Jacqueline/floeremutske



 
 
Foto
Foto


 Alle afbeeldingen en gedichten blijven
eigendom van de makers, als er iets
moet verwijderd worden, EMAIL mij
dan AUB ik doe het er direct af.

MEER  VRIENDSCHAP  EN  VERTROUWEN  OP  HET SENIORENNET !!!
Foto
Zoeken in blog


Klik op het ventje, als ik mag
weten dat je op mijn blog bent
geweest

Foto
ikke - 2 jaar
Foto
Astridje
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Mijn schatteke Mattis



Broer 7j Jaimy
Foto
Broer 11j Geoffrey
Foto
Nostalgie
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
noyo
blog.seniorennet.be/noyo
Liefde is de bron van het leven

23-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sms'en
Hallo bloggertjes,

Teveel sms's is slecht voor de hals.

Sms'en veroorzaakt nekpijn

Repetitief je vingers op een klein vlak laten werken, zoals het klavier van je gsm, kan je chronische pijn bezorgen. De klachten zijn vergelijkbaar met die van iemand die zijn hele leven voor een typmachine of computerklavier doorbrengt. Vooral nek en schouders zijn kwetsbaar.

"Dat is zorgwekkend", concludeert onderzoekster Judith Gold van de Temple University in Philapdelphia. "Vooral als je bedenkt hoeveel tieners sms'en."

Het gevaar schuilt in de positie van het lichaam tijdens het sms'en: je zet je nek en schouders vast, terwijl je vingers snel over en weer tikken. Net zoals bij het werken op een computer of laptop dus.
Sms'en is relatief nieuw, en daarom is er nog maar weinig ergonomisch onderzoek naar verricht. Maar nu al is de link met de zogenaamde muishand, bursitis en ontsteking van de pezen duidelijk. Dat zijn aandoeningen die vaak voorkomen bij wie op kantoor de hele dag aan een computer werkt.

Pijn in de elleboog is gelinkt met sms'en met de duim. Dokters spraken eerder ook al van de 'sms-ontsteking' of 'de blackberry-duim'. (edp)
22/11/09 09u30

23-11-2009 om 13:24 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (3)
12-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurgspel
Hallo bloggertjes,


Waar de kinderen zich mee bezighouden, zo'n gevaarlijk spel, lees maar
          Opgepast voor het wurgspel
Vorige maand overleed een 11-jarige jongen uit het Waalse Amay na een luguber wurgspel. Zijn vader vond hem in zijn slaapkamer met een sjaal rond zijn nek. Eerder overleed ook al een kind uit Arlon.
Het zogenaamde 'jeu du foulard', waarbij jongeren zichzelf of elkaar wurgen, zou erg populair zijn bij de jeugd. In Frankrijk is uit onderzoek gebleken dat 1 op 10 jongeren het levensgevaarlijke spel al gespeeld heeft. Ook in België zou de populariteit toenemen.
Het is een spel waarin de luchtpijp en/of halsslagader wordt dichtgeknepen. Dat gebeurt met de hand, een riem of een sjaal. Het gevolg is dat de hersenen geen of nauwelijks nog zuurstof krijgen. Dit zuurstoftekort in de hersenen veroorzaakt een bedwelming, een roes die tot bewusteloosheid kan leiden. Wanneer de band plots wordt losgelaten, volgt een warm en duizelig gevoel. Jongeren doen dit bij zichzelf of bij elkaar.

Gevaar?
* Het is moelijk om in te schatten wanneer er losgelaten moet worden. Te laat is dus snel gebeurd. Dat maakt dat er gemakkelijk slachtoffers vallen.
* Het zuurstoftekort veroorzaakt hersenschade. De gevolgen daarvan gaan van versnelde veroudering van de hersenen, blijvende handicaps tot de dood.
* Een plotse hartstilstand kan optreden. Groter nog dan de kans op verstikking, is het risico dat het zuurstoftekort in de hersenen een plotse hartstilstand veroorzaakt.
* Als bij het loslaten de bloedtoevoer te plots te hoog is, kan een hersenbloeding optreden.

Signalen?
Volgende signalen kunnen erop wijzen dat uw kind aan dergelijke ‘spelletjes’ meedoet.
* Veelvuldig hoofdpijn
* Sporen op de nek
* Kleine bloeduitstortingen in de ogen
* sjaaltjes of riemen die zonder reden rondslingeren in de kamer,
* de aanblik van een kind met een rood aangelopen gezicht en buiten adem als men in zijn kamer komt wanneer er geen sprake is van een inspanning.

Meer info:
vclb.bmgroup.be
www.jeudufoulard.com
www.chousingha.be


12-11-2009 om 16:14 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
11-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alcoholgebruik
Goede avond bloggertjes,

Alcoholgebruik kost Nigeriaanse voetballer 40 zweepslagen

De Nigeriaanse jeugdinternational Stephen Worgu, een ster in de Soedanese eerste klasse, is deze week door een rechtbank in Khartoem tot 40 zweepslagen en een boete van 100 dollar veroordeeld. De 20-jarige spits krijgt die straf omdat hij alcohol gedronken had.

Alcohol verboden
Op 21 augustus werd Worgu met zijn auto "in staat van dronkenschap" aangehouden. Volgens de Soedanese wet is alcoholgebruik verboden. De straf is nog niet uitgevoerd. Worgu heeft de afranseling voorlopig uitgesteld door in beroep te gaan.
 
Topscorer
Worgu speelt sinds oktober 2008 in Soedan voor al-Merreikh d'Omdurman. Vorig seizoen werd hij topscorer in de Afrikaanse Champions League. Dit seizoen loopt het minder vlot en zat hij al vaak op de bank. In een interview met de BBC gaf Worgu in april toe dat hij moeite heeft om zich aan het leven in Soedan aan te passen. "De cultuur, de taal, alles is anders. En dan is er die Sharia, de Islamitische wet, die belet dat ik kan doen wat ik wil". (afp/lb)
11/11/09 19u20

11-11-2009 om 23:07 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canabis

Beste bloggertjes,

"Gevaar van cannabis voor jongeren onderschat"

Het roken van cannabis is voor jongeren schadelijker dan tot nu toe werd aangenomen, blijkt uit een Zweedse studie. "Uit het onderzoek blijkt dat zelfs minimaal gebruik heel wat schade kan toebrengen", zegt Nils Stenström van het Nationaal Instituut voor de Volksgezondheid.

Cannabisgebruik stijgt
Hij maakt zich grote zorgen omdat het cannabisgebruik onder Zweedse jongeren opnieuw toeneemt. "Na jaren van dalend gebruik is de evolutie gekeerd. Uit cijfers blijkt dat steeds meer jongeren op middelbare scholen cannabis roken", aldus Stenström.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat het gebruik van cannabis door jongeren niet zonder gevaren is, het kan leiden tot schizofrenie en psychose.

"Cannabis kan ook leiden tot het ontstaan van latente psychische aandoeningen en de drug zelf kan ook ernstige psychiatrische aandoeningen veroorzaken. Beweren dat cannabis een 'light' drug is, is dan ook misleidend", weet Stenström.

Leerproblemen
Verschillende onderzoeken tonen ook aan dat tieners die slechts occasioneel cannabis gebruiken al ernstige problemen kunnen hebben.

"Omdat hun jonge hersenen nog volop in ontwikkeling zijn, zijn ze erg kwetsbaar. Het cannabisgebruik kan nefast zijn voor het geheugen en ernstige leerproblemen tot gevolg hebben", besluit Stenström. (belga/vsv)

11/11/09 07u33

11-11-2009 om 15:52 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar sta ik verstomd van...

Hallo bloggertjes,

Zou dat hier in België nu ook zo zijn ?

"Hitler was Duitse voetbalcoach, holocaust een feest, Auschwitz een pretpark"

Eén op twintig Britse schoolkinderen denkt dat Adolf Hitler een Duitse voetbalcoach was. Nog eens één op twintig vermoedt dat de holocaust een "soort feest was om het einde van de oorlog te vieren."

Auschwitz is een pretpark
De toets, bij 2.000 11-jarigen, naar aanleiding van Wapenstilstand, bracht nog wel wat onaangename verrassingen aan het licht. Eén op zes leerlingen kruiste bij de vraag "Wat is Auschwitz?" het antwoord "een pretpark" aan.

