Jacqueline/floeremutske



 
 
Foto
Foto


 Alle afbeeldingen en gedichten blijven
eigendom van de makers, als er iets
moet verwijderd worden, EMAIL mij
dan AUB ik doe het er direct af.

MEER  VRIENDSCHAP  EN  VERTROUWEN  OP  HET SENIORENNET !!!
Foto
Zoeken in blog


Klik op het ventje, als ik mag
weten dat je op mijn blog bent
geweest

Foto
ikke - 2 jaar
Foto
Astridje
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Mijn schatteke Mattis



Broer 7j Jaimy
Foto
Broer 11j Geoffrey
Foto
Nostalgie
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
oostendeplaty
blog.seniorennet.be/oostend
Liefde is de bron van het leven

20-09-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Snot
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo bloggertjes,

Ben heel droevig gestemd want de twee laatste dagen krijg ik geen enkel bezoekje meer op mijn blog, wat eraan scheelt weet ik echt niet.
Toch kan ik het niet nalaten maar voort te schrijven en te hopen dat jullie mij niet vergeten.

HET SNOTMONSTER OP BEZOEK

Als ook bij jou de voorraad zakdoekjes razendsnel krimpt dan is het terug zover : het snotmonster is op bezoek! Niets aan te doen maar toch niet zo leuk. Een volwassene maakt gemiddeld drie neusverkoudheden door per jaar. Bij kinderen (jonger dan drie jaar) kan dit oplopen tot gemiddeld zeven per jaar. Een verkoudheid is een klacht waarmee mensen vlot naar hun huisarts of apotheker stappen. Logisch door al dat snotteren heb je soms de indruk dat je er een leeg hoofd aan overhoudt. Helaas worden verkoudheden (aandoeningen van de bovenste luchtwegen) meestal veroorzaakt door virussen en bestaat er geen geneesmiddel dat deze beestjes op een veilige afstand houdt. Alleen de klachten milderen is de boodschap!

Antibiotika zijn zinloos bij een gewone verkoudheid!

Een gewone neusverkoudheid wordt gekenmerkt door niesbuien, waterige neusloop, onwel zijn en een lichte temperatuursverhoging. Na enkele  dagen kan deze waterige neusloop overgaan tot een dikkere neusafscheiding en het volledig verstopt geraken van de neus. Om te kunnen snotteren heb je een virus nodig, dus koude of tocht hebben er weinig mee te maken. Dat verkoudheden vooral in de herfst of winter voorkomen komt waarschijnlijk omdat mensen tijdens deze periode van het jaar meer tijd binnenhuis doorbrengen. Dit verhoogt de kans op een besmetting met het snotvirus.
Er bestaan honderden verschillende virussen die je graag opzadelen met een 'snotneus'. De kans dat we één van deze vieze gasten tegen het lijf lopen is dus erg groot
Eenmaal besmet met deze boosdoeners is het gemakkelijk om ze door te geven aan iemand anders. Niezen of een hand schudden is reeds genoeg om deze ongewenste gasten van partner te laten wisselen. Of je dan al niet ziek wordt na contact met één van deze 'snotbeestjes' hangt af van de afweer waarover je beschikt.Een immuumsysteem of afweersysteem in topconditie is dus de beste remedie.
Vermoeidheid en stress verzwakken onze afweer en geven vreemde beestjes meer kans om ons ziek te maken. Helaas bestaat er tegen verkoudheid geen remedie en kunnen we alleen de klachten wat milderen en ons immuumsysteem op scherp zetten.
In de apotheek tref je verschillende middeltjes aan die kunnen helpen.

de apotheker.


groetjes,

floeremutske



20-09-2005 om 23:21 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hygiëne

Hallo bloggertjes,

Hier weer wat gezondheidstips over de hygiëne.

groetjes,floeremutske

Preventie >   Preventieve geneeskunde

 
Hygiëne: de gulden middenweg Hygiëne: de gulden middenweg

Onze handen zijn de belangrijkste “microbenverspreiders”. Er bestaan wel degelijk regels om die onzichtbare vijanden te bestrijden, maar ze worden niet altijd nageleefd. Wie wast er systematisch zijn handen alvorens aan tafel te gaan en na elke sanitaire stop? Maar opgelet: ook overdreven hygiëne kan gevaarlijk zijn.

Netheid was aanvankelijk een morele verplichting, groeide dan uit tot sociale noodzaak en werd uiteindelijk een bron van plezier. In dertig jaar tijd zijn de uitgaven voor hygiëne verdubbeld. We dragen duizenden microben mee en leven ermee in evenwicht. Ze zijn blijvend “te gast” in onze keel, darmen, geslachtsorganen, huid en haar. Zolang we gezond zijn, kunnen ze geen kwaad, maar zodra onze afweer verzwakt, worden ze gevaarlijk.


Om infecties te voorkomen, moeten we systematisch onze handen wassen met water en zeep, en ze zorgvuldig afdrogen met een propere handdoek alvorens het eten klaar te maken, aan tafel te gaan en na naar het toilet te zijn geweest. We zitten echter nog veraf van die basisregel! Ofwel vertikken we het gewoon om ze te wassen, ofwel drogen we ze niet af ofwel stoppen we ze gewoon even in water zonder dat er zeep aan te pas komt.


En hoe zit het met de rest van ons lichaam? Ziehier enkele tips voor een propere huid:

  • De huid reinigen, betekent: de afvalstoffen aan de oppervlakte verwijderen: talg, zweet, schilfers (dode cellen) en stofdeeltjes. Wie niet sport, kan volstaan met een dagelijkse douche. Gebruik daarbij zeep, spoel u grondig af en droog u zorgvuldig af, vooral tussen de huidplooien en de tenen.
  • Neemt u liever een bad, hou het dan kort, vooral als u een zeer droge huid hebt. Lange baden vaker dan één dag op twee zijn te mijden.
  • Gebruik van vloeibare ontsmettende zeep is sterk af te raden, want hij schuurt de huid en doet ze uitdrogen.
  • Bij uw toilet kunt u ook een vochtinbrengende crème gebruiken, afhankelijk van hoe droog uw huid is.
  • Wat haarverzorging betreft: twee keer per week wassen is ideaal.


    Met andere woorden: hygiëne is essentieel, maar overdaad schaadt. Hetzelfde geldt voor intieme hygiëne. De vaginale flora vormt een lokaal afweersysteem. Ze verwijderen met antiseptica, veroorzaakt irritatie en infecties. Vandaar dat u een klassiek toilet moet verkiezen met water en zeep, en goed moet spoelen, zonder meer.


