en 's avonds melk !
2e poes:Ik zou liever bij Whiskas werken:'s morgens Whiskas, s'avonds Whiskas ,'s avonds Whiskas
3e poes:ik wil bij Jupiler gaan werken ....
De andere 2 poezen;"Hoezo,Jupiler ???
3e poes :Wel,'s morgens ne kater,'s middags ne kater,en 's avonds ne kater !!! 
.

en slaapwel bloggertjes en goei weekeind

25-05-2008 om 00:29 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
23-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.na hen zien op TV
als dit maar lukt ??? Ik hoorde dit liedje zo graag



en je kunt het zelfs meezingen

Mijn hemel blauw met gouden harp
Mijn wolkentorens, ijskristallen
Kometen, manen en planeten,
aah alles draait om mij
En door de witte wolkenpoort tot diep onder de golven
 Boort mijn vuur, mijn liefde, zich in de aarde
En bij het water speelt een kind
En alle schelpen die het vindt gaan blinken als ik lach
'k Hou van je warmte op mijn gezicht
Ik hou van de koperen kleur van je licht
Ik geef je water in mijn hand
En schelpen uit het zoute zand
Ik heb je lief, zo lief
Ik scheur de rotsen met mijn stralen
Verhoog de meren in de dalen
en Onweersluchten
doe ik vluchten, aah als de regen valt
Verberg je ogen in een hand
Voordat m'n glimlach ze verbrandt
M'n vuur, m'n liefde, mijn gouden ogen
't Is beter als je nog wat wacht
Want even later komt de nacht
en schijnt de koele maan De nacht is te koud, de maan te grijs
Toe neem me toch mee naar je hemelpaleis
 Daar wil ik zijn alleen met jou
En stralen in het hemelblauw
 Ik heb je lief, zo lief
Als ik de aarde ga verwarmen
Laat ik haar leven in m'n armen
Van sterren weefde ik het verre, aah het noorderlicht
Maar soms ben ik als kolkend lood
 Ik ben het leven en de dood
In vuur, in liefde, in alle tijden
M'n kind ik troost je, kijk omhoog
Vandaag span ik mijn regenboog
Die is alleen voor jou Nee nooit sta ik een seconde stil
 'k Wil liever branden neem me mee
Geen mens kan mij dwingen wanneer ik niet wil
Wanneer je vanavond gaat slapen in zee
Geen leven dat ik niet begon En vliegen langs jouw hemelbaan
Je kunt niet houden van de zon Ik wil niet meer bij jou vandaan
Ik heb je lief, zo lief Ik heb je lief, zo lief Ik heb je lief, zo lief


slaap wel bloggertjes

23-05-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (1)
21-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.na optreden teleurstelling

Ishtar overleeft halve finale Eurosong niet



De Griekse Kalomira had blijkbaar meer troeven om de kijkers te overtuigen. 

En straks lekker  slapen !!!


21-05-2008 om 19:18 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even naar een mooi liedje luisteren

Zonder commentaar luister maar
 

Presentator Peter Van De Veire van de populaire radiozender Studio Brussel maakte een lied over de crisis (De pers wordt zot/de koning drinkt/Het land gaat splitsen/Peter zingt).

Beluister het lied van Peter Van De Veire:

21-05-2008 om 18:32 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ook de panda's slachtoffer !!!
Er zullen na de vele mensenslachtoffers ook nog vele andere dieren gesneuveld zijn , toch nog sympathiek dat ze daar in china ook aan dachten . 

 

21-05-2008 om 18:30 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.van het songfestival vannavond
 

Belgisch/Vlaamse bijdrage aan Songfestival

SERBIA_MUSIC_EUROVIS_20080519_164605.555.jpgO Julissi van Ishtar, vanavond de Belgische bijdrage aan het Songfestival, wordt gezongen in een fantasietaal. Dat biedt weinig aangrijpingspunten voor een taalrelletje, zou je denken. Een verslaggever van de BBC probeerde het toch tijdens een bezoek aan de redactie van de Vlaamse krant De Standaard.