Plan
Veertig procent van de kinderen had er geen benul van waar Wapenstilstand voor staat. Door de onthutsende resultaten van de toets is er een plan gelanceerd om in Groot-Brittannië 1.350 veteranen van oorlogsconflicten op pad te sturen naar de scholen, om daar te gaan spreken over hun ervaringen en de kinderen te wijzen op de gruwel van de oorlog. (mvl)

06/11/09 11u41

07-11-2009 om 18:37 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toilet
Hallo bloggertjes,


Heb je zoal iets gelezen:

Bouwvakster draagt luiers omdat baas geen toilet plaatst

Een bouwvakster uit Philadelphia heeft van de rechter een schadevergoeding van 150.000 dollar (ruim 100.000 euro) gekregen wegens seksuele discriminatie op de werkvloer. De vrouw droeg luiers op het werk omdat haar baas weigerde toiletten te plaatsen op de bouwwerf. Dat meldt de Philadelphia Daily News.

De mannelijke collega's Lisa Drozdowski (37) plasten gewoon waar het hen uitkwam. Zij moest daarentegen 500 meter naar haar auto lopen en dan nog eens tien minuten rijden om ergens een toilet te vinden.

Plaspauze geweigerd
Meer dan eens kreeg ze van haar ploegbaas geen toelating om een plaspauze te houden. Ze deed het dan maar gewoon in haar broek. Omdat ze bang was haar job te verliezen - Lisa stond alleen in voor de opvoeding van haar drie kinderen - trok de vrouw dan maar luiers aan om te gaan werken.

Vernederend
"Ik vond dat erg vernederend, maar ik zag geen andere oplossing", getuigt de vrouw. Ook zou ze, naar eigen zeggen, een promotie misgelopen zijn omdat de baas vond dat vrouwen niet geschikt waren voor die functie.

Schadevergoeding
Lisa Drozdowski nam evenwel een advocaat onder de arm en stapte naar het gerecht. Het bouwbedrijf ontkende alle beschuldigingen, maar de rechter kende haar een schadevergoeding van 101.000 euro toe. (eb)
07/11/09 13u53

07-11-2009 om 18:32 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
31-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laptops
Beste bloggertjes,

laptops
Steeds meer mensen gebruiken dagelijks een laptop. Ook op school worden ze meer en meer gebruikt. Nochtans heeft de laptop een aantal ergonomische nadelen. Diverse studies tonen aan dat laptopgebruikers meer lichamelijke klachten hebben dan gewone computergebruikers. Doordat scherm en toetsenbord aan elkaar vastzitten, wordt, vergeleken met desktops, in ongunstiger houdingen gewerkt. De gebruiker moet het hoofd voorwaarts kantelen om goed op het scherm te kunnen kijken. Ook de nek, schouders en bovenrug doen vaak mee waardoor een voorovergebogen houding ontstaat. Het gevolg is een statische belasting op de nek-, bovenrug- en schouderspieren. Bovendien bestaat de neiging om de laptop op een gewone tafel of zelfs op de schoot te plaatsen. Ook het scrollen en klikken met de ingebouwde muisfunctionaliteit zou niet zo gunstig zijn voor de spieren. Daarnaast zijn de tekens op het scherm vaak kleiner vergeleken met die op traditionele beeldschermen.

- Doorgaans wordt aanbevolen niet langer dan twee uur per dag met een laptop te werken. Laptops zijn niet geschikt voor kinderen, tenzij de laptop op een apart beeldscherm, toetsenbord en muis kan worden aangesloten.
- Als u de laptop langer gebruikt, is het aan te raden om een laptopstation te gebruiken (of desnoods een pak papier) om de laptop op de juiste hoogte en afstand te brengen. Door de aangepaste hoogte van het scherm moet de nek minder gebogen worden. Onderzoek toont aan dat een laptopsteun gemiddeld 24 procent minder belasting ter hoogte van de ruggenwervels geeft. De ervaren vermoeidheid in de nek is gemiddeld 1 17procent lager bij een laptopstation.
- Gebruik een vrijstaand toetsenbord en externe muis. Overweeg ook een grotere monitor als u op kantoor werkt.
- Test bij aankoop het toetsenbord of de toetsen niet te klein zijn voor uw vingers.
- Plaats de laptop niet op uw knieën terwijl u werkt, ook niet op reis.
- Zorg voor een adequate en niet verblindende verlichting als u op de laptop werkt.
 

Gezondheidsnieuws

 

31-10-2009 om 23:08 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allerheiligen
Goedenacht bloggertjes,

Ik wens aan allen, die een geliefde persoon verloren, veel sterkte tijdens deze dagen

Velen zullen naar het kerkhof gaan om hun geliefde te herdenken, maar ik doe het thuis voor hun foto en ik denk er alle dagen aan


lieve groetjes,

31-10-2009 om 23:06 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.40 Vragen betreffende Mexicaanse griep.
Goedenamiddag bloggertjes,

Het is wel een zeer lang artikel met 40 beantwoorde vragen inzake de Mexicaanse griep;

1. Wat is de Mexicaanse griep of A/H1N1 griep?
Het gaat om een nieuw virus dat samengesteld is uit een combinatie van genen van verschillende afkomst: het komt gedeeltelijk van varkensvirussen, van een vogelvirus en van een menselijk virus. Dit virus werd eind maart 2009 vastgesteld in Mexico.
2. Waarom spreekt men van een grieppandemie?     

Bij een grieppandemie krijgen veel mensen over de hele wereld dezelfde griep. Een grieppandemie ontstaat door een nieuw griepvirus. Het is vooraf niet te voorspellen hoeveel mensen ziek worden of overlijden.
Nieuwe Influenza A (H1N1) is door de World Health Organization (WHO) officieel uitgeroepen tot een pandemie. Dit zegt niets over de ernst van de griep, alleen over de verspreiding ervan. Er is wereldwijd sprake van een pandemie omdat er verschillende landen op verschillende continenten zijn waar veel verspreiding van het griepvirus van mens op mens voorkomt.
Een grieppandemie komt eens in de 10 tot 50 jaar voor. De laatste grieppandemie was in 1968.

3. Wat is het verschil tussen de Mexicaanse griep en de gewone seizoensgriep?     
De symptomen van de Mexicaanse griep zijn vergelijkbaar met de symptomen van de jaarlijkse winter- of seizoensgriep:
- een plotse koortsopstoot (+ 38°C),
- spierpijn,
- vermoeidheid
- klachten van de luchtwegen (neus, keel, luchtpijpen, soms longen), zoals hoest en lopende neus,
- keelpijn, hoofdpijn
- soms diarree,
- zich onwel voelen.
Normaal geneest de ziekte na ongeveer een week, maar er kan een longontsteking optreden met ernstige ademhalingsproblemen. Door griep kunnen ook bestaande ziekten verergeren of ontregeld raken.

4. Hoe weet ik of ik de gewone Seizoensgriep dan wel de Mexicaanse griep heb?     
Er is nauwelijks een verschil tussen de ‘gewone’ griep en Influenza A (H1N1). In beide gevallen zijn de symptomen: koorts, koude rillingen, hoofdpijn, spierpijn, moeheid en een droge hoest. Als u griep hebt, kan het dus zowel om de gewone seizoensgriep gaan als om de Mexicaanse griep. Alleen laboratoriumonderzoek kan aantonen welk virus de griep veroorzaakt.
5. Hoe wordt de Mexicaanse griep overgedragen?     
Het virus van de Mexicaanse griep wordt net zoals dat van de gewone seizoensgriep vooral overgebracht via de lucht met speekseldruppeltjes die vrijkomen door te hoesten of te niezen. Deze druppeltjes, die zich in de lucht verplaatsen, kunnen iemand rechtstreeks besmetten via de ademhaling. Dit gebeurt vooral in ruimten waar mensen dicht bij elkaar zitten en waar slecht geventileerd wordt, bijvoorbeeld in een trein of bus, een school of kinderdagverblijf. Via de lucht komen virussen ook terecht op allerlei voorwerpen. Iemand kan besmet worden als hij een voorwerp aanraakt (bv. een deurknop, speelgoed) waarop zich virussen bevinden en daarna zijn ogen, neus of mond aanraakt. Het speeksel kan ook overgedragen worden door de handen (door de mond af te schermen tijdens het hoesten) via voorwerpen die erdoor aangeraakt zijn.
Het griepvirus is zeer besmettelijk. Praten met iemand die griep heeft, kan al voldoende zijn om geïnfecteerd te worden. Wie in een de bus of trein zit naast iemand die griep heeft, kan zomaar geïnfecteerd raken. Wie veel op drukbezochte plaatsen of in afgesloten ruimten verblijft, heeft veel kans besmet te worden.
Tijdens een gewone griepepidemie krijgt ongeveer 10 tot 20% van de mensen de griep. Bij schoolgaande kinederen en kinderen die in een crèche verblijven kan tot 45% ziek worden..
Omdat het virus van de Mexicaanse griep nieuw is, verwacht men dat veel meer mensen besmet zullen raken. De gewone seizoensgriep ontstaat door een bekend virus. Veel mensen hebben al weerstand tegen zo’n virus. Daardoor worden minder mensen ziek en verspreidt het virus zich minder snel.

