Jacqueline/floeremutske



 
 
Foto
Foto


 Alle afbeeldingen en gedichten blijven
eigendom van de makers, als er iets
moet verwijderd worden, EMAIL mij
dan AUB ik doe het er direct af.

MEER  VRIENDSCHAP  EN  VERTROUWEN  OP  HET SENIORENNET !!!
Foto
Zoeken in blog


Klik op het ventje, als ik mag
weten dat je op mijn blog bent
geweest

Foto
ikke - 2 jaar
Foto
Astridje
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Mijn schatteke Mattis



Broer 7j Jaimy
Foto
Broer 11j Geoffrey
Foto
Nostalgie
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
sonnepon2007
blog.seniorennet.be/sonnepo
Liefde is de bron van het leven

06-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nogmaals 'Prostaatkanker'
Hallo mannelijke bloggers,

Laat het toch geen taboe meer zijn, ga naar de dokter.


Vroeg opsporen prostaatkanker loont

Vroegopsporing van prostaatkanker kan de sterfte met 20 procent verminderen. Dat blijkt uit een wereldwijde studie waaraan ook 10.000 Antwerpse mannen deelnamen. De resultaten werden in de verf gezet bij de viering van tien jaar Oncologisch Centrum Antwerpen. Dr. Vera Nelen van het Provinciaal Instituut voor Hygiëne wees op de baten van vroegopsporing, maar waarschuwde ook voor overbehandeling.

Vroegopsporing loont
Aan de European Randomized Study of Screening for Prostate Cancer namen acht centra deel. Antwerpen was een van de pioniers. De studie is uitgevoerd met de steun van de Provincie Antwerpen. De resultaten zijn gepubliceerd in The New England Journal of Medicine. Uit de resultaten blijkt dat vroegopsporing loont. Er zijn wel enkel bewezen effecten voor mannen van 55 tot 59 jaar en er is sprake van overdiagnose. Men moet namelijk 1.410 mannen screenen om één leven te redden en 48 mannen behandelen om één leven te redden.

Meest voorkomende mannenkanker
Nelen wijst erop dat een derde van de aangetroffen prostaatkankers "actieve opvolging" vraagt. Prostaatkanker is de meest voorkomende kanker bij mannen in Vlaanderen en de derde doodsoorzaak door kanker bij mannen, na long- en dikkedarmkanker. De Antwerpse studie verliep in samenwerking met het Provinciaal Instituut voor Hygiëne, de stad en het OCMW Antwerpen. In Antwerpen waren de huisartsen nauw betrokken bij het programma. Zij waren verantwoordelijk voor verdere diagnose en eventuele behandeling. Naar aanleiding van het tienjarige bestaan werden ook een aantal patiëntenverenigingen voorgesteld voor kankerpatiënten. (belga/vsv)
06/04/09 12u28

06-04-2009 om 16:08 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italië Aardbeving
Hallo bloggertjes,

Als het geen moorden, aanslagen enz...zijn, dat is het wel een natuurramp.
Vind dat toch zo erg voor die mensen die dat moeten meemaken.

Al 27 doden in Italië na aardbeving.

06 april 2009

Al 27 doden in Italië na aardbevingDe aardbeving van maandagochtend ten oosten van Rome heeft al aan 27 mensen het leven gekost. Dat blijkt uit een voorlopige balans van het ziekenhuis in L'Aquila, de hoofdstad van de regio Abruzzen en de zwaarst getroffen stad. Dat meldt het Italiaanse persagentschap Ansa."De situatie in het ziekenhuis van L'Aquila wordt elke minuut dramatischer. De artsen moeten veel gewonden buiten verzorgen, aan de ingang van het ziekenhuis", aldus Ansa. Het hospitaal beschikt over slechts één operatiezaal. De zwaargewonden worden met een helikopter naar nabijgelegen ziekenhuizen gevlogen. (SIJ)

bron: Belga

Tags: ziekenhuis, ansa, aquila, aardbeving

06-04-2009 om 15:55 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie Medische dienst
Hallo bloggertjes,

Terug een beetje leesgenot.

Medische dienst politie is "spookdienst".


06 april 2009

De Algemene Inspectie die de politiediensten controleert, is een onderzoek gestart bij de medische dienst van de federale politie, omdat daar de afgelopen tien jaar miljoenen euro's verspild zouden zijn. Een vakbondsbron noemt de dienst maandag in Het Laatste Nieuws een "spookdienst"."Vroeger raadpleegden rijkswachters hun eigen dokter, maar nu gaan politiemensen net als iedereen bij hun eigen huisarts", aldus de bron. "Eigenlijk zijn ze bij de politiehervorming die medische dienst gewoon vergeten af te schaffen." Er is sprake van artsen die thuisblijven omdat er toch geen werk is, maar die wel 5.000 euro netto per maand krijgen. Ook zouden er tien ambulances zijn, twee jaar oud, die samen 400 kilometer gereden hebben. De verspilling zou zo groot zijn dat er zelfs een klacht voor fraude ingediend zou zijn bij het parket van Brussel. De directeur-generaal bij de federale politie bevestigt het onderzoek, maar noch hij, noch het parket bevestigt of ontkent de fraudeklacht. (SIJ)

bron: Belga

Tags: medische, politie, onderzoek,

06-04-2009 om 15:49 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
31-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de Koerks duikboot
Goedenavond bloggertjes,

Hier ben ik weer eens met mijn krantje.

