Jacqueline/floeremutske



 
 
Foto
Foto


 Alle afbeeldingen en gedichten blijven
eigendom van de makers, als er iets
moet verwijderd worden, EMAIL mij
dan AUB ik doe het er direct af.

MEER  VRIENDSCHAP  EN  VERTROUWEN  OP  HET SENIORENNET !!!
Foto
Zoeken in blog


Klik op het ventje, als ik mag
weten dat je op mijn blog bent
geweest

Foto
ikke - 2 jaar
Foto
Astridje
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Mijn schatteke Mattis



Broer 7j Jaimy
Foto
Broer 11j Geoffrey
Foto
Nostalgie
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
gina_creas
blog.seniorennet.be/gina_cr
Liefde is de bron van het leven

12-12-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STEVIG TE BEEN
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo bloggertjes,


Hier weer een beetje gezondheidsnieuws.

VALPREVENTIE BIJ OUDEREN

We worden allemaal een dagje ouder en vroeg of laat worden we daaraan herinnerd: stramme spieren en gewrichten, een verminderd evenwichtsgevoel. Dit alles zorgt ervoor dat we niet altijd stevig op onze benen staan. Bovendien wordt de kans op een val groter op oudere leeftijd. De cijfers liegen er niet om. Uit recent Vlaams onderzoek blijkt dat ongeveer 40% van de 65-plussers één keer per jaar valt. In deze leeftijdscategorie is vallen de vijfde doodsoorzaak. Bovendien is een valpartij de belangrijkste reden waarom ouderen die last hebben van botontkalking (osteoporose) hun heup breken. De psychische gevolgen van een valpartij zijn zwaar en soms moeten deze patiënten maandenlang revalideren. Ook het kostenplaatje van een valpartij is niet gering. Zo wordt in België jaarlijks 200miljoen euro uitgegeven voor de behandeling van slachtoffers met een heupfractuur.

WEES ALERT

Om een valpartij te voorkomen moet je je rekenschap geven van de bestaande gevaren in je omgeving (thuis, ziekhuis, bejaardentehuis...)Hoevlugger je deze gevaarlijke punten opmerkt hoe sneller de eigen omgeving veilig wordt. Het streefdoel moet een val-vrije leefruimte zijn.

Hier enkel tips :

- zorg voor voldoende verlichting in slaapkamer, bergruimte, ....
- laat niets op de trap rondslingeren!
- verwijder losliggende matjes (deurmatjes zijn uit den boze).
- leg losse snoeren goed vast.
- kleef alle hoeken van een tapijt vast.
- draag schoenen met een rubberen zool en lage hielen.
- bevestig een antislipmatje in bad of douche.
- een klein zitje in een bad is een flinke hulp.
- reumapatiënten hebben baat bij een verhoogde WC-bril, zo komen ze gemakkelijker recht van het toilet.
- plaats de dagelijkse gebruiksvoorwerpen op ooghoogte, zo vermijd je gevaarlijke klimpartijen op wiebelende stoelen.
- zorg voor een nachtlampje bij je bed, dan moet je niet in het donker naar het toilet.


lieve groetjes,

floeremutske

12-12-2005 om 23:31 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Hallo bloggertjes,

Wel als jullie nog geen cadeautje weten voor de Kerstman, is dit wel het neusje van de zalm en ook van uw geldbeugel.....
Wat gaan ze nog allemaal te koop aanbieden om die SUPER RIJKEN TE VERMAKEN......

groetjes,
floeremutske

Eigen onderzeeër is nieuwste speelgoed van de superrijken

De Octopus, het megajacht van Paul Allen, is sinds kort uitgerust met een knalgele onderzeeër.
Voor heel rijke lezers die nog niet weten wat ze aan de kerstman moeten vragen, biedt de Sunday Times uitkomst. Want die krant heeft het nieuwste hebbedingetje ontdekt voor de superrijken: een eigen onderzeeër waarmee je ongestoord en ongezien onder de zeespiegel kunt laveren.

Voor gewone stervelingen, die alleen via films als Das Boot en The Hunt For Red October een beeld hebben gekregen van het leven in een duikboot zal dat waarschijnlijk niet hun levensdroom zijn: je tijd doorbrengen in een sardinenblik dat niet is bedoeld voor mensen die lijden aan claustrofobie. Maar wanneer je al beschikt over huizen in verschillende werelddelen, een privé-vliegtuig en een zeiljacht, wordt het bezit van een eigen, op bestelling gemaakte onderzeeër wel een streefdoel.

Yellow Submarine voor Paul Allen
Zo kocht Paul Allen, die samen met Bill Gates Microsoft opstartte en daar een fortuin aan over hield, zopas een knalgele onderzeeër die tien passagiers kan vervoeren en naar goede James Bond-traditie in het ruim van zijn 140 meter lange yacht Octopus kan worden geparkeerd. En zoals het een fervente muziekfan betaamt, noemde Allen zijn nieuwe speelgoed Yellow Submarine.