Peter Vantyghem van De Standaard schrijft vandaag: ,,En dat imaginaire taaltje van Ishtar dan, was dat dan niet bedoeld om de taalproblemen te overstijgen die het land zo in een houdgreep houden? Het heeft ons enige moeite gekost om uit te leggen dat de bedoelingen van Ishtar in deze niet communautair zijn, maar enkel esthetisch.”

Ondertussen is een filmpje van een repetitie van Ishtar in Belgrado succesvol op youtube. Dat heeft even niks met taal te maken, en ook niet met muziek, maar alles met het feit dat de jurk van de zangeres afzakte tijdens het zingen. Een nipple gate à la Janet Jackson leverde dat niet op: ze droeg gelukkig nog een bh. Afwachten of Ishtar vanavond ook succesvol is.

20-05-2008 om 19:02 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (3)
18-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.China 2
Goedenacht bloggertjes,

Drie dagen van nationale rouw in China

De Chinese regering heeft zondag drie dagen van nationale rouw afgekondigd uit solidariteit met de slachtoffers van de verwoestende aardbeving van maandag. Maandag om 14.28 uur, exact een week na de ramp, worden drie minuten stilte in acht genomen. Over het hele land zullen sirenes weerklinken, zo meldt de regering op haar website.

Het epicentrum van de aardbeving lag in het district Wenchuan in de provincie Sichuan, in centraal-China.

(belga) - De aardbeving met een kracht van 7,9 op de schaal van Richter trof maandag het zuidwesten van China en heeft officieel aan meer dan 32.000 mensen het leven gekost. De Chinese autoriteiten vrezen dat het dodental nog kan oplopen en houden rekening met meer dan 50.000 slachtoffers.

Chinese internetgebruikers kunnen inmiddels op een speciaal daartoe opgerichte website hun laatste eer betonen aan de slachtoffers door er virtuele bloemen achter te laten. De website www.china5000.org.cn/flower is sinds zondag 14.28 uur plaatselijke tijd - het moment waarop de aardbeving zich voordeed - online. Bezoekers kunnen er ook een boodschap achterlaten. Rond 18.30 uur plaatselijke tijd hadden al meer dan 34.500 internetgebruikers dat gedaan.

Naschok 

Zondagochtend werd het getroffen gebied nog opgeschrikt door een zware naschok. Het is de laatste in een hele reeks naschokken die volgden op de aardbeving van maandag, zo meldt het Amerikaans Instituut voor Geofysica (USGS). 

De naschok had een kracht van 6 op de schaal van Richter en deed zich voor aan de grens met de provincies Sichuan en Gansu, op een diepte van 10 km, aldus het instituut.

De naschok eiste opnieuw minstens drie doden en vijftig gewonden.

Aljazeera heeft beelden van de naschok:

 

De ramp heeft het leven gekost aan 32.477 mensen. Dat blijkt uit de meest recente, voorlopige balans die zondag, zes dagen na de verwoestende natuurramp, werd vrijgegeven door het Chinese persagentschap Nieuw China. De Chinese autoriteiten vrezen dat het dodental nog kan oplopen en houden rekening met meer dan 50.000 doden.

De autoriteiten telden ook 220.109 gewonden, aldus het agentschap dat de regering citeert. Een vorige balans maakte melding van 28.881 doden.

Regen 

Het Chinese meteorologisch centrum voorspelt de komende dagen hevige regenval in het gebied dat door de aardbeving is getroffen en waarschuwt voor aardverschuivingen die de reddingsoperaties kunnen bemoeilijken.

De provincies Sichuan, Chongqing, Gansu et Shaanxi zullen dinsdag en woensdag getroffen worden door hevige regens en onweer, zo meldt het centrum zondag in een communiqué op zijn website.

Bovendien zal het ook erg warm worden in deze gebieden met temperaturen tussen 25 en 30 graden Celsius, luidt het nog.

13:44 - 18/05/2008

18-05-2008 om 23:56 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.China
Goedeavond bloggertjes,

Wat daar in China gebeurd is verschrikkelijk, wat leven wij toch in een bijzonder landje.