    Doekjes, doekjes en nog eens doekjes

    Vandaag kun je zowat alles reinigen met doekjes: uw lichaam, uw baby, uw huis, uw huisdieren en zelfs uw planten. Vier op de tien gezinnen gebruiken ze. Ze lenen zich voor een snelle schoonmaakbeurt, maar komen veel duurder uit en leveren ook meer afval op. En de kans dat ze voor een betere hygiëne zorgen, is zeer klein…



  • 20/09/2005
    Isabelle Eustache, bewerkt door C. De Kock

    20-09-2005 om 17:23 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezondheidstip
    Hallo bloggertjes,

    Wie klaagt er al niet over rugpijn. Soms zeggen ze "je moet er maar mee leren leven" maar ik kan er verdorie veel van afzien.

    groetjes,

    floeremutske

    Vlaamse Rugdag
    Lage rugpijn is een vaak voorkomend probleem bij een groot deel van de bevolking. Eén van de belangrijkste oorzaken van deze mechanische rugklachten is de groeiende inactiviteit in onze manier van leven. Bij kinderen is er een duidelijk verband tussen lage rugpijn en een gebrek aan beweging, verkeerde zithouding en televisiekijken. Voornamelijk treden rugklachten op bij de volwassen beroepsactieve bevolking. Ook hier is immobilisatie één van de redenen. 

        

    19-09-2005 om 22:59 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je moet maar lef hebben !
    Hallo bloggertjes,

    Als ik één van jullie vergeten ben te bedanken voor jullie bezoekje, hiermede dan HEEL ERG BEDANKT.

    Zit je bij de kapper en daar komt zo'n gek binnen gestormd, lees maar:


    groetjes,
    floeremutske


    "Knip het haar van mijn vriendin of ik schiet"

    Een Poolse man heeft een haarkapper met een revolver bedreigd en hem gedwongen het haar van zijn vriendin gratis te knippen. De volgende dag kwam hij terug en vroeg om een nieuwe, betere knipbeurt.

    Gratis
    De man, die nog niet werd gearresteerd, stormde het Tschenstochau Salon in de zuid-Poolse stad Czestochowa binnen en dwong de eigenaar het haar van zijn vriendin gratis te bleken en te knippen.

    Niet tevreden, revolver terug
    De kerel was blijkbaar niet erg tevreden met het geleverde werk want de volgende dag stond hij er terug om een nieuwe beurt te eisen. Hij hield de kapper nogmaals onder schot en eiste bovendien nog haarextensies ook. Het haar van zijn geliefde was blijkbaar te kort naar zijn goesting. Of de hare natuurlijk. (sam/hln)
    19/09/05 19u23

    19-09-2005 om 20:46 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezondheidsnieuws
    Hallo bloggertjes,

    Hoeveel mensen zouden er niet lijden aan cholesterol ? Hier enkele tips, mischien heb je er iets aan ?

    groetjes,

    floeremutske

    Let op uw cholesterol
    bloedvat aan het dichtslibben met cholesterol

    Een hoog cholesterolgehalte in het bloed verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. In het lichaam is LDL-cholesterol, het slechte cholesterol, dat ervoor zorgt dat de vaten dichtslibben. Het HDL- cholesterol is het goede cholesterol dat de bloedvaten schoonmaakt.
    De hoeveelheid cholesterol in het bloed wordt onder meer beïnvloed door wat we eten.
    Verzadigde vetten in dierlijke producten verhogen het slechte cholesterolgehalte in het bloed. Om het cholesterolgehalte van uw bloed omlaag te brengen, kunt u kiezen voor halfvolle of magere melkproducten, minder vette kaas (20+ of 30+) en mager vlees en magere vleeswaren. Ook koek, gebak en snacks bevatten verzadigde vetten. Neem daar dus niet te veel van.
    Onverzadigde vetten verhogen het goede cholesterol (HDL). Deze vetten komen voor in vette vis (haring, zalm, makreel), plantaardige oliën, pinda's en noten. Geadviseerd wordt om 1 à 2 maal per week vis te eten, dat is goed voor hart en bloedvaten.
    Tip: verzadigde vetten zijn meestal gestold (vast) en onverzadigde vetten zijn meestal vloeibaar (bvb olijfolie)

           
        

    18-09-2005 om 23:59 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar krijg ik rillingen van!!!
    Hallo bloggertjes,

    Ik ben nu echt niet bang van spinnen, maar als er zulke in mijn huis zouden komen, zou ik zeker wel een gil laten.

    groetjes, floeremutske

    Unieke spin in Antwerpen

    105 spinnensoorten in Antwerpen.
    De spinnenvereniging Arabel heeft in de Antwerpse binnenstad voor het eerst in België, de witrugzakspin aangetroffen. De vereniging heeft een jaar lang onderzoek verricht naar de verschillende spinnensoorten in Antwerpen.
     
    105 soorten
    Liefst 105 verschillende soorten spinnen werden in de periode van september 2004 tot september 2005 aangetroffen in de Antwerpse binnenstad. "We hebben veel meer soorten aangetroffen dan verwacht", zegt onderzoeker Koen Van Keer. "We dachten zo'n 50 à 60 verschillende soorten aan te treffen, maar het zijn er veel meer geworden. En dat is opmerkelijk, omdat er zoveel 'steen' is in Antwerpen. Momenteel telt de Belgische fauna zo'n 700 verschillende soorten spinnen".

    Primeur
    Naast de grote diversiteit aan spinnen werd ook een spin aangetroffen die voor het eerst op Belgische bodem werd gesignaleerd. Het gaat om de witrugzakspin die werd gevonden in de boomschors van een lindenboom op het Steenplein. Naast de nieuwe soort werden ook negen spinnen van de 'rode lijst' aangetroffen. Het gaat om spinnen die uiterst zeldzaam of bedreigd zijn. De meest voorkomende spin in de binnenstad is dan weer de grote huisspin.
     
    Opwarming
    Uit het spinnenonderzoek bleek tevens dat het klimaat aan het opwarmen is. Dat werd bevestigd door de aanwezigheid van sommige soorten. "Zo zijn er de vierspitsspinneneter en het zuidershaardertje die normaal in zuidelijke landen leven", legt Van Keer uit. "Zij zijn via de haven van Antwerpen binnengekomen en overleven perfect. Hiermee wordt dus aangetoond dat het klimaat opwarmt. Een andere vaststelling die dat aantoont, is dat er meer spinnen van binnen naar buiten verhuizen". (belga)
    17/09/05 16u20


     
     

    18-09-2005 om 14:14 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuke tekst , een beetje erotisch ,van vriend Jos
    Hallo bloggertjes,

    Ik voelde mij vandaag niet zo goed, dat ik maar wat ben gaan voort lezen in onze vriend zijn vele brieven.
    Zijn teksten geven mij soms een rustgevoel.

