Jacqueline/floeremutske



 
 
Foto
Foto


 Alle afbeeldingen en gedichten blijven
eigendom van de makers, als er iets
moet verwijderd worden, EMAIL mij
dan AUB ik doe het er direct af.

MEER  VRIENDSCHAP  EN  VERTROUWEN  OP  HET SENIORENNET !!!
Foto
Zoeken in blog


Klik op het ventje, als ik mag
weten dat je op mijn blog bent
geweest

Foto
ikke - 2 jaar
Foto
Astridje
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Mijn schatteke Mattis



Broer 7j Jaimy
Foto
Broer 11j Geoffrey
Foto
Nostalgie
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
natuurlijkgezond
blog.seniorennet.be/natuurl
Liefde is de bron van het leven

21-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dementie
Hallo bloggertjes,

Deze ziekte maakt mij echt bang.

De eerste tekenen van dementie

Bij beginnende dementie is er een graad van vergeten die het gewone overstijgt.
Typische voorbeelden:
Men vergeet erg vertrouwde dingen, zoals de namen van de kleinkinderen.
Men heeft het niet "op het puntje van de tong".
Men kan namelijk niet alleen op iets niet opkomen, men herkent het ook niet wanneer het genoemd wordt.
Men vergeet niet alleen wíe er zojuist gebeld heeft, men vergeet tevens dát er zojuist gebeld werd.
Men vraagt drie-, viermaal hetzelfde, niet zozeer omdat men het antwoord vergeten is dan wel omdat men vergeten is dat men het gevraagd heeft
Men is om de haverklap bril, sleutels, portemonnee... kwijt, om ze vervolgens op de meest onmogelijke plaatsen terug te vinden.

Dat abnormale vergeten wordt spoedig zo groot dat men moeite krijgt om een gesprek, een film, een feuilleton te volgen of om een eenvoudige betaling te verrichten. Daarvoor moet je immers eventjes wat woorden, beelden of cijfers in je hoofd vasthouden, zodat de volgende eraan vastgeknoopt kunnen worden.Tot de vrij vroege tekenen behoren eveneens episodes van verwardheid: men weet plots niet meer wat men aan het doen was en laat steeds vaker karweitjes onafgewerkt achter, men vindt plots de vertrouwde weg naar huis niet terug, men wil midden in de nacht boodschappen gaan doen...
En er lijkt iets aan het karakter te veranderen. Vaak wordt men abnormaal nerveus, paniekerig zelfs, opvliegend...Veel daarvan kan nog steeds begrepen worden op grond van het grote, meer dan gewone vergeten: men verliest vat op het leven, wat tot onbehagen en krampachtig gedrag leidt. Men krijgt echter, los daarvan, minder controle op emoties in het algemeen: boos worden, huilen en lachen bij de geringste aanleiding.
En dat alles heeft een zichtbare en voelbare weerslag op de organisatie van het dagelijks leven, op de omgang met anderen, kortom
op het sociaal functioneren. Bij dementie is er dus méér dan vergeten.

Als men begint te dementeren, hapert eerst het korte-termijngeheugen. Men heeft moeite om een gesprek te volgen, omdat men de woorden die gesproken worden niet eventjes kan vasthouden. En men kan geen wisselgeld berekenen, omdat men geen begin- of tussencijfers kan onthouden. En men heeft ongewoon veel moeite om iets nieuws te leren.
Vervolgens krijgt men problemen met het ophalen van opgeslagen informatie. Men zal bijvoorbeeld vaak niet de juiste woorden terugvinden om iets te benoemen.
En tenslotte is het mogelijk dat het grote archief zelf teloorgaat. Dan herkent men bijvoorbeeld helemaal geen woorden meer

Hoe weten dat men dementie heeft?
Er is veel dat lijkt op een beginnende dementie, maar het toch niet is.
Om te beginnen al het ouder worden zonder meer. Iedereen wordt met de jaren lichamelijk en geestelijk wat zwakker, trager, kwetsbaarder. Om alert te blijven, heb je dan vooral sociale contacten nodig. Als die schaars worden, dreigt er een toestand die kan lijken op dementie.
Je zit bovendien in een levensfase waar je vaak méér te verwerken krijgt, zoals het overlijden van de partner en/of vrienden, pensionering, gedwongen verhuizing... Dat leidt nogal eens tot een depressieve toestand, die eveneens erg kan gelijken op beginnende dementie.
Vervolgens kunnen lichamelijke ziekten tijdelijk de geest verstoren. Een niet eens zo ernstige luchtweginfectie bijvoorbeeld kan iemand op hogere leeftijd totaal verward maken. Niet iedereen die verward is, is daarom automatisch dement. Kortom, de diagnose is niet eenvoudig.
Doel van het onderzoek is vast te stellen of het gaat om dementie of een ander probleem en vervolgens om zo snel mogelijk de oorzaak op te sporen. De geraadpleegde arts zal de naastbestaanden, maar ook de persoon met dementietekenen, zo goed mogelijk ondervragen. Hij zal een vrij uitgebreid lichamelijk onderzoek verrichten en zal enkele testen uitvoeren om het geheugen te onderzoeken. Hierbij zal de geraadpleegde arts dikwijls het advies inroepen van een collega.
Omdat de deskundigen ook de evolutie naar steeds een ietsje erger moeten kunnen beoordelen, verlopen er onvermijdelijk enkele weken tot een paar maanden tussen vermoeden en zekerheid. Dit moet de regel zijn: als je, bij jezelf of bij een naastbestaande, een begin van dementie vermoedt, signaleer dat dan zo snel mogelijk aan je arts, die je zo nodig doorverwijst. Het is immers in het beginstadium dat er nog goed geholpen kan worden met medicijnen.