Ook Roman Abramovich, de Russische oliemiljardair die vooral bekend is als de gulle grote baas van voetbalclub Chelsea, ziet wel iets in een onderwatervaartuig. Hij heeft weliswaar al een kleine sub voor twee personen maar daar kun je zo langzamerhand niet in gezien worden als je nog wilt meetellen.

Zoals wordt bevestigd door Paul Moorhouse, die duikbotenontwerper van beroep is. Hij zegt dat er momenteel al verschillende sjeiks uit de Emiraten door de Perzische Golf ronddobberen in hun eigen onderzeeër en dat er nog zeven tot acht bestellingen van superrijken op het getouw staan.
 
Onderwater-cruiseschip
Zo populair is deze discrete vorm van varen dat er al blauwdrukken zijn getekend voor het eerste onderwater-cruiseschip waarvan de bouw 150 miljoen euro zal kosten. De passagiers zullen voor een ruime kajuit een kleine 2.000 euro per dag moeten betalen, wat ook dit schip alleen toegankelijk maakt voor mensen met een flinke bankrekening.

Maar dan nog blijft het sukkelen vergeleken bij diegenen die hun eigen onderzee‘r bezitten, en daarvoor 15 miljoen neertelden, plus nog eens 150.000 euro per jaar voor het onderhoud. (belga)
11/12/05 11u54



 
 

12-12-2005 om 14:52 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-12-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TROP IS TROP hé
Hallo bloggertjes,

Als ik bij mijn petekind kom, zijn haar kinderen bijna ook steeds op de playstation aan het spelen, heb haar al zo dikwijls gezegd dat ze dat wat minder moest toelaten, het wordt een echte veslaving. Ik zal dit artikel ook eens door haar laten lezen....


groetjes,

floeremutske

Man sterft na tien dagen non-stop computerspelletjes

Een 38-jarige Zuid-Koreaan die tien dagen lang dag en nacht computerspelletjes aan het spelen was via het internet, is gestorven van uitputting. De man stierf donderdag toen hij begon aan een zoveelste spelletje in een internetcafé in het westen van Seoel.

Volgens de politie werd hij nog overgebracht naar het ziekenhuis, maar konden de dokters alleen nog zijn overlijden vaststellen. In augustus overleed ook al een 28-jarige man in Zuid-Korea. Hij had er toen twee dagen van non-stop spelen opzitten.


10-12-2005 om 22:34 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
08-12-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE JEUGD
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo bloggertjes,


De jeugd in het algemeen is toch niet zo slecht als sommige beweren, lees het volgende maar eens.

groetjes,

floeremutske

Kinderen gaan in staking om juf te behouden

In een basisschool in Bosnië waren de leerlingen wel erg aan hun juffrouw gehecht geraakt. Nadat de klas vol met achtjarigen te horen kreeg dat hun juf Fatima Sultanovic zou moeten vertrekken, gingen ze in staking. De leerlingen van de Novi Grad-basisschool weigerden de volgende dag nog naar school te komen. Sultanovic was slechts een vervangleerkracht, die insprong omdat de vaste leerkracht ziek was.

Maar de kinderen willen haar dus graag behouden en krijgen de steun van hun ouders. Die schreven een brief naar de schoolcommissie om Sultanovic voor de klas van hun pupillen te houden. De school heeft al gezegd dat ze niets aan de zaak kunnen doen. Volgens de website 24Sata.info zijn de kinderen van plan bij hun voornemen te blijven om niet naar school te komen.
 

 




 

08-12-2005 om 23:31 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DIKKE PROFICIAT PASCAL !!!
Hallo bloggertjes,


Onze Pascal Vyncke heeft het toch weeral gedaan, hij is toch een echte krak.(lees artikel).
Pascal wat jij voor de senioren hebt gedaan is formidabel, jij hebt voor ons iets mogelijk gemaakt wat ik nooit had durven denken, na mijn zestigste nog zo'n verwoede(verslaafde) PCfreak te zijn.
Mijn blog zou ik niet meer kunnen missen.Nogmaals proficiat met die prijs en nog eens bedankt.

groetjes,

floeremutske

Pascal Vyncke wint Wablieft-prijs voor klare taal

De achtste Wablieft-prijs voor klare taal gaat dit jaar naar de negentienjarige student Pascal Vyncke, de oprichter van Seniorennet en auteur van "Internet na 50" en "Veilig op het internet". Met de prijs wil Wablieft, een wekelijkse krant voor volwassenen met weinig leeservaring, het belang van een duidelijke taal benadrukken. Vyncke is de jongste laureaat ooit. Hij kreeg de prijs woensdag in Brussel.

Oma
Pascal Vyncke startte op zijn vijftiende met Seniorennet.be. Hij hielp zijn oma regelmatig met zoeken op het internet en veronderstelde dat andere senioren net zo goed wat hulp konden gebruiken. Daarom ontwierp hij een website die senioren in zeer eenvoudige taal wegwijs maakt op de digitale snelweg, maar ook een pak andere informatie aanbiedt.

