Jacqueline/floeremutske



 
 
Foto
Foto


 Alle afbeeldingen en gedichten blijven
eigendom van de makers, als er iets
moet verwijderd worden, EMAIL mij
dan AUB ik doe het er direct af.

MEER  VRIENDSCHAP  EN  VERTROUWEN  OP  HET SENIORENNET !!!
Foto
Zoeken in blog


Klik op het ventje, als ik mag
weten dat je op mijn blog bent
geweest

Foto
ikke - 2 jaar
Foto
Astridje
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Mijn schatteke Mattis



Broer 7j Jaimy
Foto
Broer 11j Geoffrey
Foto
Nostalgie
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
annie58
blog.seniorennet.be/annie58
Liefde is de bron van het leven

30-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opatje(2)
Goedenacht bloggertjes,

Is er nu niemand die iets weet van Opatje?

Laat mij aub toch iets weten, ken ook zijn mail niet. Zijn blog is gewist.

Bedankt,

floeremutske

30-07-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling Köperwelten
Goedenacht bloggertjes,

Körperwelten keert terug

Gunther von Hagens (rechts) en enkele van zijn omstreden beelden.
Körperwelten, de tentoonstelling met echte menselijke lichamen, keert vanaf 29 augustus terug naar België. Toen de tentoonstelling, samengesteld door de Duitse anatoom Gunther von Hagens, in 2001 voor het eerst in ons land was, lokte ze meer dan een half miljoen bezoekers.

200 lichamen
Afgelopen lente werd de tentoonstelling ingehuldigd in Manchester, onder de naam Körperwelten 4. Van 29 augustus tot 11 januari zal de tentoonstelling te zien zijn in de Kelders van Kuregem in Anderlecht, de evenementenzaal onder het slachthuis in Anderlecht. In de tentoonstelling zijn er 200 lichamen van mensen te zien, die volgens de modernste technieken gedissecteerd en bewaard bleven. Zo werd er plastinatie gebruikt, waarbij siliconen de lichaamsvloeistoffen vervangen, zodat de biologische weefsels bewaard blijven.

Eerste keer
Op de nieuwe tentoonstelling zullen verschillende plastinaties te zien zijn die tot nu toe nog niet in België werden getoond. Daaronder zijn er organen, transparante lichaamsdelen of hele lichamen. Ook zijn er zieke lichamen te zien, naast lichamen in goede gezondheid. Zo worden bijvoorbeeld de longen van rokers en niet-rokers getoond, is er een gezonde lever te zien en een lever van een stevige alcoholgebruiker of zijn er lichamen met overgewicht en met een normaal gewicht.

Donatieprogramma
Uniek aan de tentoonstelling is dat ze mogelijk wordt gemaakt op basis van een donatieprogramma. In België alleen al schreven zich al 40 mensen in om hun lichaam af te staan, in de hele wereld staan er 9.200 personen op de wachtlijst. De tentoonstelling kon over de hele wereld rekenen op 25 miljoen bezoekers.

Körperwelten zal iedere dag geopend zijn van 10 tot 19.30 uur in de Kelders van Kuregem in de Ropsy Chaudronstraat 24 in Anderlecht. Donderdag, vrijdag en zaterdag kan de tentoonstelling bezocht worden tot 21 uur. Voor meer informatie kan u terecht op telefoonnummer 070/25.20.20. (belga/eb)
29/07/08 19u02

30-07-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie
Goedenacht bloggertjes,

Een kopje koffie(zelfs nep) kan toch zo goed smaken....

Afkicken van koffie

Drink je een week lang elke dag drie kopjes koffie, ben je al verslaafd aan cafeïne. Volgens onderzoek zou dat al het geval zijn met slechts één tas per dag. De oorzaak is cafeïne, de stof die het zenuwstelstel stimuleert waardoor de alertheid stijgt en je minder slaperig bent. Dat staat te lezen op Sochicken.nl

Nadelen
Nadeel is dat je letterlijk 'slaaf' wordt van de stof. Veel koffiedrinkers zijn pas wakker na een kopje koffie. Het lijstje met nadelen is dan ook groot: zo verstoort cafeïne de nachtrust, maakt de stof het gebit slechter, krijg je er zwakkere botten van, verhogen de angstgevoelens en wordt de lever belast. Ook je concentratie moet eraan geloven. Stop je met cafeïne, merk je dat je vlug een frissere, heldere en alertere geest krijgt.