Meer info:
www.alzheimerliga.be

21-09-2009 om 23:13 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (7)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie weeral voorbij
Hallo bloggertjes,

Weeral is die Super mooie vakantie in de Provence voorbij. Het was er prachtig weer en wij hebben er echt van genoten, is voor herhaling vatbaar.

En  nu beginnen de grote werken,' Grote Kuis' van boven naar onder.
Hopelijk valt dat ook zo goed mee als onze vakantie.


lieve groetjes,

21-09-2009 om 23:09 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlof
Hallo bloggertjes,


Zondag as. vertrekken wij nog een 15-tal  dagen naar de Provence.
Hoop dat het er mooi weer mag zijn dat ik nog veel energie kan opslaan voor de herfst.

Lieve groetjes aan jullie allemaal en veel bloggenot.

Jacqueline/floeremutske
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

28-08-2009 om 23:43 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (12)
24-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keukenrobots
Hallo bloggertjes,


Zo'n robotje zou ik ook kunnen gebruiken


Robots aan het fornuis in nieuw Chinees restaurant


In China is een restaurant geopend waar de maaltijden bereid worden door twee robots. "Onze koks zijn efficiënt en proper. En ze klagen nooit", zegt de manager van 'I Robot' aan de krant Wuzhou Daily.

Drie minuten werk
De robots hebben 57.500 euro gekost en werden geleverd door een technologiebedrijf in Shenzen. Ze kunnen tientallen traditionele Chinese maaltijden bereiden. Eén schotel kost hen hooguit drie minuten werk.

"We rekenen dezelfde tarieven aan als de andere restaurants in Nanning", zegt manager Huang Xianghao. "Hoewel de gerechten van onze robotkoks wellicht beter en smakelijker zijn", snoeft de man.

Nog mensenhanden nodig
In de computers die de robots besturen werden de gegevens van honderden gerechten ingebracht, net als de handelingen die de elektronische Piet Huysentruyten moeten verrichten. In de keuken van 'I Robot' zijn wel nog mensenhanden nodig om bijvoorbeeld de groenten te wassen of het vlees te versnijden. (eb)
24/08/09 16u14

24-08-2009 om 17:26 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Zilvermeeuw
Hallo bloggertjes,

Dit artikel doet mij aan de film 'The Birds' denken.

Knokke-Heist wil af van agressieve zilvermeeuwen

Het schepencollege van Knokke-Heist wil dat de zilvermeeuw moet kunnen worden bestreden. In de kustgemeente neemt het aantal klachten over het gedrag van de meeuwen toe.
 
Bedreiging voor toerisme
"We hebben al enkele officiële klachten ontvangen", zegt de woordvoerder van de gemeente. "In het verleden gebeurde dat niet. Het aantal mondelinge opmerkingen over de meeuwen is daarnaast duidelijk toegenomen." Burgemeester Leopold Lippens ziet in het agressieve gedrag van de zilvermeeuwen een bedreiging voor het toerisme.
 
Beschermd
De zilvermeeuw is door een Europese Vogelrichtlijn beschermd. Knokke-Heist vraagt aan Vlaams minister voor Natuur en Leefmilieu Joke Schauvliege om in de jachtwetgeving gebruik te maken van een uitzonderingsmogelijkheid. Europa voorziet die mogelijkheid. Die moet het gemeentebestuur de kans bieden om de overlast door de vogels in te dijken.
 
Aanvallen
Tot voor enkele jaren bleef de overlast van de zilvermeeuw in Knokke-Heist beperkt tot het openprikken van afvalzakken, vervuiling door uitwerpselen en lawaaihinder door het gekrijs van de meeuwen. Nu neemt het aantal klachten toe van mensen die aangevallen worden door de meeuwen. Die hebben het gemunt op hun aperitiefhapjes, hun belegd broodje of hun pakje friet. De bewoners van enkele appartementen in Knokke-Heist zouden volgens het gemeentebestuur door het gedrag van de zilvermeeuwen niet meer op hun balkon durven komen.
 
Eieren schudden
Knokke-Heist investeert al jaren in de strijd tegen de overlast van de meeuwen. Er zijn de campagnes om de toeristen te overtuigen om het verbod om de meeuwen te voederen toe te passen, het verwijderen van de nesten op daken, de proefprojecten met dikkere en bitter smakende afvalzakken, enz. Sinds deze zomer beschikt het gemeentebestuur over een vergunning om de eieren van de zilvermeeuw te schudden. "Maar dat is een maatregel die in de praktijk moeilijk uitvoerbaar is en dus inefficiënt", zegt schepen Maxim Willems. "We willen daarom dringend overleg met de minister voor het probleem escaleert en Knokke-Heist economische schade zal leiden. Het toerisme is hier de belangrijkste activiteit en voor veel inwoners hun broodwinning." (belga/eb)
24/08/09 12u08

24-08-2009 om 17:14 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
22-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermoeide ogen
Hallo bloggertjes,

Een laatste art. voor het slapen gaan, betreffende " Vermoeide ogen".

Zo fris je vermoeide ogen op

Donkere cirkels
Donkere cirkels
Wallen
Wallen
Gekoelde theezakjes zijn heel efficiënt tegen wallen.
Gekoelde theezakjes zijn heel efficiënt tegen wallen.
Zie je er vermoeider uit wanneer je 's ochtends opstaat dan wanneer je gaat slapen? Dan is de kans groot dat je kampt met gezwollen ogen, donkere kringen of wallen. Dit geeft niet alleen een vermoeide indruk, het maakt ook dat je er ouder uitziet dan je werkelijke leeftijd.

