Jacqueline/floeremutske



 
 
Foto
Foto


 Alle afbeeldingen en gedichten blijven
eigendom van de makers, als er iets
moet verwijderd worden, EMAIL mij
dan AUB ik doe het er direct af.

MEER  VRIENDSCHAP  EN  VERTROUWEN  OP  HET SENIORENNET !!!
Foto
Zoeken in blog


Klik op het ventje, als ik mag
weten dat je op mijn blog bent
geweest

Foto
ikke - 2 jaar
Foto
Astridje
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Mijn schatteke Mattis



Broer 7j Jaimy
Foto
Broer 11j Geoffrey
Foto
Nostalgie
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
laurette
blog.seniorennet.be/laurett
Liefde is de bron van het leven

14-01-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kemphanen met homogedrag !
Hallo bloggertjes,

Dit artikel vond ik wel leuk om te lezen, haantjes met home-gedrag. Moet kunnen hé !

groetjes,

floeremutske

Kemphanen vertonen homoseksueel gedrag

Populaties kemphanen blijken voor 1 tot 2 procent te bestaan uit homoseksuele travestieten. Dat heeft de Rijksuniversiteit Groningen, die onderzoek deed naar de dieren, vrijdag bekendgemaakt. Het gaat om mannetjes die in kleur en vorm nauwelijks te onderscheiden zijn van vrouwtjes. Ze werden daarom tot nu toe aangezien voor uit de kluiten gewassen vrouwelijke kemphanen. De travestieten vertonen volop homoseksueel gedrag: ze paren met mannetjes.

Honkman en satelliet
Er zijn nu drie soorten mannetjeskemphanen. Eerder werd al bekend dat er twee typen mannen bestonden: een type 'honkman' dat  op baltsplaatsen een territorium verdedigt en een type 'satelliet' dat geen honk verdedigt, maar op en rond de baltsplaats scharrelt en door de honkmannen wordt getolereerd. De drie type mannetjes verschillen niet alleen in uiterlijk en gedrag, maar ook genetisch. Een 'derde man' was eerder slechts bekend bij de zeepissebed, vissen en de hagedis.

Zaad van andere mannen verdrijven
De travestieten planten zich voort door incidenteel met vrouwtjes te paren, maar hebben ook een slimmere methode bedacht, denken de onderzoekers. De travestieten hebben een overvloedige spermaproductie. De onderzoekers denken dat ze voor nakomelingen zorgen door met hun eigen zaad het zaad van andere mannen te verdrijven.
 

De ontdekking komt voor rekening van de Friese aardappelteler en vogelkenner Joop Jukema. Zijn bevindingen leidden tot een wetenschappelijk artikel
van hem en Theunis Piersma, hoogleraar dierecologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, dat deze week verscheen in Biology Letters.
13/01/06 20u29

14-01-2006 om 21:33 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Hallo bloggertjes,


Gisteravond heb ik echt genoten van de show RAT PACK in Antwerpen. Voor herhaling vatbaar.

Als je elkander maar doodgraag ziet dan kan een virtueel huwelijk ook al....

lieve groetjes,

floeremutske

Chattend koppel trouwt virtueel

Rita Sri Mutiara Dewi en haar verloofde Wiriadi wonen enkele duizenden kilometers van elkaar verwijderd. Maar hoewel zij niet naar de VS kon komen, en hij geen vrijaf kon krijgen, vond het koppel toch een manier om te trouwen. Via een videolink over het internet konden bruid en bruidegom elkaar zien en het jawoord geven.

Een moslim geestelijke was getuige van het huwelijk en verklaarde het wettelijk, al waren bruid en bruidegom kilometers van elkaar verwijderd. “We zijn blij dat we getrouwd zijn, zelfs al gebeurde het via het internet,” zegt de 50-jarige Sewi.

Dewi ontmoette Wiriadi, psychotherapeut in een ziekenhuis in Californië, enkele maanden geleden in een chatroom op het internet. Ze wisselden foto’s en gegevens uit en spraken elkaar bijna elke dag, soms online en soms per telefoon.