Proces
Wil je afkicken van cafeïne, is dit niet eenvoudig. Cafeïne is een echte drug en je lichaam zal dan ook behoorlijk gaan tegensputteren. Hou rekening met minimaal een week van afkickverschijnselen dat tot twee weken kan aanhouden.

1. Bouw af
Laat je lichaam langzaam wennen aan een kleinere inname. Koop een zak cafeïnevrije koffie. Best is om de normale koffie langzaam te vervangen door cafeïnevrije koffie. Zo merk je geen verschil in je dagelijkse routine.

Als je losse koffie gebruikt, is het een idee om normale en cafeïnevrije koffie te mixen. Als je koffiepads gebruikt kun je, wanneer je twee koppen koffie zet, kiezen voor 1 normale en 1 cafeïnevrije pad. Ben je bijna van de cafeïne af, maar kun je nog niet zonder je 'ochtendshot'? Drink dan een aantal dagen een half kopje.

Wil je het snelste resultaat? Stop dan op een donderdag. De derde en vierde dag zijn doorgaans de zwaartse dagen, en zo vallen deze in het weekend waarin je waarschijnlijk niet hoeft te werken.

2. Drink groene thee
In groene thee zit een stof dat lijkt op cafeïne, maar in een veel mindere mate. Je kunt er niet aan verslaafd raken. Het kan je helpen om de 'wazigheid' in je hoofd te verminderen. Groene thee is bovendien erg gezond.

3. Afkicken
Je zult mogelijk te maken krijgen met hevige hoofdpijn, griepachtige symptonen, wazigheid, dufheid, slechte concentratie en verminderde motoriek. Let wel, ieder lichaam reageert anders op afkicken van cafeïne. Ook is het verstandig om extra water te drinken om je hoofdpijn te verzachten. Je kunt de hoofdpijn ook 'wegslikken' met paracetamol maar in veel pijnstillers zit een dosis cafeïne voor een 'oppeppend' effect. (lvl)
29/07/08 17u41

30-07-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paling in Japan
Goedenacht bloggertjes,

Palingdrankje is hit in Japan

Een energiedrankje met extracten van palingen vliegt in Japan momenteel van de winkelrekken. De zomer is in Japan sowieso het seizoen van de paling. Japanners geloven dat wie paling eet, beter tegen de hitte bestand is. Maar sinds het drankje met extracten van het hoofd en het kraakbeen van palingen in de winkels ligt, hebben de Japanners zich massaal daarop gestort.

Het drankje heet 'Unagi Nobori' wat zoveel betekent als 'overweldigende paling'. Het kost amper een euro, wat een pak minder is dan een portie gegrilde paling. In Japan wordt paling ook verwerkt in koekjes en cakes. (bf)
29/07/08 17u08

30-07-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opatje
Hallo bloggertjes,

Heb maar zojuist gelezen dat Opatje zijn blog sluit. Kan er iemand mij wat meer hierover schrijven aub. Het doet pijn dat ik of alle bloggertjes, zo'n trouwe bezoeker moeten missen. Hij was altijd zo opgeruimd, volgens zijn teksten toch die mooi waren.
Ik ken hem persoonlijk niet maar ik ga hem missen. Ik hoop toch niet dat hij ziek is, want hij schrijft 'doet zo'n pijn'.

Je mag mij altijd mailen.

Hopenlijk hoor iets van jullie.

Slaapwel en droom zacht,

floeremutske

29-07-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nana.....
Welterusten bloggertjes,

Nana Mouskouri geeft laatste concert

De 73-jarige Nana Mouskouri heeft gisteravond in Athene afscheid genomen van het podium. De Griekse zangeres gaf in het Herodes Atticus theater, aan de voet van de Akropolis, het laatste concert van haar 'Farewell World Tour'. Mouskouri draaide vijftig jaar mee in de internationale muziekscène.