Toren van gezonken duikboot Koersk ligt op schroothoop

 
De Koersk zonk tijdens oefeningen op 12 augustus 2000
Terwijl hij had moeten dienen voor het optrekken van een monument ter nagedachtenis aan de 118 doden, is de toren van de in augustus 2000 gezonken Russische atoomduikboot Koersk opgedoken op een schroothoop. Dat meldt het onafhankelijke Russsiche persbureau Interfax.

Eerbetoon
Militanten van een organisatie die voor de Russische marine opkomt, vonden de toren van de onderzeeër tussen ijzerafval nabij de havenstad Moermansk. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het overblijfsel van de Koersk deel zou uitmaken van een monument dat nabij de kathedraal van Moermansk als eerbetuiging aan de overleden matrozen van de duikboot zou worden opgetrokken. Onbekenden hebben de toren een jaar geleden als een stuk metaal verkocht.

118 slachtoffers
De Koersk is gezonken tijdens oefeningen in de Barentsz-Zee op 12 augustus 2000. Alle 118 opvarenden kwamen om. (afp/eb)
31/03/09 18u19
     

    31-03-2009 om 19:58 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plastische chirurgie
    Hallo bloggertjes,

    Chinezen massaal naar plastisch chirurg door crisis

    In China is het aantal mensen dat naar een plastische chirurg gaat sterk gestegen door de economische crisis. De harde concurrentie op de arbeidsmarkt is de oorzaak die mensen op de operatietafel doet belanden, weet De Telegraaf.

    Chinese werkzoekenden beseffen maar al te goed dat werkgevers vaak de meest aantrekkelijke kandidaten kiezen voor een baan. Daarom kan iedere kleine ingreep van groot belang zijn. De afgelopen weken werden er 40 procent meer ingrepen uitgevoerd dan in dezelfde periode vorig jaar. (adv)
    31/03/09 17u55

    31-03-2009 om 00:00 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    22-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rimpelvullers
    Hallo bloggertjes,

    Hermans wil permanente rimpelvullers verbieden.


     

    Open Vld-senator Margriet Hermans vindt dat permanente rimpelvullers terstond verboden moeten worden. "Als zelfs de branchevereniging van Zelfstandige Klinieken in Nederland pleit voor een verbod van permanente rimpelvullers weet je hoe laat het is", stelt ze.

    De vereniging verwijst naar eerdere onderzoeken van de consumentenbond en de Nederlandse Inspectie voor Gezondheidszorg, waarin ook al de noodklok over deze behandelmethoden werd geluid.

    Infecties & gezwellen
    Hermans pleit sinds juli 2005 vruchteloos voor de invoering van een verbod op de permanente rimpelvullers in ons land. De permanente rimpelvullers kunnen nochtans leiden tot infecties en goedaardige gezwellen, die meestal enkel te verhelpen zijn met een ingrijpende operatie die het gezicht vaak ontsiert.

    "Te weinig incidenten"
    In 2006 bevestigde de toenmalige minister van Volksgezondheid, Rudy Demotte (PS), haar dat er zich diverse incidenten hebben voorgedaan in schoonheidsklinieken in België bij het gebruik van de permanente rimpelvuller "Dermalive".

    Zijn opvolgster, Laurette Onkelinx (PS), stelde in mei 2008 niet te kunnen optreden door het geringe aantal meldingen van incidenten. Daardoor beschikken haar diensten niet over concrete elementen aan de hand waarvan een officiële procedure kan worden gestart om de betrokken producten uit de handel te nemen. Bovendien wijst ze er op dat een dergelijke procedure op Europees niveau moet gebeuren.

    Verschuilen achter Europa
    Hermans is het daar niet mee eens: "Het gaat niet op om zich wederom te verschuilen achter Europa om niets te doen. België mag dergelijk product wel verbieden gezien de gezondheid van de burgers in het gedrang komt". Ze is dan ook van plan om het verbod indien nodig via parlementaire weg af te dwingen. (belga/edp)
    09/03/09 18u09

    22-03-2009 om 15:37 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 jaar
    Hallo bloggertjes,

    Dit werd eens tijd dat deze wet er kwam. Hopelijk helpt het iets, want de jeugd drinkt toch graag en veel....

    Totaal verkoopverbod van alcohol aab 16-jarigen

    Er komt dan toch een totaalverbod op de verkoop van alcohol aan jongeren onder de zestien jaar. Dat heeft de federale minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx (PS) beslist. Na de horecazaken mogen vanaf volgend jaar ook warenhuizen en nachtwinkels geen alcohol meer verkopen aan min-zestienjarigen.