Wiriadi vroeg Dewi in november ten trouw, ook over het internet. Dewi, die als lerares in Maleisië werkt, keerde terug naar Indonesië voor het virtuele huwelijk. Dewi wil volgende maand naar de VS reizen om haar man eindelijk in levende lijve te ontmoetten.
13/01/06 16u47

14-01-2006 om 21:24 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-01-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eens een avondje uit
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo bloggertjes,


Ik wens jullie allemaal een prettig week-end.

Vanavond  ga ik met mijn buurman naar een show in de Elisabethzaal te Antwerpen.
Genaamd 'Rat Pack' het is een hommage aan Frank Sinatra, Dean Martin en Sammy Davis Jr. Allemaal. zangers uit die goede vervlogen tijd. Deze drie waren ook echte vrienden naar ik heb gelezen.
Sinatra is wel één van mijn liefste zangers, hij en Barbara Streisand, kunnen mij heel ontroerd maken en als ik een dipje heb luister ik steeds naar één van hen, het zijn mijn 'huiszangers' zoals ze op Minerva Radio zeggen.

Mijn partner houdt daar helemaal niet van, dus gaan we maar met de buurman (homo) Gaston, als je ons samen zou zien zijn wij echt een goed koppel...... Zijn partner is geen uitgaans type. Dus zij blijven thuis en wij gaan een stapje in de wereld zetten...

Lieve groetjes,

floeremutske

13-01-2006 om 16:38 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-01-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ER MAG TOCH EEN LACHJE AF
 Hallo bloggertje,

Britse baby's mogen weer lachen

Het mag weer. Eindelijk.
De Britse overheid heeft haar strikte bepalingen voor paspoortfoto's enigszins versoepeld: voortaan mogen baby's minder dan één jaar oud met een glimlach en/of gesloten oogjes op de foto prijken. Welk juridisch onheil baby's van één-plus, kleuters en peuters boven het hoofd hangt, weet de krant niet.

Volgens de krant heeft de overheid de voorbije maanden duizenden - om precies te zijn 15.441 - paspoortaanvragen verworpen omdat de bijgevoegde foto's niet aan de regels van het Passport Office voldeden. Baby's moesten immers gefotografeerd worden met "een neutrale uitdrukking, de mond gesloten en de ogen open".

Ook glanzen verboden
Een lid van de oppositiepartij LibDems (Liberal Democrats) bestempelde het nieuwe paspoortregime als een "bureaucratische nachtmerrie". De pasfoto-apparatsjiks bestonden het zelf, een babyfoto te verwerpen omdat de baby te veel "glansde". Hun raad: smeer wat make-up op de elf weken oude hummel. Het paspoortregime te maken met veiligheid en strijd tegen de terreur.
12/01/06 13u49
groetjes,

floeremutske

12-01-2006 om 20:28 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-01-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Hallo bloggertjes,

Dit verhaal ontroerde mij wel door  de liefdevolle verzorging voor zo'n wezentje. Voor mij had die mevrouw het beter kunnen begraven, maar de wetenschap kan er misschien iets uit leren.....

groetjes,

floeremutske

Eénogige kat leed aan zeldzame ziekte

Toen deze foto van een éénogige en neusloze kat op verscheidene websites opdook, geloofden maar weinigen dat het een echte foto was. Maar artsen hebben een naam gegeven aan de bizarre conditie van het ongelukkige beestje, dat maar één dag bleef leven.

Het katje lijdt aan ‘holoprosencephaly’, een hersenafwijking waarbij de hersenen niet of niet volledig in twee helften gescheiden zijn, of delen van de hersenen ontbreken. Holoprosencephaly veroorzaakt ook gezichtsmisvorming. In het ergste geval, zoals bij het katje, komt er één oog op de plek waar de neus zou moeten zijn.

Echtheid in vraag gesteld
Het katje Cy, een afkorting van Cycloop, werd op 28 december geboren, en stierf een dag later. Eigenaar Tracy Allen uit Redmond, in de Amerikaanse staat Oregon,  bleef het katje een hele dag en nacht verzorgen. Ze nam ook digitale foto’s en stuurde die naar het fotoagentschap AP. Toen de foto op enkele nieuwssites verscheen, werd de echtheid ervan door veel kritische bloggers en lezers in vraag gesteld.