Ouder worden
Veel twintigers en dertigers kampen met vermoeid uitziende ogen, met het verouderen wordt dit alleen erger. Als je echt hier complexen over hebt, kun je beslissen onder het mes te gaan. Maar er zijn tal van andere manieren waarop je het probleem kan aanpakken.

Wallen
Wallen zijn opgezwollen 'zakken' onder je ogen, het is een gevolg van het verouderingsproces. Deze aandoening is vaak erfelijk, maar je levensstijl speelt ook een rol. Zoute voeding en te weinig water drinken doen er geen goed aan. Het kan helpen om een extra kussen onder je hoofd te leggen wanneer je slaapt. Zo stimuleer je de natuurlijke drainage van het vocht in je hoofd, waardoor je ogen minder gezwollen lijken. Het verkoelen van dit gebied met koude kompressen, gekoelde theezakjes of komkommerschijfjes helpen tijdelijk. Groene theezakjes zijn heel efficiënt omdat ze stoffen bevatten die de ophoping van vloeistoffen tegengaan.

Chirurgische ingreep
Je kunt met injecteerbare fillers als Restylane ook wallen doen verdwijnen. Ze verminderen de verdikking, vervolgens doet botox de rimpels verdwijnen. Dit heeft wel enkel een tijdelijk effect. Voor permanente resultaten kun je een chirurgische ooglift laten doen, waarbij het effect tot twintig jaar blijft. Bij sommigen volstaat het om het vet uit de wallen te verwijderen, bij anderen moet er wat overtollige huid weggenomen.

Donkere cirkels
Dit is een donkerder gebied aan de onderkant van je ogen. Je kunt dit probleem met een laserbehandeling oplossen. Er bestaan gels en crèmes op de markt die beweren donkere kringen te verminderen, maar er bestaat momenteel nog geen wetenschappelijk bewijs dat die daadwerkelijk helpen.

Make-up
Problemen met vermoeide ogen kun je ook makkelijk oplossen met make-up. Als je rood-blauwe wallen hebt, kies dan voor een zalm- of perzikkleurige concealer.  Vermijd beige of witte producten, die maken het gebied grijs. Als je gezwollen ogen wil verstoppen, breng dan een kleur aan die één of twee tinten donkerder is dan je huid. Lichte kleuren zorgen voor meer volume, wat het probleem enkel  verergert.

Allergisch?
Breng steeds foundation voor je concealer aan, want de foundation zal anders alles uitvegen. Begin eerst met een 'oogprimer', dit maakt het gebied egaal en fixeert de andere producten die je er over aanbrengt. Merk je dat make-up het probleem enkel erger maakt, dan ben je er misschien allergisch aan. Zoek dan naar ongeparfumeerde producten en vermijd alles met ingrediënten als 'glycolic acid' of 'salicylic acid'. Ze kunnen namelijk de huid rond de ogen irriteren en zwelling of roodheid veroorzaken. (ep)
21/08/09 17u54

22-08-2009 om 23:37 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat gaan ze nog uitvinden
Slaapwel en droom zacht bloggertjes,

Om in een roes te komen vind ik deze toch wat overdreven

Twee Nederlanders bewusteloos door tampon gedrenkt in drugs

Een Nederlandse man en een vrouw raakten bewusteloos nadat ze een tampon gedrenkt in de partydrug GHB anaal inbrachten.

Slimmen
Het anaal of vaginaal inbrengen van tampons gedrenkt in alcohol of drugs is al langer een trend bij jongeren, maar dit is het eerste ernstige incident met dit zogenaamde 'slimmen'. De man en de vrouw werden een tijd geleden bewusteloos aangetroffen op een festivalletje en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht, dat meldt de Telegraaf. Na ongeveer vijf uur in het ziekenhuis kwamen ze weer bij bewustzijn.

Gevaarlijker
Een tampon kan tot drie glazen wodka opnemen, het effect van het anaal inbrengen is sterker dan wanneer je de alcohol drinkt, opdat het direct in de bloedstroom wordt opgenomen. Jongeren doen aan 'slimmen' omdat ze er dus sneller mee onder invloed zijn. Experts waarschuwen echter dat dit veel gevaarlijker is, omdat de dosissen minder te controleren zijn. (ep)
22/08/09 14u08

22-08-2009 om 23:32 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hygiëne
Goede nacht bloggertjes,

We moeten de jeugd toch leren dat ze hygiënis moeten zijn.

Jongeren nemen het niet zo nauw met hygiëne

Britse tieners gebruiken eerder parfum of deodorant dan dat ze dagelijks onder de douche gaan staan. Uit een Britse enquête blijkt dus dat jongeren het niet zo nauw met hygiëne nemen.

Geur geeft doorslag
57 procent van de Britse jongeren tussen 11 en 19 jaar gebruikt dagelijks parfum, maar slechts 51 procent wast zich elke dag met zeep of douchegel. Iets meer dan een derde kiest 's ochtends voor een droge douche, enkel het aanbrengen van deodorant, boven het gebruik van water en zeep. Jongeren gebruiken voornamelijk deodorant en parfum om niet te stinken, zelfs wanneer ze zich niet gewassen hebben, en meer zelfvertrouwen te krijgen. Acht op tien kiest bij aankoop van beautyproducten op basis van geur.