    Gezondheidswet
    Het verbod staat in een gezondheidswet die binnenkort aan de ministerraad wordt voorgelegd en vanaf 2010 moet ingaan. De maatregel maakt een einde aan heel wat onduidelijkheid. Zo mogen café-uitbaters al langer geen bier of wijn schenken aan min-zestienjarigen, maar konden die laatsten wel ongestoord bier of wijn kopen in een handelszaak.

    Boetes
    In de nieuwe wet wordt het ook verboden om gratis alcoholische dranken aan jongeren onder de 16 uit te delen op sportieve of culturele evenementen, zoals festivals, en in horecazaken.

    Winkeliers die het verbod overtreden, kunnen een administratieve boete krijgen die in dezelfde lijn zal liggen als die voor overtredingen op de tabakswet: 130 tot 1.500 euro. (belga/mvl)
    21/03/09 06u31

    22-03-2009 om 15:27 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je leven
    Hallo bloggertjes,

    Dit vind ik toch zo erg, als je die leeftijd al bereikt hebt, en je wilt sterven, dan zou dat moeten kunnen.Waarom dat vrouwtje nog laten afzien.

    93-jarige Antwerpse in hongerstaking omdat ze niet mag sterven

    De 93-jarige Amelie Van Esbeen (93) is in hongerstaking gegaan omdat ze wil sterven. De Antwerpse probeerde vorige week zaterdag er zelf een einde aan te maken, maar die zelfmoordpoging mislukte.
    Daarop heeft ze beslist niet meer te eten.

    De vrouw heeft een jaar geleden om euthanasie gevraagd. "Ik ben op", zegt ze. "Ik ben nog goed bij mijn verstand, maar ik wéét dat ik zo niet wil voortleven. Help mij dan toch." (belga/mvl)
    21/03/09 10u05
            

      21-03-2009 om 13:11 geschreven door floeremutske  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
      >> Reageer (1)
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grappige klachten
      Hallo bloggertjes,


      Moet je zeker lezen.

      "Olifant had erectie"... en andere klachten van toeristen

      Een man op huwelijksreis voelde zich gecounterd door een olifant met een erectie.
      Een dame had het 'niet storen'-kaartje aan de binnenkant van haar deur gehangen en voelde zich opgesloten.
      Een dame had het 'niet storen'-kaartje aan de binnenkant van haar deur gehangen en voelde zich opgesloten.
      Topless zonnen: niet iedereen vindt het kunnen.
      Topless zonnen: niet iedereen vindt het kunnen.
      De siësta zou verboden moeten worden.
      De siësta zou verboden moeten worden.
       "In Spanje zaten te veel Spanjaarden".
      "In Spanje zaten te veel Spanjaarden".
      Geel zand moet geel zijn als dat zo in de brochure staat.
      Geel zand moet geel zijn als dat zo in de brochure staat.
      Vakantiegangers melden zich bij hun Britse reisbureau met de vreemdste klachten. De Daily Telegraph maakte een top twintig. Wat dacht u bijvoorbeeld van: "Het strand was te zanderig". De volgende opmerkelijke klachten werden genoteerd.

      1. Een man zag een overduidelijk opgewonden olifant bij een drinkplaats. Zijn huwelijksreis was volgens hem verpest omdat hij zich "zwaar onderbedeeld" voelde.

      2. Een vrouw dreigde de politie te bellen omdat ze naar eigen zeggen door het hotelpersoneel in haar kamer was opgesloten. In werkelijkheid bleek ze het 'Do Not Disturb' label aan de binnenkant van de deur als een verbod te zien om haar kamer te verlaten.

      3. "Het strand was te zanderig".

      4. Een gast in een Australisch hotel klaagde dat de soep te dik en te sterk was. Hij bleek per ongeluk de vleessaus te hebben opgedronken...

      5. "Topless zonnen op het strand zou verboden moeten worden. Mijn vakantie is verpest omdat mijn man de hele dag naar andere vrouwen zat te loeren."

      6. "We kochten een Ray-Ban zonnebril bij een straatverkoper voor 5 euro. Deze bleek later nep te zijn...'

      7. "Niemand had ons verteld dat er vissen in de zee zouden zwemmen. Onze kinderen zijn erg geschrokken.'

      8. "Onze vlucht van Jamaica naar Engeland duurde ruim negen uur, terwijl de Amerikanen er maar drie uur over deden."

      9. "Mijn verloofde en ik hadden een kamer geboekt met twee bedden. We kregen echter een tweepersoonsbed. Ik hou u nu verantwoordelijk voor het feit dat ik zwanger ben."

      10. "In vergelijking met het driekamerappartement van onze vrienden was ons appartement met één kamer aanzienlijk kleiner".

      11. "In de brochure stond: geen kappers op de locatie. Wij zijn kappers in opleiding, mogen we er nu dan wel komen?"