Niet op eBay
Tom Stathis van AP zegt echter dat de echtheid van de foto’s grondig gecontroleerd werd. Tracy Allen stuurde niet enkel de foto’s door, ze stuurde ook de geheugenkaart van het fototoestel mee. Op die kaart stonden vier foto’s van de kat uit vier verschillende hoeken.
“Om de beelden vanuit vier perspectieven te vervalsen en ze in origineel formaat terug op de geheugenkaart te krijgen, is virtueel onmogelijk,” meent Tom.

Tracy Allen van haar kant heeft het katje Cy nog niet begraven. Voorlopig bewaart ze het kleine lijkje in de diepvries, voor het geval wetenschappers interesse tonen. Eén ding weet ze zeker: “Ik verkoop het katje niet op eBay.”
11/01/06 11u43



11-01-2006 om 19:41 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOE LANGER HOE GEKKER !!!
Hallo bloggertjes,

Wat ze nog allemaal gaan uitvinden om een 'kick' te krijger weet ik toch niet, maar het wordt hoe langer hoe zotter.


lieve groetjes,

floeremutske

Laat je (voor even) levend begraven

Wie wil, kan zich in het Nederlandse Drenthe levend laten begraven. Voor 75 euro kan je maximum een uur levend onder de grond gestopt worden, terwijl je vrienden en familie je avonturen op een beeldscherm volgen.

Paniek knop
Belangstellenden kunnen in een kist plaatsnemen, die vervolgens in een kuil van 1,50 meter diep wordt gedeponeerd, met bovenop de kist een betonblok van 3.500 kilo. In de kist is er zuurstof aanwezig en loopt er een verbinding naar een computer die alles in de gaten houdt. Als iemand een paniekaanval krijgt, kan hij of zij op een knop drukken, zodat de betonblok naar boven wordt gehesen.

Familie en vrienden van de "overledene" kunnen via een beeldscherm kijken naar het lot van de persoon die in de kist gaat. Wie in de kist stapt, moet wel een papier ondertekenen waarop staat dat niemand aansprakelijk kan worden gesteld voor eventuele schade.
11/01/06 15u51

11-01-2006 om 19:23 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
08-01-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAT EEN VERDRIETIG VERHAAL
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo bloggertjes,


Het jaar is pas begonnen en de ellende voor velen begint reeds opnieuw. Als ik volgend artikel las, werd ik weer zo treurig dat zoiets moet bestaan en dat deze jonge vrouw toch geen kans kreeg om ook gelukkig te zijn met haar kindje en haar slimme hond.

Er is toch zoveel onrecht in deze wereld, waarom toch ????

groetjes,

floeremutske

Pasgeboren baby uit toilet gered door hond

Een hond heeft in Taiwan het leven van een pasgeboren baby gered. De husky volgde zondag haar zwangere baasje naar het toilet toen ze zich onwel voelde. De jonge vrouw beviel er van een jongetje, maar viel flauw toen ze met een nagelschaartje de navelstreng trachtte door te knippen.

De hond trok hierop de baby uit het water en redde het van de verdrinkingsdood. Lang kan de kersverse moeder echter niet nagenieten van de miraculeuze redding, want door financiële problemen heeft de vrouw aangegeven zowel het kind als de hond ter adoptie aan te bieden.

08-01-2006 om 19:32 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-01-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZO MAAR
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo bloggertjes,


- GEEF EENS EEN COMPLIMENT
   OP EEN ONVERWACHT MOMENT.

- VERANDER IN JEZELF
   WAT JE FOUT VINDT BIJ ANDEREN.


lieve groetjes,

floeremutske

07-01-2006 om 18:30 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
06-01-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAARVOOR BORSTEN TOCH OOK GOED ZIJN

Hallo bloggertjes,

Australische artieste schildert met haar borsten

Di Peel in actie.
Carrière maken in de kunstwereld, het kan op verschillende manieren. De Australische Di Peel probeert het met een vleugje erotiek en kladdert de verf met haar borsten op het witte doek. Een origineel concept dat op de nodige interesse mag rekenen: haar eerste werk veranderde voor 7 euro van eigenaar, het tweede leverde 15 euro op en nu de bestellingen beginnen binnen te lopen, vraagt ze al 60 euro voor haar creaties.