Geen bescherming zon
Daarnaast bleek uit de enquête dat de helft van de tieners kampt met puisten en acne, maar slechts 24 procent gebruikt hier speciale producten voor. Verder is bescherming tegen schade door de zon geen prioriteit bij de Britse jongeren, slechts 53 procent van de jongens smeert zich in met zonnemelk, in vergelijking met 78 procent van de meisjes. "Jongeren spenderen fortuinen aan schoonheidsproducten, maar er is slechts een klein aanbod speciaal op hen afgestemd", aldus onderzoekster Alexandra Richmond. "Door het ontwikkelen van meer relevante producten voor jongeren kunnen we ze aansporen zich vaker te wassen." (ep)
20/08/09 13u05
  

22-08-2009 om 23:26 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
21-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mexicaanse griep
Hallo bloggertjes,

Nogmaals wat raadgevingen voor deze griep.

Wat moet u doen als u denkt de griep te hebben na een vakantie?
U moet in de gaten houden of u griepverschijnselen (pijnlijke spieren, hoesten, keelpijn, hoofdpijn...) ontwikkelt en koorts krijgt (38 graden of hoger en luchtwegklachten). Als dat het geval is moet u thuis blijven en uw huisarts bellen. Mogelijk gaat het om de Mexicaanse griep. Beperk het aantal contacten met anderen als u denkt dat u griep heeft. Als u griep heeft moet u thuisblijven totdat de symptomen volledig verdwenen zijn.

Volgende symptomen kunnen wijzen op griep:
* Koorts (+ 38°C)
* Ademhalingssymptomen zoals hoesten of een lopende neus
* Keelpijn
* Mogelijke andere symptomen zoals:
o spierpijn of gewrichtspijn;
o hoofdpijn;
o rillingen;
o vermoeidheid;
o overgeven of diarree (niet typisch voor influenza, maar werd gemeld in sommige recente gevallen van besmetting met Mexicaanse griep).

- Bedek uw neus en mond als u hoest of niest, het liefst met een papieren zakdoek. Gooi deze na gebruik direct weg en was uw handen.
- Ook wordt aangeraden om een neus/mondmasker te dragen en elk uur een nieuw masker te gebruiken. Het dragen van dat masker zal de verspreiding van speekseldruppeltjes door te hoesten of te praten verminderen. Die druppeltjes zijn immers de dragers van het virus. Hieronder vindt u enkele tips voor het gebruik van een masker:
- Bedek uw neus en mond zo zorgvuldig mogelijk met het masker.
- Zodra u een masker draagt, raakt u het zo weinig mogelijk aan met uw handen. Raakt u het toch aan? Was dan uw handen.
- Na lang gebruik kan een masker vochtig worden. Vervang het dan.

 Gezondheidsnieuws.      

21-08-2009 om 16:16 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moederkensdag Antwerpen
Hallo bloggertjes, morgen 15 augustus is het de dag van moeder, oma en de vrouwen die Maria heten.
In Antwerpen stad is er een grote Rubensmarkt, de moeite om er heen te gaan.

Met deze wens ik al de moeders, oma's en Maria's  een dikke proficiat en dat zij er een leuke dag van mogen maken.



lieve groetjes,

14-08-2009 om 23:31 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
13-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Behoedt U voor wespen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo bloggertjes,

Nog maar eens over die wespen.

Een wespen- of bijensteek voorkomen
1. Vermijd picnics en barbecues. Zoetigheden, charcuterie, bier, enz., trekken wespen aan. Dek zoete etenswaren af.
2. Laat zeker nooit blikjes bier of frisdrank open staan. Als er een wesp in kruipt, is ze onzichtbaar en bij het drinken kan ze in de mond of de keel steken. Geef kinderen een rietje.
3. Overrijp afgevallen fruit, vuilnisbakken, enz, trekken wespen aan.
4. Transpiratie trekt bijen en wespen aan. Vermijd daarom bij felle warmte fysieke arbeid of een inspannende sport. Zorg minstens dat je bovenlijf bedekt is en blijf niet met bezweet of nat lichaam rondlopen of zonnebaden (dit is trouwens ook af te raden om zonnebrand te vermijden).
5. Vermijd plaatsen waar wespen hun nesten bouwen. Indien u gevoelig bent voor wespensteken, controleer dan eerst of er geen wespennest in de buurt is als u het gras wilt maaien, hagen scheren, aan balkons of dakgoten, in kreupelhout, in leegstaande woningen of op oude zolders wilt werken.
Vermijd de omgeving van bijenkorven en bloemperken in bloei.
6. Draag géén fel gekleurde of zwarte kledij. Wit, groen en lichtbruin zijn minst aantrekkelijk voor insekten. Felle kleuren daarentegen schijnen dezelfde aantrekkingskracht te hebben als bloemen. Ook bloemmotieven en flikkerende juwelen kunnen insecten in verwarring brengen en doen denken dat u een bloem bent.
7. Loop nooit blootsvoets door een grasveld. U loopt de kans op een bij of een wesp te trappen of uw voet in de nabijheid van een wespennest neer te zetten.
8. Vermijd deodorant, after-shave, haarlak of zonnecrème. Ze trekken zowel bijen als wespen aan. Vooral sterkgeurende en 'zoete' parfums zouden de voorkeur genieten.
9. Vermijd bruuske, zwaaiende bewegingen bij het naderen van een insect. Indien men onbeweeglijk blijft, zullen de meeste bijen en wespen spontaan verder vliegen. Zet een wesp zich toch ergens op het lichaam neer, schiet het dan met een vingerbeweging weg. Sla nooit op het insect, het risico bestaat dat het niet dood is en toch nog steekt.
10. Dood geen bij of wesp in de buurt van het nest. Wanneer ze zich bedreigd voelen, scheiden zowel bijen als wespen vluchtige stoffen af die hun soortgenoten aantrekken en aanzetten tot steken.

       zie ook rubriek : beten en steken

13-08-2009 om 12:15 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
12-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haarkapper GLENN
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo bloggertjes,

Heel wat mensen kennen deze kapper van de BV. Wat een bacterien gaan wij hier nog krijgen. Vind dit heel eng.