Hevige regenval verwacht in rampgebied China

Het Chinese meteorologisch centrum voorspelt de komende dagen hevige regenval in het gebied dat door de aardbeving is getroffen en waarschuwt voor aardverschuivingen die de reddingsoperaties kunnen bemoeilijken. De provincies Sichuan, Chongqing, Gansu et Shaanxi zullen dinsdag en woensdag getroffen worden door hevige regens en onweer, zo meldt het centrum. Bovendien zal het ook erg warm worden in deze gebieden met temperaturen tussen 25 en 30 graden.

Lijken
Bij de aardbeving van 12 mei zijn al zeker 32.400 doden gevallen, maar er liggen nog altijd duizenden mensen onder de brokstukken. Zes dagen na de aardbeving hebben reddingswerkers vandaag nog enkele overlevenden gevonden, maar meestal worden er enkel lijken vanonder het puin gehaald. In de ziekenhuizen en veldhospitalen worden momenteel zo'n 122.000 slachtoffers behandeld.

Urine
Eén overlevende die na 100 uur nog vanonder het puin was gehaald, vertelde dat hij zijn eigen urine had gedronken en zich had gevoed met papieren zakdoekjes en sigaretten om in leven te blijven. Volgens de Chinese media werden na de zwaarste aardbeving van de 20ste eeuw, in 1976, tot tien dagen na de beving nog overlevenden gevonden.

Reddingswerkers
De Chinese president Hu Jintao bedankte intussen voor alle hulp vanuit het buitenland en riep de reddingswerkers op om alle middelen in te zetten om ook dorpen die van de wereld zijn afgesneden, te bereiken. Desnoods moeten soldaten te voet drinkwater en voedsel naar de dorpen brengen. (belga/lpb)
18/05/08 20u31

18-05-2008 om 23:48 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
17-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niksen
Nogmaals Slaap lekker en droom zacht,


Niksen is een kunst

Zomaar uit het raam staren. Schaamteloos in de zetel ploffen of in de hangmat neerduiken. Het zijn maar enkele dingen waar we tegenwoordig nog zelden tijd voor maken.

Wie kinderen heeft of een druk bestaan leidt, moet overal en altijd bereikbaar zijn. Steeds zijn we bezig met het boodschappenlijstje op te stellen of de weekplanning in ons hoofd te drammen. Nergens aandenken, loslaten en genieten is niet meer aan de orde.

Voordelen
Helaas, want vijf minuten nietsdoen werkt geestverruimend, laadt de hersens op, brengt ons opnieuw in balans, geeft energie, laat je tot jezelf komen waarna je beter presteert.

Oefenen
Het lijkt makkelijk om de stofzuiger of de wasmachine werkloos te laten staan. Dat is het niet. Niets doen vraagt oefening.

-Plan deze dag op voorhand. Kies de saaiste dag van de week.

-Zeg al je afspraken af voor die dag. Laat alle mensen weten dat je onbereikbaar bent en zet vooral je gsm uit.

-Zoek een rustig plekje om te vertoeven. Dat kan je slaapkamer zijn, een gezellig plekje in huis of in de tuin.

-Zet een alarm dat afgaat wanneer de periode van niets doen voorbij is.

-Zet je gedachte uit door rustig in en uit te ademen en naar je hartslag te luisteren. Doe echt niets, zonder tv of muziek. (lvl)
14/05/08 11u44

17-05-2008 om 00:57 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HEPATITIS
Welterusten bloggertjes,


"Betere preventie hepatitis nodig"

Een prikje tegen hepatitis is geen overbodige luxe.
In de aanloop naar de werelddag tegen virale hepatitis op 19 mei pleit de vzw CHAC (Carrefour Hépatites - Aide et Contact) voor betere informatie, preventie en verzorging van virale hepatitis.

Hevige ontsteking lever
Virale hepatitis is een hevige ontsteking van de lever die veroorzaakt wordt door een virus. Momenteel lijden wereldwijd zowat 500 miljoen mensen aan de ziekte, of een op de twaalf personen. Jaarlijks sterven ongeveer 1,5 miljoen mensen aan de ziekte, aldus het CHAC.