"Ik hanteer twee manieren", aldus Di. "Ofwel breng ik de verf op mijn borsten aan en geef ik het doek een stevige beurt, ofwel komt de verf rechtstreeks op het doek en ga ik er dan pas met mijn borsten over." De artieste ondertekent als toemaatje elk schilderij met haar tepel.

Eén nadeel slechts bij deze creatieve kunstvorm: vermits kleurschakeringen een belangrijke rol spelen, brengt de kunstenares bijna meer tijd onder de douche dan voor de schildersezel door.


groetjes,


floeremutske

06-01-2006 om 16:48 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPGELET OP VERKOUDHEDEN

Hallo bloggertjes,

Hieronder nog een artikeltje hoe gevaarlijk een verkoudheid kan zijn.


lieve groetjes,

floeremutske

Het verkoudheidsvirus (RVS) - Respiratoir Syncytiaal virus

Het Respiratoir Syncytiaal virus (RSV) is een verkoudheidsvirus verwant aan het griepvirus. Het veroorzaakt een infectie in de luchtwegen. Het RSV is de belangrijkste oorzaak van luchtweginfecties bij jonge kinderen. RSV is het enige respiratoire micro-organisme dat bij zuigelingen (van zes weken tot zes maanden) ondanks moederlijke antistoffen toch ziekte veroorzaakt. Bijna ieder kind maakt de infectie op zeer jonge leeftijd door. Ook komen veelvuldig herinfecties voor. Iedereen kan besmet worden, maar het kan vooral ernstig zijn voor jonge kinderen. Ongeveer 2% van de zuigelingen met RSV moeten opgenomen worden in het ziekenhuis. Bij ex-prematuren is dit veel hoger.
Het RS-virus is heel seizoensgebonden. Het komt vooral voor in de wintermaanden, van oktober tot maart.
Momenteel bestaat er nog geen vaccin tegen RSV.


Besmetting     
Het virus lijkt niet te worden overgebracht via aërosolen (die bestaan uit kleine partikels) maar via grotere druppels, via de handen en via voorwerpen. Nauw contact speelt een belangrijke rol. Toegangsweg is de neus of het oog, in mindere mate de mond.
Het virus is zeer makkelijk overdraagbaar en verspreidt zich snel, vooral in een besloten gemeenschap (crêche, school,...). RSV in neusslijmdruppels overleeft op vaste oppervlakken bij kamertemperatuur circa zes uur. Op kleding, papieren zakdoekjes of de handen wordt het virus sneller teniet gedaan, meestal binnen een uur.


Ziekteverschijnselen     
Longontsteking veroorzaakt door RSV

Een RSV-infectie lijkt erg op een verkoudheid met een verstopte neus en slijm, piepende ademhaling, hoestbuien, soms koorts. Ze kan evolueren tot een ernstige infectie van de lagere luchtwegen (bronchiolitis of pneumonie). Bij de eerste RSV-infectie vertoont 25 tot 40% van de kinderen symptomen van bronchiolitis. RSV-infectie leidt bij kinderen ook vaak tot middenoorontstekingen (otitis media).
       

 

06-01-2006 om 14:20 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HELP GREENPEACE

Hallo bloggertjes,

Lees dit eens AUB !

Over Greenpeace 

Greenpeace fights whaling in the Southern Ocean Whale Sanctuary off Antartica.

Greenpeace fights whaling in the Southern Ocean Whale Sanctuary off Antartica.

Greenpeace bestaat omdat deze fragiele aarde het verdiend om gehoord te worden. Onze aarde heeft oplossingen nodig. Ze heeft verandering en actie nodig. Greenpeace is een wereldorganisatie zonder winstoogmerk, met kantoren in 40 landen in Europa, Amerika, Azië en de Pacific.

We bestaan om milieumisdaden aan de kaak te stellen en regeringen en ondernemingen ter verantwoording te roepen als zij zich niet aan hun verplichtingen houden om ons milieu en onze toekomst veilig te stellen.