Bv-kapper Glenn overleden

10:30 - Glenn Gemeiner, de oprichter van de kappersketen De Cliént, is deze nacht overleden. De man lag al enkele maanden in het ziekenhuis nadat hij na een liposuctie te maken kreeg met een
vleesetende bacterie. Zijn toestand was de laatste weken gestabiliseerd maar zijn hart was door de ingrepen erg verzwakt en heeft het begeven

Bv-kapper Glenn Gemeiner is niet meer. De man lag sinds april in een kunstmatige coma nadat hij besmet was geraakt door een vleesetende bacterie. Die had hij opgelopen na een liposuctie van de buik. Er werd meteen een nier weggenomen en ook een derde van zijn huid.

Ondertussen waren de artsen al begonnen met huidtransplantaties maar de toestand van de man was nog steeds levensbedreigend. Tijdens de laatste weken echter, zou zijn toestand er toch op vooruit gegaan zijn. Af en toe werd hij uit de coma gehaald en kon hij praten met vrienden en familie. Hij had uiteraard nog een lange weg te gaan, maar het zag er naar uit dat hij binnen afzienbare tijd terug in zijn kapperszaak zou kunnen staan. Het noodlot heeft daar dus nu anders over beslist. Deze nacht is de man bezweken aan een infectie.

Zakenpartner Janine kon nog niet veel vertellen over de precieze omstandigheden. “Ik wil er eerst in alle rust met de familie over praten hoe we dit nieuws aan de buitenwereld zullen meedelen”, aldus een erg aangeslagen Janine. De man laat een vrouw en een zoontje achter.

Ook in BV-land heerst ongeloof en verslagenheid.

Nathalie Pompen, woordvoerster voor De Cliènt en voor de familie, vertelt het verhaal van de laatste weken van Glenn: "In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, ging het niet zo schitterend met Glenn. Vooral de laatste twee weken ging het minder goed - hij was dan ook al meer dan 16 weken ononderbroken aan het vechten om dit te overwinnen, maar het heeft dus niet mogen zijn. Aanvankelijk zag het er nochtans veelbelovend uit. De oorspronkelijke infectie was zeer snel onder controle, waardoor iedereen - Glenn incluis - dacht dat het wel zou loslopen. Maar bij een 15-tal huidtransplantaties die hij moest ondergaan, liep hij nieuwe, tussentijdse infecties op. Daarvoor moest hij zware antibiotica krijgen, wat op zijn beurt weer bepaalde organen verzwakte. Die opeenstapeling van infecties is hem uiteindelijk fataal geworden. Glenn was niet meer bij kennis, maar hij is vredig ingeslapen in de armen van zijn moeder. Zijn familie was ook op tijd aanwezig en heeft zijn overlijden dus meegemaakt. Het lichaam van Glenn wordt nu overgebracht naar het mortuarium van het Middelheimziekenhuis in Antwerpen. Vrienden, familie en relaties kunnen hem morgen vanaf 11 uur een laatste groet brengen.

12-08-2009 om 20:03 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WESPEN
Hallo bloggertjes,

Nog een art. over gevaarlijke beestjes.

De hoornaar: geen killer-wesp

De hoornaar (Vespa crabro) is de grootste inheemse wesp in België: hij kan tot 3,5 cm groot zijn. Behalve door zijn afmeting valt hij ook op door zijn roodbruin gekleurd borststuk en eerste segment van het achterlijf; ook de kop achter de ogen is roodbruin. De rest van het achterlijf is geel met zwarte dwarstekening, zoals bij de gewone wesp.

Hoornaars jagen vooral op andere insecten, waaronder ook bijen – vandaar de bijnaam "killer-wesp". Dat de hoornaar een bijzonder gevaarlijker dier zou zijn en dat een steek dodelijk kan zijn, is echter totaal onjuist. Een steek is niet gevaarlijker dan die van bijen of andere wespen, hoogstens iets pijnlijker. Net als bij gewone wespen zijn voor een niet-allergische mens circa 500-1000 steken nodig om dodelijk te zijn en aangezien nesten zelden zo groot zijn en slechts één op de tien dieren uit het nest zullen steken is de kans verwaarloosbaar klein.
Hoornaars zijn ook niet erg agressief. In tegenstelling tot de kleinere wespen is de hoornaar niet erg geïnteresseerd in zoetigheid. Daarom zal je er niet vaak last van hebben als je buiten eet of drinkt. Hoornaars worden enkel agressief als men te dicht bij het nest komt of hen belemmert. Als er een hoornaar in de buurt is, blijf kalm en vermijd bruuske bewegingen.
Hoornaars bouwen hun nesten bij voorkeur in een holle boom, of een lege vogelnestkast, ruimten onder daken of in schuren, nooit ondergronds. Typerend voor de buitenkant van het nest zijn de schelpvormig aangezette omhulselstukken. Het nest kan behoorlijk groot worden, tot 60 cm hoog en meer dan 50 cm in doorsnede. Indien het nest geen onmiddellijk gevaar oplevert voor mens of huisdier laat je het best gewoon met rust.

       zie ook rubriek : beten en steken

12-08-2009 om 11:32 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine Piterman
Goede morgen bloggertjes,

Toch heel voorzichtig blootvoets wandelen op het strand, lees art. hieronder.