40.000 bezoekers per dag
Seniorennet groeide snel uit tot een referentie en telt vandaag zo'n 40.000 bezoekers per dag. Ouderen vinden er ruim 20.000 pagina's zeer uiteenlopende informatie. Zowat honderd enthousiaste vrijwilligers houden alles up-to-date. Ouderen kunnen op de site ook chatten, discussiëren op fora of blogs van gebruikers lezen.

Internet na 50
Vyncke schreef ook al twee boeken. "Internet na 50" is een handleiding voor senioren die kennis willen maken met het wereldwijde web. Van het boek gingen al 25.000 exemplaren over de toonbank. In "Veilig op het internet" gaat hij in op gevaren en valkuilen. Telkens laat hij te moeilijke vaktaal achterwege en beperkt hij zich enkel tot het essentiele jargon.

De jonge winnaar toonde zich woensdag tevreden met de prijs. "Het is een vorm van erkenning, een bevestiging van mijn werk. Aanvankelijk geloofde nochtans niemand in mijn project", zo zei hij. "De meeste boeken zijn geschreven door kenners, met veel moeilijke woorden. Dat wilde ik anders doen. Het internet moet voor iedereen toegankelijk zijn."
Vorig jaar kreeg voormalig assisenvoorzitter Edwin Van Fraechem de prijs omdat hij de werking van het gerecht op een toegankelijke manier uitlegde.

Wablieft is een krant in eenvoudig Nederlands. Ze biedt wekelijks een overzicht van de actualiteit aan mensen voor wie een gewone krant te moeilijk is. Wablieft heeft momenteel zo'n 9.000 abonnees. (belga)

07/12/05 13u14


08-12-2005 om 23:25 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-12-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VERSCHRIKKELIJK !!

 

Hallo bloggertjes,


Voor dit artikel zijn er geen woorden, hoe kan een mens nu zoiets doen, ongelooflijk!!!

Moeder stopt baby in droogtrommel

De 18-jarige mama Lakeisha Adams is aangehouden voor moord nadat ze haar zoontje van drie maanden in de droogkast had gestopt en die aanzette. De zuigeling liep derdegraads brandwonden op 50 procent van zijn lichaam.

De baby liep ook verwondingen aan het hoofd op en stierf later. Lakeisha belde in Bogulasa in de Amerikaanse staat Louisiana de politie op met de mededeling dat iemand haar zoontje had vermoord.

Toen de politie ter plaatse kwam kon die enkel de dood van Jailand Adams vaststellen. Bij de ondervraging bekende Lakeisha dat ze haar kind in de droogtrommel had gestoken. Ze werd onmiddellijk aangehouden. Haar andere kind verblijft nu in een weeshuis. Indien Adams veroordeeld wordt, riskeert ze de doodstraf.
07/12/05 12u15

 

 

 

07-12-2005 om 20:05 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-12-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overgewicht in China
Hallo bloggertjes,

Wat je toch allemaal moet overhebben om van je overgewicht verlost te worden..Daar zou ik toch niet aan meedoen, je vet echt laten wegbranden, oei!

groetjes,

floeremutske

Chinezen branden vet letterlijk weg

Mensen die willen afvallen, kunnen in de Chinese stad Hongkong hun vet letterlijk laten wegbranden. Een kuuroord beweert daar 15 centimeter vet te kunnen laten verdampen, door de klanten in te smeren met Chinese kruiden, te overgieten met alcohol en dan in brand te steken.

De kosten bedragen 120 euro. De hoge temperaturen zouden de doorbloeding diep onder de huid bevorderen, waardoor de kruiden beter in de huid trekken en helpen bij de afbraak van vetcellen, meldde de Britse krant The Sunday Telegraph.

Tot nu toe zijn honderd mensen in het kuuroord behandeld. ,,Het is volkomen veilig. Je moet wel in staat zijn de hitte te verdragen. Hoe langer je dat kunt verduren, hoe beter de resultaten'', zei een woordvoerder.
05/12/05 09u36

06-12-2005 om 23:02 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalender 2006
Hallo bloggertjes,

Paar dagen uit de running geweest, maar nu weer present.
Als je van een sexy-kalender houdt en er ook de eurootjes voor over hebt, dan moet je zien van deze hiernavolgende kalender een exmplaar te bemachtigen (1000 exp), je kunt hem vergelijken met de Pirelli-kalender.

Kalenderidee: sexy vrouwen en doodskisten

 
 
Hij is er: de Cofanifunebri-kalender van 2006. Sexy vrouwen en doodskisten: wat wil je nog meer als gezonde uitvaartondernemer? Het Italiaanse uitvaartbedrijf Cofanifunebri bracht een jaar of drie geleden de kalender voor het eerst op de markt.

 In vaderland Italië was het een doorslaand succes. Vandaar dat de foto's almaar professioneler worden en de oplage groeit, waarbij nu ook de internationale markt wordt aangeboord.

Wereldwijd worden er een slordige duizend aan de man gebracht. In uitvaartkringen is zijn kalender intussen reeds vermaard, aldus uitgever Matteucci.

