Jacqueline/floeremutske



 
 
Foto
Foto


 Alle afbeeldingen en gedichten blijven
eigendom van de makers, als er iets
moet verwijderd worden, EMAIL mij
dan AUB ik doe het er direct af.

MEER  VRIENDSCHAP  EN  VERTROUWEN  OP  HET SENIORENNET !!!
Foto
Zoeken in blog


Klik op het ventje, als ik mag
weten dat je op mijn blog bent
geweest

Foto
ikke - 2 jaar
Foto
Astridje
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Mijn schatteke Mattis



Broer 7j Jaimy
Foto
Broer 11j Geoffrey
Foto
Nostalgie
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Willekeurig SeniorenNet Blogs
cate
blog.seniorennet.be/cate
Liefde is de bron van het leven

16-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snoepwinkels
Nog een dikke nachtzoen en een fijn week-end,

Hermans wil geen snoepwinkels meer aan scholen


Open Vld-senator Margriet Hermans vindt dat gemeenten bij het afleveren van een vergunning mogen nagaan of het wel opportuun is om een snoepwinkel of frituur toe te laten aan een schoolpoort. Momenteel gaan daar in Nederland stemmen voor op.

Ouders verantwoordelijk
De ondernemersorganisaties Unizo en NSZ zijn niet te spreken over het idee. "We zijn het beu eenzijdig te moeten opdraaien voor maatschappelijke problemen", zegt Unizo. "Het is de verantwoordelijkheid van ouders om hun kinderen gezonde eetgewoontes aan te leren", luidt het bij het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen. De organisaties pleiten voor sensibiliseringscampagnes en willen daar ook aan meewerken. (belga/bf)
14/08/08 17u11

16-08-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crocs

Goedenacht bloggertjes,


Crocs kunnen explosies in ziekenhuizen veroorzaken

De alom bekende sandalen van Crocs kunnen de veiligheid van patiënten in gevaar brengen, daarom zijn ze sinds deze week verboden in alle Weense ziekenhuizen.

Explosies
Crocs zijn heel populair schoeisel bij verpleegkundigen, omdat ze veel gezondheidsvoordelen zouden hebben. Maar uit technisch onderzoek blijkt nu dat de sandalen niet antistatisch zijn, meldt nu.nl. Hierdoor kunnen ze de werking van elektronische apparatuur verstoren en zelfs aanleiding geven tot explosies. Weense verplegers mogen niet meer met deze sandalen in de operatiekamers, intensive care en dialyse- en radiologieafdelingen. Het is er namelijk verplicht antistatische kleding te dragen.

Overdreven
Een woordvoerder van Crocs zegt de gang van zaken te betreuren. Hij zegt dat de maatregelen overdreven zijn, maar dat de fabrikant volop bezig is met de ontwikkeling van antistatische Crocs. (ep)
14/08/08 15u50

16-08-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfst
Welterusten bloggertjes,

De herfst komt er bijna aan, en wij wachten nog steeds op de zomer...

Panty's geven kleur aan je herfst


Panty's van asos.com
De gewone zwarte legging is helemaal uit. Wil je deze herfst trendy een rokje of short aantrekken, dan combineer je dit met een kleurrijke panty. Schitter met kleuren als oker, koraalrood en mosgroen. Daarnaast vind je veel drukke patronen en kanten details.
De panty vervangt de legging van afgelopen herfst, meldt elle.nl. Ontwerpers van onder andere Chanel en Dolce & Gabbana lieten al hun creativiteit los op de vrouwenbenen.

Bonte kleuren
Laat je benen deze herfst opvallen en combineer een rokje met een panty in warme herfsttinten als oker, mosgroen en rood. Drukke patronen als kleurrijke bloemen of opvallende ruiten en kanten exemplaren zijn ook trendy, maar dit moet je wel met veel zelfvertrouwen dragen. Eerder iets voor waaghalzen, dus. Punk is helemaal in deze herfst en met een ladder in je panty maak je deze look helemaal af. (ep)
15/08/08 09u07

16-08-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschap
Goedenacht bloggertjes,

Medische stunt: blindedarm verwijderd via vagina

Eileen (19) heeft aan de operatie geen litteken op haar buik overgehouden.
Het instrument waarmee de operatie uitgevoerd wordt.
De 19-jarige Duitse Eileen is heel blij dat ze ondanks een blindedarmoperatie geen litteken op haar buik heeft. Kan niet, hoor ik je al roepen, maar dankzij een nieuwe operatietechniek is het toch mogelijk: de blindedarm werd verwijderd via de vagina van Eileen. Een heuse medische stunt dus, titelt Bild.