Blootsvoets wandelen op het strand: opgepast voor de kleine pieterman.

De kleine pieterman behoort tot de meest giftige dieren van Europa. Het is een vis die ook aan de Belgische kust voorkomt. De vis graaft zich in het zand in, alleen de ogen en rugvinnen steken boven het zand uit, loerend op prooien. De pieterman heeft een aantal doornige stekels bij zijn rugvin. Stapt een bader op de vis, dan veroorzaakt het gif een flinke stekende pijn. De pijn kan zelfs zo uitgesproken zijn dat men er misselijk van wordt. Ter hoogte van het prikwonde ontstaat een zwelling al dan niet gepaard gaande met tintelingen.

Slachtoffers kunnen het best zo snel mogelijk naar de EHBO-post op het strand gaan. Het gif is thermolabiel (wordt vernietigd door warmte). Om het te neutraliseren moet men de aangetaste zone zo snel mogelijk blootstellen aan een warmtebron en dit gedurende minimum 10 minuten : zo heet mogelijk water, warme lucht van een haardroger of een brandende sigaret zo dicht mogelijk (zonder echter te raken) tegen de steekwonde houden. Nadien wordt de steekwonde ontsmet. De status van tetanusvaccinatie moet eveneens nagekeken worden.
Het slachtoffer mag een pijnstiller nemen en eventueel een anti-allergicum om de symptomen te verlichten.
Als twee uren later de symptomen nog uitgesproken zijn of wanneer de wonde geïnfecteerd lijkt, is medisch advies noodzakelijk.

       zie ook rubriek : beten en steken

     Gezondheidsnieuws

11-08-2009 om 11:07 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
10-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berenklauw
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Goede nacht bloggertjes,

Voorzichtig met berenklauw
Het sap van de reuzeberenklauw (Heracleum mantegazzianum) bevat een bijtende stof die in combinatie met de ultraviolette stralen van de zon reageert als een zuur en ernstige brandwonden veroorzaakt op de huid (fotosensibilisatie). Bij regenweer irriteert de plant veel minder. Ongeveer 24 uur na het contact met het sap ontstaan rode, jeukende vlekken, die enkele uren later overgaan in een scherp begrensde ontsteking van de huid met zwelling en blaarvorming. Deze letsels kunnen er uitzien als echte brandwonden en genezen pas na 1 à 2 weken. Na genezing kunnen ze een bruinverkleuring (hyperpigmentatie) van de huid achterlaten.

Als het sap in de ogen terechtkomt, kan in sommige gevallen permanente blindheid ontstaan. Het sap van de berenklauw is ook giftig bij inname.

De reuzenberenklauw is een mooie plant met witte paraplugrote bloemschermen die langs bermen in het wild groeit langsheen de autosnelwegen en spoorlijnen en in verwaarloosde tuinen en bossen. De enorme bladeren zijn behaard en de stengel is roodgevlekt. Hij bloeit van juli tot september.

Tips om problemen te vermijden
- Raak de plant niet aan en waarschuw ook de kinderen ervoor.
- Laat kinderen nooit fluitjes of blaaspijpjes maken uit de holle stengel van de plant.
- Als de plant in de omgeving groeit van kinderspeelplaatsen, kunt u aan de groendienst van uw gemeente vragen om de reuzeberenklauw te verwijderen.
- Bij werkzaamheden in de tuin (snoeien of gras maaien) kunt u het best vermijden dat sap van de reuzeberenklauw op uw huid terechtkomt. Draag handschoenen en kledij die hals, armen en benen bedekt. U moet er wel rekening mee houden dat het sap soms dwars door de kledij kan dringen.
- Eet nooit van de berenklauw.
- Spoel onmiddellijk overvloedig met koud water als het sap op de huid is terecht gekomen. U vermijdt best de zon gedurende één week. Ga zeker naar de huisarts als er huidletsels te zien zijn.

Gezondheidsnieuws.
      

10-08-2009 om 23:22 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen
Hallo bloggertjes,

Vrouwen worden steeds mooier, mannen niet

Megan Fox
Angelina Jolie
Angelina Jolie
Gisele Bundchen
Gisele Bundchen
Scarlett Johansson
Scarlett Johansson
Vrouwen worden steeds mooier dankzij de evolutie. Dat stellen wetenschappers in de Sunday Times. Maar voor de mannen die nu in gejuich uitbarsten is er ook minder goed nieuws: zij gaan er wat hun uiterlijk betreft helemaal niet op vooruit.

Goede genen
De reden voor de gestage esthetische vooruitgang van het mooie geslacht ligt in het feit dat mooie vrouwen meer kinderen krijgen dan hun minder aantrekkelijke zusters en dat een groter percentage van die kinderen meisjes zijn. Op die manier worden de "goede genen" doorgegeven want die dochters krijgen, als ze volwassen zijn, eveneens meer dochters en zo wordt dit patroon voortgezet.

Meer kinderen
De conclusies komen uit een aantal nieuwe onderzoeken naar fysieke aantrekkelijkheid en het verband met voortplantingssucces bij mensen. Zo berekende Markus Jokela, een wetenschapper aan de universiteit van Helsinki, dat mooie vrouwen gemiddeld 16 procent meer kinderen krijgen dan minder door de natuur verwende seksegenoten. Jokela ging graven in Amerikaans onderzoek waarbij 1.244 vrouwen en 997 mannen gedurende veertig jaar werden gevolgd en ondervraagd. Hun mate van aantrekkelijkheid werd gemeten op grond van foto's die werden genomen tijdens dit project - waarbij ook gegevens werden verzameld over hun kindertal.