      12. Over een vakantie in Spanje: "Er zijn te veel Spanjaarden, de receptioniste spreekt Spaans, het eten is Spaans en er zijn te veel buitenlanders."

      13. "Het strand zag er niet uit zoals in de brochure. In de brochure is het geel, maar in het echt is het wit."

      14. "We moesten buiten in de rij staan, zonder airconditioning."

      15. "U bent als touroperator verplicht ons van tevoren te verwittigen van lawaaierige hotelgasten."

      16. "Ik ben geprikt door een mug. Niemand had me gewaarschuwd dat ze prikken."

      17.
      "Het zou in de folder vermeld moeten worden dat de lokale winkel geen lekkere koekjes verkoopt."

      18. "Het is ronduit lui van de lokale winkeleigenaren om hun zaak 's middags te sluiten. Tijdens de siësta heb ik vaak dingen nodig, het zou verboden moeten worden."

      19. "Bijna elk restaurant dat ik tijdens mijn reis naar Goa (India) tegenkwam had, tot mijn walging, curry op het menu. Ik hou helemaal niet van scherp eten."

      20. "We hadden een excursie geboekt naar een waterpark. Maar niemand had ons verteld dat we een zwembroek en handdoek mee moesten nemen." (eb)
      20/03/09 15u52

      21-03-2009 om 12:58 geschreven door floeremutske  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
      >> Reageer (0)
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handwasdroger
      Hallo bloggertjes,

      Eindelijk kan ik nog eens wat nieuwtjes verzamelen voor jullie.

      Beter geen heteluchthanddrogers op toilet
      De elektrische heteluchthanddrogers die in vele openbare
      toiletten gebruikt worden, kunnen voor een sterke toename zorgen van het aantal bacteriën op de handen, na het wassen. De drogers besmetten ook de wasruimten waarin ze zijn geïnstalleerd. Dat zeggen Britse wetenschappers.
      Na het wassen en drogen van handen met de heteluchtdroger was het aantal bacteriën toegenomen met gemiddeld 186% op de vingertoppen en met 230% op de handpalmen. Drogen met een hogesnelheidsdroger zoals de Dyson Airblade handdroger en de Mitsubishi Jet Air verhoogde het totaal aantal bacteriën op de vingertoppen met gemiddeld 53% en op de handpalmen met 9%.

      Bovendien kan een dergelijke handdroger, die lucht uitblaast met snelheden van ruim 600 kilometer per uur, op een afstand van 2 meter andere gebruikers en de wasruimte besmetten. Een gewone heteluchthanddroger verspreidt micro-organismen op een afstand van nauwelijks 25 cm.
      Het beste zijn papieren handdoeken: na het wassen en drogen van handen met een papieren handdoek was het totale aantal bacteriën op de vingertoppen verminderd met 77% en op de handpalmen met 78%. Bij papieren handdoeken is er ook nauwelijks enige verspreiding van micro-organismen.
      Volgens de onderzoekers is het dan ook aan te raden alleen papieren handdoekjes te gebruiken op locaties waar hygiëne de allerhoogste prioriteit heeft, zoals in ziekenhuizen, gezondheidsklinieken, scholen, kinderdagverblijven, bejaardentehuizen, keukens en andere ruimten waarin voedsel wordt bereid. Ook op plekken waar veel mensen samenkomen, zoals fabrieken, kantoren en restaurants, verdienen papieren handdoeken de voorkeur.


      21-03-2009 om 12:50 geschreven door floeremutske  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      >> Reageer (0)
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prostaatkanker
      Hallo bloggertjes,

      Waarom kunnen de mannen  daar toch zo moeilijk over praten.Mijn man is al zes jaar geopereerd van prostaatkanker, en is nu heel gezond (74j).

      Prostaatkanker kan 2.000 doden minder eisen

      In België sterven jaarlijks ongeveer 10.000 mannen aan prostaatkanker. Door regelmatige screening zou dit cijfer kunnen dalen met 20 procent.

      Dat blijkt uit de grootste studie ooit naar de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen, waarbij sinds begin jaren negentig 182.000 mannen uit acht Europese landen, waaronder België, werden opgevolgd. (belga/mvl)
      21/03/09 10u05

      21-03-2009 om 00:00 geschreven door floeremutske  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
      >> Reageer (0)
      13-03-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cortisone
      Hallo bloggertjes,

      Woestijnplant betere ontstekingsremmer
      dan cortisone.


      Een molecule uit een Namibische woestijnplant blijkt op de lange termijn effectiever als ontstekingsremmer dan cortisone en zorgt bovendien niet voor het veelvoorkomende neveneffect osteoporose. Dat blijkt uit een doctoraatsonderzoek van Valerie Gossye, verbonden aan de vakgroep Fysiologie aan de UGent.