    groetjes, floeremutske

    .......
    ......Ik kwam thuis. Daar op de tafel lag de "inhoud" van onze brievenbus netjes opengestald, men had er blijkbaar reeds de nodige aandacht aan gegeven, want daar brengen deze "bijverdieners, het toch allemaal voor bij u....denk ik.
    Nu voor mij hoeft dat allemaal niet. Maar ja de vrouwkens moeten toch weet hebben van de wekelijkse ster-aanbiedingen.
    Als ik iets verkies te kopen dan ga ik...koop...en keer terug. Bij heel wat mensen lijkt dit wel anders te liggen, alhoewel ik in een TV-programma (jaja, een TVprogramma) eens hoorde zeggen in een show : Wat je niet noodzakelijk moet hebben is steeds een dure koop...
    Maar mijn aandacht op die reklamefolders werd toch even geprikkeld. Heel wat elegant geklede vrouwen werden daar afgebeeld met verleidelijke kleding om het mannelijke gevoelen wat kracht bij te zetten.En waarom niet ? Ook ik keek...
    Hier een prachtmodel met een lange pantalon, netjes om eens weg te gaan. En de benen ? Ja die zie je niet. Uiteraard voor sommige meisjes best geschikt.
    En mijn belangstelling was gescherpt...
    Hier...nee maar, een prachtig minirokje met een tegengestelde aandacht die werd getrokken dan bij het voorgaande. Hier bleken de benen dan wel waarde te hebben, en vooral de verlengenis naar boven toe.
    En ik bladerde...
    Voila...wat een prachtige bikini hier, waarin blijkbaar via het niet bedekte, de nadruk werd gelegd op het "binnenste" op datgene wat men normaal niet kan zien met zulke kledij, maar dat bij veel mannen vast hun hart doet overlopen van verlangen. Maar ja, daar dient het dan ook voor.
    En dan de lingerie met allerlei "verpakkingsmateriaal" met heel veel kleuren om alles te accentueren. Voor elk wat wils. B.h's in alle grootte en modellen om datgene te bedekken dat zoveel uitstraling geeft naar de anderen toe. Ook allerhande slipjes waaronder het heiligste der heiligen wordt verborgen. Met ook zelfs modellen waar bomma's zich best "gemakkelijk" zouden kunnen in "voelen".
    En "last but not least" een echt stringetje en dan langs achter gezien....De prijs hiervan  ben ik vergeten, maar voor het gebruikte linnen kan het echt niet veel zijn, voor die enkele lintjes!
    Misschien is in de prijs wel auteursrechten voorzien!
    Ik legde alles terug op tafel...Mijn verbeelding sloeg bijna weer op hol...En hier dacht ik even aan een meisje, vroeger toen ik nog kind was, en die achter het kerkhof bij ons, in gepaste sportkledij, de nodige kilometers trachtte bijeen te lopen, en die moest stoppen wegens...onzedelijkheid.
    En het gelukte mij nadien nog om eten klaar te maken. En ik at en beet....of was het meer zuigen?...doch omwille dan van mijn kiezen natuurlijk....

    16-09-2005 om 22:30 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brug voor Eekhoorntjes

    Hallo bloggertjes,

    Die burgemeester van Tsjechie is toch wel verkeerd dat dit de enigste brug ter wereld is voor eekhoorntjes. Hij moet maar eens in Antwerpen komen zien aan het Nachtegaalpark, daar is al een hele tijd zo een brug gemaakt voor die lieve diertjes. En al je wat geduld hebt en stil bent zie je ze wel eens de straat oversteken; wel dan langs die brug he.

    groetjes,
    floeremutske

    10.000 euro voor eekhoornbrug

    Een Tsjechisch dorp heeft 10.000 euro uitgegeven aan de bouw van een nieuwe brug –speciaal voor eekhoorns – over een drukke straat. Of de knaagdieren de brug ook zullen gebruiken, is nog niet zeker.

    De brug is zeven meter lang en verbindt twee bomen uit het Sokolov park, dat gescheiden wordt door de drukke baan. “We denken dat een dergelijke constructie uniek is in de wereld. De afgelopen twee maanden heb ik enkele dode eekhoorntjes gezien op deze weg, en ik vond dat we daar iets tegen moesten doen, “ vertelt burgemeester Karel Jakobec. “Of ze de brug werkelijk zullen gebruiken, moeten we nog afwachten.”
    16/09/05 12u37


     

     

    16-09-2005 om 13:41 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAAGZUUR -REFLUX
    Hallo bloggertjes,

    Daar ik van bij mijn geboorte een maagbreuk heb, vind ik dit wel een zeer interessant artikel.Ik heb ook het begin van Barrett.

    groetjes

    floeremutske

    Zuurbrand - Gastro-esofagaal reflux (GERD)

    1.Inleiding     

    Wanneer we voedsel doorslikken, gaat dat via de slokdarm naar de maag. Op het einde van de slokdarm zit een sluitspier of sfincter, die even opengaat wanneer we slikken en nadien weer hermetisch sluit. Een goede barrière tussen slokdarm en maag is noodzakelijk om te voorkomen dat het voedsel de verkeerde kant opgaat en om te vermijden dat maagzuur in contact komt met de slokdarm, die niet tegen dit bijtende zuur bestand is.
    Af en toe vloeit er per ongeluk toch wat maaginhoud terug naar de slokdarm, bij een overvolle maag bijvoorbeeld. Zo’n zure oprisping of zuurbrand is op zich niet erg. Het wordt pas hinderlijk wanneer men frequent last heeft van dit terugvloeiend maagzuur. In dat geval spreekt men van gastro-esofagaal reflux (GERD).
    Door de herhaaldelijke inwerking van het maagzuur op de slokdarmwand kan de slokdarm na verloop van tijd een ontstekingsachtige irritatie vertonen: dan spreekt men van reflux-esofagitis.

           externe link : Afbeelding oesophagitis via laparascopie

    Eén op tien volwassenen heeft minstens één keer per week last van zuurbranden, één op drie minstens een keer per maand.
    Zwangere vrouwen, vooral tijdens het derde trimester, zijn extra-gevoelig voor zuurbranden door de verhoogde druk van de baarmoeder tegen de maag.
    Mensen die aan astma lijden, hebben ook een verhoogde kans op zuurbranden.
    Bij kinderen is de slokdarmsfincter nog niet goed afgesloten, waardoor reflux vaak voorkomt. Pas rond de leeftijd van 12 maanden is de slokdarmsfincter volledig ontwikkeld.


    2. Klachten     

    Er zijn twee typische klachten van gastro-esofagaal reflux (GERD) die bijna altijd aanwezig zijn:

    Zuurbrand: oprisping van zuur of bitter smakend vocht in keel en mond.
    • treedt vooral op na een zware maaltijd
    • wanneer men voorover buigt
    • wanneer men een zwaar gewicht moet opheffen
    • wanneer men (op de rug) gaat liggen
    • komt meer 's nachts voor.

    Dyspepsie of indigestie: een onbehaaglijk, vol gevoel, met soms misselijkheid en braakneigingen.