300 miljoen albums
Mouskouri bracht tijdens haar laatste concert nummers uit haar uitgebreide repertoire. De zangeres is een van de best verkopende artiesten ooit. Ze heeft wereldwijd meer dan 300 miljoen albums verkocht en zong onder meer in het Frans, het Engels, het Grieks en het Portugees. De afscheidstournee van Mouskouri begon in 2004 en bracht haar naar maar liefst 85 steden in Europa, Amerika en Azië. (belga/bf)
25/07/08 13u15

27-07-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonnebank
Slaapwel bloggertjes,

Minderjarigen mogen niet meer naar zonnebank

Uitbaters van zonnebankcentrales zijn vanaf 1 augustus verplicht mensen onder de achttien jaar te weigeren. Ze moeten ook de stralingssterkte van de lampen verminderen.

Bescherming
De nieuwe regels moeten zorgen voor een nog betere bescherming van de huid, vooral voor mensen met een gevoelig huidtype. Naast minderjarigen mogen ook mensen met huidtype 1, een huid die snel verbrandt en niet bruint, niet meer onder de zonnebank.

Lampen
Voorts moet de stralingssterkte van de zonnebanklampen verminderd worden naar 0,3 W/m². Tot voor kort waren de meeste zonnebanklampen sterker. "Dat betekent niet dat ze gevaarlijk waren. Wel dat je er minder lang onder moest om hetzelfde bruiningsresultaat te verkrijgen", zegt de Belgian Tanning Federation (BFT).

Federatie
De verdelers en uitbaters van zonnebankapparatuur waarschuwen voor het stigmatiseren van zonnebanken en zonnebankcentra. De organisatie benadrukt dat een verantwoord zonnebankgebruik moet samengaan met een verantwoord omgaan met zonnen in het algemeen om effectief te zijn. (belga/sam)
24/07/08 17u49

27-07-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krasse oudjes tegenwoordig
Slaapwel bloggertjes,

Politie plukt oudje van 96 in rolstoel van snelweg

De politie heeft een kras oudje van 96 in zijn rolstoel van de autosnelweg geplukt. De man had het het bejaardentehuis verlaten en ging even een boektje bloemen halen.

Even bloemen halen
Ludwig was onderweg met zijn elektrisch aangedreven rolstoel. Hij had er al vier uur opzitten. Tegen vijftien kilometer per uur hobbelde hij over de kasseistroken en andere wegen naar de bloemenwinkel. "Ik wilde gewoon wat bloemen halen om mijn appartementje op te smukken", vertelt hij in de krant B.Z.. "Maar ik wilde helemaal niet op de autosnelweg terechtkomen." De politie pikte hem op tijdens zijn terugreis. Hij was tussen de wagens vastgereden op de snelweg naar Königs Wusterhausen. "Ik wilde de volgende afrit naar huis nemen, dat heb ik ook de politie verteld en ze hebben me in het tehuis afgezet." Hij was nog net op tijd voor het vieruurtje, besluit de krant. (vsv)

25/07/08 14u59

27-07-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hij was het zat
Goedennacht bloggertjes,

Wel dat kan ik nu echt aannemen dat je het leven moe bent.

103-jarige probeert zelfmoord te plegen

In de Italiaanse stad Florence heeft een 103-jarige man geprobeerd om zelfmoord te plegen door van een brug in de rivier de Arno te springen. Agenten sprongen hem in het water achterna en konden de man.

De voormalige boer woonde al 39 jaar in een bejaardentehuis en was het leven zat, verklaarde hij na zijn redding. De nonnen die de ex-boer al jaren verplegen, kunnen het gebaar niet begrijpen. Volgens zuster Elisabetta is de 103-jarige bewoner een geestige, actieve persoon die veel leest. (anp/tdb)
26/07/08 23u45
 

 

27-07-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
23-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visjes die pedicure
Goedennacht bloggertjes,


Nu ga ik sluiten met dit laatste grappige artikel.