200.000 patiënten
In België is ongeveer 2 procent van de bevolking, of zowat 200.000 mensen, getroffen door hepatitis B of C. Hepatitis B, waaraan 80.000 Belgen lijden, kan voorkomen worden dankzij een vaccin dat jarenlang bescherming biedt. Tegen hepatitis C bestaat echter geen vaccin.

"Betere verzorging nodig"
"De ziekte moet absoluut beter verzorgd worden, omdat in België momenteel 30 à 40 procent van de zieken geen toegang tot een behandeling heeft. Als we ons het aantal doden dat virale hepatitis vandaag maakt, realiseren, is dat bedroevend. De terugbetalingsvoorwaarden zijn momenteel te beperkend en discriminerend in België", klaagt Muriel Colinet, de voorzitster van de vzw, aan. Ze voegt eraan toe dat in België op het vlak van preventie niets gebeurt. (belga/vsv)
16/05/08 17u08      

17-05-2008 om 00:53 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges
Prettig weekend bloggertjes en laat de asperges smelten in jou mond, ik vind ze heerlijk.

ASPERGES - HEERLIJK EN GEZOND

Het aspergeseizoen is weer aangebroken.
De groene asperge smaakt sterker, een beetje zoetig, terwijl de witte een meer verfijnde, nootachtige smaak heeft. Qua voedingswaarde zijn ze vergelijkbaar, al bevat de groene asperge meer vitaminen en mineralen.
De (witte of groene) asperge bevat zoals alle groenten zeer weinig calorieën (20 kcal per 100 g). Ter vergelijking: je zou al bijna een halve kg asperges moeten verorberen om evenveel calorieën binnen te krijgen als in een kleine reep chocolade.
De asperge bevat gemiddeld 5 g vezels per 100 g.
Asperges bulken van de vitamines van de B-groep (vooral dan de kopjes), vitanime C (10 mg) en provitamines A (0,4 à 0,8 mg/100 g, afhankelijk van de soort). Paarse asperges bevatten meer vitamine C en provitamine A, witte asperges met groene punt zijn rijker aan vitamine B1 en vitamine B2. Ook vitamine E is uitstekend vertegenwoordigd in vergelijking met andere verse groenten. Ze zijn ook rijk aan diverse mineralen en oligo-elementen: kalium (200 tot 300 mg/100 g), calcium (20 mg/100 g), magnesium (12-20 mg/100 g) en ijzer (1 mg/100 g), naast matige hoeveelheden koper, mangaan, zink en fluor. Asperges bevatten daarentegen zeer weinig natrium (en dus zout) (minder dan 3 mg per 100 g).
Omdat asperges fructosanen, asparagine (aminozuurderivaat) en kalium bevatten, is de groente diuretisch en stimuleert ze de nierfunctie.
Na het eten van asperges krijgt de urine soms een eigenaardige, typische geur. De scherpe geur is het gevolg van een aantal vluchtige zwavelhoudende verbindingen. Zij ontstaan na afbraak van onder meer asparagusinezuur. Dit fenomeen doet geen afbreuk aan de voedings- en gezondheidswaarde van asperges.

• Koop asperges met stevige en onbuigzame stengels en mooi compacte, stevige kopjes. Wrijf twee stengels tegen elkaar. Als ze een tsjirpend of piepend geluid maken, zijn ze vers. Verdroogde of bruine uiteinden vertellen u dat de asperge niet vers is. De stengels van groene asperges zijn niet vlezig maar ze behouden een frisse malsheid.
• Bewaar ze zo kort mogelijk. Asperges verbruikt u zo snel mogelijk na aankoop. Desnoods kunt u ze 3 à 4 dagen bewaren in de koelkast (0-5° C), bij voorkeur gewikkeld in een vochtige doek. Ingevroren kan u ze 9 maanden bewaren: eerst blancheren en, na koeling, bij voorkeur met het kookvocht invriezen.
• Behandel ze met zachtheid.
Schil de asperges met een dunschiller en werk van het kopje naar onderen toe. De groene asperge heeft een dunnere schil en hoeft u niet noodzakelijk te schillen. Asperges koken (ongeveer 15 minuten) gaat makkelijker als u ze in een bussel bindt of een speciale aspergepan gebruikt. In de magnetron gaat het ook: schik de asperges met de punten in dezelfde richting in een schotel met deksel, besprenkel ze met enkele lepels water en kook ze op maximumvermogen gedurende 6 tot 8 minuten (afhankelijk van de dikte).