      Test
      Gossye vergeleek het effect van cortisone met dat van een plantaardig derivaat, "Compound A" of CpdA, dat uit een Namibische woestijnplant wordt gehaald. Ze testte beide ontstekingsremmers op het ontstoken gewrichtsweefsel van patiënten met chronische reumatoïde artritis.

      Vooral vrouwen krijgen met deze ziekte te maken, waarbij een chronische ontsteking in de gewrichten onder andere leidt tot de vernietiging van het kraakbeen en erosie van het bot.

      Nadeel van cortisone
      Momenteel wordt ongeveer de helft van de reumapatiënten behandeld met cortisone, omdat het niet enkel de ontstekingen in de gewrichten tegengaat, maar ook voor een vertraging van de gewrichtsschade zorgt.

      Nadeel van cortisone is wel dat sommige patiënten op de lange termijn een resistentie ontwikkelen, en dat een langdurige cortisonebehandeling gepaard kan gaan met neveneffecten zoals diabetes en osteoporose.

      Geen diabetes
      Eerder onderzoek aan de Gentse universiteit had al aangetoond dat de plantaardige derivaat CpdA op dezelfde manier werkt als cortisone, zonder diabetes als neveneffect. Gossye bewijst nu met haar onderzoek dat ook het risico op osteoporose sterk verminderd.

      Uit haar studie bleek bovendien dat het ontstekingsremmend effect van cortisone op langere termijn erg achteruit gaat, terwijl dat bij CpdA niet het geval is.

      De onderzoeksresultaten van Gossye werden gepubliceerd in de vaktijdschriften "The Journal of Immunology" en "Annals of the Rheumatic Diseases". (belga/edp)
      12/03/09 18u10

      13-03-2009 om 14:23 geschreven door floeremutske  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      >> Reageer (2)
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier spreken wij van een echt mirakel
      Hallo bloggertjes,

      Zesjarige bij bewustzijn ondanks buis dwars door borst

      Mihir Kumar overleefde niet alleen miraculeus zijn avontuur, hij bleef ook bij bewustzijn tot de operatie.
      Van een mirakel gesproken. Een zesjarig jongetje was in het Indiase Ranchi het Holi-festival aan het vieren, toen hij van een dak viel. Mihir Kumar viel op een lange ijzeren buis, die zich over de volle breedte dwars door zijn borstkas boorde. Toch bleef de kranige knul de hele tijd bij bewustzijn toen hij naar het ziekenhuis werd gebracht. De buis werd met succes operatief verwijderd.

      Mihir gleed uit op het dak van het huis van zijn ouders en stortte naar beneden. Hij landde op een ijzeren buis die door zijn ribbenkas drong van zijn ene zijde naar de andere. Langs beide zijden stak de buis er een eind uit. Het mag een wonder heten hoe de zesjarige knaap niet alleen zijn hachelijk avontuur overleefde, maar ook bij bewustzijn bleef. (hlnsydney/kh)

      13/03/09 06u55

      13-03-2009 om 14:09 geschreven door floeremutske  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
      >> Reageer (1)
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifant

      Hallo bloggertjes,

      Olifant die poot verloor door landmijn krijgt nieuwe prothese

      De jonge Aziatische olifant Mosha kan weer vrolijk trompetterend door de jungle trekken. Door in het grensgebied tussen Thailand en Cambodja op een landmijn te trappen, verloor het dier toen het amper zeven maanden jong was haar rechtervoorpoot. Halfdood belandde Mosha in de 'Friends of the Asian Elephant' dierenkliniek in het Thaise Lampang en werd gered door een unieke ingreep. In 2007 kreeg ze daar als eerste olifant ter wereld een prothesepoot.

      Nu is Mosha drie jaar oud en moest de prothese aangepast worden aan haar nieuwe gestalte. Mosha en haar collega-olifantenweesjes in het opvangcentrum worden meer en meer een symbool in de strijd tegen de verboden landmijnen. Elk jaar vallen er onder de Thaise burgers 100 nieuwe doden door de vreselijke wapens. (hlnsydney/kh)

      13-03-2009 om 13:59 geschreven door floeremutske  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
      >> Reageer (0)
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijk aan babymelk
      Hallo bloggertjes,

      Hier is jullie speciale krantje,

      Chinese baby neemt elke dag bad in moedermelk

      Een Chinese mama produceert zoveel moedermelk dat ze haar baby er elke dag een bad in geeft. "Elke dag heb ik twee liter op overschot", aldus Luo uit Chongqing.