Pedicure door vissen rage in Amerika

Het is reeds lang traditionele behandeling in Turkse kuuroorden: piepkleine karpers die zich voeden met jouw eelt. We zagen de visjes vorige zomer in Japanse en Europese schoonheidssalons opduiken, maar nu hebben ook de Amerikanen deze techniek ontdekt. Het sinds een paar maanden tot een heuse rage uitgegroeid in een nagelsalon in de buurt van Washington. Klanten getuigen dat je er ontzettend gladde en zachte voeten van de krijgt.

Honderden visjes
Als je zo'n pedicure krijgt, zit je een kwartiertje of een half uur met je voeten tussen ongeveer honderd naar hartenlust knabbelende visjes. Na afloop is het voor de specialiste een koud kunstje om het werk af te maken. "Ik ben nog nooit zo'n goede behandeling gekregen", zegt de 33-jarige Tracey Roberts. "Ik sport al mijn hele leven en heb daardoor altijd eelt op mijn voeten. Dit is de eerste keer dat mijn eelt volledig verdwenen is."

Knabbelen
"Het is geen lastig gevoel, maar je voelt de visjes wel knabbelen. Je kunt het vergelijken met wanneer je voeten slapen", aldus een andere klant, de 32-jarige Kanin Reese. De eigenaar John Ho wil de visjes in de toekomst ook inzetten bij de behandeling van psoriasis en andere huidaandoeningen.

Momenteel kun je de behandeling nog niet in België volgen. (ap/ep)
23/07/08 12u14

23-07-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diabetes
Droom zacht bloggertjes,

2 glazen witte wijn houdt diabetes veraf

Vrouwen met type 2-diabetes (ook wel 'ouderdomsdiabetes' genoemd) zouden gebaat zijn bij 2 glazen witte wijn per dag. Het drankje zou de ontsteking remmen die dat type diabetes veroorzaakt. Dit meldt de Nederlandse krant De Telegraaf op basis van een onderzoek aan de Wagenigse universiteit en het TNO.

De onderzoekers gaven oudere vrouwen gedurende zes weken 2,5 glas witte wijn per dag. Uit de resultaten bleek vervolgens dat deze vrouwen minder kans hadden op diabetes.

Alcohol stimuleert namelijk de productie van het hormoon adiponectine in het vetweefsel. Ouderdomssuikerziekte ontstaat waarschijnlijk door een ontsteking in het vetweefsel en adiponectine remt die ontsteking. Of het effect ook geldt voor mannen is nog niet duidelijk. (edp)
15/07/08 14u18

23-07-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat gaat er nog gebeuren...
Goedenavond bloggertjes,

Binnenkort kan je zappen met je brein

Britse wetenschappers hebben een eerste stap gezet om voorwerpen te doen bewegen via de hersenen. Ze ontwierpen daartoe een soort hoed, die verbonden is met een pc. De computer interpreteert dan de veranderingen in hersenactiviteit, die gepaard gaan met een gedachte. Zo zouden mensen binnenkort kunnen zappen alleen door er aan te denken. Dat staat de lezen in de Britse zondagskrant Sunday Telegraph.

In actiefilms en populaire televisiereeksen is het al lang gemeengoed: het idee dat mensen machines en voorwerpen kunnen controleren en verplaatsen louter dankzij de kracht van hun brein. Nu ziet het er naar uit dat de werkelijkheid de fictie aan het inhalen is.

Videospelletje
Het begon allemaal, heel toepasselijk, met een videospelletje. Het succes van de door spelletjesmaker Nintendo ontwikkelde Wii, waarbij de speler via bewegingen van armen, benen, voeten of handen de actie op het videoscherm bepaalt, leidde tot de volgende stap: een spelsysteem waarbij de bewegingen worden gecontroleerd door de gedachten van de speler.

Hoed
Dat bracht vorsers aan de universiteit van Essex ertoe het prototype te ontwerpen van een "hoed" waarmee de drager via zijn hersenen de computer opdracht kan geven om op het videoscherm een voorwerp te verplaatsen.