NOS-methode
Met zware buikpijn werd Eileen binnengebracht in het Helios-ziekenhuis in Aue (deelstaat Saksen). Al snel bleek dat ze een acute blindedarmontsteking had. Daarbij moet snel geopereerd worden, anders dreigen zware problemen. Chirurg Albrecht besloot naar de NOS-methode terug te grijpen: Natural Orifice Surgery (letterlijk: operatie via natuurlijke lichaamsopeningen).

Micro-camera
"Een holle staaf wordt via de vagina in de buikholte ingebracht (zie foto). Door die staaf kan dan een micro-instrument geduwd worden. Daarmee moet de blindedarm afgeknipt worden. Met de hulp van een micro-camera - die door de nagelbuik steekt - kan ik de ingreep bekijken. Pijn voelt de patiënt niet, want de operatie gebeurt onder volledige narcose. Bij het inbrengen van de draad moet wel een kleine snede in de vagina gemaakt worden, maar studies wijzen uit dat dit geen negatieve impact heeft op het seksleven van de patiënt."

Bikiniseizoen
Eileen is in de wolken over de ingreep, die amper een halfuurtje duurde, waarna ze alweer kon drinken en zelfs rondwandelen. "Ik ben zo blij. Bij een normale operatie zou ik nu een litteken hebben en dat is echt niet wenselijk in het bikiniseizoen." (kh)
15/08/08 12u02

16-08-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vossen te Brussel
Goedenavond bloggertjes,

Waar moeten deze dieren nog heen, alles wordt volgebouwd en bossen gehakt!

Tientallen vossen palmen Brussel in

Enkele tientallen vossen hebben het centrum van Brussel als woonplaats uitgekozen, meldt de Vogelbescherming vandaag. Ze zijn vooral zichtbaar in parken en langs trein- en metrosporen.

De zoogdieren vestigen zich vooral op plaatsen waar ze een hol kunnen maken of waar ze zich kunnen voeden, hoofdzakelijk met ratten en muizen. De vossen werden in het bijzonder gespot op het kerkhof van Elsene en in het park van Anderlecht.

Ongevaarlijk voor mens
Het dier kwam zo'n 20 jaar geleden voor het eerst naar de Belgische hoofdstad. Ze kwamen langs de treinsporen die erg geruststellende doorgangen voor hen vormen, zegt Hugues Fanal, directeur van de Franstalige afdeling van de Vogelbescherming.

De vos heeft zich gemobiliseerd door de extreme jacht en is in de regio Brussel beschermd. Zijn levensduur is ongeveer 20 maanden, te wijten aan de jacht en het verkeer.

Het mensenschuwe dier is ongevaarlijk voor de mens, net als voor huisdieren zoals honden en kat. Bovendien is er nog geen enkele ziektegeval ontdekt bij vossen in Brussel, zoals hondsdolheid of echinococcose (aanwezigheid van parasieten die de lever aantasten), benadrukte Fanal. Hij voegde nog toe dat het dier erg nuttig is in Brussel omdat het op ratten en muizen jaagt.

Populatie stabiel
De vossenpopulatie in Brussel is stabiel sinds 4 of 5 jaar. Het dier is een onderdeel van de Brusselse fauna, preciseerde Fanal. De belangrijkste jager op vossen is de vos zelf.

Het zoogdier is ook te vinden in de groene rand, aldus Thierry Kervin van het Centrum voor onderzoek van de natuur, wouden en bossen. De vossen zijn goed vertegenwoordigd, vooral in de gemeentes Sint-Genesius-Rode en Ukkel. Ze kiezen hier tuinen uit voor de rust en de continue voedselvoorraad in vuilbakken. (belga/ka)

11/08/08 15u04

11-08-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sadistische dierenmishandeling
Goedenavond bloggertjes,

Door zo'n artikel te lezen word ik echt kwaad, wat scheelt die mensen toch, zijn dat zieke of beesten....

Koala doodgestenigd en in vuilnisbak gesmeten

In het Australische Brisbane zijn vorige vrijdag twee gruwelijke gevallen van dierenmishandeling vastgesteld. Een man die zijn hond uitliet, vond in een park in het noorden van de stad twee verminkte koala's die onder het bloed zaten. Eerder op de dag werd in een vuilnisbak een doodgestenigde babykoala gevonden. En alsof dat nog niet genoeg was, werden enkele dagen eerder in dezelfde streek levende eksters teruggevonden die met hun vleugels aan de bomen waren vastgenageld.

Volgens Anika Lehmann van Caboolture Koala Care and Rescue zijn de gruweldaden het werk van een jongerenbende. De twee bebloede koala's, een moeder en haar kind, konden nog gered worden, maar voor de babykoala in de vuilnisbak kwam alle hulp te laat. "Hij woog amper 300 gram. Je moet nogal een held zijn om een babykoala zoiets aan te doen", zegt Lehmann met een vleugje sarcasme.

