NIEUW: Blog reclamevrij maken?Jacqueline/floeremutske 
 
Foto
Foto


 Alle afbeeldingen en gedichten blijven
eigendom van de makers, als er iets
moet verwijderd worden, EMAIL mij
dan AUB ik doe het er direct af.

MEER  VRIENDSCHAP  EN  VERTROUWEN  OP  HET SENIORENNET !!!
Foto
Zoeken in blog


Klik op het ventje, als ik mag
weten dat je op mijn blog bent
geweest

Foto
ikke - 2 jaar
Foto
Astridje
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Mijn schatteke MattisBroer 7j Jaimy
Foto
Broer 11j Geoffrey
Foto
Nostalgie
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
luc_en_rina
blog.seniorennet.be/luc_en_
Liefde is de bron van het leven

10-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Felicé
Hallo bloggertjes,

Heeft mij erg getroffen het overlijden van Dré Steegmans, was een leuke figuur.

Maasmechelen opent rouwregister voor Felice

09 oktober 2009, 21:27

Maasmechelen opent rouwregister voor FeliceDe gemeente Maasmechelen opent op maandag 12 oktober een rouwregister voor Dré Steemans, beter bekend als tv-figuur Felice. Dat staat te lezen op de website van de gemeente. Steemans heeft jarenlang in Leut gewoond.De presentator woonde in Diest, maar zou naar Maasmechelen terugkeren. Het rouwregister zal tijdens de openingsuren in de inkomhal van het gemeentehuis aan de Heirstraat liggen. "Het gemeentebestuur betreurt ten zeerste het overlijden van Dré Steemans en betuigt haar medeleven aan familie en vrienden", zo staat op de website te lezen. Het nieuws van Felice's overlijden sloeg ook in als een bom bij de Chiro van Maasmechelen, waar hij ieder jaar mee op bivak ging om te koken voor de kinderen en waar hij telkens een driedaags toneelstuk klaarstoomde. (DWM)

bron: Belga

10-10-2009 om 17:15 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griep

Hallo bloggertjes,


Verzorgd jullie maar goed en zeker niet vergeten  de 'seizoengriepspuit' te laten inspuiten.

Griepepidemie in België van start

09 oktober 2009, 20:53

De griepepidemie in België is vroeger dan andere jaren van start gegaan. Dat is het gevolg van de aanwezigheid van het A/H1N1-virus. Het aantal gevallen van de A/H1N1-griep of Mexicaanse griep is meer dan verdubbeld ten opzichte van vorige week, meldt de RTBF vrijdag.Het nationaal Griepcentrum kon tijdens de week van 28 september tot 4 oktober vaststellen dat er in België sprake was van een epidemie. Dat betekent dat er bij de artsen meer dan 148 consultaties per 100.000 inwoners waren. Tussen 28 september en 4 oktober ging het om 176 consultaties per 100.000 inwoners. Het aantal gevallen van Mexicaanse griep is meer dan verdubbeld ten opzichte van vorige week, het totale aantal staat nu op 12.678. (DWM)

bron: Belga

10-10-2009 om 17:10 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mantelzoegers
Goede avond bloggertjes,

80 procent mantelzorgers voor dementerenden depressief

80 procent van alle mantelzorgers die de zorg opnemen voor een patiënt met dementie kampt met depressieve gevoelens. Dat blijkt uit de doctoraatsstudie van Brigitte Schoenmakers aan het departement Maatschappelijke Gezondheidszorg van de K.U.Leuven. Schoenmakers pleit in haar studie voor het beter voorbereiden en begeleiden van de mantelzorgers doorheen dit zorgproces.

Chronische ziekte buiten categorie
De zorglast wordt niet zozeer bepaald door de zorgnoden of de ziektestatus van de patiënt. Het is vooral de manier waarop mantelzorgers de zorg ervaren en omgaan met problemen die tot een depressie kan leiden. Het indrukwekkende karakter van deze ziekte, het veranderen van de rolpatronen, de onvoorspelbaarheid van het verloop en het ontbreken van een curatieve behandeling maken van dementie immers "een chronische ziekte buiten categorie".
 
Meer steun
Schoenmakers waarschuwt ervoor dat overbelasting van de mantelzorger aanleiding kan geven tot een vroegtijdig of abrupt einde van de thuiszorg. Een adequate ondersteuning is derhalve van primordiaal belang om de zorglast te verminderen. Het moet gaan om een dynamische zorgondersteuning op maat van en in samenspraak met de mantelzorgers. "Binnen de bestaande zorgstructuren kan een goed geïntegreerde zorgbegeleider deze taak op zich nemen en de thuiszorg harmonisch doen verlopen", aldus Schoenmakers. (belga/sam)
02/10/09 14u25

02-10-2009 om 21:18 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (6)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lage rugpijn
Goedenavond bloggertjes,

Proteïnenspuit verhelpt lage rugpijn

Eén simpele injectie zou dé nieuwe oplossing zijn voor patiënten met gematigde tot zware lage rugpijn. Die injectie bevat een menselijk proteïne, een recombinant van menselijk groeihormoon. Dit is natuurlijk in het lichaam aanwezig, en heeft een hele waaier aan toepassingen waaronder de stimulatie van de groei van cellen.

Een injectie van een genetisch gemodificeerde versie van het eiwit zou de pijn verzachten en de vroege stadia van degeneratieve tussenwervelziekte vertragen of zelfs omkeren.

Die ziekte treft mensen bij het ouder worden, wanneer de schijfjes tussen de wervels minder flexibel worden. Bij dierenproeven bleek het geïnjecteerde eiwit tot weefselgroei in de beschadigde tussenwervels te leiden, wat hun lengte na vier weken significant verbeterde. (edp)
15/09/09 17u49

02-10-2009 om 21:15 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seizoenvaccinatie niet vergeten
Slaapwel bloggertjes,

Vaccinatiecampagne seizoensgriep gestart

Het Vlaams Griepplatform heeft de griepvaccinatiecampagne 2009 op gang geschoten. In overleg met federaal griepcommissaris Marc Van Ranst wordt dit jaar één campagne gevoerd over de gemeenschappen heen.
 