    Andere mogelijke klachten:
    • braakneigingen
    • scherpe pijn achter het borstbeen die soms uitstraalt tot in de keel. In het Engels noemt men dit 'heartburn' omdat het inderdaad een beetje lijkt alsof de borst in brand staat en gemakkelijk kan verward worden met een hartaanval. In geval van reflux komt de hinder echter vooral voor na de maaltijden of wanneer men gaat liggen.
    • Slikproblemen
    • Ademhalingsproblemen (chronische hoest, piepende ademhaling, zelfs astma-achtige symptomen), vooral 's nachts
    • Heesheid, herhaalde hikaanvallen…
    • verstopte neus, oorpijn, oorsuizen…


    Technische onderzoeken     

    Een eenvoudige test om na te gaan of het inderdaad om een probleem van zuurbrand gaat, bestaat erin om de patiënt gedurende enkele weken een hoge dosis omeprazol te geven. Dit is een geneesmiddel dat de zuurproductie in de maag afremt (zie verder). Wanneer de klachten hiermee stoppen, dan staat vrijwel vast dat het om GERD gaat.
    Endoscopie
    Een endoscopie is de meest aangewezen onderzoeksmethode om de toestand van het slijmvlies van de slokdarm, evt. bloedingen, vernauwingen, enz. te onderzoeken. Hierbij wordt een smal buisje waarop een camera is gemonteerd via de mond in de slokdarm geschoven onder lokale verdoving. Evt. kan tegelijk ook een stukje van het slijmvlies worden weggenomen (biopsie) om het te onderzoeken op de aanwezigheid van bepaalde microben of tumoren.
    Met een endoscopie kan natuurlijk niet de zuurbrand zelf worden nagegaan, maar kunnen alleen de evt. gevolgen ervan op het slijmvlies worden opgespoord.
    Endoscopie is ook de meest aangewezen methode om de evolutie van Barrett's Esophagus (zie verder) nauwgezet te volgen.
    Zuurtest
    Om de zuurbrand zelf te meten bestaat een speciale zuurtest of 24 uur pH-metrie. Hierbij wordt via een buisje dat langs de neus wordt ingebracht gedurende 24u de zuurtegraad in de slokdarm geregistreerd.

           zie ook artikel : Gastroscopie

    3. Is het erg?     
    ontsteking van de slokdarm door reflux (endoscopie)

    Terugvloeiing naar de slokdarm is op zich geen ernstig probleem. Wanneer dit herhaaldelijk of langdurig optreedt, kunnen echter verwikkelingen ontstaan die wel ernstig kunnen zijn.
    Reflux oesofagitis
    Dit is een irritatie en ontsteking van het slokdarmslijmvlies door de blootstelling aan maagzuur. Dit kan inwendige bloedingen en vernauwing van de slokdarm (strictuur) veroorzaken. Dit kan op zijn beurt ernstige slikproblemen veroorzaken.
    Er is geen verband tussen de ernst van de klachten en de evt. beschadiging van de slokdarmwand. Oesofagitis kan optreden zonder klachten.

    Barrett's esofagus
    Bij een ernstige esofagitis kan het normale slijmvlies dermate beschadigd worden, dat zich een nieuw soort slijmvlies ontwikkelt dat gelijkenis vertoont met het maagslijmvlies. Men spreekt dan van Barrett's esofagus. Dit nieuwe slijmvlies vormt een belangrijke risicofactor op slokdarmkanker. De meeste gevallen van slokdarmkanker beginnen als Barrett's esofagus.
    Het risico dat GERD evolueert tot een Barrett's esofagus is evenwel beperkt. Het risico is het grootst bij mensen die reeds op jonge leeftijd met GERD worden geconfrontreerd en wanneer de klachten ernstig zijn en lang aanhouden.

    15-09-2005 om 22:49 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (22 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezondheid
    Hallo bloggertjes,

    Heb weer juist  een interessante tip gelezen, die beter door onze jeugd zou gelezen worden, en ook oudere zouden dat best eens doen....
    Wat zij daar nu mooi aan vinden, ik weet het niet, jullie wel ?

    groet

    floeremutske

    Mondpiercings kunnen gevaarlijk zijn

    Piercings in de tong, lippen of wangen houden een aantal risico’s in.

    • Infecties: onze mond bevat miljoenen bacteriën, die na een mondpiercing infecties kunnen veroorzaken. Ook het met de hand aanraken van de piercings kan de kans op een ontsteking verhogen.
    • Langdurige bloedingen: als tijdens het piercen een bloedvat wordt geraakt, kan er een langdurige bloeding met ernstig bloedverlies optreden.
    • Pijn en zwellingen: dit zijn vaak voorkomende symptomen bij piercings in de mond. In extreme gevallen kan een sterk opgezwollen tong de luchtwegen blokkeren en de ademhaling bemoeilijken.
    • Beschadigde tanden en kiezen: door contact met de metalen piercings kunnen er splintertjes losraken of kan een tand of kies breken. Ook gerestaureerde tanden, bijvoorbeeld met een kroon of een schildje, kunnen door mondpiercings worden beschadigd.
    • Beschadigd tandvlees: tandvlees kan door de piercings beschadigd raken of worden teruggedrongen. Terugwijkend tandvlees ziet er niet alleen onaantrekkelijk uit, maar kan ook leiden tot tandwortelbederf en tandvleesaandoeningen.
    • Beperking van de mondfunctie: sieraden in de mond kunnen leiden tot overmatige speekselvorming, problemen met het uitspreken van woorden en moeite met kauwen en slikken.
    • Ziektes die via bloedcontact worden overgedragen: mondpiercings worden genoemd als mogelijke factor bij de verspreiding van hepatitis B, C, D en G.
    • Endocarditis: piercings in de mond geven een risico op endocarditis, een ontsteking van de hartkleppen en de binnenwand van het hart. De wond die tijdens het aanbrengen van de piercing ontstaat, geeft bacteriën de kans in de bloedsomloop te komen, waardoor ze het hart kunnen bereiken.

          

    15-09-2005 om 12:08 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoppen met roken : EEN UITDAGING !!!
    Hallo bloggertjes,


    Voor al de rokers, hiet een gezondheidstip, misschien het eens proberen?

    groetjes,

    floeremutske

    gezondheidstip woensdag 14 september
    10-stappenplan om te stoppen met roken
    • Bepaal je stopdag: leg je stopdag vast en houd je eraan.
    • Maak een lijstje met redenen om te stoppen: breng jezelf niet in verleiding en houd je reden in gedachten.
    • Vraag professionele hulp: je kan steeds terecht bij huisarts of apotheker voor ondersteuning.
    • Weet wat je te wachten staat: ontwenningsverschijnselen zijn slechts van korte duur
    • Zoek steun in je sociale omgeving: sluit een pact met de mensen uit je omgeving tijdens je ontwenningsperiode.
    • Stop volledig, maak je omgeving rookvrij: verwijder sigaretten en asbakken.
    • Tips voor moeilijke momenten: drink water, zoek een alternatieve bezigheid, doe aan lichaamsbeweging, eet meer groenten en fruit, vermijd koffie en alcohol.
    • Gestopt blijven: laat je niet verleiden, verander je gewoonten en vermijd plaatsen waar je sigaretten kan kopen of gebruiken.
    • Beloon jezelf: koop jezelf iets leuks met het uitgespaarde geld.
    • Denk positief: leef van dag tot dag. Elke dag zonder sigaret is een hele prestatie.
     

       

    14-09-2005 om 12:46 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Urineverlies
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo bloggertjes,

    Hier weer lectuur over onze gezondheid en over een zeer vervelende en onaangename "ziekte" incontinentie en waar zovele vrouwen niet durven over praten met hun partner, zelfs niet met hun dokter.

    groetjes,
    floeremutske

    Urinewegproblemen en vrouwelijke seksualiteit

    Urinewegproblemen kunnen bijzonder hinderlijk zijn, zelfs als ze medisch niet ernstig zijn. Ze kunnen ook voor last en schaamte zorgen. Omdat het lichaamsdelen betreft die dicht bij de geslachtsorganen liggen, kunnen de problemen ook een invloed hebben op de seksualiteit.