En we zijn ervan overtuigd dat het bij die strijd om het behouden van onze planeet niet om ons gaat. Het gaat om jou. Greenpeace spreekt voor 2,8 miljoen donateurs over de hele wereld en stimuleert elke dag nog vele miljoenen meer om acties te ondernemen.

Zoals één van de langste spandoeken die we ooit gemaakt hebben eens samenvatte met een citaat van het Amerikaanse indianenopperhoofd Seattle: "Pas als de laatste boom is omgehakt, de laatste rivier is vergiftigd, en de laatste vis gedood is, zullen we tot de ontdekking komen dat geld niet eetbaar is..."

Onze hoofdprincipes zijn:

Getuigen
Greenpeace is gebaseerd op de Quaker traditie van 'getuigen' ('Bearing witness). Dit houdt in dat we, we getuige zijn van een onrechtvaardigheid, de morele verplichting hebt om te kiezen of we daar wel of niet iets aan gaan doen.

Geweldloze directe actie
Wij vinden dat we de morele verplichting hebben om ons in te zetten tegen misdaden tegen het milieu en tegen de vrede, en om de verantwoordelijken te confronteren op de plaats waar het gebeurt.
Maar we verwerpen daarbij elke vorm van geweld als manier om die verandering te bereiken. We kiezen resoluut voor geweldloze directe actie.

Politieke onafhankelijkheid
We hebben geen banden met enige politieke partij. We steunen geen kandidaten voor ambten en horen bij geen enkele politieke partij.

Financiële onafhankelijkheid
Sinds het allereerste begin hebben we er resoluut voor gekozen dat we nooit donaties aan zouden nemen die een gevaar kunnen betekenen voor onze mogelijkheid of bereidheid om campagnes te voeren voor de toekomst van onze planeet. We nemen daarom geen geld aan van regeringen of ondernemingen. We weigeren dagelijks dergelijke giften.

Internationale instelling
Vervuiling kent geen grenzen. We zijn bewoners van de wereld en kiezen geen partij voor enige specifieke staat, maar proberen internationale oplossingen te vinden voor milieuproblemen.




06-01-2006 om 13:43 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
05-01-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GRAPPIGE JEF
Klik op de afbeelding om de link te volgen

05-01-2006 om 23:36 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons tuintje
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo bloggertjes,


Vanmorgen was ik wat later opgestaan en aan de koffietafel heb ik zeker een uurtje naar de inwoners van ons tuintje gekeken. Wat een verscheidenheid van vogeltjes dat daar naar onze twee voederhuisjes komt is niet te geloven, dat zijn vinken, groenvinken, koolmeesjes, staartmeesjes, pimpelmeesjes, roodborstje en vandaag voor het eerst ook een wijfje van het roodborstje, want anders is dit altijd alleen, er komt ook regelmatig een kleine bonte specht en ook deze morgen voor het eerst een keep, heel mooi vogeltje met oranje borst, en natuurlijk ook eksters, merels en spreeuwen en natuurlijk maar niet zoveel onze huismus.
Wij  geven hen zonnepitten, klein zaad, vetbollen en nootjes, ook soms brood.
Ik kijk ook veel met de verrekijker en dan zie je maar hoe mooi die vogeltjes toch zijn, zelfs die doodgewone huismus.
Er lopen ook soms veldmuisjes rond om ook een zaadje mee te eten.

Er is toch zoveel moois in onze natuur te bewonderen....


lieve groetjes,


floeremutske

05-01-2006 om 20:38 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-01-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstlichtjes !!!
Hallo bloggertjes,

Dat geitjes en bokjes ook aangetrokken worden door de kerstlichtjes dat lees hieronder wel,


groetjes,

floeremutske

Nederlandse politie lokt bokkige bokjes met zaklamp

Agenten van de politie in het Nederlandse Nijmegen hebben gisteravond het nodige werk gehad met het thuisbrengen van twee uit hun wei ontsnapte bokjes. De agenten konden de dieren uiteindelijk lokken met de lichtbundel van een zaklamp.    

Buurtbewoners die de politie belden dat de bokken op straat liepen, vertelden dat de dieren waarschijnlijk waren aangetrokken door lampjes van de kerstversiering. Na enige tijd bleken de agenten de bokken inderdaad te kunnen leiden met het schijnsel van een zaklamp.   