 
 
06/12/05 11u32

06-12-2005 om 22:54 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-12-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Hallo bloggertjes,

Hier een mooie reportage over walvissen op een zalig eiland (denk ik toch)....

groetjes,

floeremutske

Hermanus, speeltuin voor walvissen

Nergens komen walvissen zo dicht bij land als in Hermanus
Hermanus ligt in de ruige Walkerbaai
De ‘southern right whale’ is makkelijk te herkennen aan de korstachtige stukken op zijn kop en rond zijn ogen.
Wilson Salukazane, de ‘walvisroeper’ van Hermanus.
Tussen juli en december zijn de wateren van de Kaap één grote speeltuin voor walvissen. Voor de uiterste punt van Zuid-Afrika komen de kolossen er samen om te paren, te kalven en te zogen. Dat zorgt voor een kijkstuk dat niet door een documentaire van National Geographic te evenaren valt. De ‘place to be’ om het gedrag van de reuzen van heel dichtbij mee te maken, is Hermanus, een uit zijn voegen gebarsten vissersdorpje dat zijn bloei dankt aan de oceaan en zijn grootste bewoners.

Fascinerend schouwspel
Het WWF riep Hermanus uit tot één van de twaalf beste sites voor ‘whale watching’ in de wereld. Nergens komen de walvissen zo dicht bij land als hier. Vaak is een verrekijker niet eens nodig. De ruige Walkerbaai in hartje Hermanus wordt afgezoomd met een 12 km lang rotspad, dat je helemaal kan aflopen. Her en der staan banken zodat je even kan uitrusten. Vind je dat al veel te lastig, dan ga je gewoon op het terras zitten van Bientang’s Cave, een restaurant met tafeltjes tot vlak tegen de rotsen. Andere walvisspotters halen halsbrekende toeren uit om op de verst uitgestoken rotsplateaus naar het fascinerende schouwspel te kijken. Dat liep onlangs nog verkeerd af, toen een vrouw werd verrast door een hoge golf en het water werd ingesleurd. Haar man sprong haar achterna, maar beiden verdronken.

Walvisroeper
We kiezen wijselijk voor een veiliger plekje. Iedereen hier keert Hermanus letterlijk de rug toe. Wat zich afspeelt op zee, is veel spannender. Wij zijn maar net ter plekke of daar duiken de eerste walvissen al op. We kunnen nauwelijks een kreet van bewondering onderdrukken, maar onder de walvisspotters wordt amper een woord gewisseld. Geen Amerikaanse toestanden, de luidkeelse ‘oohs’ en ‘aahs’ blijven achterwege.

Dan duikt de kleurrijkste figuur van Hermanus op: Wilson Salukazane, de ‘whale crier’ van Hermanus. Als enige plaats in de wereld heeft het stadje immers een ‘walvisroeper’. Als er niet meteen een walvis te bespeuren valt, blaast Salukazane op zijn hoorn van zeewier zodra er eentje in zicht is. Op de borden rond zijn nek staat in codeschrift waar de beestjes zich precies ophouden. Is hij niet in de buurt, dan bel je gewoon naar de ‘whale hotline’, die 24 uur of 24 informatie spuit over de plaats waar je naar de zee moet turen.

Spyhoppen
Ik laat me door Wilson inwijden in de verschillende gedragingen van de walvis. Die doet aan ‘breaching’ wanneer hij rugwaarts uit het water schiet en zich zo weer laat terugvallen. Walvissen doen dat meestal vier tot vijfmaal na elkaar. Om hun omgeving beter te zien, gaan ze ‘spyhoppen’. Ze staan dan bijna helemaal verticaal in zee, waarbij ze tot hun staartvin uit het water oprijzen. Of ze klappen met hun staartvin
(‘lobtailing’), als een vorm van communicatie of om hun maatjes te waarschuwen dat er rivalen of haaien in de buurt zijn. Soms lijken ze wel te zeilen (‘sailing’) met hun staart uit het water om af te koelen of om uit te rusten. Het in-en uitademen (‘blowing’) veroorzaakt enorme waterfonteinen. Deze ‘spray’ is honderden meters ver te zien.

Bijna uitgestorven
De walvissen die naar Hermanus afzakken, zijn ‘southern right whales’ en makkelijk te herkennen aan de grote, korstachtige stukken op hun kop en rond de ogen. Ze kunnen tot 18 meter lang worden en 80 ton wegen. De soort ‘dankt’ zijn naam aan het feit dat zij bijna was uitgestorven. Vanaf 1800 werd er zo intensief op gejaagd dat er maar enkele honderden exemplaren overbleven. De southern right whale was een geliefde prooi, vandaar de naam: ‘the right’, de goeie, omdat hij heel zwaar was en na zijn dood bleef drijven, in tegenstelling tot andere soorten die naar de bodem zonken. Vandaag zijn er weer enkele duizenden en hun aantal stijgt jaarlijks.

03-12-2005 om 20:01 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreemde Experimenten
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo bloggertjes,

Ik lees nogal graag over wetenschappelijk onderzoek, zo doen de wetenschappers wel eens,aan 'bizarre wetenschap'. Een boel van deze experimenten hebben zelfs de bioscoop gehaald. De grens tussen fictie en realiteit is vaak flinterdun. Lees het volgende maar eens.