    “Ik voel me heel gegeneerd tijdens seksuele betrekkingen. Bij de penetratie heb ik op een bepaald ogenblik een plotse aandrang om te plassen. Ik weet dat als ik mijn man niet vraag om te stoppen, ik daadwerkelijk zal plassen. Het belemmert ons seksueel leven, zoveel is zeker. Het is nu zover dat ik bang ben om de liefde te bedrijven.” Het is een vaak gehoorde klacht in de praktijken van seksuologen. En toch gaat het om een fenomeen dat doorgaans banaal en normaal is.
    De voorwand van de vagina bevindt zich dicht bij de urinebuis, het kanaal langs waar de urine uit de blaas geëvacueerd wordt. Bij de penetratie stimuleert de penis die regio en door de opwinding gaat die zwellen. Dat volstaat om wat men een ‘valse aandrang om te plassen' noemt te veroorzaken. Het gevoel wijst er alleen maar op dat de opwinding van de vrouw zo groot is dat ze de G-plek bereikt. Als de vrouw verder vrijt zal ze vermoedelijk niet plassen. Ze kan wel een vaginaal orgasme krijgen omdat het gevoel te moeten plassen het klaarkomen aankondigt. Om dat orgasme te bereiken volstaat het om te plassen voor de betrekkingen om zeker te zijn dat de blaas leeg is!


    Elizabeth heeft een ander probleem: “als ik seksuele betrekkingen gehad heb, dan kan ik er zeker van zijn dat ik de dag daarna een urinaire infectie heb. Het gebeurt gewoon systematisch. Ik verlang dan ook niet echt meer naar seks omdat ik al meteen denk aan wat mij daarna te wachten staat.” Dit probleem treedt vaak op bij vrouwen die niet de neiging hebben om te plassen na seksuele betrekkingen. De meeste vrouwen hebben die behoefte wel en gaan plassen. Het is een belangrijke hygiënische maatregel: de urine maakt de urinebuis schoon waar tijdens de betrekkingen bacteriën in terecht kunnen komen. Als die bacteriën via het plassen niet verwijderd worden, kunnen ze opstijgen naar de blaas om zich daar te vermenigvuldigen en een infectie te veroorzaken. Verplicht uzelf dus om na het vrijen te plassen. Het is misschien niet romantisch, maar wel doeltreffend!


    Aliénor noemt zich wel eens al lachend een fonteinvrouw, ze heeft ejaculaties. Soms scheidt ze bij het orgasme -via de urinebuis- een doorschijnende vloeistof af, als een fonteintje. Het is een teken van seksueel genot. Gelukkig is ze op de hoogte van het ‘fenomeen' en stelt haar partner haar plezier op prijs. Maar er zijn ook vrouwen die het beschamend vinden en geblokkeerd geraken tegenover hun partner. Ze hebben de indruk dat ze in bed plassen.


    Incontinentieproblemen kunnen een handicap zijn. Francine kampt ermee sinds haar laatste bevalling. Ze moet bescherming gebruiken omdat ze verschillende keren per dag urineverlies heeft. Dat maakt dat ze zo goed als geen zin heeft in seks, wat de spanningen met haar man doet oplopen. Na het raadplegen van een specialist kwam ze te weten dat ze een heel prikkelbare blaas heeft. Ze moet een geneesmiddel nemen dat zowel het probleem verhelpt als de gevolgen ervan. Haar essentiële probleem is dat ze er jarenlang niet over durfde te praten met een arts en dat het probleem inmiddels alleen maar groter werd.


    Djamila kan geen seksuele betrekkingen hebben. Haar arts heeft het over vaginisme. De man van Djamila kan haar niet penetreren omdat haar vagina agressief contracteert bij het minste contact. Na een aantal consultaties bij de seksuoloog, blijkt dat urinewegproblemen de oorzaak zijn van het probleem! “Toen ik klein was en tot de leeftijd van 18 jaar moest ik altijd 's nachts plassen. Ik had altijd last van een branderig gevoel en een geïrriteerde vulva, het was voor mij niets anders dan een pijnlijke regio. Daarbij kwam nog dat ik heel wat artsen zag die me zeiden dat er niets aan de hand was. Eén arts raadde me zelfs aan om met mijn natte slip op mijn hoofd naar buiten te gaan! Stel je voor, ik zou me doodschamen! Om 18-jarige leeftijd werd een balans opgesteld van mijn gezondheid en kwam men een nierafwijking op het spoor. Ik werd geopereerd en de problemen waren weg en kwamen nooit meer terug. Maar het lichaam van Djamila bleef zich de pijn ter hoogte van de vulva herinneren en dat maakte dat ze zich niet fysisch liet benaderen. Dat probleem werd verholpen met een paar hypnosesessies.


    In het algemeen duikt het probleem vaak op omdat urine als een vuiligheid beschouwd wordt, terwijl dat helemaal niet zo is. Urine is steriel en dus proper vocht. Het is het idee dat we van urine hebben dat maakt dat we ons schamen en er niet over durven praten met een arts. En dat is jammer, want er is bijna altijd een oplossing voor het probleem.


    13/09/2005
    Dr Catherine Solano, arts

    13-09-2005 om 19:21 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenexistentie/bestaan
    Hallo bloggertjes,

    Onze vriend Jos kennen wij al jaren, en hij weet dat wij hem een speciale man vinden, daarom heeft hij  zijn levenservaringen regelmatig door de jaren heen, naar ons opgestuurd. Nog een passage uit één van zijn brieven over dieren.

    ........

    Even wil ik hier nogmaals eens wat verder ingaan in de wereld van de dierenexistentie.Voor mij waren dieren de voorbereidende schakel tot een meer uitgebreid rationele leven, waar door de innerlijke en onderlinge samenhang van het leven toch naar voor komt, tenminste denk ik toch ?
    Hoe ervaart "het leven" het leven ?
    Hoe dieper we op de trap der evolutie afdalen, hoe oppervlakkiger dit moet zijn geweest. Maar eens, in opwaartse zin, de trap van de dieren was bereikt, ervaren wij, nu in ons rationele voorkomen, toch zeker de "linken" van onze evolutie-verworvenheden via dit dierlijke.
    En in gesprekken met mensen die korter bij het natuurlijke staan (uiteraard meestal landbouwers), frons je wel eens je wenkbrauwen.
    Laatst stond ik bij mijn vriend Georges,  een vroegere landbouwer en die vertelde mij het volgende :
    "Ik had vroeger dieren. Daar ik mijn landbouwaktiviteiten had gestopt werden deze verkocht, behalve één paard en één koe. Maanden hadden die beiden, als laatsten van mijn kudde, samen  de tijd doorgebracht in de weide. Tot ik besloot ook die koe te verkopen.
    Jos, zei hij me toen, ik heb het paard ook moeten verkopen, het dier leek die scheiding niet te kunnen verwerken....
    En hier dacht ik aan die twee poezen bij ons vroeger, die mekaar tot het uiterste trouw bleven en het achtergebleven diertje weigerde verder te leven en stierf van verdriet.....