6. Hoe ernstig is de Mexicaanse griep?     
De Mexicaanse griep is qua ernst momenteel te vergelijken met de gewone seizoensgriep. Er zijn reeds een aantal doden gevallen, maar dat gebeurt ook bij de gewone seizoensgriep: elk jaar overlijden in België naar schatting 1000 mensen aan de seizoensgriep. Er bestaan momenteel geen aanwijzingen dat de Mexicaanse griep erger is dan de seizoensgriep.
7. Voor wie kan de Mexicaanse griep gevaarlijk zijn?     
Tot nu toe is de Mexicaanse griep vrij mild, te vergelijken met de jaarlijkse winter- of seizoensgriep. Net zoals de seizoensgriep kan de Mexicaanse griep voor bepaalde personen gevaarlijker zijn. De griep kan bestaande ziekten, zoals bv. diabetes, verergeren. Het kan bij sommige personen ook ernstige complicaties veroorzaken, zoals longontsteking.

Volgende mensen worden momenteel als risicopersoon beschouwd:

• mensen met een chronische hartziekte; dit zijn veelal mensen die een hartaanval gehad hebben, die hartklachten hebben zoals hartritmestoornissen, of mensen die een hartoperatie hebben ondergaan;
• mensen met een chronische longziekte zoals astma, COPD, mucoviscidose
• mensen met suikerziekte (diabetes); niet alleen mensen die insuline spuiten, maar ook mensen die tabletten met bloedsuikerverlagende middelen slikken of een dieet volgen;
• nier- en leverpatiënten;
• mensen met een verzakte afweer door ziekte (bv. kanker, HIV...) of een medische behandeling, bijvoorbeeld mensen die recent een beenmergtransplantatie hebben ondergaan, mensen met kanker die chemotherapie of bestraling ondergaan, mensen met chronische inflammatoire aandoeningen (zoals chronische artritis, de ziekte van Crohn en psoriasis) die immuunonderdrukkende geneesmiddelen nemen;
• Mensen met een ernstige neurologische aandoening (bv: hersenverlamming);
• mensen van 65 jaar en ouder. Ouderen die in een bejaarden- of verzorgingstehuis verblijven, zijn bij een epidemie uiterst vatbaar voor besmetting;
• zwangere vrouwen.

8. Waarom worden blijkbaar vooral jonge mensen getroffen door de Mexicaanse griep?     

Een verklaring hiervoor zou kunnen zijn dat jongeren onderling meer contact met leeftijdsgenoten hebben en minder vaak in aanraking zijn geweest met griepvirussen.
Oudere mensen die in het verleden reeds in contact zijn gekomen met vergelijkbare virussen (in 1956 en 1968) zijn mogelijk enigszins beschermd tegen het nieuwe virus.
Ook bij vroegere epidemieën zag men dat oudere mensen in de eerste periode minder getroffen werden door het virus. Een toename van besmetting is in een latere fase wel mogelijk voor de oudere mensen.

9. Wat kan ik doen om mijzelf te beschermen tegen de Mexicaanse griep?     
De enige bewezen efficiënte methode van preventie is vaccinatie. Het vaccin is (voorlopig) echter gereserveerd voor risicopersonen.
Antivirale medicijnen, zoals Relenza (zanamivir) en Tamiflu (oseltamivir), kunnen helpen om de Mexicaanse griep te voorkomen. Ze worden echter vooral toegepast bij mensen die al ziek zijn. Het heeft géén zin om virusremmers in te nemen als u zelf niet ziek bent, ook niet als u contact heeft (gehad) met een grieppatiënt.

Wat kan u dan wel doen?
• Vermijd zo veel mogelijk contact met zieke mensen.
• Vermijd zo veel mogelijk (afgesloten) plaatsen waar veel mensen samenkomen (zoals trein, tram, bioscoop...). Verlucht geregeld de ruimte waar meerdere personen samen zijn.
• Houd uw hand of zakdoek voor uw mond als u niest of hoest. Was daarna uw handen met water en zeep (of wrijf ze in met handalcohol).
• Was regelmatig uw handen met water en zeep: wrijf goed terwijl je tot 30 telt. Spoel daarna goed af en droog ze af. Reinigende doekjes met alcohol zijn ook doeltreffend;
• Raak zo min mogelijk uw mond, neus of ogen aan;
• Gebruik altijd papieren zakdoeken of tissues bij hoesten, niezen of snuiten en gebruik ze éénmalig. Gooi ze daarna in de vuilnisbak (liefst afgesloten) en was dan de handen;
• Maak regelmatig schoon. Maak harde oppervlakken en voorwerpen (zoals het aanrecht, keukengerei, kranen, deurklinken, trapleuningen en telefoons) regelmatig schoon. Doe dit met een normaal schoonmaakmiddel.
• Zorg voor een goede fysieke conditie en vermijd fysieke stress (door bv. onvoldoende slaap, sterke afkoeling). Rook liever niet.
• Ventileer woon- en slaapruimten
• Er is nooit afdoende aangetoond dat Echinacea of andere plantaardige supplementen, of hoge dosissen vitamine C griep (of verkoudheden) kunnen voorkomen.

10. Moet ik een masker dragen om me te beschermen tegen het griepvirus ?     
Er is geen enkele aanwijzing om een masker te dragen als u niet ziek bent. Om u te beschermen tegen de griep zijn de beste maatregelen het volgen van de basishygiënevoorschriften.
Enkel de beoefenaars van gezondheidsberoepen en personen die vaak en van dichtbij in contact komen met zieken, dragen maskers van het type FFP2. Het masker FFP2 filtert de deeltjes die van buiten naar binnen komen.
Indien nodig zal de overheid deze maskers gratis uitdelen.
11. Kan ik maatregelen nemen om mijn kind te beschermen?     
Voor uw kind gelden dezelfde beschermingsmaatregelen als voor uzelf. Zorg voor zo min mogelijk kans op besmetting door bij hoesten en niezen papieren zakdoekjes te gebruiken en goed handen te wassen.
Griep kan erg ernstig zijn bij jonge baby’s. Borstvoeding zorgt ervoor dat baby’s minder (vaak) ziek worden door o.a. griep. Moedermelk bevat immers antilichamen van de moeder die infecties helpen te bestrijden. Moedermelk bevat ook een metaboliet, een actief bestanddeel dat ook in het antiviraal middel Tamiflu zit. Via borstvoeding worden deze antilichamen doorgegeven aan de baby. Geef dus zo regelmatig als mogelijk borstvoeding.

12. Moeten voorwerpen die gebruikt werden door besmette personen schoongemaakt worden?     
Deel geen bestek, glazen of borden met een besmet persoon. Maak de oppervlakken die een zieke heeft aangeraakt en de voorwerpen die met anderen gedeeld worden (deurklinken, telefoon) schoon met zeep en warm water. Elk lid van het gezin gebruikt best zijn eigen wasgoed en tandenborstel. De vaat en het wasgoed van de zieke kunnen gewassen worden met de afwas en de was van de rest van het gezin in een vaatwasmachine of in een wasmachine op 60 graden of hoger.
13. Beschermt het vaccin tegen de seizoensgriep tegen de Mexicaanse griep A/H1N1 ?     
Het gewone griepvaccin beschermt NIET tegen de Mexicaanse griep. Daarvoor bestaat een apart vaccin.
       zie ook artikel : ---------33 vragen over de winter- of seizoensgriep (Influenza - griep)
14. Bestaat er een vaccin tegen de Mexicaanse griep?     