Sterker nog, zo kunnen er ook in een kamer voorwerpen worden verplaatst en uiteindelijk hopen de bedenkers ook meer praktische toepassingen te kunnen ontwikkelen zoals het besturen van rolstoelen of zelfs auto's, enkel en alleen door de gedachten van de bestuurder.

Veranderingen
In de hoed zitten elektroden die veranderingen opsporen in de elektrische activiteit in de hersenen die wordt geproduceerd door de neutronen. Als de drager bijvoorbeeld denkt aan een bepaalde handeling, zeg maar het bewegen van zijn hand, veroorzaakt dat een herkenbaar patroon in de hersenen die een computer kan leren herkennen.

Hulp voor gehandicapten
Volgens dr. John Gan, het hoofd van de faculteit elektronica aan de universiteit "hebben we dit apparaat eigenlijk ontwikkeld om gehandicapte patiënten te helpen die beperkt zijn in hun bewegingen of zelfs helemaal niet kunnen bewegen, zodat ze langs deze weg een computer, of zelfs een rolstoel, kunnen controleren door doelgerichte gedachten".

Zappen
Maar volgens Gan gaan de mogelijke praktische toepassingen veel breder: "Van het controleren van computerspelletjes tot voorwerpen in de onmiddellijke leefomgeving, zoals het aan- en uitdoen van lampen, het sluiten van gordijnen of het zappen tussen televisiekanalen".

Volledig andere interactie

Op termijn hopen wetenschappers dat ze de interactie tussen mensen enerzijds en computers en technologie anderzijds volledig kunnen veranderen door de huidige toetsenborden of touch screens te vervangen door methodes waarbij signalen rechtstreeks vanuit de hersenen worden overgebracht.

Science-fiction wordt realiteit
Wie dit alles wegwuift als "science fiction-bedenksels", heeft ongelijk, aldus professor Nigel Shadbolt, computerwetenschapper aan de universiteit van Southampton.

Want "wat een oud sf-idee is: het interpreteren van hersensignalen, wordt in snel tempo realiteit. De hersenen zijn namelijk altijd bezig en produceren daarbij veel chaotisch klinkend geluid. We zijn nu zo ver dat we daaruit de signalen kunnen isoleren die nuttig zijn".

Bewijs
Hoe nuttig hebben ze al laten zien aan de universiteit van Essex, waar een apparaat is ontwikkeld dat de elektrische activiteit opspoort in minuscule spierbewegingen in het voorhoofd en in het oog. Op grond daarvan kan een patiënt in staat worden gesteld om een rolstoel in alle richtingen te doen bewegen met één beweging van zijn voorhoofd. (belga/edp)
20/07/08 13u50

23-07-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannelijke lust
Welterusten bloggertjes,

Mannelijke lust is blind

Mannen worden er al decennia lang van beschuldigd vrouwen enkel te beoordelen (en kiezen) op grond van hun uiterlijk. Toch, en dit zullen de mannen niet graag horen, raken zij evenzeer opgewonden van 'gewone' of zelfs minder aantrekkelijke vrouwen. "Lust is blind", concluderen de Nederlandse onderzoekers, zo meldt de website van de Telegraph.

Meer testosteron
De resultaten van het onderzoek waren duidelijk: na slechts 300 seconden alleen in een kamer met een onbekende vrouw, was het testosteronniveau van de 63 mannelijke studenten al met gemiddeld 8 procent gestegen. Ook als ze de vrouw in kwestie niet bepaald aantrekkelijk vonden. Sterker nog: de stijging was bij alle vrouwen even groot. Er kwam dus niet méér testosteron vrij bij knappere dames.

Automatisch
Hoe dat komt? Aan de basis ligt een automatisch, evolutionair mechanisme, waarbij mannen werden voorbereid op de paring door hun hormonen telkens ze contact hadden met een vrouw. Welk soort vrouw doet er blijkbaar niet toe.