Duizend doden per jaar
De griepvaccinatiecampagne is er om mensen ertoe aan te zetten zich tegen de seizoensgriep in te laten enten. In België sterven elk jaar minstens duizend personen aan de complicaties van die seizoensgriep, vooral mensen met chronische ziekten en 65-plussers.
 
Dat komt doordat te weinig mensen met een verhoogd risico zich laten vaccineren. Zo laat amper een derde van de chronisch zieken jonger dan 65 zich inenten, bij de mensen ouder dan 65 gaat het om zes op de tien.
 
Met ook de Mexicaanse griep in het lang wordt verwacht dat het aantal griepslachtoffers 'mogelijk' hoger zal zijn. "Om de schade zoveel mogelijk te beperken is seizoensgriepvaccinatie in oktober of november voor alle kwetsbare groepen meer dan ooit nodig. Zo krijgt de bevolking geen tegenstrijdige boodschappen en gaat ze goed gewapend het griepseizoen in."
 
Twee vaccins
Wel benadrukt het platform dat het vaccin voor de Mexicaanse griep, dat nog moet komen, apart van het seizoensgriepvaccin moet worden gegeven. (belga/edp)

01-10-2009 om 22:06 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erg leuk;;;;
Hallo bloggertjes,

Spijtig mocht de pret niet lan duren...

Duitse kinderen delen 15.000 euro uit aan schoolvriendjes

Vier kinderen in Duitsland vonden er niets beters dan de 15.000 euro die ze op weg naar school in een envelop gevonden hadden, uit te delen op de speelplaats van hun school in Frankfurt am Main.
 
Opnieuw inzamelen
"Na een tijdje vroeg een van de kinderen zich af of die plotse gulheid wel normaal was en een leerkracht werd erbij gehaald", vertelt een politiewoordvoerder. Daarop moesten de schoolkinderen het geld uit hun zakken halen en werd de vondst opnieuw ingezameld.
 
Aanvankelijk werd 12.000 euro terug opgehaald, maar nadat eventjes ingepraat werd op het geweten van de schoolkinderen, werd uiteindelijk 14.040 euro gerecupereerd.
 
Reis naar China
In de bruine envelop die de kinderen, die tussen tien en dertien jaar oud zijn, opgepikt hadden, zaten ook kopieën van identiteitspapieren en een Chinees visum van een 33-jarige Afghaan uit Offenbach. Die kon uiteindelijk gecontacteerd worden. Hij verklaarde inderdaad vijftienduizend euro verloren te hebben de dag voordien. Dat geld was bedoeld voor een reis naar China.
 
Of de scholieren hun vindersloon krijgen, is volgens een politiewoordvoerder echter nog niet duidelijk omdat ze niet onmiddellijk naar de politie zijn gestapt met hun gevonden buit. (dpa/ka)
01/10/09 16u33

01-10-2009 om 22:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons Gehoor
Hallo bloggertjes,

Ons gehoor is toch zeer belangrijk.

Twijfels over uw gehoor? Test uw gehoor
Slecht horen is in België één van de meest voorkomende klachten. Naar schatting heeft meer dan 1 op de 10 Belgen een hoorprobleem. Behalve senioren zijn er steeds meer jongeren die minder goed horen. Mogelijke oorzaken? Een aangeboren gebrek, natuurlijke slijtage van het gehoororgaan, en langdurige blootstelling aan lawaai of harde muziek. Volgens het Nederlands Cenbtrum voor Beroepsziekten is slechthorendheid bijvoorbeeld momenteel de belangrijkste beroepsziekte. 20% van de jongeren zou een vorm van gehoorbeschadiging hebben door de muziek in megadancings, het gebruik van hoofdtelefoons en motorraces. Eén op de vier jongeren keert terug van een popfestival met blijvende gehoorschade.
Vaak ontstaat slechthorendheid geleidelijk, waardoor u er zelf in het begin maar weinig van merkt. Doordat de zachte geluiden in de omgeving steeds zachter worden, valt het niet of nauwelijks op. Totdat ook de zachte medeklinkers, zoals de m, b of n niet meer goed hoorbaar zijn.
Vaak zijn het dan gezinsleden of collega`s die het het eerste in de gaten hebben. Steeds vaker moeten ze herhalen wat ze hebben gezegd of zij storen zich aan de tv of radio die telkens een stapje harder wordt gezet.
Op het moment dat de slechthorende zelf beseft dat hij of zij niet meer zo goed hoort, is het proces van gehoorverlies meestal al een tijd aan de gang. Telefoneren gaat niet meer zo makkelijk en ook hoge tonen en zachte geluiden zijn niet meer goed hoorbaar. Vooral in gezelschappen zoals bij recepties en verjaardagen verloopt het voeren van een gesprek niet meer zo makkelijk. Ook buiten op straat en in situaties waar ander achtergrondlawaai aanwezig is verloopt de communicatie moeilijk.
Een ander symptoom dat kan wijzen op gehoorschade is het horen van geruis en niet bestaande fluit- of bromtonen. De verzamelnaam voor deze aandoening is tinnitus. Als de geluiden na rust weer verdwijnen, betekent dat niet dat er niets aan de hand is. Er zijn zeker trilhaartjes in je binnenoor beschadigd geraakt die zich niet meer herstellen. Maar een blijvende tinnitus is natuurlijk erger. De aandoening gaat ook nog vaak gepaard met achteruitgang van je gehoor en overgevoeligheid.
Als u één of meerdere van bovenstaande situaties herkend, is het raadzaam om uw gehoor te laten testen.

29-09-2009 om 14:59 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaccin....