Vanaf 7 november 2009 is er een vaccin tegen de Mexicaanse griep, Pandemrix®, beschikbaar voor de risicogroepen en voor de prioritaire groepen.
Pandemrix is een multidosis vaccin bestaande uit 2 componenten (antigeen-suspensie en adjuvans-emulsie die vóór toediening moeten worden gemengd). Gezien het vaccin verpakt is in tien dosissen die, eens ze gemengd zijn, slechts 24 uren kunnen bewaard worden, zal uw huisarts waarschijnlijk steeds in groepen van tien vaccineren.
Voor zover nu bekend, zullen twee dosissen van het vaccin moeten toegediend, met een tussenperiode van minstens 3 weken tussen beide dosissen.
Mogelijk zal bij kinderen vanaf 9 jaar en volwassenen beslist worden dat één dosis kan volstaan.

15. Wie moet zich laten vaccineren tegen de Mexicaanse griep?     
Enkel de risicogroepen worden gevaccineerd. De vaccinatie is niet verplicht en is volledig kosteloos.

*Alle personen ouder dan zes maanden (dus ook 65-plussers) met een bestaand ziektebeeld die risico lopen op complicaties van de griep:
- mensen met een chronische ademhalingsziekte, zoals astma, chronisch obstructief longlijden (COPD), mucoviscidose, bronchodysplasie;
- mensen met een chronische hartaandoening, met uitzondering van niet-gecompliceerde hypertensie
- mensen met matige tot ernstige nier- of leverinsufficiëntie,
- mensen met een ernstige neurologische stoornis
- mensen met immunosuppressie wegens ziekte of een behandeling
- mensen met een immuunaandoening
- diabetespatiënten
* Zwangere vrouwen (in tweede en derde trimester) en vrouwen ingeschreven in een programma van medisch begeleide voortplanting.

Daarnaast worden ook volgende groepen die in contact komen met risicopersonen:
* De ouders van en personen met gezag en voogdij over kinderen jonger dan 6 maanden. Voor kinderen jonger dan 6 maanden zelf wordt vaccinatie op dit ogenblik niet aanbevolen.
* Het onderwijzend en omkaderend personeel van kinderdagverblijven, kleuterscholen, lager en secundair onderwijs.
* Alle mensen die beroepshalve in aanraking komen met zieken (bv. poetshulp, gezinshulp, praktijkassistent,…), en uiteraard ook artsen, ziekenhuispersoneel en het personeel van de gezondheidsinstellingen, inclusief het personeel van het Rode Kruis en het personeel van de apotheken.

OPGELET: dit zijn niet dezelfde doelgroepen als voor de jaarlijkse vaccinatie tegen de seizoensgriep!
16. Wie mag niet gevaccineerd worden?     
Mensen die bij een eerdere vaccinatie allergisch reageerden op een van de bestanddelen of residuen van het vaccin: ei en kippeneiwitten, ovalbumine, formaldehyde, gentamicinesulfaat en natriumdeoxycholaat.
17. Ik behoor niet tot een van de doelgroepen, kan ik mij toch laten vaccineren?     
Het vaccin tegen de Mexicaanse griep is voorbehouden voor risicogroepen en voor mensen die beroepshalve in aanraking komen met zieken of met risicopersonen.
Andere mensen kunnen zich (voorlopig) niet laten vaccineren.

18. Hoe gebeurt de vaccinatie?     
De vaccinatie gebeurt door de huisarts, ofwel in hun consultatieruimte ofwel thuis bij de patiënten die zich niet kunnen verplaatsen.
De vaccinatie is niet verplicht en is volledig kosteloos. De consultatie of het huisbezoek van de huisarts wordt terugbetaald door het ziekenfonds.
Het vaccin wordt ingespoten in een spier, bij voorkeur in de deltaspier (bovenarm) of in de dij.
Voor zover nu bekend, zullen twee dosissen van het vaccin moeten toegediend, met een tussenperiode van minstens 3 weken tussen beide dosissen.
Mogelijk zal bij kinderen vanaf 9 jaar en volwassenen beslist worden dat één dosis kan volstaan.

19. Is het nieuwe vaccin veilig?     
Het vaccin dat is aangekocht door de Belgische regering is gefabriceerd volgens een procédé dat de firma GSK sinds verschillende jaren voor de seizoensgriep gebruikt. Uit studies bleek dat het procédé veilig was. Ook de hulpstoffen die aan het vaccin zijn toegevoegd om de werking te versterken (adjuvantia) zijn getest op hun veiligheid.
Aangezien het gaat om een nieuw vaccin, zijn de maatregelen die erop gericht zijn de eventuele secundaire effecten te controleren, verscherpt.

20. Zijn er bijwerkingen mogelijk?     
Bijwerkingen komen zelden voor, en zijn meestal niet ernstig.
Zoals bij elke vaccinatie is het mogelijk dat de plaats waar de prik gegeven werd een aantal dagen wat gezwollen en roder is. Het kan jeuken of wat pijnlijk zijn. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken, dit verdwijnt spontaan na een aantal dagen.
Soms kunnen wat moeheid, lichte temperatuursverhoging, hoofdpijn, gewrichtspijn of spierpijn optreden. U kan wat zweten of rillerig zijn, zoals bij een beginnende griep. Ook dit verdwijnt meestal vanzelf.
Een pijnlijke zwelling in de oksel, hals of lies aan de kant waar u gevaccineerd werd, kan optreden. Hoewel dit meestal zonder behandeling geneest, is het aan te raden om hierover uwhuisarts te raadplegen.
Een allergische huidreactie die verder gaat dan de gevaccineerde bovenarm kan zich in uitzonderlijke gevallen voordoen. Contacteer in dat geval uw huisarts.
Andere nevenwerkingen die heel zeldzaam zijn: slapeloosheid, tintelingen, duizeligheid, misselijkheid, braken, diarree, huiduitslag of jeuk.
Zeer uitzonderlijk kan iemand bloedingen of grote blauwe plekken krijgen of ontstaan problemen in de bloedvaten, de hersenen of de zenuwen. In een dergelijk geval dient u dringend de huisarts te raadplegen.

21. Mogen zwangere vrouwen gevaccineerd worden?     
Zwangere vrouwen in het tweede of derde trimester zijn een risicogroep en komen in aanmerking voor vaccinatie.
Het wordt zwangere vrouwen wel afgeraden zich te laten vaccineren in het eerste trimester van hun zwangerschap. Dit geldt zowel voor de vaccinatie tegen de A/H1N1-griep als tegen de seizoensgriep.

22. Beschermt het vaccin tegen Mexicaanse griep ook tegen de seizoensgriep?     
Het nieuwe vaccin tegen de Mexicaanse griep beschermt niet tegen de seizoensgriep. Daarvoor bestaat een apart vaccin.
23. Mag het vaccin tegen de Mexicaanse griep samen met het vaccin tegen de gewone seizoensgriep toegediend worden?     
De jaarlijkse griepprik wordt het best niet tegelijkertijd met de vaccinatie tegen Mexicaanse griep gegeven worden. Tussen de jaarlijkse griepprik en vaccinatie tegen Nieuwe Influenza A(H1N1) zitten liefst twee weken week.
Indien de vaccins toch gelijktijdig worden toegediend, dan moet dat in een andere arm gebeuren. Bijvoorbeeld het vaccin tegen gewone griep in de linkerarm en het vaccin tegen de Mexicaanse griep in de rechterarm. De kans bestaat dat er iets meer bijwerkingen optreden.

24. Kan ik na vaccinatie nog Mexicaanse griep krijgen?     
Na vaccinatie is de kans op het krijgen van de A/H1N1 pandemische griep veel kleiner, maar zoals bij elke griepvaccinatie kan het zijn dat uw lichaam onvoldoende verdediging opbouwt tegen het virus. Het is dus mogelijk dat u toch nog een milde A/H1N1 pandemische griep doormaakt, maar met minder ernstige symptomen en met minder kans op complicaties.
Uiteraard kan u nog altijd de gewone seizoensgriep of een verkoudheid krijgen. Daartegen beschermt dit vaccin niet.

25. Ik heb griep. Kan het Nieuwe Influenza A (H1N1) zijn?     
Als u koorts (38 graden Celsius of hoger) en luchtwegklachten heeft, kan dit Mexicaanse griep zijn.
Er is nauwelijks een verschil tussen de ‘gewone’ griep en Influenza A (H1N1). In beide gevallen zijn de symptomen: koorts, koude rillingen, hoofdpijn, spierpijn, moeheid en een droge hoest. Als u griep hebt, kan het dus zowel om de gewone seizoensgriep gaan als om de Mexicaanse griep. Alleen laboratoriumonderzoek kan aantonen welk virus de griep veroorzaakt.