Aantrekkelijk
Het Finse onderzoek bevestigt eerder werk van Satoshi Kanazawa, een evolutionair psycholoog die verbonden is aan de London School of Economics. Hij ontdekte dat aantrekkelijke ouders veel vaker dochters krijgen dan gemiddeld en concludeerde dat dit deel uitmaakt van het evolutionair proces en dat het "geprogrammeerd" is in het menselijk DNA.

Kanazawa baseerde zich daarbij op een onderzoek bij 15.000 Amerikanen dat werd ondernomen in opdracht van de Amerikaanse regering. Daaruit bleek ook dat vrouwen in het algemeen niet alleen door mannen maar ook door andere vrouwen in het algemeen aantrekkelijker worden gevonden dan mannen. Bovendien blijkt dat de aantrekkelijkste koppels maar liefst 26 procent minder zonen op de wereld zetten.

Volgens Kanazawa "is fysieke aantrekkingskracht een in hoge mate erfelijk bepaalde eigenschap, die het voortplantingssucces van dochters veel groter maakt dan dat van zonen. Als aantrekkelijke ouders meer dochters hebben, en als die aantrekkingskracht erfelijk is, is het logisch dat vrouwen, door de generaties heen, geleidelijk aantrekkelijker worden dan mannen."

Looks man niet belangrijk
Bij die mannen blijken looks in het evolutieproces veel minder belangrijk te zijn, want hoe knap een man is, heeft geen meetbare gevolgen voor zijn nageslacht. Dat wijst er volgens Kanazawa op dat er bij mannen veel minder druk is om te evolueren tot een aantrekkelijker soort.

Volgens psycholoog Gayle Brewer van de universiteit van Central Lancashire, ligt de evolutionaire druk voor mannen op een ander vlak. "Voor vrouwen is hoe een man eruit ziet veel minder belangrijk dan of hij in staat is voor haar te zorgen als ze zwanger is, en voor haar kinderen als die opgroeien. Dat heeft er, door de geschiedenis heen, voor gezorgd dat rijke mannen meer vrouwen en meer kinderen hebben. Bij de man is succes dus de evolutiemotor." (belga/gb)
26/07/09 13u05
         

    10-08-2009 om 16:27 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie man
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zie hem graag spelen (acteur)

    08-08-2009 om 00:02 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    07-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudere mensen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mooie mensen

    07-08-2009 om 23:49 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    04-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mexicaanse griep
    Hallo bloggertjes,

    Het zoveelste art. over hogernoemde griep.

    Heeft het zin om een neus-mondmasker te dragen tegen de Mexicaanse griep?
    Op dit moment is er volgens het Commissariaat Influenza geen enkele reden om een masker te dragen.
    Het is wetenschappelijk niet bewezen dat het dragen van een masker in het normale maatschappelijke verkeer een infectie met griep voorkomt. Er zijn wel aanwijzingen dat de epidemie iets langzamer verloopt, als veel mensen een masker gebruiken. Dit geldt alleen als de maskers op de juiste manier gebruikt worden.
    Wanneer u voor een patiënt zorgt die ziek is, kunt u een masker dragen als u in de buurt van de patiënt bent. Gooi na afloop van het contact het masker weg en was goed uw handen.
    Als u ziek bent, kunt u een masker dragen als er anderen bij u in de buurt zijn om overdracht van de ziekte te vermijden.

    Welk masker moet ik eventueel gebruiken?
    Er bestaan twee types maskers:
    • De chirurgisch maskers (ook bekend als mondmaskers, verzorgingsmaskers) zorgen voor afsluiting en vangen bij uitademing door een besmet persoon, uitgestoten druppeltjes op. Deze maskers zijn aangewezen voor gebruik door besmette patiënten en bieden bescherming voor de verzorgende en de onmiddellijke omgeving van de patiënt.
    Het gebruik van deze maskers door niet besmette personen ter bescherming van de eigen gezondheid, wordt afgeraden aangezien er geen wetenschappelijke evidentie is voor hun effectiviteit.

    • De FFP2-maskers zijn bestemd voor professionele gezondheidswerkers en voor personen die beroepshalve en van dichtbij in contact komen met een patiënt die besmet is door het virus. Deze maskers zijn niet aangeraden voor gebruik door niet-professionelen en enkel effectief indien ze volgens de correcte procedure gebruikt worden.

    Hieronder vindt u enkele tips voor het gebruik van een masker:
    - Bedek uw neus en mond zo zorgvuldig mogelijk met het masker.
    - Zodra u een masker draagt, raakt u het zo weinig mogelijk aan met uw handen. Raakt u het toch aan? Was dan uw handen.
    - Na lang gebruik kan een masker vochtig worden. Vervang het dan.

    Elke gemeente zal zo nodig een voorraad chirurgische maskers krijgen. De lokale zorgmeldpunten zijn belast met de coördinatie van het beheer en de verdeling van de chirurgische maskers onder de huisartsen van hun gemeente, zodat deze voorraden zo dicht mogelijk aanleunen bij de bevolking.
    De maskers zullen pas uitgedeeld worden na een beslissing van de gezondheidsinstanties. De maatregelen om zich te beschermen tegen het virus evolueren afhankelijk van de verspreiding van het virus. Het interministerieel Commissariaat Influenza zal deze maatregelen – zoals het uitdelen van maskers - bekendmaken.
    Wanneer een groot aantal burgers een griepbesmetting oplopen, voorziet de overheid in een strategische stock aan maskers (32 miljoen chirurgische maskers en 6 miljoen FFP2 maskers).

           zie ook rubriek : Mexicaanse griep

    04-08-2009 om 16:56 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    03-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriend
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo bloggertjes,

    Ik had zoveel vertrouwen in hem, helaas....