Sadistisch
De verminkingen van afgelopen week zijn de laatste in een reeks van sadistische gewelddaden tegen dieren in de streek rond Brisbane in het zuiden van Queensland. "Vorige maand had iemand de vleugels van een kraai afgeknipt en het beest laten rondhuppelen op de parking van een shopping center", vertelt Lehmann. "Weinige tijd later werden acht kraaien vergiftigd en kort daarna werden in dezelfde buurt vier koeskoezen (buideldieren) dood teruggevonden. Het is gewoon te schokkend voor woorden", aldus Lehmann.

De gewonde koala's werden overgebracht naar het Australian Wildlife Hospital in de Australia Zoo in Beerwah, de dierentuin van de verongelukte 'Crocodile Hunter' Steve Irwin. (hlnsydney/sps)
11/08/08 01u48

11-08-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijklussen

Goedenavond bloggertjes,

Een gepensioneerde mag nog niet teveel bijverdienen, of je krijgt de belastingen al op je kop....

Fiscus straft werkende gepensioneerde

Een gepensioneerde die nog wat bijverdient, kan een aardige rekening gepresenteerd krijgen. Eén euro extra pensioen kan de belastingfactuur met honderden euro's doen oplopen.

Vrijstelling
Gepensioneerden met een 'klein' pensioen genoten tot 2006 een belastingvrijstelling voor dat pensioen. Een gepensioneerde die in dat jaar een belastbaar pensioen had van niet meer dan 12.618,06 euro moest daarop geen belastingen betalen. Lag dat pensioen evenwel iets hoger, al was het maar vijf eurocent, dan kreeg hij onmiddellijk een belastingaanslag van 471,84 euro gepresenteerd.

Belastingvermindering
Die gepensioneerde had ook wel recht op een belastingvermindering, maar de kloof tussen de vrijstelling en de vermindering was zo groot dat een iets hoger pensioen onmiddellijk een flinke belastingaanslag betekende. Intussen heeft de wetgever een afbouwregeling ingevoerd waardoor een gepensioneerde die een iets hoger pensioen krijgt, niet meer gestraft wordt.

Bijklussen
Maar die afbouwregeling geldt helaas niet voor de gepensioneerden die naast hun pensioen nog een ander inkomen hebben, doordat ze bijvoorbeeld bijklussen. Dat merkt Maurice De Mey van Fortis op op de fiscale blog TaxTalk. In het interprofessioneel akkoord voor de periode 2007-2008 werd nochtans gestipuleerd dat gepensioneerden die iets willen bijverdienen, fiscaal niet gestraft zouden worden.

Belastbaar inkomen
De Mey berekende dat een gepensioneerde met een 'klein' pensioen - vorig jaar gelijk aan maximaal 12.976,98 euro - die daarnaast nog een belastbaar inkomen had van 12.500 euro, een belastingaanslag krijgt van in totaal 6.700,60 euro. Maar als diezelfde gepensioneerde een pensioen heeft van 12.977 euro, twee cent meer, loopt de factuur in een klap op tot 7.427,41 euro. Die paar extra centen pensioen kosten die gepensioneerde liefst 726,81 euro. (belga/tdb)

11/08/08 06u53

11-08-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
08-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezondheid bij oudere personen
Hallo bloggertjes,

Aantal operaties bij ouderdomskwalen stijgt fors

 Het aantal operaties voor aandoeningen die vooral ouderen treffen, is in twintig jaar tijd opmerkelijk fel gestegen. Zo verachtvoudigde het aantal geplaatste knieprotheses, verdubbelde het aantal heupprotheses en verzesvoudigde het aantal geplaatste kunstlenzen bij staaroperaties. Dat blijkt uit berekeningen van de Socialistische Mutualiteiten die De Morgen kon inkijken.

Alzheimer
Ook het aantal patiënten in ons land dat alzheimermedicatie neemt, is in vier jaar tijd verdubbeld. De medicatie tegen deze specifieke vorm van dementie wordt sinds midden 2002 terugbetaald en dus ook geregistreerd. In 2003 kostte ze de ziekteverzekering 12,740 miljoen euro, vorig jaar was dat bedrag opgelopen tot naar schatting 26,536 miljoen euro.

Toenemende vergrijzing
"Die enorme stijging van het aantal operaties kun je deels verklaren door de toenemende vergrijzing", verduidelijkt Patrick Galloo, geneesheer-directeur van de Socialistische Mutualiteiten. "Daarnaast is ook de drempel om een prothese te laten plaatsen, gedaald." Cataractoperaties zijn vandaag ook vrij eenvoudige ingrepen, aldus Galloo. (belga/tdb)

07/08/08 06u54

08-08-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezondheid
Goedenavond bloggertjes,

Tumor van 18 kilo uit baarmoeder gehaald

Artsen hebben uit de baarmoeder van een Libanese vrouw een 18 kilogram zware tumor verwijderd, meldt een chirurg van een ziekenhuis in de Libanese stad Tyrus.