26. Wat moet u doen als u denkt de Mexicaanse griep te hebben?     
Als u griepsymptomen hebt, raden we u aan om binnen te blijven. Vermijd zoveel mogelijk contact met andere mensen. Het is niet nodig de huisarts te bellen.

• Bedek uw neus en mond als u hoest of niest, het liefst met een papieren zakdoek. Gooi deze na gebruik direct weg en was uw handen.
• Ook wordt aangeraden om een chirurgisch maskerte dragen. Dat masker zal de verspreiding van speekseldruppeltjes door te hoesten of te praten verminderen. Die druppeltjes zijn immers de dragers van het virus.
--> Bedek uw neus en mond zo zorgvuldig mogelijk met het masker.
--> Zodra u een masker draagt, raakt u het zo weinig mogelijk aan met uw handen. Raakt u het toch aan? Was dan uw handen.
--> Na lang gebruik kan een masker vochtig worden. Vervang het dan.

Net als bij normale griep herstellen de meeste mensen binnen een week vanzelf van deze griep. Bel wel uw huisarts als de klachten erger worden.
Bent u zwanger, gaat het om een kind van jonger dan 2 jaar, of krijgt u jaarlijks een oproep voor de griepprik? Bel dan met uw huisarts als u koorts en luchtwegklachten ontwikkelt.

27. Wanneer bent u besmettelijk voor anderen?     

Na het binnenkrijgen van het griepvirus kan het één tot zeven dagen duren voor u ziek wordt, maar gewoonlijk krijgt u de eerste symptomen na twee tot drie dagen. Dit wordt de incubatietijd genoemd. Tijdens de incubatietijd kunt u, zonder dat u het weet, andere mensen besmetten.
Volwassenen zijn besmettelijk – en kunnen het virus dus verspreiden - een dag voordat de symptomen zich openbaren. Jonge kinderen kunnen het virus al bij zich dragen tot zes dagen voordat de symptomen zich openbaren. Al die tijd kunnen ze andere mensen aansteken. Volwassenen zijn tot vijf dagen na de eerste symptomen besmettelijk en kinderen kunnen nog eens vijf dagen langer besmettelijk zijn.

28. Kan ik aan het werk/naar school als ik griep heb, maar me wel redelijk goed voel?     
Nee. Als u griep heeft moet u thuisblijven totdat de symptomen volledig verdwenen zijn.
29. Moet ik me zorgen maken als ik besmet raak met de Mexiaanse griep terwijl ik zwanger ben?     
Neen. Allereerst, een zwangere vrouw loopt niet meer kans om besmet te raken. Of het virus gevaarlijker is voor zwangere vrouwen (of foetussen en baby’s), is voorlopig nog onbekend. De tot nog toe gekende gegevens over zwangere vrouwen met het A/H1N1-griepvirus wijzen op een verhoogde kans op complicaties van de griep, zoals longontsteking, en op een ernstiger verloop van het virus voor zwangere vrouwen. Over de kans op eventuele aangeboren afwijkingen zijn geen eensluidende gegevens bekend. In dit opzicht moeten zwangere vrouwen met (mogelijke) besmetting zo snel mogelijk contact opnemen met hun behandelende arts, die een gepaste behandeling zal starten.
30. Kan de Mexicaanse griep behandeld worden?     
Griep is een ziekte waarvoor over het algemeen geen behandeling nodig is. Dat geldt ook voor de Mexicaanse griep.
U kan alleen proberen om de klachten zoveel mogelijk te verminderen.
- Rusten: Blijf thuis en rust, zeker als u koorts hebt. Ga zeker niet sporten met koorts.
- Bij koorts moet u veel drinken omdat men door de koorts en het zweten dat daarmee gepaard gaat, veel vocht verliest.
- U kan eventueel een pijnstiller of een koortswerend middel nemen, zoals Paracetamol of aspirine. Geef liever geen aspirine aan kinderen, wel paracetamol.
- Een verstopte neus kan behandeld worden met een fysiologische zoutoplossing of met neussprays- en druppels die de neusslijmvliezen ontzwellen. Neem ze niet langer dan enkele dagen om gewenning te voorkomen en gebruik ze niet bij kleine kinderen.
- Rook niet en vermijd passief roken.

Omdat griep veroorzaakt wordt door een virus, zijn antibiotica zinloos. Tenzij er een bijkomende infectie op de luchtwegen of de longen optreedt die veroorzaakt wordt door bacteriën. In dat geval zal uw arts waarschijnlijk wél antibiotica voorschrijven.

Net als bij normale griep herstellen de meeste mensen binnen een week vanzelf van deze griep. Bel wel uw huisarts als de klachten erger worden.
Bent u zwanger, gaat het om een kind van jonger dan 2 jaar, of krijgt u jaarlijks een oproep voor de griepprik? Bel dan met uw huisarts als u koorts en luchtwegklachten ontwikkelt.

31. Bestaan er geneesmiddelen tegen de Mexicaanse griep?     
Er bestaan geen geneesmiddelen tegen Mexicaanse griep. Alleen de verschijnselen kunnen bestreden worden.

Antivirale middelen zorgen ervoor dat de patiënt minder virus uithoest dat weer andere mensen zou kunnen besmetten. Daarnaast verkort het middel de ziekteduur van griep en vermindert het de kans op complicaties.
Er bestaan twee producten: oseltamivir (productnaam:Tamiflu) en zanamivir (productnaam: Relenza).
Deze geneesmiddelen moeten zo snel mogelijk worden ingenomen en zeker binnen 48 uur na de eerste ziekteverschijnselen.
Deze middelen worden alleen aangeraden voor risicopersonen.

32. Voor welke personen worden virusremmers aangeraden?     
Bij risicopersonen (dit zijn personen bij wie een griep ernstige verwikkelingen kan veroorzaken) kan de artsvirusremmers voorschrijven. Zij krijgen de antivirale middelen gratis.

Het betreft o.m. volgende groepen:
• patiënten met een chronische ademhalingsziekte;
• patiënten met een chronische hartaandoening
• patiënten met matige tot ernstige nier- of leverinsufficiëntie
• Patiënten met chronische neuromusculaire aandoeningen;
• Patiënten met een ernstige neurologische aandoening (bv: hersenverlamming)
• patiënten met immunodepressie wegens ziekte of een behandeling
• diabetespatiënten
• Patiënten die drager zijn van een erfelijke metabolische aandoening;
• Zwangere vrouwen in het tweede en derde trimester;* personen die ouder zijn dan 65 jaar
• patiënten die gehospitaliseerd zijn met een ernstig klinisch beeld, onder voorbehoud van de termijn van 48 uur

33. Zijn virusremmers vrij verkrijgbaar?     
Nee, virusremmers zijn uitsluitend verkrijgbaar op doktersrecept. Het blijkt dat via internet mogelijkheden worden geboden virusremmers te bestellen. Dit wordt afgeraden. De samenstelling van het internetproduct is onbekend en waarschijnlijk niet getest. Daarnaast is het voor de behandeling belangrijk dat de voorschrijvende arts de patiënt en zijn medische geschiedenis kent.
Virusremmers worden niet terugbetaald door het ziekenfonds.

34. Mag ik virusremmers of koortswerende middelen slikken als ik zwanger ben? Wat is het effect ervan op mijn ongeboren kind?     
Raadpleeg altijd eerst uw arts alvorens medicatie te beginnen nemen. Hij zal de voor- en nadelen van medicatie zorgvuldig afwegen.
Enkel medicatie op basis van Paracetamol is geschikt tegen koorts als u zwanger bent.
De antivirale middelen Tamiflu en Relenza mogen voorgeschreven worden aan risicogroepen zoals zwangere vrouwen, zelfs na 48 uur. Relenza werd het meest geschikte antivirale middel bevonden voor zwangere vrouwen omdat het geïnhaleerd wordt. Op die manier komt het niet in het bloed terecht, en bereikt het de foetus niet. Er bestaat weinig informatie over het effect van deze antivirale middelen op zwangere vrouwen en baby’s (of ongeboren kinderen), maar er zijn geen ernstige bijwerkingen vastgesteld.