Hallo bloggertjes,

Meisje (14) sterft na vaccinatie tegen baarmoederhalskanker

In Engeland is grote beroering ontstaan na de dood van Natalie Morton. Het 14-jarige meisje kreeg op school in Coventry een vaccin ingespoten tegen baarmoederhalskanker, werd plots zwaar ziek en overleed gisteren in het ziekenhuis. Een dringend onderzoek naar de doodsoorzaak werd meteen opgestart. De ouders van andere leerlingen die het vaccin ook kregen toegediend, moeten extra waakzaam zijn. Drie leerlingen kloegen over duizeligheid en misselijkheid.

Paniek
"Er ontstond echt paniek in de school toen we hoorden dat Natalie gestorven was", vertelt de 15-jarige Charmaine Dunn-Myria. "Meisjes liepen huilend door de gangen en iedereen was in shock. Ik kreeg het vaccin ook zelf en het is een angstwekkkende gedachte dat het ook voor mij slecht had kunnen aflopen. Ik wist echt niet dat het vaccin bijwerkingen heeft."

1,3 miljoen
Zolang het niet zeker is dat er een directe link is tussen het vaccin in kwestie en de dood van de leerlinge, wordt het gebruik ervan niet opgeschorst. Het vaccin is doeltreffend voor 70 procent van de gevallen van baarmoederhalskanker en werd al aan 1,3 miljoen tienermeisjes in het Verenigd Koninkrijk toegediend. (kh)

29/09/09 09u44

29-09-2009 om 11:19 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
21-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dementie
Hallo bloggertjes,

Deze ziekte maakt mij echt bang.

De eerste tekenen van dementie

Bij beginnende dementie is er een graad van vergeten die het gewone overstijgt.
Typische voorbeelden:
Men vergeet erg vertrouwde dingen, zoals de namen van de kleinkinderen.
Men heeft het niet "op het puntje van de tong".
Men kan namelijk niet alleen op iets niet opkomen, men herkent het ook niet wanneer het genoemd wordt.
Men vergeet niet alleen wíe er zojuist gebeld heeft, men vergeet tevens dát er zojuist gebeld werd.
Men vraagt drie-, viermaal hetzelfde, niet zozeer omdat men het antwoord vergeten is dan wel omdat men vergeten is dat men het gevraagd heeft
Men is om de haverklap bril, sleutels, portemonnee... kwijt, om ze vervolgens op de meest onmogelijke plaatsen terug te vinden.

Dat abnormale vergeten wordt spoedig zo groot dat men moeite krijgt om een gesprek, een film, een feuilleton te volgen of om een eenvoudige betaling te verrichten. Daarvoor moet je immers eventjes wat woorden, beelden of cijfers in je hoofd vasthouden, zodat de volgende eraan vastgeknoopt kunnen worden.Tot de vrij vroege tekenen behoren eveneens episodes van verwardheid: men weet plots niet meer wat men aan het doen was en laat steeds vaker karweitjes onafgewerkt achter, men vindt plots de vertrouwde weg naar huis niet terug, men wil midden in de nacht boodschappen gaan doen...
En er lijkt iets aan het karakter te veranderen. Vaak wordt men abnormaal nerveus, paniekerig zelfs, opvliegend...Veel daarvan kan nog steeds begrepen worden op grond van het grote, meer dan gewone vergeten: men verliest vat op het leven, wat tot onbehagen en krampachtig gedrag leidt. Men krijgt echter, los daarvan, minder controle op emoties in het algemeen: boos worden, huilen en lachen bij de geringste aanleiding.
En dat alles heeft een zichtbare en voelbare weerslag op de organisatie van het dagelijks leven, op de omgang met anderen, kortom
op het sociaal functioneren. Bij dementie is er dus méér dan vergeten.

Als men begint te dementeren, hapert eerst het korte-termijngeheugen. Men heeft moeite om een gesprek te volgen, omdat men de woorden die gesproken worden niet eventjes kan vasthouden. En men kan geen wisselgeld berekenen, omdat men geen begin- of tussencijfers kan onthouden. En men heeft ongewoon veel moeite om iets nieuws te leren.
Vervolgens krijgt men problemen met het ophalen van opgeslagen informatie. Men zal bijvoorbeeld vaak niet de juiste woorden terugvinden om iets te benoemen.
En tenslotte is het mogelijk dat het grote archief zelf teloorgaat. Dan herkent men bijvoorbeeld helemaal geen woorden meer

Hoe weten dat men dementie heeft?
Er is veel dat lijkt op een beginnende dementie, maar het toch niet is.
Om te beginnen al het ouder worden zonder meer. Iedereen wordt met de jaren lichamelijk en geestelijk wat zwakker, trager, kwetsbaarder. Om alert te blijven, heb je dan vooral sociale contacten nodig. Als die schaars worden, dreigt er een toestand die kan lijken op dementie.
Je zit bovendien in een levensfase waar je vaak méér te verwerken krijgt, zoals het overlijden van de partner en/of vrienden, pensionering, gedwongen verhuizing... Dat leidt nogal eens tot een depressieve toestand, die eveneens erg kan gelijken op beginnende dementie.
Vervolgens kunnen lichamelijke ziekten tijdelijk de geest verstoren. Een niet eens zo ernstige luchtweginfectie bijvoorbeeld kan iemand op hogere leeftijd totaal verward maken. Niet iedereen die verward is, is daarom automatisch dement. Kortom, de diagnose is niet eenvoudig.
Doel van het onderzoek is vast te stellen of het gaat om dementie of een ander probleem en vervolgens om zo snel mogelijk de oorzaak op te sporen. De geraadpleegde arts zal de naastbestaanden, maar ook de persoon met dementietekenen, zo goed mogelijk ondervragen. Hij zal een vrij uitgebreid lichamelijk onderzoek verrichten en zal enkele testen uitvoeren om het geheugen te onderzoeken. Hierbij zal de geraadpleegde arts dikwijls het advies inroepen van een collega.
Omdat de deskundigen ook de evolutie naar steeds een ietsje erger moeten kunnen beoordelen, verlopen er onvermijdelijk enkele weken tot een paar maanden tussen vermoeden en zekerheid. Dit moet de regel zijn: als je, bij jezelf of bij een naastbestaande, een begin van dementie vermoedt, signaleer dat dan zo snel mogelijk aan je arts, die je zo nodig doorverwijst. Het is immers in het beginstadium dat er nog goed geholpen kan worden met medicijnen.