Toen er echter een fietser voorbij kwam, zag een bokje het achterlicht en ging hij daar achter aan. Na geruime tijd heeft de eigenaar van de bokken zijn dieren dan toch kunnen vangen

04-01-2006 om 20:01 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAT IS GELUK ?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo bloggertjes,

Hebben jullie,daar ook al eens over nagedacht ?
Het woordenboek zegt : 'geluk is voorspoed die iemand zonder eigen toedoen te beurt valt'.

In deze bepaling van geluk ben je totaal afhankelijk van wat je in je leven overkomt. In deze eerste betekenis moet je geluk hebben om gelukkig te zijn.

Dat kennen we, dat begrijpen we: je moet af en toe een meevaller hebben.
De dobbelstenen van het lot die goed rollen voor jou.
Al is ook hier belangrijk hoe jij omgaat met wat jou overkomt.

Gelukkig zijn alleen de mensen die niet weten dat ze het zijn

Iedereen denkt dat talent een kwestie van geluk is. Niemand denkt dat geluk een kwestie van talent is.

Het woordenboek geeft geluk ook een tweede betekenis:
'geluk is de aangename toestand waarin men al zijn aardse wensen en verlangens bevredigd ziet'.

Deze tweede betekenis ervaar je zelden. Al te zelden. Dat is ontmoedigend. Als geluk de toestand is waarin je al je wensen en verlangens bevredigd ziet, dan is geluk voor bijna iedereen onbereikbaar.

Volgens deze definitie zijn veel mensen in heel hun leven nog nooit gelukkig geweest en kenden andere mensen slechts heel korte momenten van geluk.
Want ogenblikken waarin al je verlangens bevredigd zijn, zijn zo zeldzaam en zo vluchtig.

We kennen ons geluk pas wanneer het voorbij is.

Derde betekenis van de term geluk: 'geluk is het aangename gevoel van degene die zijn wensen bevredigd ziet en die zich verheugt over de hem ten deel gevallen zegen'.

Voor wie zoekt naar geluk is deze derde omschrijving fundamenteel. Deze definitie zegt immers dat geluk te maken heeft met tevreden zijn. Tevreden zijn met wat je meemaakt.

Dit is geluk waarnaar je kunt ZOEKEN.
Dit is geluk waaraan je kunt WERKEN.
Dit is geluk dat je kunt BEREIKEN.

Het geluk lacht hen toe die het niet achternazitten.

De dwaas zoekt het geluk in de verte;
de wijze kweekt het aan zijn voeten.

Voor mijn part zijn er vele manieren om gelukkig te zijn!


lieve groetjes,

floeremutske






04-01-2006 om 19:33 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (2)
02-01-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DRIE KONINGEN - 6 JANUARI
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hallo bloggertjes,

Ik hoop dat jullie allemaal een mooie Oudejaarsavond hebben gehad.
Nu komt er op 6 januari ek. het einde van die mooie kerst- en nieuwjaarsperiode, namelijk met het Drie Koningen feest.
Vele jaren geleden kwamen bij mij thuis de Drie Koningen, Melchior, Balthazar en Caspar met hun hele gevolg. Zij voerden dan een klein toneelstukje op en daarna kwam Melchior met de beurs rond.
Dit was voor het goede doel en zij haalden heel wat op, want wij waren toen toch zeker met een man of 20.
Daarna werd en nog wat gedronken en gegeten en weg waren zij naar een volgend adres.
Dit was een heel leuke bedoening en had veel succes. Dit ging uit van de oud-scouts van mijn gemeente. Daarna werd er natuurlijk nog goed door gevierd soms tot in de vroege uurtjes, wat een tijd toch......dat zijn nog eens van die goede herinneringen, en je weet 'wie goede herinneringen heeft leeft tweemaal".

lieve groetjes

floeremutske

02-01-2006 om 22:57 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (1)
31-12-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAPPY NEW YEAR AAN ALLE BLOGGERTJES !!!!
Prettig Oudejaarsavond aan jullie allemaal


31-12-2005 om 11:31 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Hallo bloggertjes,


Deze dagen worden de kleinkinderen bedolven onder de technologische snufjes, zoals MP3 en iPOD, meestal gebruikt om muziek te beluisteren.
Onze Jaimy, 5j, loopt ook al met zo'n toestelletje en oortje rond....waar gaan we toch naar toe....Ik wist eerst nog niet wat iPOD  was, Geoffrey, 10j, heeft het mij dan eens uitgelegd....zo ver is het al gekomen.