      "Mijn moeder, echtgenoot en schoonmoeder dronken er in het begin ook van, maar dan nog bleef er heel wat lekkers over. Mijn schoonmoeder kwam vervolgens op het idee om mijn zes weken oude Shan Shan een melkbad te geven. Haar huid voelt nu heel zacht aan", is Luo zeer te spreken over de behandeling. "Al moeten we daar misschien ook niet mee overdrijven, dus als iemand wat borstmelk wil... Altijd welkom!" (svm)
      13/03/09 12u53

      13-03-2009 om 13:53 geschreven door floeremutske  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      >> Reageer (1)
      11-03-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ignace Crombé

      Goedeavond bloggertjes,

      "MISS KREEG KROONTJE NA SEKS MET CROMBE

      10 maart 2009

      We hebben het laatste over Ignace Crombé en zijn missverkiezing nog altijd niet gehoord. Na de publicatie van het boek van Miriam Jacques over haar ex Ignace vallen steeds meer puzzelstukjes in elkaar. Onder meer over de manier waarop Anne-Marie Ilie haar kroontje verdiende.In "Dagboek van een bedrogen vrouw" schrijft Miriam Jacques dat Crombé een seksuele liefdesrelatie had met Anne-Marie Ilie, Miss Belgian Beauty 2007. Dat verhaal wordt deze week door meerdere bronnen bevestigd in Story. Davy Brocatus, bekend als jurylid uit "Sterren op de dansvloer", zetelde ook in de jury van Miss Belgian Beauty in 2007. Hij bevestigt door Crombé onder druk te zijn gezet om Ilie te laten winnen. (LEE)

      bron: Belga

      11-03-2009 om 19:23 geschreven door floeremutske  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      >> Reageer (2)
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tumor
      Goedenavond bloggertjes,

      CHIRURGEN VERWIJDEREN TUMOR EN ZES ORGANEN
      BIJ ZEVENJARIGE

      Heather McNamara naast de chirurg die de unieke operatie leidde en haar vader.
      In een bijzonder riskante operatie hebben chirurgen in Long Island (New York) zes organen van een zevenjarig meisje moeten verwijderen om een grote kankertumor rond haar maag weg te kunnen nemen. Op het einde van de levensreddende én levensgevaarlijke ingreep die bijna een volledige dag (23 uur) duurde, moesten de in ijs geplaatste vitale organen teruggeplaatst worden in het lichaam van het kind. Toen bleek echter dat haar maag, milt en alvlessklier zo aangetast waren door de tumor dat ze die niet meer konden redden. Toch stelt de zevenjarige Heather McNamara het gezien de extreme omstandigheden vrij goed en zou ze een redelijk normaal leven moeten kunnen leiden.

      Chemo
      Het was Dokter Tomoaki Kato die de operatie leidde. "We zagen geen andere oplossing meer omdat chemotherapie niet hielp en haar tumor niet via een gewone operatie kon verwijderd worden. Daarom kozen we voor deze riskante operatie die haar leven kon redden maar tevens ook op het spel zetten."

      Bloedvaten
      Gedurende de operatie moesten de chirurgen eerst haar maag, alvleesklier, lever, milt, dunne en dikke darm tijdelijk verwijderen en in ijs bewaren zodat ze de tumor konden wegnemen en vervolgens de vitale organen terugplaatsen. Drie organen (maag, milt en alvleesklier) bleken te zwaar aangetast en moesten definitief weggenomen worden. Bovendien moesten heel wat van haar bloedvaten verwijderd worden en gereconstueerd worden, ofwel uit andere bloedvaten uit haar lichaam ofwel met kunstmatige bloedvaten.

      Primeur
      Het is de eerste keer dat deze operatie bij een kind gebeurde. In de States werd een gelijkaardige operatie nog maar één keer uitgetest bij een volwassene. Andere kankerziekenhuizen waren er niet in geslaagd de tumor operatief te verwijderen. Omdat dit chirurgenteam gespecialiseerd is in transplantaties hebben ze het risico genomen om haar organen tijdelijk weg te nemen.

      Kleine hapjes en diabetes
      Dokter Lobitt legt uit hoe Heather ook zonder maag, alvleesklier en milt verder zal kunnen leven. "Eten zal ze altijd met kleine hapjes moeten doen, maar er zijn ook patiënten met zware gewichtsproblemen die zonder maag verder leven. Door het verlies van haar milt is ze een makkelijke prooi voor infecties, maar dat hebben we opgevangen. De alvleesklier zorgt er dan weer voor dat de suikerspiegel in het lichaam stabiel blijft. Voorts produceert dat orgaan natuurlijke enzymen die de spijsvertering ondersteunen. Heather zal zonder haar alvleesklier als een diabetespatiënt door het leven moeten gaan, maar ook dat is niet onoverkomelijk."

      Normaal
      Voorlopig wordt het kind nog met een sonde gevoed, terwijl de dokters haar van nabij opvolgen om te zien of haar ingewanden goed functioneren. Haar ouders kregen al duidelijk instructies hoe ze met haar diabetes moeten omgaan. "We zullen nog een tijdje goed moet checken of de tumor niet terug opduikt. Als alles goed loopt, zal ze zich gewoon weer onder de mensen kunnen mengen en een heel normaal leven leiden." (hlnsydney/kh)
      11/03/09 08u26

      11-03-2009 om 19:22 geschreven door floeremutske  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
      >> Reageer (0)
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huilen als een wolf
      Goedenavond bloggertjes,

      VROUW HUILT ALS EEN WOLF.