Meer info:
www.alzheimerliga.be

21-09-2009 om 23:13 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (7)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie weeral voorbij
Hallo bloggertjes,

Weeral is die Super mooie vakantie in de Provence voorbij. Het was er prachtig weer en wij hebben er echt van genoten, is voor herhaling vatbaar.

En  nu beginnen de grote werken,' Grote Kuis' van boven naar onder.
Hopelijk valt dat ook zo goed mee als onze vakantie.


lieve groetjes,

21-09-2009 om 23:09 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
28-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlof
Hallo bloggertjes,


Zondag as. vertrekken wij nog een 15-tal  dagen naar de Provence.
Hoop dat het er mooi weer mag zijn dat ik nog veel energie kan opslaan voor de herfst.

Lieve groetjes aan jullie allemaal en veel bloggenot.

Jacqueline/floeremutske
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

28-08-2009 om 23:43 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (12)
24-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keukenrobots
Hallo bloggertjes,


Zo'n robotje zou ik ook kunnen gebruiken


Robots aan het fornuis in nieuw Chinees restaurant


In China is een restaurant geopend waar de maaltijden bereid worden door twee robots. "Onze koks zijn efficiënt en proper. En ze klagen nooit", zegt de manager van 'I Robot' aan de krant Wuzhou Daily.

Drie minuten werk
De robots hebben 57.500 euro gekost en werden geleverd door een technologiebedrijf in Shenzen. Ze kunnen tientallen traditionele Chinese maaltijden bereiden. Eén schotel kost hen hooguit drie minuten werk.

"We rekenen dezelfde tarieven aan als de andere restaurants in Nanning", zegt manager Huang Xianghao. "Hoewel de gerechten van onze robotkoks wellicht beter en smakelijker zijn", snoeft de man.

Nog mensenhanden nodig
In de computers die de robots besturen werden de gegevens van honderden gerechten ingebracht, net als de handelingen die de elektronische Piet Huysentruyten moeten verrichten. In de keuken van 'I Robot' zijn wel nog mensenhanden nodig om bijvoorbeeld de groenten te wassen of het vlees te versnijden. (eb)
24/08/09 16u14

24-08-2009 om 17:26 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Zilvermeeuw
Hallo bloggertjes,

Dit artikel doet mij aan de film 'The Birds' denken.

Knokke-Heist wil af van agressieve zilvermeeuwen

Het schepencollege van Knokke-Heist wil dat de zilvermeeuw moet kunnen worden bestreden. In de kustgemeente neemt het aantal klachten over het gedrag van de meeuwen toe.
 
Bedreiging voor toerisme
"We hebben al enkele officiële klachten ontvangen", zegt de woordvoerder van de gemeente. "In het verleden gebeurde dat niet. Het aantal mondelinge opmerkingen over de meeuwen is daarnaast duidelijk toegenomen." Burgemeester Leopold Lippens ziet in het agressieve gedrag van de zilvermeeuwen een bedreiging voor het toerisme.
 
Beschermd
De zilvermeeuw is door een Europese Vogelrichtlijn beschermd. Knokke-Heist vraagt aan Vlaams minister voor Natuur en Leefmilieu Joke Schauvliege om in de jachtwetgeving gebruik te maken van een uitzonderingsmogelijkheid. Europa voorziet die mogelijkheid. Die moet het gemeentebestuur de kans bieden om de overlast door de vogels in te dijken.
 
Aanvallen
Tot voor enkele jaren bleef de overlast van de zilvermeeuw in Knokke-Heist beperkt tot het openprikken van afvalzakken, vervuiling door uitwerpselen en lawaaihinder door het gekrijs van de meeuwen. Nu neemt het aantal klachten toe van mensen die aangevallen worden door de meeuwen. Die hebben het gemunt op hun aperitiefhapjes, hun belegd broodje of hun pakje friet. De bewoners van enkele appartementen in Knokke-Heist zouden volgens het gemeentebestuur door het gedrag van de zilvermeeuwen niet meer op hun balkon durven komen.
 
Eieren schudden
Knokke-Heist investeert al jaren in de strijd tegen de overlast van de meeuwen. Er zijn de campagnes om de toeristen te overtuigen om het verbod om de meeuwen te voederen toe te passen, het verwijderen van de nesten op daken, de proefprojecten met dikkere en bitter smakende afvalzakken, enz. Sinds deze zomer beschikt het gemeentebestuur over een vergunning om de eieren van de zilvermeeuw te schudden. "Maar dat is een maatregel die in de praktijk moeilijk uitvoerbaar is en dus inefficiënt", zegt schepen Maxim Willems. "We willen daarom dringend overleg met de minister voor het probleem escaleert en Knokke-Heist economische schade zal leiden. Het toerisme is hier de belangrijkste activiteit en voor veel inwoners hun broodwinning." (belga/eb)
24/08/09 12u08

24-08-2009 om 17:14 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
22-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermoeide ogen
Hallo bloggertjes,

Een laatste art. voor het slapen gaan, betreffende " Vermoeide ogen".

Zo fris je vermoeide ogen op

Donkere cirkels
Donkere cirkels
Wallen
Wallen
Gekoelde theezakjes zijn heel efficiënt tegen wallen.
Gekoelde theezakjes zijn heel efficiënt tegen wallen.
Zie je er vermoeider uit wanneer je 's ochtends opstaat dan wanneer je gaat slapen? Dan is de kans groot dat je kampt met gezwollen ogen, donkere kringen of wallen. Dit geeft niet alleen een vermoeide indruk, het maakt ook dat je er ouder uitziet dan je werkelijke leeftijd.