Daarom volgende artikel.


lieve groetjes,

floeremutske

"Beperk gebruik iPod"

Een Amerikaanse professor waarschuwt dat kleine iPod-oordopjes, die rechtstreeks in het oor geplaatst worden, mogelijk veel schade kunnen toebrengen aan het gehoor.”Niemand weet precies op welk geluidsniveau de gebruikers naar hun muziek luisteren, maar we weten wel dat jongeren zich zelden bekommeren om gehoorverlies,” aldus wetenschapper Dean Garstecki.

Alarmklok of grasmaaier
Hoewel het probleem niet uniek is voor de iPod heeft de batterij van het gadget een langere levensduur waardoor de luisteraars geneigd kunnen zijn hun apparaat langer achtereen te gebruiken, wat het risico op gehoorschade vergroot. De oordopjes van een iPod kunnen rechtstreeks in het oor geplaatst worden, en het volume kan met negen decibels verhoogd worden, gaande van het geluid van een alarmklok tot een grasmaaier.

60/30 regel
De professor raadt aan om de 60/30 regel toe te passen: maximaal een half uur per dag luisteren naar de muziek via oortelefoontjes op maximum 60 procent van het volume. Wie een grote koptelefoon gebruikt, kan één uur per dag van de iPod genieten.

Het volume- en basniveau van de mp3-spelers van Apple is trouwens begrensd, maar er zijn programma’s in omloop om die begrenzing te omzeilen.
30/12/05 11u34


 

31-12-2005 om 11:22 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
30-12-2005
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Hallo bloggertjes NOG VELE LIEVE GROETJES VAN MIJ FLOEREMUTSKE.

GELUKKIG NIEUWJAAR

Eindejaarsgedachten

  

gedachten dwarrelen

door mijn hoofd als

verdwaalde sneeuwvlokken

 

eenzaam, rustig, voldaan,

denk ik even na

over hetgeen het voorbije

jaar allemaal aan

ons is voorbij gegaan

 

wat mijn hoofd nodig

heeft is een frisse wind

die alles opklaart,

zoals het gezicht van een kind

dat na het huilen

met een stralende lach

verder gaat

 

buiten moet je zoeken

niet met je neus in boeken

binnen zal ik die niet vinden

immers daar waaien

geen echte frisse winden

 

’t is het feestseizoen

voor kinderen van

zalig nietsdoen

voor de anderen

hoog tijd om

te veranderen

 

de boeg om gooien

even stil verpozen

zacht minnekozen

altijd lief zijn

voor mekaar

wachten op het

nieuwe jaar

 




 

 


30-12-2005 om 19:53 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tijden veranderen
Hallo bloggertjes,


Oudejaarsavond is voor velen weer eens de gelegenheid om uit de bol te gaan. Maar er wordt minder en minder buitenhuis gevierd, het leven is te duur geworden, natuurlijk zullen er steeds nog grote feesten gegeven worden, maar bij de gewone man nijpt het wat....
Want het is niet alleen Oudejaarsavond, bij velen gaan ze daarna nog op ski-vakantie en de eurootjes rollen maar.....Volgende jaren denk ik, zal het kiezen zijn....

lieve groetjes,

floeremutske

Belg feest thuis met oudejaar

Oudejaarsavond en nieuwjaar zullen dit jaar meer dan ooit in huiselijke kring gevierd worden, zo blijkt uit een rondvraag bij tientallen Vlaamse restauranthouders en traiteurs. Restauranthouders zien het aantal reservaties teruglopen, terwijl traiteurs de bestellingen voor eten aan huis amper kunnen bijbenen.

Oorzaken zijn de stijgende levensduurte, de dreigende alcoholcontroles en de slechte weersvoorspellingen, maar ook de toenemende drang om de inkleding van het feest helemaal zelf te bepalen.