     GEZONDHEIDSNIEUWS.

17-05-2008 om 00:43 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeving in China

Slaapwel boggertjes,

Laatse nieuws van aardbeving in China

Race tegen de klok in China

PEKING -  In het zuidwesten van China is een grootscheepse reddingsoperatie op gang gekomen na de verwoestende aardbeving in het gebied. Het is een race tegen de klok. Het officiële dodental is dinsdag opgelopen tot meer dan 13.000 en zal volgens de autoriteiten waarschijnlijk de komende dagen nog veel hoger worden.

Alleen al in Mianyang vlak bij het epicentrum in de provincie Sichuan liggen bijna 19.000 mensen bedolven onder het puin. Zeker 3600 zijn in de stad om het leven gekomen, meldde het staatspersbureau Xinhua dinsdag. Tot nu toe zijn enkele honderden mensen levend onder het puin vandaan gehaald.

Een andere zwaar getroffen stad is Mianzhu, met ongeveer 500.000 inwoners. Volgens Xinhua zijn in Mianzhu zeker 3000 mensen omgekomen en liggen er nog bijna duizenden onder het puin. Ongeveer 10.000 mensen in Mianzhu hebben verwondingen opgelopen.

De Chinese premier Wen Jiabao heeft inmiddels erkend dat de toestand erger is dan gedacht en dat er meer hulp nodig is. „Zolang er ook maar een klein beetje hoop is, zullen we onze inspanningen honderdmaal opvoeren”, zei Wen tijdens een bezoek aan de eveneens zwaar gehavende stad Dujiangyan.

China heeft ruim 50.000 soldaten gemobiliseerd om te helpen bij de reddingsoperaties. Ongeveer 17.000 zijn er al ter plaatse en 34.000 anderen zijn op weg naar de getroffen gebieden. Het Volksbevrijdingsleger zet ook twintig vliegtuigen in voor het transport van reddingswerkers, aldus Xinhua. Peking heeft al 360 miljoen yuan (ruim 33 miljoen euro) uitgetrokken voor hulpverlening.

Die wordt bemoeilijkt door het slechte weer. Het regent onophoudelijk in het getroffen gebied. Daardoor is het lastig voor hulpverleners om op alle hulpbehoevende plaatsen te komen, zoals in het district Wenchuan, vlak bij het epicentrum. Hulpverleners en militairen die het bergachtige gebied dinsdag bereikten, hebben daar de eerste vijfhonderd doden geborgen.

De tocht van de olympische vlam door China, die woensdag in de oostelijke provincie Jianxi begint, wordt korter en soberder als gevolg van de aardbeving, liet het organiserend comité in Peking weten. De fakkelloop werd in het buitenland een aantal malen verstoord door betogers voor Tibet, dat in 1949 door China werd ingelijfd. De verstoringen wekten de woede van de machthebbers in Peking, die met de beschuldigende vinger wezen naar de in ballingschap levende geestelijk leider van Tibetaanse boeddhisten, de dalai lama Tenzin Gyatso. Die betuigde dinsdag zijn medeleven met de slachtoffers van de aardbeving.

Premier Jan Peter Balkenende heeft in een brief aan de Chinese regering zijn deelneming betuigd met de slachtoffers van de aardbeving. Ook koningin Beatrix heeft schriftelijk haar deelneming betuigd. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken meldde dinsdag dat voor zover bekend ruim dertig Nederlanders in het gebied zijn. Het gaat om toeristen en studenten aan een universiteit daar. Ze zijn allen ongedeerd en maken het naar omstandigheden goed.

14-05-2008 om 01:21 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tranen van baby
Een baby horen wenen doet pijn bij mij....


Wat probeert je baby met tranen te zeggen?