DAS EXPERIMENT

De film 'Das Experiment' is het voorbeeld bij uitstek dat onderzoek niet alleen wetenschappelijke kringen in bereoring brengt.

Het 'Stanford Prison Experiment' deed in de jaren zeventig zoveel stof opwaaien dat er niet alleen een boek over verscheen, maar dat twintig jaar later ook een film werd uitgebracht. Dat normale studenten in de rol van gevangenisbewaker tot onmenselijk gedrag in staat waren, riep serieuze vragen op over ethische normen bij menselijke experimenten. Het experiment werd wel degelijk vroegtijdig stopgezet omdat het geweld en de vernederingen uit de hand liepen. Niet alles wat je hierover leest of ziet is werkelijk gebeurd, maar in maart 2001 kreeg Philip Zimbardo, hoogleraar en proefleider van het experiment, toch honderden mails van verontwaardigde bioscoopgangers: "Hoe hebt u dat kunnen doen?".

De belangrijkste conclusie volgens Philip Zimbardo zelf was echter: "Iedere daad die ooit door een mens begaan is, hoe verschrikkelijk ook,  kan door ieder van ons worden begaan, onder de echte of vermeende druk van een situatie."
Dit besluit werd niet door iedereen warm onthaald. De beelden die werden verspreid over de mishandeling van Irakese gevangenen in Abu Ghraib bijvoorbeeld, werden door de Amerikaanse regering dadelijk verontschuldigd als het werk van enkele "rotte appels".


groetjes,

floeremutske


03-12-2005 om 19:15 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-12-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo bloggertjes,


Ik denk dat niet alleen werknemers verslaafd zijn aan e-mailen,
ook de jeugd en zeker ook de senioren kunnen hun e-mail moeilijk missen.

groetjes,

floeremutske

Werknemers verslaafd aan e-mail

 
Meer dan de helft van de werknemers brengt dagelijks meer dan twee uur door met het lezen en schrijven van e-mails. Voor 15 procent loopt dit aantal op tot 4 uur, blijkt uit een enquête bij 1700 Europese werknemers. Bovendien toont het onderzoek aan dat 1 op 5 personen dwangmatig zijn mail checkt, en in paniek geraakt wanneer ze geen toegang hebben tot hun mailbox.

Fobische gebruiker
Onderzoeksbureau Dynamic Markets, dat de enquête uitvoerde, onderscheidt vier soorten surfers: de gedisciplineerde gebruiker, de afhankelijke gebruiker, de fobische gebruiker en de overspoelde gebruiker. Bijna de helft van de werknemers, 49 procent beweert disciplinair te zijn met het gebruik van e-mail. Dat percentage stijgt naargelang hiërarchie: gemiddeld 48 procent bij het administratief personeel tegenover 55 procent bij senior managers.


Het vele e-mailen maakt de werkdag een stuk langer: de meeste werknemers controleren hun mail voor 9 uur ’s morgens en na 5 uur s avonds. 34 procent kijkt bij het opstaan in zijn inbox, 30 procent checkt ook nog eens voor het slapengaan. Driekwart van hen kijkt ook buiten de kantooruren naar zijn zakelijke post.
01/12/05 10u40

 

02-12-2005 om 16:48 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een dierenliefde!
Hallo bloggertjes,

Door dit artikeltje ben ik echt ontroerd, zo zie je maar dat wij toch echte dierenliefhebbers zijn.

groetjes,

floeremutske


Poes die van VS naar Europa sukkelde terug thuis

Op weg naar huis kijkt Emily de zwerfpoes uit het vliegtuigraampje. Na een reis van drie maanden, waarbij de avontuurlijke poes uit het Amerikaanse stadje Appleton als verstekeling de oversteek naar Europa maakte op een vrachtschip, vloog ze gisteren terug naar de VS.

Begin september sprong Emily in Appleton (Wisconsin) op een vrachtwagen, die haar naar Chicago bracht. Van daaruit belandde ze in het ruim van een containerschip dat koers zette naar België.
 
 
De baal papier waarin de poes een veilig heenkomen had gevonden, kwam uiteindelijk terecht in een fabriek in het Franse Nancy. Werknemers wisten haar identiteit te achterhalen via een naamplaatje om haar nek. De zwerfkat vloog gisteren vanuit Parijs in stijl terug: de Amerikaanse vliegmaatschappij Continental bood Emily een gratis stoel aan in de business class.
02/12/05 14u31

 

02-12-2005 om 16:32 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-12-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebruik van Zoetjes
Hallo bloggertjes,


Heel interessant artikel over het gebruik van zoetjes in allerlei dranken.


groetjes,

floeremutske

Onrust over aspartaam

Er is opnieuw onrust ontstaan over de veiligheid van de populaire zoetstof aspartaam. Aanleiding is een experimenteel onderzoek op ratten aan het Cesare Maltoni Cancer Research Center en de European Ramazzini Foundation of Oncology and Environmental Sciences in Bologna waaruit blijkt dat aspartaam het risico op lymfoom en leukemie doet toenemen. De studie, waarvan de eerste resultaten in april 2005 werden gerapporteerd aan de Europese en Amerikaanse gezondheidsinstanties (o.m. de European Food Safety Authority, het National Cancer Institute en de National Institutes of Health in de USA) verscheen zopas in het European Journal of Oncology