    Maar het merkwaardigste dierenverhaal kwam van mijn schoonbroer, ook een landbouwer. Hij kent mijn belangstelling voor zo iets, en hoe ongelooflijk het ook is, Jos, het is de waarheid wat ik je nu ga vertellen...
    Enkele jaren geleden had ik tussen mijn runderen een merkwaardige koe, vast voor mij een zeer intelligent dier.Met de jaren had zij de uitwendige sturingen van ons computersysteem eigen gemaakt en wist ze precies wat ze moest doen door op bepaalde knoppen te "duwen" of ergens aan te "trekken", om dit lekkere meel te bemachtigen.. Niet alleen de haar voorbehouden hoeveelheid, doch ook uiteraard dat van de anderen.
    Bij de melkperiode was zij de anderen steeds te slim af, en zij kwam altijd als eerste, als de leider over de anderen, naar binnen.
    Ongevaar een 12-tal jaren had dit geduurd en toen was ook voor dit dier de tijd van "opruimen" aangebroken.Ik als landbouwer kon toch niet anders.
    Het dier werd verkocht, en ik had het gevoel dat zij haar lot aanvoelde. Het was dan ook de laatste maal dat zij spontaan naar binnen kwam, ze ontweek elk kontakt met mij, ongelooflijk zei die man.
    Erger nog, de dag dat ze de hoeve verliet moest zij voor haar laatste "rit" de dierenwagen op. En ze probeerde haar "lot" niet te ontlopen. Doch net wanneer ze via de oploopplank de wagen binnenstapte bleef ze staan en keek achterwaarts, ze zocht mij. En voor ze verder ging keek ze mij doordringend aan ....Jos zei hij, één raar gevoel ervaarde ik daar, die blik vergeet ik nooit meer....".

    13-09-2005 om 17:20 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rare beloning !!!
    Hallo bloggertjes,

    Ik ben vandaag weer eens gaan zwemmen, en het heeft mij weer goed gedaan, Wekelijks zo'n zwempartijtje is best gezond denk ik.

    Wat sommige handelaars allemaal proberen om hun winst op te drijven, ongelooflijk.

    Groetjes,
    floeremutske

    Handelaar beloont klanten met bordeelbezoek

    Goede klanten mogen gratis naar bordeel.
    Een Poolse handelaar in constructiematerialen biedt zijn beste klanten een wel zeer bijzondere promotieactie. Wie voor meer dan 2.500 euro aankopen doet, krijgt die een uurtje gratis seks in een bordeel even verderop, belooft de handelaar op zijn website.

    Overtuigd katholiek
    Roman Myszko, de eigenaar van winkel Bepol in Elblag, in het noorden van Polen, kwam met het idee op de proppen na een bezoek van de eigenares van het bordeel aan zijn winkel. "Iedereen mag zijn zaken toch op een eigen manier voeren. Naast mijn winkel staat een bordeel, vandaar het idee", zo luidt het. Twee klanten hebben al kunnen profiteren van de promotie. Ze kregen elk een bon voor het bordeel. "Maar ze hebben er nog geen gebruik van gemaakt", aldus Myzko, die ondanks alles een overtuigd katholiek blijft.  
    13/09/05 15u28

    13-09-2005 om 16:44 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geboorteaankondiging...
    Hallo bloggertjes,

    Ik ben nog altijd onze vriend zijn brieven aan het doorlezen, nml. zijn ervaringen in het leven welke hij zo mooi kan verwoorden.

    groetjes,
    floeremutske

    ......Ik keek....een geboorteaankondiging, dus, de toekomst leek nog verzekerd. Er waren er dan toch nog die het riskeerden....
    Ik opende de aankondiging...een zoontje voor mijn neefje.
    En weer kon ik het niet laten...In mijn verbeelding zag ik dit wordende leven opgroeien om later dan op zijn beurt
    een der dragers te worden van onze samenleving.
    Hopenlijk dacht ik, geen leven om zomaar te leven omdat het kind hier nu eenmaal is, maar dat voor hem de levenshorizon al wat breder mag zijn met misschien weer eens een beetje meer inzicht in ons bestaan, en hij alzo een diepere kijk mag verwerven in onze existentie.

    Enkele dagen later heb ik het gebruikelijke bezoekje gebracht met het nodige geschenkje......
    En ik heb dit onschuldige, hulpeloze wezentje gezien en bezien. Voorwaar een kleine schat.
    Kun je nog een vrediger zicht voorstellen wanneer dit kleine kleine wonder aan zijn moeders borst aanlag ? Eén in liefde....
    Als een blijvende herinnering heb ik enkele dagen later een kleine tekst opgesteld en deze's avonds stiekem in hun brievenbus gedeponeerd, naamloos...
    In die tekst heb ik getracht een link te leggen van het heden, het hier ervarene van de jonge ouders, en anderzijds de herkomst van hun kindje.
    Ik heb deze tekst opgevat als een dialoog tussen het kind en de moeder.

    VOOR U BEIDEN TIJDLOOS, HET EEUWIGE NU.
    VOOR MIJN KLEINE BART :

    Kind, ik heb me niet gehaast,
    niet geërgerd.
    Neen, je was er nog niet,
    En...ik bleef wachten.

    Ik heb de tijden van wachten opgeteld,
    negen maanden,
    Tot jij komen zou,
    en de mist optrok in mijn hart
    en dan
    was de tijd afgeteld !

    En toen ik je eindelijk
    in mijn armen hield
    dacht ik :
    kind, mijn lieve kleine schat.

    Al die maanden
    heb ik mij niet verveeld
    Neen, echt niet
    want ik wist
    en daarom,
    ik wachtte, heel lang
    op jou !

    Vanwaar kom je ?
    Misschien van heel ver ?
    Of...was je reeds lang nabij ?
    Ach, ik begrijp het niet,
    maar...
    Je bent nu,
    heel dicht bij mij.
    Welkom,
    mijn allerliefste Bart.

    Ik gaf je deze naam,
    want dit overstijgt de tijd,
    opdat ik u,
    voor altijd
    zou blijven kennen
    in eeuwigheid !

    Zal ik nu met u,
    samen,
    een einde gaan ?
    Doch eerst zul jij,
    alleen,
    zonder mij,
    verder moeten gaan....



    12-09-2005 om 19:58 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loos alarm
    Hallo bloggertjes,

    Nu kan je toch nergens meer eens vrijen of liefdoen, zonder gezien te worden, en dan slagen ze nog alarm....

    groetjes,

    floeremutske

    Kustwacht rukt uit voor vrijend koppeltje

    De kustwacht heeft donderdag een reddingsactie opgezet voor een vrijend koppeltje. Een man dacht dat de twee in gevaar waren en verwittigde de kustwacht van Oostende. Die rukte uit maar het bleek loos alarm.