De patiënt maakt het volgens de arts goed. Het goedaardige gezwel zou ongeveer tien jaar geleden zijn ontstaan. Vier jaar geleden verwijderde de chirurg al een 16 kilogram zware cyste uit de eierstokken van een andere vrouw. (vsv)

04/08/08 18u

08-08-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DNA-onderzoek op mummie
Goedenacht bloggertjes,

Niet van dromen hoor;

DNA-onderzoek foetussen in graf Toetanchamon

Hawass deed eerder al een CT-scan van de mummie.

Egyptische wetenschappers gaan DNA-onderzoek verrichten op twee gemummificeerde, vrouwelijke foetussen die in 1922 in het graf van farao Toetanchamon in Luxor zijn gevonden. Zij hopen meer duidelijkheid te verkrijgen over de relatie tussen de jonggestorven farao en de foetussen, meldt de Egyptische Raad van Oudheden.

Kinderen
Het hoofd van de raad, Zahi Hawass, zei dat met name wordt onderzocht of de foetussen doodgeboren kinderen van Toetanchamon en diens vrouw Anchesenamon zijn. Toetanchamon, die zo'n drieduizend jaar geleden onder geheimzinnige omstandigheden op vermoedelijk 19-jarige leeftijd stierf, trad op 12-jarige leeftijd in het huwelijk met zijn stiefzuster Anchesenamon. Tot dusver werd aangenomen dat zij geen nakomelingen of doodgeboren kinderen hadden.

Stamboom
Volgens Hawass zal met behulp van DNA tevens onderzoek worden verricht naar Toetanchamons stamboom, waarover onder Egyptologen verschillende theorieën de ronde doen. Hawass onthulde eerder plannen voor DNA-onderzoek op alle koninklijke mummies en enkele tientallen niet geïdentificeerde mummies in het Egyptisch Museum in Caïro. Maar zijn plannen zijn niet onomstreden.

Vraagtekens
Egypte maakte vorig jaar bekend dat de mummie was ontdekt van Hatsjepsoet, de enige vrouwelijke farao. Wetenschappers zeiden later dat het DNA-onderzoek op de 3.500 jaar oude mummie van de veronderstelde Hatsjepsoet nog niet was afgerond. Van wetenschappelijke zijde worden vraagtekens gezet bij DNA-onderzoek op duizenden jaren oude mummies, omdat de uitkomst twijfelachtig zou zijn. (novum/sam)
06/08/08 17u59

07-08-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikke mensen
Slaapwel bloggertjes,

Fransen willen dikke mensen bestraffen met hogere taksen

Om zwaarlijvigheid te bestrijden, heeft de Franse regering in een rapport voorgesteld meer taksen te heffen op te vettige, gesuikerde of gezouten producten, zo heeft de zender France Info gemeld.

Verleider inbinden
Volgens een uit juni daterend onderzoek is twee derde van de mannen en de helft van de vrouwen tussen 35 en 74 jaar in Frankrijk te dik. Om zwaarlijvigheid te bekampen, hebben de Algemene Inspectie van Financiën (IGF) en de Algemene Inspectie voor Sociale Zaken (Igas) in een rapport aan de ministers van begroting Eric Woerth en van Volksgezondheid Roselyne Bachelot nooit geziene maatregelen voorgesteld, vanuit het principe "de verleider in te binden".

Onder "verleiders" worden onder andere verstaan: hamburgers, pizza's, friet, frisdranken (zoals Coca-Cola), alcohol en gebak.

Hogere belasting
Op zonder noodzaak "te vettige, te gesuikerde en te gezouten" producten zou aldus een (hogere) belasting moeten komen, in het bijzonder door de BTW erop van 5,5 naar 19,6 procent te brengen, aldus France Info. (belga/adv)
05/08/08 19u33

07-08-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische mosselen (2)
Welterusten bloggertjes,

Zijn onze mosselen nu goed of slecht?????

Tweede tegenexpertise Belgische mosselen eveneens negatief

 De tweede tegenexpertise op de Belgische mosselen die uit de rekken moesten worden gehaald omdat ze een giftig bestanddeel bevatten, is eveneens negatief. Dat zegt Willy Versluys van mosselproducent Reynaert-Versluys. Ook de eerste tegenexpertise was negatief.

De tweede expertise gebeurde door het Wetenschappelijk Instituut voor Volkgezondheid, de eerste door het Rikilt-instituut. Beide zijn negatief, aldus Versluys. "Bovendien heeft het Voedselagentschap ons gemeld dat een staalname op 29 juli van prima kwaliteit was".

Bij het Voedselagentschap klinkt het dat het om vrijwillige initiatieven gaat van de producent en dat de tegenexpertises niet officieel zijn, ze zijn immers niet op hetzelfde monster gebeurd. (belga/mvp)

06/08/08 22u20

07-08-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geeuwen
Goedenacht bloggertjes,

Honden geeuwen als baas geeuwt

Honden vinden het geeuwen van mensen aanstekelijk. Dat suggereert dat de viervoeters goed menselijke signalen kunnen lezen en waarschijnlijk zelfs empathie kunnen voelen. Dat meldden Britse wetenschappers in het vaktijdschrift Biology Letters.

Hoewel geeuwen bij veel dieren voorkomt, was bewijs voor aanstekelijk geeuwen - een geeuw naar aanleiding van het geeuwen van anderen - vooralsnog alleen bij mensen en chimpansees geconstateerd.

Het onderzoek van de wetenschappers wees echter uit dat 72 procent van de 29 geteste honden hier ook vatbaar voor was. (anp/mvl)
06/08/08 08u28

07-08-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische moselen
Goedenacht bloggertjes,

Wat is er gebeurd met onze mosselen???

Kweker Belgica-mosselen dreigt met rechtszaak



 Reder
Willy Versluys dreigt met een rechtszaak tegen het Federale Voedselagentschap (FAVV). De kweker van de Belgica-mosselen nam zelf stalen die naar een onafhankelijk bureau gestuurd werden voor analyse, maar de analyse liet negen dagen op zich wachten. Hij eist nu een tegenexpertise.

"Nogal vreemd"
Versluys nam op 22 juli de bewuste stalen, maar kreeg pas op 1 augustus een fax van het FAVV met de melding dat hij onmiddellijk de oogstgebieden voor de kust van Nieuwpoort moest sluiten. "In het verslag wordt nergens vermeld hoe hoog de concentratie van die giftige stof precies was. Tal van vragen blijven onbeantwoord", zegt Versluys. "Sta me dus toe dat nogal vreemd te vinden. Als de tegenexpertise negatief blijkt, stappen we naar de rechter."

"Complex onderzoek"
Het FAVV zegt in een reactie te zullen onderzoeken waarom het onderzoek zelf negen dagen duurde. "We gaan na of de redelijke termijn niet is overschreden", zegt woordvoerster Lieve Busschots. "Dit is een heel complex onderzoek, daar gaat dus wel wat tijd over." (belga/svm)

03/08/08 08u21

03-08-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Teken
Welterusten bloggertjes,

Ik zou mijn kleinkinderen toch maar goed nakijken als ze in het bos gespeeld of gewandeld hebben. Men kan niet voorzichtig genoeg zijn.

"Gevaar voor tekenbeten overroepen"


Het gevaar dat men via een tekenbeet de ziekte van Lyme of een andere ernstige aandoening kan oplopen, is sterk overroepen. De kans op besmetting bedraagt in ons land minder dan 5 procent. Als men binnen de 24 uur de teek verwijdert is het risico nog kleiner. Dat stelt Marc Van Ranst, hoofd van het labo Virologie aan de K.U.Leuven, in het tijdschrift Bodytalk. Augustus en september zijn jaarlijks opnieuw de topmaanden voor tekenbeten.

Besmet dier
Een tekenbeet kan enkel tot een dergelijke aandoening leiden als de teek besmet is met de bacterie Borrelia burgdorfen en dat is bij de meeste teken niet zo. Een teek raakt besmet door bloed te zuigen van een besmet dier zoals een bosmuis of woelrat. Het risico op besmetting ontstaat pas een tijd na de tekenbeet en is wellicht het grootst van 48 tot 72 uur nadien. Al te vaak wordt volgens Van Ranst nodeloos antibiotica toegediend.

Pincet
De wijze waarop de teek wordt weggehaald zou geen invloed hebben op het besmettingsrisico. Het handigst middel blijkt nog steeds een pincet waarmee men de teek zo dicht mogelijk bij de huid vastknijpt en vervolgens gewoon lostrekt. Belangrijk is nadien de plaats van de beet goed in het oog te houden. Wanneer er zich tijdens de eerste maand een pijnloze, rozig-grijze vlek vormt die elke dag 2 tot 3 cm groeit ben je besmet en moet je een arts raadplegen. (belga/ka)
02/08/08 19u55

03-08-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeedieren
Goedenacht bloggertjes,

Meer diersoorten door traag botsende aardschollen


Zeegebieden met een grote verscheidenheid aan dieren en planten zijn zo rijkelijk bedeeld omdat ze op plaatsen ontstaan waar aardschollen langzaam tegen elkaar schuren. Die conclusie publiceerde de Leidse wetenschapper Willem Renema in het wetenschappelijke tijdschrift Science.

Hotpsots
Renema, die voor het natuurhistorisch museum Naturalis werkt, bestudeerde met een internationaal team van geologen en biologen drie plaatsen op aarde waar de biologische variëteit ongekend hoog is, of waar in het verleden een grote rijkdom aan dieren- en plantensoorten is geweest.

"Een van deze 'hotspots' bevond zich veertig miljoen jaar geleden in Zuid-Europese zeeën. Hier was de soortenrijkdom net zo groot als tegenwoordig in Indonesië, waar nu de enige overgebleven 'hotspot' is."

Zeespiegelbewegingen
Volgens Renema werd vaak gedacht dat de soortenrijkdom pas in de laatste twee miljoen jaar is ontstaan en voortkwam uit sterke zeespiegelbewegingen tijdens de recente ijstijden. "Uit ons onderzoek blijkt dat er al minstens twintig miljoen jaar geleden een hoge diversiteit aanwezig was", aldus Renema.

Eilanden
De hotspots ontstonden allemaal in tropische gebieden, waar aardschollen zachter tegen elkaar schoven dan elders. Hierdoor ontstond een landschap van ondiepe zeeën met veel eilanden. Die gevarieerde gebieden vormen de ideale randvoorwaarde voor een grote biodiversiteit.

Koraalriffen
Volgens Renema is het belangrijk dat de 'hotspots' nader onderzocht worden. Te meer omdat koraalriffen die vaak in gebieden met een grote bioversiteit te vinden zijn, bedreigd worden. "Als we deze gebieden willen beschermen, moeten we goed weten wat we gaan beschermen. Dat kan alleen door meer kennis over de biodiversiteit te vergaren." (anp/gb)
01/08/08 20u18

03-08-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolfijnen
Goedenacht bloggertjes,

Zeldzame dolfijnsoort voor het eerst gefilmd

(foto WWF Australië)
Een cameraploeg is er in West-Australië in geslaagd om beelden te maken van de zeldzame snubfin-dolfijn. De dieren zijn heel schuw en hebben een vreemd uiterlijk. Wetenschappers noemen het dier zelfs de lelijkste dolfijn ter wereld.

Er is nog niet veel bekend over de dolfijnsoort, die voor het eerst gezien werd in 2005. Er waren tot nu toe enkel onderwatergeluiden opgenomen en er wordt aan dna-onderzoek gedaan. Het onderzoek is belangrijk, omdat de nieuwe dolfijnsoort, door onder meer overbevissing, nu al bedreigd kan zijn. (gb)

Bekijk
hier de uitzonderlijke beelden.
01/08/08 19u57

03-08-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
31-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alzheimer
Goedenacht bloggertjes,


Huwelijk halveert kans op Alzheimer


Getrouwd zijn op middelbare leeftijd vermindert het risico op het ontwikkelen van Alzheimer met 50 procent, zeggen Zweedse onderzoekers. Mensen die na een scheiding op middelbare leeftijd alleen achterblijven hebben drie keer zoveel risico op Alzheimer op latere leeftijd.

Partner
Het onderzoek bestudeerde 1.449 Finse mensen van middelbare leeftijd over een periode van 21 jaar. 139 van hen kampten met een vorm van dementie, 82 hadden een milde cognitieve stoornis en 48 hadden Alzheimer. De onderzoekers ontdekten dat degenen die samenleefden met een partner op middelbare leeftijd 50 procent minder risico hadden op dementie op latere leeftijd dan wie alleen leefde. Dit was onafhankelijk van factoren die het risico op dementie verhogen als opleiding, overgewicht, cholesterol, bloeddruk, beroep, lichaamsbeweging, rookgewoonten, depressie, genen, leeftijd en geslacht.

Alleen
Personen die een partner verloren hadden op vroege leeftijd en daarna de rest van hun leven alleen bleven, hadden zes keer meer kans op dementie in vergelijking met mensen die wel een partner hadden op deze leeftijd.

Verontrustend
Rebecca Wood van de Britse Alzheimer's Research Trust zegt: "Deze resultaten zijn heel verontrustend. Het aantal scheidingen in het westen is nog nooit zo hoog geweest en mensen trouwen ook steeds minder. Er is meer onderzoek nodig naar dit onderwerp. Maar je kunt naast trouwen wel nog andere stappen ondernemen om het risico op Alzheimer te verminderen. Zo kan een mediterraans dieet baten, maar ook niet roken en regelmatig bewegen helpt." (ep)
31/07/08 11u02

31-07-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leeftijd
Goedenavond bloggertjes,

Vlaamse vrouwen worden 88, mannen 85

Een 75-jarige vrouw zal vandaag in Vlaanderen gemiddeld nog 13 jaar leven, een man van dezelfde leeftijd 10 jaar. Zo blijkt uit de geboorte- en sterftecijfers van 2006 die Vlaams minister van Welzijn Steven Vanackere vandaag voorstelde. Borstkanker, zelfmoord en longkanker bleven ook in 2006 de belangrijkste doodsoorzaken bij volwassenen op middelbare en jonge leeftijd.

In 2006 zagen in Vlaanderen 65.805 kinderen het levenslicht en stierven 55.722 mensen. In vergelijking met een jaar voordien werden 1.613 mensen meer geboren en stierven er 764 minder. Het aantal geboorten blijft daarmee hoger liggen dan verwacht.

We leven langer
De voorbije acht jaar steeg de levensverwachting in Vlaanderen fel. Een jongen die in 2006 geboren werd, heeft een levensverwachting van 77 jaar en 8 maanden tegenover iets meer dan 75 jaar in 1998. Meisjes hebben in 2006 een levensverwachting van bijna 83 jaar, tegen 80 jaar en 9 maanden in 1998.

Sinds 2003 stijgt het aantal geboortes. In 2006 waren er 46 geboortes per 1.000 vrouwen. Het totaal vruchtbaarheidscijfer komt op 1,74 kinderen per vrouw. Tegelijk blijft de zuigelingensterfte een dalende trend vertonen. In 2006 werden in Vlaanderen 277 kinderen doodgeboren en overleden 276 kinderen in het eerste levensjaar. Daarmee scoort Vlaanderen internationaal zeer goed.

Het aantal sterftes schommelt de laatste 17 jaar rond 56.500. Met 55.722 overlijdens doet 2006 het beter en is er nog niets te merken van de verwachte stijging van het aantal sterfgevallen als gevolg van de verouderende bevolking.

Doodsoorzaken
Tot de leeftijd van 39 jaar sterven mannen en vrouwen vooral door gelijkaardige oorzaken: aangeboren afwijkingen en complicaties van zwangerschap en bevalling, vervoersongevallen en zelfmoord. Vervoersongevallen zijn verantwoordelijk voor een derde van de overlijdens bij jongeren van 10 tot 24 jaar. In de leeftijdscategorie van 25 tot 39 jaar is zelfmoord de belangrijkste doodsoorzaak.

Vanaf de leeftijd van 40 tot 69 jaar sterven de vrouwen in de eerste plaats aan borstkanker. Bij de mannen blijft tot 49 jaar zelfmoord de belangrijkste oorzaak, nadien is dat longkanker. Zowel bij long- als bij borstkanker is er een dalende trend over de jaren.

Reactie
In 2006 pleegden 700 mannen en 280 vrouwen zelfmoord. Daarmee is de doelstelling van 8 procent minder zelfmoorden in vergelijking met 2000 ruim gehaald, maar minister Vanackere waarschuwde voor overdreven optimisme. De Vlaamse cijfers blijven immers bij de hoogste ter wereld.

Minister Vanackere wees er nog op dat er in Vlaanderen nog altijd heel wat mensen sterven aan oorzaken die te vermijden zijn. Daarom wil hij werk blijven maken van een betere screening en de promotie van gezondere levensvormen. In oktober organiseert hij een gezondheidsconferentie waarbij een gezondere voeding en meer bewegen centraal zal staan.

Tot slot blijkt dat de deelname graad voor de borstkankeropsporing wel in alle provincies toeneemt, maar dat het streefdoel van 75 procent tegen 2012 nog veraf is. In Limburg namen in 2006-2007 58,4 procent van de vrouwen tussen 50 en 69 jaar deel aan het bevolkingsonderzoek tegen slechts 35,8 procent in Vlaams-Brabant. Een perfecte borstscreening kan het aantal borstkankers met 40 procent doen dalen, aldus de minister. (belga/sam)

17/07/08 12u24

31-07-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfmoorden
Goedenavond bloggertjes,

We plegen twee keer meer zelfmoord dan Nederlanders

Crises als de affaire-Dutroux en politieke onrust zouden er de oorzaak van kunnen zijn dat het aantal zelfmoorden in Vlaanderen twee keer hoger is dan in Nederland. België scoort laag op de geluksbarometer, zegt de Belgische demograaf Luc Bonneux, die het aantal zelfmoorden in beide landen heeft onderzocht.

Geen beleid
Een echte verklaring voor het hogere aantal zelfmoorden in België heeft Bonneux niet. Mogelijk heeft het te maken met het Nederlandse zelfmoordbeleid dat gericht is op preventie, begeleiding en crisisopvang. België heeft vrijwel geen beleid op dat gebied. "Ik denk dat de grijze cellen in Vlaanderen de afgelopen jaren veel meer bezig zijn geweest met de ene crisis na de andere", aldus Bonneux.

Onvrede
Volgens hem kan een algemeen gevoel van onvrede over de samenleving de druppel zijn voor mensen die toch al overwogen zelfmoord te plegen. De politieke crisis rond de Belgische regering kan daarbij ook een rol hebben gespeeld. De zelfmoordcijfers in Vlaanderen zijn overigens de afgelopen maanden iets gedaald. (belga/bdr)
30/07/08 17u40

31-07-2008 om 00:00 geschreven door floeremutske  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)


2h7dq10.jpg

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.





klappieiv6.jpg


Bedankt Roosje




Gastenboek
  • Pest Control
  • The Camelo
  • Alexa123
  • Alexa123
  • Alexa123

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Welkom bij De Vrolijke Bloggers
    Foto

    Archief per jaar
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Een interessant adres?

    Filmsterren uit de oude doos Marylyn Monroe
    Foto

    Foto

    Foto

    Clark Gable


    Foto

    Foto

    Linda Evans (Dynasty soap)
    Foto

    Doris Day ' mijn favoriete!!!)
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Jeff Chandler


    Foto

    Foto

    Errol Flynn



    Foto

    Montgomery Clift
    Foto

    Ester Williams


    Foto

    Ava Gardner
    Foto

    Lauren Bacall
    Foto

    Lana Turner
    Foto

    Mijn vrienden Awards
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Laatste commentaren
  • International SIM card (Interna132)
        op
  • magic transfers cabo (magictrans1321)
        op
  • Blue Gadgets (Blue Gadgets)
        op
  • Blue Gadgets (Blue Gadgets)
        op
  • Blue Gadgets (Blue Gadgets)
        op
  • Econixdigital.com (Azan)
        op
  • Econixdigital.com (Azan)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • Comment (Carl Jhonson)
        op
  • socialintech (dominic)
        op
  • socialintech (dominic)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • techroboting (techroboting)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • businessapnews (businessapnews)
        op
  • techroboting (techroboting)
        op
  • techroboting (techroboting)
        op
  • gamesspecial (gamesspecial)
        op
  • gamesspecial (gamesspecial)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • techapnews (techapnews)
        op
  • luxury cars rental service in islamabad (luxury cars rental service in islamabad)
        op
  • Multi-Techno (multitecno09)
        op
  • Multi-Techno (multitecno09)
        op
  • The Oristiq (The Oristiq)
        op
  • Fashionterest (fashionterest)
        op
  • Fashionterest (fashionterest)
        op
  • Luxury Homies (luxuryhomies)
        op
  • Victoria (branding)
        op
  • Victoria123 (real)
        op
  • Victoria (legal)
        op
  • Victori (health)
        op
  • Victoria (brand)
        op
  • brand (Victoria)
        op
  • https://gamesspecial.com/ (Courtney Parker)
        op
  • luxurycarskarachi12 (luxurycarskarachi12)
        op
  • luxurycarskarachi12 (luxurycarskarachi12)
        op
  • common finance terms (luxury123)
        op
  • luxury123 (arts idea)
        op
  • luxury (travel tourism sector)
        op
  • luxury123 (cbd oils drops)
        op
  • luxury (luxury123)
        op
  • Hamdan Rent a car (Najeeb ullah)
        op
  • valley (luxuryhomesideas)
        op
  • valley (safebusinessway)
        op
  • valley1 (best shopping)
        op
  • valley (real estate)
        op
  • valley (real estate)
        op
  • fitness (health related)
        op
  • valley (outreach)
        op
  • dramacool (dramacool)
        op
  • clinicjarahi (clinicjarahi)
        op
  • webnegah (webnegah)
        op
  • hamid (hamid)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • branding123 (branding123)
        op
  • CpdA uit woestijnplant (Maike)
        op Cortisone
  • roger (joged)
        op
  • woke bro (joge)
        op
  • Alsof ik hier moest zijn (Maarten)
        op Lang geleden....
  • Nacht groetjes (Trucker_John & Zeno_Blog)
        op Lang geleden....
  • Ha je leeft nog (Lana & Pip)
        op Lang geleden....
  • Lieve middaggroetjes (valerieke)
        op Ben jullie zeker niet vergeten.
  • Lieve Dinsdag groetjes (valerieke)
        op Ben jullie zeker niet vergeten.
  • jacqeuline (steffie)
        op
  • Groetjes uit Koekelare (Rafsduivenloft)
        op Fraude
  • dag Jacqueline (klaproosje1)
        op Marie Rose Morel
  • Lieve groetjes vanuit De Klinge (Lana & Pip)
        op Marie Rose Morel

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!