35. Mag ik mijn baby borstvoeding geven als ik besmet ben met de A/H1N1-griep en/of als ik antivirale middelen neem?     
Absoluut! Moedermelk helpt de baby ziekte te bestrijden, en dat is erg belangrijk voor jonge baby’s wiens immuunsysteem nog in ontwikkeling is. Geef zo regelmatig mogelijk borstvoeding. Als u te ziek bent om borstvoeding te geven, gebruik dan een pompje en geef de afgekolfde melk aan uw baby. Ook als u met virusremmers behandeld wordt, mag u borstvoeding geven.
36. Kan een virusremmer gebruikt worden bij kinderen jonger dan 1 jaar?     
Oseltamivir (productnaam:Tamiflu) is niet geregistreerd voor de behandeling en preventie van gewone griep bij kinderen jonger dan één jaar. In geval van een pandemie kan Tamiflu gebruikt worden bij kinderen onder de één jaar als de arts dit nodig acht.
Relenza mag alleen gebruikt worden vanaf de leeftijd van 5 jaar.

37. Waarom helpen antibiotica niet tegen de griep?     
Griep (en de meeste andere infecties van de bovenste luchtwegen, zoals een verkoudheid) wordt veroorzaakt door virussen. Antibiotica werken alleen tegen bacteriën en hebben geen enkele zin tegen een ziekte die door een virus wordt veroorzaakt. Deze genezen normaal na enkele dagen vanzelf. Vele mensen schrijven hun genezing ten onrechte toe aan het gebruik van antibiotica, terwijl het om een natuurlijk genezingsproces gaat. Antibiotica verminderen de klachten (koorts, pijn...) niet en versnellen het genezingsproces niet.
In sommige gevallen zal uw arts toch antibiotica voorschrijven, wanneer hij vermoedt dat er misschien sprake is van een bacteriële infectie (bv. een longontsteking) of van een bijbesmetting door bacteriën. U moet dan de voorgeschreven dosis helemaal nemen, zonder de behandeling te onderbreken, ook als u intussen genezen bent.

Gezondheid.
 

29-10-2009 om 14:48 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
28-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kikker
Goedenavond bloggertjes,

Hier ben ik weer met een mooi artikel;

Primeur: foto's van kikker met kunstpoot

Let op het litteken op de getroffen poot.
Let op het litteken op de getroffen poot.
Hier is Brullie, de eerste kikker ter wereld die vanaf nu op een kunstpoot rondhuppelt. De reuzebrulkikker werd in de Zuid-Afrikaanse grootstad Johannesburg gebeten in zijn poot en kwam 'mankend' thuis. Brullie moest twee uur onder het mes bij de dierenarts, die een metalen plaatje in zijn getroffen poot stak. De geslaagde ingreep was de eerste van die soort ooit uitgevoerd op een kikker. De operatie dateert al van april dit jaar, maar nu zijn ook de (röntgen)foto's van de unieke kikker vrijgegeven.

Eigenares Anne Mearns (62) legt haar liefde voor de al 25-jarige Brullie uit. "Mensen verklaren me gek, omdat ik zoveel geef om een kikker, maar ik kon het echt niet aanzien dat hij zoveel pijn had. Nu springt hij weer rond als vanouds. Iedereen gelukkig." (kh)
28/10/09 21u29

28-10-2009 om 23:03 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankrijk
Slaapwel bloggertjes

Ik bedank nogmaals degene die steeds een attentie in mijn gastenboek schrijven.
Nu ga ik nog een weekje naar St.Saturnin (Provence) vrijdag vertrekken wij. Nog een beetje energie opdoen.

Nog voor allen een dikke knuffel en tot later.

floeremutske

14-10-2009 om 22:51 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (4)
13-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog zo jong
Hallo bloggertjes,

Hij had nog zoveel in zijn marge, waarom toch.....

"Kalmeerpillen en insuline naast bed Vandenbroucke"

VDB overleed aan de gevolgen van een longembolie.
VDB overleed aan de gevolgen van een longembolie.
Frank Vandenbroucke leek terug op het goede spoor te zijn.
Frank Vandenbroucke leek terug op het goede spoor te zijn.
VDB was dikwijls manisch depressief, waardoor hij zich niet meer verzorgde.
VDB was dikwijls manisch depressief, waardoor hij zich niet meer verzorgde.
HLN update  Wielrenner Frank Vandenbroucke is op 34-jarige leeftijd overleden. De renner werd dood aangetroffen in een hotel in de Senegalese badplaats Saly, waar hij op vakantie was. Een vertegenwoordiger van de Belgische ambassade gaat vandaag ter plaatse. Naast het bed van VDB zijn volgens de gezaghebbende Franse sportkrant L'Equipe insuline, Stilnoct (een slaapmiddel) en Xanax (tegen angstaanvallen) gevonden. VDB zou bezweken zijn aan de gevolgen van een longembolie, een bloedklonter in de longen. Zijn familie vraagt dat er een autopsie uitgevoerd wordt. Vandenbroucke werd op 6 november 1974 geboren in Moeskroen. Hij laat twee dochters na.

Insuline
Insuline wordt onder de sportende medemens steeds vaker als doping misbruikt. Insuline is essentieel voor mensen met suikerziekte (zij missen dit hormoon), maar kan voor gezonde mensen erg schadelijke gevolgen hebben. Wielrenners gebruiken het onder meer om de circulatie van groeihormonen te stimuleren, waardoor hun spiermassa groeit.

Hypo
Omdat een gezond iemand precies zoveel insuline produceert als het menselijk lichaam nodig heeft, is het toedienen van extra insuline gevaarlijk. Een overschot aan insuline zorgt immers voor een daling van de bloedsuiker. De hierdoor optredende hypo kan in het ergste geval tot de dood leiden.

Hersenbeschadiging
"Er zijn inmiddels heel wat gevallen bekend van wielrenners met hersenbeschadigingen ten gevolge van insuline", verklaarde Harm Kuipers, ex-wereldkampioen schaatsen en hoogleraar bewegingsfysiologie in Maastricht, aan het weekblad Elsevier.

In eerste instantie grepen vooral bodybuilders naar insuline, maar sinds een tiental jaar wordt het veel gebruikt in andere sporten. De Italiaanse politie vond al in de Giro van 2001 insuline in de hotelkamer van Marco Pantani. De Tourwinnaar van 2007 en 2009, de Spanjaard Alberto Contador, werd ook al beschuldigd van insulinegebruik.

Longembolie
Een longembolie is een afsluiting van een longslagader, waardoor het longweefsel niet of slechts gedeeltelijk van bloed kan worden voorzien. Een longembolie wordt meestal veroorzaakt doordat in grote aders in het bovenbeen of in het bekken trombose ontstaat. De stolsels kunnen losschieten en dan via het hart de longen bereiken.

Telefoon Fabio Polazzi

Om half tien maandagavond kreeg Franks mama Chantal Vanruymbeke de fatale oproep van Franks maatje Fabio Polazzi. VDB had zondagmiddag nog de vlucht naar Dakar genomen, waar hij in een luxehotel een tiendaagse rustvakantie zou doorbrengen. Hij had zijn leven eindelijk terug op de rails. Intussen ging hij ook op zoek naar een nieuwe wielerploeg.

Aldo Sassi

Er waren wat gesprekken met Landbouwkrediet-Colnago, maar echt concreet werd dat nooit. VDB hoopte dat hij een deal kon maken met Mauro Gianetti, de manager van ProTour-team Fuji-Servetto. Er was ook het hernieuwde contact met zijn vroegere trainer Aldo Sassi, de Italiaan die onder meer Ivan Basso en wereldkampioen Cadel Evans onder zijn hoede heeft. Samen zouden ze weer werken aan een nieuwe carrière. "Klassiekers winnen? Zeg nooit nooit", zei Sassi onomwonden. Daarvoor moest VDB wel zijn bloedwaarden online zetten én een ploeg op de kop tikken. Zover kwam het echter niet.

Groot talent
Vandenbroucke was één van de grootste talenten van de Belgische wielersport. Hij was Belgisch kampioen bij de nieuwelingen (1991) en de junioren (1992). In 1995 won hij Parijs-Brussel, in 1996 de Ronde van Oostenrijk en de Scheldeprijs, in 1997 de Ronde van Luxemburg, in 1998 Gent-Wevelgem en Parijs-Nice, in 1999 de Omloop Het Volk, Luik-Bastenaken-Luik en twee etappes in de Ronde van Spanje. Nadien ging het met zijn carrière bergaf. (mvl/adv/dea)

13-10-2009 om 22:12 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet te geloven
Hallo bloggertjes,

Nu lees je toch van alles hé...