Ouder worden
Veel twintigers en dertigers kampen met vermoeid uitziende ogen, met het verouderen wordt dit alleen erger. Als je echt hier complexen over hebt, kun je beslissen onder het mes te gaan. Maar er zijn tal van andere manieren waarop je het probleem kan aanpakken.

Wallen
Wallen zijn opgezwollen 'zakken' onder je ogen, het is een gevolg van het verouderingsproces. Deze aandoening is vaak erfelijk, maar je levensstijl speelt ook een rol. Zoute voeding en te weinig water drinken doen er geen goed aan. Het kan helpen om een extra kussen onder je hoofd te leggen wanneer je slaapt. Zo stimuleer je de natuurlijke drainage van het vocht in je hoofd, waardoor je ogen minder gezwollen lijken. Het verkoelen van dit gebied met koude kompressen, gekoelde theezakjes of komkommerschijfjes helpen tijdelijk. Groene theezakjes zijn heel efficiënt omdat ze stoffen bevatten die de ophoping van vloeistoffen tegengaan.

Chirurgische ingreep
Je kunt met injecteerbare fillers als Restylane ook wallen doen verdwijnen. Ze verminderen de verdikking, vervolgens doet botox de rimpels verdwijnen. Dit heeft wel enkel een tijdelijk effect. Voor permanente resultaten kun je een chirurgische ooglift laten doen, waarbij het effect tot twintig jaar blijft. Bij sommigen volstaat het om het vet uit de wallen te verwijderen, bij anderen moet er wat overtollige huid weggenomen.

Donkere cirkels
Dit is een donkerder gebied aan de onderkant van je ogen. Je kunt dit probleem met een laserbehandeling oplossen. Er bestaan gels en crèmes op de markt die beweren donkere kringen te verminderen, maar er bestaat momenteel nog geen wetenschappelijk bewijs dat die daadwerkelijk helpen.

Make-up
Problemen met vermoeide ogen kun je ook makkelijk oplossen met make-up. Als je rood-blauwe wallen hebt, kies dan voor een zalm- of perzikkleurige concealer.  Vermijd beige of witte producten, die maken het gebied grijs. Als je gezwollen ogen wil verstoppen, breng dan een kleur aan die één of twee tinten donkerder is dan je huid. Lichte kleuren zorgen voor meer volume, wat het probleem enkel  verergert.

Allergisch?
Breng steeds foundation voor je concealer aan, want de foundation zal anders alles uitvegen. Begin eerst met een 'oogprimer', dit maakt het gebied egaal en fixeert de andere producten die je er over aanbrengt. Merk je dat make-up het probleem enkel erger maakt, dan ben je er misschien allergisch aan. Zoek dan naar ongeparfumeerde producten en vermijd alles met ingrediënten als 'glycolic acid' of 'salicylic acid'. Ze kunnen namelijk de huid rond de ogen irriteren en zwelling of roodheid veroorzaken. (ep)
21/08/09 17u54

22-08-2009 om 23:37 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat gaan ze nog uitvinden
Slaapwel en droom zacht bloggertjes,

Om in een roes te komen vind ik deze toch wat overdreven

Twee Nederlanders bewusteloos door tampon gedrenkt in drugs

Een Nederlandse man en een vrouw raakten bewusteloos nadat ze een tampon gedrenkt in de partydrug GHB anaal inbrachten.

Slimmen
Het anaal of vaginaal inbrengen van tampons gedrenkt in alcohol of drugs is al langer een trend bij jongeren, maar dit is het eerste ernstige incident met dit zogenaamde 'slimmen'. De man en de vrouw werden een tijd geleden bewusteloos aangetroffen op een festivalletje en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht, dat meldt de Telegraaf. Na ongeveer vijf uur in het ziekenhuis kwamen ze weer bij bewustzijn.

Gevaarlijker
Een tampon kan tot drie glazen wodka opnemen, het effect van het anaal inbrengen is sterker dan wanneer je de alcohol drinkt, opdat het direct in de bloedstroom wordt opgenomen. Jongeren doen aan 'slimmen' omdat ze er dus sneller mee onder invloed zijn. Experts waarschuwen echter dat dit veel gevaarlijker is, omdat de dosissen minder te controleren zijn. (ep)
22/08/09 14u08

22-08-2009 om 23:32 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hygiëne
Goede nacht bloggertjes,

We moeten de jeugd toch leren dat ze hygiënis moeten zijn.

Jongeren nemen het niet zo nauw met hygiëne

Britse tieners gebruiken eerder parfum of deodorant dan dat ze dagelijks onder de douche gaan staan. Uit een Britse enquête blijkt dus dat jongeren het niet zo nauw met hygiëne nemen.

Geur geeft doorslag
57 procent van de Britse jongeren tussen 11 en 19 jaar gebruikt dagelijks parfum, maar slechts 51 procent wast zich elke dag met zeep of douchegel. Iets meer dan een derde kiest 's ochtends voor een droge douche, enkel het aanbrengen van deodorant, boven het gebruik van water en zeep. Jongeren gebruiken voornamelijk deodorant en parfum om niet te stinken, zelfs wanneer ze zich niet gewassen hebben, en meer zelfvertrouwen te krijgen. Acht op tien kiest bij aankoop van beautyproducten op basis van geur.