Dat is enigszins verrassend, omdat veel vrouwelijke kenmerken, zoals lang haar, volle lippen of een slanke taille, zouden 'verkozen' worden wegens 'kenmerken van vruchtbaarheid'. Nu blijkt dus dat mannen voorbereid worden op de voorplanting bij elk soort vrouw.

Gedragsveranderingen
Tijdens het onderzoek werd ook duidelijk dat zelfs die relatief lichte stijging in testosteronniveau al duidelijk merkbare maar onbewuste gedragsveranderingen met zich meebracht. Zo rechtten de mannen de schouders, maakten ze zich groot en gebruikten ze vaker hun handen.
Allemaal uiterlijke tekenen die de man aantrekkelijker moeten maken als partner voor de vrouw. De onderzoekers geloven dan ook dat testosteron aan de basis ligt van de typische mannelijke overdrijving als ze vertellen over hun job, inkomen, carrière of opleiding.

Dominant
Dominante mannen ervoeren wel een sterke stijging in testosteronniveau in vergelijking met niet-dominante mannen. Als er een tweede man aanwezig was, deed de stijging in testosteronniveau zich niet voor. (edp)
20/07/08 16u25

23-07-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
17-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe trends in wijn
Goedenavond bloggertjes,

Nieuwe trends in de wijnen.

10 nieuwigheden die op ons afkomen

1. Witte wijnen die exclusief voor vrouwen zijn gemaakt, de herkomst of klassering spelen daarbij geen rol meer.

2. Wijn in miniflesjes, vaak met een knap design.

3. Wijn in blik.

4. Wijn met een laag calorie- en alcoholgehalte.

5. Betere wijn met een schroefdop in plaats van een kurk.

6. Wijn van twee druivenrassen in een ongewone combinatie (de zogenaamde duoblends).

7. Een betere kwaliteit in biowijn.

8. Verrassende wijn uit Turkije.

9. Restaurants waar u eerst de wijn kiest, waarna de chef gerechten suggereert die daar perfect bij passen.

10. Onafhankelijke sommeliers die op aanvraag thuis bij particulieren een proeverij organiseren voor vrienden.

Magazine Plus.

17-07-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezondheidnieuws 2
Goedenavond bloggertjes,

Sla in zakjes snel opeten

Het is aan te raden voorverpakte sla binnen één tot twee dagen na aankoop op te eten. Op de uiterste houdbaarheidsdatum is het met de kwaliteit een stuk slechter gesteld gesteld, zo blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Consumentenbond.

De bond onderzocht diverse soorten voorverpakte sla van verschillende supermarkten. Bijna alle kant-en-klare sla blijkt op de dag van aankoop dik in orde: 86% scoort dan goed tot zeer goed. Maar dat ligt anders op de dag van de uiterste houdbaarheidsdatum. Dan krijgen slechts 4 van de 29 zakjes sla (3 keer veldsla, één zakje rucola) het predikaat goed. Dat is 14% van het totaal, terwijl 59% van de voorverpakte sla op de uiterste houdbaarheidsdatum niet verder komt dan matig of slecht. Wie de voorverpakte sla toch langer dan twee dagen wil bewaren, doet er goed aan in de winkel goed op de houdbaarheidsdatum te letten. Zoek ook eens achterin het koelvak. Vaak liggen daar nog zakjes die net wat langer houdbaar zijn.

Gezondheidnieuws.be

17-07-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezondheid - Prostaat-test

Prostaat-test : De internationale Prostaat Symptoom Score

I
ndien je te kampen hebt met prostaatproblemen, dan kan je aan de hand van onderstaande test de ernst ervan inschatten. Dit kan je helpen bij het overleg met je arts over eventuele behandelingen. Alle vragen hebben betrekking op de prostaatdossiers.
1. Hoe dikwijls heb je het gevoel dat je blaas niet helemaal leeg was na het wateren?
helemaal niet
minder dan 1x op 5
minder dan 1 x op 2
de helft v/d tijd
meer an de helft v/d tijd
(nagenoeg)altijd
2. Hoe dikwijls moet je opnieuw wateren binnen de 2 uur nadat je gewaterd had?