De grote nieuwjaarsfuiven hebben hoe langer hoe meer afgedaan. "Mensen tussen de twintig en de veertig komen niet meer buiten met oudejaar", zegt evenementenorganisator Alain Tournoy.  
 

30-12-2005 om 19:07 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)


2h7dq10.jpg

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.





klappieiv6.jpg


Bedankt Roosje




Gastenboek
  • Pest Control
  • The Camelo
  • Alexa123
  • Alexa123
  • Alexa123

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Welkom bij De Vrolijke Bloggers
    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Een interessant adres?

    Filmsterren uit de oude doos Marylyn Monroe
    Foto

    Foto

    Foto

    Clark Gable


    Foto

    Foto

    Linda Evans (Dynasty soap)
    Foto

    Doris Day ' mijn favoriete!!!)
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Jeff Chandler


    Foto

    Foto

    Errol Flynn



    Foto

    Montgomery Clift
    Foto

    Ester Williams


    Foto

    Ava Gardner
    Foto

    Lauren Bacall
    Foto

    Lana Turner
    Foto

    Mijn vrienden Awards
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren
  • International SIM card (Interna132)
        op
  • magic transfers cabo (magictrans1321)
        op
  • Blue Gadgets (Blue Gadgets)
        op
  • Blue Gadgets (Blue Gadgets)
        op
  • Blue Gadgets (Blue Gadgets)
        op
  • Econixdigital.com (Azan)
        op
  • Econixdigital.com (Azan)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • socialintech (dominic)
        op
  • socialintech (dominic)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • techroboting (techroboting)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • techroboting (techroboting)
        op
  • techroboting (techroboting)
        op
  • gamesspecial (gamesspecial)
        op
  • gamesspecial (gamesspecial)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • luxury cars rental service in islamabad (luxury cars rental service in islamabad)
        op
  • Multi-Techno (multitecno09)
        op
  • Multi-Techno (multitecno09)
        op
  • The Oristiq (The Oristiq)
        op
  • Fashionterest (fashionterest)
        op
  • Fashionterest (fashionterest)
        op
  • Luxury Homies (luxuryhomies)
        op
  • Victoria (branding)
        op
  • Victoria123 (real)
        op
  • Victoria (legal)
        op
  • Victori (health)
        op
  • Victoria (brand)
        op
  • brand (Victoria)
        op
  • https://gamesspecial.com/ (Courtney Parker)
        op
  • luxurycarskarachi12 (luxurycarskarachi12)
        op
  • luxurycarskarachi12 (luxurycarskarachi12)
        op
  • common finance terms (luxury123)
        op
  • luxury123 (arts idea)
        op
  • luxury (travel tourism sector)
        op
  • luxury123 (cbd oils drops)
        op
  • luxury (luxury123)
        op
  • Hamdan Rent a car (Najeeb ullah)
        op
  • valley (luxuryhomesideas)
        op
  • valley (safebusinessway)
        op
  • valley1 (best shopping)
        op
  • valley (real estate)
        op
  • valley (real estate)
        op
  • fitness (health related)
        op
  • valley (outreach)
        op
  • dramacool (dramacool)
        op
  • clinicjarahi (clinicjarahi)
        op
  • webnegah (webnegah)
        op
  • hamid (hamid)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • CpdA uit woestijnplant (Maike)
        op Cortisone
  • roger (joged)
        op
  • woke bro (joge)
        op
  • Alsof ik hier moest zijn (Maarten)
        op Lang geleden....
  • Nacht groetjes (Trucker_John & Zeno_Blog)
        op Lang geleden....
  • Ha je leeft nog (Lana & Pip)
        op Lang geleden....
  • Lieve middaggroetjes (valerieke)
        op Ben jullie zeker niet vergeten.
  • Lieve Dinsdag groetjes (valerieke)
        op Ben jullie zeker niet vergeten.
  • jacqeuline (steffie)
        op
  • Groetjes uit Koekelare (Rafsduivenloft)
        op Fraude
  • dag Jacqueline (klaproosje1)
        op Marie Rose Morel
  • Lieve groetjes vanuit De Klinge (Lana & Pip)
        op Marie Rose Morel

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!