Tot de derde maand weent een baby vooral omdat hij honger heeft.
Stel je baby gerust door hem in je armen te nemen.
Tranen zijn de enige manier waarop een baby kan communiceren. Het belangrijk te weten hoe je het gehuil moet ontcijferen zodat je je baby beter kunt geruststellen, meldt e-gezondheid.be.

Pasgeboren
"De eerste huilbui van een pasgeboren kind is een levensnoodzakelijke reactie." zegt kinderarts Roger Morel. "Doordat het kind voor het eerst met lucht in contact komt treedt het ademhalingsstelsel en het hartstelsel van de baby in werking."

1 tot 3 maanden
De eerste maanden is het redelijk makkelijk om het gehuil te ontcijferen. Tot de derde levensmaand huilt een baby vooral omdat hij honger heeft. Hij moet om de 3 uur eten, ook 's nachts. De biologische klok van een baby is tijdens de nacht geprogrammeerd voor slaapfases van minder dan een uur. De snelste en beste manier om hem weer in slaap te krijgen is door de baby te voeden. Eens zijn honger gestild is, gaat hij terug slapen.

Vanaf 4 maanden
Vanaf 4 maanden is het gehuil van een baby heel wat moeilijker te ontcijferen, het is bijna een taaltje op zich. Ze huilen niet meer alleen als ze honger hebben. Ononderbroken schreeuwen is dan een teken van angst. Wanneer ze krachtig maar met pauzes schreeuwen, heeft je baby pijn. Is je baby eerder klagerig, dan is hij moe. Bij een roepschreeuw met korte stiltes om de doeltreffendheid ervan te testen, heb je een angstige baby. Om je baby bij dit soort gehuil te kalmeren, neem je het kind best in je armen. Of je kan ook tegen hem praten door je over de wieg te buigen. Zo geef je hem een veillig gevoel en stel je hem gerust.

4 tot 6 maanden
Van 4 tot 6 maanden zit een baby meestal in een soort heilige fase, zegt doctor in de psychologie Michel Le Goff. Hij gaat minder huilen en is minder nerveus. Hij begint meer en meer stilte op prijs te stellen, ook als hij alleen is. Maar je baby kan wel nog overstuur raken in bepaalde situaties, bijvoorbeeld tijdens het wassen.

Na 6 maanden
"Na 6 maanden gaat een baby doordachter, bewuster en gemotiveerd door emoties en indrukken huilen. Hij kan zich ook hoe langer hoe duidelijker uitdrukken. Hierdoor heeft de baby het moeilijker met het scheiden van zijn ouders. Hij is zich heel bewust van zijn ouders. Als mama dan bijvoorbeeld een uurtje weg is, is zijn veiligheidsgevoel verstoord. Treed dan begripvol op, zo komt de baby het snelst tot rust." vertelt Roger Morel. (ep)
13/05/08 17u50

14-05-2008 om 01:15 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorgevoel van kikkers...
Welterusten bloggertjes,
 

Kikkers voelden aardbeving aankomen

Voelden de kikkers in China de aardbeving aankomen? Het heeft er alle schijn van nadat vorige week maandag duizenden exemplaren plots zonder aanwijsbare reden de straat oprenden. Zonder angst voor het verkeer staken ze in grote groepen de straten over. Op de vlucht voor de aardbeving, lijkt nu de meest plausibele uitleg.

Door dit opmerkelijke voorteken voelden veel Chinezen toen al de bui hangen, maar de overheid stelde hen gerust: de kikkerstroom zou een normaal verschijnsel zijn rond deze tijd van het jaar. Met als gevolg dat geen kat er zich nog verder in opwond.

Tot gisteren dus. Sichuan kreeg de zwaarste aardbeving van China te verwerken in dertig jaar, met als gevolg een dodentol die de 12.000 al overschreden heeft. Misschien toch maar beter opletten in het vervolg als u dieren vreemde capriolen ziet uithalen... (svm)
13/05/08 18u07

14-05-2008 om 01:08 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cool
Klik op de afbeelding om de link te volgen Nogmaals welterusten bloggertjes, wat zijn er toch mooie vrouwen!