      Een Chinese vrouw zegt dat ze al 26 jaar huilt als een wolf, maar er niets aan kan doen. De 42-jarige Hong heeft geen controle over haar lichaam als ze begint te 'huilen'. "Het is als niezen of geeuwen, ik kan het niet tegenhouden."

      Rugpijn
      Het begon toen ze zestien jaar was. Hong had last van rugpijn en ontdekte per ongeluk dat de pijn verminderde als ze huilde als een wolf. Ze zegt dat het voelt alsof ze "gas loslaat" wanneer ze huilt. In het begin beperkte het gehuil zich tot een keer om de drie maanden, maar intussen huilt ze meerdere keren per dag. "Soms gebeurt het op straat. Mensen draaien zich dan om en staren me aan. Ze denken dat ik gek ben", zegt Hong.

      Steeds luider
      Het gehuil wordt volgens de vrouw ook erger. Ze huilt luider en langer dan vroeger. Intussen duurt een 'bui' al gemakkelijk twintig minuten en iedere keer kan het gehuil twintig seconden aanhouden. "Soms lijkt het een beetje op een luchtalarm", vertelt ze. Ze ging met haar probleem al naar een specialist, maar die verklaarde haar kerngezond. (gb)
      11/03/09 17u02

      11-03-2009 om 19:12 geschreven door floeremutske  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      >> Reageer (0)
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jenny Tanghe
      Goedenavond bloggertje,

      ACTRICE JENNY TANGHE OVERLEDEN.

      11 MAART 2009

      Actrice Jenny Tanghe overledenJenny Tanghe is vandaag in Gent overleden. De Vlaamse actrice, die bekend is van rollen als moeder Cent in "Wij, Heren van Zichem" en Jenny Vanjes in "De Collega's", was 82 jaar.Op uitdrukkelijk verzoek van de familie zal de uitvaartdienst in strikte intimiteit plaatsvinden.

      11-03-2009 om 19:05 geschreven door floeremutske  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
      >> Reageer (0)
      09-03-2009
      Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet te geloven
      Goedenavond bloggertjes,

      Baby zes keer tot bloedens toe gebeten in crèche.

      De vijftien maanden jonge Lilly had bijtwonden op haar arm, rug en bovenbeen.
      De ouders van Lilly Herschfield konden hun ogen niet geloven toen ze thuiskwamen van de crèche en merkten dat hun vijftien maanden jonge baby liefst zes keer was gebeten in de kinderopvang. Het kind was zo toegetakeld op haar bovenarm, rug en bovenbeen door een ander kind in de crèche dat ze bloedde, maar het personeel in de kinderopvang had niets gemerkt. De woedende ouders uit de Australische stad Townsville (Queensland) hebben nu een klacht ingediend bij de politie.

      Ontslag
      Het incident bleef niet zonder gevolg. Uit een rapport blijkt dat één van de twee personeelsleden die verantwoordelijk was voor de speelruimte waar Lilly was, even vertrokken was. De andere opzichter was een paar minuten in een andere kamer om een pamper te verversen. Het eerste personeelslid werd ondertussen ontslagen. De veiligheidsvoorschriften werden voor de andere personeelsleden nog eens duidelijk op een rijtje gezet.

      Ziek
      De ouders, die de verwondingen pas merkten toen ze thuis de kleren van hun baby uittrokken, voelen zich verraden. "Hoe kan ze nu zes keer gebeten worden zonder dat iemand iets merkt?" fulmineert de furieuze vader. "Ik verwacht dat mijn dochtertje thuiskomt onder de verf van het spelen of met een glimlach, maar toch niet met bijtwonden over haar hele lichaam. Ik wil hiermee naar buiten komen om de andere ouders met kindjes in die crèche te waarschuwen. Dit is echt om ziek van te worden." (hlnsydney/kh)
      09/03/09 05u24

      09-03-2009 om 16:14 geschreven door floeremutske  

      0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
      >> Reageer (2)


      2h7dq10.jpg

      Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.





      klappieiv6.jpg


      Bedankt Roosje




      Gastenboek
    • Pest Control
    • The Camelo
    • Alexa123
    • Alexa123
    • Alexa123

      Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


      Welkom bij De Vrolijke Bloggers
      Foto

      Archief per jaar
    • 2012
    • 2011
    • 2010
    • 2009
    • 2008
    • 2007
    • 2006
    • 2005

      Een interessant adres?