De CRC/ERF studie gebruikte 1800 ratten (900 mannelijke en 900 vrouwelijke). Ze kregen vanaf hun 8ste levensweek tot aan hun natuurlijke dood dagelijks aspartaam in hun voeding in dosissen van 5000, 2500, 100, 500, 20, 4, and 0 mg/Kg lichaamsgewicht. Na hun dood werd een autopsie uitgevoerd en werden alle weefsels onderzocht. Daaruit bleek een dosis-gerelateerde stijging van het aantal lymfomen en leukemie bij de vrouwelijke ratten. Een verdubbeling was merkbaar vanaf 20 mg/kg lichaamsgewicht. Ook bleken de ratten die aspartaam kregen minder te eten, zonder dat dit evenwel een invloed had op het lichaamsgewicht. Het kankerverwekkend effect zou mogelijk te maken hebben met de methanol in aspartaam, die in het lichaam wordt omgezet in formaldehyde en vervolgens in mierezuur.

Volgens de onderzoekers bewijst dit onderzoek dat aspartaam kankerverwekkend is in lage dosissen die vergelijkbaar zijn met wat algemeen toegelaten wordt voor menselijke consumptie. Zij roepen de verantwoordelijke autoriteiten op om de bestaande normen in verband met aspartaamgebruik te herzien, vooral voor kinderen.
Naar aanleiding van dit onderzoek heeft de Europese Voedselautoriteit een herevaluatie van de Europese normen aangekondigd. Volgens de Europese normen bedraagt de maximaal toegelaten dagdosis (ADI) 40 mg/kg lichaamsgewicht per dag voor de stof zelf, en een lagere van 7.5 mg/kg/dag voor het afbraakproduct diketopiperazine.

Voor een gemiddelde mens van 70 kilo kom je met de laagste ADI waarde uit op 525 mg/dag, overeenkomend met 75-125 gram suiker aan zoetkracht. Om deze lage ADI te halen moet een mens per dag 4 liter frisdrank, of 320 kauwgumtabletten, of 133 zoetjes, of 12 liter vruchtenyoghurt eten of drinken. Voor de hoge ADI dus 4,5 keer zo veel.
Alhoewel de dosis van 20 mg/kg de helft lager ligt dan de Europese ADI-waarde relativeren experts in binnen- en buitenland de resultaten van dit onderzoek. Zij wijzen er onder meer op dat de mogelijk kankerverwekkende dosis van 20 mg/kg nog altijd dubbel zo hoog is als wat in voedingsenquêtes als hoogste reële inname wordt vastgesteld. Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde reële inname ongeveer 2 à 3 mg/kg per dag bedraagt. De hoogste innames situeren zich rond 7 à 10 mg/kg per dag.


01-12-2005 om 15:32 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
30-11-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie tekst - Doordenkertje !

Hallo bloggertjes,


Heb laatst op de boekenbeurs een boekje gekocht met eerlijke teksten in geschreven door Phil Bosmans (BZN). Er zit zoveel waarheid in zijn teksten.


groetjes,

floermutske

FAILLIET VAN EEN BESCHAVING

Het diepe trauma van het Westen
is gelegen in de verdringing van de geest.
De ontsporing van het denken,
het voelen en het spreken.

Die verdringing van de geest tast de mens aan
in de wortels van zijn bestaan.
Ze richt de grootste verwoestingen aan
en is de oorzaak van de algehele malaise,
van de verharding van de maatschappelijke verhoudingen.
En talloze mensen drijft ze tot moedeloosheid, wanhoop en zelfmoord.

-MENS Je bent niet gemaakt voor je bankrekening.
         Je bent gemaakt om 'mens' te zijn.
         Je bent geschapen voor het licht, voor de vreugde,
         om te zingen en te lachen,
         om te leven in liefde
         en voor het geluk van je medemens.

         Je bent geschapen naar het beeld van een God die liefde is.
         Met handen om te geven, een hart om lief te hebben
         en twee armen lang genoeg
         om je medemens te omhelzen.  
          


30-11-2005 om 22:33 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TEVEEL ALCOHOL DRINKEN.....
Hallo bloggertjes,


Als je van iets TEVEEL NEEMT, komt het je nooit ten goede.


groetjes,

floeremutske

Drie keer meer kans op dementie voor wie zich lazarus drinkt

 
Stevig doorhangen en drinken tot je niet meer op je benen kunt staan, iedereen heeft het wel eens gedaan. Maar wie zich vaak te buiten gaat aan een bacchanaal, loopt drie keer meer kans om dement te worden. Dat blijkt uit een Finse studie.