13-05-2008 om 00:50 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (15 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooi
Klik op de afbeelding om de link te volgen Daar is het nu het weer voor

13-05-2008 om 00:24 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)


2h7dq10.jpg

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.





klappieiv6.jpg


Bedankt Roosje




Gastenboek
  • Pest Control
  • The Camelo
  • Alexa123
  • Alexa123
  • Alexa123

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Welkom bij De Vrolijke Bloggers
    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Een interessant adres?

    Filmsterren uit de oude doos Marylyn Monroe
    Foto

    Foto

    Foto

    Clark Gable


    Foto

    Foto

    Linda Evans (Dynasty soap)
    Foto

    Doris Day ' mijn favoriete!!!)
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Jeff Chandler


    Foto

    Foto

    Errol Flynn



    Foto

    Montgomery Clift
    Foto

    Ester Williams


    Foto

    Ava Gardner
    Foto

    Lauren Bacall
    Foto

    Lana Turner
    Foto

    Mijn vrienden Awards
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren
  • International SIM card (Interna132)
        op
  • magic transfers cabo (magictrans1321)
        op
  • Blue Gadgets (Blue Gadgets)
        op
  • Blue Gadgets (Blue Gadgets)
        op
  • Blue Gadgets (Blue Gadgets)
        op
  • Econixdigital.com (Azan)
        op
  • Econixdigital.com (Azan)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • socialintech (dominic)
        op
  • socialintech (dominic)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • techroboting (techroboting)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • techroboting (techroboting)
        op
  • techroboting (techroboting)
        op
  • gamesspecial (gamesspecial)
        op
  • gamesspecial (gamesspecial)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • luxury cars rental service in islamabad (luxury cars rental service in islamabad)
        op
  • Multi-Techno (multitecno09)
        op
  • Multi-Techno (multitecno09)
        op
  • The Oristiq (The Oristiq)
        op
  • Fashionterest (fashionterest)
        op
  • Fashionterest (fashionterest)
        op
  • Luxury Homies (luxuryhomies)
        op
  • Victoria (branding)
        op
  • Victoria123 (real)
        op
  • Victoria (legal)
        op
  • Victori (health)
        op
  • Victoria (brand)
        op
  • brand (Victoria)
        op
  • https://gamesspecial.com/ (Courtney Parker)
        op
  • luxurycarskarachi12 (luxurycarskarachi12)
        op
  • luxurycarskarachi12 (luxurycarskarachi12)
        op
  • common finance terms (luxury123)
        op
  • luxury123 (arts idea)
        op
  • luxury (travel tourism sector)
        op
  • luxury123 (cbd oils drops)
        op
  • luxury (luxury123)
        op
  • Hamdan Rent a car (Najeeb ullah)
        op
  • valley (luxuryhomesideas)
        op
  • valley (safebusinessway)
        op
  • valley1 (best shopping)
        op
  • valley (real estate)
        op
  • valley (real estate)
        op
  • fitness (health related)
        op
  • valley (outreach)
        op
  • dramacool (dramacool)
        op
  • clinicjarahi (clinicjarahi)
        op
  • webnegah (webnegah)
        op
  • hamid (hamid)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • CpdA uit woestijnplant (Maike)
        op Cortisone
  • roger (joged)
        op
  • woke bro (joge)
        op
  • Alsof ik hier moest zijn (Maarten)
        op Lang geleden....
  • Nacht groetjes (Trucker_John & Zeno_Blog)
        op Lang geleden....
  • Ha je leeft nog (Lana & Pip)
        op Lang geleden....
  • Lieve middaggroetjes (valerieke)
        op Ben jullie zeker niet vergeten.
  • Lieve Dinsdag groetjes (valerieke)
        op Ben jullie zeker niet vergeten.
  • jacqeuline (steffie)
        op
  • Groetjes uit Koekelare (Rafsduivenloft)
        op Fraude
  • dag Jacqueline (klaproosje1)
        op Marie Rose Morel
  • Lieve groetjes vanuit De Klinge (Lana & Pip)
        op Marie Rose Morel

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!