helemaal niet
minder dan 1x op 5
minder dan 1 x op 2
de helft v/d tijd
meer an de helft v/d tijd
(nagenoeg)altijd

3. Hoe dikwijls waterde je met schokjes ( = herhaaldelijk stoppen en herbeginnen)?
helemaal niet
minder dan 1x op 5
minder dan 1 x op 2
de helft v/d tijd
meer an de helft v/d tijd
(nagenoeg)altijd
4. Hoe dikwijls had je problemen om het wateren uit te stellen?
helemaal niet
minder dan 1x op 5
minder dan 1 x op 2
de helft v/d tijd
meer an de helft v/d tijd
(nagenoeg)altijd

5. Hoe dikwijls had je een zwakke urinestraal?
helemaal niet
minder dan 1x op 5
minder dan 1 x op 2
de helft v/d tijd
meer an de helft v/d tijd
(nagenoeg)altijd
6.Hoe dikwijls moest je persen of drukken om te kunnen wateren?

helemaal niet
minder dan 1x op 5
minder dan 1 x op 2
de helft v/d tijd
meer an de helft v/d tijd
(nagenoeg)altijd

7. Hoe dikwijls moest je 's nachts opstaan om te wateren?
helemaal niet
1 x
2 x
3 x
4x
5 x
8. Hoe zou je je voelen als de toestand blijft zoals hij nu is ?
Uitstekend
Voldaan
Tevreden
Neutraal
Ontevreden
Ongelukkig
Onaanvaardbaar

 
Resultaat
  Zijn alle vragen beantwoord ?
klik op deze knop om je resultaat te berekenen
 
     
Gezondheidsnieuws.be

                    

15-07-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stapje in de wereld....
Hallo bloggertjes,

Mijn 'stapje in de wereld' van vrijdagavond jl. was SUPER.

Na een lekker etentje en daarna nog een gezellig babbeltje, hebben zij mij rond 24u. naar huis gedaan. Toen begon hun 'uitstapje' natuurlijk. Maar voor mij was het heel leuk, het was SUPER, zeker voor herhaling vatbaar.

lieve groetjes,








14-07-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bloggen
Hallo bloggertjes,

Ook van bloggen kun je dus oud worden !!!!
 
SYDNEY - Een Australische vrouw, bekend als de oudste blogger ter wereld, is zaterdag op 108-jarige leeftijd overleden. Dat berichtte het Australische persbureau AAP maandag.


lieve groetjes,

14-07-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stappeke in de wereld...
Goedeavond bloggertjes,


Ik ga mij seffens eens goed optutten, en da ga ik met ons Marianne(38) en Annemie(37) eens een stappeke in Antwerpen zetten.
Eerst een etentje dan nog een drankje en dan zal het voor mij al laat genoeg zijn. Ons Marianne wilt mij eens buiten krijgen, zal mij goed doen, zegt zij.

Dus bloggertjes tot morgen hoor.


floeremutske

11-07-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afrika Oeganda

Goedenamiddag bloggertjes,

Naar verre landen reizen toch niet zo gezond
...

In Afrika besmette Nederlandse vrouw met marburgvirus overleden

De Nederlandse vrouw die in Oeganda een besmetting met het marburgvirus opliep, is in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) overleden. De 40-jarige vrouw liep het zeldzame virus op tijdens een vakantie in Oeganda. Ze werd op 5 juli opgenomen in de Elkerliek Kliniek in Helmond en op 7 overgebracht naar het LUMC. Een woordvoerder van het ziekenhuis meldde gisteren dat de vrouw ernstig ziek was maar dat haar toestand "wel stabiel" was. De vrouw overleed in de nachtelijke uren.

Hoge koorts
Het marburgvirus is een zeldzame, zeer besmettelijke ziekteverwekker en komt voor in het midden en oosten van Afrika. De symptomen zijn hoge koorts, hevig braken en bloed in de ontlasting.