Volgens neuroloog en co-auteur Juha Rinne volstaat het je een keer per maand lazarus te drinken om het risico op dementie met minstens drie keer te verhogen. En dan mag je je in de tussentijd nog onthouden van alcohol. Problematisch wordt het voor hen die minstens twee keer per jaar drinken tot ze er het bewustzijn bij verliezen. Zij hebben tien keer meer kans om dement te worden. Rinne wijst erop dat het niet noodzakelijk de hoeveelheid alcohol is die de doorslag heeft. Het gaat vooral om de manier van drinken.

Langere periode onderzocht
De link tussen overmatig alcoholverbruik en dementie werd vroeger al in onderzoeken vastgesteld, maar het merendeel van die studies had betrekking op korte periodes waarin het onderzoek werd gevoerd. De Finse wetenschappers verrichtten hun studie tussen 1975 en 1981 en 1999 en 2001. Per telefoon werden 554 mannen en vrouwen bevraagd over hun levenswijze en meer specifiek hun alcoholverbruik.

Het ging om mensen van 65 en meer. De wetenschappers menen echter dat de resultaten ongeveer hetzelfde geweest zouden zijn met een jongere onderzoeksgroep. Met ouder worden wijzigen de consumptiepatronen immers niet enorm, luidt het.
30/11/05 13u50

30-11-2005 om 22:31 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PORNO OP GOOGLE
Hallo bloggertjes,

Hopelijk is het nu gedaan met al die pornospam op Google!


Groetjes,

floeremutske

Porno-vloedgolf op Google

Een technische fout in Google's nieuwe persoonlijke Base-dienst heeft gebruikers vorige week overspoeld met porno. De service stelt internetters in staat om de meest uiteenlopende informatie op het internet te zetten.

Defecte filter
Google Base beschikt over de zogenoemde SafeSearch functie, een filter die porno en andere 'volwassen' content tegenhoudt . Die filter was vorige week even defect, waardoor de gebruikers na een zoekopdracht werkelijk overspoeld werden met seks.

Internetters kunnen op Google Base onder meer teksten en plaatjes kwijt, maar bijvoorbeeld ook advertenties. De geposte informatie is op te zoeken via diverse sub-secties van Google: Google Search, Froogle en Google Local. De gegevens worden hierbij geordend op basis van relevantie
.
30/11/05 14u20

30-11-2005 om 20:23 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-11-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MANNEN!!!
Hallo bloggertjes,

ze kunnen het toch niet laten.........

Bus blijkt mobiele stripteaseclub

De Tampa Bay Buccaneers.
Agenten hebben in Tampa (Florida) een bus verzegeld die werd gebruikt als mobiele stripteaseclub. Op de geblindeerde zwarte bus zaten verschillende stripteaseuses en enkele buitenwippers. Tien personen werden aangehouden.

De bus stond nabij het stadion van de American Football-ploeg Tampa Bay Buccaneers. Elk weekend komt die ploeg uit in de nationale NFL-competitie en voor, tijdens en na de wedstrijden werd de bus gebruikt als mobiele stripteaseclub. De bus was uitgerust met een discobal en een paal om te paaldansen.

Voor 20 dollar mochten mannen een kijkje nemen in de stripbus. Daar werden ze verplicht enkele dure cocktails te bestellen, en voor extra geld kregen de mannen een 'lap dance' voorgeschoteld.

Het waren undercover politieagenten die de zaak aan het licht brachten. Verschillende aangehouden stripteasedanseressen werken voor een echte stripclub die de naam Déjà Vu draagt. Volgens hun advocaten doen de vrouwen niets illegaal. De bus werd al meerdere malen tijdens andere wedstrijden van de Buccaneers opgemerkt.
29/11/05 17u54
groetjes,

floeremutske
 

29-11-2005 om 23:21 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-11-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open volière
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo bloggertjes,

Nu ik aan het schrijven ben kan ik ook in mijn tuintje kijken. Het is daar een gewemel van vogeltjes die komen eten, echt mooi om  zien. Ik zie daar staartmeesjes, pimpelmeesjes, gewone vinken en groenvinken, musjes, merels, spreeuwen, tortelduifjes en bosduiven en ook de kleine bonte specht. Wij hebben een heel rustig tuintje en hangen er ook veel vetbollen en nootjes in, soms komt er ook een reiger maar die is dan belust op onze visjes, en dat is niet leuk.

Deze tijd van het jaar vind ik heel plezant, ook het voorbereiden voor kerstmis vind ik fijn, wij maken altijd een heel kerstdorp, met huisjes die verlicht zijn en figuurtjes, en elk jaar komt er natuurlijk wat bij nu is het een skilift, door mijn man gemaakt, en een bakkerij. Het is wel een heel werk die opstelling daarvan en wel een verhuis van salon enzo...Maar als alles er dan staat en ook natuurlijk een mooie echte kerstboom met stal, ben ik de hemel te rijk.
Er komen ook veel kinderen naar kijken, och iedereen is welkom.
Van zoiets kan ik echt genieten.


groetjes,

floeremutske

27-11-2005 om 21:48 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VOOR jULLIE ALLEMAAL
Klik op de afbeelding om de link te volgen

EEN MOOIE ADVENT!