    Een man zag rond 17.30 uur met zijn verrekijker van op de zeedijk in De Panne hoe twee baders aan het afdrijven waren en duidelijk in de problemen verkeerden. Hij sloeg alarm. De Sea King helikopter van de basis in Koksijde, de snelle reddingsboot 'Brandaris' van Ship Support en de politie Westkust repten zich naar De Panne.

    Loos alarm
    Toen de twee vermeende baders evenwel op eigen kracht uit het water kwamen, werd al snel duidelijk dat het om een loos alarm ging. In de problemen bleken beiden nooit te zijn geweest.

    Het 23-jarige meisje uit Waterloo was enkel getooid met de boxershort van haar kersvers vriendje. De even oude jonge man werd door de politie discreet een handdoek aangereikt. De reddingsactie werd dan maar snel afgeblazen. (belga)
    08/09/05 19u50

    09-09-2005 om 23:21 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stilte en Natuur
    Hallo bloggertjes,

    Ik kan het niet verbergen dat die brieven van onze vriend Jos, mij altijd terug zo ontroeren. Daarom hier nog een stukje uit één der vele brieven, waarin hij weer zijn ervaringen vertelt als hij stil zit midden
    in de natuur of voor zijn huisje.

    .........
    Ik zit nu stil, buiten in mijn wiebelzeteltje. Het jaar was al wat gevorderd maar het weer was toch nog best genietbaar. En de zon deed haar uiterste best om de gevormde nevels uit mekaar te trekken door haar warmte.
    Een staalblauwe hemel werd reeds overal zichtbaar. Heel, heel hoog, in het blauwe, enkele "zilveren" stippen die duidden op menselijke aanwezigheid daar boven onze hoofden...
    En gans mijn wilde tuin neigt nu het hoofd onder de steeds dieper zinkende najaarszon, taak volbracht....
    Ook onze notenboom laat reeds zijn vruchten vallen. Nu best niet pal onder  die boom plaatsnemen. En vooral 's nachts hoor je ze goed vallen op ons huisje. En je ligt daar dan warm onder de dekens, zalig... en dan nog liefst goed bewust. Het zijn vooral de "bolsters" van de noten die die heerlijke herfstreuk meevoeren.
    Straks vallen de bladeren...
    En ik keek...
    Overal reeds grote spinnewebben met daar middenin zijn "bewoners", waakzaam voelend naar iedere trilling in hun web.
    Links en rechts verlebberde vlinders en vliegen die daar hangen als een duidelijke waarschuwing voor dewelke die het tot nu toe overleefd hadden.
    En toch....
    En daar ja...weer zo'n "domme gans", die heel die webbenwinkel aan het trillen brengt. Als een "steen" viel het achtpotige "wonder" op het slachtoffer. Een een prik met de giftand, de weerstand werd daardoor trager en trager... en het uitkapselen begon. Weer een menu voor madame spin straks...
    Natuurlijk valt er soms iest anders in die web, bv. een blaadje. En wie dacht daar dan dat dit spinnewonder zich laat misleiden ?
    Neen hoor, met hun acht poten "schudden" ze, bij twijfel, flink aan hun kunstwerk. Gans die web trilt dan, maar dit blaadje geeft geen teken van leven, het reageert niet en...onze spin blijft rustig op haar plaats.
    Een insekt "spartelt", trilt dus tegen en pas dan komt onze spin in actie.
    O wonder toch om dit alles eens goed te bekijken.
    Toch raar, dacht ik, voor de meeste dieren is het voorjaar en de zomer het tijdstip voor hun populatie, het opkomende seizoen met een overvloed aan eten.
    Bij spinnen is er die overvloed meer na het zomerseizoen met een massa insekten, en juist dan zijn deze diertjes in die struiken, of waar ook, het meest actief. Hier ook weer het wondere in de natuur, hoe alles in "mekaar past". Of is het gewoon in mekaar gegroeid ?
    Als de herfstzon steeds lager komt te staan overdag, zie je 's morgens de met mistdruppeltjes doordrenkte webben. En telkenjare ook weer overdag in de zon de lang gesponnen zilveren draadjes die over veld en weiland "vliegen", met daarop die kleine zwarte spinnetjes. Tegen de zon in zien we dan precies een reuzenweb met op deze draadjes hun bemanning, en enkel het lot bepaalt waar ze gaan landen. En ik kijk.....

    groetjes,

    floeremutske

    09-09-2005 om 12:06 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    08-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pruimen plukken en Kinderverdriet
    Hallo bloggertjes,

    Ik ga jullie nog eens wat laten meegenieten van een passage uit onze vriend zijn brieven.

    ........
    Een tuin zoals bij ons geeft steeds rijkelijk vruchten. Laat die ene boom het iets afweten in zijn vruchtzetting, anderen geven dan voor dit jaar ruimschoots hun deel...
    En dit jaar waren er heel veel pruimen, het zag er blauw van...
    Je weet we hadden vrienden met kleinkinderen, en we vroegen hen om "hun part" te komen plukken, want onze buik was al "meermalen" vol geweest, en de WC ook natuurlijk....
    En voor die kleine Sam was nu de dag aangebroken.
    We gingen de tuin in, en bij het zien van die pruimebomen kwam uit die  kindermond de spontane reactie : 'Jos, ik denk dat hier meer pruimen hangen dan dat er in de GB liggen"...en iedereen lachtte daar met die spontane opmerking.
    Alle hens aan dek nadien...Er werd geplukt en geschud om een flinke voorraad bij mekaar te krijgen van die heerlijk sappige pruimen. Want rijpe pruimen kopen in de winkel....dat kan natuurlijk niet.
    Groot jolijt voor groot en klein voor dit fijne pruimenfestijn.
    Als de vergaarbakken vol waren gingen we nog wat kuieren in onze 'wildernis'

    De kleine Sam liep vooruit...immer maar zoekend en altijd vragen stellend. Ik volgende hem, de anderen meer achterop latend...
    Opeens had het kind schijnbaar gevonden wat het zocht, nml. witte klaverzuring. En ijverig begon hij te zoeken. En ik keek toe.
    Maar mijn nieuwsgierigheid was toch geprikkeld door zijn ijverig zoeken in dit groene klavertapijt onder de bomen. Ik vroeg hem wat hij zocht ?
    Met een gelaten stemmetje antwoordde hij dat hij een klavertje van vier zocht, want, zei hij, dan kan ik een wens doen.
    Kleine Sammy, reageerde ik, heb jij ook al een hartewens ?
    Ja Jos, zei hij, en met wat droevige blik keek hij mij aan, en als ik er eentje vind dan wens dat mijn mama vlug mag genezen zijn.
    We keken mekaar aan. Even biggelde een traan over mijn wang in mijn peilen naar het grote zieleverlangen van dit kind. Alles werd nu wat wazig om mij heen, even nog een diep oogkontakt tussen twee generaties.
    Steeds leek bij mij alles dieper te zinken..... en als door sferen heen hoorde ik die duizenden kinderen die riepen: mammie...mammie....Maar hun mammie kwam niet meer...Even nog een een diep zieleverzinken en toen was het voorbij.
    De kleine Sammy stond daar voor mij als symbool van zoveel kinderverdriet.