Werknemers moeten timen hoe lang ze op toilet zitten

Strenge drilmaatregelen in het Australische Parramatta: werknemers van een callcenter mogen er niet langer dan drie minuten naar het toilet gaan en moeten in een soort 'wc-agenda' ook telkens bijhouden hoe lang hun bezoek in het kleinste kamertje geduurd heeft. Personeel dat niet 92 procent van de tijd aan de telefoon hangt, riskeert een straf. Wie denkt vals te spelen is er ook aan voor de moeite, want de grote bazen volgen hun ondergeschikten geregeld tot op het toilet.

"Proficiat, werknemers"
Hoeft het gezegd dat het werkvolk bij Medicare Australia (nota bene een gezondheidsorganisatie!) die draconische regels niet langer pikte en in opstand kwam? En zowaar, van zodra de 'Daily Telegraph er lucht van kreeg, werd het systeem opgedoekt. "Ik moet die werknemers feliciteren met hun actie", aldus vakbondsvrouw Lisa Newman. "Er werd niet eens onderscheid gemaakt tussen gezonde mensen, zwangere vrouwen of senioren, laat staan dat er met de privacy rekening gehouden werd. Hoe is het in godsnaam zo ver kunnen komen? Elke werknemer verdient met het nodige respect behandeld te worden."

"Proefproject"
Een woordvoerster van Medicare ontkent dat er zo'n vernederend toiletsysteem bestond. "Het personeel riskeerde geen straf als ze te lang wegbleven en de directeurs speelden ook geen Big Brother", aldus een woordvoerster. "We lieten hen wel opschrijven hoe lang ze niet aan hun bureau zaten, maar meer dan een proefproject was dat niet. Het is nu alweer afgeschaft." (svm)
13/10/09 17u50

13-10-2009 om 22:08 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Felicé
Hallo bloggertjes,

Heeft mij erg getroffen het overlijden van Dré Steegmans, was een leuke figuur.

Maasmechelen opent rouwregister voor Felice

09 oktober 2009, 21:27

Maasmechelen opent rouwregister voor FeliceDe gemeente Maasmechelen opent op maandag 12 oktober een rouwregister voor Dré Steemans, beter bekend als tv-figuur Felice. Dat staat te lezen op de website van de gemeente. Steemans heeft jarenlang in Leut gewoond.De presentator woonde in Diest, maar zou naar Maasmechelen terugkeren. Het rouwregister zal tijdens de openingsuren in de inkomhal van het gemeentehuis aan de Heirstraat liggen. "Het gemeentebestuur betreurt ten zeerste het overlijden van Dré Steemans en betuigt haar medeleven aan familie en vrienden", zo staat op de website te lezen. Het nieuws van Felice's overlijden sloeg ook in als een bom bij de Chiro van Maasmechelen, waar hij ieder jaar mee op bivak ging om te koken voor de kinderen en waar hij telkens een driedaags toneelstuk klaarstoomde. (DWM)

bron: Belga

10-10-2009 om 17:15 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griep

Hallo bloggertjes,


Verzorgd jullie maar goed en zeker niet vergeten  de 'seizoengriepspuit' te laten inspuiten.

Griepepidemie in België van start

09 oktober 2009, 20:53

De griepepidemie in België is vroeger dan andere jaren van start gegaan. Dat is het gevolg van de aanwezigheid van het A/H1N1-virus. Het aantal gevallen van de A/H1N1-griep of Mexicaanse griep is meer dan verdubbeld ten opzichte van vorige week, meldt de RTBF vrijdag.Het nationaal Griepcentrum kon tijdens de week van 28 september tot 4 oktober vaststellen dat er in België sprake was van een epidemie. Dat betekent dat er bij de artsen meer dan 148 consultaties per 100.000 inwoners waren. Tussen 28 september en 4 oktober ging het om 176 consultaties per 100.000 inwoners. Het aantal gevallen van Mexicaanse griep is meer dan verdubbeld ten opzichte van vorige week, het totale aantal staat nu op 12.678. (DWM)

bron: Belga

10-10-2009 om 17:10 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mantelzoegers
Goede avond bloggertjes,

80 procent mantelzorgers voor dementerenden depressief

80 procent van alle mantelzorgers die de zorg opnemen voor een patiënt met dementie kampt met depressieve gevoelens. Dat blijkt uit de doctoraatsstudie van Brigitte Schoenmakers aan het departement Maatschappelijke Gezondheidszorg van de K.U.Leuven. Schoenmakers pleit in haar studie voor het beter voorbereiden en begeleiden van de mantelzorgers doorheen dit zorgproces.

Chronische ziekte buiten categorie
De zorglast wordt niet zozeer bepaald door de zorgnoden of de ziektestatus van de patiënt. Het is vooral de manier waarop mantelzorgers de zorg ervaren en omgaan met problemen die tot een depressie kan leiden. Het indrukwekkende karakter van deze ziekte, het veranderen van de rolpatronen, de onvoorspelbaarheid van het verloop en het ontbreken van een curatieve behandeling maken van dementie immers "een chronische ziekte buiten categorie".
 
Meer steun
Schoenmakers waarschuwt ervoor dat overbelasting van de mantelzorger aanleiding kan geven tot een vroegtijdig of abrupt einde van de thuiszorg. Een adequate ondersteuning is derhalve van primordiaal belang om de zorglast te verminderen. Het moet gaan om een dynamische zorgondersteuning op maat van en in samenspraak met de mantelzorgers. "Binnen de bestaande zorgstructuren kan een goed geïntegreerde zorgbegeleider deze taak op zich nemen en de thuiszorg harmonisch doen verlopen", aldus Schoenmakers. (belga/sam)
02/10/09 14u25

02-10-2009 om 21:18 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (6)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lage rugpijn
Goedenavond bloggertjes,

Proteïnenspuit verhelpt lage rugpijn

Eén simpele injectie zou dé nieuwe oplossing zijn voor patiënten met gematigde tot zware lage rugpijn. Die injectie bevat een menselijk proteïne, een recombinant van menselijk groeihormoon. Dit is natuurlijk in het lichaam aanwezig, en heeft een hele waaier aan toepassingen waaronder de stimulatie van de groei van cellen.

Een injectie van een genetisch gemodificeerde versie van het eiwit zou de pijn verzachten en de vroege stadia van degeneratieve tussenwervelziekte vertragen of zelfs omkeren.

Die ziekte treft mensen bij het ouder worden, wanneer de schijfjes tussen de wervels minder flexibel worden. Bij dierenproeven bleek het geïnjecteerde eiwit tot weefselgroei in de beschadigde tussenwervels te leiden, wat hun lengte na vier weken significant verbeterde. (edp)
15/09/09 17u49

02-10-2009 om 21:15 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seizoenvaccinatie niet vergeten
Slaapwel bloggertjes,

Vaccinatiecampagne seizoensgriep gestart

Het Vlaams Griepplatform heeft de griepvaccinatiecampagne 2009 op gang geschoten. In overleg met federaal griepcommissaris Marc Van Ranst wordt dit jaar één campagne gevoerd over de gemeenschappen heen.
 
Duizend doden per jaar
De griepvaccinatiecampagne is er om mensen ertoe aan te zetten zich tegen de seizoensgriep in te laten enten. In België sterven elk jaar minstens duizend personen aan de complicaties van die seizoensgriep, vooral mensen met chronische ziekten en 65-plussers.
 
Dat komt doordat te weinig mensen met een verhoogd risico zich laten vaccineren. Zo laat amper een derde van de chronisch zieken jonger dan 65 zich inenten, bij de mensen ouder dan 65 gaat het om zes op de tien.
 
Met ook de Mexicaanse griep in het lang wordt verwacht dat het aantal griepslachtoffers 'mogelijk' hoger zal zijn. "Om de schade zoveel mogelijk te beperken is seizoensgriepvaccinatie in oktober of november voor alle kwetsbare groepen meer dan ooit nodig. Zo krijgt de bevolking geen tegenstrijdige boodschappen en gaat ze goed gewapend het griepseizoen in."
 
Twee vaccins
Wel benadrukt het platform dat het vaccin voor de Mexicaanse griep, dat nog moet komen, apart van het seizoensgriepvaccin moet worden gegeven. (belga/edp)

01-10-2009 om 22:06 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erg leuk;;;;
Hallo bloggertjes,

Spijtig mocht de pret niet lan duren...