27-11-2005 om 20:07 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SCHULDEN !!!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo bloggertjes,

Wat is het toch erg als je zo je schulden moet betalen, vind het echt verschrikkelijk!


groetjes,

floeremutske

Man wil nier verkopen om schulden af te lossen

Een Kroaat wil zijn schulden aflossen door de verkoop van één van zijn nieren. Ook zijn hoornvlies wil hij van de hand doen. De schulden van Nenad Vrbanic lopen op tot 35.000 euro.

"Ik ben me ervan bewust dat organenhandel illegaal is, en ik weet dat ik door het verlies van mijn hoornvlies aan één oog blind zal worden , maar ik ben er klaar voor", zei de veertiger aan de plaatselijke krant Vjesnik.

"Ik zie gewoon geen andere oplossing. Door mijn organen te verkopen, help ik mezelf en anderen." Zijn auto en huis is Vrbanic al kwijt. Hij leeft nu terug bij zijn moeder in een noordelijke voorstad van Zagreb.
25/11/05 16u53

27-11-2005 om 20:04 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)


2h7dq10.jpg

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.





klappieiv6.jpg


Bedankt Roosje




Gastenboek
  • Pest Control
  • The Camelo
  • Alexa123
  • Alexa123
  • Alexa123

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Welkom bij De Vrolijke Bloggers
    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Een interessant adres?

    Filmsterren uit de oude doos Marylyn Monroe
    Foto

    Foto

    Foto

    Clark Gable


    Foto

    Foto

    Linda Evans (Dynasty soap)
    Foto

    Doris Day ' mijn favoriete!!!)
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Jeff Chandler


    Foto

    Foto

    Errol Flynn



    Foto

    Montgomery Clift
    Foto

    Ester Williams


    Foto

    Ava Gardner
    Foto

    Lauren Bacall
    Foto

    Lana Turner
    Foto

    Mijn vrienden Awards
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren
  • Blue Gadgets (Blue Gadgets)
        op
  • Blue Gadgets (Blue Gadgets)
        op
  • Blue Gadgets (Blue Gadgets)
        op
  • Econixdigital.com (Azan)
        op
  • Econixdigital.com (Azan)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • socialintech (dominic)
        op
  • socialintech (dominic)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • techroboting (techroboting)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • techroboting (techroboting)
        op
  • techroboting (techroboting)
        op
  • gamesspecial (gamesspecial)
        op
  • gamesspecial (gamesspecial)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • luxury cars rental service in islamabad (luxury cars rental service in islamabad)
        op
  • Multi-Techno (multitecno09)
        op
  • Multi-Techno (multitecno09)
        op
  • The Oristiq (The Oristiq)
        op
  • Fashionterest (fashionterest)
        op
  • Fashionterest (fashionterest)
        op
  • Luxury Homies (luxuryhomies)
        op
  • Victoria (branding)
        op
  • Victoria123 (real)
        op
  • Victoria (legal)
        op
  • Victori (health)
        op
  • Victoria (brand)
        op
  • brand (Victoria)
        op
  • https://gamesspecial.com/ (Courtney Parker)
        op
  • luxurycarskarachi12 (luxurycarskarachi12)
        op
  • luxurycarskarachi12 (luxurycarskarachi12)
        op
  • common finance terms (luxury123)
        op
  • luxury123 (arts idea)
        op
  • luxury (travel tourism sector)
        op
  • luxury123 (cbd oils drops)
        op
  • luxury (luxury123)
        op
  • Hamdan Rent a car (Najeeb ullah)
        op
  • valley (luxuryhomesideas)
        op
  • valley (safebusinessway)
        op
  • valley1 (best shopping)
        op
  • valley (real estate)
        op
  • valley (real estate)
        op
  • fitness (health related)
        op
  • valley (outreach)
        op
  • dramacool (dramacool)
        op
  • clinicjarahi (clinicjarahi)
        op
  • webnegah (webnegah)
        op
  • hamid (hamid)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • CpdA uit woestijnplant (Maike)
        op Cortisone
  • roger (joged)
        op
  • woke bro (joge)
        op
  • Alsof ik hier moest zijn (Maarten)
        op Lang geleden....
  • Nacht groetjes (Trucker_John & Zeno_Blog)
        op Lang geleden....
  • Ha je leeft nog (Lana & Pip)
        op Lang geleden....
  • Lieve middaggroetjes (valerieke)
        op Ben jullie zeker niet vergeten.
  • Lieve Dinsdag groetjes (valerieke)
        op Ben jullie zeker niet vergeten.
  • jacqeuline (steffie)
        op
  • Groetjes uit Koekelare (Rafsduivenloft)
        op Fraude
  • dag Jacqueline (klaproosje1)
        op Marie Rose Morel
  • Lieve groetjes vanuit De Klinge (Lana & Pip)
        op Marie Rose Morel
  • PPSJES LINK NAAR ONZE UITSTAPPEN EN NOG VAN ALLES (GEORGES)
        op Verdriet
  • hello Jacqueline...idd. cola alleen bij veel braken.. (klaproosje1)
        op Cola

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!