    Ik weet niet of mijn kleine vriendje een "klavertje van vier" gevonden heeft, maar bovenal hoop ik dat zijn "mama" vlug mag genezen zijn.

    Nog wat nababbelen over het pruimenplukken en met hun vrachtje trokken zij huiswaarts.

    Even raakte ik daar onder de bomen het diepe zieleverlangen van een kind: "mama, dat je vlug weer mag genezen zijn".

    ......


    Onze vriend is een heel speciale man, iemand om heel fijn met te praten over gevoelens en zo meer...

    groetjes,

    floeremutske

    08-09-2005 om 12:43 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    07-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wasknijper
    Hallo bloggertjes,

    Vandaag is het toch weer een mooie zomerdag, goed om een machientje te wassen en op te hangen buiten.

    Spijtig genoeg moeten wij met ons Belgische weertje, het dikwijks vlug van de draad gaan doen...

    groetjes,

    floeremutske


    Wasknijper voorspelt het weer

    U heeft het vast wel al eens meegemaakt: u hangt de was buiten en vijf minuten later barst een knetterend onweer los waardoor u opnieuw naar buiten mag stormen om uw drijfnatte kleren van de wasdraad te plukken. Wel, beste huisvrouwen én -mannen, vrees niet langer want dat doemscenario behoort dankzij de vondst van een Britse student voortaan definitief tot het verleden. De jongeman heeft immers een wasknijper uitgevonden die het weer kan voorspellen.

    Wasknijper blokkeert
    Het principe is vrij eenvoudig: de wasknijper registreert veranderingen in de luchtdruk en zendt dan elektrische signalen naar metalen strips op de knijper. Als het binnen een halfuur gaat regenen, blokkeert de knijper en kan je je was niet ophangen.

    Enig nadeel: de knijper kan niet voorkomen dat de al opgehangen was natregent, zodat u in dat geval toch opnieuw naar buiten zal moeten hollen. Maar van dat gezwans van weerman Eddy De Mey bent u wél definitief verlost.

    07-09-2005 om 14:56 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Depressie 3
    Hallo bloggertjes,

    Nog een laatste stukje over deze de laatste jaren erg toegenomen "ziekte", in alle klassen van de bevolking.

    Groetjes,

    floeremutske
    Zijn de antidepressiva drugs?     
    In geen geval kunnen antidepressiva als drugs worden beschouwd, ook al worden zij vaak als dusdanig bestempeld. In tegenstelling tot de benzodiazepines (tranquillizers en slaapmiddelen) stelt men bij de meeste antidepressiva geen enkel fenomeen van fysieke afhankelijkheid vast, ofschoon soms ontwenningsverschijnselen kunnen voorkomen en antidepressiva progressief moeten worden afgebouwd.
    Antidepressiva veroorzaken geen wijziging van de persoonlijkheid en lokken normaal geen agressiviteit of geweld uit. Toch gaat het hier niet om onschuldige geneesmiddelen : zij vereisen een regelmatige medische follow-up. Deze opvolging kan best gebeuren via de huisarts of de psychiater.

    06-09-2005 om 11:12 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    2h7dq10.jpg

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.





    klappieiv6.jpg


    Bedankt Roosje




    Gastenboek
  • Pest Control
  • The Camelo
  • Alexa123
  • Alexa123
  • Alexa123

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Welkom bij De Vrolijke Bloggers
    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Een interessant adres?

    Filmsterren uit de oude doos Marylyn Monroe
    Foto

    Foto

    Foto

    Clark Gable


    Foto

    Foto

    Linda Evans (Dynasty soap)
    Foto

    Doris Day ' mijn favoriete!!!)
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Jeff Chandler


    Foto

    Foto

    Errol Flynn



    Foto

    Montgomery Clift
    Foto

    Ester Williams


    Foto

    Ava Gardner
    Foto

    Lauren Bacall
    Foto

    Lana Turner
    Foto

    Mijn vrienden Awards
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren
  • Blue Gadgets (Blue Gadgets)
        op
  • Blue Gadgets (Blue Gadgets)
        op
  • Blue Gadgets (Blue Gadgets)
        op
  • Econixdigital.com (Azan)
        op
  • Econixdigital.com (Azan)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • socialintech (dominic)
        op
  • socialintech (dominic)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • techroboting (techroboting)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • techroboting (techroboting)
        op
  • techroboting (techroboting)
        op
  • gamesspecial (gamesspecial)
        op
  • gamesspecial (gamesspecial)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • luxury cars rental service in islamabad (luxury cars rental service in islamabad)
        op
  • Multi-Techno (multitecno09)
        op
  • Multi-Techno (multitecno09)
        op
  • The Oristiq (The Oristiq)
        op
  • Fashionterest (fashionterest)
        op
  • Fashionterest (fashionterest)
        op
  • Luxury Homies (luxuryhomies)
        op
  • Victoria (branding)
        op
  • Victoria123 (real)
        op
  • Victoria (legal)
        op
  • Victori (health)
        op
  • Victoria (brand)
        op
  • brand (Victoria)
        op
  • https://gamesspecial.com/ (Courtney Parker)
        op
  • luxurycarskarachi12 (luxurycarskarachi12)
        op
  • luxurycarskarachi12 (luxurycarskarachi12)
        op
  • common finance terms (luxury123)
        op
  • luxury123 (arts idea)
        op
  • luxury (travel tourism sector)
        op
  • luxury123 (cbd oils drops)
        op
  • luxury (luxury123)
        op
  • Hamdan Rent a car (Najeeb ullah)
        op
  • valley (luxuryhomesideas)
        op
  • valley (safebusinessway)
        op
  • valley1 (best shopping)
        op
  • valley (real estate)
        op
  • valley (real estate)
        op
  • fitness (health related)
        op
  • valley (outreach)
        op
  • dramacool (dramacool)
        op
  • clinicjarahi (clinicjarahi)
        op
  • webnegah (webnegah)
        op
  • hamid (hamid)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • CpdA uit woestijnplant (Maike)
        op Cortisone
  • roger (joged)
        op
  • woke bro (joge)
        op
  • Alsof ik hier moest zijn (Maarten)
        op Lang geleden....
  • Nacht groetjes (Trucker_John & Zeno_Blog)
        op Lang geleden....
  • Ha je leeft nog (Lana & Pip)
        op Lang geleden....
  • Lieve middaggroetjes (valerieke)
        op Ben jullie zeker niet vergeten.
  • Lieve Dinsdag groetjes (valerieke)
        op Ben jullie zeker niet vergeten.
  • jacqeuline (steffie)
        op
  • Groetjes uit Koekelare (Rafsduivenloft)
        op Fraude
  • dag Jacqueline (klaproosje1)
        op Marie Rose Morel
  • Lieve groetjes vanuit De Klinge (Lana & Pip)
        op Marie Rose Morel
  • PPSJES LINK NAAR ONZE UITSTAPPEN EN NOG VAN ALLES (GEORGES)
        op Verdriet
  • hello Jacqueline...idd. cola alleen bij veel braken.. (klaproosje1)
        op Cola

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!