      Filmsterren uit de oude doos Marylyn Monroe
      Foto

      Foto

      Foto

      Clark Gable


      Foto

      Foto

      Linda Evans (Dynasty soap)
      Foto

      Doris Day ' mijn favoriete!!!)
      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Jeff Chandler


      Foto

      Foto

      Errol Flynn



      Foto

      Montgomery Clift
      Foto

      Ester Williams


      Foto

      Ava Gardner
      Foto

      Lauren Bacall
      Foto

      Lana Turner
      Foto

      Mijn vrienden Awards
      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Foto

      Laatste commentaren
    • magic transfers cabo (magictrans1321)
          op
    • Blue Gadgets (Blue Gadgets)
          op
    • Blue Gadgets (Blue Gadgets)
          op
    • Blue Gadgets (Blue Gadgets)
          op
    • Econixdigital.com (Azan)
          op
    • Econixdigital.com (Azan)
          op
    • Comment (Carl Jhonson)
          op
    • Comment (Carl Jhonson)
          op
    • Comment (Carl Jhonson)
          op
    • Comment (Carl Jhonson)
          op
    • Comment (Carl Jhonson)
          op
    • Comment (Carl Jhonson)
          op
    • Comment (Carl Jhonson)
          op
    • Comment (Carl Jhonson)
          op
    • socialintech (dominic)
          op
    • socialintech (dominic)
          op
    • businessapnews (businessapnews)
          op
    • businessapnews (businessapnews)
          op
    • techroboting (techroboting)
          op
    • businessapnews (businessapnews)
          op
    • businessapnews (businessapnews)
          op
    • techroboting (techroboting)
          op
    • techroboting (techroboting)
          op
    • gamesspecial (gamesspecial)
          op
    • gamesspecial (gamesspecial)
          op
    • techapnews (techapnews)
          op
    • techapnews (techapnews)
          op
    • techapnews (techapnews)
          op
    • techapnews (techapnews)
          op
    • techapnews (techapnews)
          op
    • techapnews (techapnews)
          op
    • techapnews (techapnews)
          op
    • techapnews (techapnews)
          op
    • luxury cars rental service in islamabad (luxury cars rental service in islamabad)
          op
    • Multi-Techno (multitecno09)
          op
    • Multi-Techno (multitecno09)
          op
    • The Oristiq (The Oristiq)
          op
    • Fashionterest (fashionterest)
          op
    • Fashionterest (fashionterest)
          op
    • Luxury Homies (luxuryhomies)
          op
    • Victoria (branding)
          op
    • Victoria123 (real)
          op
    • Victoria (legal)
          op
    • Victori (health)
          op
    • Victoria (brand)
          op
    • brand (Victoria)
          op
    • https://gamesspecial.com/ (Courtney Parker)
          op
    • luxurycarskarachi12 (luxurycarskarachi12)
          op
    • luxurycarskarachi12 (luxurycarskarachi12)
          op
    • common finance terms (luxury123)
          op
    • luxury123 (arts idea)
          op
    • luxury (travel tourism sector)
          op
    • luxury123 (cbd oils drops)
          op
    • luxury (luxury123)
          op
    • Hamdan Rent a car (Najeeb ullah)
          op
    • valley (luxuryhomesideas)
          op
    • valley (safebusinessway)
          op
    • valley1 (best shopping)
          op
    • valley (real estate)
          op
    • valley (real estate)
          op
    • fitness (health related)
          op
    • valley (outreach)
          op
    • dramacool (dramacool)
          op
    • clinicjarahi (clinicjarahi)
          op
    • webnegah (webnegah)
          op
    • hamid (hamid)
          op
    • branding123 (branding123)
          op
    • branding123 (branding123)
          op
    • branding123 (branding123)
          op
    • branding123 (branding123)
          op
    • branding123 (branding123)
          op
    • branding123 (branding123)
          op
    • branding123 (branding123)
          op
    • branding123 (branding123)
          op
    • branding123 (branding123)
          op
    • branding123 (branding123)
          op
    • branding123 (branding123)
          op
    • branding123 (branding123)
          op
    • branding123 (branding123)
          op
    • branding123 (branding123)
          op
    • branding123 (branding123)
          op
    • branding123 (branding123)
          op
    • branding123 (branding123)
          op
    • branding123 (branding123)
          op
    • branding123 (branding123)
          op
    • branding123 (branding123)
          op
    • branding123 (branding123)
          op
    • CpdA uit woestijnplant (Maike)
          op Cortisone
    • roger (joged)
          op
    • woke bro (joge)
          op
    • Alsof ik hier moest zijn (Maarten)
          op Lang geleden....
    • Nacht groetjes (Trucker_John & Zeno_Blog)
          op Lang geleden....
    • Ha je leeft nog (Lana & Pip)
          op Lang geleden....
    • Lieve middaggroetjes (valerieke)
          op Ben jullie zeker niet vergeten.
    • Lieve Dinsdag groetjes (valerieke)
          op Ben jullie zeker niet vergeten.
    • jacqeuline (steffie)
          op
    • Groetjes uit Koekelare (Rafsduivenloft)
          op Fraude
    • dag Jacqueline (klaproosje1)
          op Marie Rose Morel
    • Lieve groetjes vanuit De Klinge (Lana & Pip)
          op Marie Rose Morel
    • PPSJES LINK NAAR ONZE UITSTAPPEN EN NOG VAN ALLES (GEORGES)
          op Verdriet

    • Blog tegen de regels? Meld het ons!
      Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!