    Teleurstellende gedachten

    Mijn teleurstelling in jou is groot
    er vallen geen woorden van te maken
    dat soort zwakheid die jij bezit
    komt bij mij niet eens ter sprake

    Ik dacht altijd dat jij sterker was dan ik
    en dat jij recht kon kijken in m'n ogen
    maar ik heb me sterk in je vergist
    terwijl ik jou zo graag heb gemogen

    Jij was voor mij een soort zonnestraal
    die mijn dag weer wat glans kon geven
    maar soms ook als een donderwolk
    die boven mijn hoofd bleef zweven

    Nu je je op deze manier hebt laten kennen
    weet ik eigenlijk niet eens meer wie jij bent
    je was een vriend, nee je bent een vriend
    of iemand die ik een beetje heb gekend

    Ik weet niet wat ik betekende voor jou
    of wie jij dacht wie ik eigenlijk was
    geen idee of jij wel eens aan mij denkt
    dat soort dingen merk je helaas achteraf pas


    Lindsay


    lieve groetjes,

    03-08-2009 om 23:12 geschreven door floeremutske  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    2h7dq10.jpg

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.





    klappieiv6.jpg


    Bedankt Roosje




    Gastenboek
  • Pest Control
  • The Camelo
  • Alexa123
  • Alexa123
  • Alexa123

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Welkom bij De Vrolijke Bloggers
    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Een interessant adres?

    Filmsterren uit de oude doos Marylyn Monroe
    Foto

    Foto

    Foto

    Clark Gable


    Foto

    Foto

    Linda Evans (Dynasty soap)
    Foto

    Doris Day ' mijn favoriete!!!)
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Jeff Chandler


    Foto

    Foto

    Errol Flynn



    Foto

    Montgomery Clift
    Foto

    Ester Williams


    Foto

    Ava Gardner
    Foto

    Lauren Bacall
    Foto

    Lana Turner
    Foto

    Mijn vrienden Awards
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren
  • Blue Gadgets (Blue Gadgets)
        op
  • Blue Gadgets (Blue Gadgets)
        op
  • Blue Gadgets (Blue Gadgets)
        op
  • Econixdigital.com (Azan)
        op
  • Econixdigital.com (Azan)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • socialintech (dominic)
        op
  • socialintech (dominic)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • techroboting (techroboting)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • techroboting (techroboting)
        op
  • techroboting (techroboting)
        op
  • gamesspecial (gamesspecial)
        op
  • gamesspecial (gamesspecial)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • luxury cars rental service in islamabad (luxury cars rental service in islamabad)
        op
  • Multi-Techno (multitecno09)
        op
  • Multi-Techno (multitecno09)
        op
  • The Oristiq (The Oristiq)
        op
  • Fashionterest (fashionterest)
        op
  • Fashionterest (fashionterest)
        op
  • Luxury Homies (luxuryhomies)
        op
  • Victoria (branding)
        op
  • Victoria123 (real)
        op
  • Victoria (legal)
        op
  • Victori (health)
        op
  • Victoria (brand)
        op
  • brand (Victoria)
        op
  • https://gamesspecial.com/ (Courtney Parker)
        op
  • luxurycarskarachi12 (luxurycarskarachi12)
        op
  • luxurycarskarachi12 (luxurycarskarachi12)
        op
  • common finance terms (luxury123)
        op
  • luxury123 (arts idea)
        op
  • luxury (travel tourism sector)
        op
  • luxury123 (cbd oils drops)
        op
  • luxury (luxury123)
        op
  • Hamdan Rent a car (Najeeb ullah)
        op
  • valley (luxuryhomesideas)
        op
  • valley (safebusinessway)
        op
  • valley1 (best shopping)
        op
  • valley (real estate)
        op
  • valley (real estate)
        op
  • fitness (health related)
        op
  • valley (outreach)
        op
  • dramacool (dramacool)
        op
  • clinicjarahi (clinicjarahi)
        op
  • webnegah (webnegah)
        op
  • hamid (hamid)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • CpdA uit woestijnplant (Maike)
        op Cortisone
  • roger (joged)
        op
  • woke bro (joge)
        op
  • Alsof ik hier moest zijn (Maarten)
        op Lang geleden....
  • Nacht groetjes (Trucker_John & Zeno_Blog)
        op Lang geleden....
  • Ha je leeft nog (Lana & Pip)
        op Lang geleden....
  • Lieve middaggroetjes (valerieke)
        op Ben jullie zeker niet vergeten.
  • Lieve Dinsdag groetjes (valerieke)
        op Ben jullie zeker niet vergeten.
  • jacqeuline (steffie)
        op
  • Groetjes uit Koekelare (Rafsduivenloft)
        op Fraude
  • dag Jacqueline (klaproosje1)
        op Marie Rose Morel
  • Lieve groetjes vanuit De Klinge (Lana & Pip)
        op Marie Rose Morel
  • PPSJES LINK NAAR ONZE UITSTAPPEN EN NOG VAN ALLES (GEORGES)
        op Verdriet
  • hello Jacqueline...idd. cola alleen bij veel braken.. (klaproosje1)
        op Cola

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!