Duitse kinderen delen 15.000 euro uit aan schoolvriendjes

Vier kinderen in Duitsland vonden er niets beters dan de 15.000 euro die ze op weg naar school in een envelop gevonden hadden, uit te delen op de speelplaats van hun school in Frankfurt am Main.
 
Opnieuw inzamelen
"Na een tijdje vroeg een van de kinderen zich af of die plotse gulheid wel normaal was en een leerkracht werd erbij gehaald", vertelt een politiewoordvoerder. Daarop moesten de schoolkinderen het geld uit hun zakken halen en werd de vondst opnieuw ingezameld.
 
Aanvankelijk werd 12.000 euro terug opgehaald, maar nadat eventjes ingepraat werd op het geweten van de schoolkinderen, werd uiteindelijk 14.040 euro gerecupereerd.
 
Reis naar China
In de bruine envelop die de kinderen, die tussen tien en dertien jaar oud zijn, opgepikt hadden, zaten ook kopieën van identiteitspapieren en een Chinees visum van een 33-jarige Afghaan uit Offenbach. Die kon uiteindelijk gecontacteerd worden. Hij verklaarde inderdaad vijftienduizend euro verloren te hebben de dag voordien. Dat geld was bedoeld voor een reis naar China.
 
Of de scholieren hun vindersloon krijgen, is volgens een politiewoordvoerder echter nog niet duidelijk omdat ze niet onmiddellijk naar de politie zijn gestapt met hun gevonden buit. (dpa/ka)
01/10/09 16u33

01-10-2009 om 22:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons Gehoor
Hallo bloggertjes,

Ons gehoor is toch zeer belangrijk.

Twijfels over uw gehoor? Test uw gehoor
Slecht horen is in België één van de meest voorkomende klachten. Naar schatting heeft meer dan 1 op de 10 Belgen een hoorprobleem. Behalve senioren zijn er steeds meer jongeren die minder goed horen. Mogelijke oorzaken? Een aangeboren gebrek, natuurlijke slijtage van het gehoororgaan, en langdurige blootstelling aan lawaai of harde muziek. Volgens het Nederlands Cenbtrum voor Beroepsziekten is slechthorendheid bijvoorbeeld momenteel de belangrijkste beroepsziekte. 20% van de jongeren zou een vorm van gehoorbeschadiging hebben door de muziek in megadancings, het gebruik van hoofdtelefoons en motorraces. Eén op de vier jongeren keert terug van een popfestival met blijvende gehoorschade.
Vaak ontstaat slechthorendheid geleidelijk, waardoor u er zelf in het begin maar weinig van merkt. Doordat de zachte geluiden in de omgeving steeds zachter worden, valt het niet of nauwelijks op. Totdat ook de zachte medeklinkers, zoals de m, b of n niet meer goed hoorbaar zijn.
Vaak zijn het dan gezinsleden of collega`s die het het eerste in de gaten hebben. Steeds vaker moeten ze herhalen wat ze hebben gezegd of zij storen zich aan de tv of radio die telkens een stapje harder wordt gezet.
Op het moment dat de slechthorende zelf beseft dat hij of zij niet meer zo goed hoort, is het proces van gehoorverlies meestal al een tijd aan de gang. Telefoneren gaat niet meer zo makkelijk en ook hoge tonen en zachte geluiden zijn niet meer goed hoorbaar. Vooral in gezelschappen zoals bij recepties en verjaardagen verloopt het voeren van een gesprek niet meer zo makkelijk. Ook buiten op straat en in situaties waar ander achtergrondlawaai aanwezig is verloopt de communicatie moeilijk.
Een ander symptoom dat kan wijzen op gehoorschade is het horen van geruis en niet bestaande fluit- of bromtonen. De verzamelnaam voor deze aandoening is tinnitus. Als de geluiden na rust weer verdwijnen, betekent dat niet dat er niets aan de hand is. Er zijn zeker trilhaartjes in je binnenoor beschadigd geraakt die zich niet meer herstellen. Maar een blijvende tinnitus is natuurlijk erger. De aandoening gaat ook nog vaak gepaard met achteruitgang van je gehoor en overgevoeligheid.
Als u één of meerdere van bovenstaande situaties herkend, is het raadzaam om uw gehoor te laten testen.

29-09-2009 om 14:59 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)


2h7dq10.jpg

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.





klappieiv6.jpg


Bedankt Roosje




Gastenboek
  • Pest Control
  • The Camelo
  • Alexa123
  • Alexa123
  • Alexa123

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Welkom bij De Vrolijke Bloggers
    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Een interessant adres?

    Filmsterren uit de oude doos Marylyn Monroe
    Foto

    Foto

    Foto

    Clark Gable


    Foto

    Foto

    Linda Evans (Dynasty soap)
    Foto

    Doris Day ' mijn favoriete!!!)
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Jeff Chandler


    Foto

    Foto

    Errol Flynn



    Foto

    Montgomery Clift
    Foto

    Ester Williams


    Foto

    Ava Gardner
    Foto

    Lauren Bacall
    Foto

    Lana Turner
    Foto

    Mijn vrienden Awards
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren
  • Blue Gadgets (Blue Gadgets)
        op
  • Blue Gadgets (Blue Gadgets)
        op
  • Blue Gadgets (Blue Gadgets)
        op
  • Econixdigital.com (Azan)
        op
  • Econixdigital.com (Azan)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • socialintech (dominic)
        op
  • socialintech (dominic)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • techroboting (techroboting)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • techroboting (techroboting)
        op
  • techroboting (techroboting)
        op
  • gamesspecial (gamesspecial)
        op
  • gamesspecial (gamesspecial)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • luxury cars rental service in islamabad (luxury cars rental service in islamabad)
        op
  • Multi-Techno (multitecno09)
        op
  • Multi-Techno (multitecno09)
        op
  • The Oristiq (The Oristiq)
        op
  • Fashionterest (fashionterest)
        op
  • Fashionterest (fashionterest)
        op
  • Luxury Homies (luxuryhomies)
        op
  • Victoria (branding)
        op
  • Victoria123 (real)
        op
  • Victoria (legal)
        op
  • Victori (health)
        op
  • Victoria (brand)
        op
  • brand (Victoria)
        op
  • https://gamesspecial.com/ (Courtney Parker)
        op
  • luxurycarskarachi12 (luxurycarskarachi12)
        op
  • luxurycarskarachi12 (luxurycarskarachi12)
        op
  • common finance terms (luxury123)
        op
  • luxury123 (arts idea)
        op
  • luxury (travel tourism sector)
        op
  • luxury123 (cbd oils drops)
        op
  • luxury (luxury123)
        op
  • Hamdan Rent a car (Najeeb ullah)
        op
  • valley (luxuryhomesideas)
        op
  • valley (safebusinessway)
        op
  • valley1 (best shopping)
        op
  • valley (real estate)
        op
  • valley (real estate)
        op
  • fitness (health related)
        op
  • valley (outreach)
        op
  • dramacool (dramacool)
        op
  • clinicjarahi (clinicjarahi)
        op
  • webnegah (webnegah)
        op
  • hamid (hamid)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • CpdA uit woestijnplant (Maike)
        op Cortisone
  • roger (joged)
        op
  • woke bro (joge)
        op
  • Alsof ik hier moest zijn (Maarten)
        op Lang geleden....
  • Nacht groetjes (Trucker_John & Zeno_Blog)
        op Lang geleden....
  • Ha je leeft nog (Lana & Pip)
        op Lang geleden....
  • Lieve middaggroetjes (valerieke)
        op Ben jullie zeker niet vergeten.
  • Lieve Dinsdag groetjes (valerieke)
        op Ben jullie zeker niet vergeten.
  • jacqeuline (steffie)
        op
  • Groetjes uit Koekelare (Rafsduivenloft)
        op Fraude
  • dag Jacqueline (klaproosje1)
        op Marie Rose Morel
  • Lieve groetjes vanuit De Klinge (Lana & Pip)
        op Marie Rose Morel
  • PPSJES LINK NAAR ONZE UITSTAPPEN EN NOG VAN ALLES (GEORGES)
        op Verdriet
  • hello Jacqueline...idd. cola alleen bij veel braken.. (klaproosje1)
        op Cola

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!