Controleren
De groep van honderd mensen die de afgelopen dagen contact heeft gehad met de vrouw, moet onder meer worden gecontroleerd op koorts. Ook 45 medewerkers van de Helmondse kliniek, waar de vrouw was opgenomen, moeten twee keer daags temperatuur opnemen. (belga/odbs)
11/07/08 12u45

11-07-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)


2h7dq10.jpg

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.





klappieiv6.jpg


Bedankt Roosje




Gastenboek
  • Pest Control
  • The Camelo
  • Alexa123
  • Alexa123
  • Alexa123

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Welkom bij De Vrolijke Bloggers
    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Een interessant adres?

    Filmsterren uit de oude doos Marylyn Monroe
    Foto

    Foto

    Foto

    Clark Gable


    Foto

    Foto

    Linda Evans (Dynasty soap)
    Foto

    Doris Day ' mijn favoriete!!!)
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Jeff Chandler


    Foto

    Foto

    Errol Flynn



    Foto

    Montgomery Clift
    Foto

    Ester Williams


    Foto

    Ava Gardner
    Foto

    Lauren Bacall
    Foto

    Lana Turner
    Foto

    Mijn vrienden Awards
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren
  • International SIM card (Interna132)
        op
  • magic transfers cabo (magictrans1321)
        op
  • Blue Gadgets (Blue Gadgets)
        op
  • Blue Gadgets (Blue Gadgets)
        op
  • Blue Gadgets (Blue Gadgets)
        op
  • Econixdigital.com (Azan)
        op
  • Econixdigital.com (Azan)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • socialintech (dominic)
        op
  • socialintech (dominic)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • techroboting (techroboting)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • techroboting (techroboting)
        op
  • techroboting (techroboting)
        op
  • gamesspecial (gamesspecial)
        op
  • gamesspecial (gamesspecial)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • luxury cars rental service in islamabad (luxury cars rental service in islamabad)
        op
  • Multi-Techno (multitecno09)
        op
  • Multi-Techno (multitecno09)
        op
  • The Oristiq (The Oristiq)
        op
  • Fashionterest (fashionterest)
        op
  • Fashionterest (fashionterest)
        op
  • Luxury Homies (luxuryhomies)
        op
  • Victoria (branding)
        op
  • Victoria123 (real)
        op
  • Victoria (legal)
        op
  • Victori (health)
        op
  • Victoria (brand)
        op
  • brand (Victoria)
        op
  • https://gamesspecial.com/ (Courtney Parker)
        op
  • luxurycarskarachi12 (luxurycarskarachi12)
        op
  • luxurycarskarachi12 (luxurycarskarachi12)
        op
  • common finance terms (luxury123)
        op
  • luxury123 (arts idea)
        op
  • luxury (travel tourism sector)
        op
  • luxury123 (cbd oils drops)
        op
  • luxury (luxury123)
        op
  • Hamdan Rent a car (Najeeb ullah)
        op
  • valley (luxuryhomesideas)
        op
  • valley (safebusinessway)
        op
  • valley1 (best shopping)
        op
  • valley (real estate)
        op
  • valley (real estate)
        op
  • fitness (health related)
        op
  • valley (outreach)
        op
  • dramacool (dramacool)
        op
  • clinicjarahi (clinicjarahi)
        op
  • webnegah (webnegah)
        op
  • hamid (hamid)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • CpdA uit woestijnplant (Maike)
        op Cortisone
  • roger (joged)
        op
  • woke bro (joge)
        op
  • Alsof ik hier moest zijn (Maarten)
        op Lang geleden....
  • Nacht groetjes (Trucker_John & Zeno_Blog)
        op Lang geleden....
  • Ha je leeft nog (Lana & Pip)
        op Lang geleden....
  • Lieve middaggroetjes (valerieke)
        op Ben jullie zeker niet vergeten.
  • Lieve Dinsdag groetjes (valerieke)
        op Ben jullie zeker niet vergeten.
  • jacqeuline (steffie)
        op
  • Groetjes uit Koekelare (Rafsduivenloft)
        op Fraude
  • dag Jacqueline (klaproosje1)
        op Marie Rose Morel
  • Lieve groetjes vanuit De Klinge (Lana & Pip)
        op Marie Rose Morel

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!