Geen bescherming zon
Daarnaast bleek uit de enquête dat de helft van de tieners kampt met puisten en acne, maar slechts 24 procent gebruikt hier speciale producten voor. Verder is bescherming tegen schade door de zon geen prioriteit bij de Britse jongeren, slechts 53 procent van de jongens smeert zich in met zonnemelk, in vergelijking met 78 procent van de meisjes. "Jongeren spenderen fortuinen aan schoonheidsproducten, maar er is slechts een klein aanbod speciaal op hen afgestemd", aldus onderzoekster Alexandra Richmond. "Door het ontwikkelen van meer relevante producten voor jongeren kunnen we ze aansporen zich vaker te wassen." (ep)
20/08/09 13u05
  

22-08-2009 om 23:26 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
21-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mexicaanse griep
Hallo bloggertjes,

Nogmaals wat raadgevingen voor deze griep.

Wat moet u doen als u denkt de griep te hebben na een vakantie?
U moet in de gaten houden of u griepverschijnselen (pijnlijke spieren, hoesten, keelpijn, hoofdpijn...) ontwikkelt en koorts krijgt (38 graden of hoger en luchtwegklachten). Als dat het geval is moet u thuis blijven en uw huisarts bellen. Mogelijk gaat het om de Mexicaanse griep. Beperk het aantal contacten met anderen als u denkt dat u griep heeft. Als u griep heeft moet u thuisblijven totdat de symptomen volledig verdwenen zijn.

Volgende symptomen kunnen wijzen op griep:
* Koorts (+ 38°C)
* Ademhalingssymptomen zoals hoesten of een lopende neus
* Keelpijn
* Mogelijke andere symptomen zoals:
o spierpijn of gewrichtspijn;
o hoofdpijn;
o rillingen;
o vermoeidheid;
o overgeven of diarree (niet typisch voor influenza, maar werd gemeld in sommige recente gevallen van besmetting met Mexicaanse griep).

- Bedek uw neus en mond als u hoest of niest, het liefst met een papieren zakdoek. Gooi deze na gebruik direct weg en was uw handen.
- Ook wordt aangeraden om een neus/mondmasker te dragen en elk uur een nieuw masker te gebruiken. Het dragen van dat masker zal de verspreiding van speekseldruppeltjes door te hoesten of te praten verminderen. Die druppeltjes zijn immers de dragers van het virus. Hieronder vindt u enkele tips voor het gebruik van een masker:
- Bedek uw neus en mond zo zorgvuldig mogelijk met het masker.
- Zodra u een masker draagt, raakt u het zo weinig mogelijk aan met uw handen. Raakt u het toch aan? Was dan uw handen.
- Na lang gebruik kan een masker vochtig worden. Vervang het dan.

 Gezondheidsnieuws.      

21-08-2009 om 16:16 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moederkensdag Antwerpen
Hallo bloggertjes, morgen 15 augustus is het de dag van moeder, oma en de vrouwen die Maria heten.
In Antwerpen stad is er een grote Rubensmarkt, de moeite om er heen te gaan.

Met deze wens ik al de moeders, oma's en Maria's  een dikke proficiat en dat zij er een leuke dag van mogen maken.lieve groetjes,

14-08-2009 om 23:31 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
13-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Behoedt U voor wespen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo bloggertjes,

Nog maar eens over die wespen.

Een wespen- of bijensteek voorkomen
1. Vermijd picnics en barbecues. Zoetigheden, charcuterie, bier, enz., trekken wespen aan. Dek zoete etenswaren af.
2. Laat zeker nooit blikjes bier of frisdrank open staan. Als er een wesp in kruipt, is ze onzichtbaar en bij het drinken kan ze in de mond of de keel steken. Geef kinderen een rietje.
3. Overrijp afgevallen fruit, vuilnisbakken, enz, trekken wespen aan.
4. Transpiratie trekt bijen en wespen aan. Vermijd daarom bij felle warmte fysieke arbeid of een inspannende sport. Zorg minstens dat je bovenlijf bedekt is en blijf niet met bezweet of nat lichaam rondlopen of zonnebaden (dit is trouwens ook af te raden om zonnebrand te vermijden).
5. Vermijd plaatsen waar wespen hun nesten bouwen. Indien u gevoelig bent voor wespensteken, controleer dan eerst of er geen wespennest in de buurt is als u het gras wilt maaien, hagen scheren, aan balkons of dakgoten, in kreupelhout, in leegstaande woningen of op oude zolders wilt werken.
Vermijd de omgeving van bijenkorven en bloemperken in bloei.
6. Draag géén fel gekleurde of zwarte kledij. Wit, groen en lichtbruin zijn minst aantrekkelijk voor insekten. Felle kleuren daarentegen schijnen dezelfde aantrekkingskracht te hebben als bloemen. Ook bloemmotieven en flikkerende juwelen kunnen insecten in verwarring brengen en doen denken dat u een bloem bent.
7. Loop nooit blootsvoets door een grasveld. U loopt de kans op een bij of een wesp te trappen of uw voet in de nabijheid van een wespennest neer te zetten.
8. Vermijd deodorant, after-shave, haarlak of zonnecrème. Ze trekken zowel bijen als wespen aan. Vooral sterkgeurende en 'zoete' parfums zouden de voorkeur genieten.
9. Vermijd bruuske, zwaaiende bewegingen bij het naderen van een insect. Indien men onbeweeglijk blijft, zullen de meeste bijen en wespen spontaan verder vliegen. Zet een wesp zich toch ergens op het lichaam neer, schiet het dan met een vingerbeweging weg. Sla nooit op het insect, het risico bestaat dat het niet dood is en toch nog steekt.
10. Dood geen bij of wesp in de buurt van het nest. Wanneer ze zich bedreigd voelen, scheiden zowel bijen als wespen vluchtige stoffen af die hun soortgenoten aantrekken en aanzetten tot steken.

       zie ook rubriek : beten en steken

13-08-2009 om 12:15 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
12-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haarkapper GLENN
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo bloggertjes,

Heel wat mensen kennen deze kapper van de BV. Wat een bacterien gaan wij hier nog krijgen. Vind dit heel eng.

Bv-kapper Glenn overleden

10:30 - Glenn Gemeiner, de oprichter van de kappersketen De Cliént, is deze nacht overleden. De man lag al enkele maanden in het ziekenhuis nadat hij na een liposuctie te maken kreeg met een
vleesetende bacterie. Zijn toestand was de laatste weken gestabiliseerd maar zijn hart was door de ingrepen erg verzwakt en heeft het begeven

Bv-kapper Glenn Gemeiner is niet meer. De man lag sinds april in een kunstmatige coma nadat hij besmet was geraakt door een vleesetende bacterie. Die had hij opgelopen na een liposuctie van de buik. Er werd meteen een nier weggenomen en ook een derde van zijn huid.

Ondertussen waren de artsen al begonnen met huidtransplantaties maar de toestand van de man was nog steeds levensbedreigend. Tijdens de laatste weken echter, zou zijn toestand er toch op vooruit gegaan zijn. Af en toe werd hij uit de coma gehaald en kon hij praten met vrienden en familie. Hij had uiteraard nog een lange weg te gaan, maar het zag er naar uit dat hij binnen afzienbare tijd terug in zijn kapperszaak zou kunnen staan. Het noodlot heeft daar dus nu anders over beslist. Deze nacht is de man bezweken aan een infectie.

Zakenpartner Janine kon nog niet veel vertellen over de precieze omstandigheden. “Ik wil er eerst in alle rust met de familie over praten hoe we dit nieuws aan de buitenwereld zullen meedelen”, aldus een erg aangeslagen Janine. De man laat een vrouw en een zoontje achter.

Ook in BV-land heerst ongeloof en verslagenheid.

Nathalie Pompen, woordvoerster voor De Cliènt en voor de familie, vertelt het verhaal van de laatste weken van Glenn: "In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, ging het niet zo schitterend met Glenn. Vooral de laatste twee weken ging het minder goed - hij was dan ook al meer dan 16 weken ononderbroken aan het vechten om dit te overwinnen, maar het heeft dus niet mogen zijn. Aanvankelijk zag het er nochtans veelbelovend uit. De oorspronkelijke infectie was zeer snel onder controle, waardoor iedereen - Glenn incluis - dacht dat het wel zou loslopen. Maar bij een 15-tal huidtransplantaties die hij moest ondergaan, liep hij nieuwe, tussentijdse infecties op. Daarvoor moest hij zware antibiotica krijgen, wat op zijn beurt weer bepaalde organen verzwakte. Die opeenstapeling van infecties is hem uiteindelijk fataal geworden. Glenn was niet meer bij kennis, maar hij is vredig ingeslapen in de armen van zijn moeder. Zijn familie was ook op tijd aanwezig en heeft zijn overlijden dus meegemaakt. Het lichaam van Glenn wordt nu overgebracht naar het mortuarium van het Middelheimziekenhuis in Antwerpen. Vrienden, familie en relaties kunnen hem morgen vanaf 11 uur een laatste groet brengen.

12-08-2009 om 20:03 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)


2h7dq10.jpg

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

klappieiv6.jpg


Bedankt Roosje
Gastenboek
 • vpiwri2co5u8
 • atlpko
 • mdfsq4
 • Bezoek
 • Bezoek

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Welkom bij De Vrolijke Bloggers
  Foto

  Archief per jaar
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
 • 2006
 • 2005

  Een interessant adres?

  Filmsterren uit de oude doos Marylyn Monroe
  Foto

  Foto

  Foto

  Clark Gable


  Foto

  Foto

  Linda Evans (Dynasty soap)
  Foto

  Doris Day ' mijn favoriete!!!)
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Jeff Chandler


  Foto

  Foto

  Errol Flynn  Foto

  Montgomery Clift
  Foto

  Ester Williams


  Foto

  Ava Gardner
  Foto

  Lauren Bacall
  Foto

  Lana Turner
  Foto

  Mijn vrienden Awards
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Laatste commentaren
 • 2018 (belstaff)
      op
 • hello (belstaff)
      op
 • dfsd (ninest)
      op
 • Alsof ik hier moest zijn (Maarten)
      op Lang geleden....
 • hey Jacqueline (klaproosje1)
      op Lang geleden....
 • Nacht groetjes (Trucker_John & Zeno_Blog)
      op Lang geleden....
 • Ha je leeft nog (Lana & Pip)
      op Lang geleden....
 • dag Jacqueline (klaproosje1)
      op Ben jullie zeker niet vergeten.
 • Lieve middaggroetjes (valerieke)
      op Ben jullie zeker niet vergeten.
 • Lieve Dinsdag groetjes (valerieke)
      op Ben jullie zeker niet vergeten.
 • jacqeuline (steffie)
      op
 • Groetjes uit Koekelare (Rafsduivenloft)
      op Fraude
 • dag Jacqueline (klaproosje1)
      op Marie Rose Morel
 • Lieve groetjes vanuit De Klinge (Lana & Pip)
      op Marie Rose Morel
 • PPSJES LINK NAAR ONZE UITSTAPPEN EN NOG VAN ALLES (GEORGES)
      op Verdriet
 • hello Jacqueline...idd. cola alleen bij veel braken.. (klaproosje1)
      op Cola
 • zondaggroetjes (patty en freddy)
      op Kussende lippen...
 • Lieve groetjes vanuit De Klinge (Lana & Pip)
      op Arm België
 • ppsjes link naar onze uitstappen en nog wat (georges)
      op
 • fijne maandag en een goede start van de nieuwe week (patty en freddy)
      op
 • Lieve groetjes vanuit De Klinge (Lana & Pip)
      op
 • Lieve groetjes van ... (patty en freddy)
      op Die lelijke ziekte
 • midweekgroetjes. (patty en freddy)
      op Gezondheid
 • fijne maandag en een goede start van de nieuwe week (patty en freddy)
      op Mannen en Vrouwen
 • PPSJES EN NOG VAN ALLES (GEORGES)
      op Zwemmen in Oostenrijk
 • weekendgroetjes. (patty en freddy)
      op Zwemmen in Oostenrijk
 • Lieve vrijdaggroetjes (nikki(brigitta))
      op Zwemmen in Oostenrijk
 • Cois. (Suz.)
      op 'Thuis'
 • zondaggroetjes (patty en freddy)
      op 'Thuis'
 • ppsjes link naar onze uitstappen enz.. verder (georges)
      op Mooie teksten
 • fijne maandag en een goede start van de nieuwe week (patty en freddy)
      op Facebook
 • Bijna weekend . (patty en freddy)
      op Crocs
 • midweekgroetjes. (patty en freddy)
      op Kinderen
 • nogmaals dank voor je mooie kaartje ...geniet van jullie verlof (veveke )
      op Vakantie
 • fijne maandag en een goede start van de nieuwe week (patty en freddy)
      op Vakantie
 • fijne maandag en een goede start van de nieuwe week (patty en freddy)
      op Vakantie
 • goedenavond (maartje)
      op Vakantie
 • Donderdaggroetjes... (patty en freddy)
      op Vakantie
 • Lieve groetjes vanuit De Klinge (Lana & Pip)
      op Vakantie
 • Bijna weekend . (patty en freddy)
      op Poëzie
 • weeral woensdag (waaroemni)
      op Poëzie
 • als je de 70 voorbij bent ook !!Avondgroetjes daaag (sloefke1)
      op Onderzoek teelballen
 • Lieve groetjes vanuit De Klinge (Lana & Pip)
      op Onderzoek teelballen
 • PPSJES LINK NAAR ONZE UITSTAPPEN EN NOG WAT (georges)
      op Onderzoek teelballen
 • lieve groetjes van britt (zonnestraaltje)
      op Onderzoek borsten
 • fijne maandag en een goede start van de nieuwe week (patty en freddy)
      op Onderzoek borsten
 • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
      op Onderzoek borsten
 • bezoek (R.A.A.)
      op Gezondheid
 • PPSJES LINK NAAR ONZE UITSTAPPEN ENZ..... (GEORGES)
      op Mijn restaurant
 • midweekgroetjes. (patty en freddy)
      op Mijn restaurant
 • Wandelgroetjes uit Borgloon (Johnny en Christiane)
      op Gezondheid
 • Groeten (Karel De Pelsemaeker)
      op Poézie
 • goeieavond Jacqueline (klaproosje1)
      op Poézie
 • Valentijngroetjes.... (patty en freddy)
      op Poézie
 • Lieve winter groetjes van uit De Klinge (Lana en Pip)
      op Poézie
 • ppsjes link naar onze uitstappen en nog van alles (georges)
      op Poézie
 • EEN FIJNE MAANDAG.... (patty en freddy)
      op Poézie
 • ppsjes link naar onze uitstappen en nog van alles soms (georges)
      op Poézie
 • jij denkt al aan Valentijn zeker Jacqueline ..... (Amor Fati)
      op Poézie
 • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
      op Poézie
 • ppsjes link naar onze uitstappen en nog van alles soms (georges)
      op Intiem
 • waaroemni op zondag (waaroemni)
      op Intiem
 • zondaggroetjes. (patty en freddy)
      op Intiem
 • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
      op Intiem
 • ppsjes link naar onze uitstappen enz.... (georges)
      op Homoseksualiteit
 • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana en Pip)
      op 10 tips....
 • hoikes (steffie)
      op Kleding
 • fantastisch 2010, lieve Jacqueline (klaproosje1)
      op Vulkaan
 • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana en Pip)
      op Vulkaan
 • ppjes en nog wat van alles (georges)
      op Kerst- en Nieuwjaarswensen
 • een fijne Kerstdag Jacqueline !!! (Amor Fati)
      op Kerst- en Nieuwjaarswensen
 • dag Jaq (Els Nobless)
      op Kerst- en Nieuwjaarswensen
 • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
      op Kerst- en Nieuwjaarswensen
 • Morgendgroetjes uit Limburg (sloefke)
      op Grote jazzzangeressen
 • dag lieverdje (klaproosje1)
      op Grote jazzzangeressen
 • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
      op Grote jazzzangeressen
 • zondaggroetjes (Patty en Freddy)
      op Katten
 • lieve groetjes op donderdag (Patty en Freddy)
      op Radio 2
 • fijne midweek (Patty en Freddy)
      op Het was maar een Uil......
 • Dikke knuffel,ja dit moet zeker erg zijn voor die moeder (Brigitta)
      op Verschikkelijk
 • Hello (paolo)
      op sms'en
 • Hallokes (sloefke)
      op sms'en
 • fijne dag (Patty en Freddy)
      op sms'en
 • ppsjes en link naar onze uitstappen en nog van alles (georges)
      op Wurgspel
 • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
      op Wurgspel
 • hallo (lipske)
      op Laptops
 • goede middag (rea)
      op Laptops
 • Lieve groetjes van uit De Klinge (Lana & Pip)
      op Laptops
 • Hellokes Jacqueline (klaproosje1)
      op 40 Vragen betreffende Mexicaanse griep.
 • goede middag (rea)
      op Frankrijk
 • goede avond (rea)
      op Frankrijk
 • goede avond (rea)
      op Frankrijk
 • goede morgen (rea)
      op Frankrijk
 • goede avond (rea)
      op Felicé
 • fijne maandag en een goede start van de nieuwe week (Patty en Freddy)
      op Felicé
 • Dag Floeremutske, ik was er ook ni goe van, ik kon het ni geloven ,zo een plezante meneer, ik kijk naar alles van hem! (Anita)
      op Felicé
 • waaroemni in t'weekend (waaroemni)
      op Felicé
 • hallo (lipske)
      op Mantelzoegers
 • waaroemni op dinsdag (waaroemni)
      op Mantelzoegers
 • goede avond (rea)
      op Mantelzoegers

 • Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!