In dit laatste deel over voedingsstoffen die het verouderingsproces tegen kunnen gaan, behandelen we vlees, vis en oliën. Deze kunnen best in combinatie met groenten en fruit, vijf porties per dag, genuttigd worden.
Sardines: houden de huid jong en stralend, verminderen de kans op bloedklontering, rimpels en hartziekten, neutraliseert giftige metalen in het lichaam.
Oesters: beschermen tegen geheugen- en hartproblemen, artritis en haarverlies, verhogen weerstand, houden de huid jong
Lamsvlees: helpt beschadigde cellen herstellen, beschermt het hart en de ogen, houdt rimpels en bloedarmoede tegen en versterkt haar en nagels.
Kip: herstelt beschadigde cellen, bevordert celgroei, beschermt tegen rimpels en houdt het haar glanzend. Het geeft ook energie, bevordert de immuniteit en beschermt het hart.
Eieren: het hele lichaam profiteert van de eiwitten in eieren. Huid, haar, botten, spieren, hersenen ze hebben er allemaal baat bij. Eieren helpen het geheugen, de concentratie en zouden zelfs een invloed hebben op de emotionele toestand van het lichaam.
Appelazijn; verzacht artritis, los calcium op, houdt de zuurtegraad in balans, geeft zuurstof aan het bloed waardoor het de spijsvertering helpt en het immuunsysteem versterkt.
Honing: houdt de huid zacht en soepel en helpt het geheugen.
Oliifolie: houdt het haar glanzend en het gezicht rimpelvrij, weert kanker af, verlaagt de bloeddruk en voorkomt diabetes. Olijfolie werkt ook infecties en ontstekingen tegen, voorkomt bloedklonters en vermindert osteoporose en artritis.
Hoewel deze voedingsstoffen onmiskenbaar goede eigenschappen hebben, wordt afgeraden deze in groten getale te consumeren. 100 gram rood vlees, 150 wit vlees of 200 gram vis is meer dan voldoende. De eierconsumptie wordt best beperkt tot twee per week, een lepel olijfolie om